Mielialalääkitys ja järkkymätön rauhallisuus

SeTrouble

Aloitin päälle kuukausi sitten Sepram lääkityksen masennukseen ja paniikkihäiriöön. Puolet ajasta syönyt 10mg ja nyt 20mg. Masennukseen on auttanut hyvin, ei ole ollut itsetuhoisia ajatuksia lähes ollenkaan ja muutenkin neutraali olo on kaikista alas minne mieliala on päässyt :) mutta sitten taas ahdistuneisuus on kadonnut häiritsevän pahasti. Minulla ei ole enää kynnystä mihinkään. Ensimmäinen koulupäivä tai verikokeeseen meneminen ei tunnu missään. Kuin olisi ihan normijuttu. Onko tää sitä millasta kaikilla on vai onko mulla nyt teräksiset hermot :DD Tottakai olen äärimmäisen iloinen koska tähän astisen elämän aikana oon hermoillu enemmän ku jotku tulee koko elämänsä aikana hermoilemaan. Mutta tää on vähän pelottavan huoletonta :D onko muilla mielialalääkkeitä syöneillä ollut samaa?

19

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kem.lobotomia

      Sinut on kemiallisesti lobotomoitu. Siihen kaikkien SSRI-aineiden ja 'psyykenlääkkeiden' vaikutus perustuu. Et tunne enää tunteita etkä välitä mistään. Tunteettomuus voi jäädä pysyväksi, kun/jos käytät riittävän pitkään, sillä aivot vaurioituvat luonnottomasta välittäjäainejärjestelmien kuormittamisesta. Samasta syystä Andreas Lubitzin epäillään ajelleen lentokoneen seinään Ranskan alpeilla muutamia kuukausia sitten. Kun ei tunne mitään, ei välitä mistään ja voi tehdä asioita, joita tunteiden ollessa pelissä ei välttämättä kehtaisi, viitsisi, uskaltaisi tai haluaisi tehdä.

      • ihmetteleväohikulkija

        Juuri tämän takia en mitenkään ymmärrä miten psyykenlääkkeet voivat tehdä ihmisistä "turvallisempia". Ja miksi ihmiset haluavat outoja ihmisiä lääkittäviksi.
        Jos olisin lääkäri, en uskaltaisi lääkitä outoja ihmisiä tunteettomiksi (mutta en ole lääkäri.)


      • SeTrouble

        Ihan tunteet ja järki on tallella kiitos vaa. En sitte sun käsityksistä tiiä jos sun mielestä masennuksen ja ahdistuksen lähteminen on jotenkin huono asia :D aina tota syötetää, ikin ei toimi. Kukaan joka ite huomaa positiivisia vaikutuksia lääkkessä ei sitä lopeta teiä hömpönpömpön juttuje takia :D hyvä teiän jotka potkii päivästä toiseen ilman mitään vaikeuksia tulla niille huutelee jotka on valmiita syömää nappeja jotka jotain itessää muuttaa vaan jotta jaksais elää.


      • ihmetteleväohikulkija

        Oikeastaan vastasin edelliseen viestiin asian sivusta hieman. En sinun asiaasi. Pahoitteluni.


      • Guiana

        Täällä nyt pyörii tuo yksi lääkkeitä vastustava tyyppi joka tunkee tuota samaa äärilaidan mielipidettään joka ikiseen ketjuun. Ihan hyvä että pyrit suhteuttamaan asioita itse.


    • artsi5b

      Tuttua on - masennuslääke lähes poikkeuksetta leikkaa sekä huonoja- että hyviä tunteita ja tekee itsevarmemman olon. Monet sanovat, et mikään ei tunnu oikein miltään. Lääkeannonksen tasapaino kannattaa hakea.

      • SeTrouble

        Näinhän se on, onneks toistaseks ei oo ollut oikeastaan mitään sivuvaikutuksia kun hyväksi lasken tuon huolettomuuden. Joka yö kyllä yli pari viikkoa nähnyt levottomia unia ja painajaisia vaikka kuinka mutta nekin helpottanu tässä. Mutta myös uusi koulu alitajunnassa hermostuttaa ja sitten yöllä mahdollisesti purkautuu. Kiitos vastauksesta :)


    • Guiana

      Minulla oli hieman samanlaista käyttäessäni parin vuoden ajan vastaavantyyppistä lääkitystä. Minulla tilanteiden jännittäminen ei poistunut kokonaan, mutta ehkä rohkeus ja määrätietoisuus hankalissa tilanteissa ja päätöksissä kasvoi.

      En tiedä olivatko nuo ominaisuudet tuolloin poikkeuksellisella tasolla vai sitä mitä keskimäärin ihmisillä on ilman lääkitystä. Toisaalta ihmisiä on erilaisia jännittämisenkin suhteen ilman että kyse olisi sinänsä mistään sairaudesta.

      Sivuvaikutusten vuoksi (pahimpana valtava väsymys) tuo lääkitys purettiin kokonaan. Näin jälkikäteen ajateltuna tuo ylimääräinen rohkeus oli joissakin kohdin hyödyksi, mutta siitä oli myös merkittävää haittaa. Koen että en esimerkiksi kyennyt kiinnittämään riittävästi huolta rahankäytöstäni mikä harmittaa jonkin verran näin jälkeen päin. Toisaalta tuolloin olin sen verran vaikeassa elämäntilanteessa että oli osittain tietoinen päätös että suljen osan huolista pois ja alan murehtia rahasta sitten kun olen paremmassa kunnossa.

      Jos olet syönyt lääkkeitä nyt kuukauden verran, se on vielä suhteellisen vähän aikaa. Ainakin minulla jokaisesta annoksen muuttamisesta kesti pari viikkoa tai useampikin ennen kuin sai kuvaa muutoksen todellisista vaikutuksista. Eli olo saattaa vielä tasaantua.

      • SeTrouble

        Kiitos vastauksesta ja toivottavasti sun asiat on paremmalla mallilla nyt :) ja juu tätä annosta nostettiin tosiaan jo 2 viikon jälkeen milloin alkoi vasta vaikuttamaan mutta toistaiseksi vaikuttaa hyvältä annostukselta :) seurailen


    • artsi5x

      Aloittajalla - saatat selvitä 10 mg annoksella tai jopa ilman kun lisäät terveellisiä elämän tapoja mm. liikuntaa, ruokavaliota jne...

      Tosiaan noin parin kuukauden kohdalla alkaa huomata itse, mikä on sopiva lääkeannos.

      • SeTrouble

        Tiiän etten selviä ilman ainakaan, sen hyvin tunnen itteni ettei diipadaapa juttelu kerran viikossa pysty viemään mua kouluun. Tää lääkitys on paras päätös minkä oon tehny paniikkihäiriön suhteen, ku en muuten arjen asioista selviä. Mutta liikun kyllä joka päivä enemmän tai vähemmän ja syömiseenkin oon yrittäny panostaa :) Kiitos vastauksesta


    • artsi5m

      Ja jos joutuu käyttämään masennuslääkettä, ei siitä huonoa omatuntoa kannata ottaa. Masennuslääkkeitä tutkittu miljoonia potilasvuosia jo yksin Suomessa. Mitään hälyttävää ei ole ilmennyt.

      • kem.lobotomia

        "Mitään hälyttävää ei ole ilmennyt."

        Missä maailmassa sinä leijailet?


      • 3QRE

        Ei muuta hälyttävää kuin itsemurhia, kouluampujia, seksuaalisen halun menetystä, ihastumisen kyvyttömyyttä jne..


      • 3QRE

        ..Sekä riippuvuutta.


      • artsi6l

        Kukaan ei pysty sanomaan varmasti, mistä nuo onnettomuudet todellisuudessa ovat aiheutuneet. Moni on kertonut masennuslääkkeen pelastaneen heidän henkensä.

        Jos ahdistus on kova ja pidempiaikainen, kyllä silloin kannattaa kokeilla masennuslääkettä luonnonkeinojen lisänä. Pelkkä lääke tuskin auttaa.


    • artsi0w

      No kerro ihmeessä omin sanoin, jos tiedät enemmän asiasta.

    • KaarleXIIV

      Ei kannata vielä tuulettaa. Aina kun lääkityksiä aloitetaan niin ahdistus helpottaa. Noin kahdessa viikossa lääkkeiden vaikutus kuitenkin hiipuu ja ahdistus alkaa uudelleen. Ihmiset ovat erilaisia, jotkut saavat pysyvän avun lääkkeistä, itse olen pettynyt lukematttomia kertoja, mikään ei auta. No ehkä sen pienen hetken kunnes taas...

    • q3we3

      Minulla on normaalisti ahdistusta ja pystyn kyllä liikkumaan ihmisten ilmoilla, mutta siinä on oma epämukava tunteensa että pitää tehdä väkisin. Mielelläni kuljen autolla. Kokeilin tuohon Lyricaa ja kappas kummaa, ei tullut enää mieleenkään lähteä autolla mihinkään vaan hoitelin asioita kävellen sen kummemmin mitään ajattelematta. Kai se on sitä normaalia huolettomuutta. Jokatapauksessa, ei minulla ole varsinaisesti mitään ongelmaa asioideni hoitamisessa, mutta ero on silti valtava kun sen ahdistuksen ottaa kokonaan pois. Voisin mennä vaikka juttelemaan jollekin liikennevaloissa ja osaisin vielä olla kiinnostavakin kaiken lisäksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe