95E10 vs 98E5

95E10ihanOK

Muistatte varmaan kun 95E10 pakotettiin markkinoille pari vuotta sitten, niin ihmiset raportoivat paljon erilaisista käyntiongelmista. Nyt niitä juttuja ei enään ole kuulunut juurikaan.

Ovatko ihmiset:

A) Alkuvaikeuksien jälkeen suosiolla tankkaavat 98E5, jolloin ongelmia ei ole eikä tarvitse enään myöskään valittaa?

B) Netissä vastustettiin noin 2% polttoaineenkulutuksen lisäystä ja sepitettiin sitten liioitellusti että ongelmia ei sovi tiettyihin autoihin vaikka kenties autonvalmistajien lista antaisi niin ymmärtää?

C) Sattumalta samoihin aikoihin yksittäisissä autoissa oli oikeasti jotain muuta vikaa mutta ihmiset LUULIVAT sen johtuvan 95E10 bensiinistä?

.... vai jotain muuta syytä?

Netistähän niitä ongelma kirjoitteluja oli runsaasti aikoinaan, mutta pelkistä kirjoituksista ei voi tietää onko oikeita kokemuksia vai trolleja. Yhden autoalan kaverin tiedän joka vahvisti omassa autossaan että tyhjäkäynnillä välillä sammui tai kävi epätasaisesti, mutta kun vaihtoi 98E5 niin ongelmat hävisi. Muuten en muista oikeassa elämässä ongelmista kuulleeni.

15

232

Vastaukset

 • Voi vittu kun oli taas typerä aloitus, kaikki järkevät käyttää tietysti 98E5 bensaa.

 • "Voi vittu kun oli taas typerä aloitus, kaikki järkevät käyttää tietysti 98E5 bensaa."

  D) Asennevamma ja vihamielinen vastustus. Haittojen suuri liioiteltu fobia.

  • Haista sinä homo perse, tuollainen saatanan kyrpänaama taatusti käyttääkin 95E paskalitkua.


  • Mene pässi hoitoon ja muista popsia ne mielialalääkkees.


 • Olin aikoinaan aika varovainen kun 95E10 tuli. Tankkasin puoli vuotta sinnikkäästi 98E5, koska pelkäsin että alkaa tulemaan erilaisia vikoja enemmän, joten antaa muiden testata ensin. Kun ei sitten mitään uskottavaa "kaikki hajoaa" juttuja kuulunut eri autoilijoilta ja autolehdistä, niin siirryin takaisin 95E10. Nyt omassa zetec 1.6 vuoden 2000 moottorilla ajettu useampi vuosi ja ei ole tullut mitään ongelmia. Polttoaineen kulutuskin on ollut aika sama kummallakin laadulla, joten mitään merkittävää eroa en ole huomannut. Jotkut väittää että jotkut koneet on jo valmiiksi optimoitu (entiselle) 95E, joten 98E käyttö ei välttämättä tuo merkittävää etua.

 • Kuka kusipää nyt 95 litkuilla? 98 on potku ihan toista!

  • Ja vanha 99 se vasta siivittikin kunnon kyytiin. Oletko kokeillut oktaaniboosteria? Siihen kaveriksi vielä lyijyn korvaava lisäainepullo ja auto lentäisi jos olisi siivet.


 • "Minä niin mieleni pahoitin kun joku käyttää 95..." :D

 • Polttoaineen energiasta käytetään auton liikuttamiseen alle 10% joten polttoaineen "energiasisällöllä" ei juurikaan ole väliä...

  Vähän sama kun sanoisi "jos rajaa RE85:lla, niin kulutus nousee"

  • Vaikka polttoaineen energiasisällöstä käytetään vain murto-osa auton liikuttamiseen. Jos polttoaineen energiasisältö vähenee prosentilla kasvaa kulutus prosentilla.


  • prosentit kirjoitti:

   Vaikka polttoaineen energiasisällöstä käytetään vain murto-osa auton liikuttamiseen. Jos polttoaineen energiasisältö vähenee prosentilla kasvaa kulutus prosentilla.

   Et siis tajunnut... Bensasassakin menee 90% harakoille

   Joten bensasskain on 90% sitä "ylimäääräistä"


 • Kun vaihdoin 95E10:stä 985E:hen niin autoon tuli tehoja lisää aivan helvetisti. Muutos oli suunnilleen kun olis vaihtanut jostain 1,2 litrasesta vapastihengittävästä 2 litraiseen turbokoneeseen. Paluuta ei takaisiin 95 kuraan enää ole. Ja mitä 985E:n hintaan tulee, sehän on kallista vaan persaukisille.

  • Miten joku viitsii ajaa bensiiniä käyttävällä autolla?


  • Todella surkeasti valehdeltu.


 • No itse ostin vuosimallia 2014 olevan auton viime vuonna loppu talvesta ja töräytin tankkiin 95E10 bensaa niin meinasi sammua risteyksissä saatika toiminut kunnolla esim. tyhjäkäynti oli tosi epätasaista joten vaihdoin 98E5 kyseiset ongelmat katos.....ei ikinä enään 95E10 bensaa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.