Perintö ja asumistuki

tulotonmaksivoitava

Saan kohta meko suuren perinnön, mutta vaikuttaako se asumistukeen? Olen ollut noin 10 vuotta työttömänä työmarkkinatuella sossu.

Kelan omien tekstien mukaan työmarkkinatuki leikkautuu heti pois, sossu leikkautuu heti pois, mutta miten on asumistuen laita?

Ainakin kela itse kirjoittaa näin:

"Satunnaiset tulot
Esimerkiksi perintö, lahja, satunnainen myyntivoitto tai vastaava.

Lapsen tulot
Alaikäisen lapsen tulot huomioidaan vain silloin, kun lapsi on tuen hakija tai hänen puolisonsa.

Palkkaan liittyvät kulukorvaukset
kuten kilometrikorvaukset ja matkapäivärahat
"
Eikö tuossa kelan ohjeessa mainita satunnaisissa tuloissa juuri kirjaimellisesti perintö?

Työmarkkinatuki ja sossu leikkautuvat ihan laillisesti pois, mutta mulle oli yllätys, että asumistuki säilyy.

Sitten vielä lääkäri vihjaili minulle, että "pitäisi jäädä sairauslomalle, koska sitä ei voi leikata pois, kuten työmarkkinatukea".

No, hän kirjoitti alkajaisiksi 3 kk sairauslomaa ja sitten mietitään, mitä tehdään.

39

10903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fhfgh

      Jos perit esimerkiksi asunnon ja varasi riittävät sen kustannuksien kattamiseen. Niin muuta asuntoon asumaan. Asuntoa jonka omistat ja siinä asut ei lasketa omaisuudeksi. http://www.kela.fi/tulot-jotka-eivat-vaikuta-asumistukeen
      Pankkitililläkin saa olla 20 000 euroa, eikä se vähennä juurikaan asumistukea. Asiat pitää järjestellä siten, että saat mahdollisimman paljon tukia ja perintö kannattaa muuttaa rahaksi. Perintö asuntoon kannattaa muuttaa asumaan, jos pystyy maksamaan kustannukset vesi, sähkö, yhtiövastike, kiinteistövero, jätehuolto ja kotivakuutus.

      • tulotonmaksivoitava

        Suomessa ja muuallakin aina voidaan seurata rahan liikkeitä, jos ne yritetään pestä ,puhumattakaan siitä, että ne paiskattaisiin jollekin pankkitilille. Se tässä onkin ongelma, että se perintö tulee riihikuivan rahan muodossa, josta on jo maksettu 23,500 euroa perintöveroa.

        Ei kai siinä muu auta kuin koettaa elää kohtuullisesti, mutta yhtään laskua en halua halua nähdä postilaatikossani tai nettiosoitteessani. Sen saa hoitaa joku muu.


    • tulotonmaksivoitava

      Jos pykälä on näin, niin saan ruhtinaallisesti asumistukea perinnön päälle!

      • asumistuki

        Kyllä minulta ottivat asumistuen pois heti, eikä perintö ollut suuri.


    • 3555454

      Pääomatulojen (esim. peritty sijoitusasunto) lisäski vain tilillä olevien perittyjen rahojen vuosikorot vaikuttavat työmarkkinatukeen ja niihinkin tehdään 2000e vähennys. Eli jos perit vaikka 100 000e niin 1% vuosikorot jaettuna kuukaudelle ovat jotain 66,66e joka katsotaan sinulle tulona työmarkkinatukea laskettaessa, eli työmarkkinartukesi ei paljoan laske nykyisestä 100 000e perinnönkään jälkeen.

      Jos saat asunnon perinnöksi niin siihen kannattaa itse muuttaa asumaan, jos taas et halua itse siihen muuttaa mutta silti edelleen saada yhteiskunnantukia niin silloin se kannattaa myydä. Mutta mitä järkeä myydä esim. 400e/kk tuottava sijoitusasunto jotta saa muutaman satasen tukea yhteiskunnalta? Eikö tuo olisi jo korkea aika yrittää alkaa itse vastaamaan omasta elämästään (perinnön avulla)?

      • tulotonmaksivoitava

        Nämä tuet juuri askarruttavat järkevyydessään: Miksi esimerkiksi "Nalle" saa maataloustukea tänä vuonna lähes 300,000 euroa, vaikka hänellä ei ole mitään tekemistä maatalouden kanssa? Se tässä suututtaakin, että kun Suomesta ei tipu maataloustukea eräille herroille, niin EU:stapa tippuu ohi Suomen verottajan.


      • simple_as_that
        tulotonmaksivoitava kirjoitti:

        Nämä tuet juuri askarruttavat järkevyydessään: Miksi esimerkiksi "Nalle" saa maataloustukea tänä vuonna lähes 300,000 euroa, vaikka hänellä ei ole mitään tekemistä maatalouden kanssa? Se tässä suututtaakin, että kun Suomesta ei tipu maataloustukea eräille herroille, niin EU:stapa tippuu ohi Suomen verottajan.

        nalle omistaa peltoja joihin saa tukea vaikkei niitä itse henkilökohtaisesti viljelisikään

        jos sinun tekee mieli päästä noiden maataloustukien jaolle mukaan niin kannattaa toki se perintö sijoittaa viljelysmaiden ostoon


    • 139

      Et mainitse perinnön suuruutta. Työmarkkatukeen vaikuttaa vain se, paljonko varallisuutesi tuottaa. Esim. pankkitilillä voi pitää muutaman sata tuhatta, eikä vaikuta työmarkkinatukeen millään tavalla. Jos asut yksin, sinulla saa olla n. 300 € pääomatuloja kuukaudessa ja saat silti täyden työmarkkinatuen. Eli näillä korkotasoilla voit huoleti pitää 300 000 euroa tilillä. Ja jos sinulla on puoliso, tuo raja on yli tuhat euroa ja jokainen huollettava nostaa sitä.

      Myös asumistuessa otetaan huomioon vain varallisuuden tuotto. Toimeentulotukea et luonnollisesti saa.

      • xxzxsada

        No kyllähän se varallisuus vaan vaikuttaa asumistukeen..... jos tilillä on pätäkkää kymppitonneja, ei asumistukea heru.


      • nöyp
        xxzxsada kirjoitti:

        No kyllähän se varallisuus vaan vaikuttaa asumistukeen..... jos tilillä on pätäkkää kymppitonneja, ei asumistukea heru.

        säästöt itsessään eivät vaikuta asumistukeen, vaan niiden korot jotka katsotaan pääomatuloiksi

        eläkkeensaajan asumistuessa on eri määräytymisperusteet kuin yleisessä asumistuessa, mutta vain muutaman kymppitonnin säästöt eivät paljoa vielä asumistukea laske, eri asia sitten kun puhutaan sadoistatuhansista


      • eläk
        nöyp kirjoitti:

        säästöt itsessään eivät vaikuta asumistukeen, vaan niiden korot jotka katsotaan pääomatuloiksi

        eläkkeensaajan asumistuessa on eri määräytymisperusteet kuin yleisessä asumistuessa, mutta vain muutaman kymppitonnin säästöt eivät paljoa vielä asumistukea laske, eri asia sitten kun puhutaan sadoistatuhansista

        Ja Hel..........ttiä asumistuella teet jos perintöä tulossa. "Ahneella on p......n loppu. Olen luullut että asumistukea saavat vain ne jotka todella tarvitsee.


      • 139

        Nämä systeemithän on herrat suunnitelleet itselleen sopiviksi. Tottakai on härskiä, että suuretkaan säästöt ja sijoitukset eivät vaikuta tukiin. Esimerkiksi työmarkkinatuessa työllä tienattu raha pienentää tukea enemmän kuin sijoituksista saadut pääomatulot. Erityisesti jos olet perheellinen. Palkastahan tuo 300 euron raja ei mitenkään nouse, vaikka olisi kymmenen huollettavaa. Sen sijaan perheellinen (yksi lapsi) voi saada kuukaudessa yli tonnin pääomatuloja ilman, että työmarkkinatuki laskisi. Työtulona tonni pudottaakin tukea jo 350 eurolla.


    • mies42---

      Sain perintöö viime vuonna 450 000 ja sain myös isäni talon jokaon myynnissä 400 000 hintaan. olen saanut työmarkkinatukee siitä lähtien myös. Sossusta ei rahaa tipu. Tuloja minulla ei ole mutta koska oon työtön niin saan työmarkkinatukee.

    • ölfkösdfk

      Kannattaa muistaa, että perinnöstä menee myös perintövero.... ja verottaja todellakin nappaa siitä varsin ison siivun! Jos esim perit asunnon, joudut todennäköisesti myymään sen pystyäksesi maksamaan perintöveron.

      • Verosuunnittelua

        Ahaa, ei kannata ottaa perintöä vastaan koska joutuu maksamaan isot perintöverot? Puolen miljoonan perinnöstä hirveä perintövero mutta olen ovela, en ota sitä vastaan niin en maksa mitään!


    • Tääähh

      Miten KUKAAN voi olla työmarkkinatuella KYMMENEN VUOTTA? Tai sosiaalitoimiston rahoilla KYMMENEN VUOTTA?

      • Niih

        Todennäköisesti mielenterveysongelmainen, joka ei ole saanut diagnoosia ja on väärässä paikassa. Olin minäkin aikani työvoimatoimiston asiakas, laitettiin tekemään "pakkohakuja" kouluihin, oli aktivointisuunnitelmaa, sosiaalitoimistossa kävin loppuvaiheessa 2-3kk välein nopeasti juttelemassa ja sitten taas uusi toimeentulotukipäätös. Lopulta kunnan työvoiman palvelukeskuksen kautta työklinikalle jossa alkoi diagnoosit hahmottua ja eläkkeellä nyt viidettä vuotta.


    • Metro2015

      Voiko joku autta minulle maksettu liika asumistuki 1.03.2013-30.11.2014 eli syy on se että en ilmoitettu kelalle. Siitä että saan omishoitotuki. Minä olen iso äidin omishoitaja ja ole ilmoitanyt kelalle ja vienyt omishoito sopimus. Kela laitanyt iso äidin tiedossa että olen hänen hoitaja ja ei laitattu minun tiedossa että olen hoitaja. Minullä on toditus että olen ilmoitanyt kelalle että olen mumon hoitaja. nyt kela sanoi että takaisinperinnästä summa on 9472e. Mitä mun pitaisi tehdä nyt olen valitanyt 8 kuukauta sitten ja selitanyt kaikki nyt kela sanoi pitaisi maksa. Minullä ei ole niin paljon raha että maksa takaisin.Me asutaan nelijä henkilö kaksi eläkeläinen,yksi opiskelija ja minä omishoitaja.En ymmärä miksi kela laskenyt 4 henkilöt he pitaisi laske vaan minua että masanut kaksi vuotta asumistuki.

      • 233333333333

        Tulojen muutoksesta (ihan sama mistä se palkka tulee) pitää aina ilmoittaa. Ilmoitus tehdään asumistuen välitarkistus lomakkeella. Ei riitä että sen palkkalaskelman lähettää vaikka esim. isoäidin papereiden seassa kelaan tai päivittää omia tietoja että on nyt omaishoitaja.

        Kaikkien taloudessa asuvien ihmisten tuloista ja niiden muutoksesta pitää aina ilmoittaa kelaan virallisella asumistuen muutosilmoituksella, niin isoäidin eläkkeistä, nuoren 19v opintotuesta kuin äidin omishoidon tuesta saamasta palkastakin, sillä ne kaikki vaikuttavat asumistuen määrään.

        Jos tuon ilmoitusvelvollisuuden laiminlyö, niin sitten joutuu maksamaan liikaa maksetun asumistuen takaisin. Aiemmin sitä pystyi sopimaan kelan kanssa niin että perheelle maksussa olevasta asumistuesta peritään vaikka joka kuu 50e tuon velan kuittaamiseen, mutta en tiedä onko se enää mahdollista. Kannattaa tiedustella asiaaa kelasta. Jos et pysty summaa maksamaan eikä sitä saa sovittua kuittaukseksi , niin summa menee ulosottoon.


    • heraas

      Minä saan eläkkeensaajan asumistukea vähän yli 100e kuussa, vaikka tililläni on 41,000e. Olen sen rehellisesti Kelalle ilmoittanut. Itsekin hakiessa sitä hämmästelin, mutta eläkkeeni on vain 1600e/kk ja vuokra 950e/kk, joten näin ovat kelassa laskeneet. En sitten tiedä, miten jatkossa käy.

    • Tinaaaa

      Tereve,
      Olen omishaitaja ajalta 2013-2015, saan 1500e ja ennakon jälkeen 1300e saan. Kela on maksant 1.03.2013-30.11.2014 meille asumistuki 4 henkilölle eli 388e. Nyt kela halua ne rahat takasin joka kokonaan on 9472,48e. Olen rehellisesti ilmoitanyt kelalle että olen omishoitaja mutta he laittanyt minun omishoitajan sopimus iso.äidin tiedossa ei minun.Nyt tehty kaikkilaisia valitus mutta he haluat ne rahat takaisin he myös lähetanyt mukana valitus ohje Sosiaaliturva.Mutta en ymmärä miten niin paljon raha he haluat takaisin he pitäsi laske vaan mun asumistuki ei 4 henkilön.Voiko joku ystävällisesti kerro mitä ja miten kirjoitta joku hyvää ja jarkeiya valitus että he antaa anteeksi koska en pysty maksa niin suurin summa.Myös voi olla että 2kk päästä keskyty omishoitaja sitten minullä ei ole muuta tuloja.

    • Tinaaaa

      Tereve,
      Olen omishaitaja ajalta 2013-2015, saan 1500e ja ennakon jälkeen 1300e saan. Kela on maksant 1.03.2013-30.11.2014 meille asumistuki 4 henkilölle eli 388e. Nyt kela halua ne rahat takasin joka kokonaan on 9472,48e. Olen rehellisesti ilmoitanyt kelalle että olen omishoitaja mutta he laittanyt minun omishoitajan sopimus äidin tiedossa ei minun.Nyt tehty kaikkilaisia valitus mutta he haluat ne rahat takaisin he myös lähetanyt mukana valitus ohje Sosiaaliturva.Mutta en ymmärä miten niin paljon raha he haluat takaisin he pitäsi laske vaan mun asumistuki ei 4 henkilön.Voiko joku ystävällisesti kerro mitä ja miten kirjoitta joku hyvää ja jarkeiya valitus että he antaa anteeksi koska en pysty maksa niin suurin summa.Myös voi olla että 2kk päästä keskyty omishoitaja sitten minullä ei ole muuta tuloja.

    • Anonyymi

      Olen saanut kotoani noin 11vuotta sitten perintönä 30.000€ ,en ole ilmoittanut kelalle ,eivät ole kysyneet,mutta säästöjä on enää 13.000,miten on pitääkö nyt myöhemmin ilmoittaa ja perivätkö jälki käteen takaisin? Nyt on ruennut mieltä vaivaamaan? Pitääkö mennä kelalle nyt heti,vaan odotankin vuoden vaihteeseen? Kiitollinen olisin jos joku osaisi vastata?

      • Anonyymi

        Jos kuolinpesä on jo kaikkineen jaettu tuolloin 11 v sitten, eli et itse enää mitenkään osakkaana kuolinpesästä niin, että sitä vielä joskus tulevaisuudessa jaettaisiin, tuolla tuskin on merkitystä. Mutta jos jokin osa kuolinpesästä on vielä jakamaton ja se jaetaan jossain vaiheessa, tulee verottajalta tiedot kelaan kupli pesän jakamisesta, voidaan alkuperäistä 11 vuotta sitten laadittua perinnönjakokirjaa pyytää..


      • Anonyymi

        Riippuu, mitä etuisuuksia saat.

        Työmarkkinatukeen tuolla ei ole mitään merkitystä, koska ei noin pienestä summasta tule pääomatuloa yli 300€/kk. Tuskin vaikuttaa myöskään asumistukeen (tosin ei ole kokemusta, koska en ole koskaan saanut asumistukea edes työttömänä ollessa puolison tulojen takia).


    • Anonyymi

      Tietääkseni asumistukeen ei vaikuta varallisuus jos ei ole eläkeikäinen.

      Eli jos olet esim. työtön ja toimeentulotuen varassa ja asumistuella ja satut saamaan ison perinnön, se perintö poistaa kuviosta toimeentulotuen, mutta vaikutusta asumistukeen varallisuus itsessään ei pitäisi tehdä.

      Sen sijaan siitä varallisuudesta saatavat tuotot on sitten jo tuloa, jotka vaikuttaa myös asumistukeen.

      Eläkeikäisillä tämäkin vähän toisin, eli heillä myös varallisuus vaikuttaa asumistukeen.

      Ihan kiva juttu sinulle jos perintöasiat menneet mukavasti, niistä voi todella tulla hyvin vaikea asia tt-tuen varassa olevan kannalta, etenkin jos tulee tilanne että Kela alkaa vaatimaan perinnönjakoa tmv, siinä saa helposti riidat aikaan koko perheen kesken.

      Meillä oli äskettäin kuolemantapaus, tilanteessa kävi lopulta aika hyvin koska perintöä ei tullutkaan, testamentilla meni muualle, josta sitten joskus myöhemmin voi saada jotain jos saa, tärkeää on että eipä tullut riitaa :-)

      • Anonyymi

        Juurikin näin.

        Perintö tai muu satunnainen tulo (esim. palkinto, arpajaisvoitto tms.) itsessään ei vaikuta työmarkkinatukeen tai työttömän asumistukeen, ainoastaan eläkeläisen asumistukeen ja toimeentulotukeen.

        Työmarkkinatuessa on myös 300€/kk suojaosa pääomatuloille, eli sen verran esim. sijoitusasunto saa tuottaa per kuukausi, ennen kuin vaikuttaa työmarkkinatukeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juurikin näin.

        Perintö tai muu satunnainen tulo (esim. palkinto, arpajaisvoitto tms.) itsessään ei vaikuta työmarkkinatukeen tai työttömän asumistukeen, ainoastaan eläkeläisen asumistukeen ja toimeentulotukeen.

        Työmarkkinatuessa on myös 300€/kk suojaosa pääomatuloille, eli sen verran esim. sijoitusasunto saa tuottaa per kuukausi, ennen kuin vaikuttaa työmarkkinatukeen.

        Eli jos vuokralainen maksaa vuokraa 600 €/kk sijoitusasunnosta, ja omistaja maksaa taloyhtiölle vastiketta 300€/kk, niin ei vaikuta työmarkkinatukeen.

        Tarkalleen pääomatulon suojaosa työmarkkinatukea saavalle on nykyisin 311 €/kk.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli jos vuokralainen maksaa vuokraa 600 €/kk sijoitusasunnosta, ja omistaja maksaa taloyhtiölle vastiketta 300€/kk, niin ei vaikuta työmarkkinatukeen.

        Tarkalleen pääomatulon suojaosa työmarkkinatukea saavalle on nykyisin 311 €/kk.

        No täällä nyt tapaa ikänsä tuilla loisineilta tupauunoilta mennä toimeentulotuet ja työmarkkinatuet sekaisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juurikin näin.

        Perintö tai muu satunnainen tulo (esim. palkinto, arpajaisvoitto tms.) itsessään ei vaikuta työmarkkinatukeen tai työttömän asumistukeen, ainoastaan eläkeläisen asumistukeen ja toimeentulotukeen.

        Työmarkkinatuessa on myös 300€/kk suojaosa pääomatuloille, eli sen verran esim. sijoitusasunto saa tuottaa per kuukausi, ennen kuin vaikuttaa työmarkkinatukeen.

        Onpa kumma homma, jos työtön voi saada mielin määrin perintöä se vaikuttamatta. Eläkkeensaajalla on niin ettei alle 16 000 euroa mutta sen ylittävältä osalta lasketaan tietty tulo. Eläkeläisellä on sentään usein jotain ylimääräisiä sairauskuluja yns.
        Paljon parempi systeemi olisi, että kaikissa tuissa varat ja tulot arvioidaan samojen periaatteiden mukaan ja käyttäen oikeasuhtaista tarveharkintaa. Pienet, eli vaikkapa 2000 vuodessa, ylimääräiset pääomatulot yms. pitäisi aina sallia.

        lajijasuris


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onpa kumma homma, jos työtön voi saada mielin määrin perintöä se vaikuttamatta. Eläkkeensaajalla on niin ettei alle 16 000 euroa mutta sen ylittävältä osalta lasketaan tietty tulo. Eläkeläisellä on sentään usein jotain ylimääräisiä sairauskuluja yns.
        Paljon parempi systeemi olisi, että kaikissa tuissa varat ja tulot arvioidaan samojen periaatteiden mukaan ja käyttäen oikeasuhtaista tarveharkintaa. Pienet, eli vaikkapa 2000 vuodessa, ylimääräiset pääomatulot yms. pitäisi aina sallia.

        lajijasuris

        Jos aloittaja on 55 vuotta täyttänyt työtön 10 vuotta ja työmarkkina tuella niin työtmarkkinatuki ei pienene eikä laske. Ei sillä ole vaikutusta jos on työtön ja saa liiton rahaa tai on nollannut päivänsä. eli olemalla töissä sen puolikkaan vuoden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos aloittaja on 55 vuotta täyttänyt työtön 10 vuotta ja työmarkkina tuella niin työtmarkkinatuki ei pienene eikä laske. Ei sillä ole vaikutusta jos on työtön ja saa liiton rahaa tai on nollannut päivänsä. eli olemalla töissä sen puolikkaan vuoden.

        Nyt taidamme puhua vähän eri asioista.
        Mä siis tarkoitin, että nykyisten tilalle vain yksi vähemmän byrokraattinen asumistuki ja sen saamisessa huomioidaan kaikki käytettävissä oleva tulo tai varallisuus, mutta kuitenkin sen pitää huomioida saajan tarve kokonaisuutena sekä tuen pitää kannustaa lisätuloihin ja säästäväisyyteen.

        lajijasuris


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt taidamme puhua vähän eri asioista.
        Mä siis tarkoitin, että nykyisten tilalle vain yksi vähemmän byrokraattinen asumistuki ja sen saamisessa huomioidaan kaikki käytettävissä oleva tulo tai varallisuus, mutta kuitenkin sen pitää huomioida saajan tarve kokonaisuutena sekä tuen pitää kannustaa lisätuloihin ja säästäväisyyteen.

        lajijasuris

        Eikös simppelein ratkaisu olisi poistaa eläkeläisiltäkin tuo varallisuuden vaikutus asumistukeen, kun ei vaikuta muillakaan? Ainoastaan tulot huomioitaisiin, olivatpa sitten pääoma-, eläke- tai ansiotuloja. Kannustaisi hankkimaan varallisuutta, ja tuskin tulisi valtiolle kovin kalliiksi.


    • Anonyymi

      Perintö kannattaa muuttaa arvomelleiksi ja koruiksi jotka on helppo piiloittaa.

      • Anonyymi

        Miksi ihmeessä?

        Perintö kannattaa sijoittaa ja laittaa poikimaan. Sijoitusasunnot ovat hyvä ja turvallinen vaihtoehto, jos ei ole uskallusta tai osaamista lähteä esim. osakesijoittajaksi. Pääomatulot eivät vaikuta ansiosidonnaiseen tai peruspäivärahaan, ja työmarkkinatuessakin on suojaosa, joka voi koostua myös pääomatuloista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ihmeessä?

        Perintö kannattaa sijoittaa ja laittaa poikimaan. Sijoitusasunnot ovat hyvä ja turvallinen vaihtoehto, jos ei ole uskallusta tai osaamista lähteä esim. osakesijoittajaksi. Pääomatulot eivät vaikuta ansiosidonnaiseen tai peruspäivärahaan, ja työmarkkinatuessakin on suojaosa, joka voi koostua myös pääomatuloista.

        Juu köyhä ei ole pakko olla. Työttömyys ei ole mikään este omaisuuden kartuttamiselle eikä omaisuus vaikuta työttömyysturvaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ihmeessä?

        Perintö kannattaa sijoittaa ja laittaa poikimaan. Sijoitusasunnot ovat hyvä ja turvallinen vaihtoehto, jos ei ole uskallusta tai osaamista lähteä esim. osakesijoittajaksi. Pääomatulot eivät vaikuta ansiosidonnaiseen tai peruspäivärahaan, ja työmarkkinatuessakin on suojaosa, joka voi koostua myös pääomatuloista.

        Kaikki Kelan tuet leikkaantuvat pääsääntöisesti pois, jos on muuta omaisuutta.


    • Anonyymi

      kirjoitettu on.Herra pelastaa sinut linnustajan ansasta. ja pahan sanan vallasta.
      https://www.youtube.com/watch?v=EjU7XW5zpRc

    • Anonyymi

      EI vaikuttanyt meillä yhtään mihinkään, aika iso perintö vielä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe