Murehdin ja mietin asioita liikaa itsekseni

Murehtija

Ja tätä tapahtuu pääsääntöisesti vain töissä, mutta vaivaa toisinaan myös vapaa-ajalla.

Tuntuu kuin päässäni pyörii usein työpäivän aikana sata asiaa yhtäaikaa. Mieliala saattaa vaihtua ajatusten mukaan monta kertaa päivässä. Esim. Aamulla olen iloinen ja sosiaalinen, mutta yhtäkkiä voinkin tulla alakuloiseksi, ahdistuneeksi ja melkein vältän työkavereiden kohtaamista, joka onkin aika haastavaa. Mutta sekin voi mennä hetkessä ohi riippuen miten työkaverit "kohtelevat" minua.

Melkein kokoajan on huoli siitä mitä muut minusta ajattelevat vaikka tiedän että sillä ei ole paskaakaan merkitystä ja olen yrittänytkin joka aamu asennoitua niin että en murehdi. Aamun se kestää mutta päivän mittaan unohtuu. Työpäivä tuottaa aina tiettyä jännitystä ja asia jota oikeastaan eniten murehdin ja pelkään on se miten jokapäiväiset työkaverit reagoivat siihen kun kasvoni punastuu aivan totaalisen punaiseksi ja erottuisin joukosta. Katsoisivatko pitkään tai vääntäisivätkö heti jotain vitsiä.

Näin henkilökohtaisesti mulle itselleni se punastumisen tunne tuottaa suurta kärsimystä ja häpeää ja ottaisin siinä tilanteessa minuun kohdistuneen huumorin suorana vittuiluna ja pilkkana. Ja syy miksi naama punastuu on se kun työskentelen viileässä, mutta itsellä sitä punastelua esiintyy ylivoimaisesti herkimmin ja voimakkaimmin.

Olen ollut töissä jo vuoden eikä kukaan ole vieläkään päässyt huomaamaan punaistumistani koska välttelen sitä viimeiseen asti. Nyt vuoden jälkeen jos huomaavat ensimmäistä kertaa punastumiseni niin olisivat varmaan ihmeissään ellei jopa huolissaan.... :/ Olen jo valmiiksi miettinyt mitä sanoa jos näyttäisin kaikille että punastun päivittäin näin mutta en varmasti muuta voisi sanoa kuin että en voi tälle mitään.

Huoleni ja murheeni kuulostavat aivan mitättömiltä mutta luulen että olen vielä niin nuori ja epävarma että olen tehnyt kärpäsestä härkäsen.

1

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhapelko

      On totta että ongelmasi ovat mitättömiä, mutta sinulle ne ovat vuoren korkuisia. Ihminen voi punastua monesta syystä ja niin voit sinä ja työkaverisi. Ajan ja vuosien myötä saa itsevarmuutta ja alat vain unohtaa tuollaiset murheet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe