Miten armeijaan jos sosiaalisten tilanteiden pelko

armmeija

Minulla on todettu sosiaalisten tilanteiden pelko ja paniikkikohtaukset. Kilpirauhasen vajaatoiminta myös. En voi kuvitellakaan kuinka ahdistavaa armeija tulee olemaan, mutta saako noilla ongelmilla vapautuksen rauhan ajaksi?

10

2694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiinnin

      Itse kävin samat "viat", ei ole ongelma olet yksi monista, pidät turpasi kiinni, teet mitä käsketään. ja ohi on ennen kuin huomaat.

    • gowest7

      Turhaan murehdit. Ei armeijassa tarvitse olla sosiaalinen, jos ei hakeudu aliupseeriksi. Sanot sen sitten komppanian päällikölle, kun se kaikki jossain vaiheessa yksityisesti haastattelee, ettet halua johtajakoulutukseen. Ensimmäiset 6 viikkoa pitää muutoinkin niin kiirusta, ettet ehdi edes ajatella pelkojasi, vaan tottelet käskyjä niin kuin muutkin, ja menet sinne mihin käsketään. Juttelun aiheet tulee automaattisesti, joku kysyy sinulta apua aivan varmasti, esim "mihin taskuun kenttäpullo laitetaan", koska tavarat pitää olla kaikilla samalla tavalla. Ekat 4 viikkoa panikoitte kaikki yhdessä, että tupatarkastus menee läpi, jotta pääsette munkkipossulle. Se paniikki yhdistää teitä, ja yhteiset asiat muutenkin. Saat tupakavereista aivan varmasti kavereita, koska kaikki ns tarvitsevat toisiaan alkuvaiheessa.

      Muista että kaikki ovat samalla asialla, ja kaikilla on samoista asioista se paniikki. Asioita ja muistettavia asioita tulee aluksi niin paljon ja nopeasti, että et ehdi miettiä mitään sosiaalisia pelkoja, vaan ajatuksesi kuluvat asioiden muistamiseen. Muut alokkaat kysyvät sinulta neuvoja, ja sinä neuvot muita. Aina joku muistaa jotain. Kaikkia muitakin jännittää, muista se. Palveluksessa ei tarvitse olla sosiaalinen, tuvan jorinoissa sitten oman valintansa mukaan, joko höpisee muiden kanssa tai sitten räplää älypuhelinta.

      Ja tosiaan aluksi on niin paljon ohjelmaa, aina iltaa myöden. Että millekään ompeluseuralle ei jää aikaa, sellaisia vartin hetkiä siellä täällä. Sen vartin voit rauhassa vaikka järjestellä tavaroitasi tai ottaa vaikka nokoset. Veikkaan että sinulle armeija voi tehdä jopa hyvää. Jatkuva toiminta ja käskytys ei jätä aikaa mietiskelylle. Illalla sammut kuin saunalyhty, ja aamutuimaan herätys, ja eikun taas menoksi.

      Ehdottomasti kannattaa kokeilla armeijaa. Voit olla kokeilemisen jälkeen erimieltä, kuin nyt olet.

      • Jännittäjä

        Et ymmärrä sairautta. Joudut tottakai puhuttelemaan kaikkia ja joskus saattaa jännittää niin paljon että ei saa ääntäkään. Kokoajan jännitttää mitä seuraavaksi tulee ja mieli käy ylikierroksilla. Yöllä et saa nukutuksi kun keho ja mieli on niin stressaantunut.

        On niin kiire ettei ehdi ajattella pelkojasi? Mitä vit*ua? Siis et sä muuta ajattelekaan kuin pelkojasi ja tarkkailet itseäsi. Et pysty edes keskittymään muuhun kuin pelkoosi.

        Älä mene puhumaan sairaudesta jos et tiedä. Itse kävin armeijassa kokeilemassa, oli aivan helvetin rankkaa henkisesti. Ei ole kyse ujoudesta vaan neuroosista.

        Toki jos hieman vain jännittää, tuo paikka voi jopa rohkaista. Itsellä oli jatkuva pääkipu jännittämisestä, stressi, vatsa ei toiminut. Sosiaalisten tilanteiden pelossa pelkää, että mokaa. On äärimmäisen herkkä arvostelulle jne.

        Tottakai joillekin tuo toimii hyvänä tapana päästä yli peloista, mutta monelle se on liian iso harppaus.


    • Tsdkds

      Kyllä todellakin saa ja kannattaa hankkia vapautus kuten todella monet nykyään tekevät. Kannattaa keskittyä oikeisiin töihin ja opiskeluun Nykyään muuten totaalikieltäytyjätkin vapautetaan.

    • Anonyymi

      Oikeastaan en ole varma, onko armeijan käymisessä muita hyviä puolia kuin ihmiset joita siellä saattaa oppia tuntemaan (sikäli kun on hyvä asia tutustua -enimmäkseen samaa sukupuolta oleviin, jos on miespuolinen- ihmisiin esim. kouluissa ja työpaikoillakaan) Kävin armeijan 07 ja itselläni myös liuta psykiatrisia diagnooseja olin armeijassa ihan huono. En suosittele menemään jos vähänkin tuntuu siltä, ettei kiinnosta.

      • Anonyymi

        Armeijan antiin vaikuttaa suuresti oma suhtautuminen. Kun teet asiat kunnolla ja olet avoin uusille jutuille, saatat saada henkiselle puolellekin jotain uutta.


    • Anonyymi

      No voi hyvänen aika sentään...vai on sosiaalisten tilanteiden pelko niin voiko mennä inttiin . Eiköhän koko intti ole täynnä jengiä joilla on kuolemanpelko, pimeänpelko tai vaikka suljetun paikan kammo, mutta sekaan vaan. Pelot ovat sitä varten että ne voitetaan, ei sitä varten että niitä vatvotaan ja käytetään tekosyinä siihen ettei voi tehdä jotain.
      Kuten kiinnin sanoi osuvasti aiemmin -pidä turpa kiinni ja tee mitä käsketään, äläkä mene tillittämään " ..et ku on tää sosiaalisten tilanteiden pelko..." niin hyvä tulee.

    • Anonyymi

      Yleensä tällä palstalla ei kannata kysyä mitään. Kimppuun hyökkää joukko maanisia Suomen ameijan vastustajia sekä Kremlin kätyreitä.

    • Anonyymi

      Riippuu vaikeutesi asteesta. Itselläni oli aikoinaan diagnoosi sosiaalisten tilanteiden pelko, mutta armeijassa totuin sosiaalisiin tilanteisiin ja oireeni vähenivät sen vuoksi.

      Ei armeija varsinaisesti paranna ketään, mutta pakollisiin tilanteisiin meneminen voi olla hyödyksi itsetunnon parantuessa.

    • Anonyymi

      Intti saattaa myös auttaa siihen. Itse kun kävin 80-luvun alussa niin p*askahuusseissa ei ollut niitä Rehnin käskyttämiä ovia, eikä edes väliseiniä pyttyjen välissä, suora kuuspyttynen vaan lattialla. Skeidalla käynti oli alkuunsa kova pala ronskeimmillekin, kuukauden päästä asiaa ei edes huomannut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe