Yhtään keinoja estää hiustenlähtö?

Heiheihiukset

Oon 19v jantteri jolta jo lukion alussa lähti ohimon sivuilta vetäytymään hiukset.. Silloin tuo ei häirinnyt mutta nyt se on päässyt jo aika pahaksi.. Nyttenki kun nyppii hiuksia kevyesti ihan mistä tahansa päätä niin käteen tarttuu aika monta hiusta. Olen tässä nyt kuukauden aikana yrittänyt syödä Evonia Hair Boosteria mutta ei kyllä näytä lisäävän kasvua.

12

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eilääkäri

      Kyllähän tässä vaikuttaisi olevan kysessä jokin sairaus jos kerran hiuksia tarttuu käteen nyppiessä enemmänkin. Perinnöllisyyteen tämä ei viittaa, koska silloin ei hiukset nyppimällä lähde vaan muutos on toki vääjäämätöntä mutta kuitenkin hitaampaa eli ihotautilääkäri tässä on ehdottomasti oikea henkilö.

      Jos hiustenlähtöä ei saada kuriin niin mikään maailmanloppuhan tuo ei ole. Terveellä itsetunnolla varustettu mies ei taatusti siitä ongelmaa itselleen rakenna. Tietenkin vanhempana miehenä on helpompaa vähätellä asiaa. Joillekin miehille tilannehan on aivan neuroottisen arka ja kiusallinen. Moni kokee jopa miehisen olemuksensa olevan hiuksista kiinni.

      Olet niin nuori, että todellakin katsot asiaa aivan eri näkökulmasta kuin minä mutta ompahan lähipiirissä kavereita jotka ajavat harventuneet hiuksensa kokonaan pois ja ajavat päänsä aina parranajon yhteydessä. Näin toimien pystyy helposti antamaan ympäristölle kuvan, että kysymyksessä on oma valinta. Itselläni on geneettistä harvenemista, vaikka ikä on kuitenkin vasta nelosella alkava mutta monillahan luonnollinen kaljuuntuminen alkaa jo parikymppisenä.

      Itse, ja myös lähelläni olevat naiset kokevat hiusrajani vetäytymisen lähinnä charmikkuutena ja itseäni tilanne ei vaivaa millään tavalla. Jos hiukset ovat sinulle tärkeä asia ja täyskaljuisuus ei joko esteettisesti tai elämänfilosofisesti sinulle käy niin toivon, että ihotautilääkäri löytää ongelmaan syyn ja hoidon. Joka tapauksessa tilanne ei ole mitenkään katastrofaalinen. Mies ja ihmiset ympärillä sopeutuvat kyllä asiaan. Ajan kuluessa asiaan ei kiinnitetä edes huomiota ja mikä parasta;

      Suuri testosteroni määrä ja hiukset eivät tunnetusti viihdy samassa kropassa joten odotettavissa voi olla vauhdikkuutta naismaailmassa...! :-D

      • Heiheihiukset

        Kiitos tästä! Piristi mukavasti iltaa varsinkin tuo viimeinen kappale ;D Kai sitä täytyy hieman käydä lääkärillä jutustelemassa mutta tuskin tulee hiukset takaisin.. Pieni hetki saattaa mennä ennen kuin tottuu uuteen näköönsä.

        Kyllähän tuo hiusten vetäytyminen iski hieman omaantuntoon kun yläkoulussa omistin pitkänkin tukan ja nyt voi niille ajoille jo heittää hyvästit. Kai tämä on sitten niitä ensimmäisiä kunnon askelia miehisyyteen :D


    • DHTjyllää

      Dihydrotestosteroni jyllää eli testosteronin sivutuote todennäköisesti ja voi olla muutakin taustalla. DHT siis luonnollinen perinnöllisen miestyypin hiustenlähdön aiheuttaja, voi alkaa jo 18-19 v. iässä. Jos ohimot vetäytyy ja päälaelle tulee harva kohta, kysymys on miltei aina tästä koska etenee tuossa kuviossa. Mene ihotautilääkäriin joka voi auttaa varmistamaan ettei ole muuta taustalla, verikokeet yms. Jos mitään ei löydy, on perinnöllistä. Jos haluat voit kokeilla miesten reseptilääkettä finasteridia ja anti-DHT-luontaistuotteita vähentämään hiustenlähtöä. Mitkään ravinnepillerit EIVÄT sitä pysäytä, yleensä kaikkien lisäravinteiden syöminen on turhaa tähän, elleivät estä DHT:tä kuten sahapalmukapselit tekevät tätä.

    • Toim11

      Evonia Hair Booster toimii ainakin itselläni. Nyt olen noin 5 kk syönyt ja tuloksia alkaa näkyä!

      • kyllähän_niillä

        tulokseen pääsee. Lompakon tyhjentävään tulokseen siis. Hiuksiinhan niillä ei ole käytännössä mitään tehoa.


      • niinpää

        Taitaa valmistaja/myyjä mainostaa, tuskin kukaan oikeasti saanut mitään hyötyä noilla pitoisuuksilla. Samat ravinteet saa paljon halvemmalla ja terveellisemmin ravinnosta. Lääkkeiden lisäksi lähinnä MSM, biotiini ja sinkki auttaa ainakin osaa. MSM:n tehon huomanneet jo tunnetut valmistajatkin, muita saanut ennenkin.


    • KaljuKarju

      Se on tosiaan DHT, joka hiustenlähdön aiheuttaa. Ja harmillista kyllä, totuus on ettei se korreloi testosteronimäärän kanssa mitenkään. Tietysti noin nuorella ihmisellä ensimmäisenä pitäisi sulkea pois sairauden mahdollisuus, joten lääkärikäyntikin olisi paikallaan.

      Luontaistuotteista tuskin on apua. Lääkitys todennäköisesti tuo apua ja mitä nuorempana sen aloittaa aina parempi. Finasteridiä saa reseptillä, mutta sillä lienee joitakin ei toivottuja sivuvaikutuksia. Suosittelen kokeilemaan Minoksidiiliä, joka yleisesti myös Rogainena tunnettaan. Keventää sekin valitettavasti kukkaroa ja vaatii sitoutumista, hoito kun on päivittäistä. Rinnakkaisvalmisteita voi tilata Bioveasta, ovat edullisempia. Lisäksi saatavana on Spectral DNC tuote, jonka luvataan ehkäisevän myös ohimoilta vetäytyviä hiuksia, mitä minoksidiili ei yksinään tee.

      Kokeilla voi myös DHT estäjä shampoota (esim. Nisim). Hoitaa ainakin hyvin päänahkaa ja vaikka pullollisen hinta on korkeahko (reilu parikymppiä) ei kuukausikustannus kovin suureksi tule kun on melkoisen riittoisaa.

      Eli kannattaa toimia nopeasti, sen paremmat tulokset voit saavuttaa. Omat hiukseni alkoivat harveta kun olin 25 ja olisin todella toivonut että joku olisi silloin mainostanut näitä tuotteita, jos niitä nyt oli olemassakaan. Kaljuuteenkin kait joku tottuu, minulle se on ollut ja on edelleen kiusallinen asia. Se kun ei pysähtynyt "charmikkaasti" vetäytyviin ohimoihin.

      Joten kipin kapin kokeilemaan, 6 kuukaudessa jo pitäisi näkyä onko näillä mitään vaikutusta. Kovin paljon tuon lyhyempää arviointijaksoa ei kannata lähteä tekemään. Mutta ensimmäiseksi siis terveyskeskuslääkärin vastaanotolle.

    • PicardOut

      http://www.kaljuuntuminen.fi/hoitomuodot/
      "Propecian kaltaisilla 5-alfa-reduktaasin estäjillä ja hiustensiirtojen ansiosta monille kaljuuntuminen ei ole enää väistämätöntä.

      Hiustenlähtöön ei ole parannusta, mutta ongelmaan on löydetty useita hoitomuotoja, joilla se voidaan pysäyttää. Tieteellisissä tutkimuksissa on osoitettu, että finasteridi ja minoksidiili pysäyttävät hiustenlähdön jopa yhdeksällä kymmenestä miestyyppisestä kaljuuntumisesta kärsivillä.

      Lääkeaineilla voidaan pysäyttää hiustenlähtö, mutta nuoruusvuosien hiuspehkoa ne eivät tuo takaisin. Pääsääntöisesti niiden avulla pyritään ylläpitämään jäljellä olevia hiuksia. Lääkeaineet vaativat myös jatkuvaa käyttöä. Jos käyttö lopetetaan, hiukset alkavat jälleen lähteä.

      Stressin vähentäminen voi niin ikään auttaa hidastamaan hiustenlähtöä."

      Finasteridi on ymmärtääkseni käytännössä samaa ainetta, jota vanhemmat miehet syövät eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun pysäyttämiseksi, vain annos on pienempi ja hinta moninkertainen. Tähän tarvitset lääkäriltä reseptin.

      Toinen testeissä ilmeisesti aidosti vaikuttavaksi havaittu tuote on Rogaine.

      Lisäksi olisi hyvä varmistaa vitamiinien saannin riittävyys, ettei mikään puutos ainakaan pahennan tilannetta. Hiuksia vitamiineilla ei kyllä takaisin saa. Lopuksi vielä kannattaa pyrkiä edistämään verenkiertoa päälaella. Tähän auttaa liikunta verenkiertoa parantavana tekijänä, sekä päänahan hieronta tai muut päänlaen verenkiertoa parantavat toimet.

      Jos nämä eivät auta, ei auta kuin hiusten leikkaaminen ja parran kasvattaminen https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b6/Patrick_Stewart_Head_Shot.jpg

      • KaljuKarju

      • hehehehehheheee

      • KaljuKarju

        Pointti olikin just se että ÄÄRIMMÄISEN HARVA näyttää kaljuna komeammalta kuin tukka päässä. Ja vaikka kalju sopisikin, se tuo auttamatta ikävaikutelmaan 10 vuotta. Joka muuta väittää puhuu yleensä lämpimikseen tai yrittää vain olla kohtelias. Senpä vuoksi suosittelenkin jokaiselle jolta hiukset alkavat harveta mahdollisimman pikaisesti tarttumaan lääkitykseen. Se kun on sen tehokkaampaa mitä aiemmin aloittaa.


    • seiväs566

      Fina

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3053
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      419
      2906
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2282
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      99
      2209
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1874
    7. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1868
    8. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      335
      1846
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1692
    Aihe