Huijaako Anttila kodin1 -ketju alv-alellaan

Alejaale

Anttila kodin 1 -ketju käy massiivista ilmoituskampanjaa lehdissa ja TV:ssä lupaamalla alv:n verran alennusta, jopa melkein 20%. Jokin tässä ei nyt täsmää, sillä eikö Suomessa käytössä oleva alv ole 24%? Eikö kampanjaan sisältyvien tavaroiden hinnasta pitäisi laskea kassalla suoraan tuo 24%:n alennus pois kun niitä on maksamassa? Lisäksi ilmoituksissa on lueteltu mieletön liuta tavaroita, joita alennusmyyntikampanja ei koske. Mitähän sinne myymälään oikein jää tarjoushintaan myytäväksi? Luultavasti jotain halpaa krääsää, jota kukaan ei viitsi kotiinsa ostaa.

11

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • digihiki

      Et taida osata matematiikkaa? 24 prosenttia sadasta on eri summa kuin 24 prosenttia 124:stä. Eli ihan oikein ilmoittavat.

    • Alejaale

      Joo, tämähän on se vanha markkinointikikka. Ensin laitetaan tavaroille ylimääräistä hintaa tulevan alennuksen verran ja sitten voidaankin myydä ne alennusmyynnillä kuluttajalle, joka luulee ostavansa tuotteen halvemmalla. Näin meitä pissitetään.

      • Paperia

        Matematiikka on hallussa, mutta ne ketkut ilmoittavat että säästät alvin JA saat 20% alennusta. Nähdäkseni heidän on vaadittaessa annettava nuo molemmat!!


      • kohdillaanoli

        Ihan sama mitä ilmottivat hinta oli ainakin kohdillaan, Polar v800 rannetietokoneen normi hinta oli heillä 269 Euroa tms...Alennuksen jälkeen hintaa jäi 217 Olin enemmän kuin tyytyväinen hintaan sillä harvassa paikassa sitä saa edes alle 300 Euron hintaan.


    • Rautalangasta

      Jos tuotteen alviton hinta on 100e. Siihen lisätään 24 % alv, niin hinta on 124e. Tällöin alvin osuus on siis 24e. 24e 124 eurosta on noin 19,36%, joka on siis alennus tuotteesta. Ymmärsitkö?

      • Jatkan

        Ainakin itse näkemissäni mainoksissa luvataan, että "saat alvin verran alennusta". En ole huomannut sellaista, jossa luvataan alvin verran JA 20%. Jos sellaisen näet, ota ihmeessä talteen.


      • Pirkkalasta

    • suurempitotuus

      karmaisevinta oli ennen kun oli pelkkä anttila

    • SitäSaaMitäTilaaKodin

      Kodin1 mainosti että valaisimista ja sisustustuotteista saa 40% alennusta ja ajattelin ostaa kirkasvalon herätystoiminnolla. Enpä saannut 40% alennusta ja väittivät ensinnä että kyseessä herätyskello. Jotenkin mystisesti nettikauppa antoi alennusta kuitenkin -25% tuosta Wake Up Light valosta ja kysyin chatissa mistä tämä tulee niin vastausta en saannut. Pyysin ottamaan yhteyttä ja ilmeisesti sama Johanna kuin chatissa kirjoitteli vastasi parin päivän päästä sp:lla minulle näin:

      Hei!



      Olet ollut yhteydessä tilaamasi Philips herätysvalosta, ettei siitä saanut -40% alennusta.

      Kyseinen alennus -40% koski valaisin osaston tuotteita, eikä tuo herätysvalo kuulu verkkokaupassamme valaisinosaston tuotteisiin.





      Ystävällisin terveisin



      Johanna
      palveluohjaaja

      Kodin1.com Asiakaspalvelu

      e-mail: [email protected]

      p. 0106 2002* (ma-pe 9-21, la 9-18, su 12-18)

      *Puheluhinta 0,088EUR/min (sis. alv.)



      Kodin Ykkönen

      http://www.kodin1.com
      Kodin sisustajana Ykkönen

      Otin yhteyttä kuluttaja-asiamieheen ja hän oli samaa mieltä kuin minä että kyseessä on valaisin tai sisustustuote. Kuluttaja-asiamies lupasi kysellä Kodin1:stä että miksi luvataan ja sitten kun pitäsi myydä halvalla ei myydä.......

    • Eetuli658

      Oikeassa olet, mutta ehkä asian esitystapa meni hieman pieleen. Ei Anttila varmaankaan veroissa huijaa, mutta kuluttaja maksaa tämän konkurssin. Ja ihan lakimiesten toimesta vielä siunataan asia. Eli on kokonaan eri asia, saatko esim. 40 prosentin alennuksen verollisesta vai verottomasta hinnasta. Normaali yrityksillä alennus tulee aina verottomasta hinnasta, koska yritys joutuu tilittämään alvit valtiolle. MUTTA. Anttilan konkurssipesän ei nyt tarvitsekaan tilittää tuota veroa, eli alennus annetaankin nyt verollisesta hinnasta. Eli todellisuudessa hinnat ovat pompsahtaneet 24% ylöspäin. Prosenteilla kikkailu on helppoa, koska prosenteilla kukaan ei tuotteita maksa eikä myy, vaan rahalla. Ja kuluttaja-asiakas menettää vielä Plussa-pisteetkin.

      Esimerkki: Tuotteen hinta on 60 eur. Tällöin veroton hinta on 48,39 eur. Jos saa 40 %:n alennuksen 60 eurosta maksettavaksi jää 36 eur. Mutta jos saa 40 %:n alennuksen 48,39 eurosta maksettavaksi jää 29,03 eur.

      Näin asia on ymmärrettävä, koska kuiteista ei selviä, onko hinta verollinen vai veroton. Ja jos Anttilan asiakaana on yritys, joka ostaa esim. tietokoneen, niin ei voikaan enää vähentää alvia omassa verotuksessaan, kuten normaalisti. Eli maksaa 24 prosenttia enemmän kuin tavallisesti. Mielestäni olisi ollut hyvä, asian tultua ilmi, välittömästi ilmoittaa, kummasta hinnasta on kyse. Järjestelmän ehtii korjata myöhemminkin. Hinta ei voi koskaan olla verollinen tai veroton oman pään mukaan, vaan se on aina jompi kumpi. Anttilassa on asia kyllä tiedossa, kunhan saavat suunsa auki. Kokonaan eri asia on, että hinnalla voi keplotella muutoinkin kuin verojen avulla.

    • Alejaale

      Rautalangasta kirjoitti näin:
      "Jos tuotteen alviton hinta on 100e. Siihen lisätään 24 % alv, niin hinta on 124e. Tällöin alvin osuus on siis 24e. 24e 124 eurosta on noin 19,36%, joka on siis alennus tuotteesta. Ymmärsitkö?"

      -Kirjotat täyttä soopaa sillä kauppa ilmoittaa tuotteen ovh hinnan johon sisältyy myös alv. Se on siis se hinta mikä on hintalapussa. Ja luvattu 24% alennus on laskettava tästä hinnasta. Jos et tätä tajua mene uudestaan kouluun matikantunnille, käy optikolla tai ota lääkkeesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe