Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

8. & 7. luokan vaikutus ysin pääättötodistukseen.

KoululainenHKI

Moi,
olen aloittamassa yhdeksännen luokan syksyllä, ja lukion valinta mietityttää. Kahdeksannen luokan päättötodistuksen keskiarvoni on 8,9-9,0, mutta toive lukion KA on 9,5. Uskon että pystyisin nostamaan kouluvuoden aikana keskiarvoa 0.6 numeroa ylöspäin (koulussamme on 3 todistusta vuodessa). Varsinkin huomioon ottaen että nostin numeroita päättötodistukseen 4kk sisällä 0,5 numeroa. Mutta minulle on jäänyt äärimmäisen epäselväksi miten 8. luokan numerot vaikuttavat lukioon hakiessa. Jotkut sanovat että 8. luokaa ei vaikuta laisinkaan, toiset väittävät että 8. luokka vaikuttaa vahvasti.
Jos eivät vaikuta laisinkaan niin uskon että minulla on mahdollisuuksia päästä haluamaani lukioon, mutta jos esim. 8. luokan numerot lasketaan yhteen 9. luokan numeroiden kanssa, minulla ei ole lainkaan mahdollisuuksia.
Eli, olisiko jollain jotain varmaa tietoa, tai laskumenetelmää koskien kahdeksannenluokan numeroiden vaikutusta peruskoulun päättötodistukseen.

Kiitos kaikille !

9

6049

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 100100

      Hei! Meillä vaikutti kasin numerot sillä tavalla jos oli seiskalla valinnu kasille vuoden valinnaisen ni se numero jäi sitte ja näky ysiluokan päättötodistuksessa. Ja jos teillä on joku kemia/fysiikka eri osissa niin kuin meillä oli ja taas se kasin numero näkyi ysin päättötodistuksessa.

    • Polynomi

      Meillä kasin & seiskan numerot vaikuttivat hieman, mutta 3/4 päättötodistuksen numerosta kussakin aineessa riippui ysiluokan suorituksista.

      BTW, onko tavoitteenasi päästä Ressun lukioon vai..?

      • KoululainenHKI

        No sitäkin olen miettinyt, lähinnä tavoitteena että kun valinta tulee vastaan niin voi vapaasti valita mihin haluaa.

        Kiitos paljon vastauksestasi :)


    • Tyttös

      Kaikki aineet, jotka sulla on loppunut jo tulee numero joka oli viimeksi. Muihin aineisiin vaikuttaa vain 9. lk jutut, syksy ja talvi ja kevät painottuu yhtä paljon. Esim jos kuvista oli viimeksi 7lla ja sait sillon 9 niin päättötodistuksen numero on 9 kuvis. Jos hissa loppui 8lla ja sait 10 niin päättötodistuksen numero on 10 hissa. Jos taas matikkaa on oletettavasti ollut kaikilla luokilla, vain 9 lkn numero vaikuttaa. Understood?

      • Tyttös

        Ja sit ka tulee kaikkien numeroiden yhteisvaikutuksesta, joten paljon on kiinni syistä. Onnee ja menestystä :)


      • Tyttös

        *ysistä


    • d3iisus_returns

      Ohjekäytäntö oli se, että päättötodistukseen tulee 8. ja 9. luokkien arvosanojen keskiarvo. Opettajat voivat halutessaan painottaa yhdeksättä luokkaa tai valita paremman numeron, jos ero on vain yksi numero.

    • Anonyymi

      9.5 miten jotkut siihen pääsee oon kyllä kuullut että jotkut siihen pääsee mä taistelin koulussa mutta ei 6 tuli aina kokeista ja luin niihin yks laiska luokalla ei lukenut mutta sai 7-8 mulla on lukuhäiriö jota huomattiin viikko ennen päättäjäisiä 9 luokalla jee :( mä luen ja sit en muista mitää sellanen luku häiriö mulla on kivaa kokeet 6

    • Anonyymi

      Kiva kun tälläset sivustot voi auttaa vielä tukevaisuudessa haha

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      77
      1438
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 51
      1222
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe