pitänyt mennä - se oli kertakaikkisen paha virhe!
Paavo Väyrynen selosti tiistaina toimittajille kansalaisaloitteensa taustaa.
Ks.
http://www.istv.fi/kotimaa/vid-1438655866861.html?pos=nosto-0
Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) torjuu kritiikin, että hän toimisi vastoin kansalaisaloitteiden henkeä.
Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen eurojäsenyydestä on kerännyt 33500 nimeä. Väyrystä on moitittu julkisuudessa siitä, että politiikan konkari käyttää hyödykseen kansalaisaloitetta oman asiansa ajamiseen.
Väyrysen mielestä hän on europarlamentaarikkona kotimaan politiikan ulkopuolella ja voi siten käyttää kansalaisoikeuksiaan.
–Olisi outoa, jos kansanedustaja tekisi aloitteen, mutta europarlamentaarikolle se on mahdollista, Väyrynen sanoi toimittajille Helsingissä tiistaina.
Väyrysen mielestä euroon liittyminen oli virhe, josta Suomen talous on kärsinyt vastoin asiantuntijoiden arvioita.
Hän ei ole keskustellut aloitteesta pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa, mutta sanoo puhuvansa, kun mahdollisuus siihen tulee.
Mtv 4.8.2015
http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vayrynen-seisoo-yha-kansalaisaloitteensa-takana-euroon-liittyminen-oli-virhe/5250538
JK. "Väyrynen: Olin oikeassa"
"- - EU-parlamentin jäsen Paavo Väyrynen ihmettelee, miksi Suomessa ei kuunneltu ”oikeita asiantuntijoita”, kun euroon liittymisestä päätettiin. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saa Väyryseltä huutia. Presidentti Martti Ahtisaarta Väyrynen syyttää jopa ”kansan harhaanjohtamisesta”.
Entinen keskustan puheenjohtaja, EU-parlamentin jäsen Paavo Väyrynen (kesk) yllätti kesällä, kun hän alkoi kampanjoida Suomen irrottamiseksi Euroopan talous- ja rahaliitosta ja markan palauttamisesta.
Väyrysen mukaan runsaat 33500 suomalaista on allekirjoittanut hänen kansalaisaloitteensa kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa.
– Olen ollut vauhtiin tyytyväinen, mutta minusta tuntuu, että varsinkin vanhempi väki on ollut vähän varovaista allekirjoittamaan aloitetta sähköisesti, kun siinä täytyy käyttää pankkitunnuksia, Väyrynen sanoi tiedotustilaisuudessaan Helsingissä tänään.
Paavo Väyrynen esitteli ajatuksiaan Helsingissä tiistaina.
Väyrysen mukaan 90-luvulla tapahtui kohtalokas virhe, kun eurosta ei järjestetty kansanäänestystä.
– Kansanäänestystä ei toimitettu ja kun asiaa käsiteltiin eduskunnassa, niin silloin sille ei annettu edes lakiehdotusta vaan ainoastaan tiedonanto, jonka perusteella päätös sitten tehtiin.
Väyrynen vastusti Suomen liittymistä Euroopan talous- ja rahaliittoon.
Väyrynen oli kutsunut mediaa paikalle Sokos Hotelli Vaakunan 10. kerroksen kabinettiin kuulemaan ajankohtaista euroasiaa. Hän jakoi tilaisuudessa 1997 julkaistua Paneurooppa ja uusidealismi -kirjaansa.
– Siellä se on sanottu, sivulla 107, Väyrynen toisteli ja sanoi olleensa oikeassa euron suhteen jo silloin, kun Suomi oli yhteisvaluuttaan liittymässä.
Kirjassa todetaan mm. seuraavaa: ”Eurooppa ei ole sellainen optimaalinen valuutta-alue, jolle yhden valuutan järjestelmä soveltuisi. Unionin jäsenmaiden taloudellinen rakenne on erilainen; niillä on myös erilainen kehitysvaihe- ja vauhti. Joidenkin kansantalouksien inflaatioherkkyys on suurempi kuin toisten, ja niiden riippuvuus muiden valuuttojen – ennen muuta dollarin – kurssivaihteluista on erilainen. Nykyisessä järjestelmässä valuuttakurssit tarvittaessa joustava, joten pahoja ongelmia ei pääse syntymään. Jos koko EU:n alueella on käytössä vain yksi valuutta, syntyy väistämättä alueellisia kehityseroja.”
Kirjassa Väyrynen myös ennusti, että yhden valuutan järjestelmä johtaa väistämättä kohti liittovaltiota. ”Kun rahapolitiikka on yhteinen, joudutaan muukin keskeinen talouspolitiikka yhdenmukaistamaan ja/tai siirtämään unionille.”
Väyrysen mukaan euroon siirtyminen oli paha virhe, jonka tasavallan presidentti Sauli Niinistökin myöntää. Niinistö toimi 90-luvulla valtiovarainministerinä Paavo Lipposen (sd) hallituksessa, joka vei Suomea kohinalla Euroopan talous- ja rahaliittoon.
– Panin kyllä merkille, että jossain haastattelussa Sauli Niinistö sanoi, että nykytiedoilla hän ei olisi kannattanut yhtenäisvaluuttaa. Minä voin huomauttaa, että nykytiedot olivat 1997 olemassa, että jos oltaisiin vain kuunneltu oikeita asiantuntijoita ja tahoja, niin ei oltaisi tehtyä tuota virhettä, Väyrynen sanoi.
Sauli Niinistö toimi 90-luvulla valtiovarainministerinä Paavo Lipposen hallituksessa, joka vei Suomea kohinalla Euroopan talous- ja rahaliittoon.
Presidentti Martti Ahtisaaren 90-luvun europerusteluja Väyrynen sanoi pitävänsä suorastaan uskomattomina.
– Onhan se uskomatonta, että Ahtisaari sanoi, että tämä on turvallisuuspoliittinen kysymys, että Suomi menee euroon. Roskapuhetta ja kansan harhaanjohtamista! "
IS 4.8.2015
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1438656957586.html
Siksikin syytä allekirjoittaa heti
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
Eurokriisillä viedään pakolla kohti liittovaltiota
65
159
Vastaukset
- Itsenäistä_päätäntää
ja muutenkin kansanvaltaista menoa haluavien ja arvostavien
kannattaa katsoa tuo alta aukeava kylmää ja pimeää - ja mörköjäkin - tihkuva videopätkä!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Sikälikin se on yllättävä, että jopa Esko Aho esiintyy siinä edukseen!
Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä
duunarina Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä
käynyt allekirjoittamassa edeltäjänsä tekemän kansalaisaloitteen?
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
JK.
Sipilän - Soinin - Stubbin hallinnon edustajien tuleville sieluille soikoon
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo - Kansa_vaatii_oikeutta
Muistin virkistämiseksi kannattaa katsoa videopätkä eduskunnan EMU-käsittelystä vuodelta 1998
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on mittavasti äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan pienessä roolissa ole tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistökään...
Tuolloinen Lipposen hallitus vei Suomen tuskien tielle, yhteisvaluuttaan kysymättä asiaa kansalta!
Tuosta päätöksestä juontaa toisen Paavon, sen Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen euroalueeseen kuulumisesta:
"- - Päätös Suomen liittymisestä euroalueeseen tehtiin eduskunnassa keväällä 1998. Jäsenyydestä ei järjestetty kansanäänestystä. Eduskunnalle ei annettu lakiehdotusta, vaan ainoastaan valtioneuvoston tiedonanto. Tiedonannossa jäsenyys esiteltiin miltei pelkästään myönteisessä valossa, vaikka käytettävissä oli runsaasti tietoa siihen liittyvistä kielteisistä vaikutuksista ja riskeistä.
Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta.
Euroalue ei ole kehittynyt sellaiseksi kuin eduskunnalle vuonna 1998 esitettiin. Siihen kuuluminen on aiheuttanut Suomelle taloudellista vahinkoa, työttömyyttä ja julkisen talouden pahan alijäämän. Euroopan unionin perussopimusten vastaisesti on ryhdytty tukemaan taloudellisesti vaikeuksiin joutuneita jäsenmaita. Näitä tukijärjestelyjä ollaan lisäämässä ja saattamassa ne pysyvälle pohjalle. Euroalueen päätöksentekojärjestelmää ollaan muuttamassa tavalla, joka olennaisesti kaventaisi Suomen taloudellista ja valtiollista itsenäisyyttä.
Näistä syistä ehdotamme, että Suomen jäsenyydestä euroalueessa järjestetään kansanäänestys, jonka yhteydessä kerrotaan avoimesti jäsenyyden tähänastiset vaikutukset ja siihen liittyvät tulevaisuuden uhkat ja riskit. Jos kansan enemmistö kannattaisi Suomen pysyttäytymistä euroalueessa, se hyväksyisi käytännössä euroalueen muuttumisen velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi. Jos kansanäänestys sen sijaan johtaisi Suomen eroamiseen euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Tällöin Suomi olisi raha- ja talouspolitiikan suhteen samassa asemassa kuin muut Pohjoismaat. - -"
Kansalaisaloitteen perustelut ovat vankkaa juridista, valtio-opillista ja kansantaloudellista tekstiä, siksi asian käsittelemiseksi - nyt liki kaksikymmentä vuotta virhepäätöksen jälkeen - eduskunnassa on todella tarpeen!
16.7.2015 käynnistetyssä allekirjoitusten keruussa on verkossa jo yli 34200 nimeä.
Yli viisi kuukautta on vielä aikaa saada tarvittavat 50000 allekirjoitusta, mutta mitä pikemmin sen parempi!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Mitä_onkaan_ajateltava
Perussuomalaisten puoluekokousanalyysistä, joka ilmestyi Iltalehdessä otsikolla "Timo Soini ja Kreikan piikki".
"Timo Soini laittoi puoluekokouksessa Kreikalle piikin auki", kirjoittaa Juha Keskinen kolumnissaan.
Puheenjohtaja Timo Soinin kuviot Kreikka-asioissa ovat niin liukkaita, että perussuomalaisten kenttäväki ei osannut pistää edes kunnolla kampoihin.
Kreikan tukemisen ja lainaohjelmien vastustuksella oppositiossa ratsastanut puheenjohtaja Timo Soini käänsi perussuomalaisten juhlakokouksessa kelkkansa suunnan päinvastaiseksi. Ennen vaaleja Soini keräsi kannatusta vaatimalla Kreikan piikkiä kiinni, nyt Kreikan piikki onkin auki. Muutama kuukausi ulkoministerinä on opettanut realiteetit perussuomalaisten puoluejohtajalle.
Virallinen mantra on etteivät Suomen vastuut nouse. Nyt tehty Kreikan uusi tukiohjelma maksetaan Euroopan vakausmekanismin (EVM) puitteissa. EVM:n lainakapasiteetti on 500 miljardia euroa ja Suomen pääomaosuus 1,44 miljardia euroa.
Lainakapasiteetista otetaan nyt käyttöön Kreikan uudessa lainaohjelmassa noin 86 miljardia euroa. Käytännössä Suomen vastuut nousevat, sillä Suomen laskennallinen osuus annetusta luotosta on noin 1,6 miljardia euroa.
Kun muistetaan aiemmat noin 4 miljardin euron luotot Kreikalle, nousevat Suomen Kreikka-vastuut yli 5,5 miljardiin euroon. Summassa ei ole huomioitu vielä Kreikalle myönnettyä ns. siltarahoitusta.
Yllättävän rempseästi narahti hallitukselta Kreikan piikki auki. Kiusallisinta tämä on Soinin ja perussuomalaisten osalta. Muut puolueet kun ovat olleet Kreikkaa rahoittamassa aiemminkin. Kovin säyseästi perussuomalainen väki kuitenkin puoluekokouksessa johtoaan kohteli. Puhuttiin mukavia ja oltiin ministereistä ylpeitä.
Soini sai salakuljetettua uuden Kreikka-linja perussuomalaisille ilman, että kenttäväki edes huomasi rajua linjanmuutosta. Luodut viholliskuvat ja Immos-keskustelu veivät huomion keskeisestä poliittisesta sisällöstä.
Perussuomalaisten muuttunut kanta Kreikan tukemiseen saattaa olla aivan fiksu näkemys. Hiuksia nostattavaa sen sijaan on se, miten nopeasti ja kuinka kevyillä perusteilla kannan muutos tehtiin.
Soinin oppikirjasta näyttää löytyvän kappale aitoa opportunismia. Vaalien voittaminen vaatii eri linjaa kuin hallituksessa pysyminen. Ja 180 asteen kurssimuutoksissakin perussuomalaiset näyttävät pysyvän ministeriensä tukena."
JUHA KESKINEN
Iltalehti 12.8.2015
Lähdelinkki: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081220170075_uu.shtml
JK. Kannattaa katsoa ensin videopätkä vuoden 1998 EMU-keskustelusta.
Tuolloinen Lipposen hallitus vei Suomen tuskien tielle, yhteisvaluuttaan kysymättä asiaa kansalta!
Tuosta päätöksestä juontaa toisen Paavon, sen Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen euroalueeseen kuulumisesta:
"- - Päätös Suomen liittymisestä euroalueeseen tehtiin eduskunnassa keväällä 1998. Jäsenyydestä ei järjestetty kansanäänestystä. Eduskunnalle ei annettu lakiehdotusta, vaan ainoastaan valtioneuvoston tiedonanto. Tiedonannossa jäsenyys esiteltiin miltei pelkästään myönteisessä valossa, vaikka käytettävissä oli runsaasti tietoa siihen liittyvistä kielteisistä vaikutuksista ja riskeistä.
Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta.
Euroalue ei ole kehittynyt sellaiseksi kuin eduskunnalle vuonna 1998 esitettiin. Siihen kuuluminen on aiheuttanut Suomelle taloudellista vahinkoa, työttömyyttä ja julkisen talouden pahan alijäämän. Euroopan unionin perussopimusten vastaisesti on ryhdytty tukemaan taloudellisesti vaikeuksiin joutuneita jäsenmaita. Näitä tukijärjestelyjä ollaan lisäämässä ja saattamassa ne pysyvälle pohjalle. Euroalueen päätöksentekojärjestelmää ollaan muuttamassa tavalla, joka olennaisesti kaventaisi Suomen taloudellista ja valtiollista itsenäisyyttä.
Näistä syistä ehdotamme, että Suomen jäsenyydestä euroalueessa järjestetään kansanäänestys, jonka yhteydessä kerrotaan avoimesti jäsenyyden tähänastiset vaikutukset ja siihen liittyvät tulevaisuuden uhkat ja riskit. Jos kansan enemmistö kannattaisi Suomen pysyttäytymistä euroalueessa, se hyväksyisi käytännössä euroalueen muuttumisen velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi. Jos kansanäänestys sen sijaan johtaisi Suomen eroamiseen euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Tällöin Suomi olisi raha- ja talouspolitiikan suhteen samassa asemassa kuin muut Pohjoismaat. - -"
Tähän tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Päivin_illoinkin_ja
aamuin varhain pitää tajuta, että EU ja ennen muuta EUroalue on muuttunut - ja peräti niin syvällisesti, että viimeistään nyt niiden oikeutus on pantava uuteen pohdintaan!
"- -Kuusi vuotta kestänyt talouskriisi on muuttanut olennaisesti Euroopan unionia. Kriisitoimilla on ollut syvällisiä vaikutuksia demokratian, oikeusvaltioperiaatteen ja sosiaalisten oikeuksien toteutumiseen EU:ssa.Näin väittävät professori Kaarlo Tuori ja hänen veljenpoikansa, tutkija Klaus Tuori kirjassaan The Eurozone Crisis, A Constitutional Analysis.
Taloudellista ja oikeudellista analyysia yhdistämällä Tuorit muodostavat kokonaiskuvaa, mitä vaikutuksia talouskriisillä ja sen torjuntatoimilla on ollut unionin oikeudellisiin perusteisiin.
Kirjan julkistustilaisuudessa torstaina näkemyksiään esittivät kirjoittajien lisäksi komissaari Olli Rehn, EU-tuomioistuimen julkisasiamies Niilo Jääskinen ja professori Sixten Korkman.
Talousvakauden nimissä lisätty EU-tason kontrolli on kaventanut jäsenvaltioiden finanssi- ja budjettipoliittista autonomiaa. Näin on Kaarlo Tuorin mukaan tapahtunut erityisesti tukipaketteja vastaanottaneissa valtioissa, mutta myös tukipaketteja myöntäneissä valtioissa.
Ytimessä Euroopan keskuspankki
Muutoksen ytimessä on Tuorien näkemyksen mukaan Euroopan keskuspankki EKP. Sen rooli on muuttunut olennaisesti kriisin myötä.
Euroopan keskuspankki EKP perustettiin Maastrichtin sopimuksella teknokraattiseksi asiantuntijaorganisaatioksi. Sen tehtäväksi annettiin hintavakauden ylläpitäminen eli inflaation torjunta.
Kriisin edetessä EKP:n tehtävät ovat laajentuneet merkittävästi. Talouskriisin torjunta ja taloudellisen vakauden ylläpitäminen sekä talous- ja rahaliiton hajoamisen torjuminen eivät EU:n perussopimuksen mukaan lainkaan kuulu EKP:n tehtäviin.
– EKP on kriisin myötä ottanut, tai joutunut ottamaan, selvästi suuremman roolin, kuin riippumattomalle asiantuntijaorganisaatiolle kuuluisi, Kaarlo Tuori sanoo.
Asiantuntijaorganisaationa EKP:n vahva riippumattomuus perustuu Kaarlo Tuorin mukaan siihen, että se ei tee arvovalintoja ja poliittisia päätöksiä. Kuusi vuotta jatkuneen kriisin aikana EKP on kuitenkin entistä enemmän vedetty tekemään poliittisia päätöksiä.
Sama koskee Kaarlo Tuorin mielestä myös EU-komissiota ja erityisesti talouskomissaari Olli Rehnin johtamaa yksikköä.
– Kriisipäätöksistä käydään vilkasta talouspoliittista keskustelua. Jo tämä osoittaa, etteivät ratkaisut ole olleet niin vaihtoehdottomia, kuin on väitetty.
Klaus Tuorin mukaan EKP:n roolin kasvu ja kriisintorjunnassa käytetyt menetelmät juontuvat siitä Maastrichtin sopimuksesta. Sen perusoletukset pettivät, kun kriisi talouskriisi iski Eurooppaan.
Maastrichtin oletusten perusteella tällaista kriisiä ei pitänyt lainkaan tulla. Kun se kuitenkin tuli, ei ollut menetelmiä sen käsittelemiseksi.
Rehn: ”Eksistentiaalinen kriisi”
Komissaari Olli Rehnin näkemys EKP:n roolin muuttumisesta mahtuu EU:n perussopimuksen raameihin. Niin kauan kun EKP suorittaa perustehtäväänsä, hintavakauden ylläpitämistä, mikään ei estä sitä asettamasta myös muita tavoitteita, komisaari järkeilee.
Muita tehtäviä voivat Rehnin mukaan olla kestävä kasvu, työllisyys ja vakauden ylläpitäminen.
Rehnin mielestä myös euroalueen hajoamisen estäminen voidaan nähdä hintavakauden turvaamisena.
Komissaari katsoo, ettei kyseessä ole eurokriisi vaan koko EU:n ”eksistentiaalinen”, olemassaoloon liittyvä kriisi.
Rehnin mukaan kriisitoimilla on estetty suuri romahdus. Vaikka tie on hidas ja pitkä, se toimii. "
Kansan Tahto 31.1.2014
Lähde: http://www.kansantahto.fi/2014/01/talouskriisi-on-muuttanut-euta/
JK.
Katso ja muistele vuoden 1998 EMU-keskustelua eduskunnasta!!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on mittavasti äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan pienessä roolissa ole tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistökään...
Tuolloinen Lipposen hallitus vei Suomen tuskien tielle, yhteisvaluuttaan kysymättä asiaa kansalta!
Tuosta päätöksestä juontaa toisen Paavon, sen Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen euroalueeseen kuulumisesta:
Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta.
Jos kansanäänestys sen sijaan johtaisi Suomen eroamiseen euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Tällöin Suomi olisi raha- ja talouspolitiikan suhteen samassa asemassa kuin muut Pohjoismaat. - -"
Siksi on tarpeen
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Perusteellista_tietoa
olisi tarvittu jo liki parikymmentä vuotta sitten, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan!
Nyt kun Timo Soini porukoineen on mustanautonkiimassaan tehnyt U-käännöksen euro-orientoitumisissaan, aloite on tosi tarpeeseen!
Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps) vaatii Kreikan kolmatta tukipakettia koko eduskunnan käsittelyyn.
- Pelkästään suuren valiokunnan käsittely ei riitä, enkä ymmärrä, miten Suomen kantaa voitaisiin edes muodostaa, jos ei ole tiedossa, mitä IMF (Kansainvälinen valuuttarahasto) aikoo tehdä, Turunen perustelee tiedotteessaan.
Turunen toteaa myös, että eurojärjestelmään liittyminen on Suomelle sodan jälkeisen historian suurin virhe.
- Suomi on menettänyt kilpailukykynsä nimenomaan yhteisvaluutan vuoksi. Suomen virhettä liittyä euroon käyttää kilpailijamme tietenkin hyväkseen, Turunen sanoo.
Turusen mukaan tässä tilanteessa olisi viisainta viheltää peli poikki ja jäädä Kreikan kolmannen tukipaketin ulkopuolelle.
STT
Iltalehti 12.8.2015
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081120163168_uu.shtml
JK.
"Eurojäsenyydestä 10 prosentin hyvinvointitappio!
Kansantaloustieteen professori Vesa Kanniainen on turhautunut Suomen keskustelukulttuuriin.
Kanniaisen johtama 12-jäseninen asiantuntijaryhmä perää avointa keskustelua eurojäsenyyden aiheuttamista haitoista Suomen taloudelle ja tulevaisuudelle.
Kanniaisen perustama EuroThinkTank-ryhmä julkaisi tänään kirjan: Euron tulevaisuus - Suomen vaihtoehdot.
- Viime elokuussa valaistuin. Olin niin turhautunut suomalaiseen eurokeskusteluun, että päätin perustaa ryhmän, joka kriittisesti ja analyyttisesti pohtisi, mikä on euron tulevaisuus ja onko Suomen järkeä kuulua euroalueeseen, Kanniainen sanoo Iltalehdelle.
Tuoreessa euron tulevaisuutta pohtivassa kirjassa todetaan, että rahaliiton jäsenyys on aiheuttanut keskimäärin 10 prosentin hyvinvointitappion euroalueen jäsenmaille. Summa on laskennallinen keskiarvo euromaiden hyvinvointitappiosta, kun niitä on verrattu hypoteettisiin hyvinvointiodotteisiin, jos euroaluetta ei oltaisi perustettu. - -
- Suomen pitää avoimesti punnita, mikä vaihtoehto on sille paras, jos talouskasvu halutaan säilyttää.
Kanniainen muistuttaa, että kruunumaa Ruotsi hyötyi omasta valuutastaan vuoden 2009 kysyntäsokin aikana. Kruunu heikkeni 20 prosenttia ja maan vienti elpyi nopeasti. Euron jäsenenä Suomen vientisektorin kustannusrakenteen, esimerkiksi työvoimakustannusten, olisi pitänyt joustaa yhtä reilusti alaspäin, jotta Suomen kilpailukyky olisi säilynyt yhtä hyvänä kuin Ruotsin.
Kanniaisen mukaan Suomella on kolme tulevaisuusvaihtoehtoa:
1) Ajopuuvaihtoehdossa Suomi pysyttelisi mukana liittovaltiokehityksessä ja hyväksyisi suurten jäsenmaiden saneleman politiikan. Tämä veisi Suomen pikkuhiljaa osaksi vahvaa liittovaltiota.
2) Peesausvaihtoehdossa Suomi irtaantuisi liittovaltiokehityksestä ja palaisi yksipuolisesti noudattamaan Maastrichtin sopimusta. Se tarkoittaisi option auki jättämistä mahdolliselle myöhemmälle eurosta eroamiselle. Tähän vaihtoehtoon liittyisi luopuminen pyrkimyksestä kuulua niin sanottuun EU:n ytimeen.
3) Kolmantena vaihtoehtona nähdään eurosta eroaminen eli fixit. Se ei Kanniaisen asiantuntijaryhmän mukaan johtaisi merkittäviin häiriöihin rahoitusmarkkinoilla. Poliittisesti fixit-vaihtoehto tarkoittaisi päätymistä EU:n ulkokehiin.
Kanniainen ei halua kertoa, mikä kolmesta vaihtoehdosta on hänen suosikkinsa.
- Toivoisin, että nyt voisi alkaa avoin keskustelu Suomen tulevaisuudesta.
KREETA KARVALA
Iltalehti 7.5.2014
http://www.iltalehti.fi/talous/2014050718269889_ta.shtml
Vrt.
Katso ja muistele!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on mittavasti äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan pienessä roolissa ole tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistökään...
Tuolloinen Lipposen hallitus vei Suomen tuskien tielle, yhteisvaluuttaan kysymättä asiaa kansalta!
Tuosta päätöksestä juontaa toisen Paavon, sen Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen euroalueeseen kuulumisesta:
Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta.
Jos kansanäänestys sen sijaan johtaisi Suomen eroamiseen euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Tällöin Suomi olisi raha- ja talouspolitiikan suhteen samassa asemassa kuin muut Pohjoismaat. - -"
Siksi on tarpeen kuukaudessa jo 34 970 nimeä saanut kansalaisaloite !
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Kansanäänestys_tarpeen
Pahaksi on päässyt EU-sokeus ja EUrohuuma!
Nyt kun persujen Timo Soini on tosiasialliseesti hallituskiimassaan tullut kuohituksi
[ks.
"Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini sanoo, että Britannian mahdollinen ero Euroopan unionista olisi kohtalokas isku koko unionille.
- - "Jos jonain päivänä Suomen etu vaatii muuta ratkaisua kuin euron, se on oltava mahdollista. On hyvä, että euron ongelmista ja valuvioista keskustellaan." - -"
http://www.hs.fi/politiikka/a1439084604885 ]
ja muu puoluejohto aiemmin niin terhakkaasti eurokriisiä polemisoinutta eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terhoa myöten
[ ks. "Sampo Terho: Perussuomalaiset ovat sitoutuneet puolustamaan euron vakautta - -
- - Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terhon mukaan puolue ei ole siirtymässä eurokriittisempään suuntaan, vaikka puoluekokous valitsi lauantaina puolueen puheenjohtajistoon Suomen euroeroa ajavan Sebastian Tynkkysen. Puolue on eurokriittisyydestä huolimatta sitoutunut noudattamaan hallitusohjelmaa ja omia ohjelmiaan, Terho sanoo. ”Tällä hetkellä olemme sitoutuneet hallituksessa työskentelemään euron vakauden puolesta.- -"
http://www.hs.fi/hstv/uutiset/v1439084580536 ]
on ministeriautoin maasutettu hampaattomasti "tukemaan EUron vakautta" ja vain persujen kolmanneksi varapauheenjohtajaksi noussut BB-mies Sebastian Tynkkynen tuntuu säilyttäneen tosiasioihin pohjautuvan otteen suhteessa Kreikan eli euron kriisin ja euroalueen valtaosaalle sen kansalaisista aiheuttamista vaikeuksista
on entistäkin tähdellisempää,
että Suomen eduskunta joutuu mitä pikimmin europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 vireille paneman kansalaisaloitteen pohjalta keskustelemaan Suomelle, sen kansataloudelle ja kansalaisille euroalueeseen kuulumisesta aiheutuneista ja aiheutuvista haitoista ja ongelmista!
JK.
Muistin virkistämiseksi kannattaa katsoa videopätkä eduskunnan EMU-käsittelystä vuodelta 1998
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on mittavasti äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan pienessä roolissa ole tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistökään...
Tuolloinen Lipposen hallitus vei Suomen tuskien tielle, yhteisvaluuttaan kysymättä asiaa kansalta!
Tuosta päätöksestä juontaa toisen Paavon, sen Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen euroalueeseen kuulumisesta:
"- - Päätös Suomen liittymisestä euroalueeseen tehtiin eduskunnassa keväällä 1998. Jäsenyydestä ei järjestetty kansanäänestystä. Eduskunnalle ei annettu lakiehdotusta, vaan ainoastaan valtioneuvoston tiedonanto. Tiedonannossa jäsenyys esiteltiin miltei pelkästään myönteisessä valossa, vaikka käytettävissä oli runsaasti tietoa siihen liittyvistä kielteisistä vaikutuksista ja riskeistä.
Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta.
Euroalue ei ole kehittynyt sellaiseksi kuin eduskunnalle vuonna 1998 esitettiin. Siihen kuuluminen on aiheuttanut Suomelle taloudellista vahinkoa, työttömyyttä ja julkisen talouden pahan alijäämän. Euroopan unionin perussopimusten vastaisesti on ryhdytty tukemaan taloudellisesti vaikeuksiin joutuneita jäsenmaita. Näitä tukijärjestelyjä ollaan lisäämässä ja saattamassa ne pysyvälle pohjalle. Euroalueen päätöksentekojärjestelmää ollaan muuttamassa tavalla, joka olennaisesti kaventaisi Suomen taloudellista ja valtiollista itsenäisyyttä.
Näistä syistä ehdotamme, että Suomen jäsenyydestä euroalueessa järjestetään kansanäänestys, jonka yhteydessä kerrotaan avoimesti jäsenyyden tähänastiset vaikutukset ja siihen liittyvät tulevaisuuden uhkat ja riskit. Jos kansan enemmistö kannattaisi Suomen pysyttäytymistä euroalueessa, se hyväksyisi käytännössä euroalueen muuttumisen velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi. Jos kansanäänestys sen sijaan johtaisi Suomen eroamiseen euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Tällöin Suomi olisi raha- ja talouspolitiikan suhteen samassa asemassa kuin muut Pohjoismaat. - -"
Kansalaisaloitteen perustelut ovat vankkaa juridista, valtio-opillista ja kansantaloudellista tekstiä, siksi asian käsittelemiseksi - nyt liki kaksikymmentä vuotta virhepäätöksen jälkeen - eduskunnassa on todella tarpeen!
16.7.2015 käynnistetyssä allekirjoitusten keruussa on verkossa jo liki 35400 nimeä.
Viisi kuukautta on vielä aikaa saada tarvittavat 50000 allekirjoitusta, mutta mitä pikemmin sen parempi!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Missä_Suomen_koko
poliittinen johto menneistä Kataisen - Urpilaisen ja Stubbin - Rinteen hallituksista aina nyt iteroivaan ja vatuloivaan SSS-hallitukseen jaksavat bunkkeroitua oman epärealistisen - Saksan jaloissa pyörivän -"tiukka linja" -intäntään , siinä
taloustieteen professori Pertti Haaparanta toteaa:
"Velkahelpotukset avainasemassa
Pertti Haaparanta muistuttaa, että kasvun kannalta mm. inhimillinen pääoma ja tutkimus- ja kehitystoiminta ovat tärkeässä roolissa.
Aalto-yliopiston taloustieteen professori Pertti Haaparanta suhtautuu epäillen Kreikan uuden tukiohjelman mahdollisuuksiin ilman velkahelpotuksia.
Hän totesi torstaina Yle Radio 1:n Ykkösaamun haastattelussa, että politiikka, jota Kreikalta vaaditaan kolmannessa tukipaketissa, on täysin samaa kuin tähänkin asti.
– On vaikea kuvitella, että mikään muuttuisi Kreikassa. Siinä mielessä velkahelpotukset, millä tavalla ne tehdäänkin, ovat aivan keskeisessä asemassa.
[ http://areena.yle.fi/1-2869547 ]
Haaparanta korostaa, että taloustieteellinen tutkimus tukee näkemystä, että inhimillinen pääoma sekä tutkimus- ja kehitystoiminta ovat kasvun keskeisiä elementtejä lisätessään talouden kokonaistuottavuutta.
– Nyt kaikki tämä on unohdettu, kun puhutaan rakennepoliittisista uudistuksista Kreikan osalta, Haaparanta sanoi Ykkösaamussa.
Kreikka on päässyt lainoittajiensa kanssa sopuun kolmannen tukipaketin päälinjoista ja tulevien vuosien talouskasvu- ja budjettitavoitteista.
Suomen kantaa Kreikan kolmanteen lainaohjelmaan pohditaan torstaina eduskunnassa, jossa suuri valiokunta ohjeistaa valtiovarainministeri Alexander Stubbia perjantaista ylimääräistä EU:n valtiovarainministerin huippukokousta varten.
Mikko Naalisvaara
Yle Uutiset 13.8.2015
http://yle.fi/uutiset/taloustieteen_professori_haaparanta_kreikasta_velkahelpotukset_avainasemassa/8223838
JK.
Muistin virkistämiseksi kannattaa katsoa myös videopätkä eduskunnan EMU-käsittelystä vuodelta 1998
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on mittavasti äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan pienessä roolissa ole tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistökään...
Tuolloinen Lipposen hallitus vei Suomen tuskien tielle, yhteisvaluuttaan kysymättä asiaa kansalta!
Tuosta päätöksestä juontaa toisen Paavon, sen Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen euroalueeseen kuulumisesta:
"- - Päätös Suomen liittymisestä euroalueeseen tehtiin eduskunnassa keväällä 1998. Jäsenyydestä ei järjestetty kansanäänestystä. Eduskunnalle ei annettu lakiehdotusta, vaan ainoastaan valtioneuvoston tiedonanto. Tiedonannossa jäsenyys esiteltiin miltei pelkästään myönteisessä valossa, vaikka käytettävissä oli runsaasti tietoa siihen liittyvistä kielteisistä vaikutuksista ja riskeistä.
Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta.
Euroalue ei ole kehittynyt sellaiseksi kuin eduskunnalle vuonna 1998 esitettiin. Siihen kuuluminen on aiheuttanut Suomelle taloudellista vahinkoa, työttömyyttä ja julkisen talouden pahan alijäämän. Euroopan unionin perussopimusten vastaisesti on ryhdytty tukemaan taloudellisesti vaikeuksiin joutuneita jäsenmaita. Näitä tukijärjestelyjä ollaan lisäämässä ja saattamassa ne pysyvälle pohjalle. Euroalueen päätöksentekojärjestelmää ollaan muuttamassa tavalla, joka olennaisesti kaventaisi Suomen taloudellista ja valtiollista itsenäisyyttä.
Näistä syistä ehdotamme, että Suomen jäsenyydestä euroalueessa järjestetään kansanäänestys, jonka yhteydessä kerrotaan avoimesti jäsenyyden tähänastiset vaikutukset ja siihen liittyvät tulevaisuuden uhkat ja riskit. Jos kansan enemmistö kannattaisi Suomen pysyttäytymistä euroalueessa, se hyväksyisi käytännössä euroalueen muuttumisen velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi. Jos kansanäänestys sen sijaan johtaisi Suomen eroamiseen euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Tällöin Suomi olisi raha- ja talouspolitiikan suhteen samassa asemassa kuin muut Pohjoismaat. - -"
Kansalaisaloitteen perustelut ovat vankkaa juridista, valtio-opillista ja kansantaloudellista tekstiä, siksi asian käsittelemiseksi - nyt liki kaksikymmentä vuotta virhepäätöksen jälkeen - eduskunnassa on todella tarpeen!
16.7.2015 käynnistetyssä allekirjoitusten keruussa on verkossa jo yli 35700 nimeä.
Yli viisi kuukautta on vielä aikaa saada tarvittavat 50000 allekirjoitusta, mutta mitä pikemmin kansanvallan kannalta sen parempi!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Kreikan_Suomen_ja_EUron
kriisi on niin syvä, että MEP Paavo Väyrynen tietää kokemuksesta: "Tarvitaan sekä rinnakkaisvaluutta että yhteiskuntasopimus"!
Suomen talouden tila on surkea. Talouskehitys on ollut ja on heikompaa kuin missään muussa EU-maassa. Julkisen talouden alijäämä on yksi suurimmista.
Moni asiantuntija on todennut, että vaihtoehtomme ovat yhteiskuntasopimus tai ero euroalueesta.
Yhteiskuntasopimuksen tulisi palauttaa nopeasti Suomen kilpailukyky Ruotsin ja Saksan tasolle. Vireillä oleva sopimus korjaisi kilpailukykyämme kuitenkin liian vähän ja liian hitaasti. Siksi tarvitaan sekä yhteiskuntasopimus että rinnakkaisvaluutta.
Jos oma valuuttamme markka devalvoituisi, vienti lähtisi nousuun ja talous kasvuun. Työttömyys vähenisi ja julkinen talous alkaisi tasapainottua. Kun palkat ja eläkkeet maksettaisiin markoissa ja kun tavarat ja palvelut ostettaisiin markoilla, kuluttajien asema olisi turvattu. Tuontitavaroiden suhteellinen hinta hieman nousisi, mikä siirtäisi kulutusta kotimaisiin tuotteisiin. Tämäkin parantaisi työllisyystilannetta ja tervehdyttäisi taloutta.
Myös lainat ja talletukset muuttuisivat markkamääräisiksi, joten lainojen hoitaminen ei vaikeutuisi. Kelluvan markan korkotaso olisi alhainen, kuten Ruotsin esimerkki osoittaa.
Valtion ja yritysten ulkomaisissa valuutoissa ottamien lainojen valuuttamääräinen arvo säilyisi ennallaan. Jos markka devalvoituisi, niiden lyhennyksiin ja korkoihin tarvittaisiin enemmän markkoja, mutta velanhoito helpottuisi, kun talous kasvaisi ja verotulot lisääntyisivät.
Markan kurssikehitys riippuisi Suomen omasta talous- ja tulopolitiikasta. Oma valuutta toisi vastuullisuutta myös työmarkkinoille. Kelluvan markan devalvoitumista voitaisiin hillitä yhteiskuntasopimuksen avulla. Myöhemmin markka voisi myös revalvoitua, jos taloutemme tila sitä edellyttäisi, kuten Ruotsissa on tapahtunut.
Suomen ero euroalueesta voisi toteutua eduskunnalle annettavalla tiedonannolla eli samalla tavalla kuin euroalueeseen liittymisestä aikanaan päätettiin. Talouden tervehdyttyä yhtenäisvaluuttaan voitaisiin ehkä joskus myöhemmin palata, jos kansan enemmistö sitä kansanäänestyksessä kannattaisi.
Jos irrottautuisimme euroalueesta, joutuisimme varmaankin vastaamaan sen puitteissa tekemistämme sitoumuksista, mutta emme joutuisi nykyistä suurempaan vastuuseen toisten maiden veloista. Taloudellinen ja myös valtiollinen itsenäisyytemme vahvistuisi.
Suomen eroaminen euroalueesta saattaisi helpottaa Kreikan irrottautumista, mikä olisi eduksi sekä sille itselleen että koko Euroopalle. Kolmas tukipaketti näyttää toteutuvan vain siten, että hyväksytään joko lainojen leikkaaminen tai IMF:n jääminen ulkopuolelle. Kumpaakaan Suomen ei tule suostua.
http://www.paavovayrynen.fi/2015/08/17/tarvitaan-seka-rinnakkaisvaluutta-etta-yhteiskuntasopimus/
JK.
Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta.
Euroalue ei ole kehittynyt sellaiseksi kuin eduskunnalle vuonna 1998 esitettiin. Siihen kuuluminen on aiheuttanut Suomelle taloudellista vahinkoa, työttömyyttä ja julkisen talouden pahan alijäämän. Euroopan unionin perussopimusten vastaisesti on ryhdytty tukemaan taloudellisesti vaikeuksiin joutuneita jäsenmaita. Näitä tukijärjestelyjä ollaan lisäämässä ja saattamassa ne pysyvälle pohjalle. Euroalueen päätöksentekojärjestelmää ollaan muuttamassa tavalla, joka olennaisesti kaventaisi Suomen taloudellista ja valtiollista itsenäisyyttä.
Näistä syistä ehdotamme, että Suomen jäsenyydestä euroalueessa järjestetään kansanäänestys, jonka yhteydessä kerrotaan avoimesti jäsenyyden tähänastiset vaikutukset ja siihen liittyvät tulevaisuuden uhkat ja riskit. Jos kansan enemmistö kannattaisi Suomen pysyttäytymistä euroalueessa, se hyväksyisi käytännössä euroalueen muuttumisen velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi. Jos kansanäänestys sen sijaan johtaisi Suomen eroamiseen euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Tällöin Suomi olisi raha- ja talouspolitiikan suhteen samassa asemassa kuin muut Pohjoismaat. - -"
Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on 14.8.2015 käynnistänyt euroaluetta koskevan keskustelukierroksen Rovaniemeltä ja on mm. tänään 19.8.2015 illalla klo 18-19 Lahden kaupunginkirjaston auditoriossa ja huomenna 20.8.2015 klo 18-19 Turun Pääkirjaston Studio Salissa.
ks. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152880084496853
16.7.2015 käynnistetyssä allekirjoitusten keruussa on muuten verkossa nyt jo yli 35800 nimeä!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Pääministerille_itselle
kuin myös etenkin Soinille ja Stubbille ja kokonaisuudessaan Saksan Merkelin jaloissa pyöriville - tyystin politiikan perusolemuksesta kokemattomille - puudeleille sekä pohtimista että selittelemistä vielä ennen lumentuloa , kun konkaripoliitikko Mauri Pekkarisenkin järki tosiasioiden tunnustamisen suuntaan tuntuu palavan edes pätkittäin:
"Kreikka saattaisi selviytyä, jos velat puolitetaan", näkyy Mauri Pekkarinen todenneen 14.8.2015 Iltalehdelle.
"Keskustan konkaripoliitikko Mauri Pekkarinen on erittäin skeptinen Kreikan selviytymisen suhteen, vaikka kannattaakin tukipakettipäätöstä.
Pekkarinen muistuttaa, että Kreikan heittäminen euron ulkopuolelle tarkoittaisi sitä , että lähes kaikki maan velat jäisivät maksamatta.
– Mikäli kaavailtu 86 miljardin euron Kreikka-tukipaketti toteutuu, se nostaa maan velkataakan lähes 400 miljardiin euroon. Kreikan kansantuote on noin 175 miljardia euroa. Runsaan 50 miljardin euron vuosibudjetissa sellaisen perusylijäämän aikaansaaminen, joka mahdollistaa velan joskus takaisin maksamisen, on mahdoton asia, Pekkarinen sanoo.
Hänen mukaansa velan vähentäminen alle 100 miljardin euron antaisi jo toivoa.
– Teoriassa se voisi tapahtua vain, jos maan taloudessa toteutuisi pitkä ennätyskasvu ja samalla perusylijäämä – valtion tulojen ja menojen ero, kun velkojen korkomenot on vähennetty – pystyttäisiin nostamaan miltei koko vuosisadaksi yli 5 prosentin suuruiseksi.
Pekkarinen sanoo, että ”tämänkaltaiset utopiat” eivät onnistu miltään maalta.
– Joku päivä mekin kannamme vastuun sekä suoraan että takauksillamme myönnetyistä Kreikka-luotoista. Milloin ja paljonko syliin tulee, on asia, josta Kreikka III -neuvottelut antavat viitteitä. Sanotusta huolimatta Suomen päätös lähteä tunnetuin ehdoin Kreikka-neuvotteluihin oli mielestäni oikea. Yksin ei kannata jäädä, hän sanoo.
Uusi paketti
Pekkarinen sanoo, että jos lisäpaketti myönnetään ja Kreikka pidetään eurossa velkaa leikkaamatta, siitä seuraa 4. tukipaketti.
– Mikäli velkoja leikattaisiin puoleen, maa saattaisi selviytyä. Meillekin tulisi maksuun miljardien lasku nopeasti. 900 miljoonan euron vakuuksille kävisi heikosti eikä moinen sopisi kovin hyvin yhteen hallitusohjelmankaan kanssa. Pelkkä maksuaikojen jatkaminen ja koronlasku ei auta. Puolet Kreikka-luotoista on jo nollakorkoisia. Toinen puoli noin 0,5 prosentin hintaisia. Takaisin maksun siirto 30 vuodella vuodesta 2022 tarkoittaisi maan elämistä koko vuosisadan muiden piikkiin, ilman varmuutta velkojen takaisin maksusta.
Han muistuttaa, että Kreikan heittäminen euron ulkopuolelle, määräaikaisestikin, tarkoittaisi sitä , että maan lähes kaikki velat jäisivät maksamatta.
– Maa ajautuisi rauhattomuuteen ja köyhyyteen. Euroopan geopoliittinen asetelma heilahtaisi muutaman piirun. Toisaalta omassa valuutassaan Kreikka voisi aloittaa uuden nousun.
TIIA-MARIA TAPONEN
Iltalehti 14.8.2015
http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015081420180893_uu.shtml
JK.
Sietää niin Lipposen ja S. Niinistön kuin myös Sipilän, Soinin ja Stubbinkin palauttaa mieliin, mistä "tähän on tultu"!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on mittavasti äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan pienessä roolissa ole tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistökään...
Tuolloinen Lipposen hallitus vei Suomen tuskien tielle, yhteisvaluuttaan kysymättä asiaa kansalta!
Tuosta päätöksestä juontaa toisen Paavon, sen Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen euroalueeseen kuulumisesta:
Euroalue ei ole kehittynyt sellaiseksi kuin eduskunnalle vuonna 1998 esitettiin. Siihen kuuluminen on aiheuttanut Suomelle taloudellista vahinkoa, työttömyyttä ja julkisen talouden pahan alijäämän. Euroopan unionin perussopimusten vastaisesti on ryhdytty tukemaan taloudellisesti vaikeuksiin joutuneita jäsenmaita. Näitä tukijärjestelyjä ollaan lisäämässä ja saattamassa ne pysyvälle pohjalle. Euroalueen päätöksentekojärjestelmää ollaan muuttamassa tavalla, joka olennaisesti kaventaisi Suomen taloudellista ja valtiollista itsenäisyyttä. - -
Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta.
Jos kansanäänestys sen sijaan johtaisi Suomen eroamiseen euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Tällöin Suomi olisi raha- ja talouspolitiikan suhteen samassa asemassa kuin muut Pohjoismaat. - -"
Siksi on tarpeen vajaassa kuukaudessa nyt 19.8.2015 jo yli 35900 nimeä saanut kansalaisaloite !
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Kun_syksyä_kohti
edetään eli koetaan lisää kolmansia, neljänsiä ja viidensiäkin tukipaketteja ja/tai yhteiskuntapakottamisten yrityksiä, sitä varmemmin tämän tasavallan ns. paremmillekin piireille
mukaan lukien koko SSS-miehistön ja sen kiintiönaiset käynee selväksi Kreikan - eli itse asiassa euron ja euroalueen - kriisin myötä se, että Suomen on päästävä ulos itsenäiseen ja kansanvaltaiseen päätöksentekoon - ja se tie voi käydä vain objektiivisen ja perusteellisen yhteiskunnallisen keskustelun kautta!
Muistin virkistämiseksi kannattaa katsoa videopätkä eduskunnan EMU-käsittelystä vuodelta 1998
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on mittavasti äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan pienessä roolissa ole tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistökään...
Tuolloinen Lipposen hallitus vei Suomen tuskien tielle, yhteisvaluuttaan kysymättä asiaa kansalta!
Nyt ei enää vähemmällä selvitä!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - pakolaiseksi
Raja se tulee Suomen kansallakin vastaan, elättää Kreikkaa ja elintasopakolaisia ja ajaa oma köyhä kansanosa kurjuuteen. Kansa nousee takuuvarmasti kapinoimaan tällä menolla.
- Suomen_kansantalouden
kuten siis myös ns. Kreikan eli oikeastaan EUron kriisi on niin syvä, että MEP Paavo Väyrynen tietää kokemuksesta: "Tarvitaan sekä rinnakkaisvaluutta että (olisi tarvittu myös) yhteiskuntasopimus"!
Suomen talouden tila on surkea. Talouskehitys on ollut ja on heikompaa kuin missään muussa EU-maassa. Julkisen talouden alijäämä on yksi suurimmista.
Moni asiantuntija on todennut, että vaihtoehtomme ovat yhteiskuntasopimus tai ero euroalueesta.
Yhteiskuntasopimuksen tulisi palauttaa nopeasti Suomen kilpailukyky Ruotsin ja Saksan tasolle. Vireillä oleva sopimus korjaisi kilpailukykyämme kuitenkin liian vähän ja liian hitaasti. Siksi tarvitaan sekä yhteiskuntasopimus että rinnakkaisvaluutta.
Jos oma valuuttamme markka devalvoituisi, vienti lähtisi nousuun ja talous kasvuun. Työttömyys vähenisi ja julkinen talous alkaisi tasapainottua. Kun palkat ja eläkkeet maksettaisiin markoissa ja kun tavarat ja palvelut ostettaisiin markoilla, kuluttajien asema olisi turvattu. Tuontitavaroiden suhteellinen hinta hieman nousisi, mikä siirtäisi kulutusta kotimaisiin tuotteisiin. Tämäkin parantaisi työllisyystilannetta ja tervehdyttäisi taloutta.
Myös lainat ja talletukset muuttuisivat markkamääräisiksi, joten lainojen hoitaminen ei vaikeutuisi. Kelluvan markan korkotaso olisi alhainen, kuten Ruotsin esimerkki osoittaa.
Valtion ja yritysten ulkomaisissa valuutoissa ottamien lainojen valuuttamääräinen arvo säilyisi ennallaan. Jos markka devalvoituisi, niiden lyhennyksiin ja korkoihin tarvittaisiin enemmän markkoja, mutta velanhoito helpottuisi, kun talous kasvaisi ja verotulot lisääntyisivät.
Markan kurssikehitys riippuisi Suomen omasta talous- ja tulopolitiikasta. Oma valuutta toisi vastuullisuutta myös työmarkkinoille. Kelluvan markan devalvoitumista voitaisiin hillitä yhteiskuntasopimuksen avulla. Myöhemmin markka voisi myös revalvoitua, jos taloutemme tila sitä edellyttäisi, kuten Ruotsissa on tapahtunut.
Suomen ero euroalueesta voisi toteutua eduskunnalle annettavalla tiedonannolla eli samalla tavalla kuin euroalueeseen liittymisestä aikanaan päätettiin. Talouden tervehdyttyä yhtenäisvaluuttaan voitaisiin ehkä joskus myöhemmin palata, jos kansan enemmistö sitä kansanäänestyksessä kannattaisi.
Jos irrottautuisimme euroalueesta, joutuisimme varmaankin vastaamaan sen puitteissa tekemistämme sitoumuksista, mutta emme joutuisi nykyistä suurempaan vastuuseen toisten maiden veloista. Taloudellinen ja myös valtiollinen itsenäisyytemme vahvistuisi.
Suomen eroaminen euroalueesta saattaisi helpottaa Kreikan irrottautumista, mikä olisi eduksi sekä sille itselleen että koko Euroopalle. Kolmas tukipaketti näyttää toteutuvan vain siten, että hyväksytään joko lainojen leikkaaminen tai IMF:n jääminen ulkopuolelle. Kumpaakaan Suomen ei tule suostua.
http://www.paavovayrynen.fi/2015/08/17/tarvitaan-seka-rinnakkaisvaluutta-etta-yhteiskuntasopimus/
JK.
Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta.
Euroalue ei ole kehittynyt sellaiseksi kuin eduskunnalle vuonna 1998 esitettiin. Siihen kuuluminen on aiheuttanut Suomelle taloudellista vahinkoa, työttömyyttä ja julkisen talouden pahan alijäämän. Euroopan unionin perussopimusten vastaisesti on ryhdytty tukemaan taloudellisesti vaikeuksiin joutuneita jäsenmaita. Näitä tukijärjestelyjä ollaan lisäämässä ja saattamassa ne pysyvälle pohjalle. Euroalueen päätöksentekojärjestelmää ollaan muuttamassa tavalla, joka olennaisesti kaventaisi Suomen taloudellista ja valtiollista itsenäisyyttä.
Näistä syistä ehdotamme, että Suomen jäsenyydestä euroalueessa järjestetään kansanäänestys, jonka yhteydessä kerrotaan avoimesti jäsenyyden tähänastiset vaikutukset ja siihen liittyvät tulevaisuuden uhkat ja riskit. Jos kansan enemmistö kannattaisi Suomen pysyttäytymistä euroalueessa, se hyväksyisi käytännössä euroalueen muuttumisen velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi. Jos kansanäänestys sen sijaan johtaisi Suomen eroamiseen euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Tällöin Suomi olisi raha- ja talouspolitiikan suhteen samassa asemassa kuin muut Pohjoismaat. - -"
Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on 14.8.2015 käynnistänyt euroaluetta koskevan keskustelukierroksen Rovaniemeltä ja on mm. Kajaanissa ja Iisalmessa ja Kuopiossa tänään 23.8.2015 ja sitten keskiviikkona 26.8.2015 Porissa
ks. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152880084496853
16.7.2015 käynnistetyssä allekirjoitusten keruussa nyt jo yli 37000 nimeä!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Paavo_Lipposen_ja
kumppanien vuonna 1998 härkäpäisesti ajaman jäljiltä Suomi on EU:n ja EUroalueen satimessa - ja kansa saa maksaa viulut ja huilut!
"Paljon täytyy tapahtua" ja "pessimisti ei pety" ja kaikkea muuta yhtä mitäänsanomatonta saa hokea vielä viikkotolkulla pääministeri Sipilä, näköjään ymmärtämättä juuri mitään siitä, mistä Kreikan, s.o. oikeastaan euron kriisissä, on kysymys!
Ja valtiovarainministeri Stubb saa viitata ja/tai twiitata vielä kymmeniä kertoa "eurohuippareihinsa" - ja siltikään ei akuutista Kreikan kriisistä tulla selviämään
ilman velkajärjestelyjä, tehdään ne sitten millä kiertoilmaisulla tahansa.
Suomen kannalta on peräti murheellista, että SSS-kolmikko on tosiasiallisesti aivan pihalla kaikista keskeisistä poliittisista, kansainvälisistä ja oikeudellisista asioista, joista itse asiassa nyt kansalaisten mieliä kuohuttava Kreikan kuin sen kautta koko euroalueen ongelmllinen tilanne on syntynyt ja johtuu.
Sen enempää Kreikan ja Suomen kuin euronkaan tilannetta ei yhtään paranna sekään, että entiset valtiovarainministerit Jutta Urpilainen ja Antti Rinne joutuvat tavallaan pakon edessä eli kasvonsa säilyttääkseen liputtamaan Suomen nykykomennon Kreikka-politiikan puolesta...
.
KS. "IMF ei osallistu Kreikan pelastuspakettiin, ellei velkoja järjestellä uudelleen"
Tämä voitaisiin tehdä myöntämällä lyhennysvapaita, pidentämällä maksuaikataulua ja alentamalla korkoja, pääjohtaja Christine Lagarde sanoi Europe 1 -radiokanavalla.
Pääjohtaja Christine Lagarden mukaan Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ei aio osallistua Kreikan kolmanteen pelastuspakettiin, ellei siihen sisälly Kreikan velkojen uudelleenjärjestely. Lagarde sanoi ranskalaisen Europe 1 -radiokanavan haastattelussa, ettei usko pelastuspaketin olevan toteuttamiskelpoinen ilman velkajärjestelyä.
Lagarden mukaan tämä voitaisiin tehdä lyhennysvapaiden myöntämisen, maksuaikataulun pidentämisen ja korkojen alentamisen avulla.
IMF ja Lagarde ovat toistaneet useita kertoja, että Kreikan pelastaminen talouskriisin syövereistä vaatii lainojen järjestelemistä uudelleen."
Jussi Nurminen
Yle Uutiset
Kreikan kriisi 17.7.2015
http://yle.fi/uutiset/imf_ei_osallistu_kreikan_pelastuspakettiin_ellei_velkoja_jarjestella_uudelleen/8163238
Ollaan Kreikan tukemisesta - sehän on oikeastaan vain saksalaisten ja ranskalaisten pankkien tukemista ja tosiasiassa Kreikan kansalaisten kurittamista eli epätoivoinen yritys perustaa alunperin epäonnistunut euro - mitä mieltä tahansa, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa on vankkoine perusteluineen on tarpeen ja täyttä asiaa!
Nyt jos koskaan on paikallaan käydä kriittistä keskustelua siitä, mitä euro on merkinnyt euroalueen kansoille kokonaisuudessaan, ennen muuta juuri troikan paraikaa kovasti kurittamalle Kreikalle mutta aivan erityisesti myös Suomelle ja suomalaisille.
Nyt onkin suomalaisilla mahdollisuus kansalaisaloitteella puolustaa sekä omaa itsenäisyyttään että antaa tukea kaikille itsemääräämisoikeuttaan varjelemaan pyrkiville kansoille!
Kansalaisaloitteelle on mahdollisuus saada tarvittavat 50.000 allekirjoitusta kokoon varsin lyhyessä ajassa, sillä 25.8.2015 aamupäivään mennessä liki 37300 kansalaista on käynyt allekirjoittamassa aloitteen, joka löytyy osoitteesta
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
Vrt. ”Velkahelpotuksista käydään vielä kova vääntö”
Toisen lakiuudistuspaketin hyväksyminen Kreikan parlamentissa viime yönä takasi ainakin hetkeksi neuvottelurauhan Kreikan kolmannesta lainaohjelmasta, arvioi Aktian pääekonomisti Anssi Rantala STT:lle.
Neuvottelujen vaikein osuus tulee Rantalan arvion mukaan olemaan sovun löytäminen Kreikan velkajärjestelyjen mallista. Kreikan velkojat ovat keskenään erimielisiä siitä, tulisiko Kreikan velkataakkaa leikata ja miten se tapahtuisi.
Rantalan mukaan on kuitenkin välttämätöntä, että Kreikalle myönnetään velkahelpotuksia muodossa tai toisessa. Todennäköistä on, että Kreikan nykyisiä laina-aikoja pidennetään ja uudet lainat myönnetään jo valmiiksi pitkinä, Rantala sanoo.
– Kreikan velkoja pidennetään todennäköisesti vielä kymmenillä vuosilla.
Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on vaatinut, että Kreikalle laaditaan velkajärjestelyjä. Muuten valuuttarahasto ei voi katsoa maata kelpoiseksi saamaan lisärahoitusta. Erityisesti Saksa on vastustanut ajatusta velkahelpotusten myöntämisestä Kreikalle. Toisaalta Saksa tahtoo, että IMF on mukana Kreikan kolmannessa lainaohjelmassa, Rantala huomauttaa.
– Uskon, että ymmärrys on vahvistumassa siitä, että Kreikan velkalastille ja maksurasitukselle on tehtävä jotain. Kun kompromissia haetaan, on kaikkien osapuolten tultava vastaan, ja näin on jo tapahtunutkin.
On välttämätöntä, että Kreikalle myönnetään velkahelpotuksia muodossa tai toisessa. - -
http://demokraatti.fi/aanestys-oli-tsiprasille-pieni-voitto-ekonomisti-velkahelpotuksista-kaydaan-viela-kova-vaanto/ - Juuri_nyt_tarvitaan
vastavalkeaa itsenäisyyden ja itsenäisen päätöksenteon puolesta!
SDP:ssä vallitsee synkkä hiljaisuus ja avutonta neuvottomuutta Kreikan ja Suomen ja siis EUroalueen kriisistä, jolle ei loppua ja tuskin edes lievitystä ei ole näköpiirissä! Miksi niin, selvinne alempaa...
Eduskunnan EMU-käsittelystä eli ko. tiedonantokeskustelusta vuodelta 1998
on olemassa näet oivallinen viiden minuutin mittainen juutuubi!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on mittavasti äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan pienessä roolissa ole EMU-ratkaisua puolustellessaan myöskäään tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistö...
Paavo Lipposen hallitus vei eurohurmiossaan Suomen tuskien tielle eli yhteisvaluuttaan kysymättä asiaa kansalta toisin kuin oli aikanaan EY/EU-jäsenyyshakemuskäsittelyn aikoihin luvattu eli annettu ymmärtää.
Kreikan kriisin yhteydessä on demarien piirissä ollut ilmeisiä vaikeuksia orientoitua
euron mukanaan tuomiin ongelmiin - ainakaan uudella, luovalla tavalla.
Kansanvallan ja demokratian toimivuuden kannalta on aika lailla omituista, että Suomessa euroalueeseen kuulumista koskeva (eduskunta)keskustelu tarvitsee synnyttäjäkseen ja sytyttäjäkseen - europarlamentaarikon!
Ks. Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa
"- - Päätös Suomen liittymisestä euroalueeseen tehtiin eduskunnassa keväällä 1998. Jäsenyydestä ei järjestetty kansanäänestystä. Eduskunnalle ei annettu lakiehdotusta, vaan ainoastaan valtioneuvoston tiedonanto. Tiedonannossa jäsenyys esiteltiin miltei pelkästään myönteisessä valossa, vaikka käytettävissä oli runsaasti tietoa siihen liittyvistä kielteisistä vaikutuksista ja riskeistä.
Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta.
Euroalue ei ole kehittynyt sellaiseksi kuin eduskunnalle vuonna 1998 esitettiin. Siihen kuuluminen on aiheuttanut Suomelle taloudellista vahinkoa, työttömyyttä ja julkisen talouden pahan alijäämän. Euroopan unionin perussopimusten vastaisesti on ryhdytty tukemaan taloudellisesti vaikeuksiin joutuneita jäsenmaita. Näitä tukijärjestelyjä ollaan lisäämässä ja saattamassa ne pysyvälle pohjalle. Euroalueen päätöksentekojärjestelmää ollaan muuttamassa tavalla, joka olennaisesti kaventaisi Suomen taloudellista ja valtiollista itsenäisyyttä.
Näistä syistä ehdotamme, että Suomen jäsenyydestä euroalueessa järjestetään kansanäänestys, jonka yhteydessä kerrotaan avoimesti jäsenyyden tähänastiset vaikutukset ja siihen liittyvät tulevaisuuden uhkat ja riskit. Jos kansan enemmistö kannattaisi Suomen pysyttäytymistä euroalueessa, se hyväksyisi käytännössä euroalueen muuttumisen velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi. Jos kansanäänestys sen sijaan johtaisi Suomen eroamiseen euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Tällöin Suomi olisi raha- ja talouspolitiikan suhteen samassa asemassa kuin muut Pohjoismaat. - -"
Kansalaisaloitteen perustelut ovat vankkaa juridista, valtio-opillista ja kansantaloudellista tekstiä, siksi asian käsittelemiseksi - nyt liki kaksikymmentä vuotta virhepäätöksen jälkeen - eduskunnassa on todella tarpeen!
16.7.2015 käynnistetyssä allekirjoitusten keruussa on 26.8.2015 iltapäivän alkuun mennessä jo yli 37300 nimeä.
Likii viisi kuukautta on vielä aikaa saada tarvittavat 50000 allekirjoitusta, mutta mitä pikemmin sen parempi!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
JK. Entinen sosialidemokraattinen kansanedustaja Mikko Elo on tänään 26.8.2015 kirjoittanut Porissa ilmestyvän Satakunnan Kansa -lehden Mielipidesivulle seikkaperäisen kirjoituksen otsikolla "Euroopan unionista velka-, työttömyys- ja räyhäunioni" (SK 26.8.2015, Enemmän -liite, sivu 4).
Mikko Elon mielipidekirjoi8tus kuten myös hänen asiantuntevat artikkelinsa mm.
www.vastavalkea.fi -sivustolla
[ ks. esim. http://vastavalkea.fi/2015/08/13/eusta-velka-tyottomyys-ja-rayhaunioni/
http://vastavalkea.fi/2015/08/22/sisainen-devalvaatio-ei-korjaa-euron-ja-ekpn-ongelmia/
http://vastavalkea.fi/2015/07/18/suomeen-kansanaanestys-eun-liittovaltiokehityksesta/ ]
on jokaisen demarin ja miksei muunkin porvarin lukea vaikkapa ennen kuin menee
kuuntelemaan esim. Porissa Kauppakeskus Puuvillan areenalle perjantaina 28.8. klo 18.30
[ ks. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152880084496853 ]
tietoiskua siitä, miksi
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
on tässä vaiheessa ei ainoastaan tarpeellinen vaan suorastaan välttämätön! - Juuri_nyt_tarvitaan
vastavalkeaa itsenäisyyden ja itsenäisen päätöksenteon puolesta!
SDP:ssä vallitsee synkkä hiljaisuus ja avutonta neuvottomuutta Kreikan ja Suomen ja siis EUroalueen kriisistä, jolle ei loppua ja tuskin edes lievitystä ei ole näköpiirissä! Miksi niin, selvinne alempaa...
Eduskunnan EMU-käsittelystä eli ko. tiedonantokeskustelusta vuodelta 1998
on olemassa näet oivallinen viiden minuutin mittainen juutuubi!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on mittavasti äänessä Paavo "Mooses" LIpponen täysin EMU-huumaantuneena. Eikä ihan pienessä roolissa ole EMU-ratkaisua puolustellessaan myöskäään tuolloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistö...
Paavo Lipposen hallitus vei eurohurmiossaan Suomen tuskien tielle eli yhteisvaluuttaan kysymättä asiaa kansalta toisin kuin oli aikanaan EY/EU-jäsenyyshakemuskäsittelyn aikoihin luvattu eli annettu ymmärtää.
Kreikan kriisin yhteydessä on demarien piirissä ollut ilmeisiä vaikeuksia orientoitua
euron mukanaan tuomiin ongelmiin - ainakaan uudella, luovalla tavalla.
Kansanvallan ja demokratian toimivuuden kannalta on aika lailla omituista, että Suomessa euroalueeseen kuulumista koskeva (eduskunta)keskustelu tarvitsee synnyttäjäkseen ja sytyttäjäkseen - europarlamentaarikon!
Ks. Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa
"- - Päätös Suomen liittymisestä euroalueeseen tehtiin eduskunnassa keväällä 1998. Jäsenyydestä ei järjestetty kansanäänestystä. Eduskunnalle ei annettu lakiehdotusta, vaan ainoastaan valtioneuvoston tiedonanto. Tiedonannossa jäsenyys esiteltiin miltei pelkästään myönteisessä valossa, vaikka käytettävissä oli runsaasti tietoa siihen liittyvistä kielteisistä vaikutuksista ja riskeistä.
Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat. Kreikan kriisin yhteydessä on esitetty euroalueen taloudellisen yhteisvastuun lisäämistä ja sen kehittämistä täydelliseksi talousunioniksi, johon kuuluvat yhteisvastuullinen pankkiunioni, yhteinen valtiovarainministeri ja budjetti sekä pysyvät jäsenmaiden väliset varainsiirtojärjestelmät. Ranskan presidentti Francois Hollande on ehdottanut euroalueelle jopa yhteistä hallitusta.
Euroalue ei ole kehittynyt sellaiseksi kuin eduskunnalle vuonna 1998 esitettiin. Siihen kuuluminen on aiheuttanut Suomelle taloudellista vahinkoa, työttömyyttä ja julkisen talouden pahan alijäämän. Euroopan unionin perussopimusten vastaisesti on ryhdytty tukemaan taloudellisesti vaikeuksiin joutuneita jäsenmaita. Näitä tukijärjestelyjä ollaan lisäämässä ja saattamassa ne pysyvälle pohjalle. Euroalueen päätöksentekojärjestelmää ollaan muuttamassa tavalla, joka olennaisesti kaventaisi Suomen taloudellista ja valtiollista itsenäisyyttä.
Näistä syistä ehdotamme, että Suomen jäsenyydestä euroalueessa järjestetään kansanäänestys, jonka yhteydessä kerrotaan avoimesti jäsenyyden tähänastiset vaikutukset ja siihen liittyvät tulevaisuuden uhkat ja riskit. Jos kansan enemmistö kannattaisi Suomen pysyttäytymistä euroalueessa, se hyväksyisi käytännössä euroalueen muuttumisen velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi. Jos kansanäänestys sen sijaan johtaisi Suomen eroamiseen euroalueesta, euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta. Tällöin Suomi olisi raha- ja talouspolitiikan suhteen samassa asemassa kuin muut Pohjoismaat. - -"
Kansalaisaloitteen perustelut ovat vankkaa juridista, valtio-opillista ja kansantaloudellista tekstiä, siksi asian käsittelemiseksi - nyt liki kaksikymmentä vuotta virhepäätöksen jälkeen - eduskunnassa on todella tarpeen!
16.7.2015 käynnistetyssä allekirjoitusten keruussa on 26.8.2015 iltapäivän alkuun mennessä jo yli 37300 nimeä.
Likii viisi kuukautta on vielä aikaa saada tarvittavat 50000 allekirjoitusta, mutta mitä pikemmin sen parempi!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
JK. Entinen sosialidemokraattinen kansanedustaja Mikko Elo on tänään 26.8.2015 kirjoittanut Porissa ilmestyvän Satakunnan Kansa -lehden Mielipidesivulle seikkaperäisen kirjoituksen otsikolla "Euroopan unionista velka-, työttömyys- ja räyhäunioni" (SK 26.8.2015, Enemmän -liite, sivu 4).
Mikko Elon mielipidekirjoi8tus kuten myös hänen asiantuntevat artikkelinsa mm.
www.vastavalkea.fi -sivustolla
[ ks. esim. http://vastavalkea.fi/2015/08/13/eusta-velka-tyottomyys-ja-rayhaunioni/
http://vastavalkea.fi/2015/08/22/sisainen-devalvaatio-ei-korjaa-euron-ja-ekpn-ongelmia/
http://vastavalkea.fi/2015/07/18/suomeen-kansanaanestys-eun-liittovaltiokehityksesta/ ]
on jokaisen demarin ja miksei muunkin porvarin lukea vaikkapa ennen kuin menee
kuuntelemaan esim. Porissa Kauppakeskus Puuvillan areenalle perjantaina 28.8. klo 18.30
[ ks. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152880084496853 ]
tietoiskua siitä, miksi
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
on tässä vaiheessa ei ainoastaan tarpeellinen vaan suorastaan välttämätön! - Väyrynen_kulkee
kaikkialla valistamassa kansaa siitä, että EKP:n vaatimus on
lopullinen loikka liittovaltioon!
"EKP haluaa euromaille yhteisen valtiovarainministeriön
Euroalueen integraation syventämistä on aiemmin tänä kesänä vaatinut muun muassa Ranskan presidentti François Hollande.
Euroopan keskuspankki EKP on ottanut kantaa euromaiden yhteisen valtiovarainministeriön perustamisen puolesta, kertoo saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Lehden mukaan EKP:n neuvoston ranskalainen jäsen Benoit Coeuré vaati Pariisissa torstaina pitämässään puheessa euroalueelle yhteistä valtiovarainministeriötä, joka toimisi EU-parlamentin valvonnassa.
Coeurén mukaan yhteinen rahaministeriö voisi ehkäistä talouden epätasapainoa ja torjua kriisejä euroalueella. Hänen kaavailuissaan yhteinen rahaministeriö saisi oman budjetin, ja se edustaisi euromaiden hallituksia kansainvälisissä talousinstituutioissa.
Saksalaislehden tietojen mukaan Coeurélla on vaatimuksilleen EKP:n pääjohtajan Mario Draghin tuki.
Euroalueen integraation syventämistä on vaadittu kesän aikana aiemminkin. Heinäkuussa Ranskan presidentti François Hollande kertoi kannattavansa oman hallituksen ja parlamentin perustamista euroalueelle. Kesäkuun alussa Saksan ja Ranskan talousministerit esittivät euroalueelle yhteistä budjettia ja verotusoikeutta.
LUE MYÖS
Hollande haluaisi euroalueelle oman hallituksen ja parlamentin 19.7.
Iiro-Matti Nieminen
Yle Uutiset
http://yle.fi/uutiset/ekp_haluaa_euromaille_yhteisen_valtiovarainministerion/8260492
Vrt.
Hollande haluaisi euroalueelle oman hallituksen ja parlamentin
Ranskan presidentti François Hollande esittää lehtihaastattelussa euroalueelle hallinnollista elintä, joka pystyisi valvomaan yhteisvaluuttaa paremmin. Hän myös toivoo ihmisten uskon euroon palaavan Kreikan velkakriisin jälkeen.
Ranskan presidentti François Hollande kertoo kannattavansa entisen EU-komission puheenjohtajan Jacques Delorsin ajatusta siitä, että euroalueella tulisi olla oma hallintonsa. Hollanden mukaan euroalueella voisi olla oma hallituksensa, jolla olisi budjetti, sekä parlamentti, joka valvoisi demokratian toteutumista.
Hollanden haastattelu julkaistiin ranskalaisessa Journal du Dimanche -viikkolehdessä Delorsin 90-vuotissyntymäpäivän alla tehdyn jutun yhteydessä. Delors on myös Ranskan entinen talousministeri ja yksi euron pääarkkitehdeistä.
Kreikan velkakriisi on jälleen nostanut esiin yhteisvaluutan ongelmat. Jo vuonna 2011 Delors totesi, että euromaiden on joko sovittava suuremmasta taloudellisesta yhteistyöstä tai luovutettava osa kansallisesta päätöksenteosta Brysseliin, jotta euro toimisi.
Hollanden mukaan yksikään 19 euromaasta ei ole "ottanut vastuuta erota eurosta" sen olemassaolon aikana, mikä kertoo tarpeesta vahvistaa euro-organisaatiota, muodostaa sille "etuvartio".
Hollande myös totesi, että EU:n on päästänyt instituutionsa heikoiksi, ja kansalaiset ovat etääntyneet unionista. Presidentin mukaan populistiset liikkeet hyötyvät tästä.
Lähteet: Reuters, AFP
http://yle.fi/uutiset/hollande_haluaisi_euroalueelle_oman_hallituksen_ja_parlamentin/8166526
Vrt.
Ranska ja Saksa ehdottavat euroalueelle yhteistä budjettia ja verojen keruuta
Ranskan ja Saksan talousministerit haluavat euroalueelle yhteisen budjetin, verojen keruun ja palkkojen harmonisoinnin. Ranskan Emmanuel Macron ja Saksan Sigmar Gabriel ovat kirjoittaneet yhteisen artikkelin, joka on julkaistu eri lehdissä ympäri Eurooppaa. - -"
http://yle.fi/uutiset/ranska_ja_saksa_ehdottavat_euroalueelle_yhteista_budjettia_ja_verojen_keruuta/8046426
JK.
Eduskunnan EMU-käsittelystä eli ko. tiedonantokeskustelusta vuodelta 1998
on olemassa näet oivallinen viiden minuutin mittainen juutuubi!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Siinä "kylmineen", "pimeineen" ja "mörköineen" on mittavasti äänessä Paavo "Mooses" Lipponen täysin EMU-huumaantuneena.
Entinen sosialidemokraattinen kansanedustaja Mikko Elo on eilen 26.8.2015 kirjoittanut Porissa ilmestyvän Satakunnan Kansa -lehden Mielipidesivulle seikkaperäisen kirjoituksen otsikolla "Euroopan unionista velka-, työttömyys- ja räyhäunioni" (SK 26.8.2015, Enemmän -liite, sivu 4).
Mikko Elon mielipidekirjoi8tus kuten myös hänen asiantuntevat artikkelinsa mm.
www.vastavalkea.fi -sivustolla
[ ks. esim. http://vastavalkea.fi/2015/08/13/eusta-velka-tyottomyys-ja-rayhaunioni/
http://vastavalkea.fi/2015/08/22/sisainen-devalvaatio-ei-korjaa-euron-ja-ekpn-ongelmia/
http://vastavalkea.fi/2015/07/18/suomeen-kansanaanestys-eun-liittovaltiokehityksesta/ ]
on jokaisen demarin ja miksei muunkin porvarin hyvä lukea ja mennä
kuuntelemaan esim. Porissa Kauppakeskus Puuvillan areenalle tänään 28.8. klo 18.30
http://www.paavovayrynen.fi/2015/08/22/eurooppalainen-suomi-2020-kiertueohjelma/
tietoiskua siitä, miksi
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
on tässä vaiheessa ei ainoastaan tarpeellinen vaan suorastaan välttämätön! - Myös_koodeet_on
koottava rahvaan vankkaan rintamaan, sillä aivan toisin näyttää ajattelevan ICT-kaupoillaan mittavien mestäomaisuuksien(kin) haltijaksi heittäytynyt pääministeri Juha Sipilä (kesk.).
Verrattuna näet esimerkiksi kansanedustaja Katri Kulmunin (kesk.) blogikirjoitukseen aivan viimekeväisten eduskuntavaalien alla
Kulmunin kirjoitus oli erittäin asiallisesti ja pohtivasti otsikoitu:
"Kenen ehdoilla teemme politiikkaa?
Aurinkoinen päivä marketeilla Ranualla ja Keminmaassa. Päivän päätteeksi Virkkumalla oli ilo päästä pikku päivänsäteen kanssa yhteiskuvaan.
Näitä pikkuisia katsoessa sitä haluaa tehdä kaikkensa, että heillä olisi hyvä tulevaisuus Lapissa.
Kun uusi hallitus joutuu säästämään, tulee lapset ja köyhät huomioida erikseen.
Linkitän tähän poikkeuksellisesti Suomenmaan viime perjantain pääkirjoituksen:
"Hyvä, että joku lobbaa myös vähäosaisten puolesta"
Arkkipiispa Kari Mäkisen koolle kutsuma asiantuntijatyöryhmä vaatii tulevaan hallitusohjelmaan linjauksia, jotka parantavat köyhimpien kansalaisten asemaa.
Työryhmän keskeinen viesti on, että jos uusi hallitus tekee leikkauksia, ne eivät saa kohdistua köyhimpiin.
Mutta esityksessä katsotaan myös kauemmas. Siinä vaaditaan huono-osaisuuden periytymisen pysäyttämistä, kaikkien ihmisarvon takaamista kaikissa olosuhteissa sekä toimia suomalaisten yksinäisyyden vähentämiseksi.
KIRKKOA, arkkipiispaa ja hänen työryhmäänsä on syytä kiittää. Vähäosaisten puolesta ei pidetä liikaa ääntä. He eivät järjestä lakkoja ja mielenosoituksia. Heillä ei ole tukenaan etujärjestöjä eikä ammattitaitoisia lobbareita.
Hyvä, että edes kirkko on.
Yhteiskunnallisen evankeliumin saarna sopii kirkolle myös siksi, että siitä ei tule opillista kiistaa. Tämä ääni saisi kuulua kuuluvamminkin.
Tämänkertainen köyhyysryhmä on kehittänyt esitykseensä uuden termin ja uuden tavoitteen: ”eettisen kestävyysvajeen ehkäisy”. Ilmaus on hienosteleva ja epäselvä, mutta kyllä sekin asiaa avaa.
Yhä useammin köyhyys periytyy. Yhä useammin siitä kärsivät myös lapset. Ja yhä enemmän huono-osaisuus painuu ja painetaan taka-alalle, pois näkyvistä.
”Enemmistö katsoo huono-osaisuutta etäisyyden päästä”, kuten arkkipiispa kirjoittaa saatesanoissaan.
JÄRJESTYKSESSÄÄN kolmannen köyhyystyöryhmän paperi sisältää 20 ehdotusta. Ne eivät ole kovin yksilöityjä, mikä on helpottanut niiden hyväksymistä laajapohjaisessa työryhmässä. Silti poliitikkojen kannattaa perehtyä niihin.
Ne ovat asiantuntijoiden työtä ja muistuttavat sellaisesta, mikä voi olla hyväosaiselle outoa ja tuntematonta.
Arkkipiispan työryhmän sanoille antavat vakavaa pontta 1990-luvun laman tapahtumat. Kaikissa ratkaisuissa ei ymmärretty – tai haluttu ymmärtää – minkälaisia yhteiskunnallisia haavoja kovat talouspäätökset voivat jättää.
Niinpä nyt Suomen taloutta on pantava kuntoon niin, että tämä työ ei särje suomalaista yhteiskuntaa vaan pikemminkin yhdistää sitä.
KESKUSTALLA ei pitäisi olla vaikeuksia ymmärtää ja hyväksyä arkkipiispan työryhmän sanomaa. Sehän juuri sitä samaa yhteiskunnallista työtä, mitä Santeri Alkiokin teki muistuttaessaan, että köyhän asiaa ei saa unohtaa.
Mutta ei keskustassakaan kannata lyödä liikoja rintoihin. Kymmenien ja satojen miljoonien pyörityksessä saattavat jäädä vähemmälle huomiolle niiden takana olevat ihmiset. Vähätuloiselle voi pienikin leikkaus tai lisä merkitä suurta asiaa. Tämä pitää muistaa."
http://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/7371221.html
Lähde: 15.3.2015
http://www.katrikulmuni.fi/blogi/kenen-ehoilla-teemme-politiikkaa/
JK. Mielenkiintoista seurata kyseisenkin - jopa Lapin vaalipiirin ääniharavaksi nousseen - nuoren äidin (?) linjanvetoja nyt, kun tiedossa on se, että SSS-hallitus kahden superuskovaisen valekaavussa askartelevan eli vanhoillislestadiolaisen Sipilän ja roomalaiskatolisen Soinin ottein on ihan vain vaalien alla uudestisyntyneenä "koti. uskonto ja isänmaa_ -linjalle heittäytyneen valtiovarainministeri Stubbiin ohjauksessa kurittamaan nimenomaan kaikkein heikoimmassa asemassa tässä yhteiskunnassa olevia ihmisiä...
Yksi erinomainen poliittisen arvioinnin paikka on Katri Kulmunillakin oleva suhtautumisessa Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämään "Kansalaisaloitteeseen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa", jossa muuten tiistaina aamupäivällä on jo 38 484 allekirjoitusta!
Vrt. https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
ja
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
Suomi on myös yksi maailman rikkaimmista maista, mutta köyhyys kasvoi voimakkaasti 1990-luvun loppupuolelta ja jälleen 2000-luvun puolivälistä. Onko tuloerojen kasvu vääjäämätöntä nykyisessä talousjärjestelmässä? Ovatko ne menestyvän yhteiskunnan elinehto?
Ks.
HS TALOUS 10.4.2015
http://www.hs.fi/talous/a1305945442242
Sipilän - Soinin - Stubbin hallinnon tuleville sieluille soikoon siksikin
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo - Kaipa_koodeet_sentään
tajuavat, miten sitä nyt ollaankaan "Köyhän asialla"!
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/106818-tama-juha-sipilan-ilmoitus-kuohuttaa-taas-seura-nain-paaministeri-pimitti-miljoonansa?ref=suosituimmat
Tuosta jutusta kun vielä klikkailee Seuran (Nro 35 / 27.8.2015, ss. 16-21) alkuperäisjuttuun, saattaa päästä jo hieman jyvälle siitä, millaista porukkaa on SSS-hallituksen johdossa vaikkapa vain ns. veromoraaliltaan?!?
Ks.
http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999
Kuten tunnettua Lähetysyhdistys Rauhan Sana ja sen suojissa perustettu Minna-Maaria ja Juha Sipilä (muka "diakonia") Säätiö on todellinen perheyritys: ainoa "työntekijä" on Juha Sipilän Minna-vaimo, jonka veroilmoitukselliset vuositulot (luonnollisesti pääomatuloja!) olivat v. 2013 yli 350.000 euroa, kun taas 1990-luvun puolivälissä parissa vuodessa Solitran myynnistä amerikkalaiselle ADC Technologies -firmalle kertyneet arviolta 20 - 30 miljoonan euron suuruisiksi laskettavista myyntituloista Juha Sipilällä oli vuonna 2013 verotettavia pääomatuloja (jäljellä) enää vain n. 79.000 euron verran...
[ks. "- - Vaikka Juha Sipilä tunnetaan miljoonia euroja tienanneena entisenä it-yrittäjänä, hänen vaimonsa tienasi viimeisimpien verotietojen mukaan vielä selvästi miestään enemmän: vuonna 2013 Minna-Maaria Sipilä keräsi huimat yli 350 000 euron tulot, jotka olivat pelkkää pääomatuloa. - - "
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1424059726977.html ]
["- - Sipilän rikastuminen tapahtui vuonna 1996. Hän myi amerikkalaisille Solitra Oy:n, jonka pääomistaja ja toimitusjohtaja hän oli. - - "
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013111117701481_uu.shtml ]
"- - Vuonna 1996 Sipilä kuittasi noin sata miljoonaa silloista markkaa eli 17,5 miljoonaa nykyistä euroa yrityksen myynnistä amerikkalaisille, ja myöhemmin vielä kymmenen miljoonaa markkaa lisää. Myynnistä saadut miljoonat on sijoitettu ja säätiöity.- -"
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tavallinen-miljonaari-tallainen-on-uusi-paaministerimme/5007408 ]
Ja kyseinen ihminen on muitten EU-johtajien rinnalla Suomen pääministerinä moittimassa ja opastamassa esim. Kreikkaa veronkeruuasioissa!?! Ja muka pelastamassa Suomea tai "panemassa kuntoon"???
Hyvä on siis myös tietää, että Juha Sipilän serkku on Aalto-yliopiston vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas, varsinainen pääomatuloverotuksen velho.
Ja omantunnon araksi ellei peräti synnintuntoon jos joku Sipilän sukupiiristä joutuisi heittäytymään, siis jos Herra pahalle päälle sattuisi asettumaan esim. lähipiiriin sairautta tai jopa kuolemaa viskomalla, Kristuksen "armoa ja sovintoverta" - on ollut perinteiseen vahoillislestadiolaiseen tyylin ollut - ei niinkään yllättäen tai pyytämättä - valmiiksi katsottuna jakamassa rovasti Ari J. Juntunen, Lähetysyhdistys Rauhan Sanan terävin kärki. Rovasti Juntunen kun ikään kuin sattumoisin on kyseisen noin 1000 jäsenen "kristillismielisessä" porukassa - totta tosiaan - "biotaloudellisesti" Juha Sipilän Minna-vaimon veli...
Notta kyllä noilla asetelmilla ja otteilla voi - varmaan tyystin puhtaalla (eli kertaakaan käyttämättömällä) omallatunnolla hokea, että "pessimisti ei pety" ja "paljon täytyy tapahtua" ja kaikkia muitakin "tuottavuushyppyjä" tai "-loikkia" ja vastaavia tyhjä(n)päi(väi)syyksiä!
Ensimmäisellä pääministerin haastattelutunnillakin Juha Sipilä asetteli tai hoki hokemastaan etupäässä vain "askelmerkkejä" siinä määrin, että kuulija saattoi jo luulla äijän olevan vähintäänkin Suomen yllätysedustaajna Pekingin MM-kisojen kolmiloikassa!?
Murheellista on joutua toteamaan, että pääministeri Juha Sipilä on vielä Martti Ahtisaartakin suuremmassa mitassa suomalaisen politiikan Mr. Chance, jonka tietämys esim. perustuslaistakin, puhumattakaan yleensä KANSANtaloudesta ja yhteiskunnallisista asioista (kuten ns. politiikasta) on keskimääräistä "oskariolemattoman" tasoa.
[ ks. "Elämänsä ehtoopuolelle ehtinyt Peter Sellers esittää satiirisia ja surullisiakin sävyjä sisältävässä komediassa yksinkertaista puutarhuria. Mies on elänyt lähes koko elämänsä eristyksissä ulkomaailmasta televisiota katsellen ja isäntänsä puutarhaa hoitaen. Kun työnantaja kuolee, herra Chancen on lähdettävä katsomaan mitä kotitalon ulkopuolella tapahtuu. Häntä luullaan neroksi."
http://www.telvis.fi/filmiopas/elokuvat/4906/tervetuloa mr chance/ )
Noistä lähtökohdista onkin ollut hyvä esiintyä miehenä, joka "seisoo sanojensa takana". Vaalilupauksiinsa nähden Sipilä tuntuukin sitä tekevän tosi rennolla otteella, sillä SSS-HALLITUKSEN pääministerinä hän totta tosiaan seisoo sanojensa takana! Vaalien jälkeen ilmiselvästi jo hyvinkin kaukana...
Siksi sietääkin suositella vielä toiseksi katsomisnautinnoksi "Huijarisaarnaaja"-elokuvaa, josta Burt Lancaster taisi saada Oscarin eikä Steve Martin -versiokaan ole huono... - Mikä_muu_kuin
voimaperäinen SAKinhivutus olisikaan nyt paikallaan kaikille "kyllä meidän on nyt oltava euroalueessa, kun on kerran EU:hun liittytty. Erityisesti sitä on syytä nyt antaa muutamallekin ICT-insinöörille, jonka yhteiskunnallisten ja kansantaloudellisten asioiden ja syy-yhteyksien tuntemus lienee riittämätön, jotta hän voisi ymmärtää edes Nordean pääekonomistin tuskaisen parahduksen tänäisen Ilta-Sanomien ISTV-haastattelussa!
Euroalueeseen valuvikana syntynyt kriisi on vielä ajava porsaat kotiin, kun järki alkaa palata edes pätkittäin menneitten aikojen varsinaisillekin eurohuumaantuneille!
Eli jopa Nordean ja muidenkin pankkien taloustutkijoiltakin alkaa löytyä jo jos ei nyt vielä katumusta ja parannusta, niin ainakin tunnustusta:
"Nordean Kangasharju Suomen eurokaudesta: ”Nettosaldo miinuksella. Tulipa tehtyä tyhmä päätös”
Nordean mukaan Suomi hyötyy nyt vain osittain maailmantalouden kasvusta. Pankin ekonomistit huomauttavat, että euron kehitys tukee vientiä vain osittain.
– Euro on kyllä heikentynyt Yhdysvaltain dollaria, Ison-Britannian puntaa ja Kiinan juania vastaan, mutta se on vahvistunut Ruotsin kruunua ja varsinkin Venäjän ruplaa vastaan ja meille tärkeään Saksan vientiin euron kurssilla ei ole välitöntä vaikutusta.
Nordean pääekonomistin Aki Kangasharjun mukaan ensimmäiset 15 vuotta eurossa on ollut Suomen talouden kannalta onnetonta aikaa.
– Kyllä se nettosaldo miinuksella on. Jos maailma pysähtyisi tähän, niin pitäisi sanoa, että tulipa tehtyä tyhmä päätös, Kangasharju sanoo ISTV haastattelussa.
Mika Koskinen"
Lähde: ISTV 02.09.2015
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441095086437.html?nomobile=4
JK. Niin pääministeri Juha Sipilän kuin muidenkin - muka keskustaliberaalien - EUro-hurmaantuneiden on syytä pysähtyä ainakin aina illansuussa panemaan kädet peiton päälle ja miettimään itse tykönään eikä siis tyydytyksellä sitä, mihin heikäläisten ja kaltaistensa EU-innostuneiden ja -intoilijoiden politiikka on Suomen talouden jälleen kerran ajanut!
Heidänkin tulisi tajuta, mitä olisikaan Suomi ja Euroopan Unioni ilman Paavoja, sillä niitä on ainakin kahdenlaisia!
Se toinen, myös Moosekseen itseään vertaama, luonnehti vuoden 1998 aikaisia EMU-kriittisiä kansanedustajia ja kansalaisia peloittelijoiksi:
"tosi kylmää" ja "pimeää"
olivat sanonnat lipposlaisittainkin kovasanaisessa eduskuntakeskustelussa, jossa jopa "mörköjäkin" on havaittavissa tietyssä videopätkässä!
Siitä jos mistä kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut
kansalainen voi tajuta, mistä asti ja mistä päätöksistä juontuvat sekä
Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan euron kriisin
synnyt. Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi juontuvatkin!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen!
Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä
duunarina videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen ja toisenlaisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?
Viisautta - vaikkakin ns. jälkiviisautta - osoittaisi sekin!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
Keskiviikkona 2.9.2015 virka-ajan ollessa vielä parhaimmillaan, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämä kansanäänestystä euroalueeseen kuulumisesta vaativa kansalaisaloite on kerännyt vajaassa puolessatoista kuukaudessa jo 38 631 allekirjoitusta... - Pelkillä_sutkautuksilla
ex- pääministeri Paavo "So what" Lipponen tokko selviää siitä, miten änkyröiden hän yhdessä vv- ministeri Sauli Niinistön kanssa vei 1998 Suomen tuhoisaan EMU-ratkaisuun!
"Paavo Lipponen sutkautti arvovallastaan mielipidepalstalla: "So what?"
Lipponen vastasi kohteliaasti Helsingin Sanomille, ettei lehden kannata olla huolissaan hänen arvovallastaan. Lipponen kirjoitti asiasta HS:n mielipidepalstalla.
Pääministeri Paavo Lipponen ottaa kantaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla lehden taannoiseen pääkirjoitukseen. Lipponen on otsikoinut mielipidekirjoituksensa näin: Kyse ei ollut arvovallastani.
Kirjoitus koskee tapausta, jossa pääminsteri Juha Sipilä tiedusteli Paavo Lipposta yhteiskuntasopimuksen selvitysmieheksi. Lipponen kertoo, että oli vastannut arvostavansa pyyntöä, mutta ei voinut ottaa tehtävää vastaan. Syyksi Lipponen kertoo mielipidekirjoituksessaan suuritöisen selvitystyön, jonka deadline oli 31. elokuuta ja jota ei voinut siirtää myöhemmäksi.
Näin Lipponen jatkaa mielipidepalstalla:
"Kun Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa (31. 8.2015) arvuutellaan, että olisin pelännyt arvovaltani menetystä, esitän kohteliaimmin lehdellenne toivomuksen olla huolehtimatta arvovallastani. Onhan lehtenne inspiroima mottoni: So what?"
MTV3 KOTIMAA 01.09.2015
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paavo-lipponen-sutkautti-arvovallastaan-mielipidepalstalla-so-what/5290076
Vrt.
"So what" ja muut Lipposen sutkautukset
SDP:n presidenttiehdokkaaksi asettuva entinen pääministeri Paavo Lipponen muistetaan lukuisista lentäviksi lauseiksi muuttuneista sutkautuksistaan.
Yksi tuoreimmista kuultiin, kun Lipponen kiisti Wikileaksin tiedon, jonka mukaan hän olisi tavannut kahden kesken Yhdysvaltain suurlähettilään ja presidentti Tarja Halosen.
– Minä keskustelen vaikka Kiinan keisarin kanssa enkä kysy keneltäkään lupaa, Lipponen tokaisi Ylen Ykkösaamussa helmikuussa 2011.
Samassa kuussa Lipposelta kuultiin yhtä tyly vastaus, kun häneltä kysyttiin Halosen ja Venäjän pääministerin Vladimir Putinin käymien keskustelujen vuotamisesta Wikileaksille
– So what! Lipponen ärähti MTV3:n Uutisille.
Joskus Lipponen ei ole edes vaivautunut vastaamaan toimittajille. Näin kävi esimerkiksi helmikuussa 2006, kun Vihreä Lanka kysyi Lipposen kontakteista Brysselissä toimivaan sähköalan yhteistyö- ja edunvalvontajärjestö Eurelectriciin.
– En vastaa, suksikaa kuuseen, Lipponen murisi Wikisitaatit-sivuston mukaan.
Mielipide Natosta selvä
Suhtautumistaan sotilasliitto Natoon Lipponen ei ole peitellyt.
Saksassa eduskunnan puhemiehenä vuonna 2004 vieraillut Lipponen sanoi Frankfurter Allgemeine Zeitung -lehdelle, että on vain ajan kysymys, milloin Suomi liittyy Natoon.
Marraskuussa 2003 Lipponen ihmetteli Helsingin Sanomissa kielteistä suhtautumista Natoon.
– Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyvä kuulla.
Eduskunnassakin Lipponen muistetaan monista tokaisuistaan ja ärhentelyistään. Hänet tunnetaan myös ahkerana vanhojen suomalaisten sanontojen käyttäjänä. Puhemies Lipposen suusta on kuultu muun muassa, että "Siperia opettaa" ja "Tavataan nahkurin orsilla".
(MTV3 - Wikiquote)
MTV3 KOTIMAA JULKAISTU 13.08.2011 05:48)
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/-so-what--ja-muut-lipposen-sutkautukset---/1945560
JK:
Kuten viime päivinäkin viestimissä havaittavissa olleista So what -kuittauksista voitanee päätellä, Paavoja on ainakin kahdenlaisia!
Se toinen, myös Moosekseen itseään vertaama, luonnehti vuoden 1998 aikaisia EMU-kriittisiä kansanedustajia ja kansalaisia peloittelijoiksi:
"tosi kylmää" ja "pimeää"
olivat sanonnat lipposlaisittainkin kovasanaisessa eduskuntakeskustelussa, jossa jopa "mörköjäkin" on havaittavissa tietyssä videopätkässä!
Siitä jos mistä kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut
kansalainen voi tajuta, mistä asti ja mistä päätöksistä juontuvat sekä
Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan euron kriisin
synnyt. Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi juontuvatkin!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen!
Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä
duunarina videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen ja toisenlaisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?
Viisautta - vaikkakin ns. jälkiviisautta - osoittaisi sekin!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämässä
"Kansalaisaloitteessa kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa" on torstaiaamuun 3.9.2015 - eli UKK:n 115-vuotissyntymäpäivään - mennessä kertynyt allekirjoituksia jo 38 756 kpl! - Miten_on_kanta_KD-Sari
Paavo Väyrynen on julkaissut kissavideon – "Nyt pöydällä"
– Terve! Kissa on nyt pöydällä, toteaa Paavo Väyrynen uudella videollaan.
Europarlamentaarikko Väyrynen on lähestynyt tänään kansaa internetin rakastamalla videoformaatilla. Väyrynen on nimittäin julkaissut internetiin kissavideon.
Videolla on kuvaa kissasta, sekä poliitikko itse kertomassa viestinsä.
Hänen mukaan Suomen jäsenyydestä euroalueessa tarvitaan nyt kansanäänestys. Väyrynen myös muistuttaa allekirjoittamaan kansalaisaloitteen, joka vaatii äänestyksen järjestämistä.
Vaikka kissavideot yleensä räjähtävät nettisuosioon hetkessä, on tämä pätkä kerännyt vajaa puolitoistatuhatta katselukertaa päivän aikana.
Sen sijaan Väyrysen itse vireille panema kansalaisaloite on puolessatoista kuukaudessa kerännyt kannattajia jo melkein kolmekymmentäyhdeksäntuhatta vaaditusta viidestäkymmenestätuhannesta.
Uusi Suomi
Luotu: 3.9.2015 22:14
VIDEOT
|
KOTIMAA
http://www.uusisuomi.fi/videot/109745-paavo-vayrynen-julkaisi-kissavideon-nyt-poydalla
JK.
Kuten viime päivinäkin viestimissä havaittavissa olleista Paavo "Mooses" Lipposen So what -kuittauksista voitanee päätellä, Paavoja on ainakin kahdenlaisia!
Se toinen, myös Moosekseen itseään vertaama, luonnehti vuoden 1998 aikaisia EMU-kriittisiä kansanedustajia ja kansalaisia peloittelijoiksi:
"tosi kylmää" ja "pimeää"
olivat sanonnat lipposlaisittainkin kovasanaisessa kevään 1998 eduskuntakeskustelussa, jossa jopa "mörköjäkin" on havaittavissa tietyssä videopätkässä!
Siitä jos mistä kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut
kansalainen voi tajuta, mistä asti ja mistä päätöksistä juontuvat sekä
Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan euron kriisin
synnyt. Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi juontuvatkin!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen!
Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä
duunarina videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen ja toisenlaisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?
Viisautta - vaikkakin ns. jälkiviisautta - osoittaisi sekin!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämässä
"Kansalaisaloitteessa kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa" on perjantaiaamuun 4.9.2015 - eli UKK:n 115-vuotissyntymäpäivän jälkeiseen päivään ja kaksi päivää jälkeen Paavo Väyrysen 69-vuotissyntymäpäivän - mennessä kertynyt allekirjoituksia todellakin jo 38 960 kpl!- väykynmetkuja
Kokeilkaa rukousta kyllä jumala auttaa jos asianne on oikea ja jos sellainen on olemassa.
- Ei_loitsu_eikä_rukous
taida auttaa, mutta kansalaisaloitteen kun allekirjoittaa 50000 Suomen kansalaista, seurauksena on eduskunnassa varsin perusteellinen valiokuntakäsittely siitä, mitä vuonna 1998 ilman kansanääänestystä
tehty EMU-ratkaisu on todellisuudessa suomalaisille merkinnyt.
[ Nordean pääekomisti Aki Kangasharju antaa tylyn tuomion Suomen euroajasta
KOTIMAA Julkaistu: 2.9. 13:09, kesto: 01:56
Nordean mukaan Suomi hyötyy nyt vain osittain maailmantalouden kasvusta. Pankin ekonomistit huomauttavat, että euron kehitys tukee vientiä vain osittain.
–Euro on kyllä heikentynyt Yhdysvaltain dollaria, Ison-Britannian puntaa ja Kiinan juania vastaan, mutta se on vahvistunut Ruotsin kruunua ja varsinkin Venäjän ruplaa vastaan ja meille tärkeään Saksan vientiin euron kurssilla ei ole välitöntä vaikutusta.
Nordean pääekonomistin Aki Kangasharjun mukaan ensimmäiset 15 vuotta eurossa on ollut Suomen talouden kannalta onnetonta aikaa.
–Kyllä se nettosaldo miinuksella on. Jos maailma pysähtyisi tähän, niin pitäisi sanoa, että tulipa tehtyä tyhmä päätös, Kangasharju sanoo ISTV haastattelussa.
Toimittaja: Mika Koskinen
Kuvaaja: IS
http://www.istv.fi/kotimaa/vid-1441094260474.html?ref=rss ]
Ex-pääministeri Paavo Lipponenkin voi olla raaputtamassa mörköjään seinältä???
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Vuoden 1998 EMU-ratkaisu on näet runsaassa 15 vuodessa osoittautunut todella
katastrofaaliseksi ratkaisuksi.
Ja kuten monet eivät tahdo eivätkä haluaisi muistaa, kyseisen yhteisvaluuttaa euroon siistymisen junaili kaksikko Lipponen & Niinistö, toinen pääministerinä, toinen valtiovarainministerinä.
Tuolloinen röyhkeys ja kopeus ja ylimielisyys EMU-jäsenyyteen kriittisesti suhtautuvia vastaan oli paljon puhuva:
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Ja kun vähempi ei nyt enää tunnu riittävän, tarvitaan kansalaisaloitetta
kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
16.7.2015 aloitetussa nimienkeruussa on 6.9.2015 klo 13.30:een mennessä jo 39 195
allekirjoitusta, mikä ennakoi sitä, että nykyinen eduskunta ja siinä mukana olevat
kansanedustajat - osa jo 1998 virheratkaisua tekemässä olleita hyvinkin vastentahtoisesti - joutuvat arvioimaan uudelleen sen, mikä on parasta Suomelle ja sen kansalle... - Nyt_otetaan_Sarista
mittaa, jotta EMUun liittymistä vastustaneet KDeet ymmärtäisivät: näinkö "pelastetaan" niin Kreikkaa kuin Suomea eli siis EUroa - köyhiä, orpoja ja leskiä kurmuuttamalla!?
"Liittovaltio on mahdoton - velkajärjestelyiden mahdollistaminen voi pelastaa euron
Vesa Vihriälän kirjoittamassa raportissa arvioidaan, että euro ei edellytä pelastuakseen liittovaltion rakenteita.
Taloustieteilijöiden suosiman käsityksen mukaan yhteisvaluutta euro voi pidemmällä tähtäimellä pelastua vain, mikäli sille luodaan yhteisen finanssipolitiikan rakenteet ja siihen sisältyvät tulonsiirrot maista toisiin.
Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (ETLA) toimitusjohtaja Vesa Vihriälä arvioi, että euro voi menestyä myös siten, että markkinamekanismeille annetaan mahdollisuus toimia.
"Liittovaltiomainen rakenne, jossa toteutuu laaja finanssipoliittinen yhteisvastuu ja keskeiset finanssipoliittiset päätökset tehdään eurotasolla, on poliittisesti mahdoton näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa", Evan perjantaina julkaisemassa Kun paha päivä koittaa -raportissa todetaan.
Vihriälä argumentoi, että olemassa olevien liittovaltioiden kuten Yhdysvaltojen ja Saksan sisällä huomattavasti suurempi rooli shokkien tasoittamisessa on luottomarkkinoiden ja pääomamarkkinoiden toiminnassa kuin liittovaltion elvyttävällä finanssipolitiikalla, jossa heikommin kehittyvät alueet saavat enemmän tukea.
Vihriälä kiinnittää huomiota siihen, että toimivien yksityisten markkinoiden lisäksi Yhdysvalloissa on vahva no bailout -sääntö, joka estää maksuvaikeuksiin joutuneiden osavaltioiden pelastamisen.
"Onhan perussopimuksen no-bailout-artiklan toimivuuden edellytys se, että maa voi jättää velkansa maksamatta: vain tämän uhan vallitessa velanantajilla on intressi rajoittaa jäsenmaan liiallista velkaantumista, eli vain tällöin tavoiteltu markkinakuri toimii", Vihriälä kirjoittaa.
Raportissa esitetään mekanismin luomista valtioiden järjestäytyneitä velkajärjestelyitä varten. Pankkien ja valtioiden kohtalonyhteyden katkaisemiseksi tarvitaan raportin mukaan pankkiunionia ja pankkien valtionriskien vähentämistä. Riskinjakoa pitää raportin mukaan kehittää edelleen.
"Finanssipoliittista riskinjakoa ei tulisi ulottaa katastrofivakuutusta pidemmälle normaalimpien toimeliaisuuserojen tasaamiseen maiden välillä", raportissa kuitenkin todetaan.
Vihriälä toteaa, että "euroalue on toiminut huonosti" ja että "katastrofin estämiseksi on turvauduttu yhteisvastuuseen tavalla, joka istuu huonosti perussopimuksen henkeen".
"Konkreettisemmin tarvitaan velkojanvastuuta toteuttava valtioiden velkajärjestelymekanismi samalla kun vahvistetaan pääoma- ja luottomarkkinoiden integraatiota, toteutetaan pankkiunioni kokonaisuudessaan, rajoitetaan pankkien valtioriskejä, lisätään pankkien pääomapuskureita edelleen ja parannetaan kansallisten työmarkkinoiden joustavuutta", Vihriälä kirjoittaa raportissa.
http://www.verkkouutiset.fi/talous/eva euro fiskaaliunioni-40439
JK.
Niin pääministeri Juha Sipilän kuin muidenkin - muka keskustaliberaalien (kuten juuri V. Vihriälä) - EUro-hurmaantuneiden on syytä pysähtyä ainakin aina illansuussa panemaan kädet peiton päälle ja miettimään itse tykönään eikä siis tyydytyksellä sitä, mihin heikäläisten ja kaltaistensa EU-innostuneiden ja -intoilijoiden politiikka on Suomen talouden jälleen kerran ajanut!
Heidänkin tulisi tajuta, mitä olisikaan Suomi ja Euroopan Unioni ilman Paavoja, sillä niitä on ainakin kahdenlaisia!
Se toinen, myös Moosekseen itseään vertaama, luonnehti vuoden 1998 aikaisia EMU-kriittisiä kansanedustajia ja kansalaisia peloittelijoiksi:
"tosi kylmää" ja "pimeää"
olivat sanonnat lipposlaisittainkin kovasanaisessa eduskuntakeskustelussa, jossa jopa "mörköjäkin" on havaittavissa tietyssä videopätkässä!
Siitä jos mistä kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut
kansalainen voi tajuta, mistä asti ja mistä päätöksistä juontuvat sekä
Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan euron kriisin
synnyt. Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi juontuvatkin!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen!
Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä
duunarina videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen ja toisenlaisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?
Viisautta - vaikkakin ns. jälkiviisautta - osoittaisi sekin!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
Perjantaina 7.9.2015 aamupäivällä europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämä kansanäänestystä euroalueeseen kuulumisesta vaativa kansalaisaloite on kerännyt runsaassa kuukaudessa jo
39 306 allekirjoitusta... - Kenen_joukoissa_KD
Heiltä leikataan eniten – osalla lisät jopa 37% ansioista
Vuorolisät Tilastokeskuksen tiedoista selviää, että hallituksen kaavailemat säästötoimet purevat kovaa etenkin valtiolla ja kunnilla työskenteleviin.
Hallitus aikoo muun muassa puolittaa ylityökorvaukset ja pienentää sunnuntaikorvaukset aiemmasta sadasta prosentista 75 prosenttiin. Lisäksi pitkiä, erityisesti julkisella sektorilla olevia lomia lyhennetään 38.sta 30:een työpäivään.
Muutos koskee IS:n hallituslähteistä saamien tietojen mukaan myös yksityisten sektorien työntekijöitä, joiden vuosiloman pituus on yli kuusi viikkoa. Tämän mittaisia lomia on esimerkiksi osalla toimittajista sekä rahoitus- ja vakuutusalalla.
Palkkatilaston mukaan vuonna 2014 koko kuntasektorin kuukausipalkkaisilla työntekijöillä lisien osuus kokonaisansioista oli 19 prosenttia.
Kokonaisansioihin sisältyvät peruspalkan ja edellä mainittujen lisien lisäksi muun muassa lisä- ja ylitöiden ansio, päivystyskorvaukset sekä muut epäsäännöllisesti maksettavat lisät, tulospalkkioita lukuun ottamatta.
Lääkäreillä lisien osuus oli jopa 33 prosenttia, kun taas ylimmillä virkamiehillä vain viisi prosenttia. Lisien osuus kokonaisansioista oli miehillä suurempi kuin naisilla lähes kaikilla Tilastokeskuksen tarkastelemilla ammattialoilla.
Pienin lisien osuus oli johtajilla sekä toimisto- ja asiakaspalveluammateissa toimivilla naisilla (11 prosenttia). Heidän palkkaansa hallituksen säästötoimet vaikuttavat siis vähiten.
Lisät jopa 37% ansioista
Valtiolla työskentelevien kuukausipalkkaisten kokonaisansioista lisien osuus taas oli noin 25 prosenttia vuonna 2014. Kuten kuntasektorilla, myös valtiolla kokonaisansioiden muodostuminen vaihteli ammattiryhmittäin: asiakas- ja palvelutyöntekijöillä lisien osuus oli suurin, 37 prosenttia. Valtiolla nämä työntekijät ovat pääasiassa poliiseja ja vartioita.
Sotilailla säännöllisen työajan lisät muodostivat 32 prosenttia kokonaisansiosta, kun taas johtajilla säännöllisten lisien osuus palkasta oli 17 prosenttia.
Vuonna 2014 kokonaisansioiden keskiarvo oli valtion kokoaikaisilla palkansaajilla 3 837 euroa kuukaudessa. Esimerkiksi maanpuolustuksen parissa työskentelevillä vuorotyölisien keskiarvo oli 445 euroa.
Liitot: työntekijöiden kuppausta
Työntekijäliittojen keskuudessa hallituksen toimet on otettu vastaan jyrkän kielteisesti. Julkisten- ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta pitää hallituksen pakettia täysin kohtuuttomana.
– Sitä se on erityisesti julkisen sektorin naisilla, Eloranta sanoo tiedotteessaan.
Samoilla linjoilla on palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola.
– Haittalisät, kuten ilta-, yö- ja viikonlopputyökorvaukset koskevat erityisesti sellaisia ryhmiä kuten poliisit. Heillä nämä muodostavat merkittävän osan palkasta, Simola korostaa.
Työnantajapuoli: työllisyys ja talouden tasapaino paranee
Työnantajaosapuoli taas suhtautuu hallituksen esitykseen suopeammin. KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen toteaa, että yhteiskuntasopimuksen korvaavat säästötoimenpiteet parantavat työllisyyttä ja julkisen talouden tasapainoa. Jalosen mukaan työvoimakustannusten sopeuttaminen ja työpanoksen lisääminen kustannuksia kasvattamatta on välttämätöntä.
– Kunta-alalla pisimpien vuosilomien lyhentämien ja muut hallituksen esittämät keinot edellyttävät, että kunta-alan virka- ja työehtosopimukset on muutettava vastaamaan hallituksen esityksiä viimeistään seuraavalla neuvottelukierroksella. Nyt tarvitaan myös palkansaajajärjestöiltä kriisitietoisuutta, Jalonen kirjoittaa tiedotteessaan.
– Työmarkkinajärjestöillä oli oma etsikkoaikansa elokuussa löytää ratkaisuja maan talouden pelastamiseksi, mutta siinä epäonnistuttiin. Nyt hallitus on lupauksensa mukaisesti itse hakenut korvaavia säästöjä työvoimakustannuksiin.
Yllä olevalla videolla pääministeri Juha Sipilä perustelee, miksi mm. hoitajilta, poliiseilta ja kuljettajilta leikataan vuorolisistä.
Päivitys kello 7.22: Muokattu artikkelin otsikkoa.
Miikka Hujanen
Ilta-Sanomat 9.9.2015
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441690497058.html
JK. Kun SSS-miehistö ja muutama "liikemies"kiintiönainen käy röyhkeästi kuppaamassa vähäväkistä kansanosaa, tarvitaantodellinen kansan nousu!
Eli "kun vääryys vallan saapi"
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
... tarvitaan kansan vahva rintama, jolle voi antaa pontta allekirjoituksella!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Kristityn_vastuuta
tarvitaan, kun häkäpönttöinsinööri näyttää kaikille, miten sitä ollaan "Köyhän asialla"!
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/106818-tama-juha-sipilan-ilmoitus-kuohuttaa-taas-seura-nain-paaministeri-pimitti-miljoonansa?ref=suosituimmat
Tuosta jutusta kun vielä klikkailee Seuran (Nro 35 27.8.2015, ss. 16-21) alkuperäisjuttuun, saattaa päästä jo hieman jyvälle siitä, millaista porukkaa on SSS-hallituksen johdossa vaikkapa vain ns. veromoraaliltaan?!?
Ks.
http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999
Kuten tunnettua Lähetysyhdistys Rauhan Sana ja sen suojissa perustettu Minna-Maaria ja Juha Sipilä (muka "diakonia") Säätiö on todellinen perheyritys: ainoa "työntekijä" on Juha Sipilän Minna-vaimo, jonka veroilmoitukselliset vuositulot (luonnollisesti pääomatuloja!) olivat v. 2013 yli 350.000 euroa, kun taas 1990-luvun puolivälissä parissa vuodessa Solitran myynnistä amerikkalaiselle ADC Technologies -firmalle kertyneet arviolta 20 - 30 miljoonan euron suuruisiksi laskettavista myyntituloista Juha Sipilällä oli vuonna 2013 verotettavia pääomatuloja (jäljellä) enää vain n. 79.000 euron verran...
[ks. "- - Vaikka Juha Sipilä tunnetaan miljoonia euroja tienanneena entisenä it-yrittäjänä, hänen vaimonsa tienasi viimeisimpien verotietojen mukaan vielä selvästi miestään enemmän: vuonna 2013 Minna-Maaria Sipilä keräsi huimat yli 350 000 euron tulot, jotka olivat pelkkää pääomatuloa. - - "
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1424059726977.html ]
["- - Sipilän rikastuminen tapahtui vuonna 1996. Hän myi amerikkalaisille Solitra Oy:n, jonka pääomistaja ja toimitusjohtaja hän oli. - - "
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013111117701481_uu.shtml ]
"- - Vuonna 1996 Sipilä kuittasi noin sata miljoonaa silloista markkaa eli 17,5 miljoonaa nykyistä euroa yrityksen myynnistä amerikkalaisille, ja myöhemmin vielä kymmenen miljoonaa markkaa lisää. Myynnistä saadut miljoonat on sijoitettu ja säätiöity.- -"
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tavallinen-miljonaari-tallainen-on-uusi-paaministerimme/5007408 ]
Ja kyseinen ihminen on muitten EU-johtajien rinnalla Suomen pääministerinä moittimassa ja opastamassa esim. Kreikkaa veronkeruuasioissa!?! Ja muka pelastamassa Suomea tai "panemassa kuntoon"???
Hyvä on siis myös tietää, että Juha Sipilän serkku on Aalto-yliopiston vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas, varsinainen pääomatuloverotuksen velho.
Ja omantunnon araksi ellei peräti synnintuntoon jos joku Sipilän sukupiiristä joutuisi heittäytymään, siis jos Herra pahalle päälle sattuisi asettumaan esim. lähipiiriin sairautta tai jopa kuolemaa viskomalla, Kristuksen "armoa ja sovintoverta" - on ollut perinteiseen vahoillislestadiolaiseen tyylin ollut - ei niinkään yllättäen tai pyytämättä - valmiiksi katsottuna jakamassa rovasti Ari J. Juntunen, Lähetysyhdistys Rauhan Sanan terävin kärki. Rovasti Juntunen kun ikään kuin sattumoisin on kyseisen noin 1000 jäsenen "kristillismielisessä" porukassa - totta tosiaan - "biotaloudellisesti" Juha Sipilän Minna-vaimon veli...
Notta kyllä noilla asetelmilla ja otteilla voi - varmaan tyystin puhtaalla (eli kertaakaan käyttämättömällä) omallatunnolla hokea, että "pessimisti ei pety" ja "paljon täytyy tapahtua" ja kaikkia muitakin "tuottavuushyppyjä" tai "-loikkia" ja vastaavia tyhjä(n)päi(väi)syyksiä!
Ensimmäisellä pääministerin haastattelutunnillakin Juha Sipilä asetteli tai hoki hokemastaan etupäässä vain "askelmerkkejä" siinä määrin, että kuulija saattoi jo luulla äijän olevan vähintäänkin Suomen yllätysedustaajna Pekingin MM-kisojen kolmiloikassa!?
Murheellista on joutua toteamaan, että pääministeri Juha Sipilä on vielä Martti Ahtisaartakin suuremmassa mitassa suomalaisen politiikan Mr. Chance, jonka tietämys esim. perustuslaistakin, puhumattakaan yleensä KANSANtaloudesta ja yhteiskunnallisista asioista (kuten ns. politiikasta) on keskimääräistä "oskariolemattoman" tasoa.
[ ks. "Elämänsä ehtoopuolelle ehtinyt Peter Sellers esittää satiirisia ja surullisiakin sävyjä sisältävässä komediassa yksinkertaista puutarhuria. Mies on elänyt lähes koko elämänsä eristyksissä ulkomaailmasta televisiota katsellen ja isäntänsä puutarhaa hoitaen. Kun työnantaja kuolee, herra Chancen on lähdettävä katsomaan mitä kotitalon ulkopuolella tapahtuu. Häntä luullaan neroksi."
http://www.telvis.fi/filmiopas/elokuvat/4906/tervetuloa mr chance/ )
Noistä lähtökohdista onkin ollut hyvä esiintyä miehenä, joka "seisoo sanojensa takana". Vaalilupauksiinsa nähden Sipilä tuntuukin sitä tekevän tosi rennolla otteella, sillä SSS-HALLITUKSEN pääministerinä hän totta tosiaan seisoo sanojensa takana! Vaalien jälkeen ilmiselvästi jo hyvinkin kaukana...
Siksi sietääkin suosittella vielä toiseksi katsomisnautinnoksi "Huijarisaarnaaja"-elokuvaa, josta Burt Lancaster taisi saada Oscarin eikä Steve Martin -versiokaan ole huono... - Jos_ei_Päivi_tajunnut
Sarin on syytä tajuta:
"Leikkauksille on vaihtoehto" - ja varsin kelvollisen vaihtoehdon on esittänyt Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen 16.7.2015 käynnistämässään kansalaisaloitteessa, jonka tiistaiaamuun 15.9.2015 mennessä on allekirjoittanut yli 41000 Suomen kansalaista!
Aloitteessaan ja myös muissa kirjoituksissaan Paavo Väyrynen on seikkaperäisesti selvittänyt sen, minkämoisiin vaikeuksiin vuonna 1998 silloisen pääministeri Paavo Lipposen ja silloisen valtionvarainministeri Sauli Niinistön vimmalla ajama EMU-liitäntä on Suomen ja sen kansalaiset ajanut!
"Suomi on yhden totuuden ja yhden vaihtoehdon maa. Pyrkimys konsensukseen, yhteisymmärrykseen, tukahduttaa ajattelua ja tyrehdyttää vapaata keskustelua.
Olen koonnut alle hyödyllisiä linkkejä. Leikkauspolitiikalle on vaihtoehto.
Leikkauksille on vaihtoehto (Uusi Suomi)
Rinnakkaisvaluutasta puhtia biotalouteen (Maaseudun tulevaisuus)
Euroalueen ulkopuolella Suomi olisi 25 miljardia euroa vauraampi (blogi)
Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa
http://www.paavovayrynen.fi/2015/09/14/leikkauksille-on-vaihtoehto/
Ks.
http://yle.fi/uutiset/vayrynen_rinnakkaisvaluutta_pelastaisi_leikkauksiltakin/8304623
Väyrynen: Rinnakkaisvaluutta pelastaisi leikkauksiltakin
Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen mukaan menojen rajulle leikkaamiselle on vaihtoehto. Hän ehdottaa muun muassa rinnakkaisvaluutan käyttöönottoa Suomen talouden kasvattamiseksi.
Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen arvostelee Uuden Suomen blogissaan hallituksen menoleikkauksia.
[ks. http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202479-leikkauksille-on-vaihtoehto ]
Väyrynen moittii Suomea yhden vaihtoehdon maaksi, jossa menoleikkaukset ovat ainoa totuus julkisen talouden tasapainottamiseksi ja kestävyysvajeen leikkaamiseksi.
Väyrysen mukaan leikkauksille on vaihtoehto. Hän laskee, että jos Suomi ottaisi käyttöön rinnakkaisvaluutan ja toteuttaisi lisäksi järkevää tulo- ja finanssipolitiikkaa, taloutemme voisi kasvaa lähi vuosina noin kolmen prosentin vuosivauhtia.
Väyrynen väittää, että valtion velkaantuminen pysähtyisi nopeasti hänen ehdottamallaan mallilla.
– Neljän vuoden kuluttua kansantulomme voisi olla yli 20 miljardia euroa ennakoitua suurempi ja julkisen vallan käytössä voisi olla yli 10 miljardia ennakoitua enemmän, Väyrynen kirjoittaa.
Perustelut löytyvät Ruotsi-vertailusta
Väyrynen moittii euroalueeseen liittymistä virheeksi ja ottaa vertailukohdaksi Ruotsin, jonka talous on samankaltainen Suomen kanssa.
– Eurosta on hyötynyt vain Saksa. Professori Vesa Kanniaisen johtama työryhmä on arvioinut, että euroalueen maat ovat kärsineet keskimäärin 10 prosentin hyvinvointitappion. Suomen tappio on ollut tätä suurempi, kuten vertailu Ruotsiin osoittaa, Väyrynen toteaa tekstissään.
Europarlamentaarikko näkee ehdotuksessaan suuria mahdollisuuksia:
– Kasvun ansiosta palkkojen leikkauksista, eläkeindeksien jäädyttämisestä ja pahimmista menoleikkauksista voitaisiin luopua. Kaikki voittaisivat. Vireillä olevat rakenneuudistukset on toteutettava joka tapauksessa.
Väyrynen: Rinnakkaisvaluuttaan siirtyminen toisi kansantalouteen miljardeja 31.8.
[ ks. http://yle.fi/uutiset/vayrynen_rinnakkaisvaluuttaan_siirtyminen_toisi_kansantalouteen_miljardeja/8268012 ]
[ks. http://yle.fi/uutiset/vayrynen_haluaa_markat_frangit_ja_liirat_kayttoon_euron_rinnalle/8167855 ]
Väyrynen haluaa pelastaa euron markalla 22.7.
Väyrynen haluaa markat, frangit ja liirat käyttöön euron rinnalle 20.7.
Laura Holappa
Laura Valta
Yle Perämeri
http://yle.fi/uutiset/vayrynen_rinnakkaisvaluutta_pelastaisi_leikkauksiltakin/8304623
JK. Tästä on kysymys:
Paavo Väyrynen: Suomen tulisi erota euroalueesta
Suomi on kärsinyt kuulumisesta euroalueeseen enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat, kirjoittaa europarlamentaarikko Paavo Väyrynen Yle Lapin kolumnissaan.
Eilen Euroopan parlamentissa käytiin värikästä keskustelua Kreikan velkaongelmasta. Paikalla oli myös Kreikan pääministeri Alexis Tsipras.
Euroalueella on muitakin ylivelkaantuneita valtioita, jotka saattavat ajautua maksukyvyttömiksi.
Kysymys ei ole vain Kreikasta. Euroalueella on muitakin ylivelkaantuneita valtioita, jotka saattavat ajautua maksukyvyttömiksi. Näiden maiden vaikeudet johtuvat siitä, että yhtenäisvaluutassa on mukana liian erilaisia kansantalouksia.
Yhtenäisvaluuttaa perusteltiin sillä, että se luo Eurooppaan yhtenäisyyttä. On käynyt päinvastoin. Euroalueelle on syntynyt pahoja ristiriitoja sekä jäsenmaiden välille että niiden sisälle.
Olisi pitänyt tehdä kuten me Keskustan europarlamentaarikot 20 vuotta sitten esitimme. Eurosta olisi tehty yhteinen raha, jonka rinnalla kansalliset valuutat olisivat säilyneet. - -"
http://yle.fi/uutiset/paavo_vayrynen_suomen_tulisi_erota_euroalueesta/8139735
Siksi siis nyt tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Kaipa_Sarikin_jo_tajuaa
että jokikinen sana on tyhjää puhetta niin SSS-miesten kesken avokonttorimiljöössä kuin varsinkin Lauri Kivisen & Atte Jääskeläisen kok&kepu-Ylen tarjoaman julkean manipulaatiopalvelun sisällöntuotannon puitteissa - ja etenkin
kauan kun
1) pääministeri Sipilä itse ilmiselvästi toimii kuin kritikoimansa kreikkalaiset veronvälttelijät - kaiketi yhtiökumppaninsa ja serkkupoikansa eli Aalto-yliopiston vero-oikeuden professori Heikki Niskakankaan opastamin vakuutuskuori- ymv. järjestelyin ja
2) Sipilän ikioma löytö ja julkilausutusti pääministeri Sipilän 100-prosenttisesti tukema eli ex-julkikokoomuslainen ja myös yksinomaan ent. sveitsiläinen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ymmärtää - ja siis ilman ensi vuodeksi SSS-hallituksen suunnittelemaa verokatujien (= veronkiertäjien) riemuvuotta - lain- ja asianmukaisesti "kotouttaa" veronmaksun piiriin verokeidasyhtiöyhteyksillään Suomen valtiolta pimitettyjä liiketuloja.
[ ks.
"- - Ministeri Anne Berner (kesk.) on toiminut johtotehtävissä veroparatiisiyhtiössä, jonka toimintaan liittyy myös verosuunnittelua.
Kyse on tiettävästi ensimmäisestä tapauksesta Suomessa, jossa hallituksen ministeri on ollut mukana verokeidasyhtiössä.
Berner nimitettiin hallituksen jäseneksi luxemburgilaiseen Saltri II LuxCo-yhtiöön joulukuussa 2012. Luxemburgin kaupparekisterin mukaan Berner on edelleen virallisesti yhtiön hallituksen jäsen. Liikenne- ja viestintäministeri kuitenkin kertoo jättäneensä eroilmoituksen hallitusjäsenyydestä jo toukokuussa 2015.
– Tarkistin asian ja se riittää, että olen jättänyt eroilmoituksen. On lähes mahdotonta hallinnoida ja kontrolloida, että rekisteröintiketjut tapahtuvat sovitussa aikataulussa, Berner sanoo Ylen haastattelussa.
Luxemburgilaisen yhtiön kautta hallinnoidaan ruotsalaisen parkettivalmistaja Kährsin omistuksia. Berner toimi vuosina 2010–2013 suomalaisen parkettivalmistaja Karelia-Upofloorin hallituksen jäsenenä.
Kährs ja Karelia-Upofloor fuusioituvat loppuvuodesta 2012. Uuden yhtiön suurimmaksi omistajaksi nousi pääomarahasto Triton, joka omistaa konsernin emoyhtiöstä Kährsistä 61 prosenttia.
Fuusion jälkeen Berner aloitti hallituksen jäsenenä ruotsalaisessa Kährsissä sekä luxemburgilaisessa holdingyhtiössä.
Pääomarahasto Triton omistaa Suomessa suuren terveysalan yhtiön Mehiläisen sekä Suomen Lähikaupan, jonka päivittäistavarakauppoja ovat Siwat sekä Valintatalot. - -"
http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620
&
"- - Ylin syyttäjä verokatujien armahduksesta: "Syntyy ajatus, että rahalla saa ja hevosella pääsee"
Ensi vuoden ajan jopa törkeästä veropetoksesta selviäisi pelkällä veronkorotuksella, jos ilmoittaa verottajalta salaamansa tulot ja varat. Katumuslaki saattaisi rikkoa kansalaisten yhdenvertaisuutta, sanovat lakiehdotusta arvostelevat.
Hallitus valmistelee lakia, jonka avulla välttää rikostuomion verorikoksista, jos ilmoittaa oma-aloitteisesti verottajalta kätkettyjä tulojaan ja varojaan. Lain tavoite on saada ulkomailla rahojaan piilottelevat suomalaiset tuomaan ne verotuksen piiriin Suomessa.
Katumuslaki olisi voimassa vain ensi vuoden ajan. Se koskisi myös perintö- ja lahjaverotusta.
Määräaikainen laki tarjoaisi syytesuojan jopa törkeän veropetoksen tunnusmerkit täyttävästä tulojen kätkemisestä. Maksimisrangaistus siitä on neljä vuotta vankeutta. Laki olisi Suomessa poikkeuksellinen.
– Rikoslain yleisellä puolella ei ole säännöstä, jossa täytetystä teosta missään olosuhteissa vapautuisi rangaistuksista tai saisi syytesuojan, valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen sanoo.
Rahat alkaneet poltella ulkomaisilla tileillä
Valtiovarainministeriön lakiluonnos perustelee katumuslakia sillä, että se on tuottanut hyviä tuloksia muissa maissa, esimerkiksi Ruotsissa. Siellä on näin kerätty neljän vuoden aikana 200 miljoonaa euroa verotuloja.
Ministeriö arvioi, että Suomessa niin sanotulla tehokkaalla katumisella saataisiin 1–10 miljoonaa euroa verotuloja vähällä vaivalla. Siksi laki kiinnostaa verohallintoakin. - - "
http://yle.fi/uutiset/ylin_syyttaja_verokatujien_armahduksesta_syntyy_ajatus_etta_rahalla_saa_ja_hevosella_paasee/8305701
&
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/106818-tama-juha-sipilan-ilmoitus-kuohuttaa-taas-seura-nain-paaministeri-pimitti-miljoonansa?ref=suosituimmat
Tuosta jutusta kun vielä klikkailee Seuran (Nro 35 27.8.2015, ss. 16-21) alkuperäisjuttuun, saattaa päästä jo hieman jyvälle siitä, millaista porukkaa on SSS-hallituksen johdossa vaikkapa vain ns. veromoraaliltaan?!?
http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999 ]
Jotta mm. tuo perin kummallinen SSS-kolmikko voidaan saada ns. järjestykseen, tarvitaan mitä pikimmin objektiivinen eduskuntakeskustelu Suomen taloudellisen kriisin syistä.
Ja sen mahdollistaa
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Verovälttelyn
suojelua on heidän suunsa puhe, syytä katsoa tarkasti mitä he tekevät!
[ ks.
http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620
http://yle.fi/uutiset/henkilokuva_rautarouva__miten_anne_berner_kipusi_suomi_oyn_huipulle/8143018?ref=leiki-uu
"- - Anne Berner löi kaikki ällikällä nousemalla neljässä kuukaudessa perheyrittäjästä ministeriksi. Berner antaa itselleen neljä vuotta aikaa politiikassa tehdä tulosta – sen jälkeen hän palaa yrityselämään. Keskustalaisuutensa kummastelusta hänen pinnansa kiristyy. - -
Deadline: Neljä vuotta, tulos ja ulos
Anne Berner ei ryhdy sisustamaan työhuonettaan, koska on päättänyt olla läpikulkumatkalla.- -
- - Kansalaisuus: Ensi kertaa äänestämässä
Sveitsin kansalaisena Berner ei ollut äänestänyt Suomen eduskuntavaaleissa ennen tätä kevättä. Hän haki kaksoiskansalaisuutta ehdokkuutensa takia. Se tuli tammikuussa, ”niillä näppäimillä”, kun Sipilä ilmoitti hänet kisaan. - -
- - Hän painottaa suostuneensa politiikkaan ainoastaan Juha Sipilän ansiosta. Sipilä lupasi, että Berner saisi olla sitoutumaton, jos lähtisi uudistamaan hänen kanssaan politiikan johtamista. - -
- - Sipilä ei ryhtynyt arvioimaan tarkemmin Bernerin toimintaa Saltri II LuxCo-yhtiössä. - -"
http://yle.fi/uutiset/henkilokuva_rautarouva__miten_anne_berner_kipusi_suomi_oyn_huipulle/8143018?ref=leiki-uu
Vrt.
"- - Sipilä tukee veroparatiisiyhtiössä toiminutta Berneriä
Sipilän mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerillä (kesk.) on sataprosenttinen pääministerin tuki. Yle kertoi eilen Bernerin kytköksistä veroparatiisiyhtiöön. - -
Sipilä ei ryhtynyt arvioimaan tarkemmin Bernerin toimintaa Saltri II LuxCo-yhtiössä.
– En tunne asiaa, mistä on kysymys, mutta täysi, sataprosenttinen tuki. Olen sen sillä tasolla käynyt läpi."
http://yle.fi/uutiset/sipila_tukee_veroparatiisiyhtiossa_toiminutta_berneria/8309954?ref=leiki-uu
JK.
"Olette ahkera, tottelevainen kansa
Pitkin maailmaa kulkee ihmisiä vailla riittäviä matkadokumentteja. Sellaisia kutsutaan ”pakolaisiksi”. He pakenevat pahempia asioita kuin sunnuntailisän poistaminen.
Tässä teille tietoisku pakolaisista: ovat myös ihmisiä, eivät ilmanaikuisia.
Tein mitä piti. Nyt on maassa yksimielisyys asiasta.
Alamaiset,
Meillä suomalaisilla on erityinen luontosuhde. Me kaikki istumme puussa, suomalaisessa männyssä, paitsi ne, jotka ovat puusta tippuneet, ja nyt ne metelöivät tuolla mudassa häiritsevästi.
Nyt tulee kamera-ajo, swuuuush. Hui! Jännä uusi väline tämä telkkari.
Luontosuhde. Me suomalaiset. Suomi. Suomalaiset. Sisu. Mitähän teistä vielä keksisi?
Suomalainen kädenpuristus. Se merkitsee enemmän kuin satasivuinen juridinen sopimus.
Ei tietenkään merkitse. Luon tässä teille vain illuusioita teistä itsestänne, kun en voi muutakaan luoda. Olette ahkera, tottelevainen kansa, 1,5 miljoonaa ihmistä kuuntelemassa millaisia olette, vaikka puhun vain kahdelle, Lylylle ja sille mukavammalle.
Teille sanon vain: Ahkeruus, yhteen hiileen puhaltaminen, kova työ, sisu, suomalainen, Suomi. Kehun teitä myös, mykkyydestä, jotta tekisitte, mitä sanon, ette turhia puhuisi vääryydestä, oikeudesta, ilmanaikuisista.
Alamaiset,
Suomalainen on se, joka on mykkä ja kirjoittaa rivien väliin sanottavansa, jota toinen suomalainen ei halua lukea, koska silloin suomalaiseen sattuisi.
Tämän puheen rivien välissä lukee: Halusimme pidentää työaikaa, puolittaa lomarahat, pari muuta pientä sääntöä. Arvasin, ettei siitä mitään tule, teidän suomalaisten kanssa.
Siksi keksin ajatuksen. Sivuutin kaikki muut. Aloin hakata pienempiä. Naisia, vähäpalkkaisia, kätilöitä, kätilöitä, kätilöitä nyrkillä naamaan.
Luon tässä teille vain illuusioita teistä itsestänne, kun en voi muutakaan luoda.
Nuijin kätilöitä niin kuin Suomeen ei koskaan kukaan enää syntyisi. Te, suomalaiset, suutuitte. Ei kätilöitä saa hakata, ei ilman kolmikantasopimusta ja AKT:ta, kätilöt ovat niin kuin pakolaiset, ihmisiä.
Minä ovelana, kädet veressä, Koivuniemen herrana, Kesärannan Psykona, vastaan tässä teille, Suomen suomalaiset: tämä, kätilöiden veri, on teidän syytänne. Miettikää parempi vaihtoehto. Vastuu verestä on nyt teillä.
Ja nyt te toimitte kuten minä alun perin halusin, mutta omasta, iloisesta, vapaasta tahdostanne.
Lomarahat puolitetaan, työaikoja pidennetään, pari muuta pientä säätöä. Työmarkkinajärjestöille tulee sellainen olo niin kuin niillä olisi merkitystä ja valta antaa kätilölle elämä takaisin. Pienipalkkaiset naiset iloitsevat, kun ei satu niin paljon, ja muitakin sattuu. Rikkaat eivät edes tiedä, että ovat saaneet lomarahaa, joten heiltä ei viety mitään.
Tapahtui minun tahtoni. Minä olen Urho Kekkonen. Ilmanaikuiset ovat minun kansani."
Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja.
Jyrki Lehtola
Ilta-Sanomat 19.9.2015
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1442538458470.html
Stop tottelevaisuudelle - NYT tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - SSS-hallitus_suosii
verovälttelijöitä: " Veronkiertäjille luvassa vapaudu vankilasta -kortti
Oppositiossa Juha Sipilä vastusti veroparatiiseja. Pääministerinä Sipilä on tarjoamassa veronkiertäjille armahduslakia, jolla vältetään rikosoikeudellinen vastuu ja saadaan alennusta veronkorotuksiin, kirjoittaa Ylen taloustoimittaja Jyri Hänninen.
Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) johtama hallitus suunnittelee määräaikaista lakia, jonka ansiosta varojaan ulkomaille piilottaneet voisivat tuoda rahojaan koti-Suomeen ilman pelkoa rikosoikeudellisista seuraamuksista.
Malli on kopioitu Suomeen etenkin Ruotsista, jossa vastaavaa "aktiivisen katumisen" järjestelmää kokeiltiin vuosina 2010-2013. Ajatuksena on, että tarjoamalla armahduksen, palautuvat ulkomaille piilotetut varat Suomeen, missä ne hyödyttävät kansantaloutta ja tuovat verotuloja valtiolle.
Ruotsissa aktiivisen katumisen mallin myötä paikallinen verottaja kertoi keränneensä jopa 150 miljoonaa euroa lisää verotuloja. Armahduslain rinnalla Ruotsissa tehostettiin myös veroparatiisien valvontaa. Maan verottaja perusti erillisen iskuryhmän, joka selvitteli etenkin verokeidasmaiden hyväksikäyttöä veronkierrossa.
Porkkanan lisäksi tarjolla oli siis myös keppiä, eli kiinnijäämisen riskiä lisättiin selvästi.
Lakiluonnoksen perusteella hallitus haluaisikin päästää helpoimmalla kaikkein rikkaimmat veronkiertäjät.
Suomessa hallitus on perustellut armahduslain käyttöönottoa lisääntyneillä verotuloille. Tosin alustavassa lakiluonnoksessa lisäverotulojen lasketaan jäävän hämmentävän pieneksi eli 1-10 miljoonaksi euroksi.
Lain on tarkoitus olla voimassa määräaikaisena ensi vuoden ajan.
Lakihankkeessa silmiinpistävää on sen ajoitus ja kiire, jolla laki yritetään saada voimaan. Veroparatiisien käytöstä on käyty laajaa poliittista keskustelua Euroopan unionissa ja muilla kansainvälisillä foorumeilla. Median paljastusten ja laajojen tietovuotojen myötä poliittinen paine Sveitsin ja Luxemburgin tapaisia veroparatiisimaita kohtaan on kasvanut.
Samalla päättäjät ovat saaneet aikaan myös konkreettisia editystysaskeleita, kuten tietojenvaihtosopimusten laajeneminen koskemaan entistä useampaa niin sanottua verokeidasmaata.
Suomikin alkaa saada säännönmukaisesti enemän tietoja suomalaisten talletuksista eri veroparatiisimaista asteittain. Vuosien 2017 ja 2018 tietojenvaihtosopimuksista tulee jo varsin kattavat.
Parhaimmillaan laki voisi siis johtaa tilanteeseen, jossa veroja kiertänyt välttäisi rikostuomion lisäksi merkittävän osan veronkorotuksista.
Jo nyt esimerkiksi sveitsiläiset pankit ovat alkaneet raportoida eri maiden verottajille asiakkaittensa tilitietoja. Maailman perinteikkäin veroparatiisi on avautumassa pakon edessä. Maan pankkisektori on tuskaillut laajojen tietovuotojen ja etenkin Yhdysvalloissa tehtyjen viranomaistutkimusten takia.
Veroparatiiseja käytetään paitsi alhaisten verojen, myös vähäisen sääntelyn ja tiukan pankkisalaisuuden takia. Monet veroparatiiseja tutkivat kutsuvat verokeitaita mieluummin "salaisuusvaltioiksi". Tämän takia veroparatiiseja käytetään laajasti esimerkiksi rahanpesussa, korruptiossa, sisäpiirikaupoissa ja järjestäytyneessä rikollisuudessa.
Nyt tähän salaisuuden verhoon on tullut reikiä. Hallituksen suunnitelmat armahduslain luomiseksi osuvatkin ajankohtaan, jossa veronkiertäjien riski jäädä kiinni on kasvamassa merkittävästi.
Viime vaalikaudella armahduslakia ajanut kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) perusteli lain tarpeellisuutta sillä, että tietojenvaihtosopimusten myötä suomalaiset veroparatiisien käyttäjät piiilottavat rahansa vielä nykyistäkin paremmin. Parempi on siis antaa tuoda rahat Suomeen ja tarjota armahdusta. Muuten rahat katoavat sveitsiläisen pankin tililtä vielä parempaan piiloon.
Lakihanketta on arvosteltu jo rajusti. Esimerkiksi korkein oikeus ja valtukunnansyyttäjänvirasto ovat lakia koskevissa lausuntopyynnöissään nostaneet esille lukuisia ongelmia. Laki saattaa olla jopa perustuslain yhdenvertaisuuspykälän kanssa ristiriidassa. Lain pitäisi kohdella kaikkia kansalaisia yhdenvertaisesti. (Ylen A-studio 14.9.) Esimerkiksi valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen mielestä laki on suunnattu kaikkein vauraimmalle kansanosalle.
Lakiluonnoksen perusteella hallitus haluaisikin päästää helpoimmalla kaikkein rikkaimmat veronkiertäjät. Yli sadan tuhannen euron tulot ilmoittava saisi viiden prosentin veronkorotuksen, kun nykyisin vastaavalla summalla veronkorotus on pääsääntöisesti seitsemän prosenttia. Perintö- ja lahjaverotuksen kohdalla alennus voisi olla enimmillään jopa 25 prosenttiyksikköä pienempi.
Armahduslain ansiosta veronkiertäjät välttyisivät julkiselta häpeältä.
Nykyisin veronkorotus lahja- ja perintöveron jälkiveroissa on 10-40 prosenttia, mutta hallituksen mallissa se olisi aina 15 prosenttia. - -"
http://yle.fi/uutiset/nakokulma_veronkiertajille_luvassa_vapaudu_vankilasta_-kortti/8319646
Siksikin tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - terrakottaspaniel
Hyvinkin todennäköistä että tietoisesti on rakennettu tie liittovaltioon. Suomi on jo nyt tilanteessa jossa meidän etu on mennä siihen kuin rimpuilla vastaan. Ollaan jo syvällä suossa. Katainen ei ehkä tehnyt suomalaisten eteen mitään mutta varmisti että uppoamme syvälle sinne suohon. Kädet ylös ja sinne vaan.
- Liittovaltio_torjutaan
samalla. kun sekä Keskusta että kansa panevat vallantäyteydessään pöyhkeilevän pääministeri Sipilän ns. lankkua pitkin...
"Kommentti: Keskustassa muhii kapina
Pääministeri Juha Sipilällä on kiire toteuttaa uudistuksensa kun hallituksen pakka on vielä jotenkin kasassa, kirjoittaa Ilta-Sanomien politiikan toimittaja Johannes Kotkavirta.
Hallitus on viime viikkojen aikana joutunut kovaan myllytykseen talouden tasapainottamiseen tähtäävien suunnitelmiensa vuoksi. Kovimmat iskut on ottanut vastaan perussuomalaiset, jonka vaaliohjelma muistutti kolmesta hallituspuolueesta vähiten nyt esiteltyjä, pienituloisen kukkaroon kipeästi käyviä linjauksia.
Perussuomalaisissa säästöt yhdistettynä Kreikan kolmannen tukipaketin hyväksymiseen ja pakolaispäätöksiin ovat jo aiheuttaneet eroaallon puolueesta. Itseään aiheesta ansiokkaasti ruoskineen puheenjohtaja Timo Soinin mukaan lähteneiden tilalle on toisaalta tullut saman verran uusia jäseniä.
Perussuomalaisten kärvistely on toistaiseksi peittänyt alleen sen, mitä päähallituspuolue keskustan sisällä tapahtuu. Pääministeri Juha Sipilä on toistaiseksi päässyt omiensa kynsissä helpolla, mutta tilanne näyttää olevan muuttumassa.
– Ehkä vielä ei ole kyse kapinasta, mutta kyllä siellä aikamoinen tyrmistys on, sanoo keskustan kentän perusteellisesti tunteva pitkän linjan puoluevaikuttaja.
Sipilä herätti katkeruutta jo hallitusta muodostettaessaan sivuuttamalla ministeripelissä monia kokeneita keskustalaisia. Liikenneministerin salkun sai kokonaan keskustan ja politiikan ulkopuolelta tullut Anne Berner.
Anne Berner nousi liikenne- ja viestintäministeriksi ilman aiempaa kokemusta politiikasta. Tämä ei ole kaikkia keskustalaisia miellyttänyt.
Anne Berner nousi liikenne- ja viestintäministeriksi ilman aiempaa kokemusta politiikasta. Tämä ei ole kaikkia keskustalaisia miellyttänyt. (KUVA: Lehtikuva / Aku Häyrynen)
Sipilän taustajoukkoihin kuuluu muitakin elinkeinoelämän vaikuttajia, kuten Esko Aho ja Jorma Ollila. Keskustan kentällä koetaan, että päätökset tehdään liiaksi tässä pienessä piirissä.
– Ei sinne uskalla kukaan mennä väliin selittämään. Johtajat ovat linnoittautuneet Helsinkiin, Ilta-Sanomille kuvaillaan.
Tyytymättömyys henkilöityy tällä hetkellä Berneriin, johon maakuntien miesten mitta näyttää tulleen täyteen raideliikenteen säästöpäätösten myötä. Keskustan kunniajäsen ja pitkän linjan puoluevaikuttaja Pekka Puustinen vaati jo viikonloppuna Bernerin eroa ja uhkasi palauttaa kultaisen ansiomerkkinsä keskustan puoluetoimistolle. Tänään Maaseudun Tulevaisuus kertoo useiden vaalipiirien kansanedustajien puuhaavan junavuorojen lakkautusta vastustavaa vetoomusta varapuhemies Mauri Pekkarisen (kesk) johdolla.
Pekkarinen ja toinen keskustakonkari Seppo Kääriäinen ovat jo aiemmin arvostelleet hallituksen linjaa vaatimalla hyväosaisten vahvempaa osallistumista taloustalkoisiin. Ilta-Sanomien haastatteleman keskustavaikuttajan mukaan erityisesti lapsiperheisiin kohdistuvia säästöjä vastustetaan laajemminkin.
– Koko tällä keskusta vastaan ammattiyhdistysliike -asetelmalla ei ole mitään tukea kentällä. Ei tällainen ole keskustan ideologian mukaista, hän kuvailee tilannetta.
Toistaiseksi keskustan kannatus on pysynyt selvästi korkeimmalla tasolla. Vastapuolella vasemmistopuolueiden kannatus on taas valahtanut ennätysalas.
Hallituksessa ymmärretään, että kipeiden uudistusten läpivieminen onnistuu vain tilanteessa, jossa hallituksen ja hallituspuolueiden rivit eivät rakoile nykyistä enempää. Sipilällä näyttääkin olevan melkoinen kiire kiisteltyjen työelämäuudistustensa läpiviemiseen kun pakka on vielä jotenkin kasassa.
– Ne on tehtävä nyt koska vuoden päästä ne eivät kestä enää ollenkaan, keskustavaikuttaja sanoo."
Johannes Kotkavirta
Ilta-Sanomat 21.9.2015
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1442803051864.html
JK.
Kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, nimenomaan euron valuviasta köyhän kansan vaikaeudet tosi syvästi juontuvatkin!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen, kun taas ex-pääministeri Lipposen hokemat ovat kuin nykyisen pääministeri Juha Sipilän kansanvastaista intäntää!
Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä
duunarina videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen ja toisenlaisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?
Viisautta - vaikkakin ns. jälkiviisautta - osoittaisi sekin!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
Lauantaina 23.9.2015 aamuun mennessä europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämä kansanäänestystä euroalueeseen kuulumisesta vaativa kansalaisaloite on kerännyt hieman yli kahdessa kuukaudessa jo
43 234 allekirjoitusta... - Ovatko_koodeetkin
valehtelijoiden klubissa?
"Sipilä pelottelee turhaan – komissio ei määrää Suomen leikkauksia"!
Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) pelottelu Suomen joutumisesta Euroopan unionin komission ohjaukseen on vailla pohjaa.
Ylen eilisellä pääministerin haastattelutunnilla Sipilä sanoi Suomen olevan hilkulla joutua liiallisen alijäämän menettelyyn. Hänen mukaansa tämä merkitsisi käytännössä sitä, että tehtävistä leikkauksista päättäisi viime kädessä komissio.
Väite perustuu useammallekin virhetulkinnalle.
On totta, että Suomen julkisen sektorin alijäämä oli viime vuonna 3,2 prosenttia bruttokansantuotteesta (bkt), eli se ylittää EU:n vakaus- ja kasvusopimuksen 3,0 prosentin alijäämäkriteerin, eikä parannusta ole vielä tälle vuodelle tiedossa. On myös totta, että velkakriteerin Suomi on toistaiseksi täyttänyt, mutta suhdannekorjattunakin velka uhkaa ensi vuodesta alkaen ylittää sallitut 60 prosenttia bkt:stä.
Viimeksi kesäkuussa EU:n komissio arvioi Suomen tilannetta ja otti tuolloin huomioon Sipilän hallitusohjelman mukaiset uudistukset. Komission mukaan vielä ei ollut aihetta liiallisen alijäämän menettelyn käynnistämiseen.
Samaan tulokseen on tullut Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) aiemmin tässä kuussa julkistamassaan raportissa.
– Meidän näkemyksemme mukaan on vielä ennenaikaista arvioida hallituksen toimien vaikuttavuutta. Ensi viikolla saadaan uuden hallituksen ensimmäinen julkisen talouden suunnitelma, ja sen pohjalta on mahdollista tehdä arvioita, budjettivalvontapäällikkö Heidi Silvennoinen VTV:stä sanoo Taloussanomille.
Sekä komissio että VTV perustavat näkemyksensä siihen, että hallituksen kaavailemat uudistukset todella toteutuisivat ja ylitykset jäisivät väliaikaisiksi.
Toistaiseksi uudistukset kilpailukykyloikkineen ovat edenneet tahmeasti ja nostaneet muun muassa palkansaajajärjestöt takajaloilleen.
Lähes kaikki olleet alijäämämenettelyssä
Suomi toimittaa muiden EU-maiden tavoin alustavan talousarviosuunnitelmansa komissiolle, jonka tulee marraskuun puoliväliin mennessä esittää siitä arvionsa. Komissio voi pyytää jäsenmaata tarkistamaan suunnitelmaansa tai laatia maata koskevan raportin.
Jos komissio tässä vaiheessa katsoo, että Suomi edelleen uhkaa rikkoa alijäämä- tai velkakriteeriä, voi se sitten raportissaan suositella liiallisen alijäämän menettelyn käynnistämistä.
– Raportin kirjoittaminen ei vielä merkitse alijäämämenettelyn käynnistämistä eikä prosessi ole mitenkään nopea, välitön tai automaattinen, Silvennoinen kertoo.
Suomestakin komissio on laatinut jo useamman raportin. Vuonna 2010 liiallisen alijäämän menettely käynnistettiin, mutta se lopetettiin alkuunsa tilastojen tarkennuttua.
Jos Suomea ei lasketa mukaan, alijäämämenettelyltä ovat toistaiseksi säästyneet vain Viro ja Ruotsi. Tällä hetkellä menettelyn piirissä ovat Kroatia, Kypros, Portugali, Slovenia, Ranska, Irlanti, Kreikka, Espanja ja Britannia.
Komissiolta suosituksia
Jos komissio raportissaan suosittelee alijäämämenettelyn käynnistämistä, tutustuu EU:n neuvosto asiaan ja pohtii, onko menettelyn käynnistäminen aiheellista.
– Jos näin on, voi sieltä tulla suosituksia ja aikatauluja alijäämän korjaamiseksi. Suositukset liikkuvat hyvin yleisellä tasolla eivätkä ole mihinkään yksittäiseen menoerään kohdistuvia, Silvennoinen sanoo.
Tämän jälkeen jäsenmaalla on tavallisesti kuusi kuukautta aikaa toteuttaa suosituksia. Mikäli tilanne on erityisen vakava, aikaa annetaan vain kolme kuukautta. Sitten komissio arvioi suositusten toteutusta ja ovatko toimet tehokkaita.
– Siinä palloa siirrellään jäsenmaan ja komission välillä eli tilannetta arvioidaan aina uudelleen.
Mikäli useampikaan uudistuskierros ei tuota komission toivomaa tulosta, komissio voi uhata jäsenmaata sakolla. Aluksi se olisi koroton talletus, mutta voisi lopulta muuttua pysyväksikin. Kestäisi kuitenkin melko kauan, ennen kuin tähän pisteeseen päädyttäisiin.
Sipilän erheet
Edellä kerrotun perusteella pääministerin maalailemat uhkakuvat näyttäisivät ainakin osin liioitelluilta ja virheellisiltäkin.
Ensinnäkin alijäämämenettely ei pääse iskemään kuin salama kirkkaalta taivaalta, vaan sen käynnistyminen ja eteneminen ovat hidas prosessi.
Toiseksi alijäämämenettely ei ole mitenkään poikkeuksellista euromaiden parissa, vaikkakin se voi tiukalla taloudenpidollaan ylpeilleelle Suomelle ollakin nolo paikka.
Sipilän karkein ja vakavin virhe liittyy kuitenkin siihen, kuka Suomen leikkauksista päättää. Se ei ainakaan alijäämämenettelyn perusteella ole komissio, vaan se on jatkossakin Suomen hallituksen esityksistä eduskunta."
Taloussanomat 21.9.2015
http://m.taloussanomat.fi/kansantalous/2015/09/21/sipila-pelottelee-turhaan-komissio-ei-maaraa-suomen-leikkauksia/201512218/12?utm_source=tf-other&utm_medium=tf-responsive&utm_campaign=tf-iltasanomat-popular?utm_source=tf-other&utm_medium=tf-responsive&utm_campaign=tf-iltasanomat-p
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 ? - Savo-Karjalasta_noussut
Sari hommiin,
kun köyhä Anne Berner on röyhkeästi - ja toisen köyhän eli pääministeri Sipilän suosiollisella tuella - supistamassa ennennäkemättömällä tavalla syrjäseutujen ihmisten kulkumahdollisuuksia !
"Matkustajille ikäviä uutisia: junayhteyksiä karsitaan kovalla kädellä Pohjois-Karjalassa
Liikenne- ja viestintäministeriö ja VR ovat tiedottaneet muutoksista matkustajaliikenteessä Pohjois-Karjalassa.
Matkustajajunaliikenne on loppumassa Joensuusta Varkauteen ja Joensuusta Nurmekseen. Siten loppuu henkilöliikenne Joensuusta Lieksaan kautta Nurmekseen ja myös suorin junayhteys Joensuun ja Tampereen välillä.
Liikenne- ja viestintäministeriö (LVM) ja VR ovat päässeet yhteisymmärrykseen junaliikenteen ostoista ja velvoiteliikenteen täsmennyksistä vuosille 2016-2019, tiedotteessa kerrotaan:
LVM ei 27.3.2016 alkaen enää osta liikennettä reiteillä Joensuu-Nurmes, Tampere-Keuruu ja Jyväskylä-Haapamäki-Seinäjoki. Pieksämäki-Joensuu-reitti lyhennetään reitiksi Pieksämäki-Varkaus. Junavuorot vähenevät reiteillä Riihimäki-Lahti, Hanko-Karjaa, Kouvola-Kotkan satama ja Kajaani-Oulu.
Liikenne- ja viestintäministeriö ja VR-Yhtymä perustelevat muutoksia vähäisillä matkustajamäärillä. Junavuorot lakkaavat maaliskuun lopulla. Valmistelun aikana LVM on selvittänyt myös poistuvia junavuoroja korvaavia linja-autovuoroja alueittain.
Syksyn aikana viimeisteltävä sopimus viedään raha-asiainvaliokunnan hyväksyttäväksi.
Täsmennys 15.9. klo 16.44. Alkuperäisessä tekstissä kerrottiin, että VR lopettaa matkustajajunaliikenteen. Kyse on kuitenkin siitä, että ministeriö ei osta liikennettä kyseisille rataosille.
LUE MYÖS
Lähes kolmekymmentä asemaa hiljenee – ministeriö lakkauttaa junayhteyksiä 15.9.
Riikka Heikkilä
Yle Pohjois-Karjala 15.9.2015
http://yle.fi/uutiset/matkustajille_ikavia_uutisia_junayhteyksia_karsitaan_kovalla_kadella_pohjois-karjalassa/8307461?ref=leiki-uu
&
Lähes kolmekymmentä asemaa hiljenee – ministeriö lakkauttaa junayhteyksiä
Liikenne- ja viestintäministeriö leikkaa junien ostoliikenteeltä kolmanneksen nykyrahasta. Leikkaukset lopettavat kaukojunaliikenteestä kolme reittiä ja pääkaupunkiseudun liikenteestä lakkautetaan Y -junien liikenne maaliskuun lopussa. Lisäksi vuoroja vähennetään monin paikoin.
VR lopettaa alkuvuodesta kolme kaukojunien reittiä. Lakkautettavat reitit ovat Joensuu-Nurmes, Tampere-Keuruu ja Jyväskylä-Haapamäki-Seinäjoki. Lisäksi Pieksämäki-Joensuu-reitti lyhennetään reitiksi Pieksämäki-Varkaus.
Lakkautettavien reittien lisäksi VR vähentää junavuoroja väleillä Riihimäki-Lahti, Hanko-Karjaa, Kouvola-Kotkan satama ja Kajaani-Oulu.
Osa vuorojen vähennyksistä pyritään paikkaamaan muuttamalla jäljelle jääneiden vuorojen aikatauluja.
Y-juna rantaradalla loppuu
Valtio ei maaliskuun lopusta tue pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteeseen kuuluvaa Y-junaa Helsingin ja Karjaan välillä. Paikallisjuna lopettaa liikennöinnin 27.3.2016 alkaen.
Pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteessä H- junat lopettavat liikennöinnin pääradalla. Linjalla liikennöi jatkossa yhdistetty R-juna. Riihimäen suuntaan tulee kuitenkin sopimuskaudella useita nopeita vuoroja työmatkalaisia varten.
Muutoksessa Saunakallion ja Ainolan junavuorot kaksinkertaistuvat. Sen sijaa junien pysähtyminen Purolan ja Nuppulinnan asemilla lakkaa.
Valtio säästää vähentämällä tukea
Lakkautukset ovat osa hallituksen ostoliikenteeseen tekemiä leikkauksia. Leikkauksista on neuvoteltu VR:n ja liikenne- ja viestintäministeriön välillä.
Valtio säästää vähennyksillä noin 12 miljoonaa euroa vuosittain seuraavan neljän vuoden aikana. Valtio ostaa jatkossa hiljaisilla rataosuuksilla liikennettä 27 miljoonalla eurolla vuosittain seuraavan neljän vuoden aikana.
Muutoksessa 28 aseman liikenne lakkaa, muun muassa Siuntio ja Inkoo Uudellamaalla. Valtion säästö vähentää yli puoli miljoonaa matkaa junaliikenteestä. Ministeriön mukaan vuoroja pyritään vähentämään niin, että jäljelle jääneillä vuoroilla pystyisi matkustamaan mahdollisimman moni.
Jäljelle jäävän ostoliikenteen aikatauluja tarkennetaan syksyn aikana ja ne tulevat samaan aikaan voimaan uuden sopimuskauden alussa.
Neuvoteltu sopimus hyväksytään lopullisesti hallituksen raha-asianvaliokunnassa.
Junareitin lakkautusaikeet tyrmistyttävät Pirkanmaalla 16.9.
Kari Ikävalko
Yle Uutiset Kotimaa 15.9.2015 klo
http://yle.fi/uutiset/lahes_kolmekymmenta_asemaa_hiljenee__ministerio_lakkauttaa_junayhteyksia/8307421?ref=leiki-uu
JK.
"Keskustan kansanedustajat tyrmäävät ministerinsä junavuorojen lakkautukset
Liikenneministeri Anne Berner (kesk.) ei aio tukea VR:n kannattamattomina pitämiä junayhteyksiä. Kolme keskustan kansanedustajaa on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen ministerinsä tukipolitiikasta. - -"
Yle 23.9.2015
http://yle.fi/uutiset/keskustan_kansanedustajat_tyrmaavat_ministerinsa_junavuorojen_lakkautukset/8326784
Siksikin tarvitaan - ja pian
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Ovatko_koodeet_Annen
takana! Perijätär on Bisquitin osuva luonnehdinta liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneristä, joka on luvannut palata neljän vuoden jälkeen takaisin liike-elämään:
"Bernerin puheet ovat jo ehtineet kantautua myös syvään Orienttiin
Nykyään lakimiehiä ei hallituksessa enää tarvita, mutta on suotavaa, jos mukana on yksi poliittisesti sopivan vastaherännyt vauras perijätär.
– Nythän se on Suomessakin semmoinen, sanoi Omar eräänä päivänä ystävälleen Jasserille.
– Oletko kuullut?
– Niin mikä on?
– Onpahan vain...
Mitä Suomessa mahtoi olla sellaista, josta Omar tuntui olevan noin salaperäisen innostunut?
Arvoituksesta lisää, ei suinkaan nettisivullamme, vaan tämän kirjallisen esityksen lopussa.
Sitä ennen hieman johdantoa asiaan.
Vanhassa hallitusmuodossa valtioneuvoston jäsenten piti muilta osin olla rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja, mutta vähintään kahden tuli olla juristi.
Nykyään lakimiehiä ei hallituksessa enää tarvita, mutta on suotavaa, jos mukana on yksi poliittisesti sopivan vastaherännyt vauras perijätär.
Luettelo hallitusohjelman kärkihankkeista on vaikuttava.
Koulutussäästöt, ympäristö ja kierrätys, pakottava lainsäädäntö, normien purkutalkoot, siinä joukko ehkä puhuttaneimpia suunnitelmia.
Ensimmäiset kolme hanketta ovat helposti toteutettavissa. Eivätkä vain helposti vaan myös taloudellisesti järkevällä tavalla.
Tämän tekee mahdolliseksi se, että kiertokoulusta mobiilina oppimisympäristönä on kertynyt hallinnollista kokemusta jo 1600-luvulta asti.
Sen sijaan EK:n likaisten temppujen osastolle, jolla nimellä hallitusta on nyttemmin alettu leikillisesti kutsua, pakottava lainsäädäntö on kiertokoulua vaativampi projekti.
Päinvastoin kuin on annettu ymmärtää, hankaluus ei ole palkansaajaliike, vaan joka paikkaan nokkansa tunkevat fundamentalistiset perustuslain tulkitsijat.
Näiden oppineiden mukaan kun mitään muita lakeja ei voi ollakaan kuin pakottavia.
No nyt kyllä sattuu teoreetikkojen kannalta niin ikävästi, että jos jollain on nimenomaan tästä asiasta käytännön kokemusta, niin pääministeripuolueella Keskustalla.
Ei-pakottavan lainsäädännön Suuri Nimihän on keskustalainen kansanedustaja, eduskunnan puhemiehenäkin toiminut Timo Kalli.
Onpahan vain aavan meren tuolla puolen vapauden kultamaa, jossa voi ostaa ihan minkä värisen parkkikiekon ihan mihin kellonaikaan tahansa!
Kalli oli ensimmäinen lakia säätävän elimen jäsen, joka keksi, ettei lakia ole pakko noudattaa, jos sen noudattamatta jättämisestä ei ole laissa säädettyä rangaistusta.
Hallituksen kolmas kärkihanke, normisuman purku, on herättänyt ennennäkemätöntä kansainvälistä kiinnostusta.
Erityisen innokkaasti on purkuhommia lupaillut ministeri Anne Berner.
Aivan ensimmäiseksi on luvassa vapauksia kauppojen aukioloon ja lievennyksiä parkkikiekkojen ulkonäkövaatimuksiin.
Ja kaikesta päätellen Bernerin puheet ovat jo ehtineet kantautua myös syvään Orienttiin...
– Onpahan nyt vain, vastasi Omar ystävälleen Jasserille. – Onpahan vain aavan meren tuolla puolen vapauden kultamaa, jossa voi ostaa ihan minkä värisen parkkikiekon ihan mihin kellonaikaan tahansa!
– Sinne! huudahti Jasser silmät loistaen.
Niin että tiedoksi ylös Tornioon ja siitä maantieteellisesti alaspäin kaikille tyttäriensä hyveestä huolestuneille isille ja äideille, etteivät ne itämaiden pojat aina tänne säntää pelkkää karvapaikkaa hakemaan.
Seppo Ahti
Ilta-Sanomat Julkaistu: 25.9.2015
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1443060215638.html
JK.
Kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut
kansalainen voi tajuta, mistä asti ja mistä päätöksistä juontuvat sekä
Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan euron ja euroalueen kriisin
synnyt. Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi juontuvatkin!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen!
Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä
duunarina videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen ja toisenlaisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?
Viisautta - vaikkakin ns. jälkiviisautta - osoittaisi sekin!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
Koska tosiasiallinen tilanne Suomessa on tällainen vanhan virsikirjan virren 440 mukainen
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
onkin nyt todella pikaisesti tarpeen saada aikaan kansanäänestys kansan kurmoottamiseen johtaneista taloudellisista ja poliittisista
Maanantaina 28.9.2015 iltapäivään mennessä europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämä kansanäänestystä euroalueeseen kuulumisesta vaativa kansalaisaloite on kerännyt runsaassa parissa kuukaudessa jo yli
44200 allekirjoitusta... - Tokkopa_sitten_Sarikaan
tajuaa, kuten eivät näytä Sipilä ja Bernekään puhumattakaan sen enempää kuin demarit ja muutkaan porvarit ilman eri opastusta ymmärtävän, että Suomen irtautuminen yhteisvaluutta eurosta on Suomen ja sen kansalaisten kannalta paras vaihtoehto!
"Suomi varautuu muutoksiin Euroopan talous- ja rahaliitossa EMUssa
Suomalaistyöryhmä on hahmotellut kaksi vaihtoehtoista visiota EMUn kehittämiselle: niistä ensimmäisessä unioni vahvistaisi jäsenvaltioidensa ohjausta, toisessa valtiot itse vastaisivat omasta talouspolitiikastaan ja sen seurauksista.
EMUn kehittämistarpeita arvioinut suomalaistyöryhmä on luovuttanut raporttinsa valtiovarainministeri Alexander Stubbille (kok.) tänään torstaina.
Työryhmä on hahmotellut kaksi vaihtoehtoista visiota EMUn kehittämiselle. Niistä ensimmäisessä unioni vahvistaisi jäsenvaltioidensa finanssi- ja talouspolitiikan valvontaa ja ohjausta.
Samalla yhteinen vastuu jäsenvaltioiden riskeistä ja vakaudesta lisääntyisi.
Toisessa visiossa jäsenvaltiot itse vastaisivat omasta talouspolitiikastaan ja sen seurauksista. Tämä vaihtoehto vaatisi työryhmän mukaan pitkää siirtymäaikaa. Tuona aikana muun muassa vähennettäisiin jäsenvaltioiden velkaantuneisuutta.
Kumpikaan visio ei rajoittaisi mahdollisuuksia eurooppalaisen integraation syventämiseen. Ensimmäisessä vaihtoehdossa kansallinen päätösvalta supistuisi enemmän kuin toisessa.
Työryhmän puheenjohtajana on toiminut johtokunnan neuvonantaja Antti Suvanto Suomen Pankista.
Raportin todetaan antavan pohjaa Suomen kannan muodostamiselle, kun Euroopan unioni aikanaan päättää EMUn kehittämisestä. EU:n johtajien on määrä keskustella asiasta lokakuisessa Eurooppa-neuvostossa eli huippukokouksessa, valtiovarainministeriö kertoo tiedotteessaan."
Yle Uutiset 1.10.2015 / Esko Koivuranta
http://yle.fi/uutiset/suomi_varautuu_muutoksiin_talous-_ja_rahaliitossa/8345265
JK. Mielenkiintoista, että Antti Suvannon johtama työryhmä on hahmotellut VAIN "kaksi vaihtoehtoista visiota EMUn kehittämiselle. Niistä ensimmäisessä unioni vahvistaisi jäsenvaltioidensa finanssi- ja talouspolitiikan valvontaa ja ohjausta.
Samalla yhteinen vastuu jäsenvaltioiden riskeistä ja vakaudesta lisääntyisi.
Toisessa visiossa jäsenvaltiot itse vastaisivat omasta talouspolitiikastaan ja sen seurauksista. Tämä vaihtoehto vaatisi työryhmän mukaan pitkää siirtymäaikaa. Tuona aikana muun muassa vähennettäisiin jäsenvaltioiden velkaantuneisuutta.
Kumpikaan visio ei rajoittaisi mahdollisuuksia eurooppalaisen integraation syventämiseen. Ensimmäisessä vaihtoehdossa kansallinen päätösvalta supistuisi enemmän kuin toisessa."
Vrt. Senkin vuoksi entistäikin ajankohtaisempi ja välttämättömämpi on aikaansaada mitä piki9mmin tilanne, jossa eduskunta joutuun käymään perusteellisen keskustelun Suomen euroalueeseen kuulimisen eduista ja haitoista.
Ja siihen tarjoaa mahdollisuuden se, että europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämä nimienkeruu kansalaisaloitteeseen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa mahdollisimman pian saa tarvittavat 50000 allekirjoitusta!
Kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut
kansalainenhan voi tajuta, että onkin jo korkea aika varautua muutoksiin Euroopan talous- ja rahaliitossa!
Kuka tahansa, kenties jo jopa SSS-hallituksen Sipilä, Soini ja Stubb ymmärtävät sen, mistä asti ja mistä päätöksistä ja millaisista euron ja EMU:n valuvioista juontuvat sekä
Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan euron ja euroalueen kriisin
synnyt. Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi ovat juontuneet ja edelleen juontuvatkin!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen!
Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä
duunarina videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen ja toisenlaisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?
Viisautta - vaikkakin ns. jälkiviisautta - osoittaisi sekin!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
Koska tosiasiallinen tilanne Suomessa on tällainen
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
onkin nyt todella pikaisesti tarpeen saada aikaan kansanäänestys kansan kurmoottamiseen johtaneista taloudellisista ja poliittisista taustoista eli Suomen viemisestä 1998 kansan ääntä kuulemata EMU:un ja yhteisvaluutta euroon.
Torstaina 1.10.2015 iltapäivän alkuun mennessä europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämä kansanäänestystä euroalueeseen kuulumisesta vaativa kansalaisaloite on kerännyt runsaassa parissa kuukaudessa jo yli
44568 allekirjoitusta... - Sariko_seisoo_tyhjin
toimin, kun SSS-Suomessa avataan "tietä järjestäytyneelle rikollisuudelle" – poliisi ja verottaja eivät hyväksy hallintarekisteriä!
Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi FK:n järjesti arvopaperien hallintarekisteröintiä käsittelevän tiedotustilaisuuden Helsingissä maanantaina.
Poliisi ja verottaja pitävät erittäin ongelmallisena valtiovarainministeriön viime perjantaina esittelemää uutta hallintarekisterimallia. Poliisi- ja veroviranomaiset ovat tyrmänneet aiemmatkin mallit lausunnoissaan vuosi sitten.
Hallintarekisteriä ajaa Suomeen erityisesti Finanssialan keskusliitto FK, joka järjesti sitä koskevan tiedotustilaisuuden maanantaina. FK myönsi tiedotustilaisuudessa, että uusimpaan esitykseen ei ole tuotu viranomaisten tiedonsaantia parantavia muutoksia.
Verohallinnon harmaan talouden selvitysyksikön johtaja Janne Marttinen sanoo, että myös uusin malli on täynnä ongelmia ja yksikön viimevuotinen kanta on voimassa.
[ Talousvaliokunnan puheenjohtaja Turunen: En hyväksy hallintarekisteröintiä
http://www.hs.fi/talous/a1444017846254 ]
Selvitysyksikkö katsoi lausunnossaan, että nykyistä hyvin toimivaa suoran omistuksen järjestelmää ei tulisi romuttaa.
"Suunnitteilla olevat lainsäädäntömuutokset, jotka vähentävät omistuksen julkisuutta ja läpinäkyvyyttä sekä pienentävät veronkierron kiinnijäämisriskiä, luovat edellytyksiä harmaalle taloudelle", lausunnossa sanotaan.
Viranomaisten tiedonsaannin kannalta viime maanantaina esitelty hallintarekisterimalli on samanlainen kuin reilu vuosi sitten esitelty, Marttinen katsoo.
Selvitysyksikön mukaan työryhmän esitys ei pidä sisällään ratkaisua viranomaisten tietojensaannin turvaamisesta.
Harmaan talouden selvitysyksikön mielestä suorasta pakollisesta omistuksesta luopuminen väistämättä heikentää verottajan tiedonsaantia, lisää epäselvyyksiä, hankaloittaa perintää sekä ulosoton täytäntöönpanoa ja sitä kautta vaikuttaa verotulojen kertymiseen, yksikkö katsoo lausunnossaan.
Verohallinnon johtava lakimies Matti Merisalo puolestaan sanoi maanantaina, että myös uusi hallintarekisteriesitys lisäisi huomattavasti jo nyt kuormittuneen verottajan työtaakkaa. Hänen mukaansa suunnitteilla oleva eurooppalainen verotustietojen vaihto lieventäisi ongelmia, mutta ei poistaisi niitä.
Verohallinto katsoi viime vuonna lausunnossaan, että hallintarekisteri on viranomaisen tiedonsaannin kannalta ongelmallisena. Verohallinto lykkäisikin ratkaisua asiasta kunnes kehittyvästä kansainvälisestä verotustietojen vaihdosta on saatu riittävästi kokemuksia.
Myös Helsingin poliisista kerrottiin maanantaina, että heidän kielteinen kantansa hallintarekisteriin on pysynyt voimassa. Vuosi sitten Helsingin poliisilaitos katsoi, että hallintarekisteröintiä ei voida pitää rikostorjunnan kannalta miltään osin perusteltuna, koska valvova viranomainen ei voi suoraan tunnistaa suomalaista sijoittajaa hallintarekisterin takaa.
Helsingin poliisilaitos huomautti, että hallintarekisterillä lisättäisiin rikoksentekomahdollisuuksia merkittävästi: muutoksella avattaisiin paitsi järjestäytyneelle rikollisuudelle niin myös tavallisille sisäpiiriläisille mahdollisuus tehdä hyvin helposti sisäpiirikauppoja ja kätkeä rikoksella hankittuja varoja.
Helsingin poliisilaitoksen mukaan ehdotuksessa on huomioitu viranomaisten oikeudet saada tietoja todellisesta sijoittajasta, mutta valvova viranomainen ei osaa kohdentaa kyselyitä oikeisiin kohteisiin, kun sen tiedossa eivät ole arvo-osuuksien todelliset omistajat.
"Näin ollen väärinkäytökset jäävät käytännössä kokonaan paljastumatta. Mikäli hallintarekisteröinti mahdollistetaan esityksen mukaisesti, tulee Helsingin poliisilaitoksen mukaan samalla pyrkiä mahdollisimman hyvin turvaamaan viranomaisten tiedonsaanti", poliisilaitos katsoi.
Syyttäjälaitos ampui hallintarekisterin alas lausunnossaan viime vuonna ja on samaa mieltä edelleen. Valtakunnansyyttäjänvirasto katsoi vuosi siten lausunnossaan, että rikosvastuun toteuttamisen näkökulmasta "ehdotus on selkeästi huononnus vallitsevaan lainsäädäntöön verrattuna".
Valtakunnansyyttäjänvirasto näki hallintarekisteröinnistä hyötyä vain osakkeiden omistajille, ei yhteiskunnalle.
Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen katsoi Ilta-Sanomien haastattelussa maanantaina edelleen, että kaavailtu hallintarekisteri helpottaisi rikollista toimintaa ja vaikeuttaisi viranomaisten tiedonsaantia.
"Ainakin rikoksen tuottaman taloudellisen menetyksen määrä tulee kasvamaan. Omaisuuden kätkeminen ketjutusten ja järjestelyjen kautta olisi entistä helpompaa", Nissinen sanoi Ilta-Sanomille.
Valtiovarainministeriö ehdotti yllättäen perjantaina uudistusta, joka mahdollistaisi suomalaisille pörssiomistusten piilottamisen hallintarekisteriin ulkomaille. "
HS / Tuomo Pietiläinen 5.10.2015
http://www.hs.fi/talous/a1444017583834
Näin on asianlaita SSS-komennossa
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
Siksi tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Missä_Sari_luuraa_kun
köyhälle ja kyykytetylle kansalle on kerrottava, että euroalue on toimimaton!
Australialainen taloustieteilijä William Mitchell vierailee loppuviikon Suomessa puhumassa tutkimusaiheistaan eurokriisistä ja täystyöllisyydestä, joidenka psykologiaa hän on tutkinut.
Australiasta katsottuna euroalue näyttää karmaisevalta.
Euromaiden johtajat ovat kuin joukkopsykoosissa ja kieltävät tosiasiat. He tarrautuvat tuhoisan ryhmäajattelun sokaisemina kovaan oikeistolaiseen talouskuri-ideologiaan.
Eikä tässä vielä kaikki.
Australialaisen Newcastlen yliopiston taloustieteen professori ja täystyöllisyyden tutkija, joka johtaa Centre of Full Employment and Equity -tutkimuslaitosta.
Edustaa taloustieteilijänä jälkikeynesiläistä linjaa ja arvostelee talouskuripolitiikan teoreettisia ja poliittisia taustoja.
Tullut tunnetuksi työtakuuohjelmien keskeisimpänä kehittäjänä maailmassa.
Uusin kirja Eurozone Dystopia käsittelee eurojärjestelmän historiaa, eurokriisiä ja Emu-järjestelmän ongelmia.
Uskotellessaan itselleen, että ongelman ydin on nyt kustannuskilpailukyvyssä, Suomi ja moni muu euromaa itse asiassa palkkoja leikatessaan vain kisaa siitä, kuka tömähtää ensimmäisenä pohjalle.
"Euroalue on kroonisesti toimimaton. Silti Eurooppa jatkaa omaan jalkaansa ampumista", sanoo australialainen taloustieteilijä William Mitchell.
Hän vierailee Suomessa sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kattojärjestön Sosten kutsumana.
Mitchell on australialaisen Newcastlen yliopiston taloustieteen professori ja yksi maailman johtavia rahateorioiden tutkijoita. Hän on parhaillaan muutaman päivän vierailulla Suomessa puhumassa kahdesta lempiaiheestaan.
Toinen niistä on ongelmallinen euroalue, toinen täystyöllisyys. Aiheet toki leikkaavat myös toisiaan. Yhteistä niille on myös se, että kumpikin on Mitchellin mielestä sössitty ideologisista syistä.
Mitchelliltä on vastikään ilmestynyt eurojärjestelmän historiaan ja eurokriisiin keskittynyt kirja Eurozone Dystopia. Sen alaotsikko on Groupthink and Denial on a Grand Scale, vapaasti suomennettuna Ryhmäajattelu ja raskaan sarjan tosiasioiden kieltäminen.
Ryhmäajattelu on sitä, että joukossa tyhmyys tiivistyy, varsinkin kun joukkoon kohdistuu paljon painetta. "Tämä psykologian käsite on ollut todella mielenkiintoinen työkalu euroalueen analysointiin."
Euro on poliittinen, ei taloudellinen projekti, Mitchell sanoo. Euro on jatkumoa sille ajattelulle, jolle koko EU luotiin, siis pitämään Saksa aisoissa toisen maailmansodan jälkeen. Euroalueella haettiin tasapainoa Saksan ja Ranskankin talousylivoimalle.
Yksi osa ongelmaa on tosin yhä se, miten paljon paremmin Saksa osaa pelata euroalueen sinänsä hyvin kapeilla säännöillä. "Saksan keskuspankki todella osasi manipuloida D-markkaa niin, että se hyödytti Saksan vientiteollisuutta."
Myös euro-Saksa osaa pelin. Se ajoitti omat työreforminsa niin, etteivät muut vielä hoksanneet, mitä Saksa itse asiassa teki. Ja kun olisi ollut muiden vuoro sopeuttaa taloutta, ei ollut keinoja. "Emu-säännöt eivät salli elvytystä. Järjetöntä."
Euromaat voivat nyt pelastautua lähinnä kahdella tavalla, joko tekemällä euroalueesta liittovaltion tai irrottautumalla eurosta. Mitchell ei tosin oikein usko kumpaankaan.
Euro vaatii ison remontin ja euromaiden talousjohto uudelleenajattelua, hän sanoo. "En usko nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä liittovaltioon."
Mitchell on vahvasti keynesiläinen. Hän korostaa kokonaiskysynnän merkitystä. Siitä hän muistuttaa nyt Suomea.
Suomen ykkösongelma ei ole kustannuskilpailukyky, vaan ongelmat liittyvät eurooppalaisen kokonaiskysynnän ongelmiin, hän sanoo. Ja vaikka Suomi miten leikkaisi palkkakustannuksia, ei suhteellinen kilpailukykyero muihin kapene, kun muutkin leikkaavat. Mikä sinänsä on Mitchellistä järjetöntä.
Suomen ei tarvitse pelätä velkaantumista, vaan sitä, ettei tänne synny työpaikkoja.
"Viimeinen asia mitä Suomi nyt tarvitsee, on ostovoimaa syövät leikkaukset. Palkka ei ole vain kustannus. Se on myös se, mistä yritykset saavat tulonsa."
TALOUS 8.10.2015
Anna-Liina Kauhanen
HELSINGIN SANOMAT
http://www.hs.fi/talous/a1444191967817
JK.
Kaikki, mitä ikinä olet halunnut tietää eurokriisistä – ISTV torstain 8.10.2015 kello 16-18
"- - Eurokeskustelu käy vilkkaana myös Suomen rajojen ulkopuolella. Moni johtava amerikkalaisekonomisti pitää talous- ja rahaliittoa täysin epäonnistuneena hankkeena. Viimeksi tänään australialainen taloustieteilijä ja yksi maailman johtavista rahateorioiden tutkijoista William Mitchell sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että euroalue on kroonisesti toimimaton.- -"
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1444267009367.html
Katso https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy
Näin näyttää olevan asianlaita SSS-komennossa tässä suloisessa Suomen maassa
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
Siksi siis tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Jotta_SSS-hallitus_ei
ehtisi myydä kaikkia kiskoja ja mantuja, kansan on tajuttava, millaisia veijareita ovat Juha Sipilä ja hänen 100-prosenttista luottamustaan nauttiva Anne Berner!
Juha Sipilän ilmoitus varallisuudestaan ja sinnaisuuksistaan on syytä kaivaa julki!
"Näin pääministeri kätki miljoonansa"
[ ks. http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999 ]a
Yksi pääministeri Juha Sipilän (kesk.) käyttämistä vakuutusinstrumenteista on Nordea Capital -kapitalisaatiosopimus. Nordea kertoo sivuillaan instrumentista mm. seuraavasti:
- Sijoituskohteiden vaihdon yhteydessä ei mahdollista tuottoa veroteta eikä vaihtoja tarvitse ilmoittaa verotuksessa. Tuottoa verotetaan vasta sitä nostaessasi tai sopimuksen päättyessä.
- Sijoitusstrategian perustana on sijoitusten hajauttaminen valtionlainoihin, yrityslainoihin, osakkeisiin ja kiinteistöihin. Sijoituskori sisältää kotimaisia ja kansainvälisiä sijoituskohteita.
- Kuormituspalkkiota peritään 1 prosenttia 100.000 euron maksujen määrään. Lisäksi peritään vuotuista hoitopalkkiota.
Pääministeri Juha Sipilän (kesk.)sidonnaisuusilmoituksessa mainittu rahoitusomaisuus on sijoitettu muun muassa niin sanottuihin kapitalisaatiosopimuksiin, joiden avulla veronmaksun voi siirtää tulevaisuuteen ja omistukset sekä sijoitustoiminnan piilottaa julkisuudelta, kertoo Seura-lehti.
Kapitalisaatiosopimukset ja niin sanotut ”vakuutuskuoret” kuten säästöhenkivakuutus ovat vakuutusyhtiöiden kehittelemiä, laillisia sijoitusinstrumentteja. Niiden avulla tehtyjen sijoitusten osingot ja myyntivoitot ovat verovapaita kunnes rahaa nostetaan ulos rahastosta. Vakuutusyhtiö ottaa järjestelystä omat palkkionsa.
Seuran mukaan kapitalisaatiosopimus on ”vakuutus, jossa ei ole edunsaajaa, eikä mitään vakuutettua riskiä”, mutta silti vakuutuksen veroedut.
– Kyllä nämä veroedut ovat keskeisin syy, että yksityishenkilöt sijoittavat kapitalisaatiosopimukseen, sanoo Verohallinnon ylitarkastaja Janne Myllymäki Seuralle.
Seura kertoo, että vakuutuskuorien avulla Sipilän onnistui tuottaa medialle pettymys keväällä, jolloin sidonnaisuusilmoituksen odotettiin paljastavanmiljoonaomaisuuden yrityskaupoilla tehneen Sipilän omaisuuden suuruutta.
Sipilän ilmoituksen ”ylimalkaisuus” herätti tuolloinkin ihmetystä oikeusoppineissa. Ilmoituksessa tyydytään kertomaan miljonääripääministerin muun omaisuuden osalta, että hänellä vaimoineen on ”lisäksi merkittävä rahoitusomaisuus talletettuna seuraaviin Nordea pankki Suomi Oyj:n sekä Helsingin OP Pankki Oyj:n yksityishenkilöille tarjoamiin sijoitusinstrumentteihin; Nordea Eläkesijoitus, Nordea säästöhenkivakuutus 2 kpl, Nordea Capital Private (tuottokori) sekä OP Kasvutuottotili”.
Sipilän ei tarvinnut tarkentaa ilmoitustaan, koska se oli oikeuskanslerinviraston mukaan riittävä. Apulaisoikeuskansleri Risto Hiekkataipale kertoo Seuralle, että arvioon vaikutti muun muassa Sipilän selvitys siitä, että hän ei itse tee näissä instrumenteissa arvopaperikohtaisia sijoituspäätöksiä.
Pääministeri Sipilä kommentoi Seuran uutista Uudelle Suomelle lyhykäisesti Helsingin Kampin toritapahtumassa torstaina. Kysyimme, onko pääministerillä käytössä Seuran mainitsemia "vakuutuskuoria" ja paljonko niissä on varoja.
- En ymmärrä yhtään, mistä puhut. Mitä tarkoitat vakuutuskuorilla? Minulla on täsmälleen se omaisuus, jonka olen ilmoittanut ministeri-ilmoituksessa. Muuta ei ole, Sipilä vastasi.
Käsite-epäselvyyteen ei saatu selvennystä eikä jatkokysymyksiä esitettyä.
Seuran uutinen Sipilän järjestelyistä ehti jo herättää huomiota eduskunnassa. Oppositiopuolue Vasemmistoliiton kansanedustaja Kari Uotila katsoo pääministerin näyttävän kyseenalaista esimerkkiä, sillä hän vaikuttaa hyväksyvän verosuunnittelun lykkäämällä veronmaksun "hamaan tulevaisuuteen" vakuutuskuorten avulla. Kari Uotila kirjoittaa asiasta verkkosivuillaan.
Uotilan mielestä pääministerin toiminta ei herätä luottamusta "etenkään kun samaan aikaan leikataan rajusti pienituloisten tulonsiirroista ja palveluista".
Sipilän vakuutusjärjestelyistä uutisoi aiemmin kesällä Yle. Seuran tuoreen uutisenmukaan vakuutusjärjestelyiden suosio on kasvanut vauhdilla."
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/106818-tama-juha-sipilan-ilmoitus-kuohuttaa-taas-seura-nain-paaministeri-pimitti-miljoonansa?ref=suosituimmat
JK. SSS-komennon myötä veronvälttelijöillä on tiedossa ensi vuodeksi varsinainen "riemuvuosi" ja peräti saunanrahalaisiksi ikiajoiksi omaisuuksien kätkemistä turvaamaan vielä hallintarekisteri...
"Valtiovarainministeriö ehdotti viime perjantaina uudistusta, joka mahdollistaisi suomalaisille pörssiomistusten piilottamisen hallintarekisteriin ulkomaille. "
HS / Tuomo Pietiläinen 5.10.2015
http://www.hs.fi/talous/a1444017583834
Näin on asianlaita SSS-komennossa
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
Siksi tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Sari_heti_nimitalkoisiin
sillä Sipilä suojelee veronkiertoa!
Siksi Sipilä on "vääräoppisten seurassa", kirjoittaa Veli-Antti Savolainen!
"Juha Sipilän hallituksella on vaikeaa kun politiikan tutkijat ja media ei ymmärrä uutta strategista työtapamuutosta, jolla insinööri haluaa maata muuttaa.
Strategiahan on dynaaminen muutoksen hallinnan väline, jossa usein sumeassa ja kaoottisessa toimintavaiheessa, tavoitellulle muutokselle on määritetty selkeät tavoitteet, niille virstapylväät ja arvioitu haluttavat vaikutukset.
Strategialla asetetaan siis päämäärä, olennainen tavoite. - -
Hyvä strategi siis kuuntelee avoimin korvin kun keinoista puhutaan. Sipilä toimii näin, mutta päivä ja asia kerrallaan asioita seuraava media ei tätä ymmärrä eikä voi luonteensa vuoksi ymmärtääkään.- -
Asia kerrallaan ja irrallaan on saatu jo aikaan hirmuinen hässäkkä ja hermoromahdus perussuomalaiseen puolueeseen. Timo Soini tiesi, että hänen puolueensa otettiin hallitukseen kutistumaan. Hän tuskin kuitenkaan osasi painajaisunissaankaan odottaa mitä tuleman piti.
Kaikki olennaisimmat jytkyn aiheet tulivat heti eteen ja kaatuivat syliin ilman vastaan panemisen mahdollisuutta. Kreikan kolmas tukipaketti tehtiin ja perussuomalaiset saivat tehdä vain yhden pellehypyn. Sitten muuten vaatimattomat leikkaukset nostivat koulutuspoliittisen älämölön. Tämän jälkeen työväenpuolueeksi profiloitunut PS joutui SAK:n klassisen, jo aiemmin nähdyn, manoveerauksen uhriksi kun työväenluokan sankarillinen luokkataistelu torilla sai sen asetettua kapitalistien leiriin.
Näyttää siltä, kiitos Alexander Stubbin kokoomuksen liberasiiven sekä keskustan EK-lobbyn, Matti Vanhanen-Anne Berner-Olli Rehn, että yhden neoliberaalin totuuden kova leikkauskuripolitiikka olisi myös perussuomalaisten valitsema tie.
Kun päälle tuli vielä pakolaisvirta, näytti PS, ei vain valinneen herrojen puolen, vaan myös sallineen Mamujen tulla.
Herrasleiri oli pahempi mielikuva kuin takin kääntämiset. Se merkitsi asettumista leiriin, jonka piti olla vastaleiri.
Kun persujen luokkapetos paljastui, alkoi duunareille maistua vanha hyvä työnväen liike.- -
Keskusta ei ole vielä kärsinyt, mutta sitä odottaa kannatuskuilu jos mielikuva uusliberalismista käyttövoimana puolueen kostonhimoisessa työreformissa jää päälle. Sehän tarkoittaa, että kaikki alkaa taas näyttää kokoomuksen johtamalta, kuten kävi Matti Vanhasen hallituksen aikana 2007–2011. Se johti veret seisauttavaan keskustan tappioon.- -
Perussuomalaisilla ja keskustalla on yhteinen alkuprofeetta: viime vuosisadan alun merkittävä poliitikko ja moraaliajattelija Santeri Alkio, joka oli sosiaaliradikaali itsenäisyysmies.
Alkion omintakeisten ja kaukonäköisten aatteiden varassa maaseutupuolue keskusta on selvinnyt yli vuosikymmenten huolimatta maatalousyhteiskunnan katoamisesta. Itse asiassa se selvisi jopa paremmin kuin vasemmisto puolestaan teollisen yhteiskunnan jälkeisessä murroksessa. Yhdessä alkioalkuiset puolueet olivat vaaleissa suurempi allianssi kuin koskaan.
Samaan Alkion perintöönhän juontuu myös populistipuolueidemme perintö. Ne olivat alunperin juuri maalaisliittoa vastaan nousseita protestiliikkeitä; 1930-luvun pulamiehet ja radikaali ,vasemmistolais-kansallismielinen SPP 1929. että sotienjälkeisen ajan vennamolaiset Pientalonpoikien puolue ja SMP. Ne kaikki vetosivat Alkion perintöön syyttäen maalaisliitto-keskustaa Alkion köyhän asian hylkäämisestä. Alkio piti Maalaisliiton tärkeimpänä tehtävänä köyhälistön edustamista ja arvosteli oikeiston suhtautumista sosiaalisiin kysymyksiin.
Juha Sipilä on valinnut suurella riskillä vääräoppista seuraa, ei persuista vaan kokoomuksesta. Alkio halusi omasta taustastaan johtuen luotsata maalaisliittoa yhteistyöhön sosialistien kanssa ja näki puolueen sijainnin ei oikealla vaan nimenomaan poliittisessa vasemmistossa toimivana kansallisena puolueena. Alkio visioi talonpojasta ja pienviljelijästä kansallisperheen isänä, joka toimisi veriheimolaisuutensa työläisten kanssa.
Hän piti sisällissodan yhtenä alkusyynä porvariston moraalista rappiota. Erityisellä ja ruoski sisällissodanaikaisten gulashien keinottelevaa ja kahlehtimatonta kapitalismia. Kapitalismi tehnyt syntiä ja rikkaudenhimo tukahduttanut tuhansilta ihmisäänet rinnasta.
Alkio visioi jo 1920 yhteismarkkinoihin ja yhteisvaluuttaan nojaavien Euroopan yhdysvaltoja mahdollisena heti, kun molemmat kommunismi ja kapitalismi olisivat sortuneet. Hän tuomitsi Lapuan liikkeen syyttäen Kokoomusta kyynisestä yrityksestä hyötyä lapualaisten toiminnasta.
Perussuomalaiset pelastaa kutistumiselta vain oikea leiri, joka ei ole oikealla.
Suurin kysymys, jossa leirivalinta persuissa joudutaan tekemään, ei ole talous- eikä edes pakolaispolitiikka, vaan kuntien, aluehallinnon ja soteen liittyvä aluepolitiikka.- -"
Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset 9.10.2015
http://www.kaupunkiuutiset.com/uutiset/273584-tarttukaa-alkioon-soini-ja-sipila
JK. Siksi tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Sarikin_taitaa_häärätä
vain evankelistana, vaikka kristillisdemokraateilla olisi puolueena nyt ihan oikeaa yhteiskunnallistakin tekemistä!
Tarpeen siis taitaa olla Sarille itselleenkin, mutta aivan välttämätöntä Juha Sipilälle, jonka on todella korkea aika alkaa ottaa selvää niistäkin ajoista, jolloin hän itse vielä vuoli kultaa Solitrasta(an) eli mm. vuoden 1998 EMU-päätöksen ajoista ja perhtyä myös miltei kuoliaaksi mediassa vaietun Liberan KAIKKI MITÄ OLET HALUNNUT TIETÄÄ EUROKRIISISTÄ - seminaarin antiin.
Europarlamentaarikko Paavo Väyryseltäkin niin SSS-miehet Sipilä ja Stubb - Soinista ja hallituksen kiintiönaisista nyt puhumattakaan - voisivat kysyä euroalueasiassa osviittaa.
Väyrynen kehottaa muitakin kansalaisia perehtymään seminaarin antiin kunnolla!
[ks. http://www.libera.fi/yleinen/kaikki-mita-olet-halunnut-tietaa-eurokriisista-materiaali/ ]
"Asetin suuria toiveita ajatuspaja Liberan viime torstaina järjestämään euroalueen kriisiä käsitelleeseen seminaariin. Puhujalista oli vakuuttava.
Kun seminaari lähetettiin suorana ISTV:ssa, matkustin lentäen Strasbourgista Brysseliin. Lehdistössä siitä kerrottiin hyvin vähän. Liberan sivuille tallenne ilmestyi vasta äskettäin.
Seminaarin ohjelma oli valitettavasti rakennettu siten, että sivurooliin jäivät ne, jotka kannattavat Suomen irrottautumista euroalueesta.
Elina Lepomäen alustus oli kyllä hyvä, mutta sen jälkeen järjestetyissä paneelikeskusteluissa voimasuhteet olivat 2-1 niiden hyväksi, joiden mielestä Suomen tulisi pysyä euroalueessa.
Professori Vesa Kanniaisen olisi tullut voida esitellä kunnollisesti asiantuntijaryhmän arvio euroerosta aiheutuvista kustannuksista ja hyödyistä. Hänelle suotiin kahden tunnin mittaisen seminaarin ajasta vain 10 minuuttia. Saman ajan sai Roger Wessman, jolla oli esitettävänään lähinnä poleemisia heittoja.
Kanniaisen mukaan irtautumisen hinta olisi nollasta 20 miljardiin euroon, ja kaikissa vaihtoehdoissa pidemmän aikavälin hyödyt olisivat selvästi haittoja suuremmat.
Wessman väitti eron hinnaksi jopa 200 miljardia euroa, kun asiaa vuosikausien ajan vatvottaisiin.
Näin ei tietenkään toimittaisi, vaan päätös tehtäisiin nopeasti tiedonannon pohjalta eduskunnassa, ja eron ehdoista käytäisiin sen jälkeen pikaiset neuvottelut euroalueen muiden jäsenmaiden ja Euroopan komission kanssa. Tämä lyhyt siirtymävaihe olisi hyvin hallittavissa.
Entistä suuremmat euroalueen kriisit ovat jo muhimassa. Esimerkiksi Italian valtion velka on noussut jo yli 2200 miljardiin euroon, ja se on kasvanut pahimmillaan yli 20 miljardin kuukausivauhtia.
Suomen olisi mitä pikimmin irrottauduttava euroalueesta. Siten saisimme nopeasti aikaan taloudellista kasvua, joka auttaisi meitä ratkaisemaan kestävällä tavalla ongelmiamme.
Onkin taas kysyttävä, kuinka suuri taloudellinen ja yhteiskunnallinen hinta aiotaan maksaa siitä, että saamme olla mukana velkaunioniksi ja liittovaltioksi kehittyvässä euroalueessa.
Katsokaa Liberan järjestämästä seminaarista tehty tallenne (linkki) ja tehkää oma arvionne. Kuunnelkaa erityisen tarkkaan valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosaston entisen päällikön Peter Nybergin ja vankan pankkikokemuksen omaavan Stefan Törnqvistin puheenvuoroja.
Niille olisi saatava tulevaisuudessa enemmän näkyvyyttä ja kuuluvuutta.
Paavo Väyrynen"
http://www.paavovayrynen.fi/2015/10/10/liberan-seminaarin-antiin-kannattaa-perehtya/
JK. Kannattaa siis visusti tutustua seminaaritiivistelmään kaiken kaikkiaan...
http://www.libera.fi/yleinen/kaikki-mita-olet-halunnut-tietaa-eurokriisista-materiaali/
... mutta aivan erityisesti professori Vesa Kanniaisen esitykseen...
"Voisiko euron hajottaa hallitusti?
Onko Fixit mahdollisuus
Professori Vesa Kanniainen
Helsingin yliopisto, EuroThinkTank
08.10.2015 "
http://libera.fi/libera-uusi/wp-content/uploads/2015/10/Kanniainen-Voisiko-euron-hajottaa-hallitusti-2015-Versio-Keskiviikko-VIIMEISIN.pdf
JK. Kannattaa tutustua myös kauppatieteiden tohtori Paavo Lintulan ajatuksiin ja siirtyä linkin kautta allekirjoittamaan europarlamentaarikko Paavo Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen totetuttamisesta koskien Suomen jäsenyyttä euroalueessa...
Paavo Lintula: "Euro on näivettänyt Suomen reunavaltioksi"
Helsingin Sanomat 9.5.2015
http://www.hs.fi/mielipide/a1431057094568
Koska näin on asianlaita SSS-komennossa
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
siksikin tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Sari_tuskin_kuin_vain
rukoilee ja siunaa?
Harmaan talouden torjunta hyytyy, vaikka tutkinta tuo valtiolle tuloja!
”Tässä ei ole mitään järkeä”, sanoo sisäministeriön poliisitarkastaja Antti Simanainen (HS 15.10.2015).
Kannattaa klikata ja lukea!
http://www.hs.fi/talous/a1444797020493
ja tutustumalla myös hyvin valaisevaan grafiikkaan!
Harmaan talouden asiantuntijan, verotusneuvos Markku Hirvosen mukaan nykyinen hallitus näyttää olevan 20 vuoteen ensimmäinen hallitus, joka ei pidä torjuntaohjelmaa tarpeellisena.
Viranomaiset pystyvät kamppailemaan harmaata taloutta vastaan nykyistä heikommin ensi vuonna, kun harmaan talouden torjuntaohjelma päättyy ja poliisin talousrikostutkijoiden määrä on vähenemässä viidenneksellä.
Näin on tapahtumassa siitä huolimatta, että talousrikostutkijat ovat sisäministeriön mukaan tuoneet enemmän tuloja valtiolle kuin heidän palkkaamisensa on maksanut.
"Henkilökohtainen mielipiteeni on, että tässä ei ole mitään järkeä. Valtiolle tuottoa tekevä toiminta hiipuu", sanoo sisäministeriön poliisitarkastaja Antti Simanainen.
Hän kertoo, että yksi henkilötyövuosi maksaa noin 60 000 euroa, mutta valtio saa yhden talousrikostutkijan työpanoksella vuodessa keskimäärin 110 000 euron tulot.
Sisäministeriön mukaan talousrikostutkijoiden väheneminen viidenneksellä tarkoittaa, että yhden vuoden aikana selvitettyjen rikosten määrä voi laskea 1 900:sta 1 500:aan.
Edellisen hallituksen käynnistämä vuosien 2012–2015 harmaan talouden torjuntaohjelma päättyy vuodenvaihteessa.
Sisäministeri Petteri Orpo (kok) vahvistaa HS:lle, ettei hallitus aio käynnistää uutta, nykyisenlaajuista torjuntaohjelmaa.
"Valitettavasti joudumme heikentämään määrärahoja."
[ ks. http://www.hs.fi/talous/a1444796881688 ]
Onko talousrikostutkijoiden määrän vähentäminen toimiva säästökeino, jos työ tuottaa enemmän rahaa kuin kuluttaa?
"Sisäministeriön näkökulmasta olisi tietysti sitä parempi mitä enemmän on resursseja. Nyt joudumme toimimaan näillä resursseilla mahdollisimman tehokkaasti", Orpo toteaa.
Sisäministeri sanoo, että hallitus aikoo arvioida eri hallinnonalojen toimia ja esittää näkemyksensä harmaan talouden torjunnasta julkisuudessa pian.
"Keskustelu on lähtenyt väärille urille. Harmaan talouden torjunta ei ole loppumassa."
Edellisen hallituksen aloittama torjuntaohjelma on saanut vuosittain 20 miljoonan euron lisärahoituksen.
Verohallinto ja syyttäjälaitos ovat saaneet lisäresursseilleen jatkoa myös ensi vuonna, mutta poliisi on menettämässä oman 6,4 miljoonan euron osuutensa.
"Se tarkoittaa, että noin 90 talousrikostutkijaa lähtee pikkuhiljaa muihin tehtäviin", poliisitarkastaja Simanainen sanoo.
Jäljelle jää noin 450 talousrikostutkijaa. Poliisi voi halutessaan paikata vähennystä sisäisillä siirroilla, mutta silloin muiden tehtävien hoito voi kärsiä.
Myös muun muassa kuluttaja- ja kilpailuvirasto, tulli ja valtakunnanvouti ovat jäämässä ilman nykyistä lisärahoitustaan.
Suomessa on ollut yhtäjaksoisesti vuodesta 1996 lähtien harmaan talouden torjuntaohjelmia. Verohallinnon harmaan talouden selvitysyksikön johtaja Janne Marttinen kertoo, että ne ovat osoittautuneet hyviksi keinoiksi ohjata torjuntaan liittyvää lainsäädäntötyötä.
Ohjelmilla on Marttisen mukaan muun muassa vähennetty harmaan talouden toimijoiden saamia hyötyjä, kasvatettu kiinnijäämisriskiä ja saatu viranomaisille uusia toimivaltuuksia.
Ohjelmilla on saatu aikaan esimerkiksi rakennusalan käännetty arvonlisävero, työmaiden veronumerokortti, tilaajavastuulaki ja verovelkarekisteri.
Harmaan talouden asiantuntijan, verotusneuvos Markku Hirvosen mukaan nykyinen hallitus näyttää olevan 20 vuoteen ensimmäinen hallitus, joka ei pidä torjuntaohjelmaa tarpeellisena.
"Kysymys ei ole vain edellisen hallituksen harmaan talouden torjuntaan myöntämien lisäresurssien leikkaamisesta vaan systemaattisen ja pitkäjänteisen lainsäädännön ja viranomaistoiminnan kehittämisen katkaisemisesta", Hirvonen arvostelee.
Myös Valtiontalouden tarkastusviraston mielestä torjuntaohjelmat ovat olleet varsin hyvä tapa torjua harmaata taloutta, sanoo johtava tuloksellisuustarkastaja Sami Vuorinen.
Myös hallituksen kaavailema osakkeiden hallintarekisteri voi vaikeuttaa rikostutkintaa.
Poliisin ja syyttäjälaitoksen mukaan hallintarekisteröinnin salliminen suomalaisille mahdollistaa rikokset nykyistä vapaammin.
Talousrikostutkintaa hankaloittaa sekin, että tutkijoita on siirretty muiden poliisien tapaan määräajaksi turvapaikkatutkintaan."
HS Lasse Kerkelä 15.10.2015
http://www.hs.fi/talous/a1444797020493
JK. SSS-hallitus näyttää olevan EK:n ja FK:n - ja talousrikollisten - aisankannattaja.
Liike-elämään on kuulunut ja kuuluu monimuotoinen vero"suunnittelu".
Ideologisesti Sipilällä ja Bernerillä & Co ei ole suurta halua laittaa tukijoitansa
epämiellyttäviin tilanteisiin, pikemmin pelastaa heidät ensin v. 2016 veronvälttelijäin armahdusvuodella ja sitten lopullisesti hallintarekisterillä... - Sarilla_nyt_1000_taalan
paikka!
SSS-hallituksen normienpurkutalkooväen kärjessä äheltävän uusiokepulaiskaksikon Sipilä & Berner (ent. kok.) kynsiin joutunut kansa alkaa ihmetellä, miten kauan kestää keskustaa viime eduskuntavaaleissa tukeneiden kansalaisten ja ensi kädessä Keskustan eduskuntaryhmään valittujen kansanedustajien tajuta sitä, miksi
"Kokoomus pelkää menevänsä gallupeissa keskustan ohi"?
Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Marko Junkkari on analysoinuit tilannetta herkullisesti kolumnissaan (HS 13.10.2015).
Etenkin jos tulos on huono, niin puoluejohtajat mieluusti korostavat puolueiden kannatuskyselyiden viihdearvoa. Todellinen mittaus tehdään sitten vasta vaaleissa.
Näinhän se on – kannatusmittaukset eivät muuta eduskunnan voimasuhteita. Silti mittaukset eivät ole pelkkää poliittista viihdettä, sillä niillä voi olla hyvinkin suuria vaikutuksia puolueiden politiikan tekoon.
Yleisradion viime viikon kyselyssä "mannerlaatat siirtyivät", sillä perussuomalaisten kannatus suorastaan romahti. Puolue jäi vihreidenkin taakse viidenneksi suurimmaksi puolueeksi.
Tulos oli perussuomalaisille sokki. He varmastikin odottivat kannatuksen hienoista laskua, mutta 4,3 prosenttiyksikön romahdus oli historiallisen raju.
Politiikan kommentaattorit povasivat Juha Sipilän (kesk) hallitukselle vaikeuksia, sillä perussuomalaisille saattaa syntyä kova tarve profiloitua. Moni veikkasi, että perussuomalaisten saattaa olla jatkossa vaikeampaa pysytellä hallituksen leikkauspäätösten takana.
Silti suurta linjanmuutosta on tuskin tulossa.
Perussuomalaiset ovat hallituksessa panttivankeina. Heidän kannatustaan tuskin auttaisi, jos puolue lähtisi nyt pakittamaan pakkolakien suhteen. Onhan puolue ollut hallituksen toiseksi suurimpana puolueena ollut niitä sorvaamassa.
Perussuomalaisten toivo on lähinnä siinä, että kovilla päätöksillä olisi jotain positiivisia vaikutuksia Suomen talouteen ennen vuoden 2017 kuntavaaleja. Tai siihen mennessä edes pakolaiskriisi saataisiin jotenkin aisoihin.
Itse asiassa suurin vaikutus Sipilän hallituksen toimintakykyyn saattaakin piillä keskustan ja kokoomuksen voimasuhteissa. Vielä niissä ei ole tapahtunut dramaattisia muutoksia.
Ylen kyselyssä keskusta säilyi edelleen suurimpana puolueena, vaikka sen kannatus laski 1,3 prosenttiyksikköä edellisestä kyselystä. Kokoomus oli kolmantena 18 prosentin kannatuksella.
Kokoomuslaiset ovat viime aikoina olleet hyvin huolissaan kannatuskyselyistä.
Kokoomuslaisten huoli on huvittavaa, sillä he tuntuvat etenkin pelkäävän sitä, että kokoomus menisi kyselyissä keskustan ohi.
Jos keskustan kannatus romahtaa, Juha Sipilälle tulee vaikeuksia oman eduskuntaryhmänsä kanssa.
Sipilän asema puolueen pelastajana on vielä vahva, mutta kapina kytee jo.
Punamullan nimiin vannovia keskustalaisia hirvittää Sipilän hallituksen kokoomuslainen politiikka. Vielä enemmän heitä kuitenkin riipivät Sipilän ministerivalinnat. Sipilän nosti ensimmäisen kauden kansanedustajan Anne Bernerin liikenneministeriksi, vaikka hän ei ollut edes puolueen jäsen. Eduskuntaryhmässä on iso joukko pitkän linjan kansanedustajia, joiden mielestä salkku olisi kuulunut ehdottomasti juuri heille. Bernerin asemaa ei helpota se, että hän ronskisti sulkee juna-asemia keskustan sydänmailta.
Kokoomukselle nykytilanne sopii mainiosti.
Hallitusohjelma on niin kokoomuslainen, että kokoomus olisi tuskin itsekseenkään saanut väännettyä sen kokoomuslaisemmaksi.
Toisaalta Sipilä tarjoaa kokoomukselle mukavan tuulensuojan, kun pääministeri puolustaa eturivissä hallituksen kovia päätöksiä.
Kokoomuslaisten onkin vaikea hillitä riemuaan. Hallitus tekee kokoomuslaista politiikkaa, josta keskusta kantaa poliittisen päävastuun.
Kokoomuksessa toivotaan, että vastuunkanto rokottaa keskustan kannatusta – mutta vasta hieman lähempänä seuraavia vaaleja.
Marko Junkkari
HS:n pääkirjoitustoimittaja"
HS 13.10.2015
http://www.hs.fi/politiikka/a1444703052330?jako=23baaa62a33bff4a35f5d12562e9a1ac&ref=tf_iHSisboksi-mobiili&utm_campaign=tf-hs&utm_source=iltasanomat.fi&utm_medium=tf-mobilesite
JK.
Kannattaa tutustua myös kauppatieteiden tohtori Paavo Lintulan Helsingin Sanomissa esittämiin ajatuksiin ja siirtyä linkin kautta allekirjoittamaan europarlamentaarikko Paavo Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksen toteuttamisesta koskien Suomen jäsenyyttä euroalueessa...
"Euro on näivettänyt Suomen reunavaltioksi"
Helsingin Sanomat 9.5.2015
http://www.hs.fi/mielipide/a1431057094568
Miksiköhän?
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Koska on sekä noin että näin asianlaita SSS-komennossa
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
siksikin siis tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
HUOM! Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämään keräykseen koskien Kansalaisaloitetta kansanäänestyksen saamiseksi Suomen kuulumisesta euroalueeseen on kolmessa kuukaudessa kertynyt jo yli 46550 allekirjoitusta! - SSS_bisnesmies-
hallituksen - onhan siinä toki muuan bisnesnainenkin, jonka jälki vasta kamalaa onkin - myötäotteen veronvälttelijöistä ja jopa suoranaisista talousrikollisista on noteerannut sentään myös jo edellisen hallituksen sisäministeri Päivi Räsänen:
”Onko hallitus nostanut kädet ylös talousrikollisuuden edessä?”
Entinen sisäministeri, kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) ihmettelee, miksi harmaan talouden torjunta ei ole yksi nykyisen hallituksen kärkihankkeista.
Päivi Räsäsen mukaan hallituksen suunnitelma säästää harmaan talouden torjunnasta on vaarallinen.
Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että hallituksen säästötoimet uhkaavat vähentää poliisin talousrikostutkijoita, vaikka talousrikosten selvittäminen tuottaa valtiolle enemmän kuin siitä koituu kustannuksia.
Räsäsen mukaan harmaan talouden lisämäärärahoilla onnistuttiin viime vaalikaudella lisäämään rikos- ja verohyödyn takaisinsaantia lähes 50 miljoonaan euroon vuodessa.
– Onko hallitus nostanut kädet ylös talousrikollisuuden edessä? On arvioitu, että menetämme verotuloja jopa 15 prosenttia talousrikollisuuden vuoksi. Talousrikostorjunnan henkilötyövuosia poliisissa vähennetään lähes 100 henkilötyövuodella viime vuoden tasosta, ja valtiolle saadun rikoshyödyn hallitus olettaa putoavan noin 13 miljoonalla eurolla, Räsänen kritisoi.
Kansanedustajan mukaan hallituksella on kovat tavoitteet saada 150 miljoonan euron lisätulot yritysveropohjaa tiivistämällä ja harmaata taloutta kitkemällä, vaikka budjettiin ei ole varattu lisäresursseja harmaan talouden torjumiseksi.
– Harmaan talouden torjunta on poikkeuksellisen varma ja tuottava sijoitus. Siihen laitetut resurssit saadaan moninkertaisesti takaisin, kuten viime vaalikausi osoitti.
Räsäsen mukaan hallituksen säästösuunnitelma on vaarallinen, sillä tehokasta talousrikostorjuntaa ei polkaista käyntiin nopeasti.
– Harmaan talouden torjunta on väärä säästökohde. On sääli, jos nyt menetämme ne osaajat, jotka viime kaudella koulutettiin vaativaan tutkintaan. Jos harmaata taloutta tahdotaan yhteiskunnassa torjua, olisi ohjelman jatkaminen hyväksi todettu toimintamalli, Räsänen toteaa."
JOHANNA MATTINEN
johanna.mattinen(at)ilmedia.fi
IL 16.10.2015
http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015101520520891_uu.shtml - Kummaa_kristillisyyttä
Voiko uusiokepulaiskaksikolta Sipilä & Berner muuta juuri odottaakaan kuin uskonnolliseen (= kristillisen) ihmisen valekaapuun puettuna
pimitystä ja sumutusta, onhan heidän kakkara-strategiansa keskeisin olemus
pelkistettävissä mottoon "tiedon pimitys johtamistaidon apuvälineenä"!?
[ ks.
"Jopa hallituksessa hämmästellään "uutta" Sipilää – näin pääministeri on muuttunut vaalien jälkeen
Keskusta voitti Juha Sipilän johdolla eduskuntavaalit puoli vuotta sitten. Vasemmisto-opposition mielestä Sipilä käyttää nyt pääministerin valtaa sumeilematta. - -
"- - Vaalirenkutus on jo unohdettu, vaikka Suomi ei ole vielä kunnossa. Nyt Sipilän hallituksen politiikkaa – kovia leikkauksia ja pakkolakeja – luonnehditaan oppositiossa niin oikeistolaiseksi, että " Santeri Alkio kääntyy haudassaan". - -"
- - "Sipilä on tullut vallantäyteiseksi. Hän käyttää pääministerin valtaa sumeilematta."
Kun Sipilä nosti yritysmaailmassa niin ikään menestyneen Anne Bernerin (kesk) ministeriksi, vasemmistolle selvisi pian, että markkinaehtoisuus on Sipilänkin vahva agenda.
Vasemmistossa nähdään, että Sipilä ajaa koko Suomen julkisen sektorin markkinaehtoiseksi.
Kristillinen vakaumus nousee esille usein, kun Sipilästä puhutaan. Vanhoillislestadiolaisista haarautunut herätysliike Rauhan sana on hänelle läheinen.
"Olen myös luterilainen ja uskovainen. Sen sijaan en lokeroi itseäni lestadiolaiseksi", Sipilä on itse kertonut Risto Uimosen kirjassa.
Kristillisdemokraatit ihmettelevät, missä ovat Sipilän kristilliset arvot, kun hallitus leikkaa köyhiltä, vanhuksilta ja lapsiperheiltä. Keskustankin ryhmässä juuri nämä leikkaukset kirpaisevat. Sipilän kristillisyyttä ei kuitenkaan kukaan epäile.
"Juhalla on kristilliset arvot hyvin syvällä. Hänen toimintaansa ohjaa syvä uskonnollinen asenne, joka myös kantaa häntä", eräs keskustalainen kuvaa.
Keskustalaiset näkevät, että kovien päätösten taustalla on edelleen inhimillinen puoli.
"Hän ei ole muuten kova, mutta on kova silloin, kun tekee päätöksiä", kuuluu yksi luonnehdinta.
Sipilän pojan kuolema ennen eduskuntavaaleja oli niin kova paikka, ettei siitä olisi selvinnyt, ellei hänellä olisi suhdetta korkeimpaan, eduskuntaryhmässä nähdään.
"Hän jaksaa sen avulla", yksi kansanedustaja sanoo. - -"
KOTIMAA 18.10.2015
Martta Nieminen
HELSINGIN SANOMAT
http://www.hs.fi/kotimaa/a1445050621434 ]
Siksipä siis on SSS-hallituksen normienpurkutalkoiden parina uudistuksena ensin veronvälttelijöiden rikosseuraamuksena vain anteeksianto eli todellinen "riemuvuosi 2016", jonka jälkeen voi turvallisen mielin jatkaa verosuunnittelun merkeissä veronkiertoa ja sitten siis pysyväiseksi tarkoitetun muka uskonnoosakeomistajasuhteiden pimitysjärjestelmän eli
hallintarekisterin turvin ...
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on jo karvansa näyttänyt:
[ "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"
http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag
http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620
]
Ja mitä onkaan ajateltavissa pääministeri Juha Sipilästä itsestään ja hänen jo vuosikymmenkausia jatkuneesta "veromoraalistaan"?!?
http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999
]
JK.
Koska näin on asianlaita SSS-komennossa
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
siksikin tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Sipilän_kaltaisten
kristittyjen jäljiltä kohta - eli vuodeksi 2016 sen kaavaileman veronvälttelijöiden katumusvuoden jälkeen veroillakin vain rahvaan piiristä löytyvät maksajansa kyllä on SSS-hallinnon kärkihankkeiden myötä myös osinko-, palkka- ja eläketuloilla aiovan eri kasteihin kuuluvat saajansa!
Toiset eli etenkin taloudelliseen ja poliittiseen eliittiin kuuluvat saavat paljon enemmän kun taas suuri enemmistö paljon vähemmän!
Mahtaa panna - jos ei muulloin niin vaikkapa iltarukouksen aikaan - Rauhan Sanan armoittaman miehenkin pohtimaan, miten salata tavalliselta kansalta nämäkin tosiasiat?!?
”Hyytävä” laskelma lyötiin hallituksen naamalle: ”27 000 uutta köyhää rajan alapuolelle”
Asumistuen leikkaukset ja eläkkeiden indeksijäädytykset pudottavat 27 000 uutta jo valmiiksi kädestä suuhun elävää vanhusta köyhyysrajan alapuolelle, kertoi oppositiopuolue vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto eduskunnassa hetki sitten.
– Pyysin eduskunnan tietopalvelua selvittämään, miten hallituksen toimet vaikuttavat eläkkeensaajien toimeentuloon. Sain laskelman eilen, ja se on hyytävää luettavaa: hallitus työntää kymmeniä tuhansia pienituloisia köyhyysrajan alapuolelle, Kahikuoto sanoi.
- Eikä laskelmassa ole vielä voitu huomioida hallituksen uhkaamia lääke- ja matkakorvausten heikentämisiä. Ne tulevat edelleen kasvattamaan köyhien eläkeläisten määrää, hän lisäsi.
Eduskunta käsittelee parhaillaan opposition välikysymystä hallituksen budjettiesityksen 2016 vaikutuksista eläkkeensaajien asemaan.
Hallitus leikkaa eläkeläisten asumistukea niin, että eläkeläiselle leikkaus on korkeintaan 60 euroa kuukaudessa.
Hallitus perustelee eläkeläisten asumistuen leikkaamista Suomen velkaantumisen taittamisella.
Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä korosti, että ei ole vastuullista jatkaa valtion velkaantumista.
–Tavoitteena on että velkaantuminen suhteessa bruttokansantuotteeseen taittuu vaalikauden loppuun mennessä, Mäntylä sanoi."
Linda Pelkonen
21.10.2015 klo 15:25
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/129079-hyytava-laskelma-lyotiin-hallituksen-naamalle-27-000-uutta-koyhaa-rajan-alapuolelle
JK.
Kun vielä siis on SSS-hallituksen normienpurkutalkoiden parina uudistuksena ensin veronvälttelijöiden rikosseuraamuksena vain anteeksianto eli todellinen "riemuvuosi 2016", jonka jälkeen voi turvallisen mielin jatkaa verosuunnittelun merkeissä veronkiertoa ja sitten siis pysyväiseksi tarkoitetun muka uskonnoosakeomistajasuhteiden pimitysjärjestelmän eli
hallintarekisterin turvin ...
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on jo karvansa näyttänyt:
[ "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"
http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag
http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620
]
Ja mitä onkaan ajateltavissa pääministeri Juha Sipilästä itsestään ja hänen jo vuosikymmenkausia jatkuneesta "veromoraalistaan"?!?
http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999
]
JK.
Koska näin on asianlaita SSS-komennossa
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
siksikin tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Mahtaako_Sipilä
ymmärtää mitään tästäkään eli siitä, että ilman kansanäänestystä ex-pääministeri Paavo Lipposen yhdessä presidentti Martti Ahtisaaren ja tuolloisen valtiovarainministeri Sauli Niinistön kanssa vimmaisesti ajama Suomen eurojäsenyys oli alun alkaen "vakava erehdys", kirjoittaa Aalto-yliopiston taloustieteen professori Sixten Korkman "Väärää talouspolitiikkaa" -kirjassaan.
Torstaina julkaistussa professori Sixten Korkmanin Väärää talouspolitiikkaa -kirjassa Korkman toteaa, että Suomen eurojäsenyys oli vakava erehdys.
Korkmanin mukaan euroerehdyksen korjaaminen eroamalla eurosta ei ole nyt realistinen vaihtoehto.
”Tämän päivän näkökulmasta Suomen eurojäsenyys näyttää vakavalta talouspoliittisesti erehdykseltä”, talousprofessori kirjoittaa.
Kun eurojäsenyyttä punnittiin 1990-luvulla, ekonomistit niin Suomessa kuin Ruotsissakin suhtautuivat varauksellisesti omasta valuutasta luopumiseen. Taloustieteilijät epäilivät jo tuolloin, että erilaisten talouksien euroalueella voi olla liian suuret riskit epäsymmetrisiin sokkeihin.
Vuonna 1994, kun Suomen hallitus ei vielä ollut päättänyt virallista kantaansa euroon, myös Korkman piti eurojäsenyyttä ongelmallisena.
Ruotsi ulkopuolelle
Ruotsi järjesti eurojäsenyydestä kansanäänestyksen ja jäi yhteisvaluutan ulkopuolelle. Suomessa päättäjät eivät järjestäneet kansanäänestystä.
Korkmanin mukaan eurojäsenyyteen vaikuttivat Suomessa muutkin syyt kuin vain taloudelliset perusteet ja EU-jäsenyyden mukanaan tuomat kansainväliset sitoumukset.
Korkman pitää kirjassaan yhtenä eurojäsenyyttä puoltaneena seikkana Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa: ”Neuvostoliiton varjossa eläminen oli Suomelle ongelmallista. Ja Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen Suomi näki tilanteen kirkastaa geopoliittista identiteettiään liittymällä Euroopan unioniin. Rahaliiton jäsenyys, osallistuminen EU:n ”kovaan ytimeen”, oli presidentti Ahtisaarelle ja pääministeri Lipposelle lisäkeino Suomen poliittisen suuntauksen alleviivaamiseksi. Suomi on aina ollut ja haluaa olla osa Länsi-Eurooppaa”, Korkman kirjoittaa.
Ero ei vaihtoehto
Korkmanin mukaan euroerehdyksen korjaaminen eroamalla eurosta ei ole nyt realistinen näkymä poliittisten, juridisten ja taloudellisten syiden vuoksi.
Vaikka Suomi on ollut vaikeassa taantumassa vuodesta 2010, ja vaikka markka-aikaan Suomi olisi jo tällaisessa tilanteessa devalvoinut, ei se silti poistaisi Suomen talouden rakenneongelmia.
Korkmanin mukaan Suomi kärsii Nokian, metsäteollisuuden ja Venäjän kaupan aiheuttamista sokeista, eikä oma valuutta olisi poistanut ongelmia, jotka liittyvät talouden rakenteen uudistamiseen sekä uuden vientituotannon synnyttämiseen, mutta talouden toipumista heikko valuutta olisi toki helpottanut.
Professori Korkman on huolissaan hitaudesta, jolla euro-Suomi yrittää nyt nostaa kilpailukykyään.
Korkmanin mukaan sopeuttaminen pitäisi hoitaa nyt työmarkkinoiden joustoilla, mutta toistaiseksi työmarkkinoilla on näkynyt vain vähän merkkejä kilpailukykyä sopeuttavista toimista.
KREETA KARVALA
[email protected]
IL 22.10.2015
http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015102220545902_uu.shtml
JK.
Koska näyttää olevan selvinneen jo professoreillekin se, minkä kansa on tiennyt jo koko ajan nahoissaan eli noin
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
että asianlaita nykyisessä SSS-komennossa ja mm. veronvälttelijäin erityisessä suojeluksessa vielä näin
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
siksikin siis tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
HUOM! Kansalaisaloitteessa on muuten 22.10.2015 klo 18.30 jo 47142 allekirjoitusta... - SSSn_syytesuojan_tarve
Harmaan talouden torjunta hyytyy, vaikka tutkinta tuo valtiolle tuloja!
”Tässä ei ole mitään järkeä”, sanoo sisäministeriön poliisitarkastaja Antti
Simanainen (HS 15.10.2015).
Ja mitä muuta hän sanoo, kannattaa lukea klikkaamalla
http://www.hs.fi/talous/a1444797020493
ja tutustumalla myös hyvin valaisevaan grafiikkaan!
Harmaan talouden asiantuntijan, verotusneuvos Markku Hirvosen mukaan
nykyinen hallitus näyttää olevan 20 vuoteen ensimmäinen hallitus, joka ei
pidä torjuntaohjelmaa tarpeellisena.
Viranomaiset pystyvät kamppailemaan harmaata taloutta vastaan nykyistä
heikommin ensi vuonna, kun harmaan talouden torjuntaohjelma päättyy ja
poliisin talousrikostutkijoiden määrä on vähenemässä viidenneksellä.
Näin on tapahtumassa siitä huolimatta, että talousrikostutkijat ovat
sisäministeriön mukaan tuoneet enemmän tuloja valtiolle kuin heidän
palkkaamisensa on maksanut.
"Henkilökohtainen mielipiteeni on, että tässä ei ole mitään järkeä.
Valtiolle tuottoa tekevä toiminta hiipuu", sanoo sisäministeriön
poliisitarkastaja Antti Simanainen.
Hän kertoo, että yksi henkilötyövuosi maksaa noin 60 000 euroa, mutta
valtio saa yhden talousrikostutkijan työpanoksella vuodessa keskimäärin 110
000 euron tulot.
Sisäministeriön mukaan talousrikostutkijoiden väheneminen viidenneksellä
tarkoittaa, että yhden vuoden aikana selvitettyjen rikosten määrä voi
laskea 1 900:sta 1 500:aan.
Edellisen hallituksen käynnistämä vuosien 2012–2015 harmaan talouden
torjuntaohjelma päättyy vuodenvaihteessa.
Sisäministeri Petteri Orpo (kok) vahvistaa HS:lle, ettei hallitus aio
käynnistää uutta, nykyisenlaajuista torjuntaohjelmaa.
"Valitettavasti joudumme heikentämään määrärahoja."
[ ks. http://www.hs.fi/talous/a1444796881688 ]
Onko talousrikostutkijoiden määrän vähentäminen toimiva säästökeino, jos
työ tuottaa enemmän rahaa kuin kuluttaa?
"Sisäministeriön näkökulmasta olisi tietysti sitä parempi mitä enemmän on
resursseja. Nyt joudumme toimimaan näillä resursseilla mahdollisimman
tehokkaasti", Orpo toteaa.
Sisäministeri sanoo, että hallitus aikoo arvioida eri hallinnonalojen
toimia ja esittää näkemyksensä harmaan talouden torjunnasta julkisuudessa
pian.
"Keskustelu on lähtenyt väärille urille. Harmaan talouden torjunta ei ole
loppumassa."
Edellisen hallituksen aloittama torjuntaohjelma on saanut vuosittain 20
miljoonan euron lisärahoituksen.
Verohallinto ja syyttäjälaitos ovat saaneet lisäresursseilleen jatkoa myös
ensi vuonna, mutta poliisi on menettämässä oman 6,4 miljoonan euron
osuutensa.
"Se tarkoittaa, että noin 90 talousrikostutkijaa lähtee pikkuhiljaa muihin
tehtäviin", poliisitarkastaja Simanainen sanoo.
Jäljelle jää noin 450 talousrikostutkijaa. Poliisi voi halutessaan paikata
vähennystä sisäisillä siirroilla, mutta silloin muiden tehtävien hoito voi
kärsiä.
Myös muun muassa kuluttaja- ja kilpailuvirasto, tulli ja valtakunnanvouti
ovat jäämässä ilman nykyistä lisärahoitustaan.
Suomessa on ollut yhtäjaksoisesti vuodesta 1996 lähtien harmaan talouden
torjuntaohjelmia. Verohallinnon harmaan talouden selvitysyksikön johtaja
Janne Marttinen kertoo, että ne ovat osoittautuneet hyviksi keinoiksi
ohjata torjuntaan liittyvää lainsäädäntötyötä.
Ohjelmilla on Marttisen mukaan muun muassa vähennetty harmaan talouden
toimijoiden saamia hyötyjä, kasvatettu kiinnijäämisriskiä ja saatu
viranomaisille uusia toimivaltuuksia.
Ohjelmilla on saatu aikaan esimerkiksi rakennusalan käännetty
arvonlisävero, työmaiden veronumerokortti, tilaajavastuulaki ja
verovelkarekisteri.
Harmaan talouden asiantuntijan, verotusneuvos Markku Hirvosen mukaan
nykyinen hallitus näyttää olevan 20 vuoteen ensimmäinen hallitus, joka ei
pidä torjuntaohjelmaa tarpeellisena.
"Kysymys ei ole vain edellisen hallituksen harmaan talouden torjuntaan
myöntämien lisäresurssien leikkaamisesta vaan systemaattisen ja
pitkäjänteisen lainsäädännön ja viranomaistoiminnan kehittämisen
katkaisemisesta", Hirvonen arvostelee.
Myös Valtiontalouden tarkastusviraston mielestä torjuntaohjelmat ovat
olleet varsin hyvä tapa torjua harmaata taloutta, sanoo johtava
tuloksellisuustarkastaja Sami Vuorinen.
Myös hallituksen kaavailema osakkeiden hallintarekisteri voi vaikeuttaa
rikostutkintaa.
Poliisin ja syyttäjälaitoksen mukaan hallintarekisteröinnin salliminen
suomalaisille mahdollistaa rikokset nykyistä vapaammin.
Talousrikostutkintaa hankaloittaa sekin, että tutkijoita on siirretty
muiden poliisien tapaan määräajaksi turvapaikkatutkintaan."
HS TALOUS Lasse Kerkelä 15.10.2015
http://www.hs.fi/talous/a1444797020493
JK. SSS-hallitus näyttä olevan EK:n ja FK:n - ja talousrikollisten -
aisankannattaja.
Liike-elämään on kuulunut ja kuuluu monimuotoinen vero"suunnittelu".
Ideologisesti Sipilän hallituksella ei ole suurta halua laittaa tukijoitansa
epämiellyttäviin tilanteisiin, pikemmin pelastaa heidät ensin v. 2016
veronvälttelijäin armahdusvuodella ja sitten lopullisesti
hallintarekisterillä... - Pitäisi_olla_Sarillakin
vielä EU:ssa miettimistä?
"Jos Jean Monnet'n teoria kriisien EU:ta yhdentävästä vaikutuksesta pitäisi kutinsa, liittovaltio olisi jo valmis. Nyt kriisejä on kuitenkin pulpunnut kuin liukuhihnalta, ja Monnet'n oppi on lujilla. Näyttää käyvän toisin kuin piti: nämä kriisit repivät eivätkä yhdistä.
Ensin velkakriisi ja Kreikka, sitten Ukraina ja nokkapokka Venäjän kanssa ja viimeksi äkisti paisunut pakolaistulva. Ja kaiken tämän taustalla yhä jatkuva talouskriisi ja pahimpien lama-aikojen veroinen suurtyöttömyys.
Siinä on muutamaan vuoteen niin paljon erilaisia toinen toisiinsa liittyviä tai sattumalta samaan aikaan päälle kaatuneita kriisejä, että luulisi Euroopan unionin (EU) vahvistuneen ja yhdentyneen jo ihka oikeaksi liittovaltioksi ja oikeaksi maailmanmahdiksi.
Niin ainakin luulisi käyneen, jos EU:n isäksi luonnehditun ranskalaispoliitikon Jean Monnet'n (1888–1979) teoria ja käytännön liittovaltiokehityksen ohjenuora kriisien yhdistävästä ja vahvistavasta vaikutuksesta pitäisi kutinsa.
Monnet'n kuuluisan tulkinnan ja neuvon mukaan Euroopan kansoja voi yhdistää vain kriisien avulla.
Ajatus vaikuttaa johdonmukaiselta, todenmukaiselta ja käytännölliseltä, ja se näyttää samaan aikaan jo toteutunutta EU:n yhdentymistä luonnehtivalta havainnolta kuin vinkiltä vielä keskeneräisen liittovaltiokehityksen edistämiseen.
Toisesta maailmansodasta lähtien juuri suuret kriisit näyttävät monasti herkistäneen eri Euroopan kansat – tai ainakin niiden johtajat – edes hetkeksi herkeämään keskinäisestä kilvoittelusta ja kinastelusta ja kokoamaan voimia yhteisten vaikeuksien voittamiseen.
Ja usein nuo ponnistelut ovat johtaneet milloin mihinkin sopimukseen tai muuhun järjestelyyn nykymuotoisen EU:n kokoamisessa.
Näin EU on kehittynyt alusta asti, sillä EU:n esiaste, Euroopan hiili- ja teräsyhteisö, syntyi sodan raunioille, ja sen jälkeen kaikki suuret kehitysaskelet ovat euroa myöten saaneet tärkeän sykäyksen jostakin kriisistä.
Tuskin on silkka sattuma, että nuo kriisien voittamiseksi toteen pannut muutokset ovat samalla vieneet yhteisöä yhä tiiviimpään liittoon ja samalla vahvistaneet EU:n toimielinten valtaa.
Näin voi toki käydä vastakin, mutta juuri nyt Monnet'n perintö on koetuksella. Käsillä on niin monta kriisiä, että ne näyttävät ennemmin repivän EU-kansoja erilleen kuin yhdistävän niitä entistä lähemmäs toisiaan.
Kreikan ja muiden ylivelkaisten eurovaltioiden rahoituskriisi on vähitellen väistynyt uutisotsikoista, mutta ei siksi, että kriisi olisi ohi ja kriisimaidenkin taloudet taas tolpillaan. Sen sijaan eurokriisi on tehnyt pääotsikoissa tilaa tuoreemmille onnettomuuksille, kuten ensin Ukrainan ja Venäjän selkkauksille ja viimeksi pakolaistulvalle.
Ensi alkuun kriisit näyttävät tyystin eri sarjan koettelemuksilta, joilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Mutta löytyy niistä yhdistäviäkin piirteitä.
Yksi yhdistävä seikka on, että etenkään eurokriisin tai pakolaiskriisin ei pitänyt EU:n sopimusten ja sääntöjen perusteella olla mahdollinen.
Eurokriisi olisi jäänyt syttymättä, jos euromaiden kasvu- ja vakaussopimuksen säännöissä olisi ollut itua ja kaikki olisivat pitäneet niistä kiinni. Ja vaikka joku jäsenmaa olisi ajautunut liian suuriin velkoihin, ei siitä olisi koitunut kaikkien muidenkin kriisiä, ellei yhden kriisiä olisi alettu ratkoa taas uusia sopimuksia ja sääntöjä rikkomalla.
Pakolaiskriisiä puolestaan ei olisi ainakaan nykyisenlaisena syntynyt, jos ennen kriisiä voimassa olleissa pakolaissäännöissä olisi ollut tolkkua ja jos niistä olisi vieläpä pidetty kiinni. - -
- - Säännöt pätivät vain niin kauan kuin päivä paistoi eikä sopimusten ehtoihin, kuten alijäämä- ja velkarajoihin tai sen puoleen EU-maiden välisiin rajanylityksiin kohdistunut paineita. Kaikki olivat tyytyväisiä, kun talous kasvoi eivätkä kansanvaelluksetkaan painaneet päälle.
Nyt ei paista päivä EU:n risukasaan, sillä talouskasvun tilalla on velkakriisi ja rahariidat ja kansojen auvoisan yhteiselon ja vapaan liikkumisen tilalla ovat piikkilankaesteet ja taas uudet rahariidat.
Kumpaakin kriisiä yhdistävät sääntörikkomusten lisäksi jäsenmaiden keskinäiset kiistat kustannusten ja vastuiden jakamisesta.
Europäättäjät ovat toki Monnet'n hengessä tarttuneet tilaisuuteen ja kriisitoimien varjolla toteuttaneet pitkään aikaan suurimpia uudistuksia, kuten pankkiunionin ja tukun uusia taloussääntöjä. Lisäksi he ovat esittäneet uusia aloitteita rahaliiton ja koko unionin tiivistämiseksi. - -"
Iltalehti Jan Hurri 1.11.2015
http://m.taloussanomat.fi/porssi/2015/11/01/kuinka-tassa-nain-kavi-eu-kriisien-piti-vahvistaa/201514285/170?utm_source=tf-other&utm_medium=tf-responsive&utm_campaign=tf-iltasanomat-popular?utm_source=tf-other&utm_medium=tf-responsive&utm_campaign=tf-iltasanomat-popular
JK. Koska 1998 päätöksistä seurasi vain ongelmia
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Siksikin tarvitaan mitä pikimmin
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - delta
Paavo ei läheskään pelkästään aja omaa asiaansa, vaikkakin se nykyistä lähes diktatuurimaista hallintoa pelottaakin.
Paavo ajaa suomen kansan enemmistön asiaa ja saa kannatusta.
Suomen hallinto on mennyt liian pitkälle myönnytyksissään brysselille ottamatta huomioon, että meillä on oma vaaleilla valittu KANSANedustuslaitos, jonka tulee nimenomaan edustaa sitä kansaa, joka sen on valinnut.
Asia on päässyt unohtumaan, kun on saatu siihen kansaan riittävä hajurako ja omat edut kohdilleen, ei tiedetä enää, mitä kansalle kuuluu ja kuinka se ylipäätään voi ja tulee toimeen, kun itsellä riittää yllin kyllin varoja ja verottomia kulukorvauksia kaiken ylenmääräiseen kattamiseen.
Näin ollen voidaan kaiken aikaa toistaa samaa mantraa brysselin suuntaan, mantra on kyllä, kyllä ja se mantra alkaa olla tiensä päässä.
Pelottelu ja uhkailu ei ole hyvää hallintoa vaikka se tälle mafia-joukolle (=hyvät veljet) on pelkkä etu.
Paavon toiminta ei ole yhtään sen kummempaa, jos hän tällä ajaa omaa etuaan, niin mitäs tämä muu joukkio tekee, eihän sekään suomen alkuperäisten kansalaisten etua aja.
Kansantalous ei näytä tätä hyvämaineista ja nuhteetonta (kuten kansanedustajaksi ryhtyvältä edellytetään) joukkoa kestävän, kun täytyy pieneläkeläisten kukkarolta hakea loppujakin roposia veljesten piirin pyörittämiseen.
Lopputulos on, että veljesten edut ja asema säilyvät hyväntekeväisyyden eli leipäjonojen annista.
Euroero tai koko eu:sta ero ei ole muuta kuin tietyn joukkion omien näköalojen uudelleen arviointia, kysyntä näille ei tunnu olevan eu-alueella muutenkaan viimeisen päälle.
Joukio on sekoittanut maassamme asiat siihen malliin, ettei juurikaan huonommaksi enää pääse menemään pelottelusta ja uhkailuista huolimatta. - Päivin_ja_Sarin_ja
muidenkin tavoin kovan paikan edessä ovat myös Sipilä, Soini ja Stubb, kun koko SSS-hallitus ja kaikki nykyisen eduskunnan kansanedustajat joutuvat - monet heistä vastentahtoisesti - vielä uudestaan objektiivisen EUroalue-arvioinnin eteen!
"50 000 täynnä – keräys jatkuu
Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa on nyt saanut tuekseen 50 000 allekirjoitusta
– Lämmin kiitos kaikille aloitetta tukeneille. On ollut hienoa huomata, kuinka laajaa tukea keskustelu euron tulevaisuudesta saa yli puoluerajojen, kiittelee aloitteen laatinut europarlamentaarikko Paavo Väyrynen.
– Viime kuukausina keskustelu on saanut uuden suunnan. Talousasiantuntijoiden keskuudessa alkaa olla yksimielisyys siitä, että yhtenäisvaluuttaan siirtyminen ja etenkin laajan euroalueen muodostaminen on ollut virhe. Vielä pahempana virheenä pidetään sitä, että Suomi liittyi euroalueeseen. Nyt keskustellaankin siitä, voidaanko euroalueesta erota.
– Keskustelua vauhdittavat uutiset, joiden mukaan Suomen talous on jälleen supistunut ja näköpiirissä on nollakasvua. Yritykset toteuttaa sisäinen devalvaatio aiheuttavat meille vakavaa ja pitkäaikaista vahinkoa. Toisaalta Euroopan komissio on ryhtynyt viemään eteenpäin viiden puheenjohtajan suunnitelmaa, jolla euroalueesta kehitetään velkaunionia ja liittovaltiota. Tälle kehitykselle on vaihtoehto, eroaminen euroalueesta, Väyrynen toteaa.
Keräys jatkuu. Osa allekirjoituksista saatetaan hylätä lähinnä sen vuoksi, että jotkut ovat saattaneet allekirjoittaa aloitteen kahteen kertaan, sekä verkkosivun kautta että paperiversiona.
Keräyksen jatkuminen ei viivästytä aloitteen saamista eduskuntakäsittelyyn, sillä Väestörekisterikeskus ehtii tarkistamaan allekirjoitukset vasta muutaman kuukauden kuluttua. Edellämme on kaksi muuta aloitetta, ja prosessi vie oman aikansa.
Väyrynen on toiminut euroalueen kriisin ratkaisemiseksi myös Euroopan parlamentissa. Syyskuussa hän esitti komissiolle kysymyksen, voisiko se harkita vaihtoehtona viiden presidentin suunnitelmalle sitä, että kaikki euroalueen jäsenmaat ottaisivat euron rinnalla käyttöön kansallisen valuutan. Komissio on vastannut, ettei se tätä harkitse.
Väyrynen aikoo jatkaa ponnistuksiaan myös eurooppalaisella tasolla.
http://www.paavovayrynen.fi/2015/11/14/50-000-taynna-kerays-jatkuu/
JK.
Niin pääministeri Juha Sipilän kuin muidenkin - muka keskustaliberaalien - EUro-hurmaantuneiden on syytä pysähtyä ainakin aina illansuussa panemaan kädet peiton päälle ja miettimään itse tykönään eikä siis tyydytyksellä sitä, mihin heikäläisten ja kaltaistensa EU-innostuneiden ja -intoilijoiden politiikka on Suomen talouden jälleen kerran ajanut!
Heidänkin tulisi tajuta, mitä olisikaan Suomi ja Euroopan Unioni ilman Paavoja, sillä niitä on ainakin kahdenlaisia!
Se toinen, myös Moosekseen itseään vertaama, luonnehti vuoden 1998 aikaisia EMU-kriittisiä kansanedustajia ja kansalaisia peloittelijoiksi:
"tosi kylmää" ja "pimeää"
olivat sanonnat lipposlaisittainkin kovasanaisessa eduskuntakeskustelussa, jossa jopa "mörköjäkin" on havaittavissa tietyssä videopätkässä!
Siitä jos mistä kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut
kansalainen voi tajuta, mistä asti ja mistä päätöksistä juontuvat sekä yleiseurooppalaisesti että globaalisti kuin erityisesti
Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan siis euron ja euroalueen kriisin
synnyt.
[ ks.
"Seuraava Kreikka-paketti on velka-armahdus
Ylivelkaisen Kreikan seuraava tukimuoto on alustavien lupausten mukaan osittainen velka-armahdus. Sen kustantavat todennäköisesti Suomi ja muut euromaat. Suomenkin Kreikka-vastuut kasvaisivat, vaikka hallitusohjelman mukaan ei pitäisi. Siksi tiedossa on myös silmänkääntötemppuja. - -"
http://m.taloussanomat.fi/porssi/2015/11/15/seuraava-kreikka-paketti-on-velka-armahdus/201515024/170 ]
Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi siis juontuvatkin!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen!
Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä
duunarina videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen ja toisenlaisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?
Viisautta - vaikkakin ns. jälkiviisautta - osoittaisi sekin!
Koska näin näyttää olevan asiantila SSS-hallituksen "valinnanvapaudellisessa" Suomen maassa
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
siksikin tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
Sunnuntaina 15.11.2015 klo 21.50 europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämä kansanäänestystä euroalueeseen kuulumisesta vaativa kansalaisaloite on kerännyt jo 50600 allekirjoitusta - ja keräys jatkuu... - Onko_Sarikin_siunaamassa
Suomen valtion itsensä harjoittaman veronkierron ja SSS-hallituksen veromoraalin totaalisen rappiotilan!
"Valtion kehitysrahaa sijoitettu kymmeniä miljoonia rahastoihin, joiden kotipaikka on veroparatiisimaa
Kehitysmaihin sijoittava valtion rahasto Finnfund on mukana useissa pääomasijoitusyhtiöissä veroparatiisimaissa. Finnfundilla on Afrikan maissa sijoituksia monissa pääomasijoitusyhtiöissä, joiden kotipaikka on kansainvälisten sijoittajien käyttämä veroparatiisi Mauritius. Veroparatiisimaissa ei ole tarkoituskaan maksaa veroja, sanoo Finnfund.
Valtion kehitysrahoittaja Finnfund on sijoittanut suuria summia rahaa moniin pääomasijoitusyhtiöihin, joiden kotipaikka on jokin veroparatiisimaa. Fiinfundilla on erityisen paljon sijoituksia yhdessä kansainvälisten sijoittajien kanssa Afrikassa. Sijoitusyhtiöt on usein rekisteröity Mauritiukselle.
Mauritius on kansainvälisten sijoittajien tuntema veroparatiisi, missä on tarjolla myös paljon asiantuntemusta erilaiseen rahoitukseen ja verosuunnitteluun. Maassa on lukuisia asianajotoimistoja.
Finnfundilla on toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemen mukaan sijoitettuna tällä hetkellä kaikkiaan noin 80 miljoonaa euroa 30 rahastossa. Afrikkalaisissa hankkeissa on Finnfundin mukaan rahaa lähes 150 miljoonaa euroa, josta alle puolet rahastojen kautta. Yli puolet on yksittäisissä hankkeissa.
Palmuöljyä ebola-alueella
Yksi hankkeista on Sierra Leonessa Kailahun läänissä maan itäosassa sijaitseva palmyöljypuristamo ja pakkauslinja palmuöljylle. Paikallinen yritys on nimeltään Goldtree, jonka yksi omistaja on Finnfund, ja mukana on myös African Agriculture Fund yksityishenkilön lisäksi. Goldtreen omistaa kuitenkin Goldtree Holdings, joka on rekisteröitynyt Mauritiukselle.
Hankkeen avulla Kailahun köyhälle alueelle saadaan noin 300 vakinaista työpaikkaa. Kailahu oli vaikeinta ebola-aluetta, ja viime vuonna hanke näytti kaatuvan, Hankkeen suurimmat haasteet liittyvät paikallisen työvoiman vähäiseen osaamiseen teknisissä ja johtamiseen liittyvissä asioissa. Lisäksi monet nuoret ihmiset ovat jääneet vaille peruskoulutusta kokonaan, kun sisällissota päättyi kymmenen vuotta sitten.
Finnfund saattaa saada valtiolta koko vaalikaudelle vielä huomattavan potin, 160 miljoonaa euroa, jota eri puolueiden edustajista koostuva hallintoneuvosto on esittänyt. Tällöin lisäystä toimintaan tulisi 40 miljoonaa vuodessa, mikä on huomattavasti enemmän kuin aiemmin.
Ensi vuoden budjettiesityksessä on lisäksi 130 miljoonan esitys määrärahoista, mutta on vielä auki, kuinka suuri osa siitä tulisi Finnfundille. Finnfundin vuosittainen pääomakorotus on tavallisesti ollut 10 miljoonan luokkaa, mutta Juha Sipilän hallitus (kesk.) on antamassa huomattavasti enemmän.
Kansainvälinen tapa, kun muuta ei voida
Toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemen mukaan pääomasijoitustoiminta on arkipäivää monissa kohteissa.
– Kaikki sijoitustoiminta noudattaa meille asetettua tehtävää eli kohdemaiden taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen edistämistä. Kun on nähty tarkoituksenmukaiseksi, että voidaan mennä pääomasijoitusrahastoon, joka sijoittaa tyypillisesti paikallisiin keskisuuriin tai joskus pieniinkin yrityksiin ja jolla on paikalla toimiva tiimi, silloin mennään välillisesti rahaston kautta sen sijaan, että mentäisiin suoraan Finnfundin sijoituksena suoraan yksittäiseen yhtiöön.
– Afrikassa toimivat pääomasijoitusrahastot on normaalisti järjestetty niin, että omistus on hoidettu jonkin tällaisen finanssikeskusmaan kautta. Hyvin monissa Afrikan maissa ei ole vielä sellaisia taloudellisia ja juridisia perusrakenteita, että voitaisiin mennä näihin maihin suoraan.
– Monissa maissa lainsäädäntö, joka koskisi tällaista toimintaa, puuttuu tai on epäselvää. Silloin me vastuullisesti suomalaisen veronmaksajan varoilla toimivana organisaationa emme voi lähteä sellaiseen, kun emme edes tiedä, mikä lainsäädäntö toimintaa koskee, Kangasniemi sanoo.
– Kun järjestelyssä on monta sijoittajaa ja monta sijoituskohdetta, näin toimitaan, vaikka muutakin on yritetty ja monet muutkin kehitysrahoittajat ovat yrittäneet, selventää Kangasniemi.
Kangasniemi painottaa, että juuri tällainen menettely on veronmaksajien rahojen vastuullista käyttöä.
Finnfund noudattaa UM:n maalistaa
Kepalle tutkimuskatsauksen tehnyt tutkija Matti Ylönen Helsingin yliopistosta huomauttaa, että veroparatiisimaiden käyttö mahdollistaa verojen mahdollisimman alhaisen maksamisen. Samoin on mahdollista siirtää pääomia köyhästä maasta esimerkiksi Mauritiuksella, Caymansaarilla, Luxemburgissa tai vaikkapa Hollannissa toimivaan pääomasijoitusyhtiöön.
Kangasniemi vetoaa ulkoministeriön ohjeistukseen, jota noudatetaan pilkulleen. - -"
Yle 22.11.2015
http://yle.fi/uutiset/valtion_kehitysrahaa_sijoitettu_kymmenia_miljoonia_rahastoihin_joiden_kotipaikka_on_veroparatiisimaa/8472841
JK. Tarvitaan muutos - tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Miksi_koodeet_vaikenevat
Keskustastakin asiantuntevimmat (mm. Sirkka-Liisa Anttila ja Anne Kalmari) vastustavat hallintarekisteriä!
Hallintarekisteriuudistus on vastatuulessa. Tällä viikolla kaksi päähallituspuolue keskustan kansanedustajaa on kyseenalaistanut uudistuksen. Perussuomalaiset ovat suhtautuneet hallintarekisteriin jo pitkään kriittisesti.
Hallituspuolueiden puheenjohtajat eli pääministeri Juha Sipilä (kesk), valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) ja ulkoministeri Timo Soini (ps) keskustelivat hallintarekisteriuudistuksen etenemisestä torstaina. Asian käsittelyä jatketaan ensi viikolla.
Keskustan kansanedustaja Anne Kalmari sanoi torstaina eduskunnan kyselytunnilla, että ”on todellakin syytä arvioida hallintarekisteriä vielä uudelleen”. Hänelle ei nykymuotoinen esitys kelpaa, vaan hän haluaa poistaa siitä sellaiset elementit, jotka voivat mahdollistaa verovilpin.
Hän esittää veroviranomaisille automaattista vertailutietojen tarkastusta pankkeihin, jotka voisivat pitää hallintarekisteriä.
”Mikäli avoimuutta ei lisätä, silloin pitäisi harkita koko hallintarekisteriuudistuksen perumista”, Kalmari sanoi HS:lle.
Keskustan Sirkka-Liisa Anttila lähetti keskiviikkona tiedotteen, jossa hän toivoi, että uudistuksesta luovutaan.
”Kiinnitän huomiota varsinkin laillisuusvalvojien sekä valtiovarainministeriön vero-osaston kriittisiin arvioihin. Lisäksi oikeusministeriön mukaan EU-asetus ei pakota tekemään uudistusta”, Anttila totesi.
Eduskunnan kyselytunnilla Paavo Arhinmäki (vas) sanoi, että hallintarekistereitä käytetään nykyäänkin, mutta se on laitonta. ”Hallituksen esitys tekisi lailliseksi omaisuuden piilottamisen”, hän sanoi.
Stubb huomautti, että uudistuksesta annetuista lausunnoista noin 90 prosenttia on hankkeelle myönteisiä.
”Meidän pitää saada Suomeen lisää investointeja ja pääomaa. Jos meillä ei ole hallintarekisterijärjestelmää, niin raha liikkuu vapaasti Euroopan unionin alueella. Se tarkoittaa sitä, että raha virtaa ulospäin”, hän sanoi.
Suomalaiset saavat nykyään omistaa osakkeita vain suoraan arvo-osuustilien kautta. Järjestelmä on turvannut yleisöjulkisuuden ja viranomaisten tiedonsaannin.
Hallintarekisterijärjestelmä mahdollistaisi osakeomistusten piilottamisen ulkomaille. Uudistuksen tarkoituksena on saada lisää kilpailua osakkeiden säilytykseen ja pankeille lisää liiketoimintaa.
Helsingin Sanomat 27.11.2015
http://www.hs.fi/kotimaa/a1448523995470
Vrt.
Sirkka-Liisa Anttilahan ehti jo heinäkuussa kummastelemaan SSS-hallituksen käsitystä "taloustalkoista" ja esitti Suomen vaikean taloustilanteen hoitamista "verotuksen keinoin"...
"Sirkka-Liisa Anttila väläyttää raippaveroa hyvätuloisille
Keskustan kansanedustajan mukaan hyvätuloisten ihmisten sitoutuminen yhteisiin taloustalkoisiin pitää toteuttaa verotuksen keinoin.
Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) mukaan Suomen taloustilanne vaatii julkiseen talouteen merkittäviä sopeutustoimia. Kansalaiset ovat hänen mielestään valmiita koviinkin päätöksiin, kunhan ne tehdään ehdottoman oikeudenmukaisesti.
– Hyvätuloisten ihmisten sitoutuminen yhteisiin taloustalkoisiin pitää toteuttaa verotuksen keinoin, Anttila sanoo tiedotteessaan.
Muuta tietä ei hänen mielestään ole. Yksinomaan vapaaehtoiset toimet eivät hänen mukaansa riitä, koska se sallii vapaamatkustajat. Anttila kertoo olevansa varma, että hyvätuloisten vastuunkanto luo samalla vastuullista ilmapiiriä yhteiskuntasopimuspöytään. Hänen mielestään yhteiskuntasopimuksenkin syntymistä helpottaisi, kun kaikki olisivat mukana talkoissa.
– Suurituloisten verotuksen kiristäminen esim. ns. väliaikaisella raippaverolla tai vastaavalla edistää merkittävästi oikeudenmukaisuuden toteutumista yhteiskunnassamme."
Nykypäivä / Verkkouutiset 25.7.2015
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/anttila_hyvatuloiset-38860
JK.
Kun valtiovarainministeri Alexander Stubb kertoi armahduslain perumisesta eduskunnassa 4.11.2015, kummastusta herätti se, että valtiovarainministeriö jatkaa yhä kiistellyn hallintarekisterin valmistelua
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1446543545790.html
http://www.hs.fi/kotimaa/a1446617361386
"Valtiovarainministeriö jätti julkaisematta kriittisen lausunnon hallintarekisteristä"
HS 23.11.2015
http://www.hs.fi/talous/a1448253395545
Koska näin näyttää olevan asiantila SSS-hallituksen isännöimässä Suomen maassa
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
siksikin tarvitaan mitä pikimmin lisää sirkkaliisaanttiloita ja annekalmareita mutta myös kansanäänestys
Ks.
" Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) esittää hallintarekisteriuudistuksesta luopumista"!
- - Valtionvarainministeriö valmistelee kiisteltyä hallintarekisteriuudistusta. - -
Viranomaisista muun muassa Finanssivalvonta, poliisi, syyttäjälaitos, oikeusministeriö ja verottaja ovat arvostelleet hanketta. - -"
Iltalehti 25.11.2015
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015112520725476_uu.shtml
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - petoksia_riittämiin
Vaali-PETOSTELIJA Timo Soini on liittovaltiokehityksessä täysillä mukana. Porvarihallituksessa kokoomuksen päällystakkina
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14002076/timo-soinin--historialliset---vaalipetokset- - Sari_tosi_hyvä_Ylen
Ykkösaamussa!
Hallituksen kiistelty pakkolakipaketti on törmännyt uuteen ongelmaan, sillä hallitus ei katso saaneensa tarpeeksi lausuntoja asiantuntijoilta kilpailukyvyn parantamiseksi tarkoitettuihin lakeihin.
Lausuntojen uusi määräaika on 11.1.2016. Lakipaketista saatiin alkuperäiseen määräaikaan eli viime viikon keskiviikkoon mennessä 35 lausuntoa, kun niitä oli pyydetty 49.
Jos hallitus aikoo pitää kiinni alkuperäisestä aikataulustaan, sillä tulee kiire, koska paketin on tarkoitus tulla eduskunnan käsiteltäväksi jo helmikuun alkupuolella.
Tiistaina valtioneuvoston hankerekisteriin oli kirjattu tiistaihin mennessä 40 lausuntoa, joista osa tosin oli myös tahoilta, joilta niitä ei ole pyydetty.
Valtaosa lausunnoista pyydettiin työmarkkinajärjestöiltä. Lait rajoittavat liittojen sopimusoikeutta, joten työmarkkinoiden osapuolet ovat ahkerasti antaneet lausuntojaan. Pakkolailla muun muassa pidennetään työaikaa, tehdään sairastamisesta kalliimpaa, leikataan 30 prosentilla lomarahoja.- -
Lausuntoja perättiin myös ministeriöiltä, tutkimuslaitoksilta ja yliopistoilta sekä kuudelta valtiosääntöoikeuden asiantuntijalta. Heistä lausuntonsa on antanut vain professori Niklas Bruun. Tosin hänen lausuntonsa on kirjattu Svenska handelshögskolanin eli Hankenin nimiin.
Muut viisi asiantuntijaa ovat professorit Mikael Hidén, Tuomas Ojanen, Kaarlo Tuori, Jaakko Husa ja Veli-Pekka Viljanen.
Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden ja kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori Mikael Hidén vetoaa lähinnä aikapulaan, mutta arvostelee myös menettelyä.
”Aikataulu oli kovin tiukka”, Hidén huomauttaa. Hän ei myöskään pidä asianmukaisena, että hän löisi kirjallisella lausunnolla kantansa lukkoon tässä vaiheessa, kun voi joutua ottamaan kantaa myös silloin, kun ja jos esitys ehkä vielä hiottuna etenee eduskunnan perustuslakivaliokuntaan.
Muutenkin Hidénin mukaan olisi ollut parempi menetellä samoin kuin sote-uudistuksen kohdalla. Hänen mukaansa olisi voitu ensin vaikka pyöreän pöydän ääressä virkamiesvalmistelun aikana tutkailtu myös valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden kantoja. Hallitus olisi tehnyt esityksensä vasta tämä jälkeen.
”Nyt olisi pitänyt yhtäkkiä muutamassa viikossa antaa lausunto pykälämuotoisesta luonnoksesta, vaikka kyseessä on hyvin delikaatti lakipaketti”, Hidén sanoo.
Hidénin mukaan lisäaikaa olisi tarvittu, vaikka edessä olisi vielä ehkä lausunto perustuslakivaliokunnassa.
Valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen Helsingin yliopistosta valittaa loppuvuoden työruuhkaa, jota ministeriöiden kuulemiset ja lausuntopyynnöt pahentavat.
”En yksinkertaisesti ehtinyt eikä suorituskyky riittänyt. Yliopistolla ensisijaiset tehtävät ovat opetus ja tutkimus, ja ne ovat nyt vieneet kaiken aikani”, Ojanen sanoo.
Ojasen mukaan hänellä ei ollut periaatteellista estettä antaa lausuntoa tässä vaiheessa esimerkiksi sen takia, että sama tulisi eteen vielä, kun esitys on mahdollisesti eduskunnan perustuslakivaliokunnassa.
”Katsotaan, mitään ehdotonta estettä ei sinänsä ole yrittää lausua jo tässä vaiheessa”, Ojanen tuumaa annetusta lisäajasta.
Ojanen oli jo etukäteenkeskustelutilaisuudessa asiasta . Hän on myös antanut medialle lausuntoja, joiden mukaan pakkolakeihin voi liittyä EU-oikeudellisia ongelmia.
”Sen sanominen on ollut vain minuutin askare, kun taas kirjallisen arvion esittäminen veisi päiviä”, Ojanen vertaa medialausuntoja viralliseen ja kirjalliseen lausuntoon.
Ojasen mukaan lainvalmistelun perustuslaki- ja ihmisoikeusarviointi ei voi ylipäänsä nojata muutaman yliopistoprofessorin venymisen varaan, vaan ainoa oikea tie olisi lisätä lainvalmistelun perustuslaki- ja ihmisoikeusosaamista ministeriöissä ja yleensä lainvalmistelun voimavaroja.
Turun yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Veli-Pekka Viljanen vetoaa niinikään aikapulaan.
”Olen tänä syksynä antanut yli kymmenen asiantuntijalausuntoa, ja etenkin marraskuu on täysin tukossa. Päätehtävä on kuitenkin yliopiston professorilla ohjata opinnäytetöitä, jotka kasaantuvat loppuvuodesta.”
- -Oikeustieteen professori Kaarlo Tuori Helsingin yliopistosta ei ole antanut lausuntoa lakipaketista, mutta hän ei halua kommentoida asiaa enempää.
Lapin yliopiston oikeusvertailun ja valtiosääntöoikeuden professori Jaakko Husa ei tiistaina vastannut soittopyyntöön. Sen sijaan Lapin yliopistolta pyydetty lausunto on saapunut. Työ- ja sosiaalioikeuden professori Jaana Paanetoja.
ottaa lausunnossaan kantaa myös luonnoksen perustuslainmukaisuuteen.
”Osa luonnoksessa esitetyistä lainsäädäntömuutoksista on ristiriidassa Suomen perustuslain ja Suomea sitovien kansainvälisen sopimusten kanssa. Ennen näiden ristiriitojen poistamista luonnoksen mukainen esitys ei näkemykseni mukaan ole vietävissä eduskuntakäsittelyyn”, hän arvioi.
HS 16.12.2015
http://www.hs.fi/kotimaa/a1450158873619?ref=hs-mob-prio1-1
JK. Tälle politiikalle on vaihtoehto!
http://www.hs.fi/mielipide/a1449977453709
"Sori siitä!" - Sari_nyt_on_iskun_paikka
-siis isänmaallisen!
Juha Sipilä vaarantaa suomalaisten toimeentulon ja turvallisuuden ja myös koko Suomen itsenäisyyden!
Siksi jokaisen Suomen itsenäistä päätäntavaltaa kannattavan kansalaisen on korkea aika ottaa selville, millaisen pääministerin Suomi viime vaalien jälkeen saikaan!
Ks. http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tavallinen-miljonaari-tallainen-on-uusi-paaministerimme/5007408 ]
Ks. http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999
Kuten tunnettua Lähetysyhdistys Rauhan Sana ja sen suojissa perustettu Minna-Maaria ja Juha Sipilä (muka "diakonia") Säätiö on todellinen perheyritys: ainoa "työntekijä" on Juha Sipilän Minna-vaimo, jonka veroilmoitukselliset vuositulot (luonnollisesti pääomatuloja!) olivat v. 2013 yli 350.000 euroa, kun taas 1990-luvun puolivälissä parissa vuodessa Solitran myynnistä amerikkalaiselle ADC Technologies -firmalle kertyneet arviolta 20 - 30 miljoonan euron suuruisiksi laskettavista myyntituloista Juha Sipilällä oli vuonna 2013 verotettavia pääomatuloja (jäljellä) enää vain n. 79.000 euron verran edestä ...
[ks. "- - Vaikka Juha Sipilä tunnetaan miljoonia euroja tienanneena entisenä it-yrittäjänä, hänen vaimonsa tienasi viimeisimpien verotietojen mukaan vielä selvästi miestään enemmän: vuonna 2013 Minna-Maaria Sipilä keräsi huimat yli 350 000 euron tulot, jotka olivat pelkkää pääomatuloa. - - "
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1424059726977.html ]
["- - Sipilän rikastuminen tapahtui vuonna 1996. Hän myi amerikkalaisille Solitra Oy:n, jonka pääomistaja ja toimitusjohtaja hän oli. - - "
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013111117701481_uu.shtml ]
"- - Vuonna 1996 Sipilä kuittasi noin sata miljoonaa silloista markkaa eli 17,5 miljoonaa nykyistä euroa yrityksen myynnistä amerikkalaisille, ja myöhemmin vielä kymmenen miljoonaa markkaa lisää. Myynnistä saadut miljoonat on sijoitettu ja säätiöity.- -"
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tavallinen-miljonaari-tallainen-on-uusi-paaministerimme/5007408 ]
Ja kyseinen ihminen on muitten EU-johtajien rinnalla Suomen pääministerinä moittimassa ja opastamassa esim. Kreikkaa veronkeruuasioissa!?! Ja muka pelastamassa Suomea tai "panemassa kuntoon"???
Ks.Häntä luullaan neroksi."
http://www.telvis.fi/filmiopas/elokuvat/4906/tervetuloa mr chance/ )
Noistä lähtökohdista onkin ollut hyvä esiintyä miehenä, joka "seisoo sanojensa takana". Tätä nykyä tosin hyvinkin kaukana...
Nyt edellä mainittu Suomen Keskusta rp:n puheenjohtaja ja pääministeri Juha Sipilä - suomalaisen politiikan varsinainen Mr. Chance - heittäytyy vallan vastuuttomaksi ja on tätä mieltä:
"Varovainen kyllä EU:n ulkorajavalvonnalle jopa ilman jäsenmaan lupaa
Rajavalvonta olisi pääministeri Juha Sipilän mukaan mahdollista ilman jäsenmaan suostumusta siinä tapauksessa, että tilanne aiheuttaa vahinkoa muille EU-maille.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) suhtautuu varovaisen myönteisesti EU-komission ehdotukseen yhteisistä rajavalvontajoukoista myös siinä tapauksessa, että joukot valvoisivat jäsenmaiden rajoja ilman maiden omaa suostumusta. Oikeus lähettää joukkoja huomioitaisiin silloin, kun jäsenmaa ei itse pysty rajavalvontaa suorittamaan.
– Suhtaudumme varovaisen myönteisesti tilanteessa, jossa rajavalvonta on siinä kunnossa, että se aiheuttaa vahinkoa muille maille, Sipilä sanoi.
Pääministeri viittaa Kreikan tilanteeseen. Kreikka pyysi vapaaehtoisesti apua muilta mailta vasta, kun sen vaikeudet turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa olivat jatkuneet pitkään.
– Tämäntyyppisiin tilanteisiin tässä varaudutaan, Sipilä totesi.
EU-johtajat neuvottelevat asiasta torstaina ja perjantaina. Yksi isoista kysymyksistä on, kuka mahdollisesta yhteisten ulkorajojen valvonnasta ja joukkojen lähettämisestä päättää.
LUE MYÖS
Komissio esittää: EU-joukkoja rajavalvontaan jopa vastoin maan tahtoa 15.12.2015
http://yle.fi/uutiset/komissio_esittaa_eu-joukkoja_rajavalvontaan_jopa_vastoin_maan_tahtoa/8530078
Euroopan raja, Euroopan vartijat – mikä muuttuisi? 11.12.2015
http://yle.fi/uutiset/euroopan_raja_euroopan_vartijat__mika_muuttuisi/8523516
Yle
Politiikka 16.12.2015 klo 15:17
http://yle.fi/uutiset/sipila_varovainen_kylla_eun_ulkorajavalvonnalle_jopa_ilman_jasenmaan_lupaa/8533611
JK.
Maria Stenroos
EU-kirjeenvaihtaja
Yle 12.12.2015
http://yle.fi/uutiset/euroopan_raja_euroopan_vartijat__mika_muuttuisi/8523516
Koska Suomen itsenäisen päätäntävallan taitaa olla asettamassa uhanalaiseksi myös Suomen valtiojohto - Tasavallan Presidentti ja SSS-hallitus - ja muutenkin näin näyttää jatkuvan Juha Sipilän myötävaikutuksella SSS-komennossa
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
siksikin tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
"Sori siitä!"
Vrt.
Iltalehti 12.12.2015
http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2015121220821609_cm.shtml - Sari_nyt_on_iskun_paikka
-siis isänmaallisen!
Juha Sipilä vaarantaa suomalaisten toimeentulon ja turvallisuuden ja myös koko Suomen itsenäisyyden!
Siksi jokaisen Suomen itsenäistä päätäntavaltaa kannattavan kansalaisen on korkea aika ottaa selville, millaisen pääministerin Suomi viime vaalien jälkeen saikaan!
Ks. http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tavallinen-miljonaari-tallainen-on-uusi-paaministerimme/5007408 ]
Ks. http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999
Kuten tunnettua Lähetysyhdistys Rauhan Sana ja sen suojissa perustettu Minna-Maaria ja Juha Sipilä (muka "diakonia") Säätiö on todellinen perheyritys: ainoa "työntekijä" on Juha Sipilän Minna-vaimo, jonka veroilmoitukselliset vuositulot (luonnollisesti pääomatuloja!) olivat v. 2013 yli 350.000 euroa, kun taas 1990-luvun puolivälissä parissa vuodessa Solitran myynnistä amerikkalaiselle ADC Technologies -firmalle kertyneet arviolta 20 - 30 miljoonan euron suuruisiksi laskettavista myyntituloista Juha Sipilällä oli vuonna 2013 verotettavia pääomatuloja (jäljellä) enää vain n. 79.000 euron verran edestä ...
[ks. "- - Vaikka Juha Sipilä tunnetaan miljoonia euroja tienanneena entisenä it-yrittäjänä, hänen vaimonsa tienasi viimeisimpien verotietojen mukaan vielä selvästi miestään enemmän: vuonna 2013 Minna-Maaria Sipilä keräsi huimat yli 350 000 euron tulot, jotka olivat pelkkää pääomatuloa. - - "
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1424059726977.html ]
["- - Sipilän rikastuminen tapahtui vuonna 1996. Hän myi amerikkalaisille Solitra Oy:n, jonka pääomistaja ja toimitusjohtaja hän oli. - - "
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013111117701481_uu.shtml ]
"- - Vuonna 1996 Sipilä kuittasi noin sata miljoonaa silloista markkaa eli 17,5 miljoonaa nykyistä euroa yrityksen myynnistä amerikkalaisille, ja myöhemmin vielä kymmenen miljoonaa markkaa lisää. Myynnistä saadut miljoonat on sijoitettu ja säätiöity.- -"
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tavallinen-miljonaari-tallainen-on-uusi-paaministerimme/5007408 ]
Ja kyseinen ihminen on muitten EU-johtajien rinnalla Suomen pääministerinä moittimassa ja opastamassa esim. Kreikkaa veronkeruuasioissa!?! Ja muka pelastamassa Suomea tai "panemassa kuntoon"???
Ks.Häntä luullaan neroksi."
http://www.telvis.fi/filmiopas/elokuvat/4906/tervetuloa mr chance/ )
Noistä lähtökohdista onkin ollut hyvä esiintyä miehenä, joka "seisoo sanojensa takana". Tätä nykyä tosin hyvinkin kaukana...
Nyt edellä mainittu Suomen Keskusta rp:n puheenjohtaja ja pääministeri Juha Sipilä - suomalaisen politiikan varsinainen Mr. Chance - heittäytyy vallan vastuuttomaksi ja on tätä mieltä:
"Varovainen kyllä EU:n ulkorajavalvonnalle jopa ilman jäsenmaan lupaa
Rajavalvonta olisi pääministeri Juha Sipilän mukaan mahdollista ilman jäsenmaan suostumusta siinä tapauksessa, että tilanne aiheuttaa vahinkoa muille EU-maille.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) suhtautuu varovaisen myönteisesti EU-komission ehdotukseen yhteisistä rajavalvontajoukoista myös siinä tapauksessa, että joukot valvoisivat jäsenmaiden rajoja ilman maiden omaa suostumusta. Oikeus lähettää joukkoja huomioitaisiin silloin, kun jäsenmaa ei itse pysty rajavalvontaa suorittamaan.
– Suhtaudumme varovaisen myönteisesti tilanteessa, jossa rajavalvonta on siinä kunnossa, että se aiheuttaa vahinkoa muille maille, Sipilä sanoi.
Pääministeri viittaa Kreikan tilanteeseen. Kreikka pyysi vapaaehtoisesti apua muilta mailta vasta, kun sen vaikeudet turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa olivat jatkuneet pitkään.
– Tämäntyyppisiin tilanteisiin tässä varaudutaan, Sipilä totesi.
EU-johtajat neuvottelevat asiasta torstaina ja perjantaina. Yksi isoista kysymyksistä on, kuka mahdollisesta yhteisten ulkorajojen valvonnasta ja joukkojen lähettämisestä päättää.
LUE MYÖS
Komissio esittää: EU-joukkoja rajavalvontaan jopa vastoin maan tahtoa 15.12.2015
http://yle.fi/uutiset/komissio_esittaa_eu-joukkoja_rajavalvontaan_jopa_vastoin_maan_tahtoa/8530078
Euroopan raja, Euroopan vartijat – mikä muuttuisi? 11.12.2015
http://yle.fi/uutiset/euroopan_raja_euroopan_vartijat__mika_muuttuisi/8523516
Yle
Politiikka 16.12.2015 klo 15:17
http://yle.fi/uutiset/sipila_varovainen_kylla_eun_ulkorajavalvonnalle_jopa_ilman_jasenmaan_lupaa/8533611
JK.
Maria Stenroos
EU-kirjeenvaihtaja
Yle 12.12.2015
http://yle.fi/uutiset/euroopan_raja_euroopan_vartijat__mika_muuttuisi/8523516
Koska Suomen itsenäisen päätäntävallan taitaa olla asettamassa uhanalaiseksi myös Suomen valtiojohto - Tasavallan Presidentti ja SSS-hallitus - ja muutenkin näin näyttää jatkuvan Juha Sipilän myötävaikutuksella SSS-komennossa
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
siksikin tarvitaan
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
"Sori siitä!"
Vrt.
Iltalehti 12.12.2015
http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2015121220821609_cm.shtml - Eurokriisit_jatkuvat
entistä äkäisempinä!
"Euromaiden pankkiunioni otti juuri uuden ison askelen eteenpäin, kun yhteinen kriisinratkaisuneuvosto ja yhteinen kriisinratkaisurahasto aloittivat uuden vuoden alussa toimintansa. Enää puuttuu euromaiden yhteinen talletussuoja, niin pankkiunioni on alkuperäisten suunnitelmien mukaan valmis.
Kriisinratkaisurahasto täydentää viime vuonna aloittaneen kriisinratkaisumekanismin toimintavalmiutta ja kriisinratkaisuneuvosto puolestaan ryhtyy ohjailemaan ja tarvittaessa käyttelemää näitä mekanismeja ja rahastoja.
Pankkiunin erilaisten mekanismien ja muiden uusien toimielinten kokonaisuus voi vaikuttaa sekavalta, mutta niiden julkilausuttu tehtävä on selkeä:
Niiden keskeinen tarkoitus on estää seuraava pankkikriisi. Ja jos seuraavakin kriisi sittenkin koittaa, on niiden seuraava tarkoitus ainakin estää pankkikriisin tappioita ja muita kustannuksia kaatumasta euromaiden veronmaksajien kärsittäviksi.
Liian hyvää ollakseen totta, vai? Todennäköisesti.
Euroalueen keskuspankin EKP:n yhteyteen runsas vuosi sitten perustettu yhteinen pankkivalvonta on pankkiunionin ensimmäinen puolustuslinja seuraavaa kriisiä vastaan.
Tarkoitus on, että kaikkien euroalueen suurpankkien keskittäminen yhden supervalvojan valppaaseen ja yhdenmukaiseen valvontaan paljastaa pankkien taseissa ja toimissa piilevät seuraavan kriisin siemenet ennen kuin ne puhkeavat uudeksi kriisiksi.
Näin on tarkoitus estää ennalta kaikkia seuraavia kriisejä alkamasta.
Viime vuonna aloittanut pankkiunionin yhteinen kriisinratkaisumekanismi ja tämän vuoden alusta sitä täydentävä yhteinen kriisinratkaisurahasto muodostavat yhdessä pankkiunionin toisen puolustuslinjan seuraavien kriisien vahinkoja vastaan.
Jos etulinja pettää ja seuraava kriisi kuitenkin alkaa, pysäyttää tämä toinen puolustuslinja vahingot ja estää niitä kulkeutumasta kriisipankeista veronmaksajille asti.
Kriisinratkaisumekanismin on tarkoitus ratkaista kriisi pahimpia kriisipankkeja sulkemalla tai terveempiin pankkeihin yhdistämällä sekä lievempiä kriisipankkeja muilla keinoin vakauttamalla.
Ja kun tappioita kuitenkin syntyy, ne on tarkoitus maksattaa kriisipankkien osakkeenomistajilla ja riskirahoittajilla sekä kaikkien pankkien yhdessä rahoittamalla kriisinratkaisurahastolla tai viimeisenä keinona tarvittaessa euromaiden yhteisellä EVM-vakausmekanismilla. Mutta ei veronmaksajilla.
Näistä toisen puolustuslinjan toimista päättää vasta perustettu yhteinen kriisinratkaisuneuvosto.
Miksi tämä muka olisi liian hyvää ollakseen totta?
Siksi, että pankkiunionin rakenteissa ei ole vain kriisinratkaisumekanismeja, vaan siellä on piilossa myös kriisinkärjistysmekanismit. Siellä raksuttaa talouden tuomiopäivän koneisto.
Talouden tuomiopäivän mekanismi
Pankkiunioni tuskin itse saa aikaan seuraavaa vakavaa ja laajaa raskaan sarjan finanssikriisiä, mutta kun sellainen on taas jokin synkkä syksy alkaakseen, se alkaa. Sitä eivät pankkiunionin mekanismit estä vaan ne todennäköisemmin kärjistävät sitä lisää.
Euroalueen ja koko maailman finanssijärjestelmä toimii aivan liian uhkarohkeiden velkavipujen varassa, se on aivan liian raskaassa velkakuormassa, ja se on lisäksi aivan liian suuri ja monimutkainen, jotta valppaimmatkaan valvontaviranomaiset tai muut viranomaiset hoksaisivat seuraavaa kriisiä ennen kuin se on sylissä.
EKP:n valvonta kykenee toki paljastamaan yksittäisiä ongelmapankkeja ja pankkiunionin muut mekanismit selviävät niiden ratkomisesta ennen kuin pienet ongelmat paisuvat suuriksi. Mutta se on aivan eri asia kuin huomata tai varsinkaan estää samanlainen jättikriisi kuin repesi muutamassa silmänräpäyksessä vuoden 2008 syksyllä.
Kun EKP:n valvojat seuraavan kerran edes epäilevät törmänneensä seuraavaan systeemikriisin aineksiin, he joutuvat vaikean valinnan eteen. He joko nostavat löytämänsä ongelmat päivän valoon – ja lisäävät uuden finanssikriisin riskejä merkittävästi – tai sitten he vähättelevät löytämiään ongelmia ja toivovat niiden korjaantuvan itsestään tai ainakin huomiota ja huolta herättämättä.
Mutta jos pankkiunionin mekanismit ottavat yhdenkin suuren pankin viranomaisohjaukseen tai peräti sulkevat sen, aiheuttavat tällaiset toimet herkästi ja hyvin nopeasti dramaattisia muutoksia finanssimarkkinoiden muiden toimijoiden käyttäytymisessä.
Jos viranomaistoimet antavat vähäisenkin vihjeen aiemmin luultua suuremmista riskeistä, se on kuin ne painaisivat paniikkinappulaa. Siitä alkaa säikyn pääoman pako yhtäkkiä entistä riskipitoisemmiksi muuttuneista pankkiosakkeista ja pankkien velkasitoumuksista suurimpia talletuksia myöten.
Ensi kerralla yksityinen pääoma on todennäköisesti vielä säikympää kuin edellisen kriisin aikaan, sillä nyt pankkiunionia perustaneet ja rakentaneet viranomaiset ovat varta vasten varoittaneet aikeistaan ennen kuin seuraavasta kriisistä on edes etiäisiä.- -"
Taloussanomat 3.1.2016
http://m.taloussanomat.fi/porssi/2016/01/03/nain-seuraava-eurokriisi-on-viela-akaisempi/20166/170 - Eikö_hellari_Sari_tajua
että nyt jos koskaan olisi
SSS-hallitukselle
raamattutunnin aika ja paikka !
Nyt petos vilppi täällä
on noussut kunniaan,
on valhe valheen päällä
ja vääryys voimissaan.
Mykäkskö tuli kerran
jo maailma,
kun oikeutta Herran
ei kenkään julista?
Ei köyhän, kurjan ääntä
viattomuudessaan
kuunnella, rikas vääntää
lait myöten tahtoaan!
"Herrana on hyvä olla" taisi olla eduskunnan entisen varapuhemies Mikko Pesälän muistelmien varsin tunnustuksellinen nimi?
"Hyvin menee, herrat nauraa! " lienee kansan suussa ku(u)lunut kommentti taloudellisen ja poliittisen eliitin keskinäissuhteista.
Ja kyllä mahtaa olla kivaa, kun Alexander "Sori siitä" Stubb ja Timo "Heh-heh" Soinikin onvat Juha "Ra(u)han Sana" Sipilän kanssa täysin vatsoin ajamassa "köyhän asiaa"?
SSS-hallituksen siunauksessa ja suojeluksessa myös valtion ylimmillä virkamiehillä pyyhkii tosi hyvin, joten jälki köyhän kansan kannalta ei voi olla muuta kuin kylmää ja kamalaa!
IS selvitti: Näin tienaa Suomen virkaeliitti – peruspalkka jopa 9373 € / kk
Ylimmän virkamiesjohdon palkoista sovitaan eri tavalla kuin muiden.
Näin valtion työntekijät nostavat huippupalkkoja.
IS selvitti Tilastokeskuksen aineistoista missä valtion ammateissa tienataan parhaiten.
Ainakin noin 200 virkamiestä tienaa yli 8 000 euroa.
Eniten, yli 9 300 euroa tienaisivat odotetusti julkishallinnon ylimmät johtajat. Yksitkansan kannalta ei voi olla kuin koko lailla kamalaa!
täiset palkat voivat nousta tästä rajasta useita tuhansiakin euroja, mutta niitä käytössä ollut aineisto ei kerro. Tähän ryhmään kuuluvat esimerkiksi ministeriöiden kansliapäälliköt.
Toiseksi eniten ansaitsivat muut hallinto- ja kaupalliset johtajat ja kolmanneksi eniten tieto- ja viestintäteknologiajohtajat. Tilastokeskuksen käyttämä ammattinimistö poikkeaa jonkin verran valtionhallinnon käyttämästä. Sillä pyritään yhtenäisyyteen yksityisen puolen ammattinimikkeiden kanssa.
Kaikkiaan yli 8 000 euroa ansaitsevia oli valtion tehtävissä tällä vertailutavalla vähintään noin 200. Virkasuhteisten lisäksi joukossa voi olla myös työsuhteisia työntekijöitä.
Vertailussa käytettiin säännöllisen työajan ansiota, eli varsinaista palkkaa. Erityisesti erikoislääkärit nousevat palkkavertailussa selvästi, jos se tehdään kokonaisansiotulojen perusteella.
Vertailussa käytettiin tuoreimpia saatavissa olevia eli vuoden 2014 tietoja. Vertailuun on otettu kunkin ammattiryhmän parhaiten tienaava kymmenys valtion tehtävistä.
KATSO tästä valtion ylimmät ansiot:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1451794630715.html
Valtion työmarkkinalaitoksen neuvottelujohtaja Seija Petrow sanoo, että suurimmalla osalla valtion työntekijöistä on virkasopimus.
– Ihan ylimmällä johdolla, johon luetaan noin 130 henkeä on Ylva-järjestelmä, Petrow sanoo.
Petrowin mukaan järjestelmä sisältää pisteytyksen ja raamit, joilla korkeimmille johtajille haetaan ”oikeaa palkkatasoa”. Tähän ryhmään kuuluvat mm. ministeriöiden kansliapäälliköt.
– Taustalla on aina keskustelu asianosaisen ministeriön kanssa. Se määritellään näillä kriteereillä ja päätös tehdään sitten valtiovarainministeriössä.
Kun mennään alaspäin virka-asteikossa päätös siirtyy ministeriöihin. Esimerkkiviroiksi käyvät ministeriöiden osastopäälliköt ja virastojen pääjohtajat.
– Meiltä työmarkkinajohtaja käy keskustelun kunkin ministeriön kansliapäällikön kanssa, Petrow sanoo.
Ilta-Sanomat 4.1.2016
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1451794630715.html
JK 1.
Voiko SSS-hallitukselta ja - Stubbista ja maisterisjätkä Soinista nyt puhumattakaan - sen uusiokepulaiskaksikolta Sipilä & Berner muuta juuri odottaakaan kuin köyhien kyykytystä ja tulo- ja varallisuuserojen kasvattamista sekä omavaltaisuutta ja sumutusta, onhan heidän kakkara-strategiansa keskeisin olemus pelkistettävissä mottoon "tiedon pimitys johtamistaidon apuvälineenä"!? Siksipä siis kärkihankkeina olivatkin ensin veronvälttelijöiden "riemuvuosi 2016" ja sitten hallintarekisteri, mitkä kummatkin karahtivat kiville...
[ "Minister Anne Berner är med i skatteparadisföretag"
http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/15/kommunikationsminister-anne-berner-med-i-skatteparadisforetag
http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620 ]
Ja näin pääministeri Juha Sipilä itse?
http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-999 ]
Niin on jos siltä näyttää
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
JK 2.
Ei siis sen enempää ra(u)hansanalainen varttilessari eli Juha "Suomen Silvio" Sipilä sen enempää kuin katoliseksi lihaa syöväksi heteroksi itsensä julistanut Timo "Heh-heh" Soini julista kansalle Herran sanaa - pikemminkin vain herrojen sanelua!
Suomen kansan onneksi on olemassa Paavo Väyrynen ja kansanäänestysaloite!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
"Sori siitä!" Räsäsen kummityttö nerg asuttaa Helsingin maahanmuuttajilla.
http://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/16_01_11_Tilastoja_1_Vuori.pdf- Tomerampaa_otetta_Sari
sillä kriisissä ovat niin Suomi kuin edelleen EU ja EUroalue!
EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin perjantainen puhe vuoden aluksi oli synkkä. Jos jäsenmaat eivät toteuta pakolaiskriisistä yhdessä tekemiään päätöksiä, tilannetta ei saada hallintaan. Silloin Eurooppa ei enää yhdisty vaan alkaa purkaa yhdessä sovittua, Ylen EU-kirjeenvaihtaja Maria Stenroos kirjoittaa.
Harvoin tulevaisuuspuhe alkaa kriisien luettelemisella. Viimevuotiset: Kreikka, Ukraina, Venäjä, pakolaiskriisi, terrorismi. Tämänvuotiset: Iso-Britannian kansanäänestys, Hollannin kansanäänestys, pakolaiskriisi siihen kytkeytyvinä ongelmineen.
– Je ne baisse pas les bras – en luovuta, EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker lupasi Brysselissä uudenvuodenpuheessaan.
Juuri muita uudenvuodenlupauksia hän ei tehnyt.
Juncker on yksi Euroopan unionin maiden kokeneimpia ja useimmissa liemissä uitettuja poliitikkoja. Silti viime vuosi oli vaikea. Juncker sanoo yllättyneensä, kuinka paljon heikkouksia ja murtumia unionista on paljastunut.
Ilman liikkumisvapautta eurolla ei ole merkitystä.
– Jean-Claude Juncker
Toisaalla Bryssel jatkaa normaalia arkea: komissio käärii investointipakettia, suunnittelee yhteistä vähimmäissosiaaliturvaa, estää veronvälttelyä, tekee vapaakauppasopimusta Yhdysvaltojen kanssa. Kaikilla näillä on tarkoitus parantaa yhteisen talousalueen elinoloja.
Kaiken muun yläpuolelle Eurooppa-politiikassa on kuitenkin noussut pakolaiskriisi. Jos sen aiheuttamia ongelmia ei saada ratkaistua, muustakin yhteisestä politiikasta uhkaa tulla turhaa.
Jos ulkorajat eivät pidä, sisärajoja joudutaan pitämään kiinni. Jos sisärajat ovat kiinni, rekat jonottavat rajoilla ja ihmiset lentokentillä ja juna-asemilla. Juncker haluaa luoda jäsenmaille painetta: jos Schengen-alueestä luovutaan, samalla voidaan menettää muutakin.
– Ilman liikkumisvapautta eurolla ei ole merkitystä, hän totesi.
Juncker vetoaa maihin, jotta ne toteuttaisivat yhdessä sopimansa päätökset. Jos unioni alkaa purkaa rakenteitaan, 28 maata joutuvat toteamaan,
että ne ovat epäonnistuneet yhdessä.
Syyrian sodan liikkeelle työntämä pakolaisten virta on imenyt mukaansa muita kriisejä ja köyhyyttä pakenevia. Juncker kiirehtii EU-maita päättämään nopeasti yhteisestä, tehokkaasta rajavalvonnasta.
– On parempi, että väkeä tulee sisään ovesta kuin ikkunoista.
Hän moittii maita, jotka eivät ota pakolaisia vastaan. Jo kuukausia sitten päätetty 160 000 turvapaikanhakijoiden jakaminen kiintiöillä pitää komission mielestä käynnistää heti, tai päätös menettää uskottavuutensa. Tähän mennessä vain vajaat kolme sataa ihmistä on siirretty. Nämä vähät on siirretty muutamaan maahan, heistä useimmat Suomeen.
Puheenjohtaja sanoo, ettei ymmärrä, miksi maailman rikkaimmalla mantereella ei olisi varaa ottaa pakolaisia vastaan.
Juncker sanoo olevansa väsynyt siihen, että EU:ta tai komissiota moititaan tekemättömyydestä. Hän puolustautuu sanomalla, että vika on vastahakoisissa jäsenmaissa.
EU ovat sen jäsenmaat. Komissio on suunnitellut maahanmuuttopolitiikkaa, kiintiöitä, rajavalvontaa ja keväällä esiteltävää Dublin-sopimuksen korjaamista. Kaikkia näitä joku jäsenistä vastustaa. Kun jäsenmaat eivät ole yksituumaisia, se on julkisessa keskustelussa EU:n vika.
Milloin Schengen-alueen niin sanottu tositilanne sitten on edessä?
Tänä keväänä, arvioivat komissiolähteet.
Olennaista koko Euroopan kannalta on, mihin vaaka Saksassa kääntyy. Kölnin uudenvuodenahdistelut saattoivat olla se pisara, joka kääntää kansan mielen ja johtaa turvapaikkapolitiikan tiukentamiseen vielä nykyisestä. Kölniä Juncker ei puheessaan maininnut.
Lähtölaskenta todelliseen kriisiin alkaa, jos helmikuun EU-huippukokouksen jälkeen ollaan yhä samassa tilanteessa kuin nyt. Jos turvapaikanhakijoiden virta soljuu yhä vapaasti Balkanin rajoista läpi, rajakontrolleja muualla jatketaan. Jos muut maat eivät jaa eniten turvapaikanhakijoita ottaneiden taakkaa, nämä sulkevat rajansa.
EU-lähteissä tulkitaan, että vapaa liikkuminen on ohi, jos Saksa panee rajansa kiinni. Saksa kontrolloi osaa rajoistaan jo nyt, mutta paine tarkastusten jatkamiseen pidemmäksi aikaa on olemassa. Tämä tilanne voi Ylen kuulemien lähteiden mukaan tulla eteen toukokuussa.
Vaikka ulkorajojen valvonta saataisiin kuntoon, turvapaikanhakijoita tulee yhä, sillä kansainväliset sopimukset takaavat oikeuden hakea turvaa. Toistaiseksi kahden maan hallituksissa – Tanskassa ja Hollannissa - on mietitty, että kansainvälisten sopimusten uudelleen tulkintaa pitäisi harkita.
Tavallisesti Junckerin puheissa on väriä, kohokohtia, huumoria, aatetta, visioita. Tällä kertaa äänessä oli puolustautuva, huolestunut, asiasta toiseen ilman taukoja liukuva puheenjohtaja. - -Kieltäydyn hyväksymästä sitä yksinkertaista ajatusta, että tämä olisi lopun alku.- -"
Yle 16.1.16
http://yle.fi/uutiset/analyysi_lahtolaskenta_eun_suureen_kriisiin_on_lahella/8599746
Vrt.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 - Räsänenkö_on_edelleen
koodeitten ääniTORVI?
BRITTIEN tyytymättömyys Euroopan unioniin on niin vahvaa, että enemmistö saattaa äänestää eroamisen puolesta.
Vasta brittien eroamispäätös johtaisi todellisiin neuvotteluihin EU:n uudistamisesta. Tyytymättömyyttä unionin toimintaan on myös uusissa jäsenmaissa etenkin maahanmuuttopolitiikan vuoksi. Euroalueen kriisi on synnyttänyt syviä ristiriitoja jäsenmaiden välille, ja sekin saattaa hajota.
Euroopan unionissa ovat nyt vallalla keskipakoiset voimat. Tämä on federalistisen liittovaltioideologian vararikko. Nyt saattaa olla mahdollisuus aloittaa realistinen keskustelu Euroopan tulevaisuudesta.
OMALTA osaltani yritin jo 1990-luvun lopulla luoda realistista mallia Euroopan yhdentymiseen. Toimitin aiheesta jopa kirjan ”Samankeskisten kehien Eurooppa”.
Vuoden 2004 eurovaalien edellä sain tälle ajatukselle Euroopan parlamentin liberaaliryhmän tuen.
Euroopan unioni olisi jakautunut liittovaltioytimeen ja vähemmän yhdentyneeseen ulkokehään.
Wolfgang Schäublen ajatus viiden maan euroalueesta ja EU:n kovasta ytimestä olisi toteuttanut tämän. Nyt ydintä yritetään luoda euroalueesta, joka on tähän aivan liian laaja ja heterogeeninen.
EU:Nulkopuolelle olisi luotu Paneurooppalainen unioni yhdistämällä tosiinsa Euroopan neuvosto ja ETY-järjestö. Sen avulla olisi voitu hillitä unionin liian nopeaa laajentumista.
Unioniin pyrkiville maille olisi voitu tarjota tätä kautta tuntuvia etuja ja ne olisivat voineet valmistautua myöhempään jäsenyyteensä.
Nyt kärsimme liian nopean laajentumisen aiheuttamista vaikeuksista. Unionikin on liian heterogeeninen, ja laajentumisesta huolimatta sitä on pyritty kehittämään keskittyneeksi liittovaltioksi ja jopa yhtenäisvaltioksi.
Ajatukseen samankeskisten kehien Euroopasta voitaisiin ja tulisi nyt palata. EU:n laajuus edellyttää pitkälle menevää sisäistä eriytymistä. Paneurooppa-unionia tarvitaan edelleen laajemman Euroopan rakentamiseen, jossa myös Venäjällä on oma paikkansa.
Suomenmaa 29.1.16
http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/21/76275/4bee4668f6&t=Britannia_saattaa_avata_Euroopalle_uuden_tien
Vrt.
Kyllä nyt pitäisi tulla selväksi kaikille "kyllä meidän on nyt oltava euroalueessa, kun on kerran EU:hun liittytty" -ICT-insinöörelle ja muillekin koneellisen koulutuksen saaneille, kun Nordean pääekonomistin tuskainen parahdus antanee ajattelemisen aihetta pitemmäksikin aikaa Ilta-Sanomien ISTV-haastattelussa!
Euroalueeseen valuvikana syntynyt kriisi on vielä ajava porsaat kotiin, kun järki alkaa palata edes pätkittäin menneitten aikojen varsinaisillekin eurohuumaantuneille!
Eli jopa Nordean ja muidenkin pankkien taloustutkijoiltakin alkaa löytyä jo jos ei nyt vielä katumusta ja parannusta, niin ainakin tunnustusta:
"Nordean Kangasharju Suomen eurokaudesta: ”Nettosaldo miinuksella. Tulipa tehtyä tyhmä päätös”
Nordean mukaan Suomi hyötyy nyt vain osittain maailmantalouden kasvusta. Pankin ekonomistit huomauttavat, että euron kehitys tukee vientiä vain osittain.
– Euro on kyllä heikentynyt Yhdysvaltain dollaria, Ison-Britannian puntaa ja Kiinan juania vastaan, mutta se on vahvistunut Ruotsin kruunua ja varsinkin Venäjän ruplaa vastaan ja meille tärkeään Saksan vientiin euron kurssilla ei ole välitöntä vaikutusta.
Nordean pääekonomistin Aki Kangasharjun mukaan ensimmäiset 15 vuotta eurossa on ollut Suomen talouden kannalta onnetonta aikaa.
– Kyllä se nettosaldo miinuksella on. Jos maailma pysähtyisi tähän, niin pitäisi sanoa, että tulipa tehtyä tyhmä päätös, Kangasharju sanoo ISTV haastattelussa.
Mika Koskinen"
ISTV 02.09.15
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441095086437.html?nomobile=4
JK. Niin pääministeri Juha Sipilän kuin muidenkin - muka keskustaliberaalien - EUro-hurmaantuneiden on syytä pysähtyä ainakin aina illansuussa panemaan kädet peiton päälle ja miettimään itse tykönään eikä siis tyydytyksellä sitä, mihin heikäläisten ja kaltaistensa EU-innostuneiden ja -intoilijoiden politiikka on Suomen talouden jälleen kerran ajanut!
Heidänkin tulisi tajuta, mitä olisikaan Suomi ja Euroopan Unioni ilman Paavoja, sillä niitä on ainakin kahdenlaisia!
Se toinen, myös Moosekseen itseään vertaama, luonnehti vuoden 1998 aikaisia EMU-kriittisiä kansanedustajia ja kansalaisia peloittelijoiksi:
"tosi kylmää" ja "pimeää" olivat sanonnat lipposlaisittainkin kovasanaisessa eduskuntakeskustelussa, jossa jopa "mörköjäkin" on havaittavissa tietyssä videopätkässä!
Siitä jos mistä kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut
kansalainen voi tajuta, mistä asti ja mistä päätöksistä juontuvat sekä
Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan euron kriisin synnyt. Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi juontuvatkin!
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
http://keskustelu.suomi24.fi/t/13909810/tilannearvio-on-tehtava-nyt-ja-ratkaisut-nopeasti! - Tumput_suorassa_taisi
olla Päivi Räsänenkin?
Caruna-kauppa runnottiin parissa tunnissa!
Useat kansanedustajat ovat jättäneet Carunan hinnankorotuksista kirjallisen kysymyksen.
Paavo Arhinmäki jätti maanantaina kirjallisen kysymyksen Carunan hinnankorotuksista.
Ex-kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen (vas) mukaan elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) ja pääministeri Jyrki Katainen (kok) ajoivat voimakkaasti Fortumin sähköverkkojen myyntiä Carunalle.
Caruna perustelee korotuksia 200 miljoonan investoinneilla - asiantuntija: Ylihinnoittelusta seuraamuksia
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020221051072_uu.shtml
Asutko kerros-, rivi- vai omakotitalossa? Carunan korotuksista jopa satojen eurojen lisälasku
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020221051068_uu.shtml
Hallitus runnoi Fortumin sähköverkkojen myynnin Carunalle läpi muutamassa tunnissa.
Yksi heistä on vasemmistoliiton puheenjohtaja, entinen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.
- Haluamme selvittää, ovatko Carunan kohtuuttoman korkeat korotukset siirtomaksuihin lain ja sen hengen mukaisia, Arhinmäki perustelee kirjallista kysymystään Iltalehdelle.
Häntä tökkii myös verorahojen valuminen ulkomaille, sillä Caruna maksoi vuoden 2014 yli 50 miljoonan euron liikevoitostaan veroja Suomeen vain noin 800 000 euroa - muut rahat kulkeutuivat veroparatiisiyhtiölle.
- Kun yhtiöt voitot ovat varmoja, niin kyllä niistä pitäisi maksaa edes verot.
Tuolloinen pääministeri Jyrki Katainen (kok), joka puolusti Fortumin sähköverkkojen myyntiä, vakuutti eduskunnan kyselytunnilla 12. joulukuuta 2013, että perustettava uusi sähköverkkoyhtiö maksaa veronsa Suomeen.
- Eiväthän ulkomaalaiset sijoittajat Suomeen hyväntekeväisyyttään tule, vaan tekemään voittoa, Arhinmäki vastaa Kataiselle.
Arhinmäki ihmettelee myös sitä, että hallitus päätti vuonna 2013 sallia valtionyhtiö Fortumin sähköverkkojen myynnin pääosin ulkomailta omistetulle yhtiölle. Arhinmäen mielestä strategisesti tärkeiden sähköverkkojen omistaminen kuuluisi suomalaisille.
- Niitä ei ole ihan yksinkertaista saada takaisin.
Caruna on Suomen suurin sähköverkkoyhtiö, sen markkinaosuus on 20 prosenttia. Carunan puolestaan omistaa 80-prosenttisesti kaksi ulkomaista holdingyhtiötä. Muut omistajat ovat Kuntien eläkevakuutus Keva sekä työeläkeyhtiö Elo.
Kaupat heti
Arhinmäki oli ministerinä paikalla, kun myyntipäätös Fortumin sähköverkoista tehtiin. Hän kuvailee joulukuussa vuonna 2013 järjestettyä talouspoliittisen ministerivaliokunnan kokousta erikoiseksi.
- Pitkin syksyä puhuttiin julkisuudessa, että Fortum haluaa myydä verkkonsa. Mutta itse esitys tuotiin ministerivaliokunnan kokoukseen yllättäen yhtenä keskiviikkoaamuna, siitä ei ollut mitään ennakkotietoa, Arhinmäki muistelee.
Omistajaohjauksesta vastanneen virkamiehen esitys piti sisällään, että hallitus luopuisi kirjauksesta Fortumin verkkojen strategisesta merkityksestä. Jos kirjaus poistettaisiin, sähköverkot voitaisiin myydä ulkomaille.
- Kun kysyin, että milloin tämä pitää tehdä, niin vastaus oli että nyt heti, koska vielä tänään tehdään kaupat.
Arhinmäen mukaan asiassa otettiin parin tunnin tauko. Sen jälkeisessä uudessa kokouksessa vasemmistoliitto ilmoitti, ettei se hyväksy kirjauksen poistamista. Vasemmistoliitto jäi vastalauseensa kanssa yksin, sillä muut hallituspuolueet eli kokoomus, SDP, vihreät, RKP ja kristillisdemokraatit hyväksyivät kaupan.
Suomen valtiovarainministerinä ja SDP:n puheenjohtajana toimi tuolloinJutta Urpilainen.
Fortumin sähköverkkojen myyntilupaan ei tarvittu käsittelyä eduskunnassa, vaan siihen riitti ministerivaliokunnan siunaus.
- Ei sitä kauppaa olisi ollut pakko tehdä kiireellä, koska Fortumilla ei ollut mitään likviditeettiongelmaa tai vastaavaa, Arhinmäki sanoo.
Ei kommentteja
Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri oli tuolloin kehitysministeriPekka Haavisto (vihr). Hän oli noussut ministeriksi vain pari kuukautta aikaisemmin, kun Heidi Hautala (vihr) joutui jättämään paikkansa kuitti- ja ohjeistussotkujensa vuoksi.
- Mutta erityisesti Katainen ja (elinkeinoministeri) Jan Vapaavuori (kok) ajoivat asiaa voimakkaasti. He vakuuttivat, että Suomen lainsäädäntö ei mahdollista tällaisia jättikorotuksia, Arhinmäki sanoo.
Iltalehden 12. joulukuuta 2013 julkaisemassa artikkelissa Katainen totesikin, että "kauppa ei nosta sähkönsiirron hintaa asiakkaille" ja Vapaavuori sanoi, että "mitään hintapiikkiä ei pystytä rakentamaan".
- Kumpikaan ei toteutunut, Arhinmäki kuittaa.
Iltalehti ei maanantaina tavoittanut Jyrki Kataista, Jan Vapaavuorta tai Pekka Haavistoa kommentoimaan asiaa.
TOMMI PARKKONEN
Iltalehti 2.2.16
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020221052125_uu.shtml
Muistin virkistämiseksi kannattaa katsoa video eduskunnan EMU-käsittelystä vuodelta 1998
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Niin on jos siltä näyttää
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo - Miettimisen_aihetta
EU-jäsenyyden seurauksista V-lehti Pohjantähdessä!
"Osallistuin EU:n, silloisen EY:n, jäsenyydestä käytyyn julkiseen keskusteluun 1990-luvun alkupuolella varsin paljon. Toisin kuin jäsenyyden puolustajat tuolloin väittivät, unionin jäsenyyttä seurasi talous- ja rahaliitto Emun jäsenyys, jonka näkyvin tunnusmerkki oli markan vaihtuminen yhteisvaluutta euroon. Siitä kansa ei saanut äänestää, vaikka sen vaikutukset olivat vieläkin suuremmat.
Useimmat kannanottoni ilmestyivät Ilkassa, jonka päätoimittaja tuolloin olin, varsinaisena avauksena viisiosainen kolumnisarja loka-marraskuussa 1991. Kirjoitin myös muutaman laajemman artikkelin, yhden Pohjantähden ensimmäisessä numerossa 1998.
Vastustin ensin jäsenhakemuksen jättämistä EU:hun, sitten ehtojen hyväksymistä sekä sitten Emuun liittymistä. Kaikissa kannattajat, enemmistö, käyttivät taktiikkanaan tulevien muutosten vähättelyä. Jäsenhakemuksessa vain "katsottaisiin kortit", mutta ei sitouduttaisi mihinkään. Kun ehdoista keskusteltiin, pidettiin enintään hyvin etäisenä mahdollisuutena, että joskus luovuttaisiin omasta rahasta ja talouspolitiikan itsenäisyydestä. Myös puolueettomuuspolitiikan väitettiin voivan jatkua. Emunkin sitovuus kuvattiin vähäisemmäksi kuin se sitten on ollut.
Oma vastustukseni perustui perimmältään siihen, että pidin ja pidän itsenäistä kansallisvaltiota kansoille parhaana tapana järjestää omat asiansa ja keskinäiset suhteensa. Oli selvää, että jäsenyys EU:ssa ja Emussa rajoittaisi oleellisesti Suomen mahdollisuuksia päättää talouteensa ja turvallisuuteensa vaikuttaviin asioihin. Puhe siitä, että päästäisiin vaikuttamaan samoissa pöydissä, joista asioistamme kuitenkin päätettäisiin, oli enimmäkseen hämäystä. Ei Suomen painoarvolla niissä juurikaan vaikuteta.
Jäsenyyden kannattajat torjuivat kritiikkiä sekä taloudellisin että turvallisuuspoliittisin argumentein. Tärkein väite oli, että unionin ulkopuolelle jääminen merkitsisi eristäytymistä Euroopasta, Suomen omasta läntisestä arvoyhteisöstä ja tärkeimmistä markkinoista, "albanisoitumista". EU-jäsenyyden ykköspropagandisti Lasse Lehtinen pelkisti, että Suomi oli valitsemassa EY:n ja IVY:n välillä. Tietoisesti unohdettiin, että jo ETA-sopimus turvasi kaupan vapauden. Unionin ulkopuolelle jääneellä Norjalla ei ole ollut ongelmia kansainvälisen kauppansa ja taloutensa kanssa, eikä se vain öljyllä selity.
Toiseksi pidin jäsenyyttä taloudellisesti huonona. Suurin ero oli ETA-sopimukseen tyytymisen ja EU-jäsenyyden välillä koski maataloutta, jolle ETA olisi jättänyt tuontisuojan. Emun myötä poistuisi mahdollisuus devalvaatiolla ratkaista kilpailukyvyn murenemisesta johtuva umpikuja. Jäsenyyden puolustajat taas pitivät devalvaatioiden poistumista vain myönteisenä ja markkinoivat jäsenyyttä suorastaan sillä, että maataloustukiaisista vihdoin päästäisiin tai saataisiin halpaa ruokaa. Työnantajapuoli katsoi, että jäsenyys pakottaisi kurinalaisiin palkkaratkaisuihin, ay-johtajat propagoivat unionia "sosiaalidemokraattisena projektina".
Kolmanneksi oletin jäsenyyden EU:ssa johtavan ajan myötä ongelmiin suhteessa Venäjään. EU:lla oli myös puolustusulottuvuus, ja moni sanoi avoimestikin sen olevan askel kohti Natoa. Vaikka 1990-luvun alkupuolella Venäjä oli heikko ja läheni länttä, ei niin voinut uskoa olevan pysyvästi. Katsoin, että puolueettomuudesta luopuminen merkitsisi turvallisuusuhkaa, jos idän ja lännen vastakohtaisuus palaisi. EU:n puolustajat toisaalta vakuuttivat, että EU ei vaikuta turvallisuuteen muuten kuin enintään painostamisen kynnystä korottavasti sekä että puolueettomuus, vähintään sotilaallinen liittoutumattomuus, voi säilyä myös jäsenyyden oloissa. Taustalla unionia kuitenkin myytiin kansalle turvallisuudella - Adolf Ehrnrooth ei ollut sattumalta mukana suosittamassa jäsenyyttä sekä EU:ssa että Emussa.
Vähiten pelko on toteutunut maataloudessa. Maataloutemme on kyennyt sopeuttamaan rakenteensa jatkuvasti tiukentuviin ehtoihin tyydyttävästi. Toki byrokratia on kasvanut lähes sietämättömäksi ja tilojen lukumäärä on vähentynyt nopeammin kuin muuten olisi tapahtunut, mutta eihän maaseutu ilmastollisesti edullisemmilla alueilla ole kovinkaan paljoa tyhjentynyt. Ongelmana on epävarmuus komissioiden vaihtuessa ja direktiivien muuttaessa toiminnan reunaehtoja aina ahtaammiksi.
Taloudella meni aluksi paljon odotettua paremmin, kun heikko euro tuotti viennille etua; vuosia elettiin kuin jatkuvan devalvaation oloissa. Valuuttasuhteiden muuttuminen euron hyväksi alkoi kuitenkin tuottaa ongelmia, ja erityisesti oman kruununsa säilyttänyt Ruotsi hyötyi Suomen kustannuksella. 2010-luvulle siirryttäessä tilanne muuttui nopeasti huonommaksi koko euroalueella. Havaittiin, että jäsenmaiden taloudet olivat kuitenkin niin erilaiset ja suhdannesyklit kohtelivat niitä niin eri tavalla, että vaikeudet kasvoivat monen kohdalla ylivoimaisiksi. - -"
Kari Hokkanen
päätoimittaja (emer.)
http://vlehti.julkaisee.fi/kari-hokkanen-turhaanko-pelkasimme - Saribn_on_syytä_terästyä
-SSS-linjalle on varteenotettava vaihtoehto!
Väyrynen haalii puolueelleen kannattajia yleisötilaisuuksilla - nimilistaan yli tuhat nimeä viikossa
Konkaripoliitikko, europarlamentaarikko ja keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen kertoo IL:lle, miten hänen kohu- uutisensa uudesta puolueesta on otettu keskustan sisällä vastaan.
Uuden puolueen perustanut Paavo Väyrynen puhui keskiviikkona Tampere-talolla.
Paavo Väyrynen järjesti keskiviikkona ensimmäisen yleisötilaisuuden viikko sitten perustamastaan Kansalaispuolueesta.
- Kansalaispuolue on kuin musta aukko, se kokoaa yhteen poliittisia voimia ympäristöstä. Mutta se ei ole musta aukko vaan kirkas valo, joka loistaa, Paavo Väyrynen julisti Tampere-talolla.
Sali oli lähes täynnä uteliaita kuuntelijoita: täyteen saliin mahtuu 130 henkilöä, eikä montaa paikkaa jäänyt tyhjäksi. Väyrynen vetosi kuuntelijoihin, että he allekirjoittaisivat puolueen kannattajakortin.
Nyt allekirjoittajia on yli tuhat. Puoluerekisteriin pääsemiseksi vaaditaan 5000 allekirjoitusta.
- Se täyttyy lähiviikkoina, Väyrynen arvioi IL:lle.
Se, kuinka ahkerasti konkaripoliitikko aikoo kiertää kunnissa kampanjoimassa uutta puoluettaan, riippuu kansan suosiosta.
- Kaikki riippuu siitä, millaiset siivet tämä saa alleen. Huomenna (torstaina) on kaksi yleisötilaisuutta luvassa, Väyrynen myhäilee.
Väyrynen uskoo, että hänen puolueeseensa siirtyy myös loikkareita eduskunnasta.
Upposi kuulijoihin
"Euroalueesta pitää erota, se tuottaa Suomelle nykyisellään vain kärsimystä. Maahanmuutto on ollut löperöä, linjaa pitää tiukentaa. Natoon ei pidä liittyä ja koko Suomi on pidettävä asuttuna."
Väyrysen sanoma upposi ainakin Tampere-talon kuulijoihin.
- Ihan mitä tahansa keinoja, että päästään pois EU:sta. Ei Natolle. Nää ne on. Paavo on aika valovoimainen sälli. Kannatan uutta puoluetta, tamperelainen Jaana Holoppa tuumasi.
- Tulin tänne ihan mielenkiinnosta. En ole häntä kyllä aiemmin äänestänyt, mutta voisi kyllä tätä uutta puoluetta kannattaa. En usko, että eurosta erotaan, mutta uskon Paavoon ihmisenä. Hän on suorasanainen, sanoi tamperelainen Mano Pesonen.
- Aina olen ollut Väyrysen fani ja olen häntä äänestänyt. Aion kannattaa puoluettakin, kertoi Heli Pesonen.
- Kyllä tämä ihan järkevältä kuulostaa. Kun tulee katsottua Ruotsin menestystarinaa, tulee mieleen, että voitaisiin mennä oman pään mukaan, tamperelainen Asmo Suomaa arvioi.
"Erilaisia lausuntoja"
Yleisöä kuitenkin hämmensi Väyrysen uuden puolueen säännöt ja niistä sateli hänelle runsaasti kysymyksiä. Väyrysen mukaan ei ole ongelma, että hän olisi sekä Kansalaispuolueen että keskustan jäsen - vaikka puolue liittyisi puoluerekisteriin.
- Kun 5000 ääntä on täynnä, pitää keskustella rekisteriviranomaisten kanssa näistä säännöistä ja ehdoista. On sitten puolueen asia harkita, erottavatko he. En näe itse syytä erota.
Onko tullut vielä esille, että jotkut keskustalaiset haluaisivat erottaa teidät?
- Sieltä on tullut erilaisia lausuntoja tästä asiasta, Väyrynen kiertelee IL:lle.
Eli voiko tulkita näin, että teidän erottamistanne haluavia henkilöitä on tullut ilmi?
- En lähde tätä kommentoimaan.
Väyrynen kertoo saaneensa keskustalaisilta pääosin myönteistä palautetta uuden puolueen perustamisesta.
- Pari kolme kielteistä reaktiota on tullut, mutta nekin ovat olleet ymmärtäväisiä.
Epämääräiset välit Laaniseen
Keskustan kunniapuheenjohtajan ilmoitus uuden puolueen perustamisesta kohautti politiikan kenttää. Esimerkiksi Väyrysen pitkäaikainen luottomies, keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen, kertoi järkyttyneensä Väyrysen tempauksesta.
- Kaiken tämän jälkeen en oikein enää tunne tätä Paavo Väyrystä. En olisi uskonut ja toivonut, että tämä yhteinen kertomus mahdollisesti päättyy tällä tavalla, Laaninen sanoi.
Hän myös kertoi, miten on seissyt Väyrysen tukena vuosikymmeniä, erityisesti kolmessa presidentinvaalikampanjassa.
Väyrysen naamalla ei hymyä näy, kun hänelle mainitsee Laanisen nimen. Väyrynen kertoo olleensa Laanisen kanssa yhteydessä hiukan sähköpostitse.
- Laaninen kylläkin kuului niihin, jotka tekivät kaikkensa estääkseen ehdokkuuteni viime presidentinvaaleissa, Väyrynen toteaa kuivasti.
Onko teillä jonkinlainen välirikko tai luottamuspula?
- En lähde tätä kommentoimaan julkisuuteen.
Väyrynen oli presidenttiehdokkaana vuosina 1988, 1994 ja 2012. Hän kiistää epäilyt, että hän yrittäisi uudella puolueellaan vauhdittaa pitkäaikaista haaveettaan päästä presidentiksi.
- Kannatan Sauli Niinistön uudelleen valintaa. Luottaen siihen, että hän pysyy Paasikiven linjalla ja huolehtii siitä, että Suomi pysyy sotilaallisesti liittoutumattomana ja puolueettomana maana.- -"
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016021021100552_uu.shtml
JK. Kun maa makaa
https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo
Muistin virkistämiseksi kannattaa katsoa videopätkä eduskunnan EMU-keskustelusta vuodelta 1998
https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensitreffit Jenni laukoo viinilasin ääressä suorat sanat Jyrkin aikeista: "Mä sanoin, että älä"
Voi ei… Mitä luulet: kestääkö Jennin ja Jyrkin avioliitto vai päättyykö eroon? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde192460- 1482214
Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän292132Hullu liikenteessä?
Mikä hullu pyörii kylillä jos jahti päällä? Näitä tosin kyllä riittää tällä kylällä.522109Niina Lahtinen uudessa elämäntilanteessa - Kotiolot ovat muuttuneet merkittävästi: "Nyt on...!"
Niina, tanssejasi on riemukasta seurata, iso kiitos! Lue Niinan haastattelu: https://www.suomi24.fi/viihde/niina-lahti201674Kun Venäjä on tasannut tilit Ukrainan kanssa, onko Suomi seuraava?
Mitä mieltä olette, onko Suomi seuraava, jonka kanssa Venäjä tasaa tilit? Ja voisiko sitä mitenkään estää? Esimerkiks3871583Ano Turtiainen saa syytteet kansankiihoituksesta
Syytteitä on kolme ja niissä on kyse kirjoituksista, jotka hän on kansanedustaja-aikanaan julkaissut Twitter-tilillään961506- 2771388
Varokaa! Lunta voi sataa kohta!
Vakava säävaroitus Lumisadevaroitus Satakunta, Uusimaa, Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanm131369- 1301346