Ramaharja..

Harjanheilautus

Millainen paikka on Ramaharja? Mistä sinne kannattaa lähteä? Meneekö merkattuja polkuja? Millaiset näköalat sieltä on?

8

2454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuortenvalloitus

      Ramaharja on korkea jyrkkä piirteinen ja kallio maastoinen linnavuori joka on historiallinen näköalapaikka. Paikoin jopa pystysuorat kallioseinämät tekevät Ramaharjasta vaikuttavan. Merkattuja polkuja alueen kalliomaastossa ei ole, mutta eksyminen on kuitenkin mahdotonta. Ramaharja on siis historiallisestikin hyvin merkittävä paikka ja upeat näköalat. Samalla kun Ramaharjalla käy niin kannattaa poiketa myös läheisellä Miekkavuoren näköala kiellekkeellä. Kävelemään kannattaakin lähteä Linnamäentien pururadan p-paikalta ja kävellä pururataa pitkin Miekkavuoren kautta Karhunperkontielle ja siitä Repolantien yli Ramaharjalle.

      Itse olen kolunnut lähes kaikki V-suomen näköalapaikat ja minun mielestä kaikkein vaikuttavin näköala on ollut Turun Luolavuori joka sijaitsee Mäntymäen lähellä Luolavuoressa. Luolavuorentien p-paikalta matkaa huipulle on noin 200-300 metriä ja huipulta näkee koko Turun kaupungin yläilmoista aina Raisoon ja Naantaliin asti. Suosittelen käymään myös siellä sillä näköaloiltaan se on ehdoton ykkönen.

    • Noustha_nousthen_huipul

      Nousiaisten alueella on neljä vuorta jotka ovat kaikki näkemisen arvoisia. mainittakoon se tässä.

      1. Kokkovuori 57.3 metriä korkea laki lähellä Mietoisten rajaa on oiva näköalapaikka ja maisemat ovat komeat.

      2. Ramaharja 66.4 metriä korkea kallioinen linnavuori Repolantien pohjoispuolella on Nousiaisten toiseksi korkein huippu jonka pohjois laelta näkyy mm. kolme kirkontornia. Alueella havaittavissa vielä vanhoja hyvin säilyneitä kiviaitoja ja valleja jotka museo virasto on rauhoittanut. Ramaharjan maasto on kalliopohjaista ja luoteis rinne on erittäin jyrkkä.

      3. Miekkavuori 57.2 metriä korkea kallionkieleke Rästäsmäen/Linnamäen kuntoradan lähellä. Tältä kallioiselta kielekkeeltä avautuu maisemia pohjoiseen Ramaharjan suuntaan ja Miekkavuori onkin kuuluisa käppyräpuistaan ja harvinaisista pöytäkivistään.

      4. Teravuori 67.7 metriä korkea lähes terävä rinteinen vuori ( harvinaisuus Suomessa) sijaitsee Topoisten Luhdanaukian metsäalueella on Nousiaisten korkein huippu. Vaikka vuori onkin lähes terävä rinteinen niin kiipeäminen huipulle on mahdollista ilman varusteita. Lähes pystysuorat kallionseinämät antavat karun kuvan tästä luonnon ihme oikusta.

      • Noussiainen

        Niin Kokkovuori,Ramaharha,Miekkavuori kuin Teravuorikin on huiputettu ja jokainen näistä on kyllä käymisen arvoinen kohde. Kuin myös Turun Luolavuoren näköalapaikkakin on nähty ja kyllä sieltä on ehdottomasti parhaat näköalat.


      • Anonyymi

        Listasi ei pidä paikkaansa, Valpperissa ja Saksalan suunnalla useampi 90 metrinen kallio. Sieltä suunnalta taitavat löytyä Nousiaisten korkeimmat kohdat.


    • yggjvg

      ...

    • Mainitaan nyt vielä Liedon Vanhalinna ja linnavuori siellä. Ei ole juurikaan puita estämässä näkyvyyttä. Aurajokilaakso näkyy hienosta. Mielestäni hienompi kuin Turun Luolavuoren näkymät. Jos jossakin olisi hyvä lista V-S Suomen parhaista nähtävyyksistä olisin kiinnostunut.

    • nm7

      Ok.

    • Anonyymi

      Hyviä näkymiä esim,valpperi pyörvuori torikkalantien yläpuoli länteen koko kylä alla.(kiikonkallio/rajakallio ns.kettukallio )näkymä etelään kilometrejä valpperin suuntaan etelään.Nousiaisten korkein paikka huhtaniitunmäki ei näkemisen arvoinen,lähellä oleva Mynämäen puolella oleva paltanvuori kylläkin.sitten pienempiä hauskoja esim leppäojan tiehaaran oikea puoli ylös oikealle.siinä muutamia kohteita jotka kannattaa kiinnostuneen tsekata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      184
      4095
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      211
      2061
    3. 133
      1617
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      66
      1283
    5. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      60
      994
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      75
      979
    7. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      164
      954
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      932
    9. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      77
      895
    10. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      894
    Aihe