Mitkä ruoka-aineet pahentavat aknea (sinulla)?

ikinäppynaama

Minkä ruoka-aineiden olet henkilökohtaisesti todennut erityisesti pahentavan aknea?

Itse osaan sanoa vaan suklaan ja sitä sisältävät tuotteet. Kun syön muita herkkuja (karkki, sipsit ym.) ei iho ole koskaan niin huono, kuin silloin kun syön patukan suklaata. Ihme tuote se.. vaikka ei nuo karkit, sipsit ym ole hyväksi iholle nekään.

27

2310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihanomavalintas
      • HERKKUPYLLYÄ

        SILI ON MYRKKYÄ.NIVUSET VERESLIHALLA JOS EREHTYY SYÖMÄÄN.TOISILLA VIRTSAAMINEN EI OIKEIN ONNISTU MAHTAVAT KIVUT KUN KIRVELEE.EI SILILLÄ MAUSTETTUA RUOKAA ENÄÄ.VAAN OIKEAA LIHAA JA SUOLAA SIINÄ ON HERKUN MAUSTEET.


      • Chili käy peräreiän päälle pahiten,,polttelee kun käyt kakkosella.


      • savutonalkoton

        Aineet, jotka aiheuttavat allergiaoireita kysyjälle. Oireet voivat olla vatsakipuina, ripulina, aknena, finneinä tai muina oireina. Ei ole yleispatenttia, kuin välttää aineita, joiden on havainnut itsellään aiheuttavan oireita. Paljon puhuttu rasva eri muodoissa on ollut paheksuttavaa, mutta täytyy muistaa myös rasvojen tärkeyden elintoiminnoissa (aivot, aineenvaihdunta ja monet muut asiat ). Itse käytän maltillisesti rasvoja vältellen piilorasvoja, ja ihoni on todella hyvässä kunnossa. En myöskään tupakoi tai käytä alkoholia. Tupakka on mielestäni todella paha ihon hyvinvoinnille.


    • apporna.jpg

      Itselläni ei maito tai viljat pahenna.

      Ainoa asia joka pahentaa on sokeri. Lopetin sokerin syömisen eikä ole tullut yhtäkään finniä moneen viikkoon :)

      Oispa tiennyt vuosia sitten niin oisin säästynyt arvilta :C

    • aszfjklpjhkl

      KAHVI. Todella haitallista akne"potilaalle".

      • kaikkeekanssa

        Älä puhu valheita.Kahvilla ei ole mitään vaikutusta näppyihin.


      • kkklll
        kaikkeekanssa kirjoitti:

        Älä puhu valheita.Kahvilla ei ole mitään vaikutusta näppyihin.

        Älä itse yleistä. Joillekin kahvi tosiaan aiheuttaa/pahentaa aknea. Itselleni kyllä ei. Mutta kun jätin maidon kokonaan pois ja vähensin muitakin maitotuotteita niin iho parani huomattavasti. Myös viljat voivat pahentaa aknea. Mutta nämä ovat niin yksilöllisiä asioita, että se mikä sopii toiselle niin toiselle ei. Sokeri on kans paha.


    • ggsdsg

      Maitotuotteet, vähäisissä määrin voin käyttää. Suuremmat määrät rasvoittavat aivan selkeästi ihoa ja tulee finnejä. Myös liika proteiininsaanti tuottaa finnejä, olipa proteiini mitä hyvänsä, joten lihasten kasvatus ei onnistu.

      • Nyt_Ok

        Aikanaan kärsin pahasta aknesta ja kokeilin kaikenlaista. Sitten olin muutaman kuukauden ilman juustoja ja muita rasvaisia maitotuotteita - ihoni parani lähes täysin. Ainakin minun kohdallani kyse oli maitorasvoista. Hyvälaatuisista kasvirasvoista ei ole haittaa.


    • nujerraaknekirjasta

      Suklaa aiheuttaa aknea – Totta ja tarua. Tietysti riippuu hieman siitä, että mitä tarkoitamme suklaalla. Joku sokeripitoinen yliprosessoitu maitosuklaa voi olla hyvinkin huono juttu akneihoa ajatellen. Lähtökohtaisesti suklaan perusraaka-aine, eli kaakao, ei ole mikään kovin iso ongelma aknea ajatellen. Esimerkiksi mikään tutkimus ei kerro siitä, että kaakao olisi huono juttu aknesta kärsiville.

    • entinenakne

      Suklaa, kaakao, paistetut ruuat ja etenkin paistettu kananmuna. Kaikki rasvainen ruoka.
      ne pahensi akena.

      • puurotjavellitsekaisin

        Tarkoitat nyt varmaan kaakaolla prosessoitua sokeri"kaakao"jauhoa, jota sekoitetaan maitoon. Sillä ei ole mitään tekemistä oikean kaakaon kanssa, joka on todella terveellistä ja ns. "superfoodia". Ja suklaa oli tietysti maitosuklaata, jossa oli reilusti sitä pahinta myrkkyä eli sokeria...


    • sukuakne

      Minä ainakin voin syödä tai olla syömättä ihan mitä tahansa, ja finnejä tulee silti. Yhdessä välissä olin pari vuotta syömättä mitään karkkeja, ja silti tuli finnejä kuin sieniä sateella. Karkki, edes suklaa, ei pahenna aknea minulla eikä mikään sitä paranna. Äidilläkin on aknea, vaikka on jo melkein kuusikymppinen. Kaipa se on hormonaalista, ei auta mikään. No, ei ole elämäni isoin ongelma.

    • roaccutan

      Yksi pahimmista aiheuttajista on pähkinä, esim: pähkinä suklaa.

    • piipaaakka

      Olen kanssa huomannut että suklaa on aknen kanssa painivalle saatanasta! Sitä kun mättää voi jo melkein tuntea paiseiden nousevan, parempi on myös pysyä erossa myös juustoista, pizzasta, sipseistä, hamppareista ym mätöistä niin naama pysyy edes jollakin tapaa siedettävänä.

    • eiaknea

      Ihotautilääkäri määrää kuurin, joka 4-8 kk:n aikana tyhjentää talirauhaset ja poistaa tulehduksen!!!!!! Ei 2000-luvulla kannata kärsiä aknesta. -ja odottaa, jättääkö se syviä kuoppia ihoon loppuiäksi.

      Tavan lekuri määrää oricycliniä ja epiduuo - voidetta, joista on vaan haittaa.

      Suoraan Ihotautilääkärille, ni loppuu ikävä ja kivulias vaiva! !!!

    • akne_nyt_ohi

      Omalla kohdallani suklaa oli pahin. Kärsin todella vaikeasta aknesta ja meni muutama vuosi, että söin suklaata vain jouluisin. Sitten naama olikin ihan järkyttävä tammi-helmikuun ennen kuin tulehdus rauhoittui.

      Itse söin aluksi tetrasykliiniantibioottia pari vuotta ja myöhemmin sitten aikuisiän akneen Roaccutania kaksi kuuria.

      Kannattaa välttää rasvaista ja prosessoitua ruokaa. Nykyisinhän aknea on paljon enemmän kuin nuorisolla joskus 50-60 -luvuilla, jolloin ihmiset söivät tavallista kotiruokaa, joka perustui viljaan, lihaan, juureksiin, perunaan ja maitotuotteisiin. Uppopaistetut ranskalaiset, hampurilaiset, karkit, limut yms. ei ole terveellisiä kenellekään.

      Ei pidä unohtaa myöskään hyvää ihonhoitoa. Iho on puhdistettava aamuin illoin. Tarvittaessa kuorinta tai puhdistussienen käyttö, jotta ihohuokoset puhdistuvat myös syvältä.

      Jos aknea on leukaperissä tällain syksy/talviaikaan, niin syyllinen on usein huivi tai takin kaulukset. Pese kasvojen ihoa koskettavat vaatteet usein ja yritä valita esim. huivit sellaisesta materiaalista, joka on pehmeää ihoa vasten.

      • hygieniakuntoon

        Myös tyynyliina kannattaa vaihtaa usein. Siitä siirtyy yön aikana iholle kaikkea skeidaa. Tyynyliinat on ihan kauheita bakteeripesiä. Ja ihan millä tahansa pyykinpesuaineella tyynyliinaa ei kannata pestä.


    • 09876

      Joskus voi myös pohtia sitä, mikä on syy ja mikä seuraus. Itselleni tuli mieliteko syödä suklaata tietyissä olotiloissa tai tilanteissa (hermostunut, menkat tulossa, kaipaa piristystä). Luultavasti ne finnit olisivat tulleet vaikken suklaata olisi syönytkään. Yleensä se juuttaan paukama asemoitui tuolloin keskelle nenää. Sain ihoni kuntoon kosmetologin hoidoilla ja salisyyliä sisältävällä voiteella. Kaiken kukkuraksi osa finneinä pitämistäni näpyistä olikin ihottumaa. Pahempi ihon pilaaja oli esimerkiksi puuteri ja vääränlaiset kasvovoiteet. Edelleen saan näppyjä, jos käytän tiettyjä meikkivoiteita tai kasvoöljyjä. Tuppaa vain unohtumaan välillä, että tota ei parane naamaan sivellä. Toisin sanoen, josksu se ongelman ydin piilee tukkeutuneissa ihohuokosissa. Ne kun puhdistuttaa, niin ei tule finnejäkään. Tämä ei koske tietenkään vaikeaa aknea, jota pitää hoitaa lääkekuurein. Lapsilleni ei ole tullut finnejä, koska jokainen kävi muutaman kerran vuodess kosmetologilla ihon puhdistuksessa. Kokemuksesta tiesin, kuinka masentavaa on kulkea rokkotautisen näköisenä.

      • niinpaljontietoa

        Lasteni näpyt eivät pysyneet pois minkään kosmetologin ansiota.Heillä vain ei ollut sellaista hormonitoimintaa joka olisi näpyt tehnyt.


    • Bökä

      Sitruunahappo on mulle semmonen aine .jos esim syön kalaa johon on puristettu sitruunaa .seuraavana päivänä tulee finnit.nuorena oli paha finniongelma tykkäsin sitruunasooda limsasta ja kossusprite.sit yks vanhempi mies sano mulle älä juo tota limua sun finnit voi tulla siintä.ja näin se oli .ja mun tyttärellä sama juttu sitruunahappo ja sitä on monessa tuotteessa olisko ollu e330

      • kestääkauemmin

        Finni ei tule edellispäivän jutuista,vaan sen kehittyminen kestää kauemmin.Tämä on ihan tutkittu asia eli ei ilmesty tuosta vaan.


      • ihotautilääkäriltäkuultu

        Toi on ihan totta. Kaikki vaan luulee, että jos illalla syö esim sipsejä tai suklaata niin jo heti seuraavana päivänä on muka finnejä. Se nyt on ihan lääketieteellinen mahdottomuus.


    • juu3

      minulla oli pahana kasvot ja pitkin selkää. huomasin kun alkoi vähetä näpyt, se johtuikin rasvaisesta ruuasta,sianlihasta tehtyä ruokaa. kokeile muuttumalla ruokavaliolla

    • valtaajaloistoa

      Alkoholi... Mistään pahasta aknesta ei kohdallani voi puhua, mutta lähes joka yö tuli uusia pieniä näppylöitä sinne tänne. Nyt olen ollut 8 viikkoa ilman alkoholia eikä enää tule näppylöitä, vaikka söisin todella epäterveellisesti ja pesisin vain vedellä kasvot, enkä välttämättä ollenkaan iltaisin. Lisäksi juon reippaasti vettä, varmaan vähintään sen 3 litraa päivässä. Iho on muutenkin kirkkaampi ja puhtaamman näköinen kuin ennen. Alkoholia tuli juotua 1-2 kertaa viikossa, kesällä enemmänkin, ja aina hyvin humalahakuisesti.

    • rasvaakoneeseenjaihokii

      No syöty rasva ei tule ihosta ulos.

      Itse maito on haitallista ei maitorasva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2986
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2731
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1469
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe