Kaupungilla käyminen yhtä h***ettiä

spastisch

En tiedä miten jaksan näiden ongelmien kanssa...

Kärsin sosiaalisten tilanteiden pelosta, ja kaupungilla käyminen kaupoissa tuntuu ihan kauhealta, vaikka haluaisin olla niissä ihan normaalisti. Vaikka kuinka yritän rauhoittaa itseäni, naaman lihakset kiristyy, kädet vaan tärisee entisestään, joudun ottamaan lujasti kiinni esineistä etteivät putoaisi ja lisäksi joudun ottamaan korjausaskelia etten pyllähtäisi lattialle. Tuntuu välillä kuin olisi jokin Parkinsonin tauti (tuskin on).

Onko teillä vastaavanlaisia kokemuksia, jossa voimakas jännitys aiheuttaisi motorisia ongelmia? Kuulisin mielelläni.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VapinaVakaaksi

      Kärsin samasta ongelmasta kaksi vuotta ja häiritsi todella paljon elämääni. Meni lopulta niin pahaksi että en voinut enään syödä sukulaisteni kanssa päivällistä kun kädet alko vapisemaan haarukka kädessä.
      Kunnes, tajusin vihdoin mennä asian kanssa lääkäärin joka määräsi 10mg propral pillereitä ja johan muuttui elämä! Yksi tai kaksi kpl niitä niin olen kuin aivan eri ihminen. Kaikki jännityksestä aiheutuvat oireet lähtevät lukuunottamatta itse jännitystä. Mutta ei ainakaan tarvitse erikseen jännittää että voinko lähteä kaverin kanssa kahville kun kädet alkaa vapisemaan kuitenkin.

    • mammamiamä

      Nuorena sairastuin samoihin vaivoihin ja 10 vuotta sinnittelin. Kolmekymppisenä paheni niin että luulin elämäni olevan ohitse. Apuja hain, en saanut. Hain kunnes löysin lääkärin joka ymmärsi ja auttoi, eli kuunteli ja kirjoitti reseptin. Lääkekoukussa lopun ikääni olen, mutta elämä jatkuu. Kaikesta huolimatta olen ns kunnon kansalainen, ja lääkkeet eivät minua huononna ihmisenä. Elän lähes kuten muutkin. Hae hyvä ihminen apuja, elämäsi jatkuu ja helpottuu.

      • mammamiamä

        Tuon mun vaivan nimi on paniikkihäiriö, ja siihen kuuluu minulla todella paljon fyysisiäkin outoja ja pelottavia oireita, kun ei vielä asiasta mitään tiennyt. Näköhäiriöitä, näkökentän vääristymistä ja kaikkea kamalaa. Ennen lääkkeitä ehdin kärsiä aivan valtavasti. Jospa voisin auttaa jotain toista, joka voisi välttyä niin suurelta hädältä ja häpeänsekaiselta tuskalta, mitä itse jouduin yksin kokemaan. Voimia kaikille jotka kamppailette samantyypisten ongelmien kanssa.


    • SociallyAwesome

      Käytin itse propralia aikaisemmin niissä tilanteissa joissa oli pakko esim. esiintymis tilanteissa. En ole kuitenkaan puoleen vuoteen käyttänyt propraleja. Ajattelin, että en halua käyttää lääkkeitä, koska uskon että pystyn paranemaan luonnollisin keinoin.

      Näitä apukeinoja olen käyttänyt:
      - Mediointi
      - Eft tapping
      - Akupainanta
      - Aromaterapia öljyt
      - Juokseminen
      - Itse jännittämisestä/ahdistuksesta jutteleminen kavereiden ja perheen kanssa

      Koska tiedän kuinka hirveää jännittämisen kanssa on elää tein nettisivut ja facebook sivut jossa jaan kaikkea etenkin sosiaaliseen jännittämiseen liittyvää.

      https://www.facebook.com/pages/Socially-Awesome/714731575300872

      Tärkeintä, ettet jää yksin jännitämisen kanssa, koska et todellakaan ole ainoa joka siitä kärsii vaikka joskus siltä tuntuukin. Toivottavasti saat apua. :)

    • SamojaTuntemuksia

      Olen kärsinyt myös erilaisista jännittämiseen liittyvistä oireista kuten mm. tärinästä, punastelusta yms. Usein aika sinänsä "järjettömissäkin" tilanteissa joissa tiedän ettei sinänsä ole mitään syytä jännittää, mutta silti tulee fyysisiä oireita mikä taas aiheuttaa lisää jännittämistä seuraavilla kerroilla. Olen aina ajatellut että se on tavallaan kuulunut omaan persoonaan ja koittanut hoitaa ravitsemuksella/liikunnalla tms. Päädyin kuitenkin lopulta puhumaan lääkärille joka kirjoitti Propral reseptin ja olen nyt ottanut pariin otteeseen pienintä annosta 10mg (vaikka olen isompi mies.) Vaikutus oli itsellä aivan valtava, tunnen edelleen jännityksen kuplivan mutta kun oireita ei tule esille niin olo rauhoittuu ja pystyy samalla suuntaamaan ajatukset muuhunkin. Lääke siis vain rauhoittaa itsellä sydäntä ja keuhkoja eikä vaikuta mieleen millään tavalla. Suosittelen käymään puhumassa lääkärillä ettei tuhlaa aikaa murehtimiseen. Pahinta mitä voisi käydä on että ei jännitä vastaanotolla, paljon helpompaa esittää asiansa jos hermostuttaa.

    • StressiHelpottaa

      Mä annan kaikille kuvaa että en jännitä yhtään ja otan aina vähän paukkua ennen sosiaalisia tilanteita, se helpottaa vaikka vituttaakin kun huomaa ettei osaa tai pysty olemaan ilman, en silti ole alkoholisti.

    • fghjhkjuyghb

      Minullakin on hyvin samantyyppisiä oireita. Voisinkohan saada reseptin noihin propraleihin? Myöntääkö lääkäri niitä helposti?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe