Ajatusleikki.

gfgtr

kuvitellaan että suomessa sallitaan tai laillistetaan kannabis. Mitä luulette rajojen olevan? Yksi kasvi omaan käyttöön? Miten myynti, vai onko sitä?

Rahasta kun tuntuu olevan pulaa niin siinä laillistamisessa olisi hyötyä. Päihteet houkuttaa sen kertoo viron matkailu ja amsterdamin suosio.

Toki voidaan jatkaa tällä nykyisellä linjalla jossa kaikki on kielletty ja silti niitä käytetään. Meinaan vain että eikö ole sama sallia vähän ja sitä kautta vähentää haittoja. Käytännössä kannabis irti huumeista.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjhgfddf

      Kannabiksen laillistaminen toisi verotuloja, ongelmat vähenisi kuten coloradon esimerkki osoittaa. Lyhyesti sanottuna kaikin puolin järkevä ratkaisu niin siksi se ei käy.

    • MITviThÄH

      Jokainen joka perehtyy aiheeseen kannabis vähänkään syvemmin, tulee tajuamaan jossain vaiheessa tiedonkeruuta kuinka älytöntä kannabiksen laittomuus on.

      Miksei meillä ole yhtään kansanedustajaa, joka sekä tajuaisi asian, että ottaisi sen myös julkiseen keskusteluun?

      Sankarinviitta odottaa käyttäjäänsä, sillä Suomella menisi hetkessä monella sektorilla asiat parempaan suuntaan kun kannabis laillistettaisiin. Miksei siellä valtionjohdossa ymmärretä tarkastella mitä maailmalla on tapahtunut kun esim kannabiksen käyttö on jätetty rangaistavien rikosten ulkopuolelle?

      En ymmärrä. Suurin osa edustajista on varmasti suhtkoht älykkäitä, kun ovat kerran saaneet itsensä eduskuntaankin, joten miksi he esittävät tyhmää kun aiheena on kannabis?

      • ähvätti

        Tiedä, pitääkö paikkansa, mutta kuulin, että toi laillisuusäänestys 70-luvulla meni tasan ja se heitettiin kolikolla. N.45v kärsitty näitten älypäitten leikeistä. Tupakka tappa joka tuhannen suomalaisen vuosittain, paljonkohan kannabikset tappavat? Joka kymmenennen varmaan, kun on niin pirun vaarallista, että pitää olla laitonta.


    • NÄIN_PITÄS_OLLA

      Täysi-ikäinen saisi kasvattaa 5-kasvia kerralla omaan käyttöön. Myös verotettavaksi tuotteeksi tuon voisi laittaa siinä missä tupakan, saa valita ostaako vai kasvattaako ja se siitä.

      • ähvätti

        Harrastus sekin ja voisi joku "tötsytukka" elättää itsensä tuolla, sen sijaan, että yhteiskunnalta tukia nostaa. Säästöä ehkä n.1000€/kk verot ym.


    • w4etw4

      EU:hun pitää saada tottakai yhtenäiset säännöt. Otetaan vaikka Hollannin malli käyttöön joka maahan.

      • leske

        Mieluummin Portugalin malli.


    • kakaratLeikkiiKovista

      Wannabe-rikolliset etsivät aina jotakin jännää ja kiellettyä. Jos kielletty laillistetaan ja pannaan verolle, niin sitten he etsivät jotakin uutta, joka on edelleen kiellettyä, tai ainakin sitä laillistettua mutta verovapaasti salakuljetettuna.

      • Jlkkbl

        No mutta jos kaikki kohtuullisen järkevät asiat laillistetaan ja kielletyiksi jätetään vain ne kamalimmat, niin ehkä kieltolaki voisi niiden pahimpien myrkkyjen kohdalla toimia.


    • hamppukortti ja valtion kasvattamat rehut.

      • QEFREE

        Miksi pitäisi olla valtion kasvattamat? Kyllähän viinin ja oluen ja viinan tekemiseen tarvitaan panimot, mutta eihän hamppuun tarvita mitään niin monimutkaista vaan ainoastaan multaa ja kukkaruukku. Suomen kesä on myös lämmin.


      • QEFREE

        Tarkoitan siis että voisihan valtiokin sitä jossain tuotantolaitoksessa halutessaan tehdä, mutta miksi asia pitäisi hoitaa niin monimutkaisesti? Ehkä ALKO - voisi olla se jakelukeskus ja yksityiset tuottajat vähän kuin viinitiloja, joista tulisi sitten hamppua ALKOon kuin erilaisia viinejä..


      • taloudellista tuottoa isännälle..


    • pössyttelijäksikö

      Mun elämä olisi varmasti ollut paljon lupsakkaampaa jo ainakin viimeiset 10 vuotta, jos ruoho olis ollut sallittua esim. kasvattaa jotain pienehköä määrää omaan käyttöön ja olisin tämän mahdollisuuden käyttänyt. Valtio voisi jonain monopoliyhtiönä muuten tuottaa joitain huippulaadukkaita tuotteita niille, jotka eivät jaksaisi tai kykenisi itse kyhäämään. Vähän samaan tapaan kuin viinin kotivalmistus on sallittua kuin myös oluen ja sahdin ynnä muiden miedompien. Parempilaatuiset tuotteet löytyis sitten alkosta.
      Miksipä ei samaa metodia ruohoonkin. Huippulaadukasta löytyis pitkäripaisesta ja kotona sais kärhöstää jotain ittelle. Se myyntiin touhuaminen olisi sitten se kulmakivi, kenties jotain niin kuin näillä pienpanimoilla, jonkun tapaista valmistusta näillekin kuitenkin säädeltynä.
      Siinä sais sitten jokainen itse päättää tuhoaako maksansa ynnä muut sisuskalunsa viinalla vai pössyttääkö keuhkonsa pilvellä. Aivot sumenee molemmilla, kenties räyhäkäyttäytyminen viinan suurkuluttajilla yleisempää. Kallistuisin vapauttamisen puolelle noilla ehdoilla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4493
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      116
      4095
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2740
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1653
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      92
      1590
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1563
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe