Kokemuksia Acer tietokoneiden laadusta ja tuesta

Eki6

Moi,

pakko jakaa omat kokemukset muille varoitukseksi Acerin tietokoneiden osalta. Meillä on yksi Acerin Aspire 5750 kannettava, joka on kyllä viimeinen Acerin laite mikä tulee meille. Alussa laite kävi kolme kertaa huollossa, kun boottaili satunnaisesti. Ongelma ratkesi vasta, kun vaihtoivat rikkinäisen emolevyn. Nyt kone on ollut pari vuotta tyttärellä kevyessä käytössä ja virtalähde (eli se ulkoinen muuntaja) lakkasi toimimasta. Erikoista - ei ainakaan rasituksesta - kun konetta on käytetty harvemmin kuin kerran viikossa, ja alkuperäisen akunkin kesto on 3 tuntia (eli ei ole paljon virtalähde rasittunut tuon kevyen käytön takia).

Acerin ystävällinen huolto kertoi, että heille on ohjeistettu, että virtalähteiden osalta takuu on tasan 1 vuosi. Riippumatta EU säädöksistä tai oletetusta käyttöajasta tms.. Jos kone on vanhempi kuin tuo yksi vuosi, niin virtalähteen osalta Acer pesee kätensä. Hieno juttu, olisinpa tiennyt tämän etukäteen, niin olisin ostanut hiukan laadukkaamman laitteen ja paremmin palvelevalta valmistajalta. Itse virtalähde muuten on tyypillinen kiinalainen muuntaja, tekstit on enimmäkseen kiinaksi, englantia on harvakseltaan.

En tasan osta Acerin ylihintaista uutta huonoa virtalähdettä, vaan tilasin Amazonista korvaavan virtalähteen huomattavasti halvemmalta. Laadun osalta ei voi mennä ainakaan heikommaksi.

Opetus: Acer = huono laatu yhdistettynä heikkoon after sales palveluun.

Valitettavasti tarina on tosi. Harkitse sinäkin vielä ennen Acerin hankintaa!

22

6426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 123321123

      Hyvä päätös! Kun ottaa huomioon että Acereissa on kiinalaiset piirit niin kuka tietää että mitä muuta se tekee kuin käyttäjän näkemät asiat?

      • 1233211231

        Kyseessä on salaliitto Kiinan salaisen palvelun kanssa. Kaikki Acerit vakoilevat käyttäjiään. Lisäksi ne etäkuuntelevat, jos käyttäjä piereskelee vessassa. On myös tapauksia, joissa Acer on imaissut perheen koiran sisäänsä ja lähettänyt sen Kiinaan. Koiran liha on suurta herkkua Kiinassa.


    • Anneli842

      Heh Heh..

      Asiaan liittyen: hyvä tietää tuosta Acerin lyhyestä "takuusta" ja joustamattomuudesta sen suhteen.

      Kertoivatko Acerilla mitään perusteluja, miksi heidän mielestään oletettu muuntajan kestoaika ei voi olla yhtä vuotta pidempi? Takuu on valmistajan vapaaehtoinen vastaantulo, mutta laki tavaran virheestä puhuu oletettavasta käyttöajasta, minkä kuluessa myyjä vastaa tuotteen virheestä.

    • 7815

      Joo, ei Acerin (ainakaan halpismallien) laadussa ole kehumista. Tosin ei mulla järin huonoja kokemuksia niistä ole, yleensä kestänyt sen pari kolme vuotta mitä hinnalla olettaakin ilman suurempia vikoja. Toisaalta en tiedä onko tuplasti maksava laatuläppäri parempi vaihtoehto - ehkä kestää käytössä myös tuplasti pitempään, mutta Acerin voi taas vaihtaa uuteen tehokkaampaan halpikseen.

      Älä osta halvinta, toisiksi halvin on yleensä paras vaihtoehto :)

      • diipadaii

        Minulla on ollut nyt neljä vuotta aamusta-iltaan-käytössä Aspire 7741G, ei mitään ongelmia, ainakaan vielä.


      • Anonyymi
        diipadaii kirjoitti:

        Minulla on ollut nyt neljä vuotta aamusta-iltaan-käytössä Aspire 7741G, ei mitään ongelmia, ainakaan vielä.

        Myös minulla Acer Aspire 77 ++ jotain en muista, kun merkinnät kuluneet pois. Ostettu elokuussa 2010, hinta muistaakseni 550 €, liekö silloin keskihintainen kone ollut, kerran noin 9 vuotiaana huollossa, vaihdettiin patteri 2032 koneeseen ja taas pelitti pitkään, mutta nyt juuri tänään alkoi tuntua siltä, että kone alkaa vetää viimisiään ehkä. Tämänkin tällä koneella kirjoitin ja uskon, että päivitysten jälkeen kone taas toimii seuraaviin päivityksiin asti. En ainakaan kovin huonona koneena Aceria pidä ja uutta Aceria aattelin katella aloittajan varoituksista huolimatta.


    • k.uluttaja

      Otappas yhteys oman kuntasi kuluttaja-asiamieheen, ihan vaan periaatteessa. Virtalähteen käyttöikä on kyllä enemmän kuin yksi vuosi. Valmistaja on kyllä vastuussa asiasta, kuluttaja-asiamies auttaa hoitamaan homman kotiin.

    • väärä_taho

      Olet ollut yhteydessä väärään paikkaan.

      Kuluttajansuojalain mukaan tavaran virheestä vastaa myyjä. Ei siis valmistaja tai joku huoltoliike.

      Ole siis yhteydessä myyjään, ilmoita tuotteen virheestä ja vaadi myyjää korjaamaan virhe. Myyjän kehoitukset asioida jonkun huoltoliikkeen kanssa suoraan voi tyynesti ohittaa, ne eivät ole lain mukaisia. Tappelu valmistajan kanssa siitä mitä valmistaja korvaa tai ei korvaa ei ole sinun vaan sen myyjän ongelma.

    • Anonyymi

      Oma Acer noin 10v vanha eikä mitään ongelmaa. Keskusmuistiakin on sen verran kuin joissakin nykyään myytävissä kannettavissa. Akkukin kestää ihmeen hyvin. En usko , että parempaa läppäriä saa nykyaikana alle 400e.

    • Anonyymi

      On se varmaan sekundamerkki, kun Ferrarikin käyttää Acereita joka F1 kisassa.

      • Anonyymi

        ...ja ihan niitä prikulleen samoja Acereita myydään tavallisille kuluttajille halvalla marketeissa ja myymälöissä? No, just joo :D :D :D

        Ferrarilla on tasan tarkkaan se merkki käytössään, joka maksaa eniten Ferrarille sponssia. Puhutaan kymmenistä miljoonista. Miksi joku tietokonefirma tekisi mitään tällaista? Juuri sen takia, että aina löytyy tietämättömiä ja poloisia urpoja, jotka ovat sitä mieltä, että "sen täytyy olla hyvä, kun Ferrarikin käyttää sitä". Bu-ha-haa.


    • Anonyymi

      Lähipiirissä on huonoja kokemuksia useista Acer koneista, ovat heikonlaisia, joku toimii, mutta keskimäärin tulee vikoja.
      Omassa suvussa useita ammattikäyttäjiä ja merkkinä oli HP ammattikoneet, aina lämpiämisvikoja, joista seurasi hidastumisia ja kaatumisia.
      Paras ollut Asus, useat koneet kestäneet kovaa käyttöä ja nopeus on pysynyt lähes samana 6-7 vuotta. Akut kestäneet lähes 3 tuntua 6 vuotiaaseen, sitten nopeasti heikenneet.
      Nyt on msi, 3 kpl, hyvin toiminut matkakoneena 1,5 vuotta, mutta melko taipuvainen näyttö.

    • Anonyymi

      Ensimmäinen Acerini hajosi kolmen vuoden käytön jälkeen vuonna 1998. Tämä toinen Aspire 7 maksoi 1100 euroa ja on nyt toiminut puolitoista vuotta hyvin. Ystävälläni oli halvempi kannettava Acer useiden vuosien ajan kunnes simahti.

      Ei taida olla kiinni merkistä. Joskus halpakin saattaa kestää aika kauan, mutta nyrkkisääntönä hieman kalliimpi kestää kauemmin.

    • Acer koneet mielestäni ei kestä kuljetusta, yhdellä kädellä nostoja, taipuvat joka kerta ja jatkuvasta taipumisesta seuraa sähköhäiriöitä.

      hieman tuntuu että kalliimmat Acer ovat hieman kestävempiä, mutta miksi ostaa Acer kun saa esim Asus , tai LENOVO merkkiä. msi hyvä mutta hieman heikko matkakäyttöön.

      • Anonyymi

        Meillä matkailuautossa ollut noin 8 vuonna mukana mailmalla, enkä ole huomannut sen kestävyydessä mitään vikaa, no näppäimistö siitä hajosi, tuossa 10 vuoden iässä, juu heikko oli, kun ei kestänut näppäimistölle puhonnutta sääasemaa, mutta teipillä korjasin sen ja pelaa vieläkin, jopa akku kestää puolitoistatuntia ja käyttö on ollut päivittäistä, miljoonia näppäilykertoja taka, vain ruottalainen öö on jumissa, mutta onneksi en ole sitä vielä tarvinnut. Kokonaisuus on hepponen ja heikko, mutta eikös se kuulu tän palstan omituisuuksiin, että aina pitää haukkua jotakin.


    • Anonyymi

      Mulla on vanha Acerin kannettava ja toimii hyvin

    • Anonyymi

      oli kyllä tosiaan viimeinen acer jonka ostin (aser wift3) ei ottanut virtaa suoraan eikä ladannut akkua kuoli hiljaa ja rauhallisesti akkuvirran loppumiseen. aserin huollon käsittääkseni hatusta tempastu vika "laajaalainen kosteusvaurio".en tosiaankaan saa päähäni kuinka kone olisi minulla ollessaan saanut kosteutta??

    • Anonyymi

      Mulla Acer ollut 10 vuotta kaikki mennyt hyvin

      • Anonyymi

        Juu, Acerbaistanissa tehdään kyllä hyviä läppäreitä, mutta pöytäkoneet on aika surkijaa laatua.


    • Anonyymi

      Eläkeläisenä pidän 17-tuumaisen Acer-läppärini virran päällä aamuseitsemästä puoleen yöhön. Läppäri täyttää kohta viisi vuotta. Ei koskaan mitään vikaa.

      • Anonyymi

        Sama tyytyväisyys täällä. Acer aspire 7741G ostettiin 2011 tammikuussa, päällä joka päivä noin 6.30-20.00. Viime syksynä alkoi temppuilla, ja vaihdoin uuteen.


    • Anonyymi

      Ajattelin ostaa jonkun edullisen Acerin chromebookin tai windows s mode.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe