paniikkihäiriö

paniikkihäiriökö

Minkälaisia oireita teillä on joilla on paniikkihäiriö? Itselläni tuli tälläinen kohtaus jossa alkoi ymmärrys heikentymään, korvissa humisi, verenpaine oli erittäin korkealla, pelkäsin että sekoan/ kuolen, korvassani kävi outo pistos, tärisin aivan kamalasti, sydän hakkasi todella kovaa ja hengitys oli todella nopeaa. Minulla on myös yksittäistä oireilua esimerkiksi tuo korvien humina tuntuu olevan nykyään jokapäiväinen vaiva. Eli tuon kohtauksen sain eilen ja soitin ambulanssin paikalle koska tajusin että kaikki ei ollut hyvin. Olen kauan jo miettinyt mikä minulla mahtaisi oikeen olla. Pian on lääkärin tutkimukset.

7

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • artsi9ö

      Ainakin paniikkihäiriössä on noita oireita. Tällä palstalla löytyy paljon tietoa paniikkihäiriöstä. Kannattaa selata.

    • Neitipaniikki

      Itselläni alkaa sydän hakkaamaan, huimata, jähmetyn, silmissä outo tunne ja nämä ovat oireita perus paniikissa.(kaupan kassalla, muuten sosiaalinen tilanne jne ) Siten kun saan kunnon kohtauksen niin pelkään että teen jotain peruuttamatonta, sekoan kokonaan, vapisen, itken, en pysty kunnolla hengittämään, tuntuu kuin koko elämä kaatuisi niskaan.

    • KamaliaOireita

      Sydämentykytystä ja -muljahtelua (pelkoa siitä että sydän pysähtyy), hyperventilointia/tukehtumisentunnetta, raajojen ja kasvojen pistelyä/puutumista, heikotuksentunnetta, pahoinvointia, hikoilua, kontrollin menettämisen pelkoa, kuolemanpelkoa jne.

      Silloin vielä kun kärsin todella rajuista kohtauksista, "vaivuin" epätodelliseen olotilaan kohtauksen aikana, eli en nähnyt enkä kuullut mitään (ympäristö ikään kuin muuttui unenomaiseksi). Nykyään käytän Sertralin-nimistä lääkettä ja kohtausten pahin kärki on onneksi poissa.

      • hyihh

        Hyvi helvtti vieläkö ne tuota SSRI moskaa määrää ihmiselle..


      • KamaliaOireita

        Onneksi määräävät, sain lääkkeen ansiosta elämäni takaisin. Paniikkihäiriöni meni lopulta siihen pisteeseen, etten uskaltanut enää mennä ollenkaan ovesta ulos kohtausten pelossa ja oli h*lvetillinen ahdistus päällä 24/7.


    • nainen-38v

      Olen kärsinyt paniikkioireista jo 23 vuotiaasta lähtien. Välillä ovat olleet poissa ja välillä palaavat. Minulla paniikkikohtaus alkaa ihan missä vain ja milloin vain - ihan vaikka autolla ajaessa, ystävän kanssa jutellessa.. paniikkioireet vaihtelevat miten ne alkavat mutta yleensä syke nousee (joka taas se lisää paniikkia entisestään koska minulle iski sydämen ongelmat ja sen jälkeen kaikki sydämen kohdin tuntuvat kiristykset/viillot tai sydämen sykkeen nousu) , tulee ns pysähdys/kauhuolo että kuolenko/mitä tapahtuu, kädet saattaa alkaa täristä ja hiki voi tulla käsiin, samoin kurkun kohdalle saattaa tulla tunne että en saa hengitettyä, ikään kuin joku istuisi keukojen päälle. Kohtaus on ollut nyt rajua ja valitettavasti kun lopetin Sepram- lääkityksen niin oireet ovat kovia. Sanon suoraan että SSRI-lääkkeillä sain suuren avun pienelläkin annoksella, vain 10 mg riitti minulle, jossain vaiheessa 40 mg piti oireet poissa. Aiemmin piti laittaa auto parkkiin kesken ajon, keskeytin hommat jne. Luin ohjeen että paniikkia ei kannata yrittää lopettaa vaan hyvksyä se ja jatkaa hommia - helpommin sanottu kuin tehty. Mutta ehkä sain tänään jotenkin rauhoiteltua itseäni. Syädmen EKG otettu useastai, joskus ollut lisälyöntejä ja nytkin tänään oli ihan normaali EKG. Voimia kaikille. ei tää helppoa ole. Mutta jos tuntuu että paniikki häiritsee niin lääkärille mars.

    • panikoija

      itselläni on ollut noita samoja oireita sydämmen muljahteluja ynm. lääkäri määräsi doplaar 10mg joka ilta. tästä on ollut paljon apua näihin oireisiin. suosittelen jokaiselle panikoijille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe