paniikkihäiriö

paniikkihäiriökö

Minkälaisia oireita teillä on joilla on paniikkihäiriö? Itselläni tuli tälläinen kohtaus jossa alkoi ymmärrys heikentymään, korvissa humisi, verenpaine oli erittäin korkealla, pelkäsin että sekoan/ kuolen, korvassani kävi outo pistos, tärisin aivan kamalasti, sydän hakkasi todella kovaa ja hengitys oli todella nopeaa. Minulla on myös yksittäistä oireilua esimerkiksi tuo korvien humina tuntuu olevan nykyään jokapäiväinen vaiva. Eli tuon kohtauksen sain eilen ja soitin ambulanssin paikalle koska tajusin että kaikki ei ollut hyvin. Olen kauan jo miettinyt mikä minulla mahtaisi oikeen olla. Pian on lääkärin tutkimukset.

7

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • artsi9ö

      Ainakin paniikkihäiriössä on noita oireita. Tällä palstalla löytyy paljon tietoa paniikkihäiriöstä. Kannattaa selata.

    • Neitipaniikki

      Itselläni alkaa sydän hakkaamaan, huimata, jähmetyn, silmissä outo tunne ja nämä ovat oireita perus paniikissa.(kaupan kassalla, muuten sosiaalinen tilanne jne ) Siten kun saan kunnon kohtauksen niin pelkään että teen jotain peruuttamatonta, sekoan kokonaan, vapisen, itken, en pysty kunnolla hengittämään, tuntuu kuin koko elämä kaatuisi niskaan.

    • KamaliaOireita

      Sydämentykytystä ja -muljahtelua (pelkoa siitä että sydän pysähtyy), hyperventilointia/tukehtumisentunnetta, raajojen ja kasvojen pistelyä/puutumista, heikotuksentunnetta, pahoinvointia, hikoilua, kontrollin menettämisen pelkoa, kuolemanpelkoa jne.

      Silloin vielä kun kärsin todella rajuista kohtauksista, "vaivuin" epätodelliseen olotilaan kohtauksen aikana, eli en nähnyt enkä kuullut mitään (ympäristö ikään kuin muuttui unenomaiseksi). Nykyään käytän Sertralin-nimistä lääkettä ja kohtausten pahin kärki on onneksi poissa.

      • hyihh

        Hyvi helvtti vieläkö ne tuota SSRI moskaa määrää ihmiselle..


      • KamaliaOireita

        Onneksi määräävät, sain lääkkeen ansiosta elämäni takaisin. Paniikkihäiriöni meni lopulta siihen pisteeseen, etten uskaltanut enää mennä ollenkaan ovesta ulos kohtausten pelossa ja oli h*lvetillinen ahdistus päällä 24/7.


    • nainen-38v

      Olen kärsinyt paniikkioireista jo 23 vuotiaasta lähtien. Välillä ovat olleet poissa ja välillä palaavat. Minulla paniikkikohtaus alkaa ihan missä vain ja milloin vain - ihan vaikka autolla ajaessa, ystävän kanssa jutellessa.. paniikkioireet vaihtelevat miten ne alkavat mutta yleensä syke nousee (joka taas se lisää paniikkia entisestään koska minulle iski sydämen ongelmat ja sen jälkeen kaikki sydämen kohdin tuntuvat kiristykset/viillot tai sydämen sykkeen nousu) , tulee ns pysähdys/kauhuolo että kuolenko/mitä tapahtuu, kädet saattaa alkaa täristä ja hiki voi tulla käsiin, samoin kurkun kohdalle saattaa tulla tunne että en saa hengitettyä, ikään kuin joku istuisi keukojen päälle. Kohtaus on ollut nyt rajua ja valitettavasti kun lopetin Sepram- lääkityksen niin oireet ovat kovia. Sanon suoraan että SSRI-lääkkeillä sain suuren avun pienelläkin annoksella, vain 10 mg riitti minulle, jossain vaiheessa 40 mg piti oireet poissa. Aiemmin piti laittaa auto parkkiin kesken ajon, keskeytin hommat jne. Luin ohjeen että paniikkia ei kannata yrittää lopettaa vaan hyvksyä se ja jatkaa hommia - helpommin sanottu kuin tehty. Mutta ehkä sain tänään jotenkin rauhoiteltua itseäni. Syädmen EKG otettu useastai, joskus ollut lisälyöntejä ja nytkin tänään oli ihan normaali EKG. Voimia kaikille. ei tää helppoa ole. Mutta jos tuntuu että paniikki häiritsee niin lääkärille mars.

    • panikoija

      itselläni on ollut noita samoja oireita sydämmen muljahteluja ynm. lääkäri määräsi doplaar 10mg joka ilta. tästä on ollut paljon apua näihin oireisiin. suosittelen jokaiselle panikoijille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      276
      19130
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      85
      3539
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2245
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1946
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1850
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1600
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1352
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1278
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      148
      1158
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe