Vieraspaikka

hulluautoilija

Mites se menikään, vieraspaikalla on sininen kyltti jossa kiekon kuva ja 12h.
Ei muuta.
La ja su, onko ne vapaita?

8

4591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rajatonta.on

      Siihen saa joka päivä pysäköidä rajattomasti ja kiekon voi asettaa mihin aikaan tahansa, saapui mihin aikaan tahansa, ilman että 12h kiekosta katsottuna tule koskaan täyteen. Juuri kun edellinen 12h on mennyt umpeen, alkaa uusi 12h ja kiekko näyttää automaattisesti sallittua aikaa. Lauantaisin ja pyhäpäivinä ei tarvitse kiekkoa. Tosin tuollaiset "vieraspaikasta" eli yksityisestä pysäköintialueesta, jota todennäköisesti valvoo yksityinen valvontafirma, niin ihan sama miten kiekon laitat ja milloin pysäköit ja kuinka pitkäksi aikaa, lappu voi silti tulla.

    • periaatteessa-rajaton

      Yleisesti: jos lisäkilvessä ei ole kellonaikoja, niin kiekon käyttöpakko on voimassa aina, myös viikonloppuisin ja pyhinä. Kyltissä lukeva 12h tarkoittaa maksimiaikaa, jonka saa kerrallaan pysäköidä.

      Muilta osin asia menee kuten nimimerkki "rajatonta.on" tuossa edellä kertoi, eli tasan 12h tai sen monikertaa kestävää pysäköintiä on hankala valvoa kiekolla juuri siitä syystä, että kiekossa on 12 tunnin asteikko. Lappu voi silti tulla yksityiseltä joka tapauksessa. Kunnalliseltakin valvojalta se voi tulla jos valvoja voi osoittaa, että autoa ei ole liikutettu aina 12 tunnin jälkeen tai jos joku ilmoittaa autosta pysäköinninvalvojalle ja todistaa, että auto on seissyt paikalla yli sallitun ajan.

      Helsingissä pysäköinninvalvojat kirjaavat ylös auton pyörien asennon, käytännössä oikean etupyörän venttiilin asennon ja jos se muutu valvonnan aikana, niin parkkisakko napsahtaa myös tuollaisilla 12h - 24h parkkialueilla.

      • pysäköinninvalvoja

        Sen on muuten kova homma kuvata ja mitata kaikkien pysäköityjen autojen venttiilin asento. Kokemusta on.


      • periaatteessa-rajaton
        pysäköinninvalvoja kirjoitti:

        Sen on muuten kova homma kuvata ja mitata kaikkien pysäköityjen autojen venttiilin asento. Kokemusta on.

        Sarkasmisi ei toimi. Tämä on ihan tosi tarina. Lähde tulee tässä.

        Seurantaa tehdä vain niillä ilmaisilla ja kiekkoparkkiksilla, joissa pitkä aikarajoitus, esim. juuri tuo 12h tai 24h. Rajoittamattomia parkkeja ja maksullisia ei tarvitse valvoa samalla tavalla, koska rajoittamaton on rajoittamaton ja maksullisista tarkistetaan vain onko maksettu.

        Äkkiä pysäköinninvalvoja (tai kateellinen naapuri) sen huomaa jo ihan mutu-pohjalta jos sama auto näyttää seisovan päivästä toiseen samassa ruudussa. Silloin laitetaan renkaan/renkaiden asento muistiin seuraavaa tarkastusta varten.

        Tässä vielä Iltalehden koko juttu aiheesta:
        http://www.iltalehti.fi/autot/2013103117670543_au.shtml

        "Tiesitkö tätä? Näin pysäköinninvalvojat tarkkailevat autoasi

        Torstai 31.10.2013 klo 21.13

        Pysäköinninvalvojilla on erikoinen keino tarkkailla 24 h -parkkipaikkoja.

        Iltalehteen yhteyttä ottanut vantaalaismies sai maanantaina ikävän häälahjan säilytettyään autoaan ilmaisella 24 h -parkkipaikalla.

        Mies kertoo säilyttävänsä autoaan usein kyseisellä parkkipaikalla Vantaan Tikkurilassa, sillä hän asuu aivan parkkipaikan vieressä. Samoin tekevät muut talojen asukkaat.

        - Kävin päivällä maistraatissa vihillä. Kotiin tullessa ajoin takaisin samaan tyhjään parkkiruutuun, jossa olin aiemminkin pitänyt autoa, mies kertoo Iltalehdelle.

        Myöhemmin saman päivän aikana auton ikkunaa koristi yllättäen kuitenkin pysäköintivirhemaksu.

        Mies kävi ihmettelemässä maksua viranomaisille, että kuinka he ovat todenneet auton pysyneen paikallaan, kun todellisuudessa autoa on liikutettu.

        Vastaus oli, että auton liikkumattomuus todettiin auton renkaan venttiilin kulmasta.

        - Minulle kerrottiin, että renkaan venttiilin kulma ei ollut liikkunut 24 tuntiin, ja että pysäköinninvalvoja on arvioinut sen silmämääräisesti, eikä siitä ole mitään valokuvia, mies kertoo.

        Mieheltä pyydettiin kuitteja, jotka todistaisivat, että hän on käyttänyt autoa kyseisen vuorokauden aikana.

        - Maistraatista en saanut kuin vihkitodistuksen, mies naurahtaa.

        Hän jätti reklamaation pysäköintivirhemaksusta.

        - Ei ihminen osaa edes kuvitella, että parkkisakko tulee renkaan venttiilin mukaan. Aika hupaisaa touhua, mies kuittaa.

        'Yleinen käytäntö'

        Vantaan pysäköinninvalvonnan esimies Ari Piipponen vahvistaa, että käytäntö on yleinen 24 h- ja 12 h -parkkipaikoilla.

        - Ajoneuvon liikkumattomuus todennetaan sillä, että otetaan talteen renkaan venttiilien asennot ja jos ne ovat pysyneet muuttumattomina myöhemmin kun käydään tarkistamassa, se on riittänyt näytöksi.

        Yleensä venttiilien asennot tarkastetaan vasemmasta etu- ja takarenkaasta. Pysäköinninvalvoja kirjaa havainnot ylös vihkoonsa.

        - Nykyään pyritään myös yhä enemmän ottamaan valokuvakin. Valokuvassa on kuitenkin aina tulkinnan mahdollisuus ja se saattaa antaa väärän kuvan, Piipponen kertoo.

        Piipposen mukaan venttiilin asento arvioidaan silmämääräisesti, eikä siinä käytetä mitään mittausvälinettä.

        - Kyseessä on valtakunnallinen käytäntö. Myös hallinto-oikeus on katsonut pysäköinninvalvojan lausunnon ja kirjallisen esityksen riittäväksi näytöksi.

        Normaalia on myös se, että pysäköintivirhemaksusta valitettaessa kysytään henkilöltä mahdollisia kuitteja, jotka voivat todistaa auton liikuttamisen 24 tunnin sisällä.

        - Dokumenttien täytyy liittyä ajoneuvoon, esimerkiksi jos on käyttänyt autoa huollossa ja näin voi osoittaa, että on liikuttanut autoa kyseisenä aikana, Piipponen tarkentaa.

        Hänen mukaansa venttiilit liikkuvat jo lyhyestä ajosta.

        - Venttiilien asennot muuttuvat jo siinä, jos ajaa pois ruudusta ja peruuttaa takaisin samaan ruutuun. Tähän en kuitenkaan kehota, sillä lain mukaan autolla pitää käydä pysäköintialueen ulkopuolella, ettei sitä katsota jatkuvaksi pysäköinniksi, Piipponen summaa."


    • bjjbbbghbb

      Veijo venttiili

    • älyvapaa-palokunta

      Kuka älyvapaa asettaa merkin "kiekkopysäköinti 12h". Milloin tahansa saapuu kiekon voi laittaa näyttämään mitä tahansa ja aina on pysäköintiaikaa voimassa. Jos oikeasti halutaan rajata pysäköinti enintään 12h:ksi pitää unohtaa koko kiekkopysäköinti ja laittaa vain lisäkilpi 12h, ja (yrittää) valvoa muilla, ettei aika ylity.

      Tai sitten rajata pysäköintiaika kiekolla vaikka 8:aan tuntiin, niin valvomisessakin olisi jotain järkeä, muuta kuin jonkun kerrostalokytän soittelut.

      Onhan vieläkin älyvapaampia ratkaisuja tosin nähty esim. kiekkopysäköinti 24h. Tosin siitä kun otettaisi kiekon kuva pois, niin taas ollaan ymmällään, että mitä ihmeen virkaa sillä 24h-kyltillä siinä on, kun monelle 24h on synonyymi sanalle "aina".

      Näitä kysytään välillä jopa Eskolta ja Liikennevirastolta, että mitä meinaa pysäköintikieltomerkki ja sen alla lisäkilpi "24h", ja liikenneviraston "asiantuntijakin" on jossain haastattelussa ollut sitä mieltä, että pysäköintikielto on voimassa 24h, eli "aina", vaikka se tarkoittaa että vain yli 24h kestävä pysäköinti on kielletty. Ihan samalla tavalla kuin sen alla olisi lisäkilpi 60min, vain yli 60min kestävä pysäköinti on kielletty.

    • sivustaseurannut

      Ihan hyvin toimii 12h sääntö meillä. Pari asuaksta ja talonmies riittää. Se on parkkeeraajan päänsärky sitten kun sakon saa. Ennen kävi kunnallinen pyynnöstä, nyt käy joku kuuparkki.
      Pitäishän se tajuta et 12 on 12, pidempää aikaa ei saa parkkeerata. Jos tarvii pidempää aikaa, on etsittävä pidempi paikka.

      • edestäkytännyt

        "Pari asuaksta ja talonmies riittää."

        Ja mitä jos nämä "pari asukasta" eli pari peruskerrostalokyttää ja "talonmies", eli joku 60-luvulta talossa asunut lupenlapioija, ovat sieltä mieltä, että se yksi auto on siinä "liian usein" 12h kerrallaan? Sittenkin on varmaan parkkeeraajan päänsärky kun sakon saa? Koska, "pitäishän se tajuta, että 12h on 12h vain silloin tällöin, ei esimerkiksi joka toinen päivä, vaan satunnaisesti, ihan siten kuin niistä "parista asukkaasta ja talonmiehestä" sattuu milloinkin tuntumaan, tai onko pysäköijä heidän kaverinsa.

        Mutta onneksi on nyt se "kuuparkki", niin kaikki saa lappuja ihan tasapuolisesti, kuinka pitkäksi aikaa tahansa pysäköikään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      95
      1836
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1208
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      62
      1098
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      71
      947
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe