Luovutetut alueet takaisin Suomelle

Pekkonen

Karjala- ja muut pakkoluovutetut alueet pitäisi ehdottomasti palauttaa Suomelle takaisin. En ymmärrä puheita joiden mukaan palautuksesta aiheutuisi Suomelle pelkästään kuluja. Täytyy ottaa kokonaisuus huomioon ja laskea myös se mitä Suomi tästä palautuksesta hyötyy. Karjala, sekä muut pakkoluovutetut alueet ovat luonnonvaroiltaan erittäin rikkaita. Näiden pakkoluovutettujen alueiden metsävarat ovat jo pelkästään niin suuret, että niiden tuotolla pystytään korvaamaan ne kustannukset jotka alueiden palautuksesta valtiolle aiheutuu. Lisäksi näillä pakkoluovutetuilla alueilla on huomattavan suuret malmiesiintymät. Valtaosan Karjalan jälleenrakentamis ja muista "ehostamis" kustannuksista maksaisi kuitenkin palautuksen jälkeen alueelle "ryntäävä" yksityinen rahoitus.

36

3289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jussi...

      Karjala alue kuuluu venäjälle, ihan saatanan yksi lysti vaikka suomi sen menetti. Sota on sellaista ja täytyy tyytyä siihen miten asiat silloin meni.
      Varmaan PEKKONEN kirjoitteli ajatuksiaan perinteisesti suomalaisittain kossupullon huurussa asenteella "karjala takaisin"
      Ei voi muuta kuin lukea huvittuneena

      • Pekkonen

        Jussi taitaa olla kovasti jurrissa kun tuolleen kirjoittelee. Toisaalta saattaahan asiaan vaikuttaa kirjoittajan erittäin huono historian tuntemus, tai sitten äärivasemmistolainen maailmankatsomus. Vai olisiko syynä nyky suomettuneiden rähmällään olo Tsetseenien murthaajia kohtaan?


      • Raumalainen

        Esität Jussi kovin rajusti kielteisen mielipiteesi. En minäkään halua hirveästi vaahdota tuon asian suhteen, mutta kyllä minä silti olen mielummin alueiden palautuksen kannalla, kun tilanteen nykyisenä säilyttämisen. Asiassa tarvitaan erilaisten maltillisten kansalaisliikkeiden aktiivisuutta, mutta kyllä lopullinen aloite täytyy tulla poliittisen johdon taholta.


      • Eukko

        Kuuluko isäsi kenties käpykaartiin, kun tuollaisia puheita päästelet?


    • Entinen Kekkoslovakialainen

      Olen edellisen kirjoittajan kanssa täydellisen samaa mieltä näiden luovutettujen alueiden suhteen. Sen verran tähän lisäisin, että kun näitä alueita virallisesti ryhdytään vaatimaan takaisin, niin kyllä silloin on saatava myös muutkin alueet eikä pelkästään Karjala. Suomi joutui luovuttamaan myös muualta Suomesta suuria alueita, mm. Kuusamosta, Sallasta n. puolet ja Petsamon alueen kokonaisuudessaan.

      • Myöskin sieltä

        Kekkoslovakia, sieltähän meistä ilmeisesti suurin osa kansasta. Se oli aikaa se. Ei voi todeta muuta kuin Vexi Salmen sanoin ja Irvin Goodmanin sävelin, että voi sitä surutonta nuoruusaikaa ja Kekkonen ministeri vain. Sen verran voisin ottaa tähän asiaan kantaa, että Kekkosellahan oli ilmeisesti, ainakin Johannes Virolaisen mukaan, tarkoitus ottaa ko. asia esille neukkujen kanssa, mutta taisi tämä Hrutshev kaatua liian aikaisin?
        Sitten alkoikin pitkä ja synkkä Preshneviläisyyden kausi. Pirun vaikea nimi, lieneekö tullut viimeisen päälle oikein kirjoitettua?


    • Nämäkin takaisin

      Jos saataisiin takaisin Paanajärven, Vatajärven ja Tavajärven alueet jotka ovat entistä Suur-Kuusamon aluetta, niin minä olisin jo aikalailla tyytyväinen. Nuo alueet ovat kappale kauneinta Suomea. Tietysti minä kannatan sitä, että kaikki luovutetut alueet saataisiin takaisin.

      • Minäkin siellä käynyt

        Ei ole mitään siteitä vanhempien, eikä isovanhempien kautta kyseisille alueille, ja syntynytkin olen vuosikymmen sodan päättymisen jälkeen. Minulla oli kuitenkin -90 luvun puolivälissä mahdollisuus päästä käymään noilla alueilla kahtena perättäisenä kesänä. Täytyy vilpittömästi myöntää, että kyllä ovat kauniita seutuja, ja erittäin kalaisia järviä. Eli, kyllä minä aika pitkälle kallistuisin näiden palautusta vaativien kannalle :)


      • ikihonka

        Niinpä nykyinen Venäjä voisi luovuttaa vanhat rajat
        takaisiin. Viekkaudella ja vääryydellä ottivat.
        Karjala, Kuusamo-Salla ja Petsamo


      • hongan oksa
        ikihonka kirjoitti:

        Niinpä nykyinen Venäjä voisi luovuttaa vanhat rajat
        takaisiin. Viekkaudella ja vääryydellä ottivat.
        Karjala, Kuusamo-Salla ja Petsamo

        Sinähän sen näppärästi ilmaisit. Viekkaudella ja vääryydellä venäjän maan ruhtinaat ovat Suomea aina kohdelleet. Saattais olla Putinin aika korjata nämä meitä kohdanneet vääryydet.....


      • hvostik

        Eikö nää pöllöt ikinä opi, päätä pitäs päästä taas lyömään Karjalan mäntyyn. Hämmästyttää, kummastuttaa, provokaattoreitako??
        Ruotsin kuningaskunnan itäraja määritettiin ensikerran Pähkinäsaaren rauhassa 12. elokuuta 1323
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pähkinäsaaren_rauha, seuraavaksi Täyssinän rauhassa 1595, http://www.jns.fi/museokoulu/kokokuva/historia/isot_kuvat/tayssina.html, sitten Stolbovan rauha 1617, http://www.internetix.ofw.fi/opinnot/opintojaksot/8kieletkirjallisuus/aidinkieli/murteet/rajat.html, jne, jne. Eli tästä maasta löytyy edelleen idioottei rajoja muutteleen, eikö päinvastoin rajoista ja esteistä pitäisi päästä eroon?? :o Eikös tää globalisaatio sitä meinaa :o, näin EU-kansalaisena, tän sorttinen fasistinen ja nationalistinen uho vituttaa!
        СМЕРТЬ ФИНСКИМ ФАШИСТОМ


    • ymmyrkäinen?

      Mistäs sie Pekkonen tommottis lukuja oot saanu. Saattaahan ne pitää pakkanskin, mutta kyllä niille pitäis jotain faktaa olla takana. Kyl sieltä varmaan paljo tulojakin olis, mutta ne pitäs tarkemmin arvioida. Ei mulla muuten mittään tuota asiaa vastaan ole, mutta maksaa minä en siitä halua.

    • mira

      oot sä kyllä tosi fiksu henkilö. eiköhän suomessa
      on jo muuttenkin paljon sosku nautiskelijoita?!
      otettan viellä lisä?! sitten minäkin lopetan pitkät päivät työmalla ja siirryn soskun luukulle!!!
      onkos sulla lisä ideoita?????

      • Lännenmies

        kirjoittamaan vai oletko edes Suomen kansalainenkaan? Vähän tuntuu siltä ettet ole, joten pidä huoli omista asioistasi ja jätä suomalaisten asiat heidän ratkottavakseen. Kyllä Pekkosella on paljon fiksummat kommentit kuin sinulla. Taidat itse nautiskella sossun tuesta.


      • Myös työtätekevä

        Voi Sinua Mira! Tuo Sinun vastauksesi on jokseenkin rasistinen. Ensinnäkin, Suomessa oli ennen toista maailman sotaa erittäin suuri venäläinen vähemmistö. Toiseksi, eivät Karjalan, eikä muuallakaan asuvat venäläiset ole sillä tavoin työtä vieroksuvia kuin mitä annetaan ymmärtää. Kolmanneksi, jos kyseinen alueiden palautus toteutuisi, niin huomattava osa venäläisistä muuttaisi takaisin äiti venäjälle, eivät he sopeudu muualle. En tällä halua ottaa mitään tiukkaa kantaa alueiden palautukseen. Kuitenkin jonkin verran laskelmien kautta asiaan tutustuneena voin todeta, että ei tuo Pekkonen kirjoituksessaan aivan hakoteillä ole.


      • ikihonka

        Kyllä maksaa montatoista euroa ja ruplaa uudelleen
        järjestely. Mutta se hyöty on meille tärkeätä se
        poikii moninin kerroin takaisiin.
        Suomen hyvinvointi perustuu metsäteuollisuuteen,
        kaikkihan sen on huomanneet.
        Puuraaka-aineen takia meille tärkeä osa. Jos ei
        olla kehityksenkelkassa mukana takapakkia tulee.


      • Pekkonen
        ikihonka kirjoitti:

        Kyllä maksaa montatoista euroa ja ruplaa uudelleen
        järjestely. Mutta se hyöty on meille tärkeätä se
        poikii moninin kerroin takaisiin.
        Suomen hyvinvointi perustuu metsäteuollisuuteen,
        kaikkihan sen on huomanneet.
        Puuraaka-aineen takia meille tärkeä osa. Jos ei
        olla kehityksenkelkassa mukana takapakkia tulee.

        Kyllä se palautus tulee maksamaan paljon, mutta siinä täytyy aina muistaa se, että kyseessä tulisi olemaan pitkäkestoinen projekti. Tuo projekti on täysin mahdollista pidemällä aikavälillä kokonaisuudessaan rahoittaa palautetun alueen luonnonvaroilla. Mitä taas tulee tuohon vihjailtuun sosiaali "pummien" joukkion kasvuun, niin voin väittää, että se ei pidä paikkaansa. Palautettavien alueiden jälleenrakennus, saneeraus, ym. toimenpiteet toisivat niin paljon työpaikkoja, että se työllistäisi kaikki tuolla alueella työttömänä olevat venäläiset. Näiden lisäksi se työllistäisi myös Suomalaisia työttömiä jos heillä vain työhaluja riittää. Varmasti sieltä lähtisi myös huomattava osa venäjälle. Näille poislähteville olisi järkevä maksaa vaikka muuttorahan nimellä jonkinlainen korvaus. Olen itse työskennellyt paljon venäläisten työntekijöiden kanssa, eikä minulla ole heistä mitään pahaa sanottavaa. Kyllä he työntekijöinä ovat ahkeria ja aikaansaavia jos vain heillä on mielekästä ja järkevää tekemistä.


      • res.kers

        ei kai sulla mira kulta vaan ihan hiukkasen pelota toi karjalan takaisin tulo??? olisiko niin että siellä on joitain sun "entisiä" maanmiehiä,joilla on selvittämättömiä asioita sun kanssas???? aika kaksijakoinen olet,kun ensin kehut venäjää ja haukut suomalaisia ja sit taas oletat et kaikki karjalan alueella asuvat on sossutapauksia.Luovutetut alueet takaisin!!!!
        Henkilökohtaisesti matkustan venäjälle vain jos 7,62RK62 käy passista....


      • Eukko
        Pekkonen kirjoitti:

        Kyllä se palautus tulee maksamaan paljon, mutta siinä täytyy aina muistaa se, että kyseessä tulisi olemaan pitkäkestoinen projekti. Tuo projekti on täysin mahdollista pidemällä aikavälillä kokonaisuudessaan rahoittaa palautetun alueen luonnonvaroilla. Mitä taas tulee tuohon vihjailtuun sosiaali "pummien" joukkion kasvuun, niin voin väittää, että se ei pidä paikkaansa. Palautettavien alueiden jälleenrakennus, saneeraus, ym. toimenpiteet toisivat niin paljon työpaikkoja, että se työllistäisi kaikki tuolla alueella työttömänä olevat venäläiset. Näiden lisäksi se työllistäisi myös Suomalaisia työttömiä jos heillä vain työhaluja riittää. Varmasti sieltä lähtisi myös huomattava osa venäjälle. Näille poislähteville olisi järkevä maksaa vaikka muuttorahan nimellä jonkinlainen korvaus. Olen itse työskennellyt paljon venäläisten työntekijöiden kanssa, eikä minulla ole heistä mitään pahaa sanottavaa. Kyllä he työntekijöinä ovat ahkeria ja aikaansaavia jos vain heillä on mielekästä ja järkevää tekemistä.

        Ei rahoitus ole mikään ongelma. Kaikkeen kehitykseenhän saa Eu-tukea. Nythän kaikki on kohta alasajettu kun pitää kerätä rahaa jäsenmaksuihin.Ja saadaan vain murtoosa omista maksetuista takaisin. Joten eikös pistetä hakupaperit vaan vetämään.Saataisi töitä Suomalaisille.Mainittakoon että venäjä ei tätä tukea saa.


    • mielenkiintoinen

      Mielenkiintoinen keskustelu. Tästä asiasta on näillä sivuilla keskusteltu pitkään ja hartaasti. Eipä ole tainnut selvyyttä tulla.

      Jokseenkin asialliselta ainakin tämä keskustelu näyttää.

      tämä pekkonen taitaa olla ihan jotain lukenutkin kun noin tiukasti asioita esittää. Ilmeisesti on ainakin tuohon asiaan pikkusen perehtynyt. Eipä silti saattaishan se olla ihan kannatettava asia, eihän sitä koskaan tiedä.

      • Karjalainen

        Hei! Aika mielenkiintoinen keskustelu.
        Ihmetyttää vain miksi ihmiset haluavat aina saada takaisin sen mikä on heidän kannalta parasta? Miksi puhutaan juuri viimeisten rajojen muuttamisesta eikä Suomi haluaa palata kokonaan Venäjän siipiin niin kuin se oli 87 vuotta sitten tai Ruotsin niin kuin se oli noin 200 vuotta sitten.
        Itse olisin iloinen jos luovutetut alueet olisi palautettu Suomelle ja saatu kuntoon, mutta minusta Chsechcenian sotakin on jo liikaa. Pitää myös muistaa sen että suomalaisetkin ovat menneet liian pitkälle ylitettyä vanhat rajat ja lähdettyä Äänisen rannoille, se oli jo miehitystä. Sota on sotaa, eikä tätä asiaa minusta kannata kaivata, vaan tosiaankin yrittää madaltaa rajat ja olla ihmisenä maassa kuin maassa. (Itse olen karjalainen, Venäjän Karjalasta, nykyään Suomessa asuva. En ollut päivääkään sossun listoilla, tiedoksi vaan:)))


    • åpinå

      Suomella on Ruotsin haluama Ahvenanmaa, Venäjällä Suomen haluama Karjala..

      • Anonyymi

        Suomen olisi pitänyt ainakin tarjota Ahvenanmaata Neuvostoliitolle vaihtona Viipurista.


    • Kannaksen poikia

      Ihanko tosissaan Pietarin esikaupungit Terijoella tulisi liittää Suomeen?

      Jo 1812 alueliitoksen yhteydessä Viipurin kuvernööri olisi luopunut "venäläistyneestä Kannaksesta" ihan vain siksi, ettei pitänyt aluetta enää 1700-luvun venäläisvallan jälkeen erityisen suomalaisena.

    • Itämies

      Asioista joita ei tunne on helppo puhua. Kannatttaisi siellä iki-ihanassa karjalassa käydä katsomassa, voisi tulla toinen ääni kelloon. Jos isoisä muisteli, jotta "sirmakkakii jäi pöyvälle soimaa", niin voin kertoo, että taatusti on jo palkeet puhki. Ei kannata sen perään enää haikailla. Karjalan luonnon varat on rikkaita vain ja ainoastaan siksi, että ne eivät ole olleet Suomella ja Venäläisillä ei ole riittänyt niihin mielenkiinto. Karjalassa asuva kansa on tyytynyt suht alhaiseen elintasoon. Mutta eiköhän joukkotuhoaseista kamalin, eli televisio korjaa tuonkin epäkohdan.

    • Korhonen

      Eipä todellakaan. Voitaskohan oikeasta matkailusta kiinnostuneet mennä sinne Pro Karelia sivuille. Karjalahullut hillukoot täällä.

    • Burgeri

      Joo
      Karjala takas vaikka pullo kerrallaan,vanha vitsi
      mutta niin on koko karjala kysymys. Ei kannata haaveilla täysin typerää.Ongelmia tulee

      • huhhuhh

        ..ongelmia tulisi. Kuten, että joutuisi tekemään taas oikeasti töitä hetken aikaa.


      • Burgeri
        huhhuhh kirjoitti:

        ..ongelmia tulisi. Kuten, että joutuisi tekemään taas oikeasti töitä hetken aikaa.

        Mikäs sen kamalampaa


      • Anonyymi
        huhhuhh kirjoitti:

        ..ongelmia tulisi. Kuten, että joutuisi tekemään taas oikeasti töitä hetken aikaa.

        Et taida olla tottunut työntekoon, sossuko elättää?


    • Anonyymi

      Ei kuulu matkailuun.

      • Anonyymi

        Eipä niin, mutta aloittajakin taitaa olla tiedossa. Kun katsoo mikä on JP:llä homman nimi verkkouutisissa ja täällä Nato- ja historiapalstalla, ei liene vaikea arvata että kuka mahdollisesti. Siitä tyypistä on kuulemma supokin kiinnostunut, kun kaikesta päätellen niin sairas, tai sitten saa ulkomailta rahoitusta.


    • Anonyymi

      Suomen hallituksen pitäisi tätäkin asiaa ajaa eteenpäin kunnes oikeus toteutuu. Suomea kun niin ponnekkaasti halutaan maailmalle mainostaa oikeusvaltion mallimaana. Pitäisi varmaan saada ensin oman maan vanhat asiat selvitettyä ja oikaistua ennen kun henkseleitä paukutellen opetetaan oikeutta ulkomailla.

      • Anonyymi

        Suomi on niin pieni maa että sen armeijalla ei maita saada takaisin. Siinä menee joku satatuhatta sotilasta ja ehkä itsenäisyys. Nyt ei edes Hitler auta.


    • Anonyymi

      Kyllähän se on niin, että Venäjä on itsekin myöntänyt aloittaneensa sodan Suomea vastaan ampumalla ne Mainian laukaukset, ja siten muka saanut oikeuden hyökkäykseen. Ei ole mitään syytä edes epäröidä, miksi luovutetut alueet eivät kuulu Suomelle ja vähän lisääkin, että saadaan ne puska ryssät riittävän kauaksi meistä. Lisäksi Leningradiin ja Moskovaa pitää perustaa valvontaelimet, mitkä valvovat koko Venäjää, että maksavat sotakorvaukset takaisin Suomelle ja myös Ukrainalle, myöskin muillekin maille, missä ovat kalistelleet sapeleitaan. Tarkkailuun 100 vuodeksi koko Venäjä ja aseiden valmistus kieltoon!

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      93
      6738
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2676
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      80
      1931
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1477
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe