Dieselvero

Verotus_iloa

Mihin nykyään perustuu dieselvero? Ku d-autoilun aloitin 80-luvun alussa diesel polttoaineen ja bensan hintaero tais olla 100% kun nyt se on 10%

7

100

Vastaukset

 • Yhä pieni ero veroissa.

 • Siihen että keskimääräisen autoilijan vuosivero polttoainevero olisi suunnilleen sama riippumatta siitä onko auto bensa vai diesel. Siis verottaja tavoittelee tasapuolisuutta. Laskelmat löytyvät julkisista raporteista noin 5 vuoden takaa.

  Vuosien varrella verojen ero on pienentynyt mistä on seurannut se, että bensa- ja dieselauton kannattavuuden ero ei enää ole niin jyrkästi ajokilometreistä riippuvainen. Niinpä dieselin osto voi kannattaa nyt jo aika vähilläkin vuotuisilla kilometreillä tai toisaalta pienikulutuksinen bensa-autokaan ei enää tule niin kalliiksi kuin ennen vaikka ajaisi paljon vuodessa. Itse asiassa auton ostohinta ja vaihtohyvitys alkaa olla tärkeämpi tekijä kokonaiskustannuksissa bensan ja dieselin välillä kuin itse polttoaineen hinta ja vuosiverot.

  Dieselpolttoainetta verotetaan per litra Suomessa vähemmän kuin bensaa, jotta kuorma- ja linja-autoliikenteen polttoainelasku olisi kohtuullisempi. On myös maita, joissa bensa ja diesel ovat suunnilleen samanhintaisia per litra, esim. Englanti. Myös niissä maissa dieselit ovat suosittuja, koska kulutus / 100 km on niin paljon pienempi.

  • Noh miksi ei nostettaisi dieselin verota samalla tasoelle bensan kanssa?

   Ja ammatillinen liikenne saisi ajaa polttoöljyllä maksamalla 5€/pvä kohtaisen polttoainemaksun


 • ....bisnekseen.....kun valmistetaan naftaa yritysten bisneksentekoon , oheistuote on bensa , sitä tuler jalosteena väkisinkin , ja käyttö on vain yksityistalouksissa ( autot, mopot ja veneet ja ruohonleikkurit) joskus kauan sitten tarvittiin paljon bensaa ( ennen diisel muoti ilmiötä ) joten piti siis tehdä paljon diiseliä että tuota bensaa tuli , joten silloin keksittiin kotien öljylämmitys , mihin tuo kaikki "ylimääräinen" öljy diisel meni , ja kun diiselautoilu tuli muotiin , piti päästä eroon öljytalouksista , ohjailua mm ( keksityt ilmastoaihert , verotus ym ym ym ) raakaöljystä tislataan yli 10 laatua , nesteitä joiden pitää kaikkien mennä markkinoille samassa suhteessa.........tämä yhtälö määrää kaiken aiheessa.

  • Seurantaan perustuva vero tulossa.
   Tulossa laki kansan totaali seurantaan. https://www.is.fi/autot/art-2000006227109.html
   Poliisi saa parenmman painostus otteen haiilnnon korruptiota paheksuviin. Orvellin kauhikuva sikojen tasa-arvosta toteutuu leikkaamattomana.


 • Käy kun postin lakossa kun herrat yrittää tuollaista on perseet penkissä eli yleislakko niin kauan kun tuollaiset haaveet kuopataan ja sillä hyvä.

 • Verotus on muuttunut ja painotus vaihtunut.
  Mitä sinä tuolla tiedolla tekisit??

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.