Mikä hamsteri ja hiekkaa pohjalle?

Hamsteriko

Voiko hamsterille laittaa tilavaan terraarioon(100x50x55) pohjalle bilteman akvaariohiekkaa 0,2-2,0mm? Hiekka on pesty pölyistä ja käyttämätöntä.
Ja paras hamsterilaji kyseiseen terraarioon? Etsinnässä vähän jyrsivä laji, jolle voi laittaa mahdollisimman luonnonmukaisen sisustuksen eli eläviä kasveja ja kiviä, oksia kantoja yms. Mielellään helposti käsiteltävissä oleva laji, jota on kuitenkin mukava katsoa.
Olisiko tälläinen käytännössä mahdollista niin, että hamsteria ei haittaisi kasvien kastelu vaikka kasvaisivat suoraan hiekassa?

7

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sedä

      Akvaariohiekka tuskin imee hajuja.

      Mikään kasvi ei kyllä jyrsijän kanssa pysy hengissä. Jos ei tuu syödyksi, niin kaivetuksi. Se miten tehokkaasti hamsu jyrsii riippuu yksilöstä lähinnä. Jotkut vetää kaikki virikkeet ihan silpuksi.

    • Hamsteriko

      Entä tekokasvit? Niitä tulisi vain noin 3-8.
      Pieni haju ei haittaisi, kunhan ei mene niin kovaksi ettei lähelle halua mennä. Luin jonkun pitäneen hiekkaa hamsterilla ja hänen kokemuksen puolesta ei ollut haissut mitenkään erityisemmin muulta kuin itse hiekalta.

    • Sedä

      No ei kyllä tuu toimimaan muovikasvitkaan, hamsu nakertaa ne silpuksi ja kaivelee ympäri terraa :P

    • Sedä

      Mulla on hiirillä ollut lehdellisiä oksia ulkoa. Jos ne ei heti innostu nakertelemaan lehtiä suihinsa, niin ne kuivaa paikalleen ja pysyy jopa ihan nätteinä jonkin aikaa, jos ne saa kunnolla tökättyä puruihin kiinni.

      Hamsut kun ei sillai kiipeile, niin voisi ehkä toimia jos sulla olisi pirun korkea terra jonka katossa olisi ne tekokasvit ulottumattomissa.

    • Hamsutruuls

      Minulla oli hamstereita iso liuta, jokainen omassa häkissään. Jostain kekkasin laittaa jokaiselle oman kulhollisen hiekkaa ja ihmeenkaupalla jokainen hamsu alkoi tehdä pissinsä hiekka-astiaan. Purujen vaihtoväliä pystyi kivasti pidentämään kun vaihdoin vain hiekan puhtaaseen useammin.
      Laittaisin hiekan lisäksi jotain muutakin pahnaa johonkin osioon terraarioon. Pelkkä hiekka tuntuis vähän "kylmältä ja kovalta".
      Kasveiksi voi laittaa tietty salaattiruukkuja ja miksei joitain yrttiruukkujakin. Juoru taitaa olla myös myrkytön ja turvallinen kasvi, mutta tulee ehkä syödyksi tai vähintään myllerretyksi.
      Jos haluat että hamsu elelee enemmän omissa oloissaan, ota kääpiöitä pari. Normi hamsuthan on erakkoja, niin kuin varmasti tiedätkin.
      Miksei gerbiilejä?

    • Hamsteriko

      Ei oikein hamsterille onnistuisikaan, kun ei ole lupaa sellaisen tuloon. Gerbiileille sitten aloin miettiä, kun niitä on neljä kappaletta. Pienempään terraan kyllä sitten tulisi, näillä ei oo muuttoa mun huoneesta pois...
      Hamsteria sillä meinasin, jos antaisi olla jyrsimättä kun gerbiilit nakertaa kaiken mitä eteen tulee. Voisin alkaa kikkailemaan ja metsästämään luonnonmukaisia sisustuselementtejä, joista parhaat on yleensä matelijoille suunniteltuja.
      Varmaan mun ehkä kannattaisi etsiä hiekkaa pehmeämpää kuin tuo mainitsemani? Aika karkeata pienillä eläimille.
      On siihen myös yksi mittava syy miksi en mielellään gerbiileille; ne vaatii jyrsijöistä kaikista eniten tunnelimahollisuutta ja koska sitä ei tuollaiseen hiekkaan saa tehtyä, joutuisin näpertää itsetehdyn huomaamattoman(eli aidon näköisen) tunneliverkoston.

      • Sedä

        Joo, gerbiilit kyllä tuhoaa yleensä aivan kaiken. Niiden terra on yleensä sellainen epämääräinen purukasa :D Esim. hiiretkin tuhoaa vähemmän. Mun edellinen lauma ei nakertanut juuri mitään (paitsi pahvisia virikkeitä), nykyiset taas on innokkaampia jyrsimään. Vaikka kyllä hiirilläkin purut myllätään, sisustuksia upotetaan sinne alle ja heinäkasat leviää ympäriinsä.

        Ihan mageita sisustuksia saa kyllä aikaan ihan ilman mitään teko- taikka oikeita kasveja. Turvetta on jonkin verran pidetty hiirillä, se voisi myös olla kivan näköistä? Jos miettii vähän aavikkohenkistä sisustusta, niin vaikka hiirilauma korkeaan terraarioon, ja paljon luonnonoksia yms? Esim tässä kuvaketjussa on osalla aika nättejä luonnonmukaisia sisustuksia, ja vähän näkee mitkä ratkaisut muut on kokeneet toimiviksi :)

        https://hiirifoorumi.fi/viewtopic.php?f=31&t=8974&sid=94d541869e0c2bb9e03da605ee28349b&start=765


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe