diagnoosi bipo 2

aasi2812

Olen juuri saanut diagnoosin. Ja yhtäkkiä lääkitys menee aivan uusiksi. Minulla jo vuosia ollut cymbalta jäisi pois ja tilalle piti ottaa lamictal. Heti kun cymbalta jäi pois niin en tee muuta kuin itken, en jaksa käyä edes suihkussa enkä välitä koko kämpästä tuon taivaallista.. lamictal tekee vaan zombi olon ja ataksia oire on aika valtava! Miten tää voi näin mennä! Mä olen turhautunut ja ei ole yhtään ihmistä omassa elämässä kenelle voisin asiasta puhua niin oli pakko kirjoittaa tänne. Olen sairastanut vakavia toistuvia masennusjaksoja pikkutytöstä asti, lääkkeitä syönyt 9 vuotiaasta ja nyt edellinen diagnoosi (aivojen välittäjäaineiden epätasapaino, krooninen kliininen masennus, ahdistuneisuushäiriö ja paniikkihäiriö) muuttui bipo tyyppi kakkoseen! En ymmärrä. Ihan kuin en tietäisi enää yhtään kuka olen ja mitä tekisin, on kuin olisi kuolemantuomion saanut. Otan diagnoosin vakavasti, ehkä ihan liian vakavasti, mutta myönnän että enemmän kuin pelottaa että mitä tapahtuu kun ihmiselle läntätään diagnoosi ja sitten pyöräytetään koko lääkehoito uusiksi ja sanotaan vaan että lykkyä pyttyyn! Oletteko te diagnoosin saatunne jääneet asian kanssa näin yksin? Ja ihanko omatoimisesti (toki lääkärin antamilla ohjeilla) vaihdoitte lääkityksenne ja kärsitte mahdolliset sivuoireet ja seuraukset mitä se mukanaan voi tuoda? Masennus on niin vakavana ollut monta kertaa että hitto mua pelottaa että tämmönen sompailu vie vaan multa hengen!

10

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusi__alku

      Ensinnäkin, psykiatriassa kaikki on mahdollista.

      Toisekseen, mitään aivojen välittäjäaineiden epätasapainoa sinulla ei ole ollut ennen reseptihuumekäyttöä.

      Kolmanneksi, SSRI/SNRI-aineiden käyttö johtaa monilla mielialan edestakaiseen poukkoiluu, jolloin psykiatrit lätkäisevät aikaisemman 'diagnoosin', masennuksen, päälle bipo 2 -leiman, ja vaihtavat napiston 'mielentasaajiin', kuten lamotrigiiniin, tai neurolepteihin.

      Neljänneksi, sinun pitää ymmärtää olla ottamatta psykiatrisia lausuntoja ja 'diagnooseja' tosissasi.

      Viimeiseksi, sinun pitää oppia ottamaan ohjat omiin käsiisi ja alkaa ymmärtää psykiatriaa laajemmin. Muuten järjestelmä pyörittää sinua mennen tullen loppuelämäsi.

      Ymmärrystä voit alkaa rakentamaan mm. seuraavista lähteistä:
      www.cepuk.org
      www.madinamerica.com
      www.breggin.com
      www.beyondmeds.com
      www.szasz.com

      Kaikkea hyvää sinulle. 'Masennuslääkkeiden' vieroitusoireisiin voit tutustua esimerkiksi osoitteessa www.survivingantidepressants.org.

      • aloittajaa

        Olen kyllä mielensairauksista hyvinkin tietoinen. Koko elämäni niiden kanssa paininut. Omiin käsiini ottaisin varmasti, jos siihen pystyisin. Ei vakavassa masennuksessa ajatella loogisesti muutenkaan, se vie mennessään. Jos ei ihminen pysty luottamaan terveydenhuollon ammattilaisiin niin mihinkäs sitten. Olen itsekin lukenut itseni mielenterveys työhön, mutta teoria ei auta nyt tässä koska tämä tapahtuu minulle! Ihmettelen sitä, miten nykyään jätetään vaan ihminen yksin, eikä välitetä tai perehdytä hyvinvointiin. Sama koskee varmasti mm.leikkauspotilaita. mikään ei muutenkaan mene kenenkään kohdalla noin, että ensiksikin, toiseksikin. Lääkityksiä on varmasti yhtä monta kuin ihmisiä. Toiselle sopii joku mikä toiselle ei.


      • aloittajaaa

        Ja kyllä välittäjäaine tasapainossa on aina ollut hämminkiä. Ei normaalissa perheessä kasvanut lapsi noin vaan saa raivareita ja masennus 7 vuotiaana ilman hyvää syytä. Lääkkeet pelastivat minut, joten aivokemiaa tämä on. Huumelääkkeitä en syö vieläkään, jos lamictal niihin lukeutuu niin sitä en tiedä. Muuten olen syönyt normaaleja mielialalääkkeitä.


    • keijumuori

      Heippa! Minä sain juuri diagnoosin sekamuotoisesra kakssuuntasesta.. Lito lääkitys aloitetaan ensi viikolla. Sitä ennen hoidettu toistuvina masennuksina. Mulla ei oo ollu mania vaihetta.

      • aloittajaa

        Mullon ollu hypomaniaa, kuulemma. On totta, että vauhtia on elämän varrella ollut ajoittain uskomattomasti. En väitä että diagnoosini olisi aivan väärä, olen vaan shokissa. En tiedä miten käsittelisin tämän tiedon. Ja koska kyseessä on vahvasti perinnöllinen sairaus niin olen nyt huolissani myös lapsistani. Tämän piti olla mun oma henkilökohtainen helvettini.


      • keijumuori

        Myös minä olen huolissani lapsistani :( En kestäisi jos he tämän sairauden saisivat... Minun mummolla ollut tämä sairaus mutta ei äidillä...


    • aloittajaa

      Lähinnä kaipaisin kokemuksia siitä, että saadessanne diagnoosin, niin miten teitä tuettiin sen tiedon kanssa?

    • Bipolar4ever

      Klubitalolla kävin, ei siinä oikein ihmistä tueta kun saa mielenterveys diagnoosin. Yritän juuri löytää kaksisuuntaisesta kärsiviä kanssatovereita kun en klubitalolla ehdi nyt käydä.
      Voit mailata miulle jos kiinnostaa.
      [email protected]

    • helena002a

      minulla hoidettiin vuodesta 2007 (olen 5-kymppinen) masennusta Efexorilla ja univaikeuksia Imovanella, nyt keväällä jouduin osastolle vaikean manian johdosta ja diagnoosi vaihtui 2-suuntaiseksi mielialahäiriöksi. Efexor lopetettiin heti ekana osastopäivänä ja lääkitys vaihtui Deprakine Olanzepin. Osastolta pääsyn jälkeen minut ohjattiin käymään kahden viikoin välein kuntani aikuispsykiatrianpoliklinikalla, jossa paikalla aina mielenterveyshoitaja ja toisinaan hänen lisäkseen psykiatri. Jälkihoitoon olen ollut tyytyväinen. Saa soittaa aina arkisin soittoaikoina, jos jotain askarruttavaa. Lääkityksestä Olanzepin lopetettiin toukokuussa, kun aiheutti turvotusta, tokkuraa ja liikkumisvaikeuksia. Deprakine lopetettiin heinäkuussa, koska hiukset lähti. Nyt lääkityksenä Ketipinor 400 mg/vrk. Tämän lääkkeen (vai ajankulumisen?) myötä mieliala parantunut huomattavasti, aiemmin olisin halunnut vain kuolla. Nyt elämä paljon valoisampaa, enkä toivo ikinä enää aiempaa epätoivoista olotilaa. Ehkä epätoivoiseen olotilaan vaikutti myös manian aikana tekemäni söhlingit, mm. oikeusjuttu, työn menettäminen. Toivon sinulle kaikkea hyvää :)

      • Elämää_bibona

        helena002a....Osa kirjoituksestasi on , kuin kirjoittaisit minun elämästä...Ikä suunnilleen sama kuin sinulla, ja asiani sössin ekan kerran 2000 luvun puolivälissä samoilla lääkkeillä, kuin sinä Efexor,Imovane ja lisäksi Lyrica..
        Silloin pidettiin normaalina masennuksena.
        Rahaa meni mitä ihmeellisimpiin juttuihin, mutta sitä ei mitenkään yhdistetty asiaan, ja rahaa paloi aivan järjettömästi.

        Nyt 10 vuotta myöhemmin tuli uusi todella paha hypomaniajakso. Minulle määrättiin Lyricaa toiseen sairauteen, ja en olisi halunnut alkaa sitä syömään, mutta ei auttanut vastaväitteet...toiseen sairauteen siitä olikin hyötyä.
        Ikävä sivuvaikutus sillä oli , eli hypomanian se laukaisi, ja meni todella lujaa.
        Olin todella tehokas noin puoli vuotta , rahaa paloi, sitten totaali romahdus ja diagnoosi bibo 2.
        Nyt lääkitykseni on Deprakine, jota vielä säädellään, ja hiukset toistaiseksi vielä päässä, ja toivottavasti pysyy.

        Masenuskausi on nyt menossa, ja en tiedä kuinka elämä jatkuu..Työpaikka vielä on, mutta en tiedä kuinka kauan.
        Tunnen, että minulla ei ole yhtään stressin sietokykyä enää jäljellä :(.

        Elämää jos pitää miettiä taaksepäin, niin varmasti olen sairastanut tietämättäni jo pitkään, sillä menneisiin vuosiin mahtuu kaikenlaista tapahtumaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      93
      4377
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4315
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4026
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2907
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2561
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2128
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2104
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      198
      2044
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1675
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1452
    Aihe