Milläs arvon matkailevat veneilijät täyttää muonavarastoja joko pitkille matkoille, muuten vaan varmuusvaraksi tai preppautuessa tuleviin yleislakkoihin yms?
Rokka, nötkötti ja lihapullat kastikkeessa on aika itsestään selviä ratkaisuja, mutta kiinnostaisi tietää millä näihin saisi helpoiten ja vaivattomimmin vaihtelua? Pakastekuivatut ateriat on ilmeisen monipuolisia ja helppoja, mutta kohtalaisen kalliita ainankin irtopusseissa.
Mitä kannattaa hankkia jos haluaa välillä oikein kunnolla herkutella?
Ja mistä kannattaa ostaa ruuat? Suomesta vai ulkomailta, isompia eriä vai irrallista markettitavaa?
Ja miten hyvin on ruuat säilyny veneessä koko kauden, tai jopa talven yli? (olettaen ettei pummit ole päässy niitä syömään)
Hyvin säilyvät ruuat ja herkut?
16
2463
Vastaukset
- ruokaa
Omassa käytössä (30 vuotta veneilyä ilman jääkaappia) huomattua:
- meetvurstia leivän päälle, säilyy käytännössä ikuisesti vaikka rasva vähän tuleekin sulavammaksi
- 2dl iskukuumennetut maidot. Säilyvät huoneenlämmössä pari kuukautta. Rovua saa kahvimaidon ja kun juniori oli pieni niin sai omat maitonsa. 2 dl siksi että juodaan koko paketti kerralla niin sitä ei tarvitse säilytellä. Ei löydy joka kaupassa, joten yleensä ostetaan kerralla koko kesän tarve.
-Leipärasvoista voi on parhaiten säilyvin, kertoi yksi ravintoalan ammattilainen
-puuroa hiutaleista ja hilloa (molemmat säilyvät hyvin) antaa tuhtin potkun aamulla, jaksaa pitkään
-tuoretta ja ei-säilyvää aina kun ollaan kaupan rannassa ja syödään samantien pois
-mausteet!! ja niiden luova on hyvä keino tuunata valmisruokia paremmiksi. tai esim. sitä meetvurstia hernekeittoon yms. antamaan lisämakua ja tuhtiutta. Samoin sipuli.
-kasvikset
-kananmunat säilyy huoneenlämmössä
-ylipäätään kaikki mikä on kaupassa huoneenlämmössä säilyy myös muualla lämpimässä. - MitaanTietamaton
Meillä oli ennen jääkaappia voi keraamisessa purnukassa, jossa tiivis kansi. Ikea-tuotteena tuota piti pikkasen tuunata eli liimata kannen osat uudestaan ja porata kanteen reikä, johon tuli tappi.
Reiän ideana oli purkin reunojen rasvoittuessa päästää ylipaine pois kantta suljettaessa, muuten kansi pomppasi pois. Voin päälle kaadoin 10% suolattua vettä pari desiä.
Ensi kesänä taidan ottaa tuon uudelleen käyttöön, kun voi hakkaa jääkaapin kissanrasvat mennen tullen.- wqdsefg
Nyt ovat Ikealla hoksanneet saman asian ja tehneet rasian, jossa on annessa ilmaventtiili valmiina. ei maksa paljoa.
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70128585/
- Soppamestari
Parhaat ja hyvin säilyvät herkut saa superalkosta,nam..
- ooodeooodeooo
Soppamestari, sulla on mun luonto!
- poosuu
Superalkon tuotteet ei kauan säily, ei ainakaan meidän veneessä.
Tonnikalaa ei mainittu vielä, mutta sitäkin löytyy todella monenlaista nykyään, eri kastikkeisa. Viime kesänä ostin veneelle yhden joka makua. Ihan hyvä proteeinipitoinen iltapala sellaisenaan purkista.
Perustonnikalastakin saa hyvän leivän päällisen, kun sekoittaa purkkiin majoneesia ja pippuria. Ja mikä ettei kurkkua perään kuutioina. Tosin sitten eines pitää kyllä jo sekoitella isommassa kulhossa.- ruokaa
Luonnollisestikin kaikki purkkikama toimii hyvin, muukin kuin tonnikala. Mitenkään siis vastaan väittämättä.
Tonnikalaa voi tietysti käyttää hyvin myös lämpimien ruokien pohjana. Vaikka spaghettikastikkeen saa siitä helposti tomaattimurskan kanssa. - purkkimakrillit
ruokaa kirjoitti:
Luonnollisestikin kaikki purkkikama toimii hyvin, muukin kuin tonnikala. Mitenkään siis vastaan väittämättä.
Tonnikalaa voi tietysti käyttää hyvin myös lämpimien ruokien pohjana. Vaikka spaghettikastikkeen saa siitä helposti tomaattimurskan kanssa.Kumma, että meillä suositaan purkitettua tonnikalaa. Omasta mielestäni paljon maukkaampi vaihtoehto on purkkimakrilli, varsinkin tomattisoseessa. Viimeksi ostin kesällä John-West -merkkisiä purkkeja veneeseeni Shetlannin Lerwickissä pysähtyessäni. Myös muissa englantilaisten satamien supermarketeissa löytyy samaa. Tanskassa ja Ruotsissa supermarketien tavallisin makrillisäilyke oli muistaakseni King Oscar makrellfilet. Meikäläisssä supermarketeissa en ole sattunut huomaamaan kumpaakaan.
Eräässä viime syksyn STV:n terveysohjelmassa purkkimakrillit oli yllättäen pantu ykkössijalle, vaikka olikin ainoa mukaan hyväksytty säilyke. Lohi taisi olla vasta kolmossijalla.
Jos purkkimakrillia käyttävät reseptit kiinnostavat, googlen hauksi voisi kokeilla vaikkapa mackerel fillets in tomato sauce tai canned mackerel ideas.
Makuasia – en kiistele. Kokeilkaa itse. - Parempaakuintavis
ruokaa kirjoitti:
Luonnollisestikin kaikki purkkikama toimii hyvin, muukin kuin tonnikala. Mitenkään siis vastaan väittämättä.
Tonnikalaa voi tietysti käyttää hyvin myös lämpimien ruokien pohjana. Vaikka spaghettikastikkeen saa siitä helposti tomaattimurskan kanssa.Merten ystävä ostaa MSC-tonnaria.
purkkimakrillit kirjoitti:
Kumma, että meillä suositaan purkitettua tonnikalaa. Omasta mielestäni paljon maukkaampi vaihtoehto on purkkimakrilli, varsinkin tomattisoseessa. Viimeksi ostin kesällä John-West -merkkisiä purkkeja veneeseeni Shetlannin Lerwickissä pysähtyessäni. Myös muissa englantilaisten satamien supermarketeissa löytyy samaa. Tanskassa ja Ruotsissa supermarketien tavallisin makrillisäilyke oli muistaakseni King Oscar makrellfilet. Meikäläisssä supermarketeissa en ole sattunut huomaamaan kumpaakaan.
Eräässä viime syksyn STV:n terveysohjelmassa purkkimakrillit oli yllättäen pantu ykkössijalle, vaikka olikin ainoa mukaan hyväksytty säilyke. Lohi taisi olla vasta kolmossijalla.
Jos purkkimakrillia käyttävät reseptit kiinnostavat, googlen hauksi voisi kokeilla vaikkapa mackerel fillets in tomato sauce tai canned mackerel ideas.
Makuasia – en kiistele. Kokeilkaa itse.Juu, kyllä makrilli hyvää on. Pitääkin yrittää katsella kaupasta seuraavalla kerralla. Lidlistä löytyy savustettua silliä säilykkeenä.
- Makkarainen
Pasta, soijarouhe ja tomaattimurska ovat toimiva ja maukas hätävara, joista syntyy iso satsi ruokaa nälkäiselle miehistölle. Lisäksi tarvitaan vain vettä, mausteita ja sipulia/valkosipulia.
Voi säilytettiin ennen painelemalla se tiiviisti kattilanpohjaan ja suolavettä päälle.
Leipää kannattaa opetella leipomaan jauhoista ja ryyneistä. Uunina voi käyttää pataa tai kattilaa hellalla ja lämpövuorausta päälle. Yrittäkää ja erehtykää valmiiksi kotona..
Sipulia ja kuivattuja vihanneksia
Kuivattuja hedelmiä
Ilmakuivattuja sian, vasikan ja lehmän reisiä
Kuivattua kalaa, särkeä vaikka
Hapankaalia
(Hapansilakkaa)
Maitopulveria
Kalastusvehkeet ja haulikko mukaan
Kanoja, sikoja ja vasikoita ja niille rehua. Siitä tarpeen mukaan teuraaksi.
Siinä nyt aluksi.- Culinaire
Kuivattu jauheliha:
Ensin paistetaan jauheliha ja lisätään suolat ja pippurit.
Sitten laitetaan paistettu jauheliha talouspaperilla vuorattulle pellille. Talouspaperi imee rasvaa. Pistetään kiertoilmauuniin kuivumaan 10 tunniksi suht miedolle lämmölle (olisko ollut 50 astetta). Rasvat pitäisi viimeistään näin löytyä paperista.
Sitten pistetään kuiva jauheliha sekoittimeen ja jauhetaan soijarouheen tai pikakahvin näköiseksi. Rouheen pitää olla hienoa, että se saadaan elvytettyä taas ruuaksi venekeittiössä.
Käytetään siten, että jauheeseen lisätään nestettä ruokaa valmistaessa, hauduttelun voi aloittaa vettä pitävässä rasiassa jo etukäteen. 2 desin pakasterasia tuntuu vastaavaan tuttua n. 3-400g pakettia kaupassa eli tilaa säästyy.
Anekdoottina, että tehtiin tuota reissuun pari kiloa yhtenä kesänä. Vaimoni oli raskaana ja söi lähinnä tuoretta joka ilta ja nämä paketit unohtuivat veneeseen loppukesäksi. Tyhjäsin paketit syksyllä kotiin enkä hennonut heittää kovan työn tuloksia poiskaan. Joskus joulun alla hiukoi ja ajattelin, että jos matsku oli edelleen hajutonta niin antaa mennä vaan pataan. Ei tullut mahanpuruja. - Tonnikalakeiju
Aikanaan tuli syötyä näitä lihapulla, makkara, hernekeitto appeita niin paljon, että lääkäri ehdotti jo nenämahaletkua.
Ensikesäksi olen jo vähitellen varautunut. Ostin 50pussia erilaisia retkieväitä alesta. http://metsastyskeskus.fi/tuotemerkintuotteet.php?_id=231 . Marketissa käydessä olen ostanut tonnikalaa 10purkkia sillointällöin tavoite 100-200purkkia. Mysliä ostan keväällä Lidlistä 20-30kg. Erinäköisiä säilykkeitä ja valmisruokapusseja siihen lisuksi.
Satamassa eli kaupassa käydessäni ostan tuore apetta lähinnä vihanneksia 2-3 päivän salaattitarpeeksi ja Hyla maitoa.http://www.valio.fi/tuotteet/maidot/valio-kevytmaito-hyla-uht/#05-l-tolkki. Tähän päälle vielä kaikki herkut mitä milloinkin löytää. lörtsyt, karjalanpiirakat, atomit ja vedyt. Eukolle suklaatia. Elämänhän ei liene kärsimystä tarvitse olla.
Kun tekee hyvät kesävarastot, niin voi kesällä elellä aika rennosti. Ruuma täynnä ruokaa. Tuoretta kalaa ei tule enää syötyä kun on taimenkalan alamitta 60cm.
Aina kun sattuu ravinteli eli seisovapöytä kohdalle niin käyn vetämässä mahan täyteen, pitsoja en syö. Siinä ne herkuttelut.
Tällaipa se 6-7kk vesillä menee. Talavella sitten retkeillään suksien kanssa ja syödään retkimuonia.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu
Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)1108296- 392529
- 1212253
- 221919
Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?
Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais151654- 111489
Kyllä poisto toimii
Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa161442"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..
"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla141389- 151272
Kristityt "pyhät"
Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.121183