Aihe

Latvalinnustus

Uliuliui

Mitä tekemistä metsästyksen kanssa, kun ammutaa teeriä kivärillä puiden latvoista?
Sokea Reettakin osuu kiväärillä missä hyvä kiikari jokaiseen lintuun jos matkaa alle 250 metriä.. Sama kun keräis sieniä, enemmän jännitystä kun menee ostamaan tarjous kahvia puoliltapäivin että onko loppu jo.. Linnut ammutaa haulikolla ja hirvet kiväärillä.

36

1125

  Vastaukset

  • Sinunko mielestä metsästyksen päätarkoitus on ampua summanmutikassa horisontissa olevaan pisteeseen vain osuakseen huonosti, jolloin lintu jää siipirikoksi ja kuolee viikon päästä nälkään jossain kuusen alla?

  • Lintu on horisontis jos matkaa alle 40m? Ja voi myös tehdä niin, että käy kesällä radalla ja 95% linnuista tippuu kuolleena niille sioilleen. 80v sitten käytii metsäl hakemassa ruokaa perheelle, nyt ainakin itse käyn töissä ja ostan ruuat kaupasta, paitsi sunnuntaisin syön niitä haulikol tapetui. Ja lopetan metsästyksen samana päivänä, kun se tuntuu yhtä jännält kun sienestys. Eikä tämä ole vaan oma mielipide, paristakymmenestä jahtikaverista vaan yks pelle harrastaa tota edellä mainittuu hienoa saalistusta.

   • Kun metsästää koirien kanssa linnut tippuvat koirille, eivät 'sioille'.


  • Miten muuten jahtaat hirviä? Iskä viä pellon reunaan ja ammut illalla syömään tulevan eläimen kivenpäältä tuelta? Ajoketjusta ammuttaessa kun tulee haavakoita ja koiraporukkaan ei kukaa tollasta pösilöö huoli.

  • Se on metsästystä kuin pomppulintujen ammuntakin. Teeren soidinmetsästys on sitävastoin laiskojen rosvometsästäjien touhuja. Tuhoavat teerikantaa ampumalla soidinkukkoja.

  • Jos teertä yrittää päähän osuu kivääril, nit sit myönnän että siin on jotaa samaa kun metsästykses.

   • Mikä siinä kiikarikiväärillä suoritettavassa latvalinnustuksessa nyt on niin kauheaa? Tehköön kukin tavallaan.


  • Ei mitää kauheaa olekkaa, pääsee samal taval kotoa pois, kun mussakin ulkoilus.. Soitimelta metsästyskin tyrmättii.. Käy itse kerran pari vuodes kuvastamas teeriä, kaveri mukan kameran kans, ei sielläkää pakko ole vanhoja lintuja ampua,lentelee kuvilla nuoriakin teeriä, muutama vanha kukkokin tullu ammuttuu kyllä muiden lisäks. Oon aika varma, että jos teeret osais kirjoittaa, nii joka vuosi tulis niiden reissujen ansiost Joulu ja ystävänpäivä kortit, joku varmaan arvaa miks.

   • Sitten kyllä hieman jää askaruttamaan tuo sinun aloitus? "Mitä tekemistä metsästyksen kanssa, kun ammutaa teeriä kivärillä puiden latvoista?"
    "Sokea Reettakin osuu kiväärillä missä hyvä kiikari jokaiseen lintuun jos matkaa alle 250 metriä."
    Ei nyt oikein täsmää.


  • Sano mitä järkeä, on kun kävellää metsäs ja nähdää teeri kahdensadan metrin päässä puun latvas, voidaa rakentaa ruuvipenkki tueksi aseelle ja vetää liipasimest? Ei sitä ainakaa metsästykseksi voi kutsua.

  • Ja kuvastaessa itsellä on mukana pelkkä haulikko.

   • Eli sinun mielestä tähdätyt laukauset laadukkaalla kiikarikiväärillä ovat pahasta lintumetsällä? Kuvilta ampuninen menee kyllä samaan laariin syöttöpaikalta ampumisen kanssa, enemmänkin sellaisten laiskojen ja ahneiden metästäjien touhuja.
    Oletko kenties pitänyt ruokintapaikkaa metsäkanalinnuille ja sitten olet ärsyyntynyt kun joku on käynyt kiväärillä tiputtelemassa "lintujasi" jotka miellät omaksesi, koska olet niitä ruokkinut?


  • Tähdätty laukaus kiväärillä teeren kokoiseen maaliin on yhtä vaativa tehtävä kun mättäis tehtaassa voipakettia pahvilaatikkoon, eli ei ainakaa mun juttu. Mitä savos on käyny ja sitä porukkaa nähny, nii en ihmettele, ettei linnut tule haulikko hollille. Meet varmaan urheilukisoihinkin vaan siin tapaukses, että oma suosikkijoukkue tai urheilija on niin ylivoimainen, että voittaa varmast? Miten sorsastus, varmaan jostaa lammenrannal olevan ladon laudanraosta pienoiskivääril veteen?

   • Meneekö sinulla useinkin keskustelu haukkumiseksi? Haulikkohan se vaatiikin ampujaltaan paljon? Varsinkin kun kyttää kuvilta ja ehkä vielä houkuttelee pillillä. Sorsametsällä ei lyijykiellon jälkeen ole tullut pahemmin oltua. Jänis on ainoa eläin mitä tulee haulikolla pyydettyä, mutta siihenkin kivääri on hyvä väline. Varsinkin jos ei ole koiraa ja samoilee hakkuaukeilla tai pellon reunoilla. Voisihan sitä tietysti rihlakonkin hankkia.


  • Se on totuus savolaisista, että se paikka on keskel suomea sen takia, että ne ei reunoil pysyiskää, se mitää haukkumista ole vaan silkkaa faktaa. Mut nyt on sit kyl jo pakko myöntää, että se teeren latvalinnustuskin jossaa määrin jo metsästystä siihen verrattuna, että jahdataan jäniksiä ilman koiraa ja kivääri aseena. Ja sorsat kuolee aivan samalla tavalla nykyisillä korvaavilla hauleilla, kun lyijylläkin, kun matkaa alle 40m ja ammutaa ilmasta. Mikä sul muuten ennätys, monta kertaa teeri antannu yrittää latvasta ennen kun tippun tai lähtenny? Kerran olin paikal, kun tuttu reilust satasest yritti neljä kertaa, sit huomas, että kiikari on irti.

   • Joskus joutuu ampumaan toisenkin kerran kun eka on mennyt ohi, monesti kyllä lentää pois jo ensimmäisen laukauksen jälkeen.


   • Onkin tuttu oikein metsämies kun ampuu aseella missä kiikari irti:=) Täällä savossa tänä syksynäkin teeret on tippunu tikka m55 sporterilla aina kun on päässyt ampumaan.Tänä aamuna tippui vanha ukkometso soitimelta männynlatvasta ihan perinteisellä haulikolla:=)


   • Ei saa irrottamatta yhtä kieroon mitä savolaiset on.. Teeren kun näkee latvas nii ei siin paljoa varusteita tutkita, kun on saatava luotia ilmaan.


  • Oikein, luonto kiittää luonnon ystävä., Pitäisi olla vaikka raja, että kivääri linnustus olisi muuten kiellettyä, mutta 1.5% humalassa sallittua, ja laukaukset vapaalta kädeltä, kaveri tietenkin mukana varmistamassa turvallisuuden.

   • Hienoja periaatteita sinulla. Vain sinun pyynti tapasi on mielestäsi se oikea ja jos sinä et jotain harrasta, niin sitä ei saisi harrastaa muutkaan? Eikös tuo ole jo hieman narsismia.


  • No hölmöähän se on normaali kalamiesten mielestä verkkokalastuskin, vaikkei se tähän kuulukkaa. Harmi kun ei ole enää perinteisiä teurastamoja, että kiväärisankarit vois yhdistää "harrastuksen" ja työn, siäl se ois aina paukku ja vainaa ja kaverit hurrais ympäril. Taitaa narsismi olla enemmän sitä kun mennää kotiin neljän teeren kans, missä peukalon mentävä reikä rintalihoissa ja kehutaa miten hyvin tuli saalista. Kiva on sitte ryystää veristä lientä mitä niistä saa.

   • Eikös verkottaja ole se normaalein kalamies? Sinun mielestä varmaan pyydä ja päästä kalastaja on se normaalein kalastaja.
    Toistelet kokoajan tuota että: Kiväärillä liian helppoa, aina tippuu, paukku ja vainaa. Sinulle taitaa paras saallis olla, kun sen saa haavakoksi ja pääsee jahtaamaan kanaa pitkin metsiä.
    Neljä teerä olisi jo vähän ylimitoitettu saallismäärä yhdelle päivälle. Mutta parempi se yksi reikä on linnussa, kuin että haulikolla olisi roiskittu ruokalusikallinen hauleja rintalihoihin haulikuppeineen, heh heh..
    Veristä lientä? Ei sitä nyt millään hirvikiväärin puolivaipalla ammuta. Tympeää se on pureskella myös hauleja keitostaan.


  • Ei niitä kaloja takaisin tarvitse päästää ja kalastus eri asia, sillee kun istutettuja kaloja otettaa verkoilla, sama kun keväällä kylvetää vilja ja syksyllä puidaan sato..
   Eikä siinä latvalinnustuksessakaa mitään, jos sitä tekee 60v liikuntarajoitteiset ukot, mitkä on tämän maan rakentannu ja nuoruudessa ollu haulikon panokset kalliita, ettei ole voinnu opetella ammuntaa ja sitä kautta normaalia jahtia. Mut että nuoremmatkin sortuu samaan, nii ei voi kun ihmetellä. Pakko varmaan ottaakin huomen jahtiin vaan paketti täyteisiä mukaan ja kokeilla onko se tosiaa kivaa. Pitää varmaan aamul radios ilmoittaa kylälle ulkonaliikkumiskielto, ettei käy niin kun usein kun ammutaan luotiaseella laakapaukkuja.

   • Tietysti pitää opetella tuntemaan maasto, tai tarkistaa GPSsällä taka-alueen.
    Kuinkas usein sellainen laakaluoti on osunut johonkin? Tuossa lueskelin metsästysonnettomuuksista ja yhden löysin, mutta siinäkin lintukivääri oli lauennu ampujan omaan jalkaan. Hirven metsästyksessä oli muutama uutisoitu harhaluoti tapaturma. Että mistähän keksit tuon? "ettei käy niin kun usein kun ammutaan luotiaseella laakapaukkuja"


  • Nyt voi tulla kokeilemaan tänne Keski-Suomeen teeren ampumista latvaan. Teeriä todella todella vähän ja nekin pysyttelee maassa. Enää reilu viikko metsäkanalinnustusta ja sitten joutaa rihlakot ja lintuluodikot peltikaappiin ja yritetään saada jäniksiä kiinni juosten ilman koiraa.

   Katselin haikeana kun meni kolme suurta hanhiparvea yli toissa päivänä, eka tripla-aurasta laskeskelin ainakin 200 hanhea, toinen suurin piirtein saman kokoinen lauma ja kolmas hieman pienempi mutta suorittivat komean ylilennon.

  • Olihan taas normaali haulikkomiehen kanalintujahti. Metsälle, auto parkkiin, samantien puolensataa teertä aurassa yli, heittolaukaus, yhdeltä siipi poikki, vuorokausi jäljittämistä sisältäen kaivautumista ja pari vesistön ylitystä, kolme vyöllistä panoksia siihen meni. Nyt se kiehunu yön yli ja välitulpat on noussut pintaan ja kattilan pohjal on puoli senttiä sulanutta lyijyy. Ja tottakai parvesta tippu just se vanha kukko mikä panee kaikki teerikanat ja osan koppeloistakin.

  • Just, yks tuttu rekkakuski oli pohjoisesta tullessaa käyny Varkauden Teboilil kahvilla, pihal oli astellu paikallinen Simo Häyhä kivääri seläs ja viisi teertä vyöllä roikkumas, kaks oli poikasia, kaks ylivuotista ja yks maho narttu. Ei se näköjää paskaa puhu savolainen..

  • Tunnistaako rekkakuski mahon nartun?

  • Niin se oli tuntevinaa, kai niissä kaikissa lajeissa samoi piirteit.

  • Tänäänkin aamulla joku paukutteli kiväärillä 5 kertaa ja eipä osumisen ääniä kuulunut:=) Ihan voin kokemuksesta sanoa jotta ei se ihan jokainen joka luodikon omistaa niin aina paukuttele niitä osumia.

  • Ei se niin helppoa ole 250 metrin päähän ole teereen osua. Aina ei edes ole kunnon tukea aseelle ja tuulikin saattaa joskus tehdä osumisesta vaikean. Harjoitella pitää kivääriampujankin, että joka paukulla meinaa osua. Eikös sitä metsällä ammuta vain saalista saadakseen, ei huvikseen. Se, että ammutko sen haulikolla lentoon vai kiväärillä puuhun, on linnun kannalta kai ihan se ja sama.

   Samalla lailla voisi epäillä onko esim kyyhkyjen ampuminen ruokintapaikalta oikeaa metsästystä. Kunnon lintukoirillakin on linnustus suht. helppoa. Liekkö sekään metsästystä ollenkaan.

  • Yks parhaista metsästysmuodoista on kun ajellaa iltamyöhään autoilla metsäteillä ja ammutaan kaikkee mitä valoissa näkee, ihan kummaa että se ei ole jonkun mielest metsästystä, sillä taktiikalla osumaprosenttikin kestää hyvänä, eikä siinä tarvi edes sitä mikä on näköjää parin artistin mielestä kaikista vähiten metsästykseen kuuluva asia, koira.

  • Höpö höpö, nyt on tainut jollakin napit jääny ottamatta. Kyllähän se on silleen, että haulikko metästys on se joka tuotta lintu kannalle hallaa. Ammut reisulla kolmea lintua ja osut jokaiseen. 1. ei tipu, 2. ei tipu ja 3. tippuu. Kaksi ensimmäistä kuolee tuonne kairaan viikon päästä kituen. Onko tämä sinun mielestä metästystä? Kiväärillä osuu ja se kuolee melkeinpä heti tai et osu ja lintu pysyi ehjänä.

  • No mistäs sinä uliuliu pöljä ne linnut ite ammut, jos kerran latvalintuin ampuminen vistottaa? Ja kun kerran ite olet noin huono osumaan, ettet paikallaan jököttävään latvalintuun osu edes haulikolla, vaikka useamman kerran kokeilet, niin parempi on ettet edes lähe metälle, vaan pysyt kotonasi akkain komenneltavana. Ja kertakaikkiaan jätä ne hämärähommat sikseen. Ne hämärähommat, jossa kehua retostat autolla ajelleesi ja ammuskelleesi kaikkea liikkuvaa, mikä valoissa näkyy.

  • Miksi ??

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   9720
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   283
   5036
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   92
   3185
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   56
   2987
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   1404