Kaikella rakkaudella ja kunnioituksella

Shakespeare32

Kirjoitukseni tarkoitus ei ole loukata IOK:n kannattajia.
Luin nimimerkin en_ymmärrä aloittaman ketjun

http://keskustelu.suomi24.fi/t/13607627/jos-kaikki-on-harhaa

ja täytyy sanoa että olin aika vaikuttunut henkilön hienoista perusteluista. ja ymmärrän hänen tunnetilansa, koska samanlaisia tunnetiloja tämä oppi on aiheuttanut myös minussa.

Löysin IOK:n sellaisessa elämänvaiheessa, jossa vihasin elämääni. Mietin joka päivä etten jaksa tätä p**kaa. Vetovoiman lain mukaisesti vedin puoleeni samoilla värähtelyillä varustetun kirjan. Lukiessani kirjaa huomasin väsyneeni joka kerta. Miltei nukahdin kirja kädessäni. Ennenkuin aloitin IOK:n lukemisen, luin Renardin Maailmankaikkeus katoaa-kirjan. Siitäkin tuli äreä olo. Ja tunne, että Renardi taitaa olla egon pauloissa. Hyvä IOK:n edistävä myyntikikka. Sain kyllä hyvät naurutkin, koska Renardi osaa kirjoittaa hauskalla tavalla. Oikean mainiota viihdettä.

Eilen luin Juha Kuvajaisen kirjaa Ihanat kamalat ihmissuhteet. Oivoi, viisas mies, mutta jälleen siitäkin tuli ahdistava ja masentava olo. Kuin maailmani olisi ikäänkuin harmaantunut.

Intuitioni puhuu erittäin voimakkaasti minulle tunteiden kautta. Ja järjellisesti mietin alusta saakka, että lähtökohtana on matalavärähteinen Egon mollaaminen ja syntipukiksi tekeminen.

Onko henkisyys syyllistämistä?
Onko ego oikeasti paha?
Onko normaalia, että henkistä totuutta lukiessa tulee henkisesti paha olo?
Onko tarkoituksenmukaista, että henkisen sanoman tueksi pitää ostaa lisäkirjoja jotka vasta avaavat viestin?
IOK:ssa mainitaan että kirjan avulla valaistut mahd.nopeaan. Eikö se ole Egon puhetta?

Mietin, että jos kirja joutuu "vääriin käsiin", toisinsanoa ihmisen luettavaksi, joka ei ole pitkällä henkisellä tiellään, mitä käy? Itse masennuin ja mietin että ihan sama vaikka ryöstäisi pankin tai hyppäisi katolta. Koska tämä on harhaa. Ja olen kuitenkin ollut henkisellä tiellä tavallaan koko elämäni.

Uskon kyllä siihen, että jokiasesta opinsuunnasta löytyy totuuen helmiä, kuten myös IOK:sta. Siinä on paljon luoettavaa hyvää asiaa. Mutta se matalavärähteinen näkökulma...

Mun mielestä meidän kuuluu tuoda taivas maan päälle :)

Tässä ihana näkökulma egoon:
Ego- työkalu

Ego on solumuistin ja aivojen välinen välittäjäaine. Alunperin se oli korkeasilmä, kolmannen silmän yläpuolella hiusrajan luona. Egon tehtävä on antaa yksilölle MINÄ – individualismi. Se rakentaa minuuden rajat, se määrittää ITSEmme. Se on mielen salattu voima, jonka oli tarkoitus olla työkalu, jolla koetaan erilaisten vaihtoehtojen tulokset. Sen avulla käsitämme maailmamme, saamme eteemme vaihtoehtoja ja valitsemme oppituntimme. Ilman egoa olemme koko ajan sydämessä, rakkaushötössä ilman kokemusta ITSEstämme.

Egon sijoittuminen aivopuoliskoihin nähden. Intuitiivisesti piirretty
Egon sijoittuminen aivopuoliskoihin nähden.
Intuitiivisesti piirretty

Egon alkuperäinen tehtävä oli valvoa hallittuna yksikkönä yläotsalohkossa, aivopuoliskojen apuna. Se suojasi ja oli edunvalvojamme. Se piti huolen, että ihmisen ITSE -kokonaisuus pysyy kasassa ja se suodattaa negatiiviset kokemukset aivoillemme. Kuitenkin ego on ryöstäytynyt ja vallannut alaa. Se on viiruksen lailla pirstaloitunut hilarakenteen / merkaban joka osaan ja hallitsee pelon kautta valintojamme. Erilaiset tunteet (viha, himot, seksuaalinen halu, jne) ovat vallanneet ja ryöstäneet alaa chakroista ja hilarakenteesta. Egon tehtävä on kääntynyt ja se luulee että negatiivisia solumuistokokemuksia on pidettävä yllä!

Moni ihminen luulee olevansa egosta vapaa, mutta siellä piileekin suurin ego: se uskottelee että kaikki on hyvin! Kuitenkin keho kertoo meille kipupisteemme ja kasvunpaikkamme särkyinä, tukalina oloina ja sairauksina. Käsittelemällä egon pelot näistä pisteistä pois, voimme siirtää ryöstäytyneen egon paikalleen – työkaluksi. Egon on tarkoitus olla sydämen työkalu tehdessämme valintoja tällä Maa-planeetalla. Oikein käytettynä työkaluna käytetty ego jakautuu kolmeen pisteeseen: 2 pistettä korvien luona ja yksi sydämen luona. Tämä suippo kolmio muodostaa tärkeän tietoisen työkalun sydämen valintojen toteuttamiseksi.


Myöskin kollektiivilla on ego. Se on kärjistynyt NYT ajassa Eliitiksi. Se hallitsee kollektiivia pelon kautta. Tällä harhalla on tietoisuus, ja se osaa muuttua. Se uskottelee olevansa Valo, mutta sen tehtävänä on pitää ihmiset pelossa ja vanhaan kiertoon jumittuneina.

Tässä Maan Uudessa Ajassa, joka alkoi 2012 vuoden lopussa, olemme päässeet ajatuksen tasolle ottaaksemme askelta kohti Tulevaisuuden Maata. Tehtävämme on tuoda pintaan kaikki egon luomat harhat ja se vie lineaarista aikaa useita Maa-inkarnaatioita. Olemme kuin sipuli, josta egoa kuoritaan kerroksittain pois. Työ on vasta alkanut.

https://merlinnow.wordpress.com/tag/kanavointi/

Muistutan, että tämä on minun totuuteni. Olen lueskellut palstaa ja huomannut, että täällä on paljon henkisesti korkealle kehittyneitä.

Jokainen tie vie Kotiin. <3

5

774

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiva kun tällekin palstalle tulee keskustelua.
      Olen hyvin pitkälti monissa asioissa juuri tuon ahdistavan tunteen kanssa samoissa mietteissä joten siinä mielessä en ole IOK. "kannattaja" Päätelmäni on vain aina ollut syyllistä itseni ymmärtämättömäksi ja sitkeästi tutkin aina lisää ymmärtääkseni, päästäkseni lähemmäs iloa ja rauha jota Kurssi ilmoittaa opettavansa. Niissä kommenteissa joissa "puolustan" kurssia olen tuntevinani ymmärtäneeni?
      Toki olen hyvin nuorena, ennen kouluikää, kokenut tietynlaisen enkelikokemuksen joka on tuonut elinikäisen "vaistomaisen" uskon johonkin jota ei voi silmin nähdä (henki?)
      Vielä tuosta harmituksesta, kurssi puhuu jatkuvasti - ette vielä ymmärrä, -egon vallassa teette sitä ja sitä.... Minun mielestäni kielteisyyttä pidetään esillä turhan paljon. Kokemukseni kuitenkin on osoittanut että sen näen mitä uskon näkeväni, jopa aivan kirjaimellisesti. Ilmeisesti ego mieleni uskoo ja haluaa nähdä paljon kielteisyyttä?? Näin minä sen ymmärrän. Joten se siitä.

      Kirjoitat :
      "Onko henkisyys syyllistämistä?
      Onko ego oikeasti paha?
      Onko normaalia, että henkistä totuutta lukiessa tulee henkisesti paha olo?"

      Itse tulkitsen Kursin opettamana: "Vain omiin odotuksiinsa voi pettyä."
      Aivan oikein miten voisin tuntea pettymystä jos en odottaisi jotakin joka sitten ei toteudukaan. En silti tarkoita syyllistää sinua enkä ketään.

      Sitten nuo kaksi seuraavaa kappaletta menee minulta ohi koska en ole tuon tyyppistä ihmiskäsitystä opetellut.
      Yleisesti ottaen" pelastus" on oltava niin yksinkertainen jotta jokainen sen löytää ja ymmärtää ilman ihmekursseja, tai psykologian eritys oppimääriä. IOK. on perutellusti monisanainen POIS-opettaakseen hirmu monimutkaisen ja uskomattoman kristillisen painolastin ( kun yksi erityinen tapetaan niin kaikki valitut pelastuu???? tai kaikki ovat kutsutut mutta harvat valitut?)

      Aika käsitys saa aivan uuden sisällön Kurssin myötä (monet inkarnaatiot) Olen jonkin verran harjoittanut "menneiden elämien terapiaa"
      Jokainen tie vie kotiin.
      Jokaiselle tielle on oltava kulkijoita, ei missä luomakunnassa ole kahta samanlaista koska monistusta ei tarvita, eikä kukaan ole loputa väärässä. Itseasiassa jokainen on juuri nyt ainoassa oikeassa paikassa missä hänen tulee NYT olla
      Tästä tule yksi rauhan ja ilon peruskivi. Minä näyttelen minun roolini juuri niin eriomaisesti että se riittää minun Jumalalleni. Sen pitäisi? riittää myös minulle. Jokaiselle sinulle samat. Minun ei pidä olla huolissani maailman/muiden egosta. Vain ego voi olla huolissaan. Pyhä Henki on valppaana ja rauhan tilassa. Siinä on iso ero. Olen valppaana omien ajatusteni suhteen.

      • Kurssin mukaan ego on kaikki mahdollinen pelko, epäilys viha, kateus, epäluottamus, itsekkyys. Kaikki mikä ei ole Rakkautta on egoa.
        Ymmärtääkseni kaikissa oppisunnissa tulee vastaan kysymys luottamuksesta. Tiettyyn rajaan saakka voidaan tehdä yhteisiä rituaaleja mutta se mitä ihminen mielessään tuntee,- tehdessään minkä tekee ,- vain ko. henkilö tietää minkä tunteen vallassa - ohjauksessa - tekee. Silloin henkilö itse tietää luottamuksensa/epäilyksensä, eikä ole värin epäillä. Jos olisimme varmoja emme enää olisi täällä. Kurssi sanoo, kun et luota olet egon ohjauksessa, kun epäröit älä tee mitään, vain ego epäröi. Rakkaus luottaa.
        Minulle tuli melko pian Kursia luettuani selväksi että vain egomieli (itsekkyys) voi sanoa olevansa vapaa egosta. Pelkään toistaiseksi jotain vaikka kuinka pientä mutta kuitenkin.. valitettavasti...
        Jos nyt joku tältä pohjalta sattuisi ottamaan IOK.n luettavakseen. Suosittelen aloitettavaksi loppuosasta osan Opettajan Käsikirja.
        Sieltä selviää ketkä ovat opettajia ja miten olisi hyvä opiskella.
        Niille jotka tietävät ettei ikinä siellä on maininta ettei se -muoto- ole kaikille. Lopputulos -toteutuu- kaikille.


    • Shakeapeare32

      Kiitos ihanista kannanotoista. Huomaan itsestäni sen ego puolen, joka pistää vastaan IOK:n opetuksia. Teksti ei sovi minulle, koska en ymmärrä teksiä.. Olen sen verta yksinkertaisempi :) Itse asiassa olin vasta aloittanut lukemaan Juha Kuvajaisen kirjaa Kamalat ihanat ihmissuhteet ja järkytyin osasta tekstiä, ennenkuin kirjoitin kannanottoni tänne. Luovuin kirjasta ja siirsin sen kirjahyllyni alimmalle tasolle, sekä myös IOK:n ja Renardin kirjat :D Jostain kumman syystä kaivoin kirjan esille tänään taas ja luettuani muutama kymmen sivua tajusin, että suuri osa tekstiä pitää todella paikkaansa. Edelleen se negatiivisuus paistaa läpi. Mutta taisi tietoisuuden ovi avautua taas hieman, enkä enää voi tuomita suoralta kädeltä opetuksia. Myös se, kuinka lukija käsittää lukemansa, vaikuttaa paljolti. On siis suuri väärinkäsityksen vaara IOK:n lukemisessa, jos yksin koittaa saada tolkkua siitä. Tosin kautta aikojen on myös Raamattua tulkittu kovin eri tavoin, ja se johtanut egon säestyksellä omanlaiseensa historiaan ;)

      Tavallaan on pelottavaakin ajatella, että tuttu ja turvallinen ei merkitse mitään. Mutta samalla helpottavaa. Ja tavallaan monet opetukset nivoutuvat yhteen. Mutta näkökulma asioihin on erilainen. Olen lukenut Mikaelin opetuksia. Ne kertovat elämän olevan "peli", johon olemme osallistuneet vapaaehtoisesti ja jotta kokisimme ja oppisimme. Valitsemme itsellemme roolit ja päällyslehdet. Yhtenä tavoitteena on havahtua ja tajuta pelin olevan harhaa. Että juuri nämä roolit edustavat virheellistä persoonaa, Kirjoituksissakin sanotaan elämän olevan harhaa ja että meitä peittää maya eli harha. Opetuksista tulee hyvä mieli, koska asenne elämään ja kokemuksiin on positiivinen :) Mutta IOK todella herättää viimeisimpään todellisuuteen, eli siirtyy edellisten elämien yli itse Taoon, johon on suora pääsy havahduttuaan täysin ja ennettuaan anteeksi.

      Se mikä kaivertaa, varmaankin egoa, on se, että mielestäni olemme silti yksilöitä, omalla tavallamme. Oma oivallettu totuuteni on, että olemme "yhdessä yksilöitä yksydessä". Emme ole lääkäri maija porvoosta, vaan meillä kaikilla on omanlainen värähtelynsä, tai energiansa, jotka tunnistaa. Ykseys on kuin kaunis palapeli. Jokainen pala on omanlaisensa. Ja taulusta tekeekin kauniin juuri ne erilaiset värisävyt :)

      Mielenkiintoisia juttuja nämä :)

    • Ainakin minulla meni usein sekaisin ja varmaan menee vielä useasti, yritän ja erehdyn kuvittelemaan että Kurssi liittyy tähän aineelliseen, fyysiseen.

      Kurssin opetus koskee mielen käyttöä ja toimintaa mielessä. Kun mieli muuttuu, havainnot, kokemukset, aineellisesta muuttuvat. Muutan työtapojani koska ajatteluni muuttuu.

      Kun tuon kaltainen perustavaa laatua oleva erehdys jää huomaamatta, se on egon juhlaa "tämähän on kaikki harhaa joten mitä väliä"

      Mielen muutoksen seurauksena on että aina kun luet/luen Kurssia uudelleen ja eteenpäin havaintosi muuttuvat, myös tekstin suhteen, koska mielesi on muuttunut.

      "Ykseys on kuin kaunis palapeli. Jokainen pala on omanlaisensa. Ja taulusta tekeekin kauniin juuri ne erilaiset värisävyt :) "
      Jokainen tavoittaa saman Rakkauden oman polkunsa saattelemana

    • acim-lai-nen

      Shakespeare32: "Huomaan itsestäni sen ego puolen, joka pistää vastaan IOK:n opetuksia."

      Juuri tuon huomaaminen on erittäin tärkeä osa egosta vapautumisen prosessia! Siinä mielessä kurssin suorittaminen on sinulla aivan oikeilla raiteilla.

      Kenneth Wapnick aiheesta "Resistance"

      Videossa on automaattinen tekstitys joka ei ole kaikissa kohdin oikein. Kenneth puhuu esim. Freudista eikä droidista. :)

      https://www.youtube.com/watch?v=2UTeTYZPMrM

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1900
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1509
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1288
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1275
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1200
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      1009
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      962
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      109
      881
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      47
      733
    Aihe