Uuden hissin asentaminen(aikataulu)

Kissa_kuumalla_katolla

Asun kerrostalossa, jossa on ihan pian aihetta vaihtaa vanha epäluotettava hissi uuteen. Suuri joukko osakkaista on iäkkäitä ihmisiä, jotka tarvitsevat hissiä päivittäin. Heillä oli huolena, että miten pääsevät kotiinsa, jos hissi on uusimisen vuoksi pois käytöstä useita viikkoja. Olen lukenut tarinoita, joissa hissin uusiminen on kestänyt jopa kahdeksan viikkoa! Kone mainostaa, että heidän KONE NanoSpace™ hissin voi asentaa jopa kahdessa viikossa vanhan tilalle. Tällaista on hieman vaikea uskoa, kun on lukenut jopa kahdeksan viikon asennusajasta.
Löytyykö kokemuksia näistä toteutuneista asennusajoista?

30

3507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mainoksessa_se_onnistuu

      http://kiinkust.mobie.fi/zine/46/article-2885
      Kahden viikon asennusaika on maksullinen palvelu, sillä työtä tehdään silloin kahdessa vuorossa. Aikataulu riippuu paljon siitä, millaiseen kuiluun hissi asennetaan ja millainen romu sieltä puretaan pois. Jos joudutaan tekemään esim. hissin oviaukkojen rakennustyötä, niin aikaa tarvitaan enemmän. Jos on korkea talo, niin taas tuli yksi muuttuja lisää..
      Jätit mainitsematta paikkakunnan, mutta lisätietoa saat esim. http://www.hel.fi/hel2/kanslia/hissiprojekti/

    • kuudesta_kahdeksaan

      6-8 viikkoa on sellainen normaali, siitä kun vanha hissi poistuu käytöstä ja uusi on käytössä. Vanha hissikin täytyy purkaa pois ja sen tekee erillinen purkuun erikoistunut firma. Jos tuohon maksulliseen kahden viikon asennusaikaan sisältyy vanhan purkukin, niin ottakaa huomioon, että purkaminen, kuten rakentaminenkin on meluisaa hommaa (reikiä pitää porata, rakenteita piikata ja poravasara laulaa). Jaksatteko kuunneella purkamista ja asennusta 16h vuorokaudessa?

      • näin

        Sitä saa mitä tilaa!


    • Talossa jossa itse asun 1960 rakennettu 6-kerroksinen talo. Taloyhtiössä 2 taloa, kun vanhat purettiin pois (2 hissiä) ja uudet hissit tilalle niin aikaa meni n. 10 viikkoa. eihän siinä muu auta kun kävellä portaita tai olla kotona koko remontin ajan... tai asua remontin ajan jossakin muualla

    • ty6h342

      Oisko se viisaampi kysyä esim Koneelta asiaa sen jälkeen kun ovat tutustuneet kohteeseen.. Jokainen talo ja hissi on erilainen .. ei siihen voi juurikaan täällä kukaan vastata.

    • MikäLieSusi

      Koneen hissit on paskoja,laittoivat uuden hissin taloon missä asun,nyt on hissin korjaaja käynyt kohta kait viisikymenttä kertaa reilussa vuodessa,kolme kertaa olen itsekin jäänyt hissiin,mutta hissi valui kerroksen kohdalle ja pääsin pois,häly on nyt sentään valvomoon,nyt ovat rajoittaneet nopeutta,kulkee kuin etana tervassa,talvella sepeli saattaa jumittaa mekanismin.

    • Nakke3

      Hieno mainosyritys, hyvä Koneen markkinointiosaston edustaja. Valitettavasti kaikki netin käyttäjät eivät ole aivottomia apinoita, kuten ilmeisesti ajattelette. Olisit vaan suoraan kirjoittanut sen saman löpinän kuin nettisivuillanne, etkä tehnyt itsestäsi naurunalaista naamioidessasi tätä viattomaksi nettipalstan kysymykseksi.

      Rehellisempää syksyn jatkoa toivottaen,
      Nakke

    • oppinutlukemaan

      Tarjouksessa kaiketi lukee työaika, sieltä lukemalla helpoin selvittää

    • jeroij

      Asiantuntijat puhuu täällä niinkun netissä yleensä! Kävelkää läskit!

      • klsjdfölsjf

        Kyllähän minä kävelen, mutta mites naapurin polvileikkausta odottava mummeli?


    • hööki

      Ja susi mikä lie, älä pasko sinne hissiin ni toimii paremmin!

    • cxzxwewewq

      Tilaa mieluummin ilmainen Aku Ankka, saat neljä näytenumeroa täysin ilman jatkotilausvelvotteita tai muita. Senkus täytät tiedot ja lehti tippuu neljänä viikkona putkeen ja sitten homma loppuu automaattisesti. Lukeminen kehittää muutenkin enemmän kuin tietokoneen näpläys.

      Tästä linkki: http://tinyurl.com/4akuankkaa

    • kokemuksesta

      Kyllä noin reilun kuukauden hissittömään jaksoon saa varautua. Ensin vanhan purku purkufirman toimesta (tästä sitä eniten melua tulee, mutta tekevät päivisin, joten normityössä käyvää ei juuri haittaa). Sitten on uuden asennus ja testaus. Koneen hissit tuli meidän taloon. Pari jamppaa purki ja yksi Koneen mies asensi. Itse asun nelosessa viisi kerroksisessa talossa. Vanhuksille järkättiin tuoli kolmanteen jossa pystyivät levähtää ylös kiivetessä. Hissi toiminut moitteetta, ja aika ameni nopsaan ja enää en edes muista mm. ruokakassien raahamista ym. hissittömään jaksoon lukeutuneita "vastoinkäymisiä".
      Itsellä tuttu Koneella töissä. Ennen tehtiin hissitkin kestämään, kuten moni muukin asia. Nykyään rahastetaan asiassa kuin asiassa huollolla/ylläpidolla/korjauksilla takuun jälkeen jne. Eli jos vanha hissi toimii ja varaosia löytyy eikä ääni ole liian suuri haitta, niin silläkin pärjää. Vaan nostaahan tuo uusi asuntojen arvoa ja asumisviihtyvyttä.

    • pädetvaan

      Se että sinun on vaikea uskoa kertoo siitä, että sinulla on kokemusta asiasta.
      Mksi siis kyselet?

    • hissiremppa

      Yhtä helvettiä, kesä meni siinä ja ei todellakaan ole yhtään parempi kuin vanha hissi. Muutaman sentin kuilua lavittivät. Jumalaton jyrinä huoneeseen kuului, korvatulpat kannattaa hommata.

      • dfgjhjg

        Mikä firma teki?


      • ihan.mikä.vaan

        Eiköhän sen tehnyt joku asennusalihankkijan alihankkijan paikallisen alihankkijan alihankkija. Alihankkijaketjut ovat nykyään niin moniportaiset, että siellä voi olla joku virolainen "yksityisyrittäjä" Einar kaverinsa Viktorin kanssa asentamassa vaikka muka suomalaisen Koneen suomalainen hissi on tilattu. Tuskin Konekaan tekee itse nykyään yhtään mitään muuta kuin tuotekehityksen. Kaikki muu on ulkoisettu mukaanlukien valmistus, myynti, markkinointi, asennus, asiakaspalvelu ja jälkimarkkinointi (huolto ja ylläpito).

        Toista se oli 30 vuotta sitten kun joka firmalla oli oma siivooja ja huoltomies palkattuna ja toimitilatkin olivat firmojen omissa nimissä. Ei silloin tullut kyseeseenkään, että tiloista olisi vuokraa maksettu kansainväliselle kiinteistösijoitusfirmalle, ja että firman tuotteet olisi myynyt, markkinoinut, huoltanut tai jopa valmistanut joku alihankkija eli täysin muu yritys. Nykyään firmat ei keskity mihinkään muuhun, kuin tuotteidensa ideointiin ja kehitykseen, kaikki muu on ulkoistettu.

        Ei Puustellin keittiöitäkään asenna "Puustelli", vaan joku paikallinen asennusyritys, joka taas on delegoinut homman jollekin yksityisyrittäjälle, joka on ottanut naapurin Kimmon apumieheksi.


    • raxa

      Löytyy! Vain idiootti ostaa asunnon korkealta!

    • norppa1

      On olemassa härveli joka punnertaa halvatunkin ruhon ylös tavallisia portaita.

    • erityistäkö

      Hei miksi noin nekatiivista kiukuttelua . Eikö olisi helpompi sopia että jos on nuorempia kotona , auttavat he vanhempia esim. kaupassa käynnit ym. ja sitten kun remontti valmis vanhemmat jeesaa esim lasten hoidossa tms. Taidan kyllä nyt puhua jostain UTOPIASTA mutta eikö asioista voitais puhua eikä pakottaa .

    • giykj

      Meillä on juuri alkamassa hissiremppa Hgin Kalliossa 8 kerrosta. Kone tekee. Talossa kolme porrasta ja hissiä, ensin tehdään A ja C, kestää kuukauden. Sinä aikana voi käyttää B:n hissiä vintin kautta kulkien. Sitten tehdään B kuukaudessa sekin.

      Päätimme ottaa nopeutetun aikataulun, töitä tehdään kahdessa vuorossa. Maksaa tietenkin enemmän, mutta loppujen lopuksi aika vähän enemmän.

      Hinta reilut 300 000e, en muista nyt tarkemmin.

    • edessäon
      • Tuolihissi

        Tuo laite on hyvä ja halpakin mutta mittojen mukaan tehtävä ja siksi huonosti kierrätettävissä.


      • selitysEIOLEpuolustus
        Tuolihissi kirjoitti:

        Tuo laite on hyvä ja halpakin mutta mittojen mukaan tehtävä ja siksi huonosti kierrätettävissä.

        Meilläkin edessä.
        8.kerrosta ja ylimissä asuu rollaatori kulkijoita. Sitten on heitä joka juuri jaksaisivat kävellä mutta ei kantaa kassejaan.. Siinä tapauksessa vaika vain ylimissä n. 5 kerroksessa oleva kaidehissi tavaroille ehdoton.

        Syitä ja selityksiä on aina MUTTA rahalla saa markkinataloudessa ei muuten toimi.


    • hissikuntoon

      Ei hissin vaihto kestä kahdeksaa viikkoa. Parissa päivässä on vanha otettu pois ja uuden laitto kestää ehkä max 4-5 päivää eli ei missään nimessä yli kahta viikkoa.

      Tietysti jos yksi hissiukko sitä tekee niin kai se kestää mutta jos asentajia on tarpeeksi niin ei kestä pitkään. Vanhan purku, aloitetaan poistamalla ovet rappukäytävästä samaan aikaan puretaan konehuone ja pudotetaan hissi alas tähän menee max 1 päivä.

      Toinen päivä vanha hissi nostetaan ulos hissikuilusta. Samalla alkaa uusien ovien asennus ja uuden moottorin laitto. Pari-kolme päivää siitä niin uusi hissi on käyttökunnossa.

      • herätys-tuli-jo

        Ja sitten heräsit päiväuniltasi...


    • NiinkuStrömsöössä

      Niin onnistuu viikossa, jos se hissi asennetaan Strömsööseen joka on 1-kerroksinen ohjelma. Muualla siihen menee 4..6 viikkoa, jos talo talo on 6-kerroksinen.

    • tuolissaylös

      Monipuolinen tuolihissi kääntyvään portaaseen.

      Flow tuolihissi on paras ratkaisu kääntyvään portaikkoon. Flow tuolihissi voidaan asentaa lähes millaiseen portaikkoon tahansa ja sillä kulkee turvallisesti ahtaissakin käänteissä.

      Flow tuolihissi sisältää monia loistavia ominaisuuksia, jotka säästävät tilaa ja tekevät portaissa liikkumisen miellyttäväksi. Sopii kotiin ja yleiseen porraskäytävään.

      Tuotteella on kahden vuoden takuu.

      Eikö mikään hissin myyjä tarjoa vaihdon ajaksi tuolihissiä?
      Toki se on hidas jos kyseessö 6-8 kerroksinen kerrostalo, mutta ei tekisi liikuntavammaisesta asuntonsa vankia.
      http://www.hissiryhma.fi/porrashissi-tuolihissi-flow En ole myymässä hissiä käsitän vain palvelun laajemmin kuin hissin vaihto useamman yrittäjän 'työnä'.

    • Anonyymi

      Asun 5 kerroksisessa talossa. Koneen hissi uusittiin juuri rappuumme. Purkaminen kesti vajaa 2 pv. Sitten hissin rakentaminen ja sähkötyö kaikki yhteensä 6 vk. Meteli ei ole ollut sietämätöntä. Paikat hyvin suojattu. 2pv meni yli luvatusta ja se johtui siitä kun ulkopuolista tarkastajaa odotimme sen ajan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe