Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ruokakaupan ym. myyjien kokonaispalkka

kvalögnkaölgj

Hei, lasketaanko ruokakaupoissa myyjän palkka TES:in mukaan? Joissain työnhakuilmoituksissa on kysytty kuitenkin palkkatoivetta.

Katsoin TES:istä että palkka kuukaudessa olisi n. 1800, olen merkonomi ja työskennellyt aiemmin toimistotöissä. Kai meni oikein? Asun Helsingissä.
Sitten tulee ilta- ja viikonloppulisät. Mikä on näiden jälkeen kokonaispalkka?
Työvuorot jaetaan varmaan tasaisesti työntekijöiden kesken? Vai kysytäänkö myyjiltä mitkä vuorot sopisivat heille parhaiten? Aamuvuorot saattaisivat olla minulle vaikeita.

Ihmettelin kun palkkataulukossa oli jotakin että harjoittelija saa vähemmän palkkaa ensimmäiseltä vuodelta. Koskeeko se nuoria opiskelijoita vai kaikkia?

Entäs esim. Prismat ja Citymarketit? Ainakin Cittarissa myyjien toivotaan olevan
moniosaajia, niin luulisi että se palkassakin näkyy.

Saako myyjä alennusta kaupan tuotteista? Se kompensoisi hyvin kun tuo palkka on hieman pienen puoleinen.

Sitten vielä olisin kysynyt että saakohan minun työkokemuksellani töitä myyjänä?
Ettei ajatella että olen ylikoulutettu myyjän hommiin? Olen vaan totaalisen kyllästynyt tietokoneen kanssa näpräilyyn ja haluaisin käytännän läheisempiä hommia!

Tuhannet kiitokset kaikille vastaajille!

21

2514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opiskelijaamkista

      "Katsoin TES:istä että palkka kuukaudessa olisi n. 1800" Kaupan peruspalkka on noin 9-11 €/h. Harjoittelija ansaitsee kaupassa noin 8,85€/h. Ruokakaupoissa tehdään paljon aamuvuoroa ja klo 06-18 palkka on tuo peruspalkka.

      1800 euron ansioihin hyvin harva myyjä pääsee. Syy on se, että lähes kaikki kaupan työt ovat osa-aikaisia. Työsopimuksessa sovitaan mahdollisimman pienet viikkotyötunnit; 0-30 h/viikossa. Paljon on myös tarvittaessa töihin kutsuttavia myyjiä nollasopimuksella.

      Työvuorot pätkitään lyhyiksi, joten työmatkakuluja tulee paljon. Lyhimmät työvuorot ovat noin 4-5 h päivässä. Vain kauppiailla, myymäläpäälliköillä ja osastopäälliköillä on kaupassa kokoaikainen työ.

      Kaupan vakihenkilökunta tekee pääosin aamuvuoroja ja heillä on vapaat viikonloput (lauantai-sunnuntai). Iso osa kaupan työntekijöistä on päätoimisia opiskelijoita, jotka rahoittavat opintonsa osa-aikatöillä. Opiskelijat tekevät ilta- ja viikonloppuvuoroja tai pelkästään viikonloppuvuoroja.

      Toimistotyö taitaa olla kokoaikaista ja myös paremmin palkattua kuin myyjän työ.

    • Nicor

      Merkonomin koulutuksen johdosta saisit samantien palkkaa 3. vuoden kokemuksen mukaan, eli 11,39€/h. Iltalisä (klo18 jälkeen) 4.09€/h ja lauantai-lisä (klo13 jälkeen lauantaina klo18 jälkeen aattona) 5.34€/h. Sunnuntai-lisä on 11,39€/h (marras- ja joulukuussa iltalisä tuplana). Palkka voi olla 800-3000€/kk riippuen monta tuntia teet..ja millaisia tunteja.

      Jos lähdet tälle alalle, niin avain asemassa on oikean paikan valitseminen. Tuo "opiskelijaamkista" on käytännössä pahin mahdollinen skenaario minkä voi kuvitella.

      Se, että asut Helsingissä on etu: Täällä on enemmän paikkoja vapaana ja paremmin mahdollisuuksia lisätöihin. Oma firma voi tarjota lisätyötä, mutta voit täydentää tunteja vuokratyöllä.

      https://www.s-rekry.fi/web/embed.html#/job/296?portal=web
      Meneppä tuonne tekemään hakemusta. Normaalisti pienemmät kaupat ovat miellyttävimpiä työympäristöjä tarjoavat parhaat tienaamismahdollisuudet. HOK-Elanto on erittäin hyvä työnantaja.

      Voit myös hakea vuokrafirmoihin töihin..monikossa: Yksi firma ei välttämättä tarjoa tarpeeksi töitä, mutta mikään ei estä sinua tekemästä 4-5 firman kautta. Sitten tulee jo oikeasti valinnanvapautta.

    • myyjätonköyhiä

      1800 euroa on ihan utopiaa kaupan töissä! Poikkeuksena, jos olet joku päällikkö, jonka työaika on 38-40h/viikko.

      Isotkin kauppaliikkeet rekrytoivat myyjiä 5h/vk tai 6h/vk sopimuksella tai nollasopimuksella. Sinulla voi olla jopa monta työnantajaa, mutta kukaan ei tarjoa töitä. Peruspalkka on huono ja jos teet paljon aamuvuoroja, niistä ei makseta vuorolisiä.

      Työvuorojen pätkiminen kaupassa on niin älytöntä touhua, että sitä ei ole varmaan missään muussa työssä! Saadaksesi kasaan 30 viikkotyötuntia, menet töihin kuutena päivänä viikossa. Työvuoro kestää 4-6 tuntia.

      Myyjät ovat nykyajan köyhälistöä, koska työstä saatavalla palkalla ei elä!

      • Nicor

        Riippuu paljolti mihin puljuun menee töihin. Omat verotettavat tulot ovat tämän vuoden osalta n. 20000€. Vaikka en saisi palkkaa seuraavan palkan jälkeen, niin koko vuoden palkkakeskiarvo olisi yli 1800€/kk. Oma "tuntia per päivä"-keskiarvo on n. 7,2. Olen siis rivityöntekijänä.

        Normaalisti laajemmilla aukioloajoilla varustetuissa pikkukaupoissa työajat ovat pidempiä. Kaikki työntekijät tekevät kaikkia työtehtäviä ja työtehtävät ovat suhteellisen helppoa jakaa siten, että työvuoroista tulee tarpeeksi pitkiä. Isommissa marketeissa on oma henkilökuntansa kassoille ja osastoille.

        Lisäksi lisätyön tarjonnassa on isoja eroja työnantajien välillä. Joissain paikoissa sopimus on kyllä todennäköisesti osa-aikainen, mutta käytännössä voit halutessasi tehdä täysiä tunteja aina.
        ------

        Tietysti jos aloittaja valitsee väärän työnantajan, niin 1800€/kk voi olla utopiaa. Jos valitsee oikein, niin jo pelkkä peruspalkka voi olla yli tuon 1800€/kk..puhumattakaan kun mukaan lasketaan lisät.


      • aijaaaaaa

        Riippuu tuokin aik paljon siitä miten paljon on tunteja ja kai osittain siitäkin missä on töissä, pienemmässä paikassa saattaa ehkä tulla enemmänkin töitä.

        Itse olen 21h/viikko -sopparilla, mutta käytännössä teen täysiä tunteja ja esim. Tälle vuodelle keskimääräinen brutto on ollut hieman reilu 2200e/kk. Viime vuonna oli n. 2000e ja toissavuonna myös reilu 2200e. Eli ei nyt rikastumaan pääse, mutta helposti itsensä elättää.


    • saisikovastauksen

      Hei, mikä on se oikea työnantaja ja mikä väärä??? Mihin kauppaketjuun ei kannata mennä missään nimessä töihin ja mihin kannattaa?

      • Nicor

        Sait tarvittavan vastauksen kysymykseesi jo 2.8.2015 kello 12:55.

        "https://www.s-rekry.fi/web/embed.html#/job/296?portal=web

        Meneppä tuonne tekemään hakemusta. Normaalisti pienemmät kaupat ovat miellyttävimpiä työympäristöjä tarjoavat parhaat tienaamismahdollisuudet. HOK-Elanto on erittäin hyvä työnantaja."

        ---

        Jos menee tekemään kaupan alan hommia vuokrafirman kautta, niin kannattaa hakea useaan firmaan, niin vuorojen suhteen tulee jo valinnanvaraa. Vuokrafirmoihin pääsee helpommin töihin ja sitä kautta voi kerätä kokemusta jotta pääsee paremmin vakituiseen paikkaan.

        Mitä olen lukenut muista aloista, niin vuokratyö-homma toimii paljon paremmin kuin muilla aloilla.


      • saisikovastauksen

        "Alepa - kaikkea se kauppa keksii! Alepa on pääkaupunkiseudulla toimiva pienmyymälä, joka on asiakkaita lähellä. Palvelemme arkisin ja lauantaisin klo 7-23 ja sunnuntaisin klo 9-23. Osa myymälöistä on avoinna vuorokauden ympäri."

        Onko pääkaupunkiseudun kaupoissa paljon myymälävarkaita, näpistelijöitä, humalaisia, spurguja, huumeveikkoja ja ryöstön uhkaa? Onko työ vaarallista eli onko kaupoissa vartijat?

        Onko Alepa niin kuin Siwa eli myyjä on yömyöhään yksin töissä? Miksi muuten ruokakauppa on auki yöllä, eihän siinä ole mitään järkeä?!!

        Onko pääkaupunkiseudulla työntekijäpula? Ovatko kaupan työt siellä yhtä aliarvostettuja kuin muuallakin Suomessa? Eli kun on olet myyjä, sinua pidetään ihmisenä ihan yksinkertaisena ja tollona!


      • Nicor
        saisikovastauksen kirjoitti:

        "Alepa - kaikkea se kauppa keksii! Alepa on pääkaupunkiseudulla toimiva pienmyymälä, joka on asiakkaita lähellä. Palvelemme arkisin ja lauantaisin klo 7-23 ja sunnuntaisin klo 9-23. Osa myymälöistä on avoinna vuorokauden ympäri."

        Onko pääkaupunkiseudun kaupoissa paljon myymälävarkaita, näpistelijöitä, humalaisia, spurguja, huumeveikkoja ja ryöstön uhkaa? Onko työ vaarallista eli onko kaupoissa vartijat?

        Onko Alepa niin kuin Siwa eli myyjä on yömyöhään yksin töissä? Miksi muuten ruokakauppa on auki yöllä, eihän siinä ole mitään järkeä?!!

        Onko pääkaupunkiseudulla työntekijäpula? Ovatko kaupan työt siellä yhtä aliarvostettuja kuin muuallakin Suomessa? Eli kun on olet myyjä, sinua pidetään ihmisenä ihan yksinkertaisena ja tollona!

        Asiakaskunnissa on hyvin paljon vaihtelua kaupasta toiseen. Eli mieti minkä Alepan valitset. Olen vuokratyön kautta työskennellyt useimmissa Alepoissa ja en ole joutunut pelkäämään (ei ole uhattu aseella). Härötapausten kanssa oppii toimimaan ja jos toimit ohjeistuksen mukaan, niin sinulla ei ole pienintäkään syytä lähteä riskeeraamaan omaa terveyttäsi. En voi paljastaa yksityiskohtia, mutta siihen on hyvin selvä syy miksi jatkuvasti uutisoidaan Siwojen ryöstöistä..muttei Alepojen.


        Kaupat ovat yömyöhään auki senkin takia, että yhä useampi ihminen ei elä juuri tietyn rytmin mukaan. Laajemmat aukioloajat myös lisäävät myyntiä: Ihmisille tulee tarvetta "heräteostoksille" ja kaupan aukiolo mahdollistaa näiden tekemisen. Jos kaupassa on kolme työntekijää, niin kaupan avoinna pitäminen maksaa firmalle n. 100€ palkkamenoina. Kaupan valaistuksen ja kassalaitosten sähkönkulutus on pientä; kylmälaitteet ja ilmastointi vievät hurjasti sähköä oli kauppa auki tai ei.


        Kun toimit kaupan työntekijänä, niin sinä pidät vastavuoroisesti niitä asiakkaita yksinkertaisina tolloina. Tämä on kutsumatyö: Asiakaspalvelijoita tarvitaan, koska ihmiset ovat liian yksinkertaisia pärjätäkseen ilman. Joskus tulee räksyttäjiä jotka yrittävät masentaa, mutta heidän kohdallaan haastavinta on olla nauramatta ja sanomatta jotain takaisin.


    • parempitulevaisuus

      Työn sisältö ei kaupassa ole kaksinen. Monet pitävät myyjiä ja kassamyyjiä ihan roskasakkina. Vaihtuvuus on työn olemattoman arvostuksen takia hyvin suurta ja rekrytointi on koko ajan päällä.

      Jos olet kaupassa töissä 20-vuotiaana tai 30-vuotiaana: Ja sinulla ei ole mitään kunnollista koulutusta tai edes asennetta ja motivaatiota opiskeluun: Istu nyt kerrankin alas ja mieti! Pohdi, jaksatko tehdä tätä puuduttavaa, aliarvostettua hommaa vielä 10 tai 30 vuoden kuluttua!!! Jos ja kun vastaus on EI! niin ei kun hakemaan äkkiä kouluun ja parempaa tulevaisuutta etsimään!!!

    • apkirjoittaja

      No huh huh, jos noita työvuoroja on tuolla tavalla pätkitty niin eipä ole ihme jos ei kaupan myyjää aina hymyilytä! Kuinka tuo on edes mahdollista? Luulisi ettei tuollaisilla ehdoilla ole ainakaan työntekijöistä tunkua, vaikka ehkä nyt tähän lama-aikaan on. Vai onko myyjät pääosin opiskelijoita?

      Kuinka hyvä mahdollisuus on saada myyjän paikka jossa voi olla 5 päivää viikossa 7,5 h? Pitäähän sitä saada tarpeeksi töitä että pärjää rahallisesti. Noista vuokratyö firmoista oli puhetta. Minkä nimisiä firmoja on? Toisaalta ehkä kannattaisi hakea vain niihin ja tehdä paljon iltaa ja viikonloppua. Mutta mitäs sitten jos sairastuu? Ei taida saada sairasajan palkkaa, puhumattakaan lomista. Ja voiko vuokratyöfirmoissa olla säännöllisesti tunteja kuukaudessa? Mites muut edut verrattuna vakiduuniin?

      Entä jos hakisi vaatemyyjän hommiin, olisiko yhtä surkea tilanne? Lasketaanko siellä palkka TESin mukaan, vai onko minimiä parempi?

    • myyjänarkiontätä

      Joissakin erikoisliikkeissä - esim. valokuvausliikkeessä tai kodinkoneliikkeessä - myyjän työaika voi olla 38 tai 40 tuntia viikossa. Markettien ja ruokakauppojen myyjät ja kassamyyjät ovat osa-aikatyössä. Opiskelijoita on alalla tosi paljon, samoin vuokratyöntekijöitä. Opiskelurahat on jostain tienattava, jos ei halua isoa opintolainaa ottaa. Kaupoissa on tulevia lääkäreitä, opettajia, sairaanhoitajia, sähköasentajia, rakennusmestareita, insinöörejä ja tradenomeja. Opiskelijat pitävät kaupat auki illat ja viikonloput.

      Väki vaihtuu jatkuvasti, koska työ on hanttihommaa. Työ vaatii paineensietokykyä ja hyvän itsetunnon. Harva myyjä tai kassamyyjä kestää 1-2 vuotta pitempään "sylkykuppina" oloa. Vihaiset asiakkaat huutavat, kiroavat, haukkuvat ja uhkailevat. Myös asiakkaina olevien (eläkeläis-) naisten sanavarasto on värikäs: Myyjä on v**un läski, sa***nan huora tai homo tai siltä väliltä! Naiset ovat asiakkaina niitä pahimpia jankuttajia ja valittajia.

      Työvuorot ovat ihan mitä sattuu - 4h, 5h ja 6h työvuoroja on paljon. Esim. aamuvuoro klo 9.15-13.45 ja iltavuoro klo 17.15-21.15. Kaupan alan työajat ovat niin älyttömät ja järkeä vailla, että millään muulla alalla työntekijät eivät moiseen pompottamiseen suostuisi! Ammattiliito Pam ei saa mitään aikaan. Tuntipalkkaan on "neuvoteltu" muutaman sentin parannus :(( Turha liitto!

      • Nicor

        Olen ollut tällä alalla niin kauan, että saan maksimi-kokemuslisät (8 vuotta)..ja en voi allekirjoittaa muiden kirjoittajien tekstiä. Toimin alkuvuosina vuokratyössä yhteensä yli sadassa eri kaupassa ja nyt viime vuodet vakkarina yhdessä paikassa.

        Minua ei ole KERTAAKAAN haukuttu törkeään tyyliin; en ole myöskään kuullut, että työkaveria olisi haukuttu. Vakkarityössä minulla ei ole koskaan ollut lyhyitä työvuoroja; pois lukien joskus sunnuntaina 6h iltavuoro (mistä tulee suunnilleen saman verran palkkaa kuin 14 tunnin arkiaamuvuorosta). Vuokratyössä minulle on tarjottu kyllä näitä lyhyitä vuoroja, mutta yksinkertaisesti olen jättänyt nämä vuorot ottamatta.
        ----

        Aloituskirjoittaja sanoi olevansa Helsingistä, mikä tuo mahdollisuuksia. Itse suosittelin hänelle Alepan yleisrekryä, koska HOK-Elanto on hyvä työnantaja..hyvin monessa mielessä.

        Kaupan alalla tärkeintä on tehdä oikea valinta kaupan suhteen. Huonoissa kaupoissa väki tosiaan kestää sen 1-2 vuotta, joissain kaupoissa väki pysyy pitkään hyvin pienillä muutoksilla; moni kaupan työntekijä yksinkertaisesti siirtyy toiseen kauppaan muuttamisen johdosta. Erot ovat suuria.

        Joillekin kaupan työntekijöille 1800€/kk on täyttä utopiaa, toisille 3000€/kk on realismia. Pääkaupunkiseudulla on mahdollista ottaa osa-aikainen työ ja siihen päälle vaikkapa vuokratyö..jos työnantajan tarjoamat lisätyöt eivät riitä.


      • apkirjoittaja

        Hei, mukava kuulla että on myös viihdytty alalla! Mistä erot johtuvat hyvien ja huonojen kauppojen suhteen? Työajoista vai? HOK-Elantoa on kehuttu täällä ennenkin, eikö heillä ole muitakin kauppoja, esim. Prisma? Minulla ei ole mitään sitä vastaan että menisin Alepaan töihin, aikaiset aamut ovat vaan aikamoista myrkkyä!


      • Nicor
        apkirjoittaja kirjoitti:

        Hei, mukava kuulla että on myös viihdytty alalla! Mistä erot johtuvat hyvien ja huonojen kauppojen suhteen? Työajoista vai? HOK-Elantoa on kehuttu täällä ennenkin, eikö heillä ole muitakin kauppoja, esim. Prisma? Minulla ei ole mitään sitä vastaan että menisin Alepaan töihin, aikaiset aamut ovat vaan aikamoista myrkkyä!

        K-Ketjussa kauppiaan luonne ratkoo paljon ja kauppojen sijainti vaikuttaa asiakaskuntaan..ja tätä kautta henkilökuntaan ja siihen miten itse viihtyy. HOK-Elannolla on pt-puolella Alepa, S-Market ja Prisma ketjut. Kaikilla työnantajilla on myös aikaisia aamuvuoroja, mutta on mahdollista saada sovituksi iltapainotteinen työkeissi.

        Työajoissa, kuten mainitsin, vaikuttaa se miten hyvin työt ovat jaettavissa eri henkilöille. Isoissa kaupoissa on usein eri henkilöt kassalla ja kentällä. Tyypillisesti illalla on muutaman tunnin ruuhka-aika ja tätä katetaan lyhyillä työvuoroilla. Pienemmissä kaupoissa kaikki tekevät kaikkea ja illan ruuhkassa kassalla istuva henkilö on voinut parina ensimmäisenä tuntina tehdä jotain muuta kaupan työtehtävää.

        Eli ei muuta kuin kyttäämään sopivaa paikkaa. Valitettavasti tuo Alepojen syksyn "yhteishaku" päättyi 15.8. mutta paikkoja tullee vapaaksi syksyn mittaa.


    • parempitulevaisuus

      Aina kannattaa opiskella kunnon ammatti eikä turvautua vain kaupan työhön! Kauppojen kassat automatisoituvat, automaattikassoja on jo Prismoissa. Kone hoitaa tulevaisuudessa kassamyyjän työt. Verkkokauppa tulee valtaamaan markkinoita ja myymälöitä laitetaan kiinni. Kaupan alan työpaikat vähenevät jo lähivuosina huomattavasti.

      Kaupassa voi sitten työskennellä opiskelun ohessa :))

    • meillä

      Olen ihan rivimyyjänä Prismassa ja täydet tunnit ja kaikki lisät.
      Nykyään myöskin isommissa kaupoissa tehdään ihan kaikkea duunia eri osastoilla.

    • miksiollaankaupassa

      Kuinka moni oikeasti HALUAA olla myyjänä? Ei kovinkaan moni! Suurin osa tyypeistä käy töissä kaupassa PAKOSTA! Rahaa on tienattava. Ja jos ei muualle pääse töihin, niin myyjäksi pääsee lähes aina!

      Syy myyjäksi päätymiseen on monella kehno opiskelumotivaatio. Tyyppi ei ole viitsinyt opiskella. Tai ei ole haettu ajoissa apua oppimisvaikeuksiin, esim. lukivaikeuksiin ja opiskelu on tyssännyt siihen. Jos opiskelumotivaatiota ei ala löytyä aikuisenakaan, on pakko olla kaupassa töissä.

      Tavaratalossa noin puolet henkilökunnasta on päätoimisia opiskelijoita. Eli koulun ohella kaupassa tienataan parina työvuorona viikossa. Toinen puoli henkilökunnasta eli ns. vakimyyjiä. He ovat monesti huonosti koulutettuja eli tyypillä on pelkkä peruskoulu käytynä. Osalla on tutkinto, jolla ei saa töitä tai opinnot ovat jääneet kesken.

      • Nicor

        En nyt tiedä miten helppoa myyjäksi pääseminen on? Yhtä avointa työpaikkaa kun voi hakea kymmeniä ihmisiä. Esimerkiksi eräässä jättimarketissa haettiin kahta yöhyllyttäjää ja hakemuksia tuli yli 400kpl. Kyllähän siinä seuloutuu pois moni "pakotettu"..toki eivät nuo siltikään ole harvinaisia.

        http://www.kauppa.fi/ajankohtaista/uutiset/tyoetyytyvaeisyys_lisaeaentynyt_kaupan_alalla_22699

        Minulla on kyllä tutkinto takataskussa, mutten ole hakenut kyseisen alan tehtäviä, koska pidän asiakaspalvelutyöstä ja tulot ovat erittäin riittävät.


    • suuasres

      Kassatyön oheen voi tehdä toista myyntityötä esim. puhelinmyyntiä, lehdenjakoa tms. Nykypäivänä yhä useamman tulot koostuvat paristakin eri lähteestä.

      Täytyy myös muistaa, että tunnollisille ja ahkerille työntekijöille on edelleenkin mahdollisuus yletä talon sisällä (koskee varsinkin isompia marketteja).

      Katsopa www.mol.fi että millaisia myyjiä haetaan sinun maakunnassasi. Soita muutamaan paikkaan, niin näet, että mitä tarjotaan. Tuntimäärissä ja palkoissa on paikkakuntakohtaisia eroja.

    • Juhanu

      Täytyy hallita "tilanne" asiakkaan kanssa; on huonotuulisia ja hyvätuulisia, ei saa palaa pinna missään tilanteessa. On oltava "pelisilmää" ja huumoria sopivassa määrin. Jämäkkyyttä puhetavassa esim. humalaisen tai alaikäisen ostajan kanssa; mutta kuitenkin ystävällinen ote, ei mikään ylimielinen ote.
      Loppupäätelmä; normaalilla ajatuksenjuoksulla oleva ihminen pärjää ja huumori auttaa.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe