Aihe

Olen alkoholisti

Alkoholisti83

en oikein tiedä mitä tekisi. apua tarvitsisin todella paljon. olen työssäkäyvä nuori mies. töissä kaikki varmasti näyttää työtovereiden silmään hyvältä. olen ahkera ja hoidan aina kaikki työt kunnialla.

varmasti niin moni työkavereistani on kuitenkin huomannut sen että välillä aamulla olen poissaoleva tai haisen viinalle. kukaan ei siihen ikinä ole puuttunut, ei sanonut sanaakaan aiheesta. varmasti siksi että olen arvostettu työntekijä. tai että alkoholin käyttö on ikäänkuin sallittua nyky-yhteiskunnassa. olette niin väärässä armaat työtoverit. sisälläni jokaisena päivänä huudan apua. toivon että joku huomaisi. puuttuisi ongelmaani ja saisin apua. itse olen huomannut olevani kyvytön sitä hakemaan.

alkoholisti uskoo ettei kukaan välitä. niin uskon minäkin.

kaljasieni@gmail.com

6

<50

  Vastaukset

  • ostaisit pepsi-cola

  • Muistui tässä mieleeni tarina korsolaisesta loispummialkoholistista nimeltä Raimo, josta ajattelin nyt kertoa täällä. Kyseessä on tosin hieman vanha juttu, tarina sijoittuu vuoteen 2009.
   Raimo oli 28-vuotias, valmistunut aikaisemmin tradenomiksi 24-vuotiaana, mutta ei ollut saanut koskaan koulutusta vastaavia töitä. Raimo oli tehnyt muutaman lyhyen työpätkän raksalla, kaupan kassalla, ja sitten apupoikana karamellitehtaalla. Taas tuli pitkä työttömyysjakso ja jostakin syystä mitään työtä ei oikein tahtonut löytyä. Pian huomattiin Raimon olevan ns. "vaikeasti työllistettävä tapaus" ja Raimo siirrettiinkin terveyskeskuksen palvelukeskukseen, jossa hänellä oli mahdollisuus saada pitkäaikaisalkoholistien ongelmiin perehtyneiden erikoisasiantuntijoiden apua.
   Raimo tapasi alkoholiterapeutteja, joiden kanssa päätettiin, että Raimo ohjattaisiin ensin katkolle ja sitten kuntouttavaan työtoimintaan. Se olisi ollut työkoneiden pesua painepesurilla ynnä muuta työtä, jossa Raimo olisi oppinut ahkeruutta ja työelämän perusteita.
   Mutta Raimolla oli kiero loispummikuivahuikkalaisen luonne. Hän halusi mielummin pelata kotona nettipelejä tietsikalla ja runkata sen sijaan, että olisi mennyt kuntouttavaan työtoimintaan ja tehnyt töitä. Kun tuli aika pistää nimikirjoitus työnhakusuunnitelmaan, Raimo sähähti työvoimaneuvojalle: "minähän en mihinkään orjatyöhön mene". Raimo lähti virastolta ovet paukkuen huoltoaseman paariin kaljottelemaan.
   Päättäväinen virkailija näki, että kyseessä oli ns. "työtön rappioalkoholisti", ja hän pistikin e-mailin KELA:an, jotta nämä lähestyisivät Raimoa omilla kirjeillään. KELA lähetti Raimolle kirjeen, jossa ilmoitettiin, että työttömyyskorvauksen ja sosiaalietuuksien maksu loppuu.
   Vasta nyt Raimo tajusi, että tuli tehtyä virhe. Raimo meni paniikkiin. Raimolla oli velkoja. Asunto menisi. Lisäksi maksa oli huonossa kunnossa ja polttimo aivan sekaisin. Hän soitti hätääntyneenä Terveyskeskukseen ja pyysi saada tavata alkoholiterapeuttia. Virkailija ilmoitti, että yleensä hän ei tällaisiin pyyntöihin suostu, mutta jos Raimo osoittaa nöyryyttä, niin ehkäpä tämän kerran.
   Sovittuna ajankohtana Raimo meni taas terveyskeskukseen, ja sanoi terapeutille: "antakaa anteeksi, haluan sittenkin mennä katkolle ja alkaa toipumaan alkoholismistani" Virkailija mietti pitkään ja sanoi sitten vakaasti: "olen päättänyt antaa sinulle muutaman muun mahdollisuuden."
   "Minkä mahdollisuuden?", kysyi Raimo
   Terapeutti asetti verkkaisesti pöydälle kolme esinettä:
   1) saunakauha (jossa puinen kahva),
   2) puinen hillosurvin, ja
   3) puinen viestikapula.
   Hän sanoi "Voit valita näistä kolmesta pöydällä olevasta esineestä yhden. Tai sitten valitse ikuinen kadotus, jos mikään näistä vaihtoehdoista ei miellytä."
   Virkailija käski myös Raimon vetää housut kinttuihin ja mennä polvilleen lattialle ja kumartua eteenpäin. Tällä kertaa Raimon ei parannut kiukutella. Hän teki työtä käskettyä, sillä nyt ei ollut varaa ottaa olla nöyrtymättä. Terapeutti kysyi: "Minkä esineen valitset?"
   Raimo oli housut kintuissa kontallaan lattialla. Hän alkoi miettimään, minkä esineen valitsisi.Hän valitsi puisen saunakauhan. Terapeuttti kuvasi videolle, kun Raimo työnsi saunakauhan persereikäänsä. Myöhemmin terapeutti lähetti videon kaikille työkavereilleen sähköpostin liitteenä.
   PS.
   Samassa terveyskeskuksessa on töissä erittäin hyvä tuttavani, Sirpa. Hänkin on alkoholiterapeutti. Hän kertoi minulle, että oli kuullut Raimon vierailun aikana viereisestä huoneesta litinää, rutinaa, huutoja ja parahduksia. Parahduksista ilmeni sekä tuskaa että nautintoa. Hän oli myös kuullut, kuinka kollega komensi asiakasta: "ponnista!, ponnista!". Hän oli silloin vaan ajatellut, jotain hörhöä siellä opastetaan ja että outoa meininkiä, mutta ei ollut mennyt katsomaan, eikä ollut reagoinut sen enempää.
   Vasta kun kaksi viikkoa myöhemmin muut terveyskeskuksen työntekijät saivat videon, jossa Raimo työnsi saunakauhan persereikäänsä, kaikki tajusivat, mitä oli tapahtunut. Terapeutit saivat todella makeat naurut kahvipöydässä, kun alkoivat puhua Raimon tapauksesta. Kun Sirpa näytti minulle ja yhteisille ystävillemme tuon Raimosta kuvatun videon, saimme kaikki todella makeat naurut.
   Raimo on nykyään raitis, hän käy nöyrästi palavereissa, aina löylykauha perseessään.

  • Itsesi sun on sitä apua lähdettävä hakemaan, työpaikkalääkäriltä tai luottamusmieheltä

   • Moikka, alota raitistuminen siitä, että lopetat pyörimisen tässä s-24 lävessä. Täällä ei pyöri kuin aivonsa paskaksi juoneita idiootteja. Jos et uskalla ottaa kontaktia suoraan heti niin aloita täältä. www.paihdelinkki.fi


   • Poliisin_tuttu kirjoitti:

    Moikka, alota raitistuminen siitä, että lopetat pyörimisen tässä s-24 lävessä. Täällä ei pyöri kuin aivonsa paskaksi juoneita idiootteja. Jos et uskalla ottaa kontaktia suoraan heti niin aloita täältä. www.paihdelinkki.fi

    Aivonsa paskaksi juonut nim. merk. "poliisin tuttu" avautuu päihdelinkissä.

    "Kännissä olen luonnollisesti täysi idiootti ja viime viikonloppuna suoritin idioottien paraatin esimarssin poliiaseman juoppoputkaan. Promilleja 3,3."


  • Kaikki lähtee lopulta itsestä, kukaan muu ei voi raitistua sinun puolestasi, mutta hienoa, että myönnät ongelman se on ensiaskel raitistumiseen. Viinaa juomalla ei mitään voita vaan alkoholistina sitä tuhoaa ihmissuhteet ja voit menettää vielä työnkin. Terv. nykyään yksinäinen ja työtön ex alkoholisti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   110
   9069
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   7167
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   283
   4803
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   91
   3142
  5. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   51
   2628