Parkinson?

436678

Miehelläni on seuraavanlaisia oireita: Käsien vapina syödessä ( ei lepovapinaa), ylävartalo ja kädet jäykät (kuulema usein tuntuu, kuin selkäranka vetäis kieroon), ei pysyty istumaan kauaa aikaa yhtämittaisesti, nielemisvaikeus, hampaiden ja hiusten pesu tuottaa vaikeuksia, hyvin hitaat liikeet, laihtunut vuoden sisällä noin 7 kg, vaikka ruokahalu on hyvä. Paidan ja housujen napitus tuottaa ongelmia. Vatsaa kramppaa joka päivä. Pissalla joutuu kulkemaan tosi usein, eikä vatsa tahdo toimia. Väliin puheen tuottaminen vaikeaa kun ääni on käheä.
Lääkäri epäili Parkinsonin tautia, ja määräs hänelle Levodopaa, ja käski syödä sitä 2 kuukautta, jotta näkee onko parkinsonin tauti kyseessä. Lääkkeistä ei ollut mitään hyötyä. Soitettuaan lääkärille, lääkäri sanoi ettei sitten olekysymyksessä neurologinen sairaus, ja hän laittaa mieheni fysiatrin osastolle. Siellä kuitenkin sanottiin jo aiemmin että vaiva on neurologinen ja myös 2 miestäni hieronutta fysioterapeutti on todennut saman. Lihakset ovat pehmeät, mutta jäykkyys käsissä ja yläkropassa on.
Tässä on saanut olla epätietoisuudessa jo pari vuotta, ja itsellänikin puolisona stressaava tilanne, kun miestäni ja hänen vaikeaa oloaan joutuu katsomaan. Mitä mieltä te, joilla Parkinsonin tauti on. Olisko kuitenkin sitä, vai viittaisiko oireet johonkin muuhun?

3

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muutaruokavalio

      Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasviöljyt (margariinit, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

    • deevitamiiniakehiin

      Virallisia suosituksia korkeampia D-vitamiinitasoja puoltavia tutkimuksia tulee jatkuvasti, viikoittain. Ravitsemusneuvottelukunnan matalat (10µg/päivä) D-vitamiinisuositukset näyttävät yhä fossiilisemmilta. Ne riittävät vastasyntyneelle sekä kissoille sekä pienille koirille.

      Riittävä D-vitamiinin saanti lisäravinteena ehkäisee Parkinsonin tautia. Tutkimuksia D-vitamiinin puutoksen yhteydestä useisiin sairauksiin julkaistaan jatkuvasti. D-vitamiinin puute on yleistä Suomalaisilla. Tämän vuoksi useat asiantuntijat ovat ruvenneet kannattamaan nykyisten saantisuositusten nostoa. Tuoreen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimuksen mukaan D-vitamiinin puutoksella havaittiin olevan yhteyttä myös Parkinsonin tautiin. D-vitamiinin puute on yhdistetty parkinsonin tautiin lukuisissa eri tutkimuksissa.

      Riittävä D-vitamiinin saanti vaikuttaa myös suoliston bakteerikantaan.

      Pekka Puskan johtama THL on tehnyt valtavan karhunpalveluksen kansanterveydelle ja -taloudelle vastustamalla vitamiinien ja muiden ravintolisien käyttöä. Pelkästään D-vitamiinin riittävä saanti säästäisi terveydenhuollon kuluissa arviolta 2,5 miljardia euroa vuodessa. Summa on lähes yhtä suuri kuin valtion puolustusmenot (2,7 mrd).

      Suomessa kaikki potee D-vitamiinin puutosta kohdusta hautaan, jos ei syö sitä purkista RIITTÄVÄSTI (50-150 µg/vrk) läpi vuoden ja läpi elämän.

      D-vitamiinin puutos lisää riskiä sairastua lukuisiin eri sairauksiin. Toki tarvitsee muutenkin syödä kunnon ruokaa eikä elää leivällä ja margariinilla. Nykyinen virallinen D-vitamiinin suositus ja saanti ruuasta riittää ehkäisemään vastasyntyneillä riisitaudin, ei muuta. Kiitoskukkasen sairastumisestaan voi lähettää THL:ään.

      D-vitamiinin lähde ihmiselle on aurinko. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Talvella UVB-indeksi on nolla.

      Ruuan merkitys D-vitamiinin lähteenä on vähäinen. Suomalainen saa hyvästäkin ruokavaliosta (runsaasti kalaa ja suositusten määrän vitaminoituja maitotaloustuotteita) alle 10 µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa syödään pääosin kasvatettua kalaa, jossa ei ole D-vitamiinia, johtuen kalan rehusta, joka ei sisällä D-vitamiinia. Muiden kalojen D-vitamiinipitoisuudet vaihtelevat suuresti, joissakin kaloissa se on nolla.

      Parkinsonin tauti parani vitamiineilla:

      http://www.studio55.fi/irtiarjesta/article/-aitini-parkinsonin-tauti-parani-vitamiineilla-/135966

      Higher Vitamin D Levels Associated With Better Cognition, Mood in Parkinson's Disease Patients

      http://www.sciencedaily.com/releases/2014/01/140116190206.htm

      LÄHTEET:

      http://www.parkinsoninfo.fi/ajankohtaista/d-vitamiinin-puutos-saattaa-jopa-kolminkertaistaa-parkinsonin-taudin-riskin

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=1769

      http://www.vitamindwiki.com/tiki-index.php?page_id=484

      http://www.vitamindwiki.com/tiki-browse_categories.php?parentId=67&sort_mode=created_desc

    • muutaruokavalio

      Onko mitattu

      B12
      D-vitamiini (viitearvo 80-350 nmol/l)
      Folaatti
      Rauta

      Kilpirauhanen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      330
      3081
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      109
      2288
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1685
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      196
      1620
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      69
      1407
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1283
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      941
    Aihe