ite oon käyttäny kaakaon seassa (lumumba) ja hedelmäkakun kostukkeena. Millaiset laatu/makuerot brandyissa on? Tallinnasta vaan löytää edullisesti siellä pullotettua tavaraa..Asiaa vähän harrastaneena, miten konjakki ja brandy eroavat toisistaan?
"halpisbrandy"
5
2335
Vastaukset
- Mikael
Konjakin ja brandyn ero on tasan sama kuin shampanjan ja kuohuviinin ero. Eli valmistuspaikasta johtuva.
- Jo vain
Brandyjen laatu ja makueroja on kuten olet huomannut. Ne johtuu todella monesta seikasta. Peruskuviohan on että rypäleistä tehdään käyttämällä alkoholipitoinen "viini" joka tislataan väkeväksi alkoholiksi ja varastoidaan ja kypsytetään tynnyreissä muutamia vuosia.
Laadun ratkaisee rypäleiden laatu, kypsytysaika ja kaikkien työvaiheiden tekemisen laatu.
Brandyä tehdään ympäri maapalloa, kaikialla missä viinirypäleitä viljellään. Konjakki on brandyä mutta tehty Ranskassa Gocnakin maakunnassa, maantieteellisesti tarkaan rajatulla alueella.
Ei auta muuta kuin maistella ja laittaa muistiin hyvän brandyn merkki. Hyvä brandy voi olla parempaa kuin peruskonjakki. Toisaalta brandy nimellä voidaan myydä joskus tosi huonoa tavaraakin, konjakeilla on tarkemmin peruslaatuvaatimus olemassa. Hinta kertoo yleensä pitkälle myös laadusta. Toisaalta jokaisella on oma makuaisti joten kannatta kokeilla edullisiakin, varsinkin jos niitä käyttää juomasekoituksiin. Ei todellakaan kannata käyttää huippukallista juomaa lumumbaan vaikka se onkin hyvä juoma, edullinen, puhtaan makuinen brandy käy yhtä hyvin.- Juomanlatkija
>Ranskassa Gocnakin maakunnassa
Juttuusi ei minulla ole juuri muuta huomauttamista kuin se, ettei Cognac (huom. ranskalaisten käyttämä kirjoitustapa) ole maakunta vaan kaupunki Charenten maakunnassa, samannimisen joen tienoilla.
Konjakin (ts. sen brandyn, jota saadaan kutsua konjakiksi) tuotantoalue Charentessa jakautuu kuuteen alueeseen, joista parhaana pidetty on nimeltään Grande Champagne ja kakkosalue Petit Champagne. Näillä Champagne-nimillä EI OLE yhteyttä samppanjantuotantoon; ne nektarit tuotetaan monen sadan kilometrin päässä Charentesta koilliseen (Reimsin ja Epernayn kaupunkien tienoilla).
Voisin kuitenkin lisätä, että lainsäädäntö rajoittaa konjakin tuotantoa muutenkin kuin maantieteellisesti. Sallittuja ovat vain tietyt rypälelajit ja tislaamisen on tapahduttava tiettyyn vuodenaikaan tietynlaisilla perinteisillä 'alambic'-pannuilla. Konjakki on tislattava kahdesti eikä valmiin tisleen väkevyys saa olla yli 72 %. Jne jne.
- Randy B.
Konjakit/brandyt laimennetaan varastoinnin(väkevyys tynnyrissä ~60-70 %) jälkeen juomaväkevyyteen ennen pullotusta.
Lähes kaikki Alkon hinnaston konjakit on laimennettu 40-prosenttisiksi (yksi 53- ja yksi 41-prosenttinen poikkeus löytyy). Brandyjen ylivoimaisesti yleisin väkevyys on 36 %; joukossa muutama 38 % ja pari 40 % brandya.
"Tallinnassa pullotettua brandya" en ole niinkään tavannut. Useimmat Virossa myytävät edullisemmat brandyt ovat havaintojeni mukaan kotoisin eteläisistä entisistä neuvostotasavalloista (Armenia, Azerbaidžan, Georgia, Moldova tms.) Kyllähän ne asiansa ajavat ja vastinetta hinnalleen tuovat, kunhan ei odota niiltä samaa kuin konjakilta. - jones
Tallinasta ja muualtakin saa halpaa pirun pahaa barndyä/konjakkia/wiskiä, joka on usiein värjttyä pontikkaa tai pirtua.
Miksi mennä merta edemmäksi kalaan, kun Alkosta saat suht hyviä ja halpoja barndyja, jne..
Virosta kun ei kannata ostaa muuta kuin Virun valgeeta (40 vol), joka on jopa parempaa kuin kotimaiset valmisteet.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723053
- 552705
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322315- 792178
- 951996
- 521875
- 121576
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171527Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301370Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?291339