Onko TYP asiakkuus pakollista?

eikysyvätieltäeksy

Eli voiko TYP:in asiakkuudesta kieltäytyä vai tuliko joku uusi laki tammikuussa 2015?

133

4441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miljoonääri

      Voit jos olet tarpeeksi rikas eli et tarvitse korvauksia.

      Kieltäytymin palkitaan karenssilla.

      • kyykyynvaan

        Kun yhteiskunnalla on ylimääräistä rahaa, niin luultavasti kyseinen toiminta on uudistanut lookkinsa ja käyttänyt sievoisen summan nimenmuutokseen.

        Lisäksi työttömät tietävät jo TYPin, joten työttömiä on helpompi harhauttaa samaan kyykytykseen kun nimi on eri.

        Älä allekirjoita suostumusta, jossa sitoudut johonkin tuntemattomaan, sillä usein se on vain palkatonta kyykytystä. Voivat uhata karenssilla ellei allekirjoita suostumusta, mutta kaiken palkattoman työn väitetään olevan vapaaehtoista, joten voi kieltäytyä allekirjoittamasta. Sitten asiasta pitää tehdä kantelu, sillä työttömälle tulee taatusti sanktiot ellei hypi työvoimavirkailijoiden pillin tahdissa.


    • hopohopo88

      Ei ole mitään allekirjoituksilla merkitystä uuden lain mukaisessa typissä. Laki astui voimaan tämän vuoden alusta. Käytännön toteutus pääsääntöisesri vuoden 2016 alussa. Päivänselvää toki että kaikki kriteerit omaavat ei joudu vuoden alusta k.o paikkaan koska pitkäaikaistyöttömiä on niin paljon vaan resurssien mukaan aloitetaan suuremmista luusereista vähitellen koskemaan kaikkia pitkäaikaistyöttömiä.

      Nyt jos ehdotetaan typpiä niin viel mennään pääsääntöisesti vanhan lain mukaan eli allekirjoitus ja suostumus tarvitaan.

    • veikko52

      Voi. En ole koskaan ollut TYP:n asiakas.

      • reijo1966

        "Voi. En ole koskaan ollut TYP:n asiakas." Itse olin asiakkaana, asiakkuus kesti about kuukauden. Silti ehdin saada sieltä karenssin ja 5 vuoteen ole saanut työttömyyskorvausta.


      • jöpöttää
        reijo1966 kirjoitti:

        "Voi. En ole koskaan ollut TYP:n asiakas." Itse olin asiakkaana, asiakkuus kesti about kuukauden. Silti ehdin saada sieltä karenssin ja 5 vuoteen ole saanut työttömyyskorvausta.

        Siis ehdit saada sieltä karenssin ja 5 vuoteen "ET" ole saanut työttömyyskorvausta. vai "OLET" saanut työttömyyskorvausta.


    • ei.ole.pakko

      Ei kai se pakollista ole, TYP:n asiakkuus. Minäkään en edes tiedä, mikä se TYP on, joten en kai sitten ole asiakaskaan, ainakaan tietääkseni.

      Mutta hyvin menee. Hyvät on eläkepäivät, joka kuukausi ropsahtaa tilille yli 2000 euroa. Työnteko kannatti.

      • TYPin-asiakas

        TYP=Työvoiman palvelukeskus. Toimii kotipaikkakunnallani sossun tiloissa. Tapaamiset samojen työkkärin ja sossun virkailijoiden kanssa n. 2-4 kk välein aktivointisuunnitelman uusimiseksi. Ei sellaista pompottelua kuin saa lukea tällä palstalla työkkärin asiakkaiden kokevan. Seuraava tapaaminen sovitaan aktivointisuunnitelmassa valmiiksi. Ei mitään soiton odottelua.


    • kiristys-ja-uhkailu

      Vasta kävin "kutsusta" TYPissä. Virkailijat nimenomaan sanoivat ettei asiakkuus ole pakollista. Keskustelu paikassa oli aivan asiallista ja ystävällistä. Aivan huvin vuoksi pistin nimen kumminkin papereihin.
      Saa sitten nähdä miten jatkossa menee. Riittääkö ystävällisyys vai alkaako kiristys ja uhkailu.

      • veikko664

        Olen itse ollut TYP asiakkaana joskus aikoinaan. Ensimmäinen tapaaminen oli todella mukava, juteltiin niitä näitä omasta tilanteesta jne. Tietojen luovutukseen suostuin jne. Mutta seuraavilla kerroilla homma meni ihan toisenlaiseksi. Esim. suoraan sanoen solvattiin tyyliin "mitä jos kaikki toimisivat kuin sinä (työttömänä)" Jne. Todella epäasiallista käytöstä ja lopulta minut palkittiin karenssilla.

        No, ehkä ajat muuttuneet ja uusi "mopa" on fiksumpi järjestelmä. Ja ihan varmasti noissa laitoksissa on paikkakuntakohtaisia eroja, virkailijoita on monen sorttista jne.


      • provosoinninmestarit

        Samoin kävi meikäläiselle. Aluksi oltiin mukavia, mutta sitten alkoi hakkumiset, karenssipuheet ja uhkailu. Ilmeisesti ovat vuosien saatossa oppineet, että näin parhaiten pääsee asiakkaasta eroon. Kannattaa siis ehdottomasti kyseenalaistaa kaikki lupaukset, mitä alussa puhutaan. Pyytäkää mustaa valkoisella kaikista sovituista asioista allekirjoituksineen. Äänittäkää kaikki käynnit ja muistakaa, että siellä osataan provosoida. Muuta eivät sitten osaa tehdäkkään.


    • pakkomikäpakko

      Kun Typin virkailija sanoo, että asiakkuus ei ole pakollista, niin hän tarkoittaa sillä sitä, että he eivät voi aikuista ihmistä siellä väkisin pitää, mutta karenssi tulee, jos kieltäydyt. Että sillä tavalla on valinnan "vapaus".

      • tietoakaivataan99

        Mitä se mopa pitää sisällään ja onko se loputon juttu ettei työkkäriin enää oo asiaa.


    • skihgrughtugh

      En tiedä mitä tarkoittaa käsite TYP, mutta sen tiedän, että työvoimaviranomaiset käyttävät kaikkein merkittävintä yhteiskunnallista valtaa tässä yhteiskunnassa. Ihan todella: kaikkein merkittävimpiä vallankäyttäjiä, mitä tulee kansalaisten elämään ja kansalaisoikeuksiin. Enkä pelleile, vaan ihan todella asia on niin, koska työttömillä ei ole edes oikeutta valittaa TE- viranomaisten päätöksistä. Mielivaltaista. Toki sen ymmärtää, että valtion on jotenkin pakko yrittää "padota" suurtyöttömyyden aikana työttömyysturvaa saavien määrää, kun puolet Suomen työikäisestä kansasta joita työikäisiä kokonaisuudessaan on alle kolme miljoonaa, on oikeutettu laissa työttömyysturvaan syystä, että joko a.) työstä saatavalla palkalla ei elä työssä käymisestä huolimatta ja työstä saatava palkka jää pienemmäksi kuin "hyvinvointiyhteiskunnan" määritelmä alle köyhyysrajalla elävistä tai b.) työttömillä ei ole työpaikkaa ollenkaan, mutta siinä ainoa kiinnostuksen kohde onkin työvoimavirkailijoiden henkilökohtaiset yrityssidonnaisuudet. Lain rikkomisesta en ketään syytä, mutta voiko olla, että suurtyöttömyyden aikana työttömille työvoimapoliittisia lausuntoja laativat ihmiset eivät koskaan eikä ikuna vetäis vähän ns. "kotiin päin", eli suosisi ei koskaan eikä ikuna vaikka omia sukulaisiaan lausunnoissansa, tai mitään sellaista.... Valta tekee sokeaksi. Työvoimaviranomaisilla on valta laittaa työtön kunnollinen tavis vaikka orjatyöpajaan rakentelemaan jouluhimmeleitä. Työtön voisi valittaa sellaisesta kohtelusta vasta sitten, jos Kela kieltäytyisi maksamasta sosiaaliturvaa ja hihhulihei: sekä Te- toimistot että Kela ovat yllättäen julkista sektoria, eli kumpi kumoaa kumman päätöksen ja kuka hyötyy....


      Miksi muuten työvoimatoimistot piti nimeltään muuttaa Työ- ja ELINKEINOkeskuksiksi ja ketkä sellaisen päätöksen tekivät? Jos tää olis terve yhteiskunta, näistäkin asioista olisi akateemista tutkimusta... Nykyisellään kun kaikki tavikset pelkää oman sosiaaliturvansa puolesta, turha haaveilla, että keskustelua käytäisiin yhteiskunnan KORRUPTIOSTA.

    • AmmattinaTyöttömyys

      TE-keskus ilmoitti minulle v 2015 marraskuussa että laittavat minut typpiin seuraavaksi ja että saan siis sieltä pian kutsun? Olen ollut todella pitkään nyt yhtäjaksoisesti työttömän ja nyt viimeksi siis palasin n 1,5v sairaslomalta takaisin TE-keskukseen ja sain siis tämän tiedon sieltä heti palattuani. Voinko olla allekirjoittamatta typin mahdollista sopimusta ja vaatia vaan että haluan olla edelleen TE-keskuksen palveluksesssa? Minusta pitäisi jo alkaa eri tahojen lääkärit yms tutkimaan oikeasti näitä meitä jotka olemme työttöminä olleet yli 10 vuotta työllistymättä ja meidät tulisi suosista siirtää työkyvyttömyyseläkkeelle, jokaisella meillä on varmasti oikeasti jotain ongelmia kun emme ole työllistyneet, onko ongelmia fyysisessä kunnossa vai peräti päänupissa viiraavia ongelmia? Eihän ihmistä voi pitää kortistossa vuositolkulla. On sanottu että jo 3kk poissaolo työelämästä tuottaa suuria vaikeuksia sopeutua työrytmiin uudelleen, mites me jotka olemme olleet yli 10 vuotta poissa työelämästä? Ei me enää sovelluta sinne!

      Minusta työttömyysjaksoon on puututtuva heti kuukauden sisällä ja työtöntä ei saa pitää vain työttömänä, hänelle on jatkuvasti keksittävä aktiivitoimintaa, mutta meille jotka olemme nyt olleet yli 10v työttöminä niin meidät tulisi suosista laskea työkyvyttömyyseläkkeelle että elämä olisi edes jotenki ihmisarvoista elämää säännöllisellä tulolla. eli eläkkeellä.

      • skdjhdufvhtu

        En ymmärrä mistä puhut ja veikkaan vihakirjoittelua, mutta Suomessa maani lainsäädännön edessä ihminen on "työttömyyskortistossa" tasan tarkkaan niin kauan ja niiltä ajoilta, kun nauttii työttömyysturvaa. Jos sinä siis olisit ollut työtön vaikka kymmenen vuotta, etkä olisi kymmenen vuoden ajalta saanut killinkiäkään työttömyystukea, sinä olisit ollut 0 vuotta työtön. Itselleni kerrottiin aikoinaan Te- toimistovirkailijan toimesta, että he eivät näe, kuinka kauan tai vähän kukin asiakkaansa on saanut työttömyysturvaa päätöksiänsä tehdessään; itse epäilen asianlaitaa, koska siellä on mystiset "arvioinnin lautakunnat", joiden nimiä ei ainakaan työkkärin asiakkaalle kansalaiselle itselleen edes virallisissa päätöksissä kerrota. Ja työttömyystukien maksajat taas ovat ainoastaan liitot tai Kela. Olet vaikeassa tilanteessa, mikäli olet työttömyysturvaa hakeva ja joskus edes joskus jostakin sosiaalitoimistosta hakenut pakollisiin elinkustannuksiisi tukea tukeen oikeutettuna köyhänä ja jos et ole kuitenkaan ollut työttömyystukien saaja sosiaalitoimen asiakkuuden aikana: riittävän hullun ja väärien tietojen varassa toimivan sossuvirkailijan päätöksillä siinä tapauksissa olet nimittäin tuomittu sosiaalitapaukseksi myös Te- toimistossa, vaikka et olisi kuin kerran elämässäs sanonut te- toimistossa käsipäivää, esimerkkinä. Ehkä se TYP siis tarkoittaa juuri sitä ( en tiedä mitä täällä käytetty käsite tarkoittaa kuitenkaan). Itse suomentaisin käsitteen siten, että elätetään mahdollisimman montaa virkailijaa yksittäisen työttömän kustannuksella, mikäli on jokin "monialainen yhteistyö" yksittäisten työttömien tilanteessa pakollista, kansalaisen virastoasiakkaan todellisuudessa itse voimatta valita.


    • EiTyppiKutsunut

      Te keskuksesta aikoinaan laittoivat typ:in asiakkaaksi, mutta jäin pois kortistosta 2008. Silloin kurssi loppui ja olisi pitänyt ilmottautua typpiin, mutta en totaalisen väsymyksen takia ilmottautunut.
      Viime keväänä ilmottauduin työnhakijaksi typpiin, mutta typissä sanoivat, että en ole asiakkaana typissä, että ilmottautua te keskukseen. Jonkun aikaa olin työnhakijana, mutta erinäisten syiden takia lopetin työnhaun, enkä ole senjälkeen työnhakijana ollut.
      Te- keskukseen tuli myöskin tapaaminen työnhakijaksi ilmottautumisen jälkeen. Jos typistä ei eroon pääsisi, niin olisivat laittaneet tapaamisen typpiin, eikä te keskukseen. Typissä olin useamman vuoden kirjoilla.

    • SuostumustaEItarvita

      Salassa pidettävät työtöntä koskevat tiedot, jotka ovat tarpeellisia monialaisen yhteispalvelun tarjoamiseksi, hankitaan työttömän suostumuksella, jollei jäljempänä 2 momentissa tai muussa laissa toisin säädetä.

      Työttömän suostumuksesta RIIPPUMATTA työ- ja elinkeinotoimistolla, kunnalla ja Kansaneläkelaitoksella on oikeus salassapitosäännösten ja muiden tiedon saantia koskevien rajoitusten estämättä saada toisiltaan

      sekä tässä laissa tarkoitettujen tehtävien hoitamiseksi käyttää (monialaisen yhteispalvelun asiakkuuteen ja asiointiin sekä asioinnin mahdollisesti edellyttämiin erityisjärjestelyihin liittyvät tiedot) tarkoitettuja työtöntä koskevia tietoja, jotka ovat välttämättömiä työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun järjestämiseksi työttömälle.

      Terveisin Työministeri SDP Lauri Ihalainen

      • Terveystiedotkinko

        Salassa pidettävät työtöntä koskevat tiedot, jotka ovat tarpeellisia monialaisen yhteispalvelun tarjoamiseksi, hankitaan ensisijassa työttömän suostumuksella

        Työttömän suostumuksesta riippumatta TE-toimistolla, kunnalla ja Kelalla on saada toisiltaan, luovuttaa toisilleen ja käyttää työtöntä koskevia tietoja, jotka ovat välttämättömiä monialaisen yhteispalvelun järjestämiseksi työttömälle.

        Eli ensin ne kyllä pyytää työttömän allekirjoituksen tietojenluovutus paperiin, mutta jollei ne saa sitä, ne voi silti luovuttaa keskenään tietoja.

        Muttei ne saa terveystietoja?

        Vai sisältääkö kunnan tiedot myös terveyskeskuksen tiedot?


    • 436364346634

      TE-toimiston ainoa motiivi on tehdä säästöjä maksettavista työttömyyskorvauksista.
      Jos ihminen menettää korvauksen, onko se sossu sitten kun maksaa korvauksen?

      • Kuinkasesittenmenee

        Perusturva on subjektiivinen perustuslain takaama oikeus. Eli sen saamiseen ei ole velvoitetta.Se taataan mm. työttömyyden ,sairauden jne.. myötä kun ei ole ihmisellä mahdollisuutta hankkia työllä elantoa. Koko karenssia asetelma on mielestäni täysin lainkirjaimen vastaista toimintaa ja jos työttömyysperusturvan menettää on toimeentulo joltain taholta taattava.Olettaisin että noin sen sitten täytyisi mennä,että sossu luukku hoitaa toimeentulon jos karensseja laitetaan.Käytännössä se on se ja sama mistä luukulta tulo tule ja tuollaiset karenssit on täysin päättömiä toimia.Käytänössä en tosiaan tiedä kuinka loppupeleissä käy.On noista jotkut kättä vääntäneet

        http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1371462970851.html


    • askarruttaa

      Voisiko joku kertoa miten kuvio menee kun olen saanut kirjeen jossa lukee että sinulle on varattu aika monialaiseen yhteispalveluun (TYP), jossa voiit keskustella monialaisessa yhteistyöverkossa työskentelevien, TE-toimoston, kunnan ja Kelan työntekijöiden kanssa. Teemme yhdessä monialaisen työllisyyssuunnitelman jossa yksilöllisesti sovitaan työllistymiseen, koulutukseen tai kuntoutukseen liittyvistä asioista. Allekirjoittajana sairaanhoitaja nimellä ja puhelinnumerolla.
      Onko ainoastaan 1 käynti jossa pitää tietää mihin suostuu vai useampi tapaaminen?
      Jos suostuu kuntouttavaan, kuinka pian voi aloittaa jossain, ja annetaanko mahdollisuutta harkita missä haluaisi aloittaa ja milloin?
      Onko kenelläkään Vantaalta hyviä kokemuksia tapaamisesta?

      • MinullaONoikeusVaatia

        Sinä olet juuri samanlaisessa tilanteessa kuin minä, minulle on tulossa typistä vastaava kirje ja sitä odottelen pelonsekaisin tuntein kaiket päivät Itse otan ainakin kotiini sen paperin ja tutkin ihan rauhassa mitä siinä sanotaan ja vasta sitten joko allekirjoitan tai olen allekirjoittamatta. En todellakaan suostu mihin tahansa juttuun enää tässä iässä! Voin siellä kyllä myös hermostua ja vaatia oikeita töitä, sellaista työtä mistä maksetaan minulle oikeata palkkaa niinkuin muillekkin ihmisille! En ole mikään 9e ihminen!


      • artturi66

        Minullekin kirje tullut, vähän tuntuu että meitä "mopalaisia" on paljon. Näin kerran listan miten esim. 12kk työttömiä on eri kaupungeissa ja niitä on paljon. Voi olla toki mahdollista että ensimmäisellä käynnillä kartoitetaan ketkä otetaan asiakkaaksi, toki kaikki voidaan ottaa mutta suuren asiakasmäärän vuoksi kovin helposti ei löydy sopivaa "sijoituspaikkaa", oli se sitten kuntoutus tai työkokeilu.

        Kirjeessä muuten kysytään esim. mitä työtä haet. Laita siihen että haet palkkatyötä jne. Turha siellä on hermostua, jos ne näkee että olet vaikea tyyppi niin ne käsittelee sinua sen mukaisesti. Tärkeintä on muistaa omat oikeudet ja velvollisuudet. Ei allekirjoita mitään sokkona jne.


      • askarruttaa

        Nonnih, kävin sitten tänään TYP:ssä sairaanhoitajan luona. Käynti oli ihan asiallinen, ja heti kävi ilmi, että yleisesti ottaen on työttömän jolla terveysongelmia ja ettei kykene työhön oltava B-lausunto/ sairaslomatodistus, ohjataan työkyvynarviointirumbaan eri alueen lääkäreiden arvioitavaksi tutkimuksineen, eläkkeelle erittäin vaikea päästä jne.
        Jos työkykyä jäljellä, jotain on tehtävä tai seuraa karenssi jolloin ei oikeutettu Kelan työmarkkinatukeen. Jos saa toimeentulotukea ja kieltäytyy töistä, harjoittelusta, kuntouttavasta jne., pienenee tt-tuki. Nämä yleisiä tietoja.
        Esim. minulle ehdotettiin 2 päivää viikossa 4 tuntia jotain kuntouttavaa, paikan saa itse valita, paikasta riippuen jopa mihin aikaan sen 4 tuntia tekee, halutessa voi vaihtaa paikkaa, jos haluaa tehdä useampina päivinä onnistuu, jos tilanne tulee eteen saa sovittaessa vähentää päiviä, jos ei esim. terveyden vuoksi jaksa tms., silloin oltava lääkätintodistus niin ei sanktioita, sitten taas siirrytään kohtaan sairasloma/työkyvynarviointi.
        Läsnäolopäiviltä 9,- verottomana ja kunnan sisäinen matkakortti.
        Minun kohdalla tämä ihan asiallinen vaihtoehto, en kuitenkaan saisi iän vuoksi normaalityötä, en jaksaisi kokoaikatyössä, palkkakin jäisi pieneksi ja oikeasti jos laskee vuokran ilman as.tukea, työmarkkinatuen, matkalipun hinnan ja 9,-/pvä korvauksen yhteensä niin pitäisi aika hyvin tienata saadakseen saman puhtaana kuin nyt.
        Seuraava aika sovittu n. kuukauden päähän jossa Kelan, sos.viraston ja TYP:n henkilöt paikalla, sovitaan jos alan kuntouttavassa.
        Itse saa hakea mieluista paikkaa, kävin tullessa jo yhdestä kivasta paikasta kysymässä mahdollisuutta, onnistuisi päästä sinne.
        Kun /jos tulee pakko ottaa mitä tahansa työtä vastaan hallituksen sitä kaavaillessa, niin kyllä minä mieluummin itse valitsen mukavan paikan johon kiva mennä, ei tarvitse enää joutua pompoteltavaksi mihinkään, tekee sovitusti oman osuutensa ja kun valitsee paikan joka oikeasti itseä kiinnostaa ja kiva ilmapiiri , uskon että on ihan piristävääkin.
        Ainut haittapuoli että eläkettä ei kartu, kuulemma yrittäävät saada muutosta asiaan.


      • Trlarr
        askarruttaa kirjoitti:

        Nonnih, kävin sitten tänään TYP:ssä sairaanhoitajan luona. Käynti oli ihan asiallinen, ja heti kävi ilmi, että yleisesti ottaen on työttömän jolla terveysongelmia ja ettei kykene työhön oltava B-lausunto/ sairaslomatodistus, ohjataan työkyvynarviointirumbaan eri alueen lääkäreiden arvioitavaksi tutkimuksineen, eläkkeelle erittäin vaikea päästä jne.
        Jos työkykyä jäljellä, jotain on tehtävä tai seuraa karenssi jolloin ei oikeutettu Kelan työmarkkinatukeen. Jos saa toimeentulotukea ja kieltäytyy töistä, harjoittelusta, kuntouttavasta jne., pienenee tt-tuki. Nämä yleisiä tietoja.
        Esim. minulle ehdotettiin 2 päivää viikossa 4 tuntia jotain kuntouttavaa, paikan saa itse valita, paikasta riippuen jopa mihin aikaan sen 4 tuntia tekee, halutessa voi vaihtaa paikkaa, jos haluaa tehdä useampina päivinä onnistuu, jos tilanne tulee eteen saa sovittaessa vähentää päiviä, jos ei esim. terveyden vuoksi jaksa tms., silloin oltava lääkätintodistus niin ei sanktioita, sitten taas siirrytään kohtaan sairasloma/työkyvynarviointi.
        Läsnäolopäiviltä 9,- verottomana ja kunnan sisäinen matkakortti.
        Minun kohdalla tämä ihan asiallinen vaihtoehto, en kuitenkaan saisi iän vuoksi normaalityötä, en jaksaisi kokoaikatyössä, palkkakin jäisi pieneksi ja oikeasti jos laskee vuokran ilman as.tukea, työmarkkinatuen, matkalipun hinnan ja 9,-/pvä korvauksen yhteensä niin pitäisi aika hyvin tienata saadakseen saman puhtaana kuin nyt.
        Seuraava aika sovittu n. kuukauden päähän jossa Kelan, sos.viraston ja TYP:n henkilöt paikalla, sovitaan jos alan kuntouttavassa.
        Itse saa hakea mieluista paikkaa, kävin tullessa jo yhdestä kivasta paikasta kysymässä mahdollisuutta, onnistuisi päästä sinne.
        Kun /jos tulee pakko ottaa mitä tahansa työtä vastaan hallituksen sitä kaavaillessa, niin kyllä minä mieluummin itse valitsen mukavan paikan johon kiva mennä, ei tarvitse enää joutua pompoteltavaksi mihinkään, tekee sovitusti oman osuutensa ja kun valitsee paikan joka oikeasti itseä kiinnostaa ja kiva ilmapiiri , uskon että on ihan piristävääkin.
        Ainut haittapuoli että eläkettä ei kartu, kuulemma yrittäävät saada muutosta asiaan.

        Kiitokset hyvästä informatiivisesta raportista.
        Näitä saisi olla enemmänkin täällä.

        Itsellä varmaan samansuuntaisia edessä mutta kaupunkina Helsinki. Minkähanlaiset kuviot siellä?


      • arveluttaa
        Trlarr kirjoitti:

        Kiitokset hyvästä informatiivisesta raportista.
        Näitä saisi olla enemmänkin täällä.

        Itsellä varmaan samansuuntaisia edessä mutta kaupunkina Helsinki. Minkähanlaiset kuviot siellä?

        Ole hyvä :)
        Sama käytäntö kauttaaltaan ympäri Suomen riippumatta asuinpaikasta.
        Paljon lukenut palstoilta kirjoituksia ettei jotkut halua allakirjoittaa terveyteen liittyvää tiedonsaantikaavaketta Kelan, sos.viraston Te-toimiston yms. tehojen välillä, ei ilmeisesti enää lupia kysellä asiakkaalta, sillä sairaanhoitajalla oli kone avoinna ja näytti että olet käynyt tuolloin ja tuolloin tietyissä paikoissa ja sinun laboratoriokokeiden tulokset ovat olleet tällaiset jne.
        Minulla oli mukanani useita B-lausuntoja joista pyysin häntä ottamaan kopiot niin hän sanoi että ei tarvitse, näen kaikki samat todistukset Kelan tiedoista.

        Sen verran vielä, että ihan ensimmäisenä hän mainitsi että hänen/ heidän velvollisuus on saada työttömät johonkin, joko palkkatyöhön, työharjoitteluun, työkokeiluun,opiskelemaan, kuntouttavaan tai ohjata sairaslomalle ja/ tai työkyvynarviointiin.
        Myönsi ihan reilusti että tiukkaa touhua,kunta haluaa vapautuu maksamasta työmarkkinatukia ja että tiukat ohjeistukset saaneet.
        Uskoisin että mikäli henkilö syystä tai toisesta ei halua osallistua mihinkään, toisessa tapaamisessa joutuu takuuvarmasti tiukkaan selvitykseen kun paikalla on TYP:n tai TE-tson, Kelan sekä sosiaaliviraston henkilöt.
        Onko sitten jopa -40% piennetyllä perusturvalla hyvä yrittää selviytyä, ja voivat jatkaa aina uudestaan ja uudestaan henkilön kieltäydyttyä joistain edellämainituista toimista.
        Hyvä kuitenkin muistaa että jos esim. kuntouttavassa ei jaksaisi terveyteen liittyvien ongelmien vuoksi, niin aina on mahdollisuus mennä lääkäriin, saada todistus ja sitten tullee ajankohtaiseksi työkyvynarvio, mutta kokemuksesta voin sanoa että silloin joutuu käymään pitkät tutkimukset lääkäreillä, eri testeissä, kokeissa, myös psykiatrilla, sairaalan sos.työntekijällä, mahdollisesti laitoksissa jonkun viikon jakson jossa nähdään päivittäinen kunto jne. jne., siitä huolimatta ei mitään takuita eläkkeelle pääsystä, yleensä Kelan papereissamaininta että" vielä on jonkin verran työkykyä jäljellä".
        Myönnän, että omalla kohdallani oli äärimmäisen kuluttavaa ja rankkaa, myötätuntoni kaikille vastaavassa tilanteissa oleville/ olleille.


      • Kassarayrittäjälle
        MinullaONoikeusVaatia kirjoitti:

        Sinä olet juuri samanlaisessa tilanteessa kuin minä, minulle on tulossa typistä vastaava kirje ja sitä odottelen pelonsekaisin tuntein kaiket päivät Itse otan ainakin kotiini sen paperin ja tutkin ihan rauhassa mitä siinä sanotaan ja vasta sitten joko allekirjoitan tai olen allekirjoittamatta. En todellakaan suostu mihin tahansa juttuun enää tässä iässä! Voin siellä kyllä myös hermostua ja vaatia oikeita töitä, sellaista työtä mistä maksetaan minulle oikeata palkkaa niinkuin muillekkin ihmisille! En ole mikään 9e ihminen!

        Vaatia niinkuin työkkäristä/sosiaalipalvelupuolelta. Töitä? Onkohan useammallakin työttömällä se luulo, että töitä ei ihan voisi hakea- ensisijaisesti, työnantajilta, joilla on se työ, ja likviditeetti maksaa palkkaa.
        Ja kyllä minä ainakin ottaisin töihin, työnantajana, ihmisiä jotka ymmärtävät hakea niitä työpaikkoja, joita on joko piilossa tai sitten ihmisiä etsitään ihan julkisesti töihin.
        Jopa tarjoaisin suoraankin töitä itse, jos tyypin tietäisin osaavan kunnolleen jotain, saralta mitä puljuni toimittaa markkinolle.
        Mutta tuli äsken tässä sekin mieleeni, että osa työttömistä ei ymmärrä perusasioita.


    • Typit-haitallisia

      Kyseenalaistaisin Typien hyödyn kokonaan. En näe näistä paikoista oikeastaan mitään hyötyä. Ehkä jonkun yksilön hoitoonohjaus voi olla tarpeen mutta ei siihen tarvita jatkuvatoimista maanlaajuista palveluverkostoa. Meillä Suomessa on tarvittavat palvelut olemassa jo muutenkin. Typit eriarvoistavat ja leimaavat asiakkaitaan, monesti typtyötön on sijoituspaikassaan huonommassa asemassa kuin ns. normaali työtön, "se on sitä typin porukkaa". Ja kun ottaa huomioon Typin toiminnasta aiheutuvat kustannukset niin ei voi kuin ihmetellä! Typien pitäisi olla leikkauslistalla ensimmäisenä kun leikkauksia ja säästöjä haetaan.

      • samuli77

        Toisaalta TYP asiakkuus, kuntouttavat jne. on sellaisia mitä ei CV:hen kannata laittaa. Se romuttaa henkilön arvon työmarkkinoilla totaalisesti ja siinä on sitten kiva etsiä työtä vapailta työmarkkinoilta.


      • järjetönpaikka

        Mutta eihän typin väellä ole edes pätevyyttä tai oikeutta ohjata hoitoon ketään. Sellaista hyötynäkökohtaa ei voi olla.


      • dddddddddd
        järjetönpaikka kirjoitti:

        Mutta eihän typin väellä ole edes pätevyyttä tai oikeutta ohjata hoitoon ketään. Sellaista hyötynäkökohtaa ei voi olla.

        Tänään typissä, täti väitti asennettani vääräksi? ei kuulemma suostu uusimaan työnhakuani, ellen mene terveydenhoitajalle? kysynkin mikäs ihmeen monitoimilääkintävirannomainen sieltä typistä mahtaakaan löytyä? odotan mielenkiinnolla tapaamista. Noin yleensä suomessa ihmisellä on oikeus päättää itseensä kohdistuvista lääkinnällisistä toimenpiteistä? Jos joku lähete jonnekin? asia tietysti toinen, mites nyt sitten kun toimeentulotukeen tarvitsee liitteeksi työnhaunvoimassaolon, tällaisella saivartelulla nyt sitten mennään, näin suomi saadaan mahtavaan nousuun, 10 vuoden työttömyys takana, odotan mielenkiinnolla tulevaa? ilmaiseksi ei aio töitä tehdä.


      • hekohehwee

        Ei muuta kuin kantelua oikeusasiamiehelle, niin saadaan kannanotto tuohon tilanteeseen. Toki asia pitää pystyä todistamaan, koska työvoimavirkailijat aina kiistävät omat sanomisensa - kirjallinen todiste tai nauhoitus.

        Mikähän on se laki, jonka perusteella työkkärintäti voi asettaa työnhaun uusimisen ehdoksi terveydenhoitajalla käynnin? Kyseinen terveydenhoitaja taitaa olla "lääkäri" Kerättären jengiä.

        Minä olen ryhtynyt tapplemaan tätä kyykytysjärjestelmää vastaan ja itse en menisi terveydenhoitajalle. Saattaa olla, että työvoimavirkailija uhkailee ettei uusi työnhakua, mutta se saattaisi kuitenkin jäädä tekemättä, koska ei luultavasti löydy lakia tuon uhkauksen tueksi.

        Itse hakisin toimeentulotuen, jos työnhakua ei uusittaisi. Toimeentulotuen perusosaa ei luultavasti voi alentaa sillä perusteella ettei mene terveydenhoitajan vastaanotolle, jos työnhakua ei sen perusteella uusita. Toki samaan aikaan tekisin valituksen työvoimavirkailijan päätöksestä.

        Yhteiskunta tietenkin maksaa älyttömästi työttömien kyykytyksestä, mutta rahalla menolla ei ole väliä kunhan työtöntä kyykytetään ja työvoimavirkailija saa nauttia vallasta.


      • 8658776569759
        dddddddddd kirjoitti:

        Tänään typissä, täti väitti asennettani vääräksi? ei kuulemma suostu uusimaan työnhakuani, ellen mene terveydenhoitajalle? kysynkin mikäs ihmeen monitoimilääkintävirannomainen sieltä typistä mahtaakaan löytyä? odotan mielenkiinnolla tapaamista. Noin yleensä suomessa ihmisellä on oikeus päättää itseensä kohdistuvista lääkinnällisistä toimenpiteistä? Jos joku lähete jonnekin? asia tietysti toinen, mites nyt sitten kun toimeentulotukeen tarvitsee liitteeksi työnhaunvoimassaolon, tällaisella saivartelulla nyt sitten mennään, näin suomi saadaan mahtavaan nousuun, 10 vuoden työttömyys takana, odotan mielenkiinnolla tulevaa? ilmaiseksi ei aio töitä tehdä.

        Toimeentulotuen perusosaa voidaan alentaa ellei työnhaku ole voimassa, mutta itse toimeentulon myöntämisen ehto se ei voi olla. Mikäli tuossa tilanteessa perusosaa alennettaisiin, niin päätöksestä kanattaisi valittaa Hallinto-oikeuteen. Mikäli koko toimeentulotukihakemus hylättäisiin, niin kantelua aluehallintoviranomaiselle.

        Sinun tilanteessa työnhaun uusiminen ei tavallaan ole sinusta kiinni vaan "työvoimavirkailijan lain ylittävästä väärästä asenteesta".


      • Empähänsanutkaan
        8658776569759 kirjoitti:

        Toimeentulotuen perusosaa voidaan alentaa ellei työnhaku ole voimassa, mutta itse toimeentulon myöntämisen ehto se ei voi olla. Mikäli tuossa tilanteessa perusosaa alennettaisiin, niin päätöksestä kanattaisi valittaa Hallinto-oikeuteen. Mikäli koko toimeentulotukihakemus hylättäisiin, niin kantelua aluehallintoviranomaiselle.

        Sinun tilanteessa työnhaun uusiminen ei tavallaan ole sinusta kiinni vaan "työvoimavirkailijan lain ylittävästä väärästä asenteesta".

        Hain kerran toimeentulotukea kun sain karenssin, ja sitä ei myönnetty. Perusteena oli että työnhakuni ei ollut voimassa. Kävin sitten heti työkkärissä kysymässä että miksi haku ei ole voimassa, niin virjailija kattoi koneelta että kyllä se on voimassa ihan normaalisti ja kaikki on ihan ok. En maininnut mitään siitä että sossuun oli ilmoitettu että haku ei ole voimassa, enkä myöskään hakenut uudestaan toimeentulotukea, koska ei kiinnostanut alkaa pelleilee virkailijoiden kanssa, vaan kärvistelin rahattomana melkein puoli vuotta ilman tuloja ennenkuin löysin itse firman joka otti ensin työkokeiluun ja sen jälkeen tukityölaiseksi.


    • EnJaksaEnää

      Mutta helppoa se on niille käydä vaan muka jostain kyselemässä jostain sopivasta työpaikasta?? En minä ainakaan saa itseäni yhtään mihinkään kun pelkää niin ja jännitän! Minulle on vaikeaa mennä mistään mitään kyselemään kun en ole sitä koskaan edes harrastanut tämän jännittämisen vuoksi, vituttaa oikeastaa taas kaikki nää jutut ja vituttaa oma itseni!! Helppoa on olla vaan kotona neljänseinän sisällä ja pakoilla ihmisiä!!

      • nöyryytetty

        Hei. Jaksat.
        Tuo on oikea ongelma. Nyt viimeistään terveyskeskukseen vaan rohkeasti lääkärin juttusille. Siitä pikku hiljaa lähtee eteenpäin. Saa beetasalpaajia jännitykseen jne...

        Itse jo yli 50 v, mutta saman joskus kokenut.


    • YksKeino

      > TE-toimiston ainoa motiivi on tehdä säästöjä maksettavista työttömyyskorvauksista. Jos ihminen menettää korvauksen, onko se sossu sitten kun maksaa korvauksen? <

      Joo siis säästöjähän tässä haetaan.

      Kunnan kannalta on hankalaa että kunta joutuu maksamaan yli 300 päivää työttömänä olleen tuista puolet ja yli 1000 päivää työttömänä olleesta 70%.

      Mutta jos "kuntouttavaan" pakkoOrjatyöpalveluun pakotettu kieltäytyykin orjuutuksesta kunta joutuu useimmissa tapauksissa maksamaan toimeentulotukea.

      Suo siellä ja vetelä täällä.

      Siksi kannattaa kiristää kuntaa että jos ne koittaa pistää sellaiseen mitä ei halua tehdä, niin tekee selväksi että aikoo kieltäytyä ja siirtyä kokonaan toimeentulotuelle.

      Tosin tämä keino koskee vaan niitä jotka ovat oikeutettuja toimeentulotukeen, eli niiden joilla on omaisuutta, ei kannat uhata, koska ne eivät tule kuitenkaan saamaan toimeentulotukea, vaan joutuvat elämään 0 tuloilla karenssin saatuaan.

    • RahatonLuuseri

      Mutta kai parasta olisi minunkin vaan suostua tekemään siellä typissä jotain määrättyä työtä vaikka sen 4h 5vrk viikossa niin ainakin olisi oikeutettu 9e korvaukseen, se tekee sentää kuukaudessa 180e verotonto lisätuloa? Nopeaa se 4 tuntia päivässä menisi jossain pajassa jotain sarjatyötä tehdessä tms? Pahinta on ottaa se karenssi. Olen kyllä melko sairas että saa nähdä että pystynkö edes tekemään kuin 4h kerran vaan viikossa ja onko noin vähä edes mahdollista siellä tehdä? Sairaslomaa haen kyllä heti kun paikat kipeytyy, eli jos kaikki menee kuin aina niin saan hakea saikku jo jopa seuraavana päivänä ja pituus n 2vk-2kk kerralla.

      Vittu kun oliski rahaa jemmas niin ei tarttis suostua orjaksi enää tässä iässä :(

      • hano

        Juuri niin rahaton luuseri olen samaa mieltä kuin sinä .


    • kkkkkkkkllk

      Nähdäkseni ei ole. Seuraus toimeentulotukea lasketaan eka se 20% sit se 40% muistaakseni, 2kk ajaksi? korjatkoon joku viisaampi? vai onko laki muuttunut tässäkin?

    • tällälailla

      23.02.2016

      - Pitkäaikaistyöttömyys on kasvanut rajusti. Yli vuoden työttömänä olleita on jo 121 000, kasvua vuodentakaiseen on lähes 19 prosenttia. Samaan aikaan hallitus on vähentänyt aktiivitoimia ja työllistettynä on 44, 60 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Taustalla ovat alimitoitetut työvoimapolitiikan resurssit, kommentoi eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Tarja Filatov uusimpia työttömyyslukuja.



      - SDP:n ehdottama työllistymisseteli olisi otettava nyt pikaisesti käyttöön. Seteli mahdollistaa passiivisen työttömyysturvan käyttämisen aktiivisena palkkatukena, Filatov sanoo.

      - Tilanne vaatii pikaista puuttumista. Tarvitaan nopeasti toimenpiteitä parantamaan työllisyyttä. Pitkä työttömyys syrjäyttää helposti työmarkkinoilta ja on tärkeää, että työttömyys yritetään katkaista pian, Filatov huolehtii.

      SDP:n esittämää työllistymisseteliä työtön henkilö voisi tarjota kenelle tahansa työnantajalle. Setelin arvo olisi työmarkkinatuen suuruinen. Näin työttömyysturva kattaisi palkasta keskimäärin noin 705 euroa kuukaudessa ja työnantaja loput. Palkka olisi alan työehtosopimuksen mukainen. Seteliä voisi käyttää korkeintaan 300 päivää.



      - Mielestämme jokaisella työttömällä olisi pitkän työttömyyden jälkeen mahdollisuus käyttää työllistymisseteliä. Työtön voisi tarjota seteliä kenelle tahansa työnantajalle, mutta työnantaja saisi setelin vain, jos hänellä ei olisi irtisanottujen takaisinottovelvollisuutta, Filatov sanoo.



      - Kun taloudellinen tilanne on huono, niin työllistymissetelimalli ratkaisisi myös tämän ongelman. Malli ei maksa enempää kuin nyt työttömälle maksettava työttömyyssyysturva.



      - Työttömyysturvaa on voitava käyttää palkkatukena ja aktiivikäytön mahdollistava työllistämisseteli on saatava käyttöön pian, vaatii Filatov.

    • VaaraVaanii

      "SDP:n esittämää työllistymisseteliä työtön henkilö voisi tarjota kenelle tahansa työnantajalle. Setelin arvo olisi työmarkkinatuen suuruinen. Näin työttömyysturva kattaisi palkasta keskimäärin noin 705 euroa kuukaudessa ja työnantaja loput. "

      Kuinkahan moni ryhtyy esittämään oikeaan hakemaansa työpaikkaan seteliä. Työnantaja kun huomatessaan voi tarjota palkaksi 0 euroa. Eli työnantaja voi vihjata työnhakijalle, että hän ilmoittaa työkkäriin, että työ ei kelvannut vaikka itse esitti seteliä työllistymisensä tueksi.

    • oikeudellisuus

      Onko kenelläkään tietoa, onko juridisesti oikein, että TYP/ monipalvelu, ts. Kela, sos,virasto, Te-tsto/ Typ näkevät suoraan nykyisin asiakkaan terveystiedot?

      Minua pöyristyttää että käydessäni Typissä koneelta virkailija luetteli käyntejäni eri poliklinikoilla, että vuotena 2013 sinun labra-arvot ovat olleet nämä, nyt sinulla lähete eri labrakokeisiin, käy ettei ne vanhene jne. jne.

      Tuntuu todella ihmisarvoa loukkaavalta että minun omia terveystietojani, osa arkaluontoisia, (mm. psykiatrian pkl työkykyarvioon liittyvät tiedot) siellä jaellaan, mielestäni asialle todella pitäisi tehdä jotain, ja olisi todella paikallaan että nimenomaan TYP/ kuntouttava työtoiminta johon "pakotetaan" jotta kunta välttyisi maksamasta työmarkkinatukea jne., otettaisiin käsiteltäväksi esim. MOT- ohjelmaan ja julkisesti herätettäisiin keskustelu toiminnan oikeudellisuudesta, ja jos joku osaisi laittaa kansalaisaloitteen. Haluaisitko sinä että kyseiset tahot puivat keskenään sinun terveystietojasi?

      TYP:n virkailija kertoi näkevänsä kaikki B-lausunnnot jne. suoraan koneelta Kelan sivuilta, näytti minullekin. Tunnen oloni loukkaantuneeksi, mielestäni tässä tapahtuu vääryys!

      • turhaaniinturhaa

        Kuulostaa kammottavalta!
        Oletko ollut työtön miten pitkään? Yli 300pv työmarkkinatuella? Vai 500? saatko jotain sossusta?
        Ite en nyt ole työtön, mutta se on ajan kysymys. Ei enää vakihommaa löydy, joten p.a.työttömyys tulee eteen ennen pitkään.
        Miten sairastietoja voi päästä katsomaan ne, joilla ei ole edes hoitoalan koulutusta. ?
        Joku sanoi, ett pitää mennä yksityiselle, jos on jotain terveysongelmaa. Sieltä ei tiedot mene muitten luettavaksi!


    • noniinew

      Kyllä se on laillista. Kyseessä on ihalaisen sorvaama uusi TYP-laki joka astui voimaan 2015. Siirtymäaikaa oli vuosi joten nyt vasta alkaa jylläämään täydellä teholla. Enää ei voi myöskään kieltäytyä kuten ennen.

      • pohdintaa

        Sen ymmärrän että eri sairaaloille, poliklinikoille, terveyskeskuksille antaa luvan luovuttaa terveyteen liittyviä tietoja, mutta että työvoimaviranomaiset ja sosiaalityöntekijät näkevät kaikki käyntisi tietoineen, jotka luottamuksella lääkärille kertonut, jo pelkästään siksi voi olla joku tietty ennakkoasenne esim. TYP:n työntekijöillä...
        Joku joka ei haluaisi esim. kuntouttavaan, voidaan näin ollen pakottaa vedoten terveystietoihin.
        Monet eivät myöskään ole ilmoittaneet sairauslomia Kelaan koska tuet voivat katketa pitkäksi aikaa, nyt joutunevat oletettavasti tiukkaan tenttiin.
        Mietityttää myöskin kuinka hyvin salassapitovelvollisuus toimii TYP:ssä yhteistyökumppaneineen....


      • artsi667
        pohdintaa kirjoitti:

        Sen ymmärrän että eri sairaaloille, poliklinikoille, terveyskeskuksille antaa luvan luovuttaa terveyteen liittyviä tietoja, mutta että työvoimaviranomaiset ja sosiaalityöntekijät näkevät kaikki käyntisi tietoineen, jotka luottamuksella lääkärille kertonut, jo pelkästään siksi voi olla joku tietty ennakkoasenne esim. TYP:n työntekijöillä...
        Joku joka ei haluaisi esim. kuntouttavaan, voidaan näin ollen pakottaa vedoten terveystietoihin.
        Monet eivät myöskään ole ilmoittaneet sairauslomia Kelaan koska tuet voivat katketa pitkäksi aikaa, nyt joutunevat oletettavasti tiukkaan tenttiin.
        Mietityttää myöskin kuinka hyvin salassapitovelvollisuus toimii TYP:ssä yhteistyökumppaneineen....

        Mielestäni lääkärissä käynnit jne. ovat luottamuksellista tietoa. Vaikka itsellä ei ole mitään hirveän salattavaa niissä tiedoissa ole niin en halua että ulkopuoliset niitä tutkii. On minulla kyllä viagra (erektiohäiriölääke) resepti jne. Mielestäni minun alapään toimintaan liittyvät jutskat ei kuulu te-toimiston tädille tai sossutädille. Homma pitäisi hoitaa niin että varataan aika sairaanhoitajalle / lääkärille joka kirjoittaa virallisen lausunnon työkyvystä jne.

        Te-toimiston tietosuojaan en hirveästi myöskään luota. Kerran sain sähköpostia sieltä ja oheis liitteenä oli kaikkien asiakkaiden nimet, sp-osoitteet jne.


    • zipadui

      Työkyvynarviointiin liittyen olen käynyt myös psykiatrian polilla joka liittyy arviointiin, minulle sanottiin siellä että jotta todistuksen voisi kirjoittaa, pitää ensin käydä muutamia kertoja siellä juttelemassa, sitten arvioivat tarvitseeko asiakas terapiaa/ yksilöterapiaa, psykiatrista kuntoutusta jne.
      Mikäli toteavat että ei tarvitse, niin ok, jos epäileevät tarvetta , saattaa kyseeseen joitain jaksoja jopa jossain laitoksessa tai päiväpolilla jne. jotta näkeevät kuinka arki sujuu.
      Sitten vasta voi tulla ajankohtaiseksi todistuksen kirjoittaminen.
      Henkilökohtaisesti en enää jaksa tällaista juoksutusta, mielestäni silkkaa ajahukkaa ja yhteiskunnan rahojen tuhlausta.
      Vaihtoehdoksi jäi ainoastaan kuntouttavassa aloittaminen, joten etsin itselleni paikan joka pyörii vapaaehtoisten voimin, mikään yritys ei sillä rikastu vaan menee hyvään tarkoitukseen.

    • dddddddddddddd

      Työnhaun uusiminen, sossun asiakkaalle ei oikeastaan ole muuta uhkaus keinoa kuin tuo, toimeentulotuen pienentäminen? jolla kituuttelen tai olen kituutellut 10vuotta, kaikki vittuilut ja sosiaalitätien tekemättä jättämiset kuuluisivat varmastikin Aville josta löytyy läänin sosiaalitarkastaja? toki asiathan ovat sitten yksittäistapauksia, aina.

      Mielenkiinnolla odotan tuota terveydenhoitajan tapaamista ja sitä onko tädillä pääsy vantaankaupungin terveystietoihin ilman omaa suostumustani? tietosujalakihan määrittelee terveystiedot ns. arkaluonteisiksi tiedoiksi, ajatellaan että henkilöllä on esim.HIV? edelleenkin tänä päivänä ihmiset kammoavat tätä sairautta ja se on varmasti työllistymisen este jos työnantaja tästä tietäisi, sanotaan ja puhutaan miten kauniisti hyvänsä.

      Näinhän nämä epäkohdat ja ilmi selvät laittomuudet tulevat sitten tietämättömienkin tietoon ja auttavat heitä oikeuksiensa puolustamisessa, todellakakin jos "asiakasta" täytyy kiristää työnhaunuusimisella joka pienentää mahdollisesti toimeentulotuen Perusosaa? ollaan hyvin heikoilla jäillä ja liikutaan lain rajamailla, huolestuttavaa tässä on se että kyseessä on viranomainen, kuka nyt sitten valvoo Typ edesottamuksia? kyllä tuossa on oikeusturva pahastikkin hukassa.

    • dddddddddd

      Tietosuojavaltuutetun toimistostakin löytyy sitten asioitten esittelijä joka päättää eteneekö nyt esim. tämä terveystieto soppa Reijo Aarniolle asti, eikös olekin hauskaa? suomessahan on eniten virkamiehiä väkilukuun suhteutettuna maailmassa? pasilasta tuo toimisto löytyy nykyisin sinne vaan kysymyksiä kirjallisesti, toisaalta oikea osoite olisi tuo Euroopan ihmisoikeus tuomioistuin?

    • ÄlkääMenkö

      > Työkyvynarviointiin liittyen olen käynyt myös psykiatrian polilla joka liittyy arviointiin <

      Etteks te ymmärrä että koska laki sanoo ettEI tervettä ihmistä saa laittaa "kuntouttavaan" pakkoORJAtyöpalveluun, niiden TARVII KEKSIÄ teistä JOKU VIKA jotta ne voi laittaa orjaks?

      Siitä syystä ne yrittää tyrkyttää puoliväkisin työttömille terveystarkastuksia, jotta ne lääkärit siellä löytää jonkun, ihan minkä tahansa, vian jonka perusteella "kuntoutusta" eli orjuutusta perustellaan.

      ÄLKÄÄ missään nimessä suostuko menemään niiden terapioihin tai terveystarkastuksiin.

      Silloin teistä 100% löytyy joku vika joka perusteella teidät voidaan pakottaa orjuuteen kunnes kuolette tai pääsette eläkkeelle.

      Jos työttömällä on oikeesti joku sairaus, kannattaa pistää vaikka viimeiset pennitkin siihen että menee yksityislääkärille, jonka tietoja ne EI saa!

      • jjajjajs

        Terveestä ihmisestä tehdään "sairas" aika paha potilasvahinko, mites tällaisten lääkäreiden "ammattitaito" etiikasta ei voida edes puhua, keitä tällaiset puoskarit ovat? valvirasta löytyvät vai löytyvätkö?


    • liisukkaihmemaassa

      TYP tapaamiseen piti ottaa heidän kotiin lähettämänsä kyselykaavake mukaan, ihmetyttää suuresti tällainen kysymysosio: Syötkö lämpimän aterian päivittäin? vaihtoehdot kyllä tai ei.
      Noudatatko erityiruokavaliota? vaihtoehdot ei tai kyllä,mitä, miksi.
      Oletko tyytyväinen tämän hetkiseen painoosi? vaihtoehdot kyllä, tai en, miksi et ole?

      Mitähän TYP:n henkilökunnalle kuuluu kenenkään ruokailu???

      Tällainenkin kysymys löytyy mitä kummastelin: Tunnetko olevasi riippuvainen jostakin( esim. rahapelit, netti)?

      • holhousyhteiskunta

        ei olla riippuvaisia mistään mutta ne on ihmisten asioista.Suomessa on mätää kaikki nykyisin.


      • artsi667

        Minulla ei ollut tuollaisia kysymyksiä lomakkeessa vaan ihan peruskysymyksiä että onko terveysongelmia, kyseltiin harrastuksia jne.

        Usein kuvitellaan virheellisesti että jokainen työtön on neljän seinän sisällä ja kittaa kajaa eikä ole sosiaalisia kontakteja. No jaa vaikka näin olisikin niin mitä pahaa siinä olisi jos hakee aktiivisesti työtä ja pitää terveytensä kohtuu kunnossa?

        Minä en ole tilivelvollinen kertomaan kenellekään mitä teen esimerkiksi tänään.


    • kkkkkllkkmn
    • juusox66

      Hieman off-topic mutta tänään törmäsin erääseen vanhempaan tyyppiin (ikä ehkä 50-55v) joka kertoi omasta kokemuksesta TYP jne. parinvuoden takaa. Asukastuvalla oli lumihommissa jotka urakkaluontoisia 8h/pv. Aikaraja isollekin kohteelle oli 2h ja hoidettavat alueet 6-10km säteellä. Jopa polkupyörällä vaadittiin kulkemaan. Pahin paikka taisi olla kuitenkin kaatopaikka jossa tietysti joutui tekemään ne likaisimmat hommat eli lajittelemaan likaisia sekajätteitä jne. Bonus kiva oli että vakkareiden sosiaalitiloihin (wc jne.) ei päässyt vaan tarpeet piti hoitaa lähimetsässä. Ja eväät syödä autossa jne. Eli jos autoa ei olisi taivasalla hoitaisit homma. Ja ne turvakengät. Ei saanut, vaarallista tehdä hommia ilman niitä.

      Hieman pelottava tositarina mutta olen kuitenkin siinä käsityksessä että uudessa mopassa hieman enemmän ajatellaan asiakkaita. Eikä kenenkään pidä sortua huonoon kohteluun. Paras idea kuitenkin pysyä kaukana TYP/mopa hommasta ja etsiä itse työtä ja koulutusta.

    • dddkkklm

      Työttömien terveystarkastus: Mikäli et pääse tulemaan tapaamiseen, ilmoitathan esteestä välittömästi puh 050 3026286 tai työnhakusi voi katketa. (TTL 2 §, JTYL 2 luku 1 ja 2 §)

      Työttömien terveystarkastuksen esitieto lomake

      Kohta sairaudet ja lääkitys: Sukuelinten sairaus

      Mitäköhän vittua tuo kuuluu työkkärintädille?

      Nyt on uhkauksesta kirjallinen todiste, eli jos en mene terveystarkastukseen, toimeentulotukeni pienenee koska työnhakuni voimassaolo on täyden toimeentulotuen ehto.

      Netti fobba! apuva, viranomaisenhan on ryhdyttävä toimeen jos tämän tietoon tulee rikos, olisko tuo törkeän kiristyksen yritys? törkeä siksi että rahasumma on satoja €

      Jakaa somessa Kiitos.

    • ihaaahaaa

      http://www.eezy.fi/suosittele

      Nyt sitten tutuilta hakemaan muutaman kympin€ halon hakkuu keikka, tai kaverilta, laskutatte sen ja olette töissä! otatte olutta ja jauhatte paskaa, osa mustalaisistakin harrastaa tätä, tosin he ovat vieneet taiteen niin pitkälle että nostavat ansiosidonnaista kun ovat olleet työssä serkkupojan siivousliikkeessä. Rehellisyyshän perii tunnetusti maan. TYP ei vaivaa tämän jälkeen, tosin tulot jäävät niiin pieniksi että toimeentulotukea pitää valitettavasti edeleen hakea.

    • ssakssak

      No pyhä yksinkertaisuus, ilmoitellaan eezyyn tai ukko.fi täystunnit, ainoa miinus on vaan että asiakkaat, tavalliset ihmiset eivät juuri veroja halua maksaa, remppa hommat ei tästä maasta lopu! eikä niitä ilmaiseksi tarvitse missään kuntouttavassa pelleilyssä tarvitse kenenkään tehdä, ajatellaan jotain ammattimiestä joka saa muutaman satasen pimeenä, kumpaan duuniin arvelet hänen suunnistavan? pimeisiin hommiin vai typ-ilmaistöihin?

    • hhahhahhs

      Ei muuten napaa, kuntouttava paska, ei päde fatta asiakkaisiin! joten kantsii hankkia toi 5kk työssäöloehto eli ikuinen karenssi, ja hommat pelittää. Siihen pimeet duunit päälle, mulla ei tosiaankaan aika riitä, vuorokaudessa vain 24h. Paras oli tossa jokin aika sitten erään taksin lupaus, pimeenä hän voi maksaa 50% kassasta! houkutteli kyllä kyseessä pikku d...

    • hhahhattre

      Täytyykin jätkien kanssa perustaa YRITYS, joka jättää liksat maksamatta, työntekijöiksi kelpaavat ainostaan typ asiakkaat, liksaahan emme aitoon typ tyyliin tietenkään maksa, palkka haetaan sitten palkkaturvasta, palkan nämä sorretut saavat itse määrätä, meidän kaupparatsumme tianaavat keskimäärin 5000€/kk mutta palkka on neuvoteltavissa, jos tuo ei riitä. Tosin "töitä" on oltava tekevinään, vähän niinkuin eduskunnassa, työsuhde etuihin kuuluvat ns. pitkät ilmaiset lounaat. PS. rikosrekisteri on suotava/pakollinen. Lisäksi optioetu hyvistä sotep ideoista! luottotiedot omaavat typ työnhakijat ovat meillä vip-työntekijöitä!

    • akalaklsoskossj

      En jaksa elämää enää

      • herzaaa

        No mikä on?


    • dfdfefehh

      Itse kieltäydyin antamasta terveystietoja ja siksi ei TYP asiakkuus onnistunut. En saanut karenssia.

      • saasnähdä

        Itsellä oli ainakin pakko suostua, tai ainakin niin annettiin ymmärtää. Allekirjoituksen jälkeen puhuttiin kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuudesta. Mutta aktivointisopimuksessa ei ollut mainintaa asiasta ollenkaan. Liekköhän voivat muuttaa sopimusta kun haluavat, ja aloittaa kuntouttavan työtoiminnan..


    • SossuPummitkinJoutuu

      > kuntouttava paska, ei päde fatta asiakkaisiin! joten kantsii hankkia toi 5kk työssäöloehto eli ikuinen karenssi <

      Kyllä pelkällä sossutuella olevatkin joutuvat "kuntouttavaan" sossun pakkoORJAtyöpalveluun.

      Ne saa ainoastaan sen 485,50 e/kk!

      "Kuntouttavalla" orjatyöpalvelulla EI pääse koskaan takaisin työkkärituelle.

      • ärtzyherpes

        Vai niin, mulle riittää toi, unohdit ettei vuokran osuutta leikata? asumistukea eivät pääse leikkaamaan? työttömyys on elatusapujen maksuvapautukselle peruste.

        Koita ymmärtää yks pieni asia, noita duuneja ei nyt vaan riitä kaikille tässä maassa? jeten pimee bisnes ja muu säätö on ihan oikeutettua?

        Onko se työttömien Vika että ovat työttömiä? Kysy stubilta kysy ihalaiselta, kyllähän ne lassyttää että on, tää syyllistäminen poliittiseen kantaan katsomatta on juuri kasvualusta tällaiselle TYP kusetukselle, muttei tosiaankaan ratkaisu. Suurin os a mun mielestä viiskybää täyttäneistä vuosia deekiksellä eli fattaa työkkärii käyneistä, linnan ja katkasuhoidot välttäneistä ilman diaknoosia olevista potilaista on pelinappuloita, muuten työttömix joutuville akateemisille tyhjän tutkijoille ja muille jonnin joutaville feministi lesboille ja suvakeille, suomi nyt vaan sukeltaa ja lujaa, tää on uus kreikka 2020, arvatkaas miten se vituttaa ns.hyväosasia? jos suomalainen asuntokupla vielä puhkeais?


      • kkakkaksk

        Ei joudu kun ei mene. Meinaatko että kytät tulee hakemaan sut jonnekin pakkotyöhön, relaa nyt vittu ja syö lääkkees.


      • hyväsperma

      • Anonyymi

        Voi kun olisitkin oikeassa! Mutta huonolle näyttää tällä hetkellä. Pian alkaa 2020 ja mun TYP asiakkuus alkoi pari päivää sitten. Hirvittää tuleva.


    • asLikl

      Kirjoitan nyt kun olen hiukan kunnossa olen työttömänä ollut nyt 8v ja alkoi ongelmat viinan kanssa nyt olen juonut kolmevuotta melkein päivittäin olutta kiljua ja viinaa mun polvet ei kanna enää pitkää kävelyä olen kai masentunut ja yksin olen juonut kun ei ystäviä ja kaipassa käym kerran viikossa olen huonossa jamassa ja elämä ei maistu. nukun päivällä vaan 3 tuntia ja valvon muuten juoden syöminen on jäänyt sivuun nyt mulla on aika työkkäriin 24.3 ja matkaa sinne on kilometri ja sen jaksan kai kävellä mutta selviä en juomisesta taas kännissä menen Miten te kaikki kohtalokaverit jaksatta

      • kiljuskiniii

        Alkoholismi ei ole pätevä syy työkyvyttömyyseläkkeeseen.

        Olet selvästi kuntouttavantyötoiminnan tarpeessa, eli olet tyypillinen maaseudulta vantaalle :D tullut ei toivottava yksilö.

        Muista! Oikeasti sairas ei koe olevansa sairas, Suoraan ilkka taipaleen väitöskirjasta -79-

        Toi masennus? pitää todeta, joten ratsasta sillä, niin hyvä tulee...

        Jaksat kävellä? ei noin pidä sanoa, sanot en jaksa piste. muuten sulle tarjotaan polkupyöräilyä...mikä sulle sopiskin? voisit jäädä auton alle ja se siitä vähäks aikaa, näistä neuvoista pitäis kirjottaa lasku sulle.

        Pyydät lekurilta kunnon pillerit? ja pistät noi kiljut viemärii.


    • kiljuskinix

      Kertoisko joku sellasen asian, koskeeko nää typ touhut somaleita ym. kemaleita?? eli onko noissa pajoissa sun muissa paikoissa näitä, kiukkusia maahanmuuttajia? jossain koutsissa mekkaloi joku vinosilmä joku aika sitten... en tosiaankaan tässä vitutuksen mielentilassa kauhian kauan kattele tollasia, konflikteja luvassa jos tollasia täytyy vielä katella kaiken paskan lisäx. Joku neropatti väitti et ei noissa pajoissa tartte tehdä mitään? 4h/2xviikos, aika outoo touhuu! tarkoitus onkin varmasti "työllistää" ihan muita kuin typ-asiakkaita. Joten hohhoijaa, olenkin etsinyt sopivaa nyrkkeilysäkkiä jokin aikaa, ehkäpä tuolta pajalta löytyy?

      • TurismiaTuetaan

        venäläisiä oli kuntouttavassa, kun viime vuonna kävin itsekin "kuntoutumassa,", siis karenssin poistossa. Ja oli se kyllä täysin turhaa oleilua.... säälittävää.
        mutta kun karenssin uhalla ihmisiä sijoitellaan, niin tälläistä tyhjä toimintaa on liian paljon.

        Afrikkalaiset turistit saa rahat kotiin ilman karenssin uhkaa ja viel harrasterahaa lisäksi . Niille tehdään esim. 3 vuoden tuki päätöksiä, ilman karenssin uhkaa !!! Kotoutus lomat on antoisat !! ( verovaroin... ylläpidetään !!)
        Meinaan vaan et afrikkalainen lepääjä saa rahaa paljon enemmän, kuin suomalainen työtön !
        Kummia aikoja eletään. Vihreät, sdp, kokoomus idealismi ja keinottelu tulisi syöstä vallasta !


    • Trolassg

      Kävin te-toimiston pakeilla tässä vastikään ja puheena oli mm kun olin 2013 kieltäytynyt allekirjoittamsta TYP tietojenvaihtosuostumusta ja näin siis TYP oli mahdottomuus. Virkailijan mukaan tätä mahdollisuutta ei enää ole vaan TYP on pakollinen mikäli te-toimiston virkailija katsoo sen olevan parasta asiakkaalle.

      Ihan fiksusti tuon ja monta muutakin asiaa selvitti joten uskon että näin sitten on.

      • voeehevonviddu

        intiaani päälikkö ruskeakieli...uskossa on kuulemma hyvä elää.


      • 2plus7

      • 868796987

        "...TYP on pakollinen mikäli te-toimiston virkailija katsoo sen olevan parasta asiakkaalle."

        TE-toimiston virkailija saa katsoa ihan mitä lystää, mutta työttömän suostumus asiaan on saatava allekirjoituksen muodossa.

        Työttömän ei edelleenkään tarvitse allekirjoittaa yhtään mitään pakotettuna vaan se allekirjoitus nimenomaan pyydetään sen vuoksi, että työtön ilmaisee näin vapaaehtoisen suostumuksensa.

        Ihmisoikeudet rajaavat TE-toimiston virkailijan mielivallan käyttöä ja hänellä ei ole valtaa määrätä toista ihmistä pakkotyöhön.


      • PakkoSijoitus

        ei siihen allekirjoitusta tarvita ! karenssi tulee jos et mene mopa typpiin !!


    • persvako
      • tikutakujasaku

        Lumitöistä vankilassa 2300€/kk
        siksi, linkki mv-lehteen, kohta saku timonen väittää tätä tietysti valemediaksi ja valheeksi?

        Tuo vaan on valitettavasti totta. Jokainenhan voi miettiä onko tuo oikein? jos verrataan typ-orjiin.


      • IKUISESTI.ORJANA
        tikutakujasaku kirjoitti:

        Lumitöistä vankilassa 2300€/kk
        siksi, linkki mv-lehteen, kohta saku timonen väittää tätä tietysti valemediaksi ja valheeksi?

        Tuo vaan on valitettavasti totta. Jokainenhan voi miettiä onko tuo oikein? jos verrataan typ-orjiin.

        Juu vankilassa vangit voivat tosiaan tienata jopa enemmän kun vartijat saavat.

        Parasta (tai siis "kuntouttavan" orjan kannalta pahinta) on että vankien palkka on ihan OIKEAA PALKKAA, jostak kertyy ELÄKETTÄ, ANSSIA, ym. sosturvaa!

        Toisin kuin "kuntoutettavat" orjatyöläiset, jotka EIvät saa työstään lainkaan palkkaa, eikä heille kerry eläkettä, anissia eikä muutenkaan mitään sos.turvaa!

        Vieläkin pahempaa on se että vangin vankeus sentään LOPPUU joskus, toisin kuin "kuntouttavan" orjan.

        Orjuudessa joudut olemaan LOPPU ELÄMÄSI, kunnes kuolet, tai pääset eläkkeelle tai muka löydät jostain ihan oikeaa palkallista työtä.

        Valitsisitko mielummin

        1) puoli vuotta avovankilassa oikeassa ansiotyössä, jonka jälkeen saat anssia 500 päivää

        2) vai orjana lopun elämääsi, jopa 8 tuntia päivässä, 172 tuntia kuukaudessa, yli 2000 tuntia vuodessa vuosikausia PALKATTA?

        Jokut ovat olleet "kuntouttavassa" orjatyössä jo vuodesta 2001 lähtien.


    • TyöstäOIKEAA.PALKKAA

      Kuka tahansa meistä voi joutua syrjityksi.

      Jopa suomalainen työtön?

      Ihmisarvoinen elämä kuuluu jokaiselle ja yhdenvertaisuuden puolustaminen on meidän kaikkien tehtävä.

      Kuuluuko myös suomalaiselle työttömälle?

      Kuka puolustaisi suomalaisen työttömän oikeuksia?

      Yhdenvertaisuuden toteutuminen on arjen oikeusturvaa ja koko yhteiskunnan etu, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä sanoo.

      Yhdenvertaisessa yhteiskunnassa kaikki ihmiset ovat samanarvoisia eikä syrjinnällä ajeta ihmisiä yhteiskunnan marginaaliin tai sen ulkopuolelle.

      Miksi silti suomalaisia työttömiä ajetaan yhteiskunnan marginaaliin tai sen ulkopuolelle, kun työttömät pakotetaan palkattomaan pakkoORJAtyöhön?

    • Lapina

      Mikään mitä työkkäri tarjoaa/ehdottaa ei ole pakollista jos ei saa/halua työttömyyskorvausta, eli ei ole pakollista. Jos taasen saat työttömyyskorvusta olet tietysti velvollinen ottamaan vastaan kaiken mitä työkkäri ehdottaa/tarjoaa.

      • ggh85rf

        Joten kannattaa nostella korvauksia ja muita etuuksia niin kauan kuin mahdollista ja kieltäytyä kaikesta työkkärien määräyksistä. Jos sattuisi tulemaan karenssi voi tehdä vaikka pimeitä töitä tai vaikka kasvatella kannabista, siitähän saa hyvin rahaa.


      • boorisb

        Mitä sä luulet et vantaanjoella tehdään? aika pitkä on joki ei niinkään syvä. Karatee tiskiin ni loppuu typit! eivät voi päästää sua kahenkesken huaneeseen. Viimeks loppettivat asiakkuuden siihen. Tehkööt rikosilmoituksia, mites asiat sitte etenee? Eihän ihminen voi mitään sille jos sitä kiusataan vuosikausia, sehän on inhimmillistä jos raivostuu ja syyllistyy väkivaltaan.


    • Kuntouttavarules

      Itse olin juuri lähes vuoden kuntouttavassa työtoiminnassa. Valitsin 4h setin, kerran viikossa.
      Työ oli kevyttä, lähellä kotiani ja siis vain 4h maanantai aamuisin.
      "Työpäivät" kuluivat lähinnä kahvia juoden, lehtiä lukien ja netissä surffaillen.
      Eipä tuo nyt niin järin ylivoimaiselta tuntunut minullekaan, vaikka laiska olenkin.
      Ja tuosta sai vieläpä korotettua päivärahaa vajaa 5e/vrk, viikon jokaiselta arkipäivältä!
      20x5e ja 4x9e tekee n.140e kuussa ylimääräistä jota ei toimeentulotuesta vähennetty.
      No tota korotusosaa sai vaan 200 päivää, ja luonnollisesti lopetin "työt" siihen.
      Mielestäni suotta tuota kuntouttavaa nyt niin vihataan, jättävätpä työkkärintätit rauhaan vähäksi aikaa kun tuon minimimäärän "jaksaa" suorittaa.

      • turhaaPelleilyä

        No aivan typerää ajanhaaskausta mennä lusmuamaan ilman palkkaa ja elinkustannukset kattavaa semmoista, johonkin mestaan, että "olisi jotain tekemistä". Mitä kostut tuosta oikeasti? Periaatteessa itse kieltäydyn tuosta, koska sillä ei enää ole mitään tekemistä palkkatyömarkkinoille suoraan työllistymisen kanssa.

        Lisäksi ei siinä riitä se, että menee 4h kerran viikossa lusmuilemaan jonnekin, ettei tuet katkea, on kaikkea muutakin pakkosyötettyä holhouspalvelua ja höpöhöpö-tapaamisia tantan jos toisenkin kanssa tiiviisti, johon tulee sitoutua myöskin, vaikka niilläkään ei enää ole tekemistä suoraan palkkatyömarkkinoille työsopimuksen kautta työllistymisen kanssa.

        Periaatteessa siis täysin turhaa shaibaa, joka on hyvin vähän kytköksissä oikean työllistymisen kanssa, jos ollenkaan.


    • Kaikkeasis

      Siis kuntouttava työtoiminta on vain kerran viikossa ja 4 tuntia, ja sillä että vain kerran viikossa 4 tuntia olet jossain saa pidettyä työttömyyskorvauksen ja saa elää rauhassa elämäänsä ilman karessiuhkia tai muita "työttömien" viranomaisten ahdisteluja tms??.

      En kyllä ymmärrä nyt sitten että miksi ei jokaikinen pitkäaikastyötön mene tollaiseen, jos kerran saa sitten elää rauhassa?.
      Siis hyvänen aika sentään, vain 4 tuntia kerran viikossa!.
      Mitkään selitykset ei ole järjellisiä että tuosta kieltäytyisi.

      • SOSSUNPAKKOORJUUS

        Koska se EI mene niin että joutuisi raatamaan ORJAna vain 4 tuntia kerran viikossa!

        Kun "kuntoutuu" joutuu sitä mukaan tekemään aina vain enemmän ja enemmän orjatyötä.

        Sossun "kuntouttuvassa" pakko-orjatyöpalvelussa voi joutua olemaan jopa vuosikymmeniä, koska sitä voidaan ketjuttaa 2 vuotta kerralla lopun elämääsi, kunnes kuolet tai pääset eläkkeelle.

        Haluaisitko sinä tehdä ilman palkkaa orjatyötä toisten hyväksi, 8 tuntia päivässä, 172 tuntia kuussa, yli 2000 tuntia vuodessa, lopun elämääsi?

        Pahinta on ettei se edes ole työtä josta kertyy anssia, eläkettä, vanhempainrahaa tai muuta sos.turvaa.


      • Luulinväärin

        Jahhas, luulin että työtön vois käydä sen 4 tuntia kerran viikossa jossain tekemässä jotain ja siten saada sen työttömyyskorvauksen ilman että olisi karenssiuhkailua,pompottamista,paapomista tai muuta painostusta. Veikkaisn että suurin osa pitkäaikaistyöttömistä joilla ei ole realistista mahdollisuutta enää koskaan saada oikeata työpaikkaa, ihan mielellään tekis kerran viikossa 4 tuntia jotain että saisivat elää sitten sillä 520€/kk rahalla rauhassa.


      • POIStyömarkkinoilta
        Luulinväärin kirjoitti:

        Jahhas, luulin että työtön vois käydä sen 4 tuntia kerran viikossa jossain tekemässä jotain ja siten saada sen työttömyyskorvauksen ilman että olisi karenssiuhkailua,pompottamista,paapomista tai muuta painostusta. Veikkaisn että suurin osa pitkäaikaistyöttömistä joilla ei ole realistista mahdollisuutta enää koskaan saada oikeata työpaikkaa, ihan mielellään tekis kerran viikossa 4 tuntia jotain että saisivat elää sitten sillä 520€/kk rahalla rauhassa.

        Juu ei saa olla rauhassa, vaan jos "kuntouttavaan" sossun orjatyöpalveluun kerran suostuu, voi heittää hyvästit päästä koskaan normaali työhön.

        Kannattaa muistaa että sossun "kuntouttavassa" pakkoORJAtyöpalvelussa ON POISSA TYÖMARKKINOILTA!

        Silloin EI siis ole töissä, vaikka ihan oikeita normaali töitä tekisikin, tosin ilman palkkaa.

        Vaan on saamassa SOSSUn pakko palvelua, josta EI voi sanktioitta kieltäytyä!

        Se olisi sama kuin tunnustaisit että olet ollut vastentahtoisesti pakkohoidossa mielisairaalassa tai vankilassa.

        Tosin vankilassakin saa ihan oikeaa palkkaa josta kertyy eläkettä, anssia ym. sairaus- ja vanhempainpäivärahoja, toisin kuin sossun "kuntouttavassa".

        Sossun "kuntouttavassa" pakkoORJAtyöpalvelussa EI KERRY MITÄÄN!!!


    • suututtaa777

      Pääsin typistä eroon hakemalla kouluun johon pääsin.
      Sain myönteisen vastauksen työmarkkinatuella opiskeluun.
      Ennen tuota olin typin kyykytettävänä yrittivät laittaa kuntouttavan työtoimintaan jonka keskeytin. Kun kerroin kouluun pääsystä ehdottivat että voisin mennä harjoitteluun 9e päivä palkalla ennen koulun alkua. En suostunut.
      Typin sairaanhoitaja oli hirveä yritti laittaa minut tutkimuksiin kun epäili että masennuksesi johtuu kilpirauhasen vajaatoiminnasta vaikka tkssa mt-ammattilaiset olivat eri mieltä ja tiesivät totuuden masennuksestani ja mistä se johtuu.

      • noniinew

        Öhh..Tuohon viimeiseen, niin mitäs kauheaa siinä on hoitsu haluaa tuon testauttaa. Ilmaiseksi olisit saanut testin joka on siis vain verikokeen otto.

        Jos vaikka tauti olisikin niin nyt sitä et sitten tyhmyyttäs tiedä..Vajaatoiminasta on paljon haittaa muutakin kuin psyykkeelleja oireet hyvin epäämäräisiä. Olis kannattanut koe ottaa. Ei ole mitään haittaakaan.


    • skdhfurhtuhg

      En yhtään tiedä mitä tarkoittaa tuo käsite TYP ( mikä se on?), koska siitä tai koko käsitteestä sivistynytkään ei saa mitään tietoa lehtiä lukemalla tai uutisia katsomalla. Jos se tarkoittaa sitä henkilökohtaista kokemusta mitä on tarkoittanut minun henkilökohtaisesti kokemani kohtelu ei- kirjakuntani, mutta asuinkuntani sosiaalitoimistossa ja työkkärissä virkailijoiden kanssa joiden kanssa olen asioinut, jos minulle mahdollisuus on annettu, olen luultavasti sellaisesta vähintäänkin vderbaalisesti kieltäytynyt ja uskon kotikuntani kohtelevan minua paremmin, koska kotipaikkakunnallani taustani tunnetaan ja saan asiantuntevaa palvelua. Kuinka moni tietää, että vaikka esimerkiks toimeentulotuki on perustuslaissa lukeva viimesijainen etuus, jos et ole kirjoilla mutta vaan omaat vuokra-asunnon ja asut kunnassa josta lakisääteistä etuutta toimeentulotukea haet mutta et ole sen kunnan virallinen asukas, saat täysin rehellisesti toimien vähän lakisääteistä toimeentulotukea? Kuinka moni tietää, että työkkärissä ei välttämättä aina saa riittävän tilannetta huomioivaa palvelua, jos asioi asuinkaupunkityökkärissä joka ei ole henkikirjakunta? Ainakaan ihminen jolla on vähäinen kokemus yhteiskunnan tukien hakemisesta, ei tiedä. Minä uskon, että hyvin moni työttömien auttamiseen pyrkivä lakihanke on järkevä ja tietyssä mielessä onkin järkevää pystyä auttamaan ihmisiä elämäntilanteissaan. Itse tulen viemään ruusuja tai kiittämään muuten jossakin nimelläni elämäni pelastamisesta työkkärivirkailijaa tai virkailijoita, joka tai jotka useat antoi mulle mahdollisuuden ihmisarvoani kunnioittaen vielä päästä veronmaksajaksi ja töihin, koska niin tulee tapahtumaan. Ihmisarvoni olisi lopuksi iäkseni viety, jos vuosien aiempi raataminen opiskelemisessakin olis mitätöity jonkun yksittäisen paikallisen sossuvirkailijan näkemyksen mukaan, missä kenen tahansa pitäis koulutukseen katsomatta mennä siivoamaan vessoja alinta mahdollista saamaansa sosiaaliturvaa vastaan ja lopettaa opinnot jotka normaalisti edenneet koko opintotukien saamisen opiskeluun ajan...

      • dkhfughtuy

        Ja vielä: jostakin tuonne ketjuun yhtäkkiä ilmaantui vanhat kirjoitukseni. Ei: minua ei koskaan ole työvoimaviranomaiset huonosti kohdelleet. Se korkeintaan olisi laitonta, että jos se olis ennalta tiedetty asuinkaupunkini työkkäriin mennessä, että tulen sinne määräyksellä suoraan asuinkaupunkini sosiaalitoimistosta jonka asuinkaupunkini sosialitoimiston mielipide oli, että "pitää lopettaa opinnot!", ikäänkuin se mitenkään missään Suomen laeissa liittyisi minkään kansalaisen työttömyysturvan hakemiseen että kansalainen on ollut toimeentulotuen hakija, koska minulle auottiin päätä asuinkunnassani siten, että työmarkkinatuen saamista vastaan pitäisi kuulemmma olla rikas, jotta voi tehdä keskeneräisen tutkintonsa loppuun. Luultavasti asuinkunnassani opiskelupaikkakunnallani on hykerrelty, koska sitten taas henkikirjakuntani omaiseni lähisukulaiseni ovat vitun kovia veronmaksajia ja onhan siinä saatu varmaan osaltaan "säästöä" eräälle tunnetulle yliopistopaikkakunnalle, kun on pistetty sosiaaliturvalakeja tuntematon kunnollinen sosiaaliturvan oikeuksiaan tuntematon taviskansalainen hyppimään ristipalloa työkkärin ja sossun välillä saadakseen Suomen lain mukaisen minimisosiaaliturvan...Ikävä asuinkunnalleni, koska jatkossakin maksan veroni mieluummin henkikirjakuntaani. Asuinkuntani saa korkeintaan kulutuksen, mitä laitan ruokakaupassa käymiseen. Ja kotikunnastani saan myös ihmisarvoista lakien mukaista ystävällistä palvelua. Ainoa järjellä todettava seikka on, että on kohtuullisen laitonta estää ihmistä lakisääteisen sosiaaliturvan saamista vastaan tekemästä keskeneräistä tutkintoaan loppuun.


    • jepon

      On pakollista. Itse alotin rumban viime kesänä ja edelleen jatkuu eli kestänyt vuoden. Karenssi kertaalleen lusittu alku vuonna 2017 kun en mennyt kuntouttavaan työtoimintaan ja nyt vaihtui virkailijat eli rumba alkaa alusta eli tietty uudella karenssilla jne ja nyt en edes mene alottamaan samaa uudelleen eli kieltäytymään kuntouttavasta työtoiminnasta vaan jätän menemättä kun sama menen tai en. Uudet virkailjat TYPissä ja sama rumba alkaa uudelleen. Toinen karenssi tulossa. Heillä määräaikaiset duunit siellä noin puoli vuotta ja kun edelliset lopettaa, laitetaan uudet kutsut uusille virkailijoille.

      • eimitäänkuntouttavaa

        "Keskustelin hiljattain järkevän ihmisen kanssa ihan hyvässä hengessä ja tulin maininneeksi, että minut oli alkuvuodesta pakotettu orjatyöhön. “Miksi?”, hän kysyi. ”Rangaistukseksi pitkäaikaisesta työttömyydestä”, vastasin. “Mutta kai sinulle sentään maksettiin palkkaa?” Kerroin, että ei maksettu, ja että työttömyyskorvaukseni olisi katkaistu, jos en olisi mennyt orjaksi. “He nimittävät sitä ‘kuntouttavaksi työtoiminnaksi’. Heidän mukaansa palkaton pakkotyö ‘auttaa elämänhallinnassa ja parantaa työllistymismahdollisuuksia'”

        Hän katseli minua hetken kuin olisi kuullut jotain ristiriitaista ja kysyi sitten kummastellen: “Mutta etkös sinä ole täysivaltainen kansalainen, ei sinulla ole mitään edunvalvojaa tai sellaista?”

        Hänen reaktionsa oli täysin looginen. Vain vammaisia kuntoutetaan, jos nykyään edes heitä – vai? Toisaalta hän näki edessään ihmisen, jolla ei näyttänyt olevan vaikeuksia hallita pikku elämäänsä, käydä töissä, ilmaista itseään, eli olla normaali Suomen kansalainen. Ei ole kumma, että ihminen, joka kuulee jonkun pistetyn pakkokuntoutukseen kuvittelee, että tuossa ‘kuntoutettavassa’ tosiaan täytyy olla jotain, mistä häntä yritetään ‘kuntouttaa’. Se varmaan on systeemin tarkoituskin. Yksi keino sorron repertuaarissa. Yksi keino musertaa ja viedä normaali kunnioitus ja omanarvontunto. Yritetäänkö muistaa aina laittaa tuo sanahirvitys lainausmerkkeihin ja selittää se asiaa tuntemattomille, jos lainkaan moista termiä käytämme. Kohtahan se muutetaan ‘työelämäkokeiluksi’, joten valmistautukaamme antamaan suomennokset siitäkin uusiosanasta.

        Suomen puolen miljoonan ihmisen työttömyys ei ole Suomen puolen miljoonan työpaikattoman valinta, vaan tämän systeemin." (reilusuomen blogista)


      • 167-176

        Pitää olla tarvittaessa hetken vittumainen ettei joudu loppu iäksi noihin orjatöihin, virkanilkkejä pitää osata käsitellä. Kaikki on täysin laillista.
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13675633/virkanilkkien-kasittelyohjeet
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14843895/kansalaistottelevaisuus

        Jos virkanilkit on umpitolloja ja laittavat karenssin uhalla orjatöihin niin tee lyhin mahdollinen sopimus lyhimmillä mahdollisilla ajoilla, taitaa olla 3 kk ja 4 tuntia yhtenä päivänä viikossa. Siinä on sitten 3 kk aikaa tehdä itsestään niin epähaluttava etteivät uutta sopimusta enää ikinä tarjoa. Kaikki asiat pitää tehdä laillisesti ja kansalaistottelevaisesti ettei joudu pois sieltä orjatyöpaikasta. Ihan hyvää tekee olla 4 tuntia viikossa ilkeä ja muut ajat voi sitten olla leppoisa itsensä.


      • ihmisoikeudet
        eimitäänkuntouttavaa kirjoitti:

        "Keskustelin hiljattain järkevän ihmisen kanssa ihan hyvässä hengessä ja tulin maininneeksi, että minut oli alkuvuodesta pakotettu orjatyöhön. “Miksi?”, hän kysyi. ”Rangaistukseksi pitkäaikaisesta työttömyydestä”, vastasin. “Mutta kai sinulle sentään maksettiin palkkaa?” Kerroin, että ei maksettu, ja että työttömyyskorvaukseni olisi katkaistu, jos en olisi mennyt orjaksi. “He nimittävät sitä ‘kuntouttavaksi työtoiminnaksi’. Heidän mukaansa palkaton pakkotyö ‘auttaa elämänhallinnassa ja parantaa työllistymismahdollisuuksia'”

        Hän katseli minua hetken kuin olisi kuullut jotain ristiriitaista ja kysyi sitten kummastellen: “Mutta etkös sinä ole täysivaltainen kansalainen, ei sinulla ole mitään edunvalvojaa tai sellaista?”

        Hänen reaktionsa oli täysin looginen. Vain vammaisia kuntoutetaan, jos nykyään edes heitä – vai? Toisaalta hän näki edessään ihmisen, jolla ei näyttänyt olevan vaikeuksia hallita pikku elämäänsä, käydä töissä, ilmaista itseään, eli olla normaali Suomen kansalainen. Ei ole kumma, että ihminen, joka kuulee jonkun pistetyn pakkokuntoutukseen kuvittelee, että tuossa ‘kuntoutettavassa’ tosiaan täytyy olla jotain, mistä häntä yritetään ‘kuntouttaa’. Se varmaan on systeemin tarkoituskin. Yksi keino sorron repertuaarissa. Yksi keino musertaa ja viedä normaali kunnioitus ja omanarvontunto. Yritetäänkö muistaa aina laittaa tuo sanahirvitys lainausmerkkeihin ja selittää se asiaa tuntemattomille, jos lainkaan moista termiä käytämme. Kohtahan se muutetaan ‘työelämäkokeiluksi’, joten valmistautukaamme antamaan suomennokset siitäkin uusiosanasta.

        Suomen puolen miljoonan ihmisen työttömyys ei ole Suomen puolen miljoonan työpaikattoman valinta, vaan tämän systeemin." (reilusuomen blogista)

        Työttömyys ei ole mikään syy pakoittaa ihmistä ,minkäänlaisiin toimiin ei varsinkaan toimiin joissa hänen työpanos riistetetään häneltä alle markkinahintaisen palkan .Mikäli niin tapahtuu on toimi ihmisoikeusrikos jossa käytetään ihmisen hädänalaista asemaa hyväksi ja jos toimen taustalla on uhka menettää viimesijainen toimeentulo on toimi kansainvälisen määritelmän mukaan orjuuttaminen. Mikäli tuo tapahtuu valtiolliselta taholta on kyseessä valtiollinen orjuuttaminen joka on yhtäläinen rikos kuin se tapahtuis yksityisellä taholla tehtynä pakoittavana tekona yksilön taholta toista yksilöä kohtaan. Valtiollisesti tapahtuvana tuota voidaan pitää huomattavasti vakavampana ilmiönä ja sellaiseen syyllistyvät ja osaa ottavat on saatava tuomiolle ihmisoikeusrikoksesta .


    • Anonyymi

      Onko terveystarkastus pakollinen? Tänä vuonna tulen taas kerran olemaan sakkolistalla ja luultavasti tulee kutsu mopaan.

      • Anonyymi

        Ei ole mitään pakollisia terveystarkastuksia.
        Eihän ne terveyskeskuksissa osaa edes tehdä mitään kunnollista terveystarkastusta. Sieltä ne omakannasta suoraan kopioi muiden öyhötyksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole mitään pakollisia terveystarkastuksia.
        Eihän ne terveyskeskuksissa osaa edes tehdä mitään kunnollista terveystarkastusta. Sieltä ne omakannasta suoraan kopioi muiden öyhötyksiä.

        Juu. Olenkin kerran jo siinä terveydenhoitajan keskustelutuokiossa käynyt ja seuraavasta ajattelin kieltäytyä. Ei siinä mitään järkeä ollut ja jos on terveyshuolia niin osaan varata sitten ihan lääkärille ajan.


    • Anonyymi

      On varsinainen oravanpyörä.

      • Anonyymi

        Niin on. Viralliseen eläkeikään on vielä pari kymmentä vuotta matkaa mutta eipä taida pää kestää sinne asti jos tässä pyörässä pitää juosta kovinkin monta kierrosta.


    • Anonyymi

      Nyt on ollu hiljaista 2020 korona aikaan ei ollu kutsuja typ suunnitelmien tekoon,, toivottavasti ei myöskään 2021 typ olisi vaivana... Kun ei sieltä ole mitään tarpeellista tai järkevää apua saanu.
      En ole päässyt eläkkeelle, en ole päässy palkka töihin, vaan joutavaa suunnitelmien tekoa on ollut vain toi typ toiminta.
      Ja tietysti näin olen työllistänyt typ virkailijoita typ töihin.
      Mutta ne taitaa olla liian kalliita suojatöitä noi typ työt. Valtion pitäisi niillä teettää jotain järkevämpää.

      • Anonyymi

        Ainakin pohjoisessa TYP auki 11.1 - missä toimenpiteessä olit ensimmäisen kk?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin pohjoisessa TYP auki 11.1 - missä toimenpiteessä olit ensimmäisen kk?

        Eivät varmana jätä rauhaan vuonna 2021. Tosin luultavasti ensin ottavat uusia asiakkaita jotka tarvitsevat typitystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin pohjoisessa TYP auki 11.1 - missä toimenpiteessä olit ensimmäisen kk?

        Minä olin 2020 , enne korona vouhotusta tekemässä aktivointisuunnitelmaa, ja 4kpl typ virkailijan kanssa ! se on ennätys. Aiemmin ollu vain 2 kpl tai jopa 1 kpl..... Ei siellä mitään tapahtunut , suunnitelma tehtiin, ja aika loppui. Ja loppuvuosi 2020 meni ilman typ toimia.
        Nyt on jo 2021, ja ei toivottavasti tule mitään typ käskytystä tai uhkailua.
        Ajattelin jos pyytäisi siirtoa takaisin te toimintaan. Tai sama se näyttää olevan, missä on. Aivan samaa turha-suunnitelman tekoa tuo on ollu kaikkialla.


    • Anonyymi

      En tiedä mitään TYP orjuus koneistosta, v.ttu miten 2021 alkaa.

      • Anonyymi

        Ota selvää. Netti on täynnä ohjeita. Pääasia että et allekirjoita mitään missä kuntouttava mainitaan jos työ ja/tai toimintakyvyssäsi ei ole puutteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ota selvää. Netti on täynnä ohjeita. Pääasia että et allekirjoita mitään missä kuntouttava mainitaan jos työ ja/tai toimintakyvyssäsi ei ole puutteita.

        2020 puhelin haastattelussa sanelivat että hyväksynyt kuntouttavan jos töoitä ei löydy, oikeutteenko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2020 puhelin haastattelussa sanelivat että hyväksynyt kuntouttavan jos töoitä ei löydy, oikeutteenko?

        Hallituksen "hyvät" palvelut työttömille.

        Lisäksi Tuula Haatainen ilmoitti että palkataan 1200 henkilöä lisää tekemään näitä "hyviä" palveluita, ja kehutaan kuinka karensseista tulee lyhyempiä, jotta saadaan lopulta työtön siirrettyä kokonaan toimeentulotuen varaan nopeammin.

        Semmoinen maa Suomesta tuli, että eduskunta laiminlyö valtansa työmarkkinoihin nähden, ja sitä valtaa käyttää ay-liike ja elinkeinoelämä, ja lopputulos on massatyöttömyyden 100% varma kasvu. Työttömyys kuitenkin maagisesti poistuu tilastoista koska työttömät siirrellään tilastoissa muihin sarakkeisiin.

        Myös Yhdysvalloissa nauretaan jo ihan avoimesti sikäläiselle n. 6-7% työttömyysasteelle, todellisuus on pikemminkin jotain 20-30% väliltä, ja sikäläisittäinkin on ilmeisesti jotain vastaavia tilastointitapoja, jos on ollut työtön tietyn aikaa, sitten vain tilastoista pois ja tuet poikki ymv.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2020 puhelin haastattelussa sanelivat että hyväksynyt kuntouttavan jos töoitä ei löydy, oikeutteenko?

        Ainakin valituksen aihe tuo on. Esim. Saku Timosen blogista löytyy ohjeet kuntouttavasta kieltäytymiseen. Netistä löytyy laki kuntouttavasta työtoiminnasta, kenelle se on ja miten siihen "päästään" tai joudutaan. Aktivointisuunnitelma on jokatapauksessa tehtävä yhteisymmärryksessä eikä sen paremmin sossu kuin te-virkailijakaan sitä sanele. Te-virkailija ei myöskään ole se joka ohjaa/käskyttää kuntouttavaan vaan paikalla on myös oltava sossu ja ensin on tutkittava muut vaihtoehdot esim. palkkatuettu työ jne.

        Älä allekirjoita sellaista mihin et suostu, tuskin allekirjoittasit mitään velkapaperiakaan tuosta vain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin valituksen aihe tuo on. Esim. Saku Timosen blogista löytyy ohjeet kuntouttavasta kieltäytymiseen. Netistä löytyy laki kuntouttavasta työtoiminnasta, kenelle se on ja miten siihen "päästään" tai joudutaan. Aktivointisuunnitelma on jokatapauksessa tehtävä yhteisymmärryksessä eikä sen paremmin sossu kuin te-virkailijakaan sitä sanele. Te-virkailija ei myöskään ole se joka ohjaa/käskyttää kuntouttavaan vaan paikalla on myös oltava sossu ja ensin on tutkittava muut vaihtoehdot esim. palkkatuettu työ jne.

        Älä allekirjoita sellaista mihin et suostu, tuskin allekirjoittasit mitään velkapaperiakaan tuosta vain.

        Lisäksi kannattaa lukaista eduskunnan oikeusasiamiehen lausuntoja, ainakin jossain niistä todetaan aivan selkeästi että te-toimistolla ei ole oikeutta tehdä päätelmiä työttömän elämänhallintaongelmista tai työkykyisyyksista vain työttömyysajan pituuden perusteella.

        Ei linkkiä nyt mutta löytynee melko helposti googlaamalla tai tältä palstalta, lausunto muistaakseni jostain 2018 ajalta.

        Jos ei ole oikeutta tehdä päätelmää, sitten ei ole oikeutta tehdä monia muitakaan asioita jotka tarvitsee sen päätelmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäksi kannattaa lukaista eduskunnan oikeusasiamiehen lausuntoja, ainakin jossain niistä todetaan aivan selkeästi että te-toimistolla ei ole oikeutta tehdä päätelmiä työttömän elämänhallintaongelmista tai työkykyisyyksista vain työttömyysajan pituuden perusteella.

        Ei linkkiä nyt mutta löytynee melko helposti googlaamalla tai tältä palstalta, lausunto muistaakseni jostain 2018 ajalta.

        Jos ei ole oikeutta tehdä päätelmää, sitten ei ole oikeutta tehdä monia muitakaan asioita jotka tarvitsee sen päätelmän.

        "Jos ei ole oikeutta tehdä päätelmää, sitten ei ole oikeutta tehdä monia muitakaan asioita jotka tarvitsee sen päätelmän."

        ...ja tämä johtaa siis siihen, että työttömältä itseltään on saatava lupa. Eipä taida herua lupaa monenkaan kohdalta.


    • Anonyymi

      Itseäni on koetettu pakottaa työvoiman palvelukeskuksen asiakkaaksi Helsingissä.

      Olen äänittänyt asiointikeskustelut, ja niistä löytyy ristiriitaisia lausumia. Kun työttömyysjakso oli kestänyt 7 kuukautta, virkailija ”E. T.” totesi:

      ”Me ohjataan tarvittaessa sinne Helsingin työvoiman palvelu­keskukseen, – – tää on yks niistä vaihtoehdoista mitä meil on täällä tarjolla.”

      Samassa tilanteessa virkailija ”L. L.” täsmensi:

      ”Koska eihän me haluta sua mihinkään sellaseen laittaa mitä sä et niinku halua tai mikä ei sulle tarve... tarpeellinen on.”

      Kolme kuukautta myöhemmin virkailija ”T. M:n” kanssa keskusteltiin:

      Virkailija: ”Ei oo työttömyyden kesto peruste siihen [että ohjataan työvoiman palvelukeskukseen]. – –”
      Asiakas: ”Jos työttömyyden kesto ei ole peruste sinne, niin miten tässä tapauksessa sitte on se peruste, jolla te haluatte ohjata minut sinne?”
      Virkailija: ”No nyt pitäs kattoo että oisko setä... mitä-mitä-mitä sä ite ä-niinku ä-näkisit tän oikeestaa tän tilanteen, et sä oot nyt hakenut tosi aktiivisesti töitä, hakenu apurahaa, mikä mun mielest on tosi hieno juttu, nii esimerkiksi tuota typin kautta ni on mahdollisuus päästä näihin erilaisiin... kaupungin... kustantamiin palkkatukitöihin helpommin.”
      Asiakas: ”Palkkatuen edellytykset eivät toteudu kohdallani.”
      Virkailija: ”Kyllä toteutuu.”
      Asiakas: ”Ei toteudu.”

      Tämä ote oli keskustelun alkupuolelta. Myöhemmin samassa tilanteessa annettiin eri puheenvuoroissa aivan päinvastaista tietoa:

      ”Eli siinä tapaukses me tulkitaan tää tilanne niin et sä et alle­kirjota tätä meidän, meidän suunnitelmaa niin siinä vai... siinä tapaukses mä joudun tekemään sen, sen selvitys­pyynnön että olet kieltäytyny allekirjoittamasta tätä suunnitelmaa ja sen ratkasee sit tosiaan toi Uudenmaan työttömyys­turva­yksikkö.”

      ”Mut se on niin että tota... et ku se o lakisääteinen ja nyt ku täs tilantees ei oo tapahtunu mitään muutosta [työttömyys jatkuu], ni, ni meidän täytys sut sinne ohjata.”

      ”No tänne kartotusjaksolle ni olis kyllä niinku sillee... sinne pitäis mennä, me ohjataan täältä näin että... sit se vaikuttaa siihe työttömyysetuuteen, jos sinne ei lähde.”

      ”Mä voisin sen verran sanoa että tää vuonna kakstuhatta­viistoista niin tää laki muuttu ja tota sen jälkee nii, ni valitettavasti ni sinne kartotusjaksolle täytyy osallistuu. – – Ja sen kartotus­jakson jälkeen se vasta päätetään että ottaako he sut sinne asiakkaaks vai eikö ota asiakkaaks.”

      ”Sitte me joudutaan sulle sellanen asia että ku joudutaan tästä tekee tää selvitys nii tota haet Kelasta ni toimeen­tulo­tukee sitte.”

      ”No siinä sitte me joudutaan sit valitettavast sult katkasee nää rahat ja sit sulle tulee se valitusoikeus ja, ja sit katotaan tätä kokonaistilannetta että mikä se on. – – Sen sää voit sitte tota kirjottaa siihen vastineeseen ja, ja sitte työttömyys­turva­tiimi tutkii että onko se tota sellanen syy mi-minkä takia me ollaan väärin perustein tehty tää selvitys ja sitte me korjataan lausuntomme jos me ollaan tehty väärin perustein tälläinen kysely ja.”

      Lain mukaan asiakasta ei pidä ohjata työvoiman palvelukeskukseen, jos tietyt edellytykset eivät täyty. Pelkkä työttömyyden kesto ei itsessään riitä edellytykseksi. Todistustaakka kuuluu viranomaiselle.

      Työttömyysturvatiimin ”tutkimus” oli naurettavaa näennäistoimintaa, jonka lopputulos oli päätetty jo ennalta. Kielteisen lausunnon ainut perustelu kuului: ”Saadun selvityksen mukaan esitetyt perustelut eivät ole päteviä.”

      Siis kenen selvityksen? Ja kenen esittämät perustelut? Epäselvästi laadittua lausumaa tulee tulkita laatijansa vahingoksi: ”Asiakkaalta saadun selvityksen mukaan TE-toimiston esittämät perustelut eivät ole päteviä.”

      • Anonyymi

        Onnea matkaan kaikille tähän valheellisten sanojen, tulkintojen ja päätelmien viidakkoon.

        TE-toimistolla ei todellakaan ole mitään oikeutta tehdä päätelmiä työkykyisyyksistä tai elämänhallintaongelmista vain työttömyysajan pituuden perusteella.

        Asiassa voisi katsoa myös kunniaa loukatun, jos viranomainen alkaa levittelemään missään muodossaan mihinkään epäilystä tai väitettä tai muuta ilmaisua, joka antaa ymmärtää että työttömänä oleva asiakas olisi mukamas elämänhallintaongelmainen tmv.

        Lisäksi myös se vahinko, joka tulee, kun loukkaus on laitettu leviämään, mitä kaikkea se vaikuttaa omalle ammatilliselle tulevaisuudelle joka tahritaan tökerösti näin.

        Näin se työvoimapolitiikka, ay-liike ja elinkeinoelämä, tunkeilee tavallisen kansalaisen elämään ohittaen kokonaan perustuslain.


    • Anonyymi

      Ei ole pakollista TYP tai muutkaan orjatyöt. Näin toimit, teet pelastusrukouksen, kadut syntejä, vastaanotat Jeesuksen elämäsi Herrana, uskot häneen, teet parannuksen. Sitten tähtää omavaraisuuteen aloita vaikka perunalla ja härkäpavulla.
      Vuokraa peltoa tai pyydä jos voit istuttaa naapurin pellolle, sitten kalastat, hankit munat vaihtokauppana tiloilta vaikka mustikkaan esim. Ei siinä hirveästi loppupeleissä raha liiku, muuttaa voit vaikka halpaan pakuun tai mökkivaunuun, jonka rakennat vaikka kaverisi tontilla, jos et omalla pysty. Pakua ei tarvii muuten lämmittää välttämättä yöksi, jos on hyvä makuupussi, kestää meinaa yli -20 pakkasetkin helposti. Aamulla sitten voi pikkukaminan laittaa lämmitykseen. Kyllä on helppoa tämä elämä. Sitten yksi vaihtoehto voisi olla myös polkupyörävaunu, jossa nukkuu helposti talvet ja kesät. Googlaa Marc Boyle.

    • Anonyymi

      Ei ole pakollista. Ei siitä sakkoja saa, jos ei mene TYPin asiakkaaksi, saati joudu vankilaan. Päivärahat saattaa palaa, mutta se onkin sitten jo ihan eri asia.

      • Anonyymi

        TYP:n asiakkuus ei ole pakollista ja sen voi lopettaa koska vaan. Itse olin aikoinaan TYP:n asiakkaana ja tuona asiakkuus aikana TYP ei saanut muuta aikaan kuin kohdallani 5kk pituisen rangaistustyössäolo karenssin. Joka ei kulunut ennenkuin olit 5kk työllistämistämistä edistävässä palvelussa työharjoittelussa/kuntouttavassa työtoiminnassa/palkkatyössä. Kun lopetin TYP:n asiakkuuden ja sanoin että haluan siitä irti niin alkoivat virkailijat selittämään että pitää heiltä joku loppulausunto saada ettei sitä niin vain voi muka lopetta mutta kummasti pääsin irti TYP:stä. Sen sijaan toivon ettei nämä ns TYP:n virkaijat törmää minuun tuolla pimeällä kujalla/kadulla :) voi että että sitten sitä juhaa sattuu leukaan ihan sitä tehden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TYP:n asiakkuus ei ole pakollista ja sen voi lopettaa koska vaan. Itse olin aikoinaan TYP:n asiakkaana ja tuona asiakkuus aikana TYP ei saanut muuta aikaan kuin kohdallani 5kk pituisen rangaistustyössäolo karenssin. Joka ei kulunut ennenkuin olit 5kk työllistämistämistä edistävässä palvelussa työharjoittelussa/kuntouttavassa työtoiminnassa/palkkatyössä. Kun lopetin TYP:n asiakkuuden ja sanoin että haluan siitä irti niin alkoivat virkailijat selittämään että pitää heiltä joku loppulausunto saada ettei sitä niin vain voi muka lopetta mutta kummasti pääsin irti TYP:stä. Sen sijaan toivon ettei nämä ns TYP:n virkaijat törmää minuun tuolla pimeällä kujalla/kadulla :) voi että että sitten sitä juhaa sattuu leukaan ihan sitä tehden.

        Ei ole vielä Juhaa sattunut leukaan, vähän vasta tönäistiin suojatiellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole vielä Juhaa sattunut leukaan, vähän vasta tönäistiin suojatiellä.

        Tai ei oikeastaan edes tönäisty, sehän oli vasta kaverillinen patistaminen.


      • Anonyymi

        Juuri näin, pakollista se ei ole. Itse nyt 4kk ollut ilman sosiaaliturvaa / tukia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin, pakollista se ei ole. Itse nyt 4kk ollut ilman sosiaaliturvaa / tukia.

        Nyt jo yli 9kk..


    • Anonyymi

      Niin ja jos palaa, niin kannattaa kerätä kaikki todisteet ja valittaa, koska se on perustuslain vastaista. Loppupeleissä sinä saat oikeutta, ja jos et saa niin viimeistään seuraavassa elämässä, jos vain olet Kristuksessa Jeesuksessa ja pelastunut.

      • Anonyymi

        Yritin olla Jeesuksessa Kristuksessa, mutta en mahtunut sisälle.


    • Anonyymi

      luu

    • Anonyymi

      E I O L E

    • Anonyymi

      Minkälaiset henkilöt hakeutuvat typpiin töihin? Entiset koulukiusaajat, vallankäytöstä nauttivat sadistit, psykopaatit vai reppanat,jotka eivät kelpaa muualle?

      Normaali empaattinen ihminen ei halua osalliseksi inkvisito-koneistoa, jonka päätarkoitus on alistaa, kontrolloida ja kiusata ihmisiä vain siksi, että gämä on työtön ja aikoina jolloin työttömiä on jopa 10 kertaa enemmän kuin OIKEITA työpaikkoja.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3065
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2301
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1543
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      901
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe