Eräs vanha ukko kertoi että puolet ja puolet niin saa erikoisen hyvän sekoituksen. Niin kuulemma tehtiin 1970-luvulla. Onko ukon jutuissa perää, porter pitää sekoittaa keskariin?
Koff Porter pitää sekoittaa keskariin
24
1372
Vastaukset
- eiloleeil
Jos muuten makeaan olueeseen haluaa happoa niin niksi on verraton, mutta jos taas haluaa nauttia samettisesta mausta niin unohda keskari.
Itse en näistä pinta-hiivaoluista juuri välitä, mutta makunsa kullakin. - Nähty.on
Olen monet kerrat ravintolassa nähnyt kuinka tuollainen sekoitus on tehty. Tosin viimeksi sellaisen näin 1990-luvulla, ehkä tavat ovat siitä muuttuneet.
- Varastokypsytys
Portteri on hyvää sellaisenaan eikä siihen pidä sekoittaa yhtään mitään. Jos ei pidä portterista osata jotain muuta. Koffin portteri on heidän ainut todella hyvä tuote - suurin osa muista pullotteista on tärkkelyksellä pilattua pikahiiva sotkua - ei olutta.
- Anonyymi
Portterin maku on monelle haastava, siksi se kannattaa sekoittaa johonkin vähemmän haastavaan niin lopputulos on erinomainen. Kuten on ehdotettu jokin mieto stout sopii hyvin sekoitettavaksi portterin kanssa.
- sekoittelija
Kyllä välillä tulee sekoitettua tummia oluita lageriin ja tulee aika hyvän makuisia. Kyseessähän on silti makuasia, joten päätös jää sinun itsesi vastuulle.
- Anonyymi
Puolet tuopista Koffin portteria, toinen puoli Guinnesia tai Murphysia niin hyvää on!
Täydentävät erinomaisesti toisiaan!
- fh80vh08234fver
Makunsa kullakin mutta itse en todellakaan pilaisi hyvää portteria lagerin litkulla. Koffin portteri on yksi maailman parhaista oluista, kun taas suomalainen peruskalja on ihmisarvoa alentavaa roskaa. Miksi pilata se mikä on itsessään jo hyvää?
- Hyvää.on
Kokeile sekoitusta, tulet yllättymään iloisesti mausta. Viimeksi tänään tuollaista juonut...
- Hyvää_on
Kokeiltu on jo 90-luvulla. Koffin paras juoma jota ei todellakaan pidä pilata millään tärkkelyslitkulla tai ylipäätään millään oluella. Tosin jokainen juokoot niin kuin juo tai on juomatta.
Koff Brooklyn = Two Tree Porter on erittäin suositeltava kokeilu, onneksi sekoitus on tehty jo valmiiksi - tosin aika vaikea löytää..... - Kuka.tietää
Mikä on Koff Porterin oikean tarjoilulämpötila? Veikkaan että jääkaapin (neljä astetta) lämpötila on liian kylmä...
- Kokeilemalla.selviää
Makuasia. Kokeile laita huoneenlämpöinen pullo pakastimeen kymmeneksi minuutiksi ja nauti. Jos liian lämmintä niin toinen pullo 15 minuutiksi jne...
- Anonyymi
Kuka.tietää kirjoitti:
Mikä on Koff Porterin oikean tarjoilulämpötila? Veikkaan että jääkaapin (neljä astetta) lämpötila on liian kylmä...
Kymmenen astetta on paras tarjoilulämpö sillä nopeasti olut lämpenee.
- Ei_liian_kylmaa
Yleensä tummat ja tuhdit oluet ovat parhaita noin 10...14°C, kannattaa kokeilla.
- kylmäkaappi
1970-luvulla tuskin sekoitettu keskariin, koska Porter ja Keskari myytiin tuolloin eri puodeissa. Kyseessä ollut varmasti A-kalja. Porter on IVB
- Miksi_Et
Paitsi, että keskaria sai Alkostakin- samalla kun osti Porteria....että silleen.
- Anonyymi
Kyllä noita ravintoloissa sekoitettiin, itsekin pari kertaa niin tein. Keskaripulloja sai ravintoloista, hanassa oli vain A-olutta. Tämä siis kultaisella kahdeksankymmentäluvulla, silloin olutharrastus oli paljon vaatimattomampaa kuin nykyään.
- fep
Kyseessä on muunnelma teemasta "Black and tan": https://en.wikipedia.org/wiki/Black_and_Tan
- Jokainen_tavallaan
Jokin sortin Black and tan sillä erolla, että porter ja lagerolut haluttaan sekoittaa, ei jättää omiksi osioiksi. Itse en pitä porterin ja lagerin sekoittamisesta, juon porterin sellaisenaan ja lagerit jätän kauppaan.
- Kannattaa.kokeilla
Suosittelen sekoittamaan portteria Guinnesiin tai Murphy's stouttiin. Otat ison tuopin, kaadat Koffia kolmasosan tuoppiin ja loput kaksi kolmasosaa jompaa kumpaa. Tulee todella hyvää sillä Koffi antaa lisäpotkua mietoihin oluisiin.
Sokkotestasin kavereilla, olivat aivan ihastuneita. Tee testi kamuillasi, varmasti pitävät!- Anonyymi
Pitää huomenna tuota kokeilla, käydä jo tänään handelissa ostamassa porteria ja kaupasta murphyä, huomenna ovat jääkaapinkylmää kun töistä tulee.
- jämptsis
sekoitan monesti karhun tumma I olueen
- KeittiöMesu
Ainoa mitä porteriin voi sekoittaa, on sampanja.
1/1 suhteessa. "Black Velvet" on nimi.- Anonyymi
Olutta ja sampanjaa, hyi helvetti!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olutta ja sampanjaa, hyi helvetti!
Kyllä, helvetin hyvää!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p561886Persut petti kannattajansa, totaalisesti !
Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,481638- 521574
Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?
Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.51517Sinäkö se olit...
Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis61495Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat
Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin61405Hyvää yötä ja kauniita unia!
Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä81306Lepakot ja lepakkopönttö
Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta121281Revi siitä ja revi siitä
Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla41163Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä
Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni41138