Koko oirekuva? Vertaisia hakusessa

jukka_bp2

Terve

Vaikka jo 20 vuotta ensimmäisestä masiksesta, painiskelen edelleen peruskysymysten äärellä. Yksi niistä liittyy siihen miten erottaa mielialahäiriöoireilu ja muu oireilu, muna ja kana. Nythän helposti käy niin että joko ei piittaa mistään tai alkaa epäilemään kaikkea. En ole keksinyt muuta ratkaisua omalla kohdallani, kuin jatkuva terapiassa ravaaminen.

Viime ajat mua on vaivannut armoton väsymys kevään-kesän stressin päälle. Tuntuu kuin taju lähtisi eikä auta vaikka kahvia kaataisi sisäänsä tonkallisen. Voiko kaksisuuntaistasairastava saada burnoutin?

Rimpuilen työelämässä henkisesti vaativissa hommissa ja koetan kantaa vastuuta myös muista ihmisistä sen päälle. Mua kiinnostaisi tietää onko täällä kohtalontovereita, ja miten pidätte ittenne pinnalla. Olisi kiva vaihtaa kokemuksia. Vaikka meilillä.

jukka

2

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jepujee_

      Tämä on niin monin eri tavoin ilmenevä vaiva/häiriö/sairaus että ei sellaisia selkeitä, yksiselitteisiä vastauksia oikein voi antaa aina. Monta kertaa olen itse huomannut kuinka ihmisen varsinainen persoona tuntuu olevan aivan kuin kateissa kun oirehtii. Ja silti oirehdinta ja sen tyyli on jokseenkin sidoksissa ihmisen persoonaan. Eli yksilöitä ollaan kaikki ja erillaiset oireilut.
      Kaksisuuntainen voi saada burnoutin siinä kuin kuka tahansa muukin. Joillakin kaksisuuntaisilla se on jopa helpommin saatavissa koska hypomanioissa tai manioissa tekee töitään esimerkiksi hiukan ylitunnollisestikkin(pitkää päivää jne.). Ja sieltä vauhdeista yleensä on sitten edessä pudotus alas.

    • jukka_bp2

      Terve jepujee ja kiitos

      Persoona ja sitä muokannut elämänhistoria. Toiset hahmottaa omansa, minä en. Se on outoa kuin on kaikki muukin epäily tyyliin - 'olen tälläinen sekö on häiriötä' - 'nyt ahdistaa, mut ehkä jotakuta toistakin voisi sama' jne. Aikuiselämä on ollut jatkuvaa selviämistä ja paljon myös pahan episodin pelkoa. Nehän vie pahimmillaan kaiken ja on vieneet multa. Se taas muokkaa persoonaa, ellei pysty panemaan kampoihin.

      Stressinhallintaan kannattaa kaksisuuntaisen satsata. Yrittänyt olen, mutta kohtuu laihoin tuloksin. Varmaan minullakin hypomaniaa tai sekamuotoista tmv. mukana kun viikko tai kuukausitolkulla jotain väännetään. Iän karttuessa ei myöskään enää jaksa, ja sekös on vaikea hyväksyä. BurnOutBoulevard.

      Löysin yhden miltei vertaisen sattumalta, mutta hänenkin kohdallaan loppupeleissä kaikki on ihan erilaista, mikä kuvastaa häiriö(mme) kokonasvaltaisuutta.
      Oireet, tukiverkko, kokemukset, menetykset jne. kaikki sekaisin.

      En ymmärrä miten joku voi pitää kaksisuuntaista lievänä juttuna. Kaikki tuntemani ovat selviäjiä jotka taistelevat mielialojensa ja itsetuhoisuuden kanssa. Onnellisia ovat ne joillaon rakastava lähipiiri ja puoliso.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8366
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe