VVO on siirtynyt hyvästä huonoon?

Ihmettelijä7546

Aikaisemmin minullekin vvolla oli hyvä maine. Nyt kuitenkin tiedän tapauksia, missä he ovat jättäneet isoista remonteista tiedottamisen huonoksi, ajaneet ihmisiä pois tieltä mutta jättäneet kertomatta että koko rakennus (ja sopimukset) myydäänkin toiselle yritykselle. He ovat yrittäneet laskuttaa loppusiivouksia ihmisiltä, jotka ovat muuttaneet pois suurremontin tieltä, missä siis puretaan kaikki sisätilat, uusitaan putket, keittiöt jne. eli lattioiden peseminen on aika turhaa... Siis tiedän nämä ihmiset ja että he ovat ok. Ei siellä mitään kaatopaikkaa ole voinut olla!

Vvo suosii sossunsitoumuksia (???) ilmeisesti koska pystyy pitämään vanhalla maineella (?) korkeita vuokria ja sossut sijoittaa kai aikapaljon sinne: vuokra on varma ja tulo on tasaista. Veronmaksajat maksaa siis nykyään vvon osingot.
Ja no, kun tässä ihmisten kanssa olen keskustellut, on etenkin viimeisien vuosien aikana vvo:n palvelut heikentyneet, vuokrat hirmu kalliita ja he eivät itse välitä edes vuosikymmeniä asuneista vuokralaisista. Ennen pitkäaikaisia, kunnollisia vuokralaisia haluttiin. Heillä ei tunnu tätä toivetta enää olevan.

Olen kuunnellut vain kaverini juttuja ja sinänsä... no, laillistahan se on ja jos vuokraa haluaa paljon peruskorjattavasta asunnosta niin eikö se ole hullu joka maksaa? Mutta itselläni oli aikaisemmin ihan toinen käsitys.
Kauhuvuokralaisista puhutaan aina, mutta nyt kun olen kuunnellut näitä juttuja, tuleekin mieleen että mitäs jos onkin kauhuvuokranantaja? Tai vuokranantaja muuttuu matkalla? Ehkä se pörssiin siirtyminen pilaa yritykset. Osinkojahan Vvo jakaa kai paljonkin, siis suuria summia, että ei sen tarvitsisi kallein olla. Kai ne on remonttirahaa myös säästäneet aikaisemmilta vuosilta. Ahneus on alkanut vaivaamaan sitäkin yritystä ihan hirveästi. Hinnat nousee ja laatu heikkenee.

Ja ennenkaikkea, miksi näin on käynyt? Olen saanut käsityksen että ennen vvo oli edullinen, hinta-laatusuhteeltaan hyvä ja joustava sekä luotettava. Miksi se ei ole sitä enää? Näiden tarinoiden perusteella en varmasti muuttaisi heidän alaisuuteensa.

8

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmemies_macgyver

      Kilpailun puute. SATO ja VVO ovat ne kokis ja pepsi etenkin pääkaupunkiseudulla. Ovat ahmineet paljon vanhoja roska-asuntoja joista pyytävät kovaa vuokraa. Se vain sattuu olemaan mahdollista. Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Tämän takia alalle tarvittaisiin kuitenkin uusia toimijoita.

      Päivittäistavarakaupoissahan oli sama tilanne S- ja K-ryhmän dominoidessa, kunnes Lidl tuli haastamaan ahneiden kauppiaiden markkinoita ja muutenkin selkeyttämään jäykkiä rakenteita.

    • Rosvojoukkoja

      VVO, SATO ja monet muut on ns "edullisia sosiaalisia vuokra-asuntoja tuottavia tahoja", jotka on rakentaneet elementtimörskänsä verovaroilla, saneeranneet ne verovaroilla ja nykyisin hinnottelu on suorastaan ryöstöhintaista. Esimerkiksi Oulussa on toimeentulotukeen määritelty kahden hengen ruokakunnan maksimivuokraksi 525€/kk ja VVO:lta ei tuolla vuokralla saa edes yksiötä. Vuokratuotot on valtavia ja herrat nostaa isoja palkkioita "ansioikkaasta johtamisestaan". Täytyy muistaa, että nämä ryöstölafkat on sitten valtion suojeluksessa, johtuiskohan siitä, että näiden puljujen ansiokkaimpia palkkioita kuittaavilla on aikalailla suorat yhteydet Arkadianmäelle..

      • HERÄTYSYLE

        Ne on ammattiliittojen suojeluksessa. Ammattiliitot nettoavat kymmeniä miljoonia vuodessa SATO:n ja VVO:n kautta. ihmiset hakee asumistukia, jotka sitten kanavoituu ammattiliittojen taskuun osinkoina. Joka sitten siirtää rahat demarien ja vasemmistolaisten tileille. Hajoittaminen pitäisi aloittaa sieltä, niin asumiskulut saataisiin siedettävälle tasolle. Mutta eihän hyvää lypsy automaattia kannata tappaa. Tuolla eräässä keskustelu kohdessa on erittäin hyvin avattu näiden roistojen toiminnasta. Mutta media on asiasta ollut, kun kusi sukassa. Sielläkin on demarit päsmäröimässä suojatyöpaikassaan. Voi vain kysyä ketiä ne porvarit oikeasti ovat. Tuntuu enemmänkin mafia touhulta. Eikö ihmisten silmät vieläkään ole avautuneet, vai eikö vain haluta, tai uskalleta puuttua asiaan. Herätys YLE!!


      • No, eikö olekin ihmeellistä huomata, ettei vasemmistolaisuus tai perseellisyys auta yhtään?

        Mene töihin ja hommaa itsellesi vapailta markkinoilta markkinahintainen edullinen asunto (niin kallista ei löydy, että sato ei olisi kalliimpi)!!!!!


      • Taisosuajaupotavaimitä

        En todellakaan puhu omasta asumisesta. Pärjään kyllä. Mutta sinä olet ilmeisesti myös saajapuolella täältä, kun et hyväksy aiheesta keskustelua. Vai alkaako oma lompakko ohenemaan, jos vuora-asuminen sataisiin edullisemmaksi.


    • faktallapäinposkia

      Vvo:n kannattaisi vuokralletarjoana ryhdistäytyä, ettei käy kuin hallitukselle jostain syystä pakolaisvyöryn edessä. Euronkin rasismista saadaan riita aikaan.

    • yksitysenomassa

      Todella korkeat vuokrat, toimimaton kiinteistöhuolto ja onnettoman huonolla hoidolla olevat piha-alueet, mitä on vielä asukkaiden annettu itse laittaa tyyliin kukka sinne toinen tänne. Halvan näköistä asumista siis mutta todella kalliilla vuokrilla.

    • cusettajiapiisaa

      Sama homma Newsecilla. Ovat kahmineet valtaansa esimerkiksi eläkevakuutus- ja vakuutusyhtiöiden omistamia taloja siten, että hoitavat vuokraamisen ja kiinteistönhoidon ohjauksen. Homma kusee pahasti. Vuokria korotetaan reippaasti, entinen pelkkä elinkustannusindeksi-korotusperuste laajennettiin siten että vähintään 3%:n korotus. Kiinteistöhuoltofirmoja on käsketty tekemään vähemmän, antamaan paikkojen rapistua ja säätämään huoneistojen lämpötilat minimiin. Vuokralaisvalinnassa menty näköjään muiden mukaan eli matuja suurin osa jotka nyt asutetaan Newsecin kautta (joko somaleita, arabeja tai virolaisia työukkoporukoita); sossu tai rakennusfirma maksaa vuokran mukisematta. Nyt siis kantasuomalainen alkaa firman vuokrataloissa olla vähemmistö, ja pian ei supisuomalaisia asukaan.

      Toivotaan että ahneella on paskanen loppu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 137
      3888
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      108
      3542
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      19
      2513
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1599
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1575
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1481
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      87
      1458
    Aihe