Vinkkejä astrologiasta oikeasti kiinnostuneille

AstroTell

Ensinnäkin, jos olet oikeasti kiinnostunut astrologiasta, niin onnittelut. Se on mukava harrastus älyllisesti uteliaalle ihmiselle.

Tärkeintä mikä sinun kannattaa muistaa. Ennen kuin olet oppinut hieman astrologiaa, sen verran, että osaisit ilman kirjallisuutta tai nettisivujen googlaamista kertoa pelkän syntymäkartan avulla, minkälainen ihminen joku on, pidä kiinnostuksesi omana tietonasi. Aivan oikein. Älä kerro kenellekään, jos suinkin pystyt salaamaan kiinnostuksesi. Täydellinen salaaminen ei aina ole mahdollista. On esimerkiksi vaikea pitää esimerkiksi tyttöystävän tai poikaystävän silmistä poissa kymmentä astrokirjaa ja nettiselain voi paljastaa vierailusi astrosivuilla. Mutta pidä aluksi kasvava tietämyksesi omana tietonasi.

Tähän neuvoon on hyvä syy. Astrologeilla on yllättävän paljon vihollisia. Nämä naamioituvat erilaisiksi "puolueettomiksi tutkijoiksi". Jos kysyt heiltä heidän asenteestaan, sinulle selviää pian, että he eivät ole avoimia tietämykselle, jota olet kerännyt. Tarvitset jonkin verran tietämystä astrologiasta ja kokemusta karttatulkinnasta, jotta pystyt arvioimaan astrologian merkitystä objektiivisesti. Ja usko pois: Huomattavasti useammat pyrkivät saamaan sinut luopumaan uudesta harrastuksestasi kuin saamaan sinut syvemmälle sen pariin.

Entä samanhenkiset ihmiset? Esimerkiksi astrologiset seurat, jos sellaista on asuinpaikkasi lähistöllä. Voit ajatella, että hyödyt harrastuksesi alkutaipaleella heidän tietämyksestään. Suosittelen myös olemaan liikkumatta tässä seurassa aluksi. Vaikka nämä ihmiset suhtautuvatkin todennäköisesti myönteisesti harrastukseesi, sinun kannattaa olla yksin harrastuksesi parissa aluksi - ja se koskee myös näitä ihmisiä. Olemalla liikaa näiden ihmisten kanssa voit menettää näkemyksesi siihen, mikä toimii ja mikä ei astrologiassa. Ennen kuin sinulla alkaa olemaan selkeä käsitys ja tyyli joka sopii sinulle, pysyttäydy parhaan mukaan erossa myös samanhenkisistä.

Astrologian "puolueettoman objektiiviset" viholliset sanovat sinulle mielellään, että se ei mitenkään voi toimia. Astrologit itse sanovat mielellään, että tämä ja tämä toimii näin. Siksi tarvitset rauhaa näiltä ihmisiltä aluksi. Sinun ei tarvitse muuttaa erakoksi erämajaan asumaan keskelle Lapin tuntureita tai hylätä kaikkia ystäviäsi opetellaksesi astrologiaa. Mutta sinun tarvitsee olla mieleltäsi luja, sillä muuten se on helppo kääntää -myös pois astrologiasta.

Nyt internetin aikana on helppo harjoitella astrologiaa. Kun googletat esimerkiksi "Mars in gemini" saat lukuisia hakutuloksia siitä, millaisia ovat ihmiset joilla on Mars kaksosissa. Samoin "Mercury square Saturn" tuo linkkejä, joista voit tarkistaa minkälainen ihminen on Merkurius-Saturnus neliön kartallaan omaava ihminen. Tämän nippelitiedon kerääminen ei kuitenkaan ratkaise, vaan se, että pystyt pitämään kokonaiskuvan syntymäkarttaan. Se on taito jota olet etsimässä. Se taito erottaa jyvät akanoista astrologian alalla. Tämä taito on oikeastaan intuitio, joka vahvistuu harjoittelemalla.

Entä mistä saat sopivia tulkintakeissejä itsellesi. Internet tekee tämän todella helpoksi nakiksi. Jos olet luontaisesti utelias, sinun ei edes tarvitsisi kysyä. Voit vaivihkaa hankkia Facebook-kavereiden syntymäaikoja heidän sivuiltaan, tunnettujen ihmisten syntymäaikoja. Astrodienstin sivuilla astro.com on valtava tietokanta erilaisten tunnettujen henkilöiden astrologisia syntymäkarttoja.

Eräs hyvä tapa päästä eteenpäin harrastuksessasi. Valitse silloin tällöin joku ihminen, joka ei oikeastaan kiinnosta sinua ja etsi hänen syntymätietonsa. Sitten tee arvio hänen luonteestaan ja lopuksi ota selvää minkälainen hän on oikeasti. Kun intuitiosi kehittyy, yllätyt miten helposti pääset perille hänen luonteestaan, siitä mikä motivoi häntä, jopa siitä, minkä hän haluaa salata.

Toinen tapa jota voi suositella, on esimerkiksi lukiessasi jostakusta kuuluisasta henkilöstä, arvuutella että mitä planeettasijainteja yms löytyy hänen syntymäkartaltaan. Yllätyt pian miten hyväksi kehityt tässä.

Entä kirjallisuus. No sitä sinun on luettava jonkin verran, siitä ei pääse mihinkään. Myös englanniksi, sillä parhaat teokset usein ovat englanninkielisiä. Nyt ehkä ihmettelet, että mitä teet kirjallisuudella, kun on nettikin. Netti ei voi kuitenkaan korvata täysin kirjallisuutta, sillä kirjallisuudesta on helpompi saada kokonaiskuva. Koita aluksi valita käytännöllisiä, siis vähemmän henkisiä kirjoja.

Hyvä uutinen on, että et tarvitse paljoa kirjoja päästäksesi alkuun ja ne joita tarvitset, löytyvät osin tavallisesta kirjastosta. Tässä on lopuksi muutama suositus:

- Raimo Nikula: Astrologian ihmiskuva
- Ulla Palomäki: Kirjat Saturnuksesta ja Uranuksesta sekä Plutosta
- Sakoian ja Acker: Astrologers Handbook
- Stephen Arroyo: Astrology, Psychology and the Four Elements

Arroyo on ehkä paras astrologinen kirjailija siinä, että hän kirjoittaa selkeästi ja helppolukuisesti asiantuntevaa tekstiä.

Onnea harrastuksen pariin, jos päätät kokeilla.

5

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AriKara

      Onhan siinä hyödyllisiä neuvoja. Voisin lisätä että aluksi vältä imeytymästä johonkin, joka edustaa jotain näkökulmaa tai vetää rankasti kotiinpäin ja on Suomen "paras", "kuuluisin" tai "menestynein" astrologi tms. Ei ole tarkoitus ruveta apinoimaan ketään vaan kehittää oma näkemys, joka vahvistuu vuosien myötä. apua voi saada mistä tahansa, on hyvä lukea niin huonoja kuin hyviä kirjoja, hyvin käytännöllisiä kuin hyvin teoreettisia opuksia. Mutta oma käytäntö kasvataa eniten, karttojen teko ja tulkinta ja saatu palaute. Netti on täynnä pyhää keskinkertaisuutta, niin kaikessa muussa kuin astrologiassa ja se on täynnä puhdasta skeidaakin niin kuin kaikki tietävät. Makua ei aina ole annettu, se pitää itse kehittää.

    • Ja astrologiahan on tunnetusti höpölöpöä.

    • avaruudessa

      Ihania kirjoituksia. Juuri noin se menee. Olen ollut aktiivinen oman karttani, ja tulkintojen hankkimisen kanssa. 16 eri ihmistä maailmassa on tehnyt minusta tulkintaa, eiköhän tuolla jo pärjää. 1970 luvulta tähän päivään on ollut pitkä tie. Tänään teen omannäköistäni tulkintaa ja olen ylpeä siitä. Kaikki se, mitä toivoin saavani annan nyt toisille. Pidä myös oma erityisosaamisesi vain itselläsi, älä jaa sitä. Erityisosaaminen on tulosta pitkästä tiestä ja jokaisen on opittava jutut oman kantapäänsä kautta. Tuollaiset tyypit, jotka ovat aina valmiita huutelemaan tyhmyyksiään mielipiteissään astrologiasta ovat tuhoon tuomittuja. On olemassa muutama ihana peruskirja. Ne kun sisäistää saa hyvän alun. Minä olen todella yksin tässä homassa, mutta se ei haittaa. Jokaisesta sianharrastajasta voi löytyä sitä spesiaalia, jota ei löydy kovimmastakaan nimestä. Älä siis vähättele itseäsi!

      • 123450000

        Tulipas joku kirjoitusvirhe. Olen pahoillani.


    • raenoge

      Tässä on erittäin hyvä sivu liittyen astrologiaan:
      http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/FURCAS.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe