Kokemuksia

Ihanhyväkärry

Tulinpa alkaneeksi muutaman tuhatta kilometriä uudehkolla ecoflexillä. Opelista tulee vähän tylsä mielikuva mutta ihan OK autojahan ne on. Tämä tämänhetkinen Astra on fiksun näköinen, mukava ja tilava. Koneesta en oikein pitänyt: se oli ihan riittävä minun ajoihini muttei mitenkään superväännökäs ja kulutti ainakin kulutusmittarin mukaan enemmän kuin samantehoiset ja väännökkäämmät vw-konsernin TSi:t (joihin ei kannata koskea) ja Fordit. Tuli sellainen mielikuva että vanhempi moottorikonstruktio oli viherpesty kuudella vaihteella ja start-stopilla. Kuudes vaihde laski kuitenkin sisämelua moottoritiellä. Start-stop toimi vain yhtenä kesän kuumimpana päivänä mutta muuten ei kertaakaan. Sillä ei paljon päästöjä lasketa.

11

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KarvaOpel

      Nin, mutta kun se on Opel. Tunnettu vikakasautuma jo vuosikymmenten takaa. Mielikuva ei syytä muuttaa edelleenkään.

      • Einar

        Vuosikymenten takaa 70luvulta tulee mieleen, Kadetit ja Asconat olivat luottettavia autoja, joissa ei ollut muuta vikaa kuin ne oli tosi kylmiä talvella,tosin tekniikkakin oli varsin yksinkertaista verrattuna nyky aikaan.


    • Ihanhyväkärry

      No ei se hajonnut ainakaan 5000 km:n aikana eikä vaikuttanut huonolaatuiselta. Käsittääkseni mitään VAG-tyyppistä jakohihnaongelmaa ei ole.

      • 123456R

        Kyllähän Opelit ovat nykyään laadultaan aivan eri luokkaa verrattuna VW:n tekeleisiin. Opelin suurin ongelma viime vuosina on ollut autojen liian suuri paino ja sen myötä heikompi suorituskyky & taloudellisuus mutta ensi vuoden Astrassa nuo ongelmat onkin onneksi jo korjattu. Ajettavuus ja ulkonäkö on varsin kohdallaan jo nykymallissakin.

        Ennen VW teki hieman tylsiä mutta kuitenkin ihan kestäviä autoja. Vuosituhannen vaihteen tienoilla alkanut laadun romahtamiseen johtanut säästölinja on tehnyt pahaa jälkeä siinä konsernissa eikä autojen ajettavuuskaan ole enää samalla tasolla kuin aiemmin. Seuraavaa autoa ostettaessa en koske pitkällä tikullakaan nyky-VAG:iin. Lompakko ei kestä TSI / DSG- tekniikkaa eikä pää uusien mallien ohjaustuntumaa. Ja ulkonäkö on, miten sen nyt kauniisti ilmaisisi.... hieman aneminen.

        Opel on pop.


    • Kokeilkaamuitakin

      No ei se ole pop vaikka mainostaakin laulukilpailuohjelmassa. Se on kelpo auto mutta esim Astra farkun kanssa samaa kokoluokkaa on Focus ja Peugeot 308. Molemmissa enemmän tilaa, enemmän suorituskykyä ja kuluttavat vähemmän. Varustelusta en tiedä, enkä muista hintoja. Astra on kelpo auto mutta joskus turha merkkiuskollisuus tulee kalliiksi.

      • tiedä_häntä_sitten

        "Start-stop toimi vain yhtenä kesän kuumimpana päivänä mutta muuten ei kertaakaan. Sillä ei paljon päästöjä lasketa."
        Mitähän aloittaja tarkoittaa? Kuumalla säällä, jos ilmastointi tarvitsee jäähdytystä, ei auton tulekaan sammua. Tänä kesänä ei täällä Satakunnassa ollut ainoatakaan päivää, jolloin tuo järjestelmä ei olisi toiminut.


      • 123456R

        "No ei se ole pop"
        Olettaisin sinun autoja tuntevana ihmisenä tuntevan autojen klassikkosloganit?

        "turha merkkiuskollisuus tulee kalliiksi."
        En ole ikinä ollut merkkifanaatikko mutta Opeleista on itselläni enemmän hyviä kokemuksia kuin muista ajamistani merkeistä. Voidaan kai sanoa että olen viime vuosina alkanut mieltyä näihin. Eri merkkejä on kyllä käyty ihan kattavasti läpi. Ajelen tällä hetkellä toisella merkillä, ihan näin asiaan selvennyksenä.

        "Astra farkun kanssa samaa kokoluokkaa on Focus ja Peugeot 308. Molemmissa enemmän tilaa, enemmän suorituskykyä ja kuluttavat vähemmän."
        Tuleva Astra on suorituskyvyltään ja kulutukseltaan tietääkseni varsin hyvin linjassa pahimpien kilpailijoidensa kanssa. Vanhempien mallien painoa kritisoin tietääkseni jo aiemmassa viestissäni. Noista kahdesta kilpailijasta valintani olisi ehdottomasti Peugeot. Ei Focuksessakaan varmaan mitään vikaa ole mutta jotenkin vain liian mitään sanomaton auto. Isommasta luokasta Mondeo voisi olla ihan kiva. Itselleni tavaratilan koko ei ole auton valintaperuste.

        "vaikka mainostaakin laulukilpailuohjelmassa"
        Tätä en tiennytkään mutta aina sitä oppii jotain uutta. En taida katsoa tarpeeksi TV:tä.


    • Uusionuusi

      Jep, Astran uusi malli on varmasti kilpailukykyinen ja vanhadtakaan ei paljoa puuttunut. Ja Voice of Finlandissahan ooppeliabon puffattu.

    • dieselix

      Viikko ja 1000 km ajelua 1.6 cdti ecoflexilla. Oikein näpsäkkä ja pirteä kone astran sports toureriin. Kulutus isompi kuin luvataan, mutta ok 5 litran tasoa, käy mulle. Aiempi Ocu kulki samalla, mutta ei sille vähempää luvattukaan. Ajettavuus minusta erittäin mukava ja kohtuu korkea maavara plussaaa mökkiteillä, tosin osaltaan lisää varmaan kulutusta..

    • Westisthebest

      Vaihda länsimerkkiin. Ford pesee nuo surkeat itäkipot mennen tullen. Opel ja Volkkuwajakki ovat sossuvaltion ulostamaa paskaa, rumia kun Angela Merkelin tuhero. Kuluttavat, liikaa, ovat laiskoja liikahtamaan ja luotettavuutta ei ollenkaan.

    • globaali_voordi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      188
      7376
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4292
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2125
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2049
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1879
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1696
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1671
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1629
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe