verotusyhtymästä tontin luovutus?

kaksiluovutusta

Neuvoja tarvitaan:

Olen osakkaana verotusyhtymässä, josta tyttäreni haluaisi tontin.

Miten tuo käytännössä tapahtuu?

Minä siis lohkottaisin 0,5 ha tontin, joka olisi osa minun osuudestani tuossa verotusyhtymässä, mutta ei suinkaan koko osuuteni.

Luovutuskirjassa se ensin siirtyisi minulle ja sitten voinko samassa luovutuskirjassa jo luovuttaa sen tyttärelleni ennakkoperintönä?

Vai onko tehtävä erilliset luovutuskirjat ja haettava erilliset lainhuudot?

Tuleeko siitä jotain veroseuraamuksia? Tuo verotusyhtymä on syntynyt perinnönjaon yhteydessä.

Voiko tuon tontin määritellä ennako-osuudekseni, joka otetaan huomioon vasta sitten kun verotusyhtymä mahdollisesti purkaantuu, vai muuttuuko oma omistusosuuteni yhtymässä jotenkin?

Vai edellyttääkö tuo toimenpide, että erotutan koko osuuteni verotusyhtymästä ja sitten annan siitä tyttärelleni tuon 0,5 ha tontin?

Konstikas juttu! Oliko lakimiehiä palstoilla?

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • verotusyhtymä

      "
      Uusi määräala kiinteistöstä tai määräalasta



      Määräalalla tarkoitetaan kiinteistön rajoiltaan määrättyä aluetta. Määräala on eri asia kuin määräosa, jolla puolestaan tarkoitetaan kiinteistön laskennallista osuutta, joka ilmaistaan tässä järjestelmässä murtolukuna (esim. ½).
      Uuden määräalan kiinteistöstä voi luovuttaa kiinteistön omistaja tai, jos kiinteistöllä on useampia osaomistajia, nämä yhdessä.

      Kiinteistön määräosan omistaja ei voi luovuttaa kiinteistöstä määräalaa. Kiinteistön määräosan osaomistaja ei voi yksin luovuttaa uutta määräalaa kiinteistöstä edes niin, että luovutus koskisi vain hänen osuuttaan vastaavaa osaa luovutettavasta uudesta määräalasta.

      Kiinteistön yksin omistava tai kaikki kiinteistön osaomistajat yhdessä voivat luovuttaa uuden määräalan myös niin, että saajalle tulee vain tietty murto-osa luovutettavasta määräalasta, ja muu osa määräalasta jää edelleen myyjien omistukseen."
      https://www.kiinteistoasiat.fi/help_items/service_descriptions/create/content/new_property_script_transfer

    • vaiheitatulee

      Kiitos vastauksesta.
      Tuo tarkoittanee siis sitä, että verotusyhtymä luovuttaa ensin minulle tontin ja haen siihen lainhuudon ja vasta sitten luovutuskirjalla annan tontin tyttärelleni ennakkoperintönä.

      Nopea vaihtoehto lienee sitten se, että ensin verotusyhtymä tekee vuokrasopimuksen suoraan tyttäreni kanssa.

      • Noinhan se voisi mennä. Jos määräala vastaa arvoltaan määräosaista osuuttasi yhteisestä kiinteistöstä, yhteisomistussuhde kiinteistöön samalla osaltasi puretaan. Sen jälkeen omistat määräalasi, et enää osuutta muusta kiinteistöstä.

        Verotusyhtymä ei kuitenkaan luovuta mitään tai tee vuokrasopimusta, sillä verotusyhtymä on vain verotukseen liittyvä termi. Kysymys on yhteisomistussuhteesta, jota koskee laki eräistä yhteisomistussuhteista https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1958/19580180

        Jos sinulle erotettava määräala on osuutesi arvoa vähäisempi, tulee määriteltäväksi, minkä suuruinen osuutesi yhteisomistuksessa on tuon määräalan luovutuksen jälkeen. Esimerkki:

        Kiinteistön arvo 990 €, kolme yhteisomistajaa A, B ja C. Kunkin osuus 1/3, arvoltaan 330 €. Kiinteistöstä luovutetaan A:lle määräala, jonka arvo on ½ A:n osuuden arvosta eli 165 €. Kiinteistön arvo määräalan erottamisen jälkeen 825 €, mistä A:n omistusosuudeksi tulee 20 % (165 €), B:n ja C:n kumpaisenkin osuudeksi 40 % (330 €).

        Jos määräalan luovutus on kauppa, maksat kauppahinnan ja omistat loppukiinteistösta edelleen saman murtolukuisen osuuden kuin ennen kauppaa.

        Tontin luovutus tyttärelle on lahja, mistä tytär maksaa lahjaveron. Lahjakirjassa voit vahvistaa lain olettaman, että lahja kuoltuasi katsotaan tyttären saamaksi ennakkoperinnöksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7506
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4342
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2135
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2069
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1889
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1706
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1695
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1639
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe