Itä-Suomen AVOINyliopisto

pleasehelp

Hei!
Ajattelin alkaa käymään ensi kuussa oikeustieteellistä avoimessa yliopistossa. Kun saan käytyä 60 kurssia, tarviiko minun osallistua johonkin valintakokeeseen vielä sen jälkeen. Eli pääsenkö suoraan ensi vuonna itä-suomen yliopistoon, kun olen opiskellut tuon määrän. Miten etätentit onnistuvat? Voiko niitä tehdä ammattikoulujen tiloissa ja onko kellään tietoa paljonko maksavat.
Mitä tukia on mahdollista saada, kun opiskelee avoimessa yliopistossa? MItä te olette saaneet?

14

655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuvotkalliit

      Pääset HTM puolelle, ei oikikseen (OTM) pääse ilman pääsykoetta. Et saa tukia, ellet opiskele jossain opistossa. :) esim Päivölä.

      • pleasehelp

        En ole vielä oikein käsittänyt, että mitä ero HTM ja OTM:llä on? Pääseekö niistä eri työpaikkoihin vai?


      • yufytd

        OTM-tutkintoa vaaditaan tyypillisiin lakimiehen töihin, esimerkiksi tuomarin,syyttäjän, asianajajan tai lupalakimiehen työhön.


      • veroHTM

        Työllistymisestä HTM-tutkinnolla tietoa täällä: http://www2.uef.fi/fi/oikeustieteet/tyollistyminen

        70 % oikeudellista osaamista edellyttävistä työpaikoista on sellaisia, että niihin kelpaa ihan yhtä hyvin HTM kuin OTM. Joillakin aloilla ja työpaikoissa, esim. vero-oikeudessa, HTM sopivilla sivuaineilla (laskentatoimi) on työmarkkinoilla hyvin arvostettu. Työtehtävät samanlaisia kuin OTM-tutkinnon suorittaneille. OTM tarvitaan kyllä, jos haluat tuomariksi, asianajajaksi tai syyttäjäksi.


    • faktatesiin

      Avoimessa yliopistossa opiskelu ei oikeuta mihinkään opintososiaalisiin etuihin. Päin vastoin: Opinnot maksavat 15 €/opintopiste. Opinnot ja elämä rahoitetaan työllä, joten 60 opintopisteen kerääminen noin puolessa vuodessa on ylimitoitettu haave.

      Toisaalta 60 opintopistettä sinänsä ei takaa vielä pääsyä yliopistoon. Nimittäin laadulla on myös merkitystä eli tarvitaan ihan tietyt opinnot ja niistä hyvät arvosanat.

      Mutta kannattaa silti opiskella avoimessa yliopistossa sen mitä ehtii. Se voi hyvin auttaa normaalissa päävalinnassa yliopistoon. Ja opinnot hyväksiluetaan, jos pääsee sisään.

      • pleasehelp

        Eli saisin sitä peruspäivärahaa? Jtn 32e päivässä siis ja asumistukea


      • Huhuhuh
        pleasehelp kirjoitti:

        Eli saisin sitä peruspäivärahaa? Jtn 32e päivässä siis ja asumistukea

        Joo sitä saa, mutta vain jos ei opiskele päätoimisesti eli saa max 5op/kk. Eli jos vaikka käyt kursseja 5kk ajan, voit saada ainoastaan max 25op yhteensä jotta voit saada mitään tukia. Nimimerkillä been there done that viime vuonna.


      • Laskurilöytyynetistä
        pleasehelp kirjoitti:

        Eli saisin sitä peruspäivärahaa? Jtn 32e päivässä siis ja asumistukea

        Yleistä asumistukea saatat saada, jos tietyt ehdot täyttyvät (sinulla ei ole hyvätuloista puolisoa ja tulosi eivät ole hyvät).


      • Lukutoukka15

        Hinta Uef:ssa on yksittäisessä kurssissa 10 euroa/op ja pompsina 350 euroa/60 op. Etätenttimisen hinta vaihtelee paikoittain: jossakin voi olla tenttikerran hinta 25 euroa, jossain toisessa paikassa 35 euroa.


    • faktatoikein

      "Toisaalta 60 opintopistettä sinänsä ei takaa vielä pääsyä yliopistoon. Nimittäin laadulla on myös merkitystä eli tarvitaan ihan tietyt opinnot ja niistä hyvät arvosanat."

      Tämä pitää paikkansa useimmissa paikoissa. Joensuun julkisoikeuden tutkinnon osalta tämä on kuitenkin väärää tietoa. HTM-tutkintoa opiskelemaan otetaan kaikki, jotka ovat suorittaneet 60 op, toki siinä edellytetään juuri tiettyä pakettia eli käytännössä HTM ja OTM -tutkintojen ensimmäisen vuoden opintojen suorittamista. Mutta mitään arvosanavaatimusta ei ole eli tarvita hyviä arvosanoja. Eikä ole kiintiötä eli kaikki pääsevät.
      http://www2.uef.fi/fi/oikeustieteet/avoin-yliopisto

      "Kun saan käytyä 60 kurssia, tarviiko minun osallistua johonkin valintakokeeseen vielä sen jälkeen. Eli pääsenkö suoraan ensi vuonna itä-suomen yliopistoon, kun olen opiskellut tuon määrän." - Juuri näin eli saat opiskeluoikeuden HTM-tutkintoon, jos suoritat 60 op (ei kurssia, kursseja taitaa tulla noin 15 kpl). Valintakokeeseen ei tarvitse osallistua.

      Jos haluatkin OTM-tutkintoa suorittamaan, sitten pitää osallistua valintakokeeseen. Mutta avoimen opinnot ovat siihenkin erinomaista ja edullista preppausta, Ja jos valintakokeessa ei tärppää, julkisoikeuden opiskelupaikka on joka tapauksessa varma.

      Etätenteistä ja -paikoista kannattaa varmaan kysellä suoraan avoimesta yliopistosta. Laitoksen menettelyt näyttävät kyllä joustavilta ja yksinkertaisilta:
      http://www2.uef.fi/fi/oikeustieteet/etaopiskelu-ja-etatenttiminen

    • oooikis

      Aikooko kukaan muu turkulainen suorittaa etänä tätä? Mietin Turussa tenttimistä, jos siellä olisi muitakin niin aina parempi :)

    • Anonyymi

      Ilmoittauduin kehityspsykologian kurssille itä suomen avoimeen yliopistoon 2022. Maksu meni nopeasti perille, piti silti soittaa muutaman kerran asiakaspalveluun ennen kuin pystyin kirjautumaan kurssille koska heidän järjestelmä ei sitä sallinut.

      Kysyin tämän kurssin opettajalta sähköpostilla erään kysymyksen kurssille kuuluvasta kirjasta johon en saanut vastausta. Oppimisympäristö oli mielestäni jotenkin turhan monimutkainen. En suorittanut kurssia ja tänä vuonna ajattelin uudelleen mutta koska kirjatkin oli osittain vaihtuneet niin en mennyt.

      • Anonyymi

        Kyllä! Tuommoinen Joensuun digiopiskelu on petosta! Tyhjää täynnä.


    • Anonyymi

      Heini jeeee

      woo ou

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe