Kokemuksia, fiiliksiä Dubai/Ras al Khaimah?

tyeye

Heippa palstalaisille!

Muutama pakettimatka on tullut kokeiltua ja nyt kiinnostais Arabiemiraatit.

Millaisia kokemuksia teillä on on?
Pettymyksiä? Unohtumattomia postiviiviä kokemuksia? Miten paikan ruuan bakteerikanta? Onko tullut vakavia sairastumisia ruuasta?

Meitä ois lähdössä äiti ja 15 v poika, tarkoituksena lepo, joutenolo ja uusista kokemuksista nauttiminen. Alkon ottaminen ei ole koskaan ollut minulle lomalla ohjelmssa eikä tässä iässä enää jaksa bilettääkkään :D
Millään ökybudjetilla ei olla liikkeellä, ihan tavallinen palkansaaja ollaan, mutta oishan se kiva jotain uutta vaatetta vaikka tuoda, jos sopuhintaan saa.
Mielelläni lukisin muiden vinkkejä ja kokemuksia.

4

1834

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tintti222

      Dubaista on pelkästään hyviä kokemuksia vähintään 10 vuoden ajalta, toisinaan jopa pari kertaa vuodessa on tullut siellä lomailtua. Pettymyksiä ei ole sattunut ollenkaan, aina on jotain uutta nähtävää. Mistään syömistämme ruuista ei olla sairastettu. Siellähän saa kaikenmaalaista ruokaa, valinnan varaa on jokaiselle. Alkoholia kannatta Dubaissa nauttia varoen, humalassa ei saa esiintyä. Hotellihuoneessa voi ottaa lasillisen tai kaksi, osta juomat mennessäsi Dubain lentokentältä. Alkoholia saa myös paremmista (kalliista) hotelleista tai esim. Dubai Madinadin (Burj Al Arab hotelli lähellä = kivat maisemat) ja Irish Villagen (tennis Stadiumin pihalla) olevista ulkoilmaravintoloista.
      Sopuhintaan vaatetta...jos et Suomessakaan käy Louis Vuitton tai vastaavissa design-liikkeissä niin tuskin menet niihin Dubaissakaan - hinnat ovat samat kuin Suomessakin.
      Onhan siellä toki "Tokmannin" tyyppistä mm. Max, ostareilta löytyy myös jotain edukkaampia liikkeitä mm. Mark&Spencer - mutta halpaa ei Dubaissa ole eikä piraattituotteita saa ostaa!
      Nuorisoa voisi kiinnostaa Wild Wadi vesipuisto, upeita autoja voi tsekata esim. Dubai Mall tai Emirates Mall (ostoskeskuksia) parkkipaikoilla unohtamatta tietenkään maailman suurinta Burj Khalifa tornia, isoja ostoskeskuksia, hiekkarantoja, hienoja rakennuksia.
      Ras-Al-Khaimah taitaa olla lepopaikka, sieltä ei ole kokemusta.

    • xffr

      Jos olet menossa ensimmäistä kertaa unohda ras al khaimah. Dubaissa on kuitenkin huomattavasti enemmän tehtävää ja nähtävää. Tammikuussa lähden 7:ttä kertaa. Dubaille varteenotettava vaihtoehto on Sharjah, lähellä dubaita ja sieltä löytyy myös loistava ranta, al mamzar. Dubain suosituin ranta Jumeirah beach on ainakin osaksi vielä remontin alla. Nähtävää ostoskeskuksien lisäksi miracle Garden, Global willage (avoinna vain osan vuodesta) Vesipuisto jne. Suosittelen jos siisti ja turvallinen lomakohde ilman känniörveltäjiä kiinnostaa!

    • Dubainlomalle

      Dubai on ainakin tosi nasta lomakohde, johon itse ihastuin totaalisesti. Rantaelämää löytyy, samoin shoppailua ja ruoan suhteen siellä on suhteellisen turvallista. Menua löytyy myös mitä erilaisinta aina kiinalaisesta arabien omiin resepteihin, eli valinnanvara tulee olemaan. Viinasten suhteen sanottakoon, että niitä on saatavilla hotellien baareissa ja eräissä kaupoissa, mutta onneksi Dubaissa ei koskaan näy humalaisia missään.

      OStoskeskuksia on muutamia, aivan huimaavan loistavaia, kuten Ibn Battuta ja Emirates. Mitään ökykallista ei ole pakko ostaa, vaikka toki sellaistakin on tarjolla, sillä ihan noita tuttuja liikkeitä löytyy.

      Dubain loistavaan antiin kannattaa perehtyä läheisemmin seuraavalla sivulla:

      http://blog.lomakohde.org/search/label/arabiemiraatit

    • Talvelladubaihin

      Olemme käyneet Dubaissa 3 kertaa ja neljäs reissu on varattu.
      Dubai on ehkä paras valinta ensimmäiselle matkalle Arabiemiraatteihin. Jos lähdette pakettimatkalle, kannattaa ilman muuta osallistua kiertoajelulle. Saatte paljon tietoa ja oppitte hahmottaan kaupunkia.
      Arebiemiraatit on palveluyhteiskunta, joten kaikki toimii hyvin ja palvelu on ystävällistä. Lähes kaikki osaavat englantia.
      Paikallisen kulttuuri kunnioittaminen on tärkeää. Alkoholi tuli jo mainittua ja myös pukeutumiseen tulee kiinnittää huomiota. Ei siis liian avoinaisissa / lyhyissä vermeissä kaupungille. Itselläkin on mukavampaa kun välttyy liialta tuijottamiselta, kun on asiallisesti pukeunut.
      Turistille se on turvallinen maa, mutta toki normaali varovaisuus on tarpeen.
      Hintataso ei ole edullinen, mutta tavallisella budjetilla pärjä ähyvin kun ei asu tai ruokaile huippuhotelleissa.
      Ostoskeskuskuksissa ovat edustettuina kaikki maailman luksusmerkit, hinnat ovat kalliita, mutta valikoimat yllättäen melko suppeita. Mukavahan niitä on vaikka vain katsella ja toki sieltä löytyy ihan tavallisiakin kauppoja ja marketteja.
      Ainakin Bur Dubain Centrepoint shopping centressa on vaatteita, meikkejä, laukkuja, kodintavaraa, kenkiä ja urheiluvaatteita kohtuuhintaan.
      Kannattaa myös ehdottomasti muistaa Deiran vanhakaupunki ja souk -alue. Siellä saa tuntumaa vanhan ajan itämaiseen kaupankäyntiin. Tarjolla kultaa, mausteita, kankaita ja kaikkea mahdollista kodintavaraa. Bur Dubain puolella on kangassoukit. Soukeissa tinkiminen kuuluu asiaan.
      Myös Bur Dubain museoaluiden baskakia -korttelit vanhonen asumuksineen ja Dubai museo ovat kiinnostavia ja antavat kuvan siitä, mistä on lähdetty liikkeelle.
      Etäisyydet ovat suuria, mutta taksi on edullinen ja helpoin tapa liikkua.
      Ruuan kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmia. Valinnan varaa riittää joka lähtöön mäkkärit, pizzahutit ja kaikki mahdolliset ketjut mukaan lukien.
      Ensimmäisellä reissulla Burj Khalifa, Bubai Mall suihkulähdeshow ja ehkä retki aavikolla ovat must. Vesipedoille tietenkin ne vesipuistot. Viikossa ei toki paljoa ehdi. Jos haluaa ripauksen luksusta, voipi menna johinkin luksusravintolaan syömään tai kahville/teelle.
      Kannattaa tutkia matkaoppaita/nettiä ja suunnitella vähän etukäteen, koska nähtävää on todella paljon.
      Itselle huippua on ollut Burj Khalifa, Villieläinsafari, Deiran soukit varsinkin illalla, illalliset ja lounaat vähän paremmissa hotelleissa.
      Suosittelen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe