Likaista peliä lauttarannassa

Likaistapeliä

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/809681/Likaista pelia lauttarannassa

Tyrmistyin kovin perjantaina 21.8. Paraisten ja Nauvon välisellä lautalla kello 16.30, kun uudet liikennevalot eivät ajaneetkaan tarkoitustaan.

Tänä keväänähän lauttarannan etuajo-oikeutettujen sekä normaaliliikenteen kaistoille asennettiin liikennevalot, jotta etuajo-oikeutettu liikenne saataisiin lopulta toimimaan kuten on säädetty: etuajo-oikeus koskee vain autoja, jotka ovat rannassa valmiina, kun lautta saapuu laituriin.

Mökkiläisissä toiveita reilusta kohtelusta jonossa herättänyt uudistus ei kuitenkaan toimi.

Kyseisenä perjantaina kaistojen liikennevalot toimivat aluksi kuten oli suunniteltu. Etuajo-oikeutettuja pääsi lautalle niin monta kuin jonossa oli Falcon rantaan saapuessa ollutkin, ja tämän jälkeen lastattiin normaalisti jonottavia autoja.

Tilanne kuitenkin sotkeutui linja-auton tullessa rantaan. Se luonnollisesti päästettiin lautalle, minkä jälkeen valo vaihdettiin taas etuajo-oikeutetuille punaiseksi. Tästä etuajo-oikeutetut autot eivät kuitenkaan lainkaan välittäneet, vaan ne kiilasivat tyynesti päin punaisia toisten autojen edelle rikkoen siis näin lakia ja aiheuttaen vaaratilanteen rantaan.

Lauttahenkilökuntaa ei vaikuttanut lainkaan kiinnostavan törkeä ohittelu ja sääntöjen rikkominen. Punaisia päin ajaneita viittä autoa tervehdittiin iloisesti, lastattiin niillä lautta täyteen ja lähdettiin rannasta. Ei ollut henkilökunnalla ilmeisesti kanttia käännyttää näitä ohittelijoita takaisin jonottamaan kunniallisesti.

Tilanne on mielestäni tyrmistyttävä. Veronmaksajien rahoja on haaskattu huomattavia määriä. Ajatus liikennevaloista on erinomainen, mutta toteutus vaikuttaa olevan ala-arvoista.

Kaikki kyllä toimii niin kauan, kun jokainen noudattaa sääntöjä, mutta kun kuvaillun kaltaisia lainrikkojia ajaa lauttarannassa eikä lauttahenkilökunta puutu asiaan lainkaan, ovat liikennevalot pikemminkin koristeena.

Lauttahenkilökunnan pitäisikin ottaa itseään niskasta kiinni ja pitää kiinni valojen toimivuudesta. Pian kaikki saariston etuajo-oikeutetut oppivan niiden olevankin pikemminkin suuntaviiva, jota ei ole pakko noudattaa, jollei huvita. Riittää, että tervehtii iloisesti lautan lastaajaa.

2

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tervapersse

      Miksi laivahenkilökunnan pitäis ottaa kantaa tieliikenteeseen? Heidän valta ylettyy lautan rampille ja jää siihen. Tuollaiset nousukkaat voivat mennä vain itseensä ja miettiä tieliikenteen sääntöjä.

    • mddmdmddmd

      Vuosi sitten kesällä jonon ohi ajoi turkulainen tilausajobussi missä ei ollut etuajo-oikeuskylttiä. Lautalla henkilökuntaan kuuluva (kippari?) koputti bussin oveen ja ripitti todella kovaäänisesti bussikuskia. Bussi ajetaan kahden kaista päälle eli se vei vajaa 10 henkilöautopaikkaa. Törkeää toimintaa ja kaiken kukkuraksi bussi oli tyhjänö menossa Turun suuntaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4172
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2095
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2019
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1859
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      32
      1642
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe