bursiitti lonkassa ?

bursiittiko

Sain kaksi viikkoa sitten kortisonipistoksen oikeaan lonkkaan ( lonkkaan sattui kävellessä ) jalka oli oireeton muutaman päivän mutta nyt jalkaan sattuu taas kävellessä , en osaa oikein määritellä tuota kohtaa , välillä sattuu ulkoreiteen tai lonkan sivulle ja välillä etureiden kohtaan . Mitä pitäisi tehdä : mennä takaisin lääkärille , röntgenkuvaan menen ensi viikolla kun lääkäri laittoi lähetteen että käydä jos kipua on vielä 2 viikon kuluttua . Miten teillä on hoidettu tuota vaivaa (jos kyseessä on edes lonkan bursiitti ) ja onko noista pistoksista ollut apua ????? Lääkäri ei sanonut mitään jatkohoidosta

11

891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ranteessa_ahdasta

      Viime vuonna otin elämäni ekan kortisonipistoksen rannekanavan ahtaumaan. Käsi oli usean kuukauden parempi.
      Nyt hain toisen viikko sitten, ei ole auttanut yhtään. Jomotusta, ajoittain repivää kipua ja puutumista. Ei oikein tiedä mitä uskoa.

      Oikeaa lonkkaa jomottaa silloin tällöin. Sellainen pistävä kipu, niin kuin olisi tulehdus. Kun ilma muuttuu korkeapaineisesta matalapaineeksi, on jomotus pahempi. Menee kuitenkin ohi, josta päättelen että kun on tilapäistä, ei voi olla mitään vakavaa.

      Toivottavasti sinun röntgenkuvasta selviää ainakin se, onko lonkkanivel kulunut.

      • pelittää

        En tiennyt että minulla on lonkassa vikaa, kun oikeaan etureiteen oireili alussa. Ja istuessa joutu pitämään kättä reiden alla. Lopussa kävelin vinossa asennossakin, seinistä tukea ottaen. Tk;n lekurin mielestä vaan lihasjännitystä. Röntgenkuvassa palastu reisiluun päässä oleva luukuolio ja laitettiin tekonivel.


    • lonkkavaivainen

      Niin ja siis olen naishenkilö ja ikää on 60 v joten tietenkin pelkään lonkan kulumaa ja tietysti vaihdevuodetkin aiheuttavat jalkojen särkyä , mutta olisi kiva saada lukea myös muiden tapauksia ja kokemuksia

    • 8866

      Minulle pistettiin kortisonipistos bursiittiin, mutta apu siitä ei hääppöinen ollut, noin viisi päivää. No lääkäri epäili lonkan kulumaa, kuvauksista näkyi sitten "nestepussi" lonkassa, joten bursiittia oli, mutta se ei selittänyt kipuilua, vaan kipu paikannettiin sitten rangan alueelle, ja johtui siis selkörangan vaivoista.
      Ikä tekee toki tepposia, mutta usein lonkan kivuissa (ellei kaatumista, nivelten kulumaa tms. ) taustalla, niin syy selästä tai muusta johtuva virheasento kävellessä. Jos onnut toistapuolta, koita päästä siitä eroon (helppo sanoa) tiedän, mutta ota hitaampia askelia, ja keskity pitämään askellus suorassa..

    • Tirtta

      Kolme kortisoonia saanut kevään aikana lonkkaan, ei ollut apua. Magneettikuvissa selvisi, että molemmissa lonkissa jännetulehdus.

    • Vaivainen

      Trocanter bursiitti on tosi pitkäaikainen vaiva. itsellä jo pari vuotta, aluksi sain kortisonipistosta, joista ei mitään apua. Sitten lähete fysioterapeutille, jolta lonkan venytysohjeita. Ohjeita löytyy myös netistä, pikkuhiljaa tullut vähän paremmaksi, n pari vuotta jo potenut.

    • bursiittikos

      Nyt on toinen kortisonipistos laitettu kun lonkan seutuun rupesi sattumaan pidemmän kävelylenkin jälkeen ja lääkäri sanoi laittavansa 3 piikin parin viikon kuluttua , mutta pelottaa ottaa sitä kun kai kortisonista on sivuhaittojakin ? Röntgen kuvassa ei selvää syytä kipuiluun lääkärin mielestä mutta esim. röngenlääkäri ei ole siitä antanut lausuntoa ? Noita bursiitin venyttelyjä olen kyllä tehnyt ( tulostin netistä ohjeita ) Kesä mennyt pilalle kun en ole uskaltanut kävellä pitemmälle kipua peläten , tätäkö se nyt sitten on jatkuvasti .
      Olen miettinyt ortopedia tai osteopaattia ym. Tosin sain lähetteen fysioterapiaan mutta olisi mentävä yksityiselle joka on tosi kallista .

    • Maijatäti

      Kun kolme kortisonipistosta ei auttanut mitään, sain lähetteen TK fysioterapeutille.Antoi jumppa- ja venytysohjeita, samoja löytyy netistäkin.
      Kannattaa liikkua vaikka särkylääkkeen voimin.Onko sulla auttaneet Voltaren ym kipugeelit?Nehän ei kuormita elimistöä samalla lailla kuin pillerit. Muutamasta kortisonipistoksesta ei sanottavaa haitta ole, mutta ei välttämättä autakaan.

    • bursiittiko

      Ensimmäisen piikin jälkeen kokeilin tulehduskipuvoidetta lonkkaan ja jääpussia pidin 3 kertaa päivässä (luin netistä ohjeita ) mutta yhden pitemmän kävelylenkin jälkeen lonkan kipu kävellessä paheni johon sain 2 piikin ja mietin ottaako 3 piikki jota lääkäri suositteli ????
      Kurjaa kun fysioterapiaa ei saa kunnalliselta puolelta joka olisi halvempaa :(
      Lonkaan sattuu kävellessä edelleen ja tiedän että pitäisi liikkua mutta olen nyt jämähtänyt kotiin kun kipu liikkuessa tuntuu masentavan. Kaiken tekee vaikeaksi kun kipu ei aina tunnu samalla kohdalla vaan vaihtelee ja tuntuu välillä koko lonkan alueella . Missä kohdalla teillä tuo bursiitti oireilee ?

    • Anonyymi

      Voiko olla bursiitti, jos ei kävellessä niin pahasti tunnu kuin kyljellä nukkuessa?
      Lonkkanivelen yläpuolella arka kohta, tuntuu heti kipua jos kädellä kokeilee. Vähän särkeekin. Välillä terävä kipu reiden etuosassa.
      Tämä on tullut ihan itsestään, ei mitään ihmeempää liikuntaa tai kaatumista.

      • Anonyymi

        Itsellä bursiitti ja vaivaa vaan öisin jos nukun sillä kyljellä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4116
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2179
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1674
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1487
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1448
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1370
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1248
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1164
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1099
    10. 22
      1066
    Aihe