Huijaako Anttila kodin1 -ketju alv-alellaan

Alejaale

Anttila kodin 1 -ketju käy massiivista ilmoituskampanjaa lehdissa ja TV:ssä lupaamalla alv:n verran alennusta, jopa melkein 20%. Jokin tässä ei nyt täsmää, sillä eikö Suomessa käytössä oleva alv ole 24%? Eikö kampanjaan sisältyvien tavaroiden hinnasta pitäisi laskea kassalla suoraan tuo 24%:n alennus pois kun niitä on maksamassa? Lisäksi ilmoituksissa on lueteltu mieletön liuta tavaroita, joita alennusmyyntikampanja ei koske. Mitähän sinne myymälään oikein jää tarjoushintaan myytäväksi? Luultavasti jotain halpaa krääsää, jota kukaan ei viitsi kotiinsa ostaa.

11

159

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • digihiki

   Et taida osata matematiikkaa? 24 prosenttia sadasta on eri summa kuin 24 prosenttia 124:stä. Eli ihan oikein ilmoittavat.

  • Alejaale

   Joo, tämähän on se vanha markkinointikikka. Ensin laitetaan tavaroille ylimääräistä hintaa tulevan alennuksen verran ja sitten voidaankin myydä ne alennusmyynnillä kuluttajalle, joka luulee ostavansa tuotteen halvemmalla. Näin meitä pissitetään.

   • Paperia

    Matematiikka on hallussa, mutta ne ketkut ilmoittavat että säästät alvin JA saat 20% alennusta. Nähdäkseni heidän on vaadittaessa annettava nuo molemmat!!


   • kohdillaanoli

    Ihan sama mitä ilmottivat hinta oli ainakin kohdillaan, Polar v800 rannetietokoneen normi hinta oli heillä 269 Euroa tms...Alennuksen jälkeen hintaa jäi 217 Olin enemmän kuin tyytyväinen hintaan sillä harvassa paikassa sitä saa edes alle 300 Euron hintaan.


  • Rautalangasta

   Jos tuotteen alviton hinta on 100e. Siihen lisätään 24 % alv, niin hinta on 124e. Tällöin alvin osuus on siis 24e. 24e 124 eurosta on noin 19,36%, joka on siis alennus tuotteesta. Ymmärsitkö?

   • Jatkan

    Ainakin itse näkemissäni mainoksissa luvataan, että "saat alvin verran alennusta". En ole huomannut sellaista, jossa luvataan alvin verran JA 20%. Jos sellaisen näet, ota ihmeessä talteen.


   • Pirkkalasta

  • suurempitotuus

   karmaisevinta oli ennen kun oli pelkkä anttila

  • SitäSaaMitäTilaaKodin

   Kodin1 mainosti että valaisimista ja sisustustuotteista saa 40% alennusta ja ajattelin ostaa kirkasvalon herätystoiminnolla. Enpä saannut 40% alennusta ja väittivät ensinnä että kyseessä herätyskello. Jotenkin mystisesti nettikauppa antoi alennusta kuitenkin -25% tuosta Wake Up Light valosta ja kysyin chatissa mistä tämä tulee niin vastausta en saannut. Pyysin ottamaan yhteyttä ja ilmeisesti sama Johanna kuin chatissa kirjoitteli vastasi parin päivän päästä sp:lla minulle näin:

   Hei!

   Olet ollut yhteydessä tilaamasi Philips herätysvalosta, ettei siitä saanut -40% alennusta.

   Kyseinen alennus -40% koski valaisin osaston tuotteita, eikä tuo herätysvalo kuulu verkkokaupassamme valaisinosaston tuotteisiin.

   Ystävällisin terveisin

   Johanna
   palveluohjaaja

   Kodin1.com Asiakaspalvelu

   e-mail: palaute@kodin1.com

   p. 0106 2002* (ma-pe 9-21, la 9-18, su 12-18)

   *Puheluhinta 0,088EUR/min (sis. alv.)

   Kodin Ykkönen

   http://www.kodin1.com
   Kodin sisustajana Ykkönen

   Otin yhteyttä kuluttaja-asiamieheen ja hän oli samaa mieltä kuin minä että kyseessä on valaisin tai sisustustuote. Kuluttaja-asiamies lupasi kysellä Kodin1:stä että miksi luvataan ja sitten kun pitäsi myydä halvalla ei myydä.......

  • Eetuli658

   Oikeassa olet, mutta ehkä asian esitystapa meni hieman pieleen. Ei Anttila varmaankaan veroissa huijaa, mutta kuluttaja maksaa tämän konkurssin. Ja ihan lakimiesten toimesta vielä siunataan asia. Eli on kokonaan eri asia, saatko esim. 40 prosentin alennuksen verollisesta vai verottomasta hinnasta. Normaali yrityksillä alennus tulee aina verottomasta hinnasta, koska yritys joutuu tilittämään alvit valtiolle. MUTTA. Anttilan konkurssipesän ei nyt tarvitsekaan tilittää tuota veroa, eli alennus annetaankin nyt verollisesta hinnasta. Eli todellisuudessa hinnat ovat pompsahtaneet 24% ylöspäin. Prosenteilla kikkailu on helppoa, koska prosenteilla kukaan ei tuotteita maksa eikä myy, vaan rahalla. Ja kuluttaja-asiakas menettää vielä Plussa-pisteetkin.

   Esimerkki: Tuotteen hinta on 60 eur. Tällöin veroton hinta on 48,39 eur. Jos saa 40 %:n alennuksen 60 eurosta maksettavaksi jää 36 eur. Mutta jos saa 40 %:n alennuksen 48,39 eurosta maksettavaksi jää 29,03 eur.

   Näin asia on ymmärrettävä, koska kuiteista ei selviä, onko hinta verollinen vai veroton. Ja jos Anttilan asiakaana on yritys, joka ostaa esim. tietokoneen, niin ei voikaan enää vähentää alvia omassa verotuksessaan, kuten normaalisti. Eli maksaa 24 prosenttia enemmän kuin tavallisesti. Mielestäni olisi ollut hyvä, asian tultua ilmi, välittömästi ilmoittaa, kummasta hinnasta on kyse. Järjestelmän ehtii korjata myöhemminkin. Hinta ei voi koskaan olla verollinen tai veroton oman pään mukaan, vaan se on aina jompi kumpi. Anttilassa on asia kyllä tiedossa, kunhan saavat suunsa auki. Kokonaan eri asia on, että hinnalla voi keplotella muutoinkin kuin verojen avulla.

  • Alejaale

   Rautalangasta kirjoitti näin:
   "Jos tuotteen alviton hinta on 100e. Siihen lisätään 24 % alv, niin hinta on 124e. Tällöin alvin osuus on siis 24e. 24e 124 eurosta on noin 19,36%, joka on siis alennus tuotteesta. Ymmärsitkö?"

   -Kirjotat täyttä soopaa sillä kauppa ilmoittaa tuotteen ovh hinnan johon sisältyy myös alv. Se on siis se hinta mikä on hintalapussa. Ja luvattu 24% alennus on laskettava tästä hinnasta. Jos et tätä tajua mene uudestaan kouluun matikantunnille, käy optikolla tai ota lääkkeesi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoin Sofian peffa ikuistettu ilman filttereitä

   Jenner pökät ei taida puristaa peffaa kasaan samalla tavalla kun kalsarit joita yleensä pitää😂 https://aijaa.com/re6HIq
   Kotimaiset julkkisjuorut
   227
   9582
  2. Mitä on tapahtunut?

   Kemijärveltä löytyi viikonloppuna kaksi kuollutta henkilöä. https://yle.fi/uutiset/3-12044939
   Kemijärvi
   23
   2934
  3. Suomi Tokion kisojen huonoin maa mutta urheilupomot vaikenee

   Suomi on ollut yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä maita kesäolympialaisissa. Suomi on osallistunut jokaisiin kesä- ja talviolympialaisiin vuoden 190
   Olympialaiset
   52
   2593
  4. Oho! Tanssii Tähtien kanssa -yllätys: Same sex -pari Elina Gustafsson ja Katri-ope!

   TTK törähtää taas! Tällä kaudella showssa nähdään myös historiallinen pari, sillä nyrkkeilijä Elina Gustafsson on Suomen TTK-historian ensimmäinen sam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   45
   2312
  5. Oho! Tanssii Tähtien kanssa saa oman "realityn" - Tätä tiedossa!

   Tanssii Tähtien Kanssa uusi kausi alkaa elokuussa. Ja ohhoh, luvassa on myös ajan henkeen sopivasti uusi reality-henkinen pläjäys kulissien takaa. Ki
   Viihde ja kulttuuri
   35
   1666
  6. Koronamarjanpoimijat

   Kainuussa kymmeniä koronatartuntoja ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla Kainuun sote tiedottaa tehneensä koronatestejä ulkomaalaisten marjanpoimijoide
   Suomussalmi
   83
   1526
  7. Nuorelle suomalaismiehelle kova tuomio

   "Käräjäoikeus tuomitsi Helton Nwety Betuel Muchangan, 18, viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen." Ankara tuomio, miten jaksaa va
   Maailman menoa
   42
   1134
  8. Galleria Sofian överimuokkaukset vs. todellisuus

   Kerätäänpä vertailukuvia, millainen Sofia uskottelee ja uskoo(?) olevansa versus todellisuus. Mä aloitan huumerahojennkuljetuslaukku ja toooodella pi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   983
  9. Sitä saa mitä tilaa.

   Eiks näi o? 🤗
   Ikävä
   63
   910
  10. Minä tiedän

   Ja sinä tiedät, tai oot tiennyt jo kauan. On mulla ikävä, on ollut aina siitä lähtien, kun sinut tapasin❤️.. Hullua, mutta minkä teet.. Hyvää yötä!
   Ikävä
   38
   900
  Aihe