Ramaharja..

Harjanheilautus

Millainen paikka on Ramaharja? Mistä sinne kannattaa lähteä? Meneekö merkattuja polkuja? Millaiset näköalat sieltä on?

8

2302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuortenvalloitus

      Ramaharja on korkea jyrkkä piirteinen ja kallio maastoinen linnavuori joka on historiallinen näköalapaikka. Paikoin jopa pystysuorat kallioseinämät tekevät Ramaharjasta vaikuttavan. Merkattuja polkuja alueen kalliomaastossa ei ole, mutta eksyminen on kuitenkin mahdotonta. Ramaharja on siis historiallisestikin hyvin merkittävä paikka ja upeat näköalat. Samalla kun Ramaharjalla käy niin kannattaa poiketa myös läheisellä Miekkavuoren näköala kiellekkeellä. Kävelemään kannattaakin lähteä Linnamäentien pururadan p-paikalta ja kävellä pururataa pitkin Miekkavuoren kautta Karhunperkontielle ja siitä Repolantien yli Ramaharjalle.

      Itse olen kolunnut lähes kaikki V-suomen näköalapaikat ja minun mielestä kaikkein vaikuttavin näköala on ollut Turun Luolavuori joka sijaitsee Mäntymäen lähellä Luolavuoressa. Luolavuorentien p-paikalta matkaa huipulle on noin 200-300 metriä ja huipulta näkee koko Turun kaupungin yläilmoista aina Raisoon ja Naantaliin asti. Suosittelen käymään myös siellä sillä näköaloiltaan se on ehdoton ykkönen.

    • Noustha_nousthen_huipul

      Nousiaisten alueella on neljä vuorta jotka ovat kaikki näkemisen arvoisia. mainittakoon se tässä.

      1. Kokkovuori 57.3 metriä korkea laki lähellä Mietoisten rajaa on oiva näköalapaikka ja maisemat ovat komeat.

      2. Ramaharja 66.4 metriä korkea kallioinen linnavuori Repolantien pohjoispuolella on Nousiaisten toiseksi korkein huippu jonka pohjois laelta näkyy mm. kolme kirkontornia. Alueella havaittavissa vielä vanhoja hyvin säilyneitä kiviaitoja ja valleja jotka museo virasto on rauhoittanut. Ramaharjan maasto on kalliopohjaista ja luoteis rinne on erittäin jyrkkä.

      3. Miekkavuori 57.2 metriä korkea kallionkieleke Rästäsmäen/Linnamäen kuntoradan lähellä. Tältä kallioiselta kielekkeeltä avautuu maisemia pohjoiseen Ramaharjan suuntaan ja Miekkavuori onkin kuuluisa käppyräpuistaan ja harvinaisista pöytäkivistään.

      4. Teravuori 67.7 metriä korkea lähes terävä rinteinen vuori ( harvinaisuus Suomessa) sijaitsee Topoisten Luhdanaukian metsäalueella on Nousiaisten korkein huippu. Vaikka vuori onkin lähes terävä rinteinen niin kiipeäminen huipulle on mahdollista ilman varusteita. Lähes pystysuorat kallionseinämät antavat karun kuvan tästä luonnon ihme oikusta.

      • Noussiainen

        Niin Kokkovuori,Ramaharha,Miekkavuori kuin Teravuorikin on huiputettu ja jokainen näistä on kyllä käymisen arvoinen kohde. Kuin myös Turun Luolavuoren näköalapaikkakin on nähty ja kyllä sieltä on ehdottomasti parhaat näköalat.


      • Anonyymi

        Listasi ei pidä paikkaansa, Valpperissa ja Saksalan suunnalla useampi 90 metrinen kallio. Sieltä suunnalta taitavat löytyä Nousiaisten korkeimmat kohdat.


    • yggjvg

      ...

    • Mainitaan nyt vielä Liedon Vanhalinna ja linnavuori siellä. Ei ole juurikaan puita estämässä näkyvyyttä. Aurajokilaakso näkyy hienosta. Mielestäni hienompi kuin Turun Luolavuoren näkymät. Jos jossakin olisi hyvä lista V-S Suomen parhaista nähtävyyksistä olisin kiinnostunut.

    • nm7

      Ok.

    • Anonyymi

      Hyviä näkymiä esim,valpperi pyörvuori torikkalantien yläpuoli länteen koko kylä alla.(kiikonkallio/rajakallio ns.kettukallio )näkymä etelään kilometrejä valpperin suuntaan etelään.Nousiaisten korkein paikka huhtaniitunmäki ei näkemisen arvoinen,lähellä oleva Mynämäen puolella oleva paltanvuori kylläkin.sitten pienempiä hauskoja esim leppäojan tiehaaran oikea puoli ylös oikealle.siinä muutamia kohteita jotka kannattaa kiinnostuneen tsekata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe