Eräs vanha ukko kertoi että puolet ja puolet niin saa erikoisen hyvän sekoituksen. Niin kuulemma tehtiin 1970-luvulla. Onko ukon jutuissa perää, porter pitää sekoittaa keskariin?
Koff Porter pitää sekoittaa keskariin
24
1752
Vastaukset
- eiloleeil
Jos muuten makeaan olueeseen haluaa happoa niin niksi on verraton, mutta jos taas haluaa nauttia samettisesta mausta niin unohda keskari.
Itse en näistä pinta-hiivaoluista juuri välitä, mutta makunsa kullakin. - Nähty.on
Olen monet kerrat ravintolassa nähnyt kuinka tuollainen sekoitus on tehty. Tosin viimeksi sellaisen näin 1990-luvulla, ehkä tavat ovat siitä muuttuneet.
- Varastokypsytys
Portteri on hyvää sellaisenaan eikä siihen pidä sekoittaa yhtään mitään. Jos ei pidä portterista osata jotain muuta. Koffin portteri on heidän ainut todella hyvä tuote - suurin osa muista pullotteista on tärkkelyksellä pilattua pikahiiva sotkua - ei olutta.
- Anonyymi
Portterin maku on monelle haastava, siksi se kannattaa sekoittaa johonkin vähemmän haastavaan niin lopputulos on erinomainen. Kuten on ehdotettu jokin mieto stout sopii hyvin sekoitettavaksi portterin kanssa.
- sekoittelija
Kyllä välillä tulee sekoitettua tummia oluita lageriin ja tulee aika hyvän makuisia. Kyseessähän on silti makuasia, joten päätös jää sinun itsesi vastuulle.
- Anonyymi
Puolet tuopista Koffin portteria, toinen puoli Guinnesia tai Murphysia niin hyvää on!
Täydentävät erinomaisesti toisiaan!
- fh80vh08234fver
Makunsa kullakin mutta itse en todellakaan pilaisi hyvää portteria lagerin litkulla. Koffin portteri on yksi maailman parhaista oluista, kun taas suomalainen peruskalja on ihmisarvoa alentavaa roskaa. Miksi pilata se mikä on itsessään jo hyvää?
- Hyvää.on
Kokeile sekoitusta, tulet yllättymään iloisesti mausta. Viimeksi tänään tuollaista juonut...
- Hyvää_on
Kokeiltu on jo 90-luvulla. Koffin paras juoma jota ei todellakaan pidä pilata millään tärkkelyslitkulla tai ylipäätään millään oluella. Tosin jokainen juokoot niin kuin juo tai on juomatta.
Koff Brooklyn = Two Tree Porter on erittäin suositeltava kokeilu, onneksi sekoitus on tehty jo valmiiksi - tosin aika vaikea löytää..... - Kuka.tietää
Mikä on Koff Porterin oikean tarjoilulämpötila? Veikkaan että jääkaapin (neljä astetta) lämpötila on liian kylmä...
- Kokeilemalla.selviää
Makuasia. Kokeile laita huoneenlämpöinen pullo pakastimeen kymmeneksi minuutiksi ja nauti. Jos liian lämmintä niin toinen pullo 15 minuutiksi jne...
- Anonyymi
Kuka.tietää kirjoitti:
Mikä on Koff Porterin oikean tarjoilulämpötila? Veikkaan että jääkaapin (neljä astetta) lämpötila on liian kylmä...
Kymmenen astetta on paras tarjoilulämpö sillä nopeasti olut lämpenee.
- Ei_liian_kylmaa
Yleensä tummat ja tuhdit oluet ovat parhaita noin 10...14°C, kannattaa kokeilla.
- kylmäkaappi
1970-luvulla tuskin sekoitettu keskariin, koska Porter ja Keskari myytiin tuolloin eri puodeissa. Kyseessä ollut varmasti A-kalja. Porter on IVB
- Miksi_Et
Paitsi, että keskaria sai Alkostakin- samalla kun osti Porteria....että silleen.
- Anonyymi
Kyllä noita ravintoloissa sekoitettiin, itsekin pari kertaa niin tein. Keskaripulloja sai ravintoloista, hanassa oli vain A-olutta. Tämä siis kultaisella kahdeksankymmentäluvulla, silloin olutharrastus oli paljon vaatimattomampaa kuin nykyään.
- fep
Kyseessä on muunnelma teemasta "Black and tan": https://en.wikipedia.org/wiki/Black_and_Tan
- Jokainen_tavallaan
Jokin sortin Black and tan sillä erolla, että porter ja lagerolut haluttaan sekoittaa, ei jättää omiksi osioiksi. Itse en pitä porterin ja lagerin sekoittamisesta, juon porterin sellaisenaan ja lagerit jätän kauppaan.
- Kannattaa.kokeilla
Suosittelen sekoittamaan portteria Guinnesiin tai Murphy's stouttiin. Otat ison tuopin, kaadat Koffia kolmasosan tuoppiin ja loput kaksi kolmasosaa jompaa kumpaa. Tulee todella hyvää sillä Koffi antaa lisäpotkua mietoihin oluisiin.
Sokkotestasin kavereilla, olivat aivan ihastuneita. Tee testi kamuillasi, varmasti pitävät!- Anonyymi
Pitää huomenna tuota kokeilla, käydä jo tänään handelissa ostamassa porteria ja kaupasta murphyä, huomenna ovat jääkaapinkylmää kun töistä tulee.
- jämptsis
sekoitan monesti karhun tumma I olueen
- KeittiöMesu
Ainoa mitä porteriin voi sekoittaa, on sampanja.
1/1 suhteessa. "Black Velvet" on nimi.- Anonyymi
Olutta ja sampanjaa, hyi helvetti!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olutta ja sampanjaa, hyi helvetti!
Kyllä, helvetin hyvää!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k532434Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖291817Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt731511Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me2661420- 1381230
Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.13990Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu11983vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos23978- 65965
- 68953