Juukalaista ns.rasismia.

Mr_Molotov

Sitä vaan tässä meinasin pyytää että jos tään jälkee ette viittis huuvella tuolle immeiselle kun se ei teille mittää vahinkoo tee, vaan elättää ihtesä siinä missä muutkin kunnon kansalaiset. Nii että jos jättäsitte ne sananne niille jotka ne ansahtee ja silloki ois parempi haastella selvinpäin eikä öristä humalassa tolokuttomia.
Mr.Molo ei julistauvu itekkää asiaan syyttömäks, mutta sen verran on vielä käytöstapoja jälellä etten iha tuollaviisii käyttäyvy. Se on siite toine juttu mitä kirjottelen, mutta jos joku niistä loukkaantuu, niin tässäpä tää on vappaa palsta panna paremmaks ja puolustella ihteesä niin paljo kun persus kestää.
Paperi ei varmasti lopu joten se takia ei kannata jättää sanomisiaa sanomatta.

Vaan eipä sen puolee; meikeläisen mielestä ihan samalla tavalla myö alkuperäset suomalaiset ollaa loukattu ja tehty toisillee pahasti nii monnee kertaa sanoin kuin teoin, ettei niistä voi tilastoja tehä. Ykskää toimittaja ei kuitenkaa näytä kiinnittävä siihe huomiota kun se ei nyt satu olemaa kovinkaa myyvä juttu josta vois riekkuu viikkokausia yhteemennoo.
Siitäkin huolimatta ne on tuntunu ja vaikuttanu varmasti vähintäin samalta kun joku humalaisen huutelu maahanmuuttajalle ja satun varmuuvella tietämää että aika monessa tappauksessa huomattavasti enemmän.
Ei miulla nyt muuta tällä kertaa.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Maahanmuuttaja hämmästyi huoltoasemalla: Tällaista on rasismi suomalaisessa kylässä

Marshall Niles Marshall Niles kertoo Uudelle Suomelle kohdanneensa viime aikoina entistä enemmän rasismia.

Rasistinen käytös on lisääntynyt Suomessa viime aikoina, sanoo pohjoiskarjalaisessa Juuassa asuva valokuvaaja, yrittäjä Marshall Niles.

– Jotkut ihmiset ovat saaneet rohkaistusta alkaa puhua tietyllä tavalla, koska jotkut poliitikot ajattelevat samalla tavalla, Niles sanoo Uudelle Suomelle.

Niles julkaisi eilen maanantaina Facebookissa kirjoituksen, jossa kertoo kotikylillään kohtaamastaan nimittelystä ja rasismista. Äskettäin hän kohtasi huoltoasemalla ihmisiä, jotka sanoivat hänet nähdessään ”Kato neekeri”. Hän kertoo myös toisesta tapauksesta, jossa juopunut henkilö avoimesti selitti, että kaikki ”somalit ja maahanmuuttajat” pitäisi heittää pois maasta.

– Minä seisoin aivan hänen edessään, kun hän sanoi sen. Meidän kylässämme ei ole koskaan ollut somaleita ja laskujeni mukaan kylässämme on noin 3–5 maahanmuuttajaa 5000 kantasuomalaisen asukkaan joukossa... silti hän vaikutti nauttivan sen sanomisesta ääneen, Niles ihmettelee kirjoituksessaan.

Aiemmin hänelle huudeltiin ohiajavasta autosta vaatien häntä häipymään Suomesta.

Niles muutti Suomeen Kanadasta kolme vuotta sitten, mutta ei ole aiemmin kohdannut vastaavaa rasistista käyttäytymistä Suomessa. Hän pelkää pelkän ihonvärinkin riittävän nyt nimittelyyn ja stereotypioiden asetteluun.

Niles korostaa kirjoituksessaan, että hän ei ole ryöstämässä kenenkään hyvinvointia “enkä ole muslimi, en ole terroristi, olen helvetti sentään intialaistausatinen kanadalainen kristitty, joka on kääntynyt ateistiksi”.

Hän kertoo opiskelevansa suomea, nauttivansa suomalaisesta kulttuurista sellaisena kuin se on ja kunnioittavansa lakia ja ihmisiä. Silti hän kokee, että häntä kohdellaan maahanmuuttajana kuin rikollista.

–Mitä seuraavaksi? Joukko ihmisiä kokoontuu ja hakkaa minut? hän kysyy Facebook-kirjoituksessaaan.

Hänen mukaansa ei ole tiettyä ihmistyyppiä, jotka olisivat erityisen rasistisesti käyttäytyviä: rasistisia kommentteja hän on kuullut niin nuorilta kuin vanhemmiltakin ihmisiltä.

Niles on ihmeissään erityisesti kansanedustaja Immosen (ps.) parin viikon takaisesta avautumisesta. Immonen kuvaili monikulttuurisuutta tai monikultturismia painajaiseksi, josta haluaisi eroon.

– Olli Immosen kirjoittelun jälkeen tuntuu, että ihmiset ovat rohkaistuneet käyttäytymään näin, ja heittävät tällaisia kommentteja avoimesti, Niles sanoo Uudelle Suomelle.

– Se [Immosen kirjoitus] on aika pelottava. Täytyy muistaa, että muut kulttuurit tuovat myös hyviä asioita. Esimerkiksi Nokia ei olisi ollut niin menestyksekäs ilman intialaisten insinöörien panostusta tai jos japanilaiset eivät olisi parantaneet teknologiaa, Niles sanoo.

Hän kuitenkin korostaa, että Juuka on mukava paikka asua ja suurin osa sen asukkaista on ystävällisiä.

–99 prosenttia juualaisista on rakastavia, fiksuja ja kunnollisia ihmisiä, jotka haluavat vain nauttia aamukahvistaan. Olen saanut enemmän ystäviä Juuassa kuin muualta Suomesta ja olen tavannut mukavia ihmisiä täällä enemmän kuin muualla Suomessa, Niles toteaa.

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kot...=mailsignoutmd

7

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • waeht

      ei täällä ole pakko olla jos ei kelpaa.

      • ihmebantuja

        On erittäin harvinaista että Juuka kelpaa asuinpaikaksi kenellekään ulkopaikkakunnaltalaiselle työtätekevälle ja henkisesti terveelle ihmiselle. Kovin paljon meitä ei varmasti paikkakunnalta löydy ja suurin osa on tänne jääneistä on täällä syntyneitä.


    • karajokkee

      Juukkalaiset on erittäin sivistyneitä ja viissaita ja joka välliin laalettaan karajokkee se on korkkee tasosta viihtettä ee kerkkii tehä muuta pahhoo.

      • Tämä_selevä

        Onko sivistynneempiä ja viisaampia kun mitä lieksalaiset?
        Jos, nii sillo ne on tosissaa nii korkeetasosii immeisiä ettei äkkinäine sitä ihan helepolla uskokkaa! Kulttuuri on korkeella eli kijunjuontii, karaokkee ja runkkausta. Mitä sitä immeine muulla joutavalla tekis.


    • Tarkkunen

      Täytyy sanoa kun kyseiseen henkilöön kaksi kertaa olen törmännyt paikallisessa ravintolassa. Näillä kerroilla on suomalaisilla umpihumalaisilla ollut tarve ottaa mittaa toisistaan tai ovenkarmista, ja kyseinen herra on ollut ensimmäisenä auttamassa ja tuomassa jäitä pussissa ja laastaria haavoittuneille kun alkuperäiset paikalliset vain töllistelevät ympärillä. Hävettää että hyvinkäyttäytyvä perheenisä joutuu kärsimään typeryyksistä!

    • oeooeoeoeoeoe

      Uuninpankkomulkero on Juuan kovin matuhyysäri.

    • siankarlopanis

      Olen itsekin tavannut tämän kyseisen henkilön ja olen vakuuttunut siitä, että Juuka tarvitsee hänenlaisiaan. Jos joku "peräkammarinpoika" kiljuhumalassaan on niin sivistymätön, että huutelee hänelle asiattomuuksia niin ei se ole juukalaisten yleinen mielipide. En minäkään hyväksy maahanmuuttoa nykymuodossaan jolloin nuoret miehet tulevat Suomeen lomailemaan ja valittavat kun ruuan kanssa tarjotaan huonoa viiniä tms..... menkööt he sitten takaisin.
      On kuitenkin todella hienoa kun tänne saadaan näitä ahkeria ihmisiä, jotka usein jopa yritystoiminnan kautta luovat itselleen toimeentulon. Ja varsin monihan näistä tulee vaikkapa tänne Juukaan avo- tai avioliiton kautta. Tämä on todella positiivistä ja kannatettavaa kehitystä. En todellakaan ole paikkakunnalla tavannut yhtään maahanmuuttajaa jonka kohtaamisesta olisi jäänyt huono muisto. Kaikki he ovat olleet ystävällisiä ja niin minäkin pyrin olemaan heille...:)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      335
      2941
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      107
      2214
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1640
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1164
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1057
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1003
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      960
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      944
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      773
    Aihe