Sm-sarja 2015-2016 ennakko sijat 1 - 4

kilpakiekko

Sm-sarja 2015 – 2016 näyttää ennakkoon siltä että joukkueet jakautuvat kolmeen kastiin.
Kolmen kärjen tullee muodostamaan Jyp, Hpk ja Blues. Joukkueiden järjestystä on vaikea veikkailla, koska kaikki voivat voittaa runkosarjan tai sijoittua kolmanneksi. Toisen korin joukkueeksi jää Kärpät ja loput joukkueet tulevat todennäköisesti taistelemaan sijoista 5 – 8.
Jyp (arvio sijat 1 – 3)
Neljäs yritys. Joko nyt Jyp?
Muutama pelaaja lopetti ja materiaali määrällisesti pienempi kuin viime kaudella, mutta laatua on viime kautta enemmän. Viime keväänä Jyp hävisi finaaleissa maalivahtipelissä, vaikka ei Saloranta huono ollut, mutta Portnoj Bluesin maalilla oli vain vieläkin parempi ja kantoi Bluesia silloin kun sitä tarvittiin, mutta nyt Jypillä on kenties sarjan paras maalivahti Räisänen joten maalivahtipelissä puntit ainakin tasoittuu Bluesin kanssa ja toinen syy miksi kannua ei nosteltu Jyväskylässä oli kärkipelaajien järjetön peluutus, mutta nyt Niskasen ja Kärnän tulon myötä on tullut toinenkin kenttä joka voi ratkoa pelejä niin ei tarvitse peluuttaa vain ykköskenttää ja puolustuksessa Viitasuo ja Ritari tuo leveyttä myös puolustukseen ja kun myös valmennukseen on tullut lisää osaamista niin Jyväskylässä voi odottaa menestystä. Uhkana Jypillä voi olla se että määrällisesti vähäsetä pelaajamäärästä osa ei ole mukana joukkueen arjessa vaan tulee pelaamaan vain pelit ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka tämä vaikuttaa joukkueeseen.

Hpk (arvio sijat 1 – 3)
Materiaali ennakkoon povaamistani kärkijoukkueista selvästi laajin kenttäpelaajien osalta. Kunhan Villilä kuntoutuu niin kerhon puolustus näyttää todella vahvalta. Saa Jypin tavoin kasaan myös kaksi todella hyvää hyökkäys kolmikkoa eikä kolmonenkaan huono ole, joten Hämeenlinnassa voidaan odottaa menestystä tällä kaudella. Maalivahtipelissä kerhon ykkösmallivahti lienee Vartia joka on ihan hyvä sm-sarjan maalivahti, mutta maalivahtipelissä Jyp ja Blues ovat kuitenkin Hpk:ta edellä ja se saattaa kääntää kärkijoukkueiden keskinäisiä pelejä Jypin tai Bluesin eduksi.

Blues (arvio sijat 1 – 3)

Bluesin materiaali lähes sama kuin viime kaudella ja jos nyt ei tule loukkaantumisia niin paljon kuin viime kaudella niin voi tapella niin runkosarjan voitosta kuin Suomen mestaruudestakin jälleen kerran. Vieläkö runkosarjan pelit sytyttää kolme mestaruutta peräkkäin voittanutta joukkuetta? E Nuutinen, Rajahuhta ja Välimäki yhdessä pelatessaan muodostaa koko sarjan parhaan hyökkäyskentän ja siihen kun laitetaan Tuominen – Savolainen pakkipariksi niin tekee paljon maaleja sekä runkosarjassa että pleijareissa. Hpk:n lailla myös Bluesin puolustus on erittäin hyvä ja Valkjärvi tuo puolustukseen lisää leveyttä.

Kärpät (arvio sija 4)
Laaja ja tasainen materiaali. Viime Kaudella Kärppien ongelmana oli usein maalinteko. Jos nyt löytyy ratkaisijoita niin sija neljä lienee selviö ja pystyy varmaan haastamaan joissakin peleissä myös sarjan parhaita joukkueita. Kärpät sai uusia pelaajia niin hyökkäykseen, puolustukseen kuin myös maalivahtiosastolle, joten Oulussa voidaan sarjan alkua odotella rahallisin mielin. Olisiko Mäkisen aika nousta todella johtavaan rooliin Kärpissä?

20

320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kilpakiekko

      Sarjaturnaus takana. Jyp aloitti Ilvestä vastaan odotetun vahvasti. Numerot 8 - 0 ja laukaukset kohti maalia 79 - 6 ei paljon selittelyjä kaipaa. Täysin suvereeni esitys. Sunnuntain pelissä Räisänen maalilla ei ollut parhaimmillaan ja Hpk pystyi tekemään 3 maalia, mutta voittajasta ei siinäkään pelissä ollut epäselvyyttä toisesta erästä alkaen. Jyp jyräsi ja Hpk rimpuili sen minkä pystyi, mutta kyllä Jyp on todella vaikea voitettava jos peli kulkee vähänkin tuohon malliin. Blues käveli odotetusti Kalpan yli. Iso ero oli maalivahtien torjunnoissa, mutta vielä isompi ero oli joukkueiden pelaamisessa. Sunnuntaina Blues joutui tiukalle Kärppien kanssa ja Kärpät oli jopa voittaa, mutta kokenut Rajahuhta ratkaisi jatkoajalla. Kiva nähdä kuinka Blues pystyy haastamaan Jypin varsinkin silloin kun saa kaikki parhaat mukaan. Kärpiltä hieman nihkeä avaus Kjt:tä vastaan vaikka hienoisesti hallitsikin peliä, mutta voitto irtosi kuitenkin numeroin 2 - 1. Sunnuntaina pisti Bluesin tiukoille ja jos pystyy pelaamaan jatkossa samalla tasolla kuin sunnuntaina niin pystyy haastamaan hyvin ennakkoon kovemmat joukkueet Bluesin ja Hpk:n. Neljä pistettä on hyvä suoritus Kärpiltä avaus viikonlopulta. Hpk voitti Kuortaneen lauantaina, mutta ei todellakaan pelannut sillä tasolla kuin materiaali antaa mahdollisuuden, vaikka ei ihan paras rosteri vielä käytössä ollutkaan. Sunnuntaina Jyp meni menojaan toisessa erässä ja paljon pitää kerhon parantaa jos Jypin haluaa haastaa ja maalivahtipeli ei ainakaan ensimmäisen viikonlopun aikana ollut sillä tasolla jolla tapellaan runkosarjan voitosta, mutta Vartia kyllä pystyy parantamaan kauden edetessä.

    • kilpakiekko

      Sm-sarjassa palattiin turnausviikonlopun jälkeen normaaliin rytmiin. Jyp on aloittanut sarjan todella vakuuttavasti ja kova on saldo myös lukuina. Jyp on ampunut vastustajan maalia päin 4 pelissä yhteensä 243 kertaa ja vastaavasti Jyp maalia kohti on ammuttu 4 pelissä 73 kertaa. Nämä luvut on todella kovia kun vastassa on ollut sekä Blues että kovasti vahvistunut Hpk. Paljon pitää Hämeenlinnassa tai Espoossa tapahtua jos tuon Jypin porukan pystyy kunnolla haastamaan, vaikka sekä Hpk:lta että Bluesilta kärkipelaajia puuttuikin Jyp peleissä. Kolme seuraavaa joukkuetta ovat kaikki 8 pisteessä ja kakkosena oleva Blues menetti Jyp tappion lisäksi yhden pisteen Kärpille, mutta sarjasijoitus on se mikä tuolla joukkueella pitääkin olla. Kolmantena oleva Kärpät on sarjan positiivisin yllätys tällä hetkellä, vaikka Kärppien materiaalilla pitää pystyä vähintään neljänteen sijaan sarjassa yltämäänkin, niin silti piste sekä Bluesilta että Hpk:lta on Kärpille hyvä suoritus ja kun sen lisäksi joukkue on pystynyt voittamaan ennakkoon heikommat joukkueet Kjt:n ja Ilveksen on Kärppien kausi lähtenyt hyvin liikkeelle. Jos Kärppien kausi on lähtenyt hyvin käyntiin, niin Hpk:n peli ei vielä ole lähellekkään materiaalin mahdollistamissa kuosissa. Tosin tämä taitaa olla jo kerhon tavaramerkki että aloitetaan heikosti ja parannetaan loppua kohti. Silti selkeä tappio Jypille ja sekä nihkeän esityksen jälkeen tullut voitto Kuortaneesta sekä pisteen menetys Oulussa ei vastaa sitä mitä Hpk:lta odotetaan.

    • kilpakiekko

      Reilu neljännes vasta sarjasta takana, mutta runkosarjan voittaja on jo valitettavasti ratkennut. Jypin meno on niin vakuuttavaa että runkosarjan voittoa ei siltä vie kukaan ellei satu paljon loukkaantumisia. Jypin johto toisena olevaan Bluesiin on jo 5 pistettä ja tuskin Jyp edes menettää sarjassa viittä pistettä. Jypille tehty keskimäärin alle yksi maali peliä kohti ja vastaavasti Jyp on tehnyt keskimäärin 6,25 maalia per peli, joten näin vakuuttavaa menoon en edes Jypin olisi uskonut pystyvän. Lippikset voi kevättä varten laittaa Jyväskylässä jo tilaukseen! Toisena oleva Blues on odotusten mukaisella sijalla ja kärsii taas loukkaantumisista, vaikka ei toki niin paljon kuin viime kaudella. Blues parantanut peliä jatkuvasti ja taistelee Hpk:n sarjan toisesta sijasta. Hpk:n alkukausi on ollut nihkeä, vaikka myöskään kerho ei vielä ole saannut kaikkia pelaajia rosteriin kertaakaan. Ei tule saavuttamaan tavoittelemaansa runkosarjan voittoa, mutta suorasta välieräpaikasta nähtäneen kova kilpailu Bluesin kanssa. Kärpät on ennakkokaavailujen mukaisella sijalla, mutta pelannut hieman kaksijakoisesti. Vienyt pisteitä sekä Hpk:lta että Bluesilta mikä on Kärpille hyvä saavutus, mutta vastaavasti menetti yhden pisteen kotipelissään Kalpalle ja sen lisäksi hävisi kotipelinsä Kuortaneelle. Vaikea nähdä että Kärpät pystyisi nousemaan neljättä sijaa korkeammalle, mutta toisaalta on myös vaikea uskoa että kukaan nelikosta Kuortane, Kalpa, Kjt tai Ilves pystyisi uhkaamaan Kärppien viidettä sijaa, sillä niin paljon parempi Kärppien materiaali on.

    • muusakas

      Kaunis kiitos sinulle kilpakiekko näistä tilanneanalyyseistä! asiaa kirjoitat aina ja vieläpä asiallisesti, mikä on tällä palstalla melko harvinaista! toivottavasti saamme seurata näitä pohdintoja koko kauden, itse ainakin luen mielelläni niitä aina!

    • kilpakiekko

      Sm-sarja maajoukkuetauolle. Neljän kärkijoukkueen osalta sijoitukset ovat odotetut. Jyp ei ole menettänyt pistettäkään. Jyräsi viime viikonloppuna Kalpan 7 - 1 ja sunnuntain kärkiottelussa kaatui Hpk 1 - 3. Jypille on onnistuttu tekemään 12 ottelussa vain 10 maalia ja maali ero onkin 12 pelin jälkeen plussalla 56 maalin verran. Todella kova suoritus. Blues parantanut Emma Nuutisen tulon myötä huimasti ja kun kenties koko sarjan paras hyökkäyskolmikko Rajahuhta - Välimäki - Emma Nuutinen saa lisää pelejä alle niin jälki on varmasti tuhoisaa vastustajan päädyssä. Murskasi viikonloppuna Ilveksen 14 - 0 ja 11 - 1. Jos ei loukkaantumiset sotke niin Blues on vahvimmin kiinni toisessa suorassa välieräpaikassa jälleen kerran. Hpk jatkaa sarjassa kolmantena ja samoin kuin Blues on myös kerho kärsinyt loukkaantumisista. Parantaa varmasti kauden edetessä kunhan Villiläkin pääsee kunnolla vauhtiin. Voitti viikonloppuna selvästi Kuortaneen 5 - 1, mutta hävisi kotona Jypille 1 - 3, vaikka olisi voinut kääntää ottelun myös itselleen paremmalla viimeistelyllä. Toinen aisia missä kerho tällä hetkellä häviää niin Jypille kuin Bluesillikin on maalivahtipeli. Kuka onkaan kerhon ykkösmaalivahti? Kärpät pelaa joukkueena suhteellisen tasaisesti pelistä toiseen, mutta välillä viime kaudelta tuttu ongelma eli maalinteko tuntuu vaivaavan. Mäkinen noussut joukkueen parhaaksi maalintekijäksi ja niin maajoukkuepelaajan muuten todella tasaisessa Kärppien joukkueessa pitääkin.Kärpät sai maalihanat auki viikonloppuna kun Kjt kaatui Raksilassa 3 - 1 ja sunnuntaina Kalpa Kuopiossa 1 - 6.

    • kilpakiekko

      Hieman ottelumäärät joukkueiden välillä vaihtelee, mutta kaikkien osalta ollaan vähintään puolessa välissä. Kun syksy etenee ja illat pimenee tahtoo myös erot joukkueiden välillä näkyä jos niitä eroja on ja nyt niitä valitettavasti on. Kun katsoo vaikka viimeisiä kahdeksaa sm-sarjan peliä niin niistä peräti viisi on päättynyt vähintään kuuden maalin erolla ja joukkoon mahtuu myös tuloksia joita ei sm-sarjassa toivoisi enää näkevän. Toki joku yksittäinen ottelu voi revetä monestakin syystä suurinumeroiseksi, mutta nyt näitä tulee liikaa. Jotenkin näyttää siltä että sarjan kolme viimeistä joukkuetta ei oikein edes yritä pelata sarjan kolmea kärkijoukkuetta vastaan. Lieneekö uskonpuutetta?
      Sarjakärki Jyp etenee vakuuttavasti, vaikka mm Kuortane on Jýpin pitänyt numerollisesti tiukoilla viime aikoina, mutta niitäkin pelejä Jyp on hallinnut. 16 peliä vain 15 päästettyä maalia ja maaliero 71 on todella kova luku. Pikkuisen kapea, mutta erittäin laadukas on Jypin materiaali ja ilman kärkipelaajien loukkaantumisia taitaa toinen peräkkäinen runkosarjan voitto matkata Jyväskylään. Blues on parantanut peliään koko ajan ja Nuutisen paluun myötä on asettamassa Jypille kovan haasteen.
      Toki viime aikoina Bluesin vastustajat Kuortanetta lukuunottamatta ovat olleet sarjan tyvipään joukkueet, joten todellinen taso nähdään vasta kun sarjan kärkipään porukat tulee vastaan. Tehoketju Rajahuhta- Välimäki - Nuutinen on taas hyvässä iskussa ja pakeista Tuominen on pelannut myös vahvan kauden. Hpk jatkaa sijalla kolme. Voitti viikonlopun pelit (Kjt ja Ilves) suurinumeroisesti, mutta silti jotenkin hieman nihkeän kuvan Hpk:n alkukausi on jättänyt. Hävinnyt kaikki neljä pelaamaansa peliä Jyppiä tai Bluesia vastaan, ja jos suorasta välieräpaikasta haluaa taistella niin hieman pitää pystyä tasoa nostamaan ja sitä myötä pystyä ottamaan voittoja ainakin Bluesilta. Hpk:n materiaali riittää kyllä taisteluun runkosarjan kakkossijasta. Runkosarja sijalta 4 löytyy syksyn positiivisin yllättäjä Kuortane. Vaikka toki pelannutkin 3 peliä enemmän kuin Kärpät niin 19 pistettä 17 pelissä saavuttanut Kuortane on pelannut vahvan syksyn. Joukkue pelaa yllättävän hyvää viisikkopelaamista ottaen huomioon kuinka nuoria pelaajat ovat ja sen lisäksi muutamat taitavat yksilöt pystyvät kääntämään pelejä Kuortaneelle.

    • naiskiekkofani

      Epätasaisia pelejä saataisiin helposti vähennettyä kun palattaisiin vanhaan eli pelattaisiin ensin 2 kertainen alkusarja 8 joukkueella ja sen jälkeen vaikka 5 parasta jatkaisi sm-sarjassa ja 3 viimeistä sekä mestiksen 2 parasta pelaisivat oman sarjansa siitä kuka pelaa seuraavan kauden sm-alkusarjassa. Näinhän suunnilleen toimittiin joitakin vuosia sitten. Näin ennalta selviä pelejä olisi huomattavasti vähemmän

    • hetkeksiveskareihin

      Mietitäämpä taas hetki joukkueiden maalivahteja, kun ovathan he kumminkin joukkueidensa tärkeimpiä pelaajia. Jypillä Räisäsen lisäksi yksi joka pystyy SM-sarjatasolla pelaamaan. Ranne esittänyt hyviä otteita alkukaudesta, vaikka Jypin maalilla ei hirveästi pahoja tilanteita pääse tulemaan niin on ottanut kaiken tarvittavan kiinni. Saloranta ei ole alkukaudesta hirveästi vakuuttanut otteillaan vaikka torjuntaprosentti kova onkin. Bluesin Portnoj parantanut otteitaan peli peliltä. Silvonen nuoreksi veskariksi esittänyt ajoittain hyviä otteita ja saanut yllättävän paljon peliaikaa. Hpk vahdit ovat pelanneet läpi koko alkukauden tasaista hyvää jääkiekkoa. Kuortaneen Keisala jatkanut totuttuun tyyliin ylivertaisia otteita sarjassa. Mutta myös kuortaneen Pajarinen on alkanut vaikeamman alkukauden jälkeen ilmeisesti päästä peleihin kiinni ja parantanut otteitaan huomattavasti alkukaudesta. Keisala-Pajarinen kaksikko kantaa tällä hetkellä Kuortanetta sarjataulukossa sijalla 4 mikä on erittäin positiivinen asia. Kärppien Oksman-Airaksinen kaksikko esittänyt myös hyviä otteita. Oksman nuoresta iästään huolimatta pystynyt pelaamaan laadukasta SM-sarjakiekkoa ja ylittänyt jopa odotuksia, kun saanut Kärpissä Airaksisen vierellä noinkin paljon pelata. Airaksinen taas jatkanut totuttuja vahvoja otteita läpi alkukauden, mitä häneltä joukkueessa varmasti odotetaankin. Kalpan Juutilainen saanut myös yllättävän paljon peliaikaa, ansaitusti. Esittänyt erittäin hyviä otteita Kalpan maalilla. Kalpan Kuusela taas jäänyt vähän vähemmälle peliajalle, kun mitä olisi voinut kauden alussa odottaa. Alkukaudesta heikompia esityksiä, mutta näyttää jälleen saaneen pelirytmistä kiinni ja kiekot ovat alkaneet tarttumaan lähiaikoina. Kjt:n Erikeepperi taas esittänyt erittäin surkeita otteita. Kjt voisi haastaa Kalpankin huomattavasti paremmin jos maalille saataisiin joku hyvä veskari. Erikeepperille mennyt luvattoman paljon maaleja ja myös helppoja sellaisia tällä kaudella, eikä se oikein auta muutenkin heikkoa joukkuetta pärjäämään yhtään paremmin. Ilveksellä yksi maalivahti joka pystyy SM-sarjatasolla pelaamaan. Sivula ollut erittäin vahva Ilves maalilla alkukauden, lukuunottamatta muutamia nukahduksia, joita kaikille sattuu.

    • ihmettelevävalinnoista

      Kärpillä eilen luukulla ollut päävalmentaja Mira Kuisma?? Missä mennään Oulu? Kuortaneella onneksi sen verran fiksut pelaajat että eivät tahaltaan loukkaannuttaneet Airaksista, jotta Kuisma olisi maaliin joutunut. Mutta tänään vastassa Kalpa ja sieltä varmasti löytyy pelaajia, jotka voivat tämän tehdä, jos Kuisma siis vielä luukulla? Mutta missä on Oksman?? Tai Herrala?

    • uiiiiii

      Onpa varmaan mukavia pelejä tuollaiset 8 - 0 voitot jossa toinen maalivahti torjuu 70 kertaa ja toinen 4. On varmaan mielenkiintoista olla Jypin maalivahti kun noin joutuu "urakoimaan" peräti neljän torjunnan verran! Miksi tuossa sarjassa on noin paljon joukkueita?

      • kfomdodls

        Joo tosiaan. Nytkin Jyp vei todella tiukan kamppailun kalpaa vastaan niukasti 18 - 0.


      • mitämitämitämitä
        kfomdodls kirjoitti:

        Joo tosiaan. Nytkin Jyp vei todella tiukan kamppailun kalpaa vastaan niukasti 18 - 0.

        Mitäs Kuopiossa on tapahtunu? Oliko paljon poissaoloja vai mitä on tapahtunut?


      • Jännnäää

        Huhujen mukaan joukkueella ollut viime aikona ongelmia ja lieneekö tämä vaikuttaneen peliin. Valmennuksen vaihto varmasti todella lähellä. Useammalla pelaajalla ilmeisesti mennyt sukset ristiin päättäjien kanssa. Mielenkiintoista nähdä mitä nyt tulevat viikot tuovat tullessaan.


      • ongelmiaon
        Jännnäää kirjoitti:

        Huhujen mukaan joukkueella ollut viime aikona ongelmia ja lieneekö tämä vaikuttaneen peliin. Valmennuksen vaihto varmasti todella lähellä. Useammalla pelaajalla ilmeisesti mennyt sukset ristiin päättäjien kanssa. Mielenkiintoista nähdä mitä nyt tulevat viikot tuovat tullessaan.

        Jos mikä tahansa sm-sarja joukkue häviää pelinsä 18 - 0 niin kyllä sillä silloin varmasti ongelmia on. Sen kertoo tuo tulos ei siihen huhuja tarvita.


    • kilpakiekko

      Sm-sarja joulutauolle. Osalla joukkueita 20 peliä pelattuna ja osa saanut jo kolmannen neljänneksen pelattua. Jyp 20 peliä 20 voittoa maaliero 107 vain 16 päästettyä maalia. Ei tarvitse sen enempää perustella mikä oli syyskauden joukkue! Jypin pelaaminen Mika Väärälän lähdön myötä tuossa joku vuosi sitten meni enemmän yksilöiden varassa pelaamiseksi, mutta nyt Jyväskylässä on loistavien yksilöiden lisäksi ruvettu pelaamaan joukkueena! Todella vaikea voitettava kevään peleissä!
      Blues käytännössä lähes varmisti suoran paikan välieriin kaatamalla kerhon sunnuntaina. Bluesin peli paranee varmasti kevättä kohti ja näyttää vahvasti siltä että keväällä nähdään taas tuttu finaalipari. Hpk ei ole pelannut huonosti, mutta ei mielestäni myöskään niin hyvin mitä tuolla materiaalilla pitäisi pystyä. Saa nähdä kuinka paljon kerho kevättä kohti pystyy parantamaan. Runkosarjan kolmas sija lienee selvä. Kärpät pelannut myös hieman ailahtelevasti vaikka sarjassa onkin noussut sille sijalle millä tuolla joukkueella pitääkin pystyä ja todennäköisesti myös Kärppien sijoitus on jo nyt se mikä se tulee olemaan runkosarjan lopussa. Pystyy hyvänä päivänä taistelemaan voitosta Jyppiä lukuun ottamatta ketä joukkuetta tahansa, mutta sitten on välillä myös vaikeuksissa selvästi heikompien joukkueiden kanssa.
      Miltä sitten tilastot näyttävät? Koska joukkueillakin on pelien määrässä vaihteluja ja pelaajilla vieläkin enemmän niin katsellaan tilastoja keskiarvojen perusteelle.
      Parhaalla pistekeskiarvolla 3,50 pelaa yllätys yllätys vuonna 1973 syntynyt "mummo"
      Jyväskylästä! Toisena Bluesin Nuutinen tasan 3,0 keskiarvolla ja sitten parhaana puolustajana Jypin hiirikoski 2,95. Toinen puolustaja joka on pystynyt yli 2 pisteen keskiarvoon on Bluesin Tuominen 2,55. Kaikkiaan 9 pelaajaa on pystynyt pelaamaan yli 2 pisteen pistekeskiarvolla ja ne kaikki pelaajat tulevat Jypistä tai Bluesista. Tietenkin tätä pistekeskiarvoa Jypin osalta nostaa paljon 18 - 0 voitto kalpasta ja Bluesin isot voitot Ilveksestä, mutta siitä huolimatta kovia lukuja kärkipelaajilta.
      Maalivahtien (1 /3 osa pelanneet) tilastoista pistää silmään tietenkin Jyp maalivahtien päästettyjen maalien keskiarvot Ranne 0,60 ja Saloranta 0,75, mutta myös torjuntamäärät ovat jääneet vähäisiksi. Torjuntatilaston sijalta kaksi löytyy koko syyskauden paras maalivahti Kuortaneen Keisala 35,07 torjuntaa per peli ja päästettyjen maalien keskiarvo vain 1,64 on todella kova. Myös sijoilla 5 ja 6 olevien Kärppäveskareiden päästettyjen maalien keskiarvot Airaksinen 1,86 ja nuori Oksman 1,88 on todella hyviä lukuja kun molemmille on kertynyt yli 28 torjuntaa per peli.

    • Mmmmmn

      Onhan se helppo Jypin maalivahtina olla kun torjuntoja tulee joka peliin niin vähän. Esim niiden maalivahtien, joiden joukkueen puolustus on heikko on hankala nousta muiden tietoisuuteen etenkin jos katsellaan vain noita tilastoja.

      Esim niin ilveksen Sivula kuin KalPan Kuusela ja myös Juutilainen ovat esittäneet hyviä otteita. Vaikka torjuntaprosentit eivät korkealle olekkaan. Kun pelissä laukauksis tulee usein 70kertaakin on mahdotonta pitää torjuntaprosentti ylhäällä. Tämä koskee kaikkien joukkueiden maalivahteja joilla puolustus heikkoa mutta silti maalivahti ollut sielä se viimeinen lukko.

      Tämä on harmittavaa etenkin sen suhteen jos pelejä ei itse ole käynyt katsomassa ja arvostellaan pelkkien tilastojen takia. Kuitenkin mielummin itse olisin Ilveksen tai KalPan maalissa kuin Jypin, koska eihän tuo 10torjuntaa per peli maalivahtia kehitä. Varmasti hyvää kehitystä nämä nuoret maalivahdit saavat tuommoisten kiekkosateiden ansiosta. Toivotavasti vaihtelevuutta maajoukkueessa nähädään myös maalivahtien osalta ja annettaisiin parin vuoden sisään enemmän näyttäpaikkoja näille nuorille lupauksille eikä aina pidetä Räisänen/Räty kaksikkoa.

    • kilpakiekko

      Pitkän tauon jälkeen taas sarja käyntiin. Tällä palstalla on hieman kritisoitu isoja eroja joukkueiden välillä. Kieltämättä pakko todeta että ikävä on katsoa ensimmäisiä pelejä tammikuussa 10 - 0, 8 - 1, 7 - 1, 10 - 2, 0 - 9, ei kieltämättä sm-sarjalle sopivia lukemia. Ainut numerollisesti tasainen peli pelattiin sunnuntaina Kuopiossa kun Kärpät haki vierasvoiton Kalpasta maalein 1 - 3. Mistä sitten nämä lukemat kertovat tai mikä voisi olla syy että sarjassa on tällä hetkellä nähdään näin paljon epätasaisia pelejä? Olisi tietenkin helppo todeta että Jyppiin on hakeutunut sarjan parhaat pelaajat ja sen jälkeen seuraavaksi parhaat Bluesiin ja Hpk:hon. Näin varmaan osaltaan onkin, mutta onko Suomalaisessa kiekossa nyt sitten kaikki niin kuin pitää? N-18 MM kisat pelattiin tammikuussa Kanadassa ja hienot kisat pelattiinkin. Muutamia pelejä kisoista tuli katseltua ja valitettavasti pitää todeta että kun pelejä vertasi kotimaiseen sm-sarjaan, niin muillakin joukkueilla kuin Kanadalla ja Usalla löytyi paljon pelaajia joiden luistelu, syöttö ja laukaisutaito oli parempi kuin suurimmalla osalla sm-sarjan pelaajia. Herääkin kysymys mitä Suomessa tehdään tyttöjen valmennuksen osalta ikävuosina 10 - 14 vuotta? Tuossa ikäluokassa moni tyttö pelaa vielä poikien mukana ja ne tytöt jotka ovat tuossa vaiheessa pelanneet poikien 3A joukkueissa ovat varmasti saaneet hyvää valmennusta ja se näkyi kisoissakin, mutta minkälaista valmennusta saa ne jotka pelaavat poikien 2A tai 1 A joukkueissa tai tyttöjoukkueissa? Tästä voisi heittää palloa hieman tuonne taitovalmentajan suuntaan. Olisi ensiarvoisen tärkeää että tuossa 10 - 14 vuoden ikäisinä tytöt saisivat laadukasta valmennusta, sillä vain sitä kautta saisimme lisää taitavia pelaajia sm-sarjaan ja sitä myötä tasaisemman ja laadukkaamman sarjan ja tietenkin pärjäisimme paremmin myös kansainvälisillä kentillä. No sitten sm-sarjaan. Jyp on tällä hetkellä käsittämättömän hyvä. Kärpät kaatui lauantaina 7 - 1 ja sitten sunnuntaina Blues 10 - 2. Vaikka Bluesilla ei ihan paras kokoonpano ollutkaan niin noin iso ero joukkueiden välillä on silti yllätys. On se "mummo" vaan käsittämätön pelaaja! Juuri nyt näyttää siltä että Jyppiä ei taida pysäyttää mikään. Blues voitti keskiviikkona Kjt:n 10 - 0, mutta paljon pitää tapahtua jos neljännen kerran peräkkäin Espoossa kannua nostellaan. Ero Hpk:hon on kuitenkin jo 10 pistettä, joten suora välieräpaikka on selviö. Hpk "pelaili" helpot 8 - 1 voiton Kalpasta ja 9 - 0 voiton Ilveksestä, mutta nämä pelit ei tietenkään kerro kerhon todellisesta iskukyvystä. Silti toivoisin sarjan kannalta että kerho olisi kevään joukkue ja panisi Bluesin ja kenties Jypinkin tiukoille. Kärpät hävisi selvästi Jypille, mutta pystyi voittamaan sunnuntaina Kalpan 3 - 1. Kärpät on ja pysyy sijalla 4. Saija Tarkki tulee olemaan iso lisä Kärppien loppukauden peleissä.

    • Golie

      Totuus -vale-emävale-tilasto

    • kilpakiekko

      Runkosarja pelattu. Kuten jo aikaisemminkin on todettu niin valitettavan isot erot oli tämän kauden sarjassa. Ilvekseltä lähti paljon pelaajia ja kaikki tiesi että vaikea kausi tulee olemaan mutta sm-sarjan kannalta on valitettavaa että kärjen ja viimeiseksi jääneen joukkueen piste-ero 28:ssa ottelussa kasvaa 78:aan pisteeseen. Muutenkin aika aikaisin ratkesi joukkueiden sijoitukset sarjassa. Ainoastaan viimeisestä play off paikasta kisa ratkesi loppuvaiheilla Kalpan eduksi ja teoriassa vielä eilen Hpk:lla oli mahdollisuuden nousta Bluesin ohi, mutta se kaatui lauantaiseen Kärppä tappioon ja myös Blues voitti tänään joten Hpk:n kausi päättyi kolmanteen sijaan. Paljon on mietittävää sarjaseurojen edustajilla kuinka seuraavan kauden sarjasta saataisiin tasaisempi. Sarja oli todellista Jypin dominointia. Joukkue voitti kaikki pelinsä ja menetti koko sarjassa vain yhden pisteen. 168 tehtyä maalia ja vain 26 päästettyä maalia sekä 83 pistettä on käsittämättömän kova saavutus. Mikä teki Jypistä näin ylivoimaisen? Tietenkin paljon taitavia pelaajia, mutta myös pitkään jatkunut työ pelaajien fysiikan kehittämiseen sekä sokerina pohjalle tälle kaudelle tulleet vahvistuksen niin kentälle kuin ennen kaikkea valmennukseen nostivat Jypin uudelle tasolle. Blues sijoittui toiseksi ja pääsi suoraan välieriin, mutta hieman sekavan vaikutelman Blues itsestään jätti. Hävisi viimeisestä viidestä pelistään neljä ja aika pitkälle saa tilastoja selailla ennen kuin Bluesin kohdalla näin heikkoa runkosarjan lopetusta on nähty. Jos oli Bluesin runkosarjan lopetus heikko, niin kolmanneksi sijoittuneen Hpk:n osalta suunta oli ihan toisenlainen. Kuten niin monesti aikaisemminkin Hpk parantaa kauden edetessä ja niin se teki nytkin. Viimeisestä kahdeksasta pelistä kerho hävisi vain Jypille voittolaukauksilla ja toiseksi viimeisellä kierroksella Kärpille Oulussa. Onko kerho nousemassa Jypin ykköshaastajaksi? Toinen loppukaudesta todella hyvin pelanneista joukkueista tulee Oulusta. Kärpät voitti viimeiset seitsemän peliä ja niihin seitsemään voittopeliin mahtui voitot sekä Bluesista että Hpk:sta. Oulussa voidaan lähteä tuleviin pleijareihin luottavaisin mielin.

    • ALFATAJ

      TOIVON ET HPK VIE MESTARUUDEN

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6749
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4380
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2793
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1653
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe