Latvalinnustus

Uliuliui

Mitä tekemistä metsästyksen kanssa, kun ammutaa teeriä kivärillä puiden latvoista?
Sokea Reettakin osuu kiväärillä missä hyvä kiikari jokaiseen lintuun jos matkaa alle 250 metriä.. Sama kun keräis sieniä, enemmän jännitystä kun menee ostamaan tarjous kahvia puoliltapäivin että onko loppu jo.. Linnut ammutaa haulikolla ja hirvet kiväärillä.

40

7306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olethölmö

      Sinunko mielestä metsästyksen päätarkoitus on ampua summanmutikassa horisontissa olevaan pisteeseen vain osuakseen huonosti, jolloin lintu jää siipirikoksi ja kuolee viikon päästä nälkään jossain kuusen alla?

    • Uliuliui

      Lintu on horisontis jos matkaa alle 40m? Ja voi myös tehdä niin, että käy kesällä radalla ja 95% linnuista tippuu kuolleena niille sioilleen. 80v sitten käytii metsäl hakemassa ruokaa perheelle, nyt ainakin itse käyn töissä ja ostan ruuat kaupasta, paitsi sunnuntaisin syön niitä haulikol tapetui. Ja lopetan metsästyksen samana päivänä, kun se tuntuu yhtä jännält kun sienestys. Eikä tämä ole vaan oma mielipide, paristakymmenestä jahtikaverista vaan yks pelle harrastaa tota edellä mainittuu hienoa saalistusta.

      • Oravamies

        Kun metsästää koirien kanssa linnut tippuvat koirille, eivät 'sioille'.


    • Uliuliui

      Miten muuten jahtaat hirviä? Iskä viä pellon reunaan ja ammut illalla syömään tulevan eläimen kivenpäältä tuelta? Ajoketjusta ammuttaessa kun tulee haavakoita ja koiraporukkaan ei kukaa tollasta pösilöö huoli.

    • EntPol

      Se on metsästystä kuin pomppulintujen ammuntakin. Teeren soidinmetsästys on sitävastoin laiskojen rosvometsästäjien touhuja. Tuhoavat teerikantaa ampumalla soidinkukkoja.

    • Uliuliui

      Jos teertä yrittää päähän osuu kivääril, nit sit myönnän että siin on jotaa samaa kun metsästykses.

      • mehtämies-savosta

        Mikä siinä kiikarikiväärillä suoritettavassa latvalinnustuksessa nyt on niin kauheaa? Tehköön kukin tavallaan.


    • Uliuliui

      Ei mitää kauheaa olekkaa, pääsee samal taval kotoa pois, kun mussakin ulkoilus.. Soitimelta metsästyskin tyrmättii.. Käy itse kerran pari vuodes kuvastamas teeriä, kaveri mukan kameran kans, ei sielläkää pakko ole vanhoja lintuja ampua,lentelee kuvilla nuoriakin teeriä, muutama vanha kukkokin tullu ammuttuu kyllä muiden lisäks. Oon aika varma, että jos teeret osais kirjoittaa, nii joka vuosi tulis niiden reissujen ansiost Joulu ja ystävänpäivä kortit, joku varmaan arvaa miks.

      • mehtämies-savosta

        Sitten kyllä hieman jää askaruttamaan tuo sinun aloitus? "Mitä tekemistä metsästyksen kanssa, kun ammutaa teeriä kivärillä puiden latvoista?"
        "Sokea Reettakin osuu kiväärillä missä hyvä kiikari jokaiseen lintuun jos matkaa alle 250 metriä."
        Ei nyt oikein täsmää.


    • Uliuliui

      Sano mitä järkeä, on kun kävellää metsäs ja nähdää teeri kahdensadan metrin päässä puun latvas, voidaa rakentaa ruuvipenkki tueksi aseelle ja vetää liipasimest? Ei sitä ainakaa metsästykseksi voi kutsua.

    • Uliuliui

      Ja kuvastaessa itsellä on mukana pelkkä haulikko.

      • mehtämies-savosta

        Eli sinun mielestä tähdätyt laukauset laadukkaalla kiikarikiväärillä ovat pahasta lintumetsällä? Kuvilta ampuninen menee kyllä samaan laariin syöttöpaikalta ampumisen kanssa, enemmänkin sellaisten laiskojen ja ahneiden metästäjien touhuja.
        Oletko kenties pitänyt ruokintapaikkaa metsäkanalinnuille ja sitten olet ärsyyntynyt kun joku on käynyt kiväärillä tiputtelemassa "lintujasi" jotka miellät omaksesi, koska olet niitä ruokkinut?


    • Uliuliui

      Tähdätty laukaus kiväärillä teeren kokoiseen maaliin on yhtä vaativa tehtävä kun mättäis tehtaassa voipakettia pahvilaatikkoon, eli ei ainakaa mun juttu. Mitä savos on käyny ja sitä porukkaa nähny, nii en ihmettele, ettei linnut tule haulikko hollille. Meet varmaan urheilukisoihinkin vaan siin tapaukses, että oma suosikkijoukkue tai urheilija on niin ylivoimainen, että voittaa varmast? Miten sorsastus, varmaan jostaa lammenrannal olevan ladon laudanraosta pienoiskivääril veteen?

      • mehtämies-savosta

        Meneekö sinulla useinkin keskustelu haukkumiseksi? Haulikkohan se vaatiikin ampujaltaan paljon? Varsinkin kun kyttää kuvilta ja ehkä vielä houkuttelee pillillä. Sorsametsällä ei lyijykiellon jälkeen ole tullut pahemmin oltua. Jänis on ainoa eläin mitä tulee haulikolla pyydettyä, mutta siihenkin kivääri on hyvä väline. Varsinkin jos ei ole koiraa ja samoilee hakkuaukeilla tai pellon reunoilla. Voisihan sitä tietysti rihlakonkin hankkia.


    • Uliuliui

      Se on totuus savolaisista, että se paikka on keskel suomea sen takia, että ne ei reunoil pysyiskää, se mitää haukkumista ole vaan silkkaa faktaa. Mut nyt on sit kyl jo pakko myöntää, että se teeren latvalinnustuskin jossaa määrin jo metsästystä siihen verrattuna, että jahdataan jäniksiä ilman koiraa ja kivääri aseena. Ja sorsat kuolee aivan samalla tavalla nykyisillä korvaavilla hauleilla, kun lyijylläkin, kun matkaa alle 40m ja ammutaa ilmasta. Mikä sul muuten ennätys, monta kertaa teeri antannu yrittää latvasta ennen kun tippun tai lähtenny? Kerran olin paikal, kun tuttu reilust satasest yritti neljä kertaa, sit huomas, että kiikari on irti.

      • mehtämies-savosta

        Joskus joutuu ampumaan toisenkin kerran kun eka on mennyt ohi, monesti kyllä lentää pois jo ensimmäisen laukauksen jälkeen.


      • savonmies80

        Onkin tuttu oikein metsämies kun ampuu aseella missä kiikari irti:=) Täällä savossa tänä syksynäkin teeret on tippunu tikka m55 sporterilla aina kun on päässyt ampumaan.Tänä aamuna tippui vanha ukkometso soitimelta männynlatvasta ihan perinteisellä haulikolla:=)


      • Uliuliui

        Ei saa irrottamatta yhtä kieroon mitä savolaiset on.. Teeren kun näkee latvas nii ei siin paljoa varusteita tutkita, kun on saatava luotia ilmaan.


    • Uliuliui

      Oikein, luonto kiittää luonnon ystävä., Pitäisi olla vaikka raja, että kivääri linnustus olisi muuten kiellettyä, mutta 1.5% humalassa sallittua, ja laukaukset vapaalta kädeltä, kaveri tietenkin mukana varmistamassa turvallisuuden.

      • mehtämies-savosta

        Hienoja periaatteita sinulla. Vain sinun pyynti tapasi on mielestäsi se oikea ja jos sinä et jotain harrasta, niin sitä ei saisi harrastaa muutkaan? Eikös tuo ole jo hieman narsismia.


    • Uliuliui

      No hölmöähän se on normaali kalamiesten mielestä verkkokalastuskin, vaikkei se tähän kuulukkaa. Harmi kun ei ole enää perinteisiä teurastamoja, että kiväärisankarit vois yhdistää "harrastuksen" ja työn, siäl se ois aina paukku ja vainaa ja kaverit hurrais ympäril. Taitaa narsismi olla enemmän sitä kun mennää kotiin neljän teeren kans, missä peukalon mentävä reikä rintalihoissa ja kehutaa miten hyvin tuli saalista. Kiva on sitte ryystää veristä lientä mitä niistä saa.

      • mehtämies-savosta

        Eikös verkottaja ole se normaalein kalamies? Sinun mielestä varmaan pyydä ja päästä kalastaja on se normaalein kalastaja.
        Toistelet kokoajan tuota että: Kiväärillä liian helppoa, aina tippuu, paukku ja vainaa. Sinulle taitaa paras saallis olla, kun sen saa haavakoksi ja pääsee jahtaamaan kanaa pitkin metsiä.
        Neljä teerä olisi jo vähän ylimitoitettu saallismäärä yhdelle päivälle. Mutta parempi se yksi reikä on linnussa, kuin että haulikolla olisi roiskittu ruokalusikallinen hauleja rintalihoihin haulikuppeineen, heh heh..
        Veristä lientä? Ei sitä nyt millään hirvikiväärin puolivaipalla ammuta. Tympeää se on pureskella myös hauleja keitostaan.


    • Uliuliui

      Ei niitä kaloja takaisin tarvitse päästää ja kalastus eri asia, sillee kun istutettuja kaloja otettaa verkoilla, sama kun keväällä kylvetää vilja ja syksyllä puidaan sato..
      Eikä siinä latvalinnustuksessakaa mitään, jos sitä tekee 60v liikuntarajoitteiset ukot, mitkä on tämän maan rakentannu ja nuoruudessa ollu haulikon panokset kalliita, ettei ole voinnu opetella ammuntaa ja sitä kautta normaalia jahtia. Mut että nuoremmatkin sortuu samaan, nii ei voi kun ihmetellä. Pakko varmaan ottaakin huomen jahtiin vaan paketti täyteisiä mukaan ja kokeilla onko se tosiaa kivaa. Pitää varmaan aamul radios ilmoittaa kylälle ulkonaliikkumiskielto, ettei käy niin kun usein kun ammutaan luotiaseella laakapaukkuja.

      • mehtämies-savosta

        Tietysti pitää opetella tuntemaan maasto, tai tarkistaa GPSsällä taka-alueen.
        Kuinkas usein sellainen laakaluoti on osunut johonkin? Tuossa lueskelin metsästysonnettomuuksista ja yhden löysin, mutta siinäkin lintukivääri oli lauennu ampujan omaan jalkaan. Hirven metsästyksessä oli muutama uutisoitu harhaluoti tapaturma. Että mistähän keksit tuon? "ettei käy niin kun usein kun ammutaan luotiaseella laakapaukkuja"


    • dbfsd

      Nyt voi tulla kokeilemaan tänne Keski-Suomeen teeren ampumista latvaan. Teeriä todella todella vähän ja nekin pysyttelee maassa. Enää reilu viikko metsäkanalinnustusta ja sitten joutaa rihlakot ja lintuluodikot peltikaappiin ja yritetään saada jäniksiä kiinni juosten ilman koiraa.

      Katselin haikeana kun meni kolme suurta hanhiparvea yli toissa päivänä, eka tripla-aurasta laskeskelin ainakin 200 hanhea, toinen suurin piirtein saman kokoinen lauma ja kolmas hieman pienempi mutta suorittivat komean ylilennon.

    • Uliuliui

      Olihan taas normaali haulikkomiehen kanalintujahti. Metsälle, auto parkkiin, samantien puolensataa teertä aurassa yli, heittolaukaus, yhdeltä siipi poikki, vuorokausi jäljittämistä sisältäen kaivautumista ja pari vesistön ylitystä, kolme vyöllistä panoksia siihen meni. Nyt se kiehunu yön yli ja välitulpat on noussut pintaan ja kattilan pohjal on puoli senttiä sulanutta lyijyy. Ja tottakai parvesta tippu just se vanha kukko mikä panee kaikki teerikanat ja osan koppeloistakin.

    • Uliuliui

      Just, yks tuttu rekkakuski oli pohjoisesta tullessaa käyny Varkauden Teboilil kahvilla, pihal oli astellu paikallinen Simo Häyhä kivääri seläs ja viisi teertä vyöllä roikkumas, kaks oli poikasia, kaks ylivuotista ja yks maho narttu. Ei se näköjää paskaa puhu savolainen..

    • rhrtht

      Tunnistaako rekkakuski mahon nartun?

    • Uliuliui

      Niin se oli tuntevinaa, kai niissä kaikissa lajeissa samoi piirteit.

    • metsästäjä80

      Tänäänkin aamulla joku paukutteli kiväärillä 5 kertaa ja eipä osumisen ääniä kuulunut:=) Ihan voin kokemuksesta sanoa jotta ei se ihan jokainen joka luodikon omistaa niin aina paukuttele niitä osumia.

    • snaipperimallia65

      Ei se niin helppoa ole 250 metrin päähän ole teereen osua. Aina ei edes ole kunnon tukea aseelle ja tuulikin saattaa joskus tehdä osumisesta vaikean. Harjoitella pitää kivääriampujankin, että joka paukulla meinaa osua. Eikös sitä metsällä ammuta vain saalista saadakseen, ei huvikseen. Se, että ammutko sen haulikolla lentoon vai kiväärillä puuhun, on linnun kannalta kai ihan se ja sama.

      Samalla lailla voisi epäillä onko esim kyyhkyjen ampuminen ruokintapaikalta oikeaa metsästystä. Kunnon lintukoirillakin on linnustus suht. helppoa. Liekkö sekään metsästystä ollenkaan.

    • Uliuliui

      Yks parhaista metsästysmuodoista on kun ajellaa iltamyöhään autoilla metsäteillä ja ammutaan kaikkee mitä valoissa näkee, ihan kummaa että se ei ole jonkun mielest metsästystä, sillä taktiikalla osumaprosenttikin kestää hyvänä, eikä siinä tarvi edes sitä mikä on näköjää parin artistin mielestä kaikista vähiten metsästykseen kuuluva asia, koira.

    • Mietippävielä

      Höpö höpö, nyt on tainut jollakin napit jääny ottamatta. Kyllähän se on silleen, että haulikko metästys on se joka tuotta lintu kannalle hallaa. Ammut reisulla kolmea lintua ja osut jokaiseen. 1. ei tipu, 2. ei tipu ja 3. tippuu. Kaksi ensimmäistä kuolee tuonne kairaan viikon päästä kituen. Onko tämä sinun mielestä metästystä? Kiväärillä osuu ja se kuolee melkeinpä heti tai et osu ja lintu pysyi ehjänä.

    • Steyr

      No mistäs sinä uliuliu pöljä ne linnut ite ammut, jos kerran latvalintuin ampuminen vistottaa? Ja kun kerran ite olet noin huono osumaan, ettet paikallaan jököttävään latvalintuun osu edes haulikolla, vaikka useamman kerran kokeilet, niin parempi on ettet edes lähe metälle, vaan pysyt kotonasi akkain komenneltavana. Ja kertakaikkiaan jätä ne hämärähommat sikseen. Ne hämärähommat, jossa kehua retostat autolla ajelleesi ja ammuskelleesi kaikkea liikkuvaa, mikä valoissa näkyy.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miksi ??

    • Anonyymi

      tuommoista tapahtuu todella harvoin tuo taisi olla ainut kerta suomessa

    • Anonyymi

      Mitä vittua

    • Anonyymi

      Tuo kivääriammunta vaatii joitakin taitoja joita kaikilla ei ole.
      Mitä suurempi suurennos kiikarissa niin sen varmemmin aloirrelia ampuu ohi.
      250 metriä on jo aloittelialle pitkä matka ja ohilaukaus on enemmän kuin totta.
      Kaikki tuuliolosuhteet yms pitää ottaa huomioon.
      Kiikarin tähtäyspiste on eri 100metrin matkalle kuin 250 metrille.
      Patruunat ja luodin paino vaikuttavat luodin lentorataan merkittävästi joten uskallan väittää että ketjun aloittaja on täysin kuutamolla asiasta eikä taida tietää mitään kivääriammunnasta.

    • Anonyymi

      HEI SOKEA REETTA! Kommentistasi huomaa, että olet ulkona latvalinnustuksesta, kuin laskiämpäri. Et tajua, että siellä on tuuliolosuhteet ja maastolliset olosuhteet. Luuletko, että jokaista lähestymääsi lintua pääset ampumaan? Höpö höpö! Näitä kännykän hiplaajia riittää näillekin palstoille!
      Katsoin ihan äsken, kun Jahtikuksan mies oli Möttösen kanssa Ruotsissa latvalinnustamassa. Sitä en ymmärrä, että kännystä katsotaan mistä lähtee lähestymään istuvaa metsoa? No näitä kännykkäpoikia vaan piisaa. Normaali mies ei tarvitse kännykkää linnun lähestymistä varten, eikä mitään napsutaulukoita, kun on matka selvillä. Itsellä on Milldot ja toisessa on hieman erilainen tähtäyskuvio. Hyvin helppoa, kun olet ampunut erimatkoilta, niin tiedät ottaa korotukset jne!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      127
      3187
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      108
      1292
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1275
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1076
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      13
      1033
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      966
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      957
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      924
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe