Ramaharja..

Harjanheilautus

Millainen paikka on Ramaharja? Mistä sinne kannattaa lähteä? Meneekö merkattuja polkuja? Millaiset näköalat sieltä on?

8

2113

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Vuortenvalloitus

   Ramaharja on korkea jyrkkä piirteinen ja kallio maastoinen linnavuori joka on historiallinen näköalapaikka. Paikoin jopa pystysuorat kallioseinämät tekevät Ramaharjasta vaikuttavan. Merkattuja polkuja alueen kalliomaastossa ei ole, mutta eksyminen on kuitenkin mahdotonta. Ramaharja on siis historiallisestikin hyvin merkittävä paikka ja upeat näköalat. Samalla kun Ramaharjalla käy niin kannattaa poiketa myös läheisellä Miekkavuoren näköala kiellekkeellä. Kävelemään kannattaakin lähteä Linnamäentien pururadan p-paikalta ja kävellä pururataa pitkin Miekkavuoren kautta Karhunperkontielle ja siitä Repolantien yli Ramaharjalle.

   Itse olen kolunnut lähes kaikki V-suomen näköalapaikat ja minun mielestä kaikkein vaikuttavin näköala on ollut Turun Luolavuori joka sijaitsee Mäntymäen lähellä Luolavuoressa. Luolavuorentien p-paikalta matkaa huipulle on noin 200-300 metriä ja huipulta näkee koko Turun kaupungin yläilmoista aina Raisoon ja Naantaliin asti. Suosittelen käymään myös siellä sillä näköaloiltaan se on ehdoton ykkönen.

  • Noustha_nousthen_huipul

   Nousiaisten alueella on neljä vuorta jotka ovat kaikki näkemisen arvoisia. mainittakoon se tässä.

   1. Kokkovuori 57.3 metriä korkea laki lähellä Mietoisten rajaa on oiva näköalapaikka ja maisemat ovat komeat.

   2. Ramaharja 66.4 metriä korkea kallioinen linnavuori Repolantien pohjoispuolella on Nousiaisten toiseksi korkein huippu jonka pohjois laelta näkyy mm. kolme kirkontornia. Alueella havaittavissa vielä vanhoja hyvin säilyneitä kiviaitoja ja valleja jotka museo virasto on rauhoittanut. Ramaharjan maasto on kalliopohjaista ja luoteis rinne on erittäin jyrkkä.

   3. Miekkavuori 57.2 metriä korkea kallionkieleke Rästäsmäen/Linnamäen kuntoradan lähellä. Tältä kallioiselta kielekkeeltä avautuu maisemia pohjoiseen Ramaharjan suuntaan ja Miekkavuori onkin kuuluisa käppyräpuistaan ja harvinaisista pöytäkivistään.

   4. Teravuori 67.7 metriä korkea lähes terävä rinteinen vuori ( harvinaisuus Suomessa) sijaitsee Topoisten Luhdanaukian metsäalueella on Nousiaisten korkein huippu. Vaikka vuori onkin lähes terävä rinteinen niin kiipeäminen huipulle on mahdollista ilman varusteita. Lähes pystysuorat kallionseinämät antavat karun kuvan tästä luonnon ihme oikusta.

   • Noussiainen

    Niin Kokkovuori,Ramaharha,Miekkavuori kuin Teravuorikin on huiputettu ja jokainen näistä on kyllä käymisen arvoinen kohde. Kuin myös Turun Luolavuoren näköalapaikkakin on nähty ja kyllä sieltä on ehdottomasti parhaat näköalat.


   • Anonyymi

    Listasi ei pidä paikkaansa, Valpperissa ja Saksalan suunnalla useampi 90 metrinen kallio. Sieltä suunnalta taitavat löytyä Nousiaisten korkeimmat kohdat.


  • yggjvg

   ...

  • Mainitaan nyt vielä Liedon Vanhalinna ja linnavuori siellä. Ei ole juurikaan puita estämässä näkyvyyttä. Aurajokilaakso näkyy hienosta. Mielestäni hienompi kuin Turun Luolavuoren näkymät. Jos jossakin olisi hyvä lista V-S Suomen parhaista nähtävyyksistä olisin kiinnostunut.

  • nm7

   Ok.

  • Anonyymi

   Hyviä näkymiä esim,valpperi pyörvuori torikkalantien yläpuoli länteen koko kylä alla.(kiikonkallio/rajakallio ns.kettukallio )näkymä etelään kilometrejä valpperin suuntaan etelään.Nousiaisten korkein paikka huhtaniitunmäki ei näkemisen arvoinen,lähellä oleva Mynämäen puolella oleva paltanvuori kylläkin.sitten pienempiä hauskoja esim leppäojan tiehaaran oikea puoli ylös oikealle.siinä muutamia kohteita jotka kannattaa kiinnostuneen tsekata.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 15 vuotias menehtyi?

   Onko tietoa mihin hän menehtyi? Oma kätisesti vai? Aika pelottavalta alkaa Kainuun elämä tuntumaan... Kovasti voimia oma
   Suomussalmi
   244
   21286
  2. Miten on mahdollista, että Aino oli koulukiusattu?

   Hyvin kaunis ja lahjakas tyttö, kuka nyt tuommoista kiusas? Ennen vielä pahempina aikoina koulussa kiusattiin vain rumi
   Suomussalmi
   138
   8126
  3. Rikka Purralta tulikivenkatkuinen kannanotto - SAK saa täyslaidallisen

   Riikka näyttää oikean karvansa Rikka Purralta tulikiven­katkuinen kannanotto – SAK saa täyslaidallisen https://www.ilt
   Maailman menoa
   160
   1141
  4. Otetaanpa hypoteettinen tilanne

   Menet kahvilaan tai ravintolaan. Sisällä menet juttelemaan jonkun ravintolassa olijan kanssa. Tämä henkilö sanoo sinulle
   Sinkut
   187
   1110
  5. Suuttuisitko jos

   Sua kaivattaisiin täällä ihan nimelläsi?
   Ikävä
   75
   1010
  6. Tarvitsiko pienituloisten tuloista leikata jos suurituloisten verohelpotuksia ei olisi?

   Riikka Purra ja Persut: Suurituloisten 14.000€ kuukaudessa tienaavien verotusta kevennetään noin 2.000€ vuodessa. Pien
   Maailman menoa
   169
   909
  7. Aitolehmä ja ylipolvensaappaat

   Stooreissa saapastelee ylipolvensaappaissa ihan kuin kuusivuotias äidin kengissä. Naurettavan näköistä poseerausta taas.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   779
  8. Ihminen haluaa itsensä kaltaisen kumppanin...

   Eihän tuo mikään yllätys ole, mutta sinällään metkoja yksityiskohtia noussut esille metatutkimuksessa. Ja kas vain 🙄, t
   Sinkut
   156
   761
  9. Miten palstalaiset laittaisivat

   Suomen kriisissä olevan valtiontalouden ruotuun? Ehdotuksia?
   Maailman menoa
   248
   741
  10. Rakkaalle miehelle

   Alan olla vähän huolissani. Lokakuu kolkuttelee ovella taas kerran. En oikein vieläkään tiedä mitä haluat tai haluatko m
   Ikävä
   43
   708
  Aihe