Kivun pelko laumauttaa

NuoriNainenPeloissaan

Onko täällä muita jotka kärsisivät suhteettomasta kivun pelosta?

Olen ollut aina varsinainen murehtija, mutta tilanne kärjistyi kun lääkäri aiheutti minulle hoitovirheen. Tilani ei uhkaa henkeäni, eikä minulla juuri nyt ole erityisemmin kipuja.Odotan nyt pääsyä leikkaukseen, jossa on hyvät ennusteet ja ilmeisesti minulla on hyvät mahdollisuudet palautua fyysisesti ennalleen.

Olen kuitenkin ottanut todella raskaasti tilanteesta johtuvan jatkuvan epätietoisuuden. Olen alkanut saada hyperventilaatiokohtauksia (kenties ovat jopa paniikkikohtauksia?), minulla on jatkuvaa keinuttavan huimauksen tunnetta, tunnen sykkeen usein hyvin voimakkaana kehossani (esim. selässä, vatsassa, päässä). Kaikkein pahin oireeni on kuitenkin aivan ylimitoitettu pelko kivusta. Ja nimen omaan siitä, että kipu jää pysyväksi. Pelkään kuollakseni, että saan leikkauksessa hermovaurion, joka pilaa loppuelämäni. Tämä pelko on myös alkanut levitä muille elämänalueille. Pelkään että hammaslääkäri aiheuttaa minulle hermovaurion. Pelkään kolmoishermosärkyä, joka vain iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta. Pelkään että saan välilevynpullistuman... Kun luen jostakin kipua aiheuttavasta sairaudesta, alan pelätä sitä hysteerisesti. Kuolemaan johtavaa sairautta en niinkään pelkää, vaan ajattelen, että kuolema vapauttaa kivusta.

En tiedä miten pääsisin eroon pelostani, enhän haluaisi murehtia elämääni hukkaan! Onko ketään, joka olisi päässyt leikkauspelosta/kivun pelosta eroon ja osaisi auttaa?

3

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelkopois

      On hyvä muistaa, että kipuun löytyy aina apua. Suomessa myös hoitovirheiden riski on todella pieni, ja hermovaurioiden riski vielä pienempi, joten älä turhaan jännitä leikkausta. Voit myös lohduttautua ajatuksella, että olet vain yksi ihminen miljardien joukossa, joten todennäköisesti sinulle ei tule yhtäkkiä mitään jatkuvaa kipua aiheuttavaa sairautta. Voit toki myös keskittyä ennaltaehkäisemään sellaisia sairauksia, minkä kohdalla se on mahdollista.

    • hjklkjhk

      Luulin ensin että aloittajan viesti oli oma vanha viestini. Koen samoin. Lisäksi pelkään ihan vain kaikenlaisten toimenpiteiden aiheuttamaa kipua niin paljon että jätän yleensä menemättä. Kipua ajatellessa sellainen epämiellyttävä hulmahdus käy koko kehon läpi ja alkaa pyörryttää.

      Sairastin jossain vaiheessa todella vaikeaa migreeniä, särkypäiviä oli viikossa enemmän kuin säryttömiä. Myös lapsena migreeniäni hoidettiin melko huonosti. Lääkärit olivat melko keinottomia, joten ehkä tuostakin jäi kammo siitä, että jää kipunsa kanssa yksin.

      Nykyään kun tunnen missä päin kehoa tahansa pienen kivun juilahduksen, kylmä hiki kihoaa otsalle ja mietin, että mitä jos saan jonkin elinikäisen kiputilan. Samoin kuin aloittaja, ajattelen että esimerkiksi kuolettavasta syövästä aiheutunut kipu olisi tavallaan "hyvää kipua", koska se johtaisi kuolemaan ja vapautukseen kivuista.

    • 2q3r1

      Pitää muistaa että kaikki ihmiset joutuvat kärsimään täällä kipua. Samassa veneessä ollaan kaikki. Maailmassa on myös kautta aikain ollut erittäin hyvin tehoavia kipulääkkeitä. Ennen aikaan leikkauksiin ja hammashoitoon ei ollut edes nykyaikaista puudutusta, puudukkeena käytettiin mm. eetterin hengittämistä.

      Nykyaikana on sentään nykyajan konstit. Itselläni auttaa kun ajattelen kaikkia niitä pappoja ja mummoja jotka käyvät läpi sydän ja lonkkaleikkauksia ja hyvin pärjäävät. Naisia jotka joutuvat synnyttämään jne.. Kyllä kivusta selviää. Jos ei muuten niin on olemassa vielä morfiinit ja sellaiset kovat lääkkeet jotka vievät olon pumpuliin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      35
      2379
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1589
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1505
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      128
      1343
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1209
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      934
    7. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      305
      892
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      890
    9. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      825
    10. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      72
      795
    Aihe