su-nivel ärtynyt, voiko tuntua kuukautiskipuna

arvil

Hei!
Teillä joilla on todettu tulehdusta tms si-nivelessä, säteileekö vatsaan?
Itsellä on muutamaan otteeseen lääkäri puhunut si)nivelen ärtymisestä kun on ollut pitkiä selkäkipujaksoja. Ei voi taivuttaa eteen, nostaa yskiä jne kun selässä tuntuu jokin lähtevän pois paikoiltaan ja sattuu aivan vietävästi. Taas on ollut helpompi kausi takana mutta pikkuhiljaa kipu taas palailee. Esim.eilen tein muutaman kilometrin reippaan kävelylenkin. Selkä ärtyi ilmeisesti siitä ja ilmoittele itsestään jo illalla. Kipu selkärangan vasemmalla puolella pakaran päällä. Yöllä alkoi ja aamulla olikin järkyttävä kuukautiskipu, ilman kuukautisia. Kipu siis säteilee alavatsaan sekä alaselkään vain vasemmalta puolelta. Välillä selkä selvästi kipuilee rasituksen jälkeen joskus tulee aivan puskista. Selkäkipu voi kestää välillä pari päivää välillä kolme-neljäkin kuukautta. Lisäksi häntäluu kipuilee. Kävely ei tee mitään mutta esim tuolilta nouseminen on aika ajoin tuskaa..
Eli siis voisiko johtua si-nivelestä?

8

1133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • spondylartropatia

      Joo, mulla on sakroiliitti, ja si-nivelkivut juuri tuollaisia (huh, aivastaminen suorastaan pelottaa :D), mutta säteilykipu tulee lähinnä pohkeisiin. Vatsassa ei ole ikinä tuntunut mitään, tai ainakaan huomannut yhteyttä..

    • alvir

      Heipa! Kiitos vastauksestasi

    • Neuvoja1

      Yllätys! Tuo tohtori tietää tarkkaan mistä si-nivelkivut johtuvat, jotka säteilevät mm. selkärankaan ja vikaa etsitään selkärangasta, vaikka vika on si-nivelessä, johon natriumkloridi on kiteytynyt! Ja ylimääräisen natriumkloridin poistaminen onnistuu ainoastaan pudottamalla kaikki suolaa sisältävät ruoka-aineet mahdollisimman vähiin. Ja tuon tempun tekeminen vaatii kotileipurin taitoa ja ruususuolaa:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-energia-pommi-leivan-muodossa/

    • anjus47

      Kyllä voi tuntua siltäkin että on kiukautis kipua..itselläni selkärankareuma ja aina tulehtuneet si nivelet..alkoi 19 vuotiaana ja diagnoosin sain 37 vuotiaana oireet oli aikoinaan ja (on vieläkin)samat kun sinulla...alaselkä kipuja voi olla kuukautiskipuinakin mutta selän jäykkyys johtuu muista...esim.reuma

    • arvir

      Kiitos kommenteista! Täytyypi katsella mihin kehittyy kipuilu. Mietin vaan että voiko olla samaa vaivaa myös silloin kun kestää muutamasta tunnista päivään kipu. Yhtenä iltana äityi niin pahaksi kipu että otin ensin kaksi Para-tabsia, ei vaikutusta ja 800 buranan vielä päälle ja ensin tuntui ettei millään helpota. Onneksi kuitenkin lopulta sai nukuttua ja aamulla oli jo parempi. En joudu koskas yöllä lähtemään sängystä liikkeelle kipujen vuoksi mutta usein herään siihen että pakko vaihtaa asentoa. Joinain aamuina ylös nouseminen kyllä onnistuu mutta liikkeelle lähtö on välillä todella pirullista. Sattuu alaselkään niin ettei voi jalkaa eteenpäin liikuttaa. Kyllä se sitten alkaa helpottamaan kunhan liikkeelle pääsee mutta alku välillä hankalaa.. Mahtaiskihan tuollane oire liittyyä myös siihen si niveleen? Alaselkä röntgenissä n 6- vuotta sitten katottiin eikä muuta kuin jotain pientä nikama madaltumaa jonka ei kuulemma pitäs vaikuttaa..

    • arvil

      Piti vielä lisätä että en ole huomannut että alasrlkä olisi jäykkä mutta yläselkä senkin edestä. Pää ei kallistu eteenpäin juuri lainkaan ja rautakangelta tuntuu selän puolesta välistä ylös päin. Yläselän kiertoliikettä en voi tehdä koska alkaa henkeen ottamaan ja tulee poltetta rintarankaan etu ja taka puolelle. Eikä ranka juuri kierrykkään. Samankaltaisia kokemuksia. Voiskohan tuolta alaselästä ylös asti antaa oiretta?

    • spondylartropatia

      Onko sulla siis jo todettu selkärankareuma? Mulla itsellä ei nykyään ole lähdes ollenkaan si-nivel kipeänä, mutta silloin kun oli, ei mullakaan tulehduskipulääke juuri auttanut. Tosin käytän vain 600 mg ibumaxia, eipä siinä tehojakaan taida olla. Mutta tiedät varmaan, että sitä pitää käyttää kuurina, että auttaa?

    • arvil

      Ei ole todettu mitään reunaa. On otettu myöskin se selkärankareumaan kuuluva geeni koe mutta oli negatiivinen joten tuskinpa sitä on. Muutkin reumakokeet otettu pari vuotta sitten. Paljon on reuman kaltaisia oireita mutta mitään ei löydy.
      Keliakia on ollut jo kauan ja sen kanssa olen tarkka ollut aina, eli siitä oireet eivät voi johtua.
      Minulla myöskin matala verenpaine, vatsakatarri todettiin viime tähystyksessä, vatsaoireita, joskus ollut vatsassa joku tulehdus jota sisätautiosastolla hoidettiin, eikä tiedetty mistä johtuu.
      Ms-tautia joskus epäiltiin tasa-paino vaikeuksien ja puutumisien vuoksi. Puutumusoireita vieläkin ajoittain paikalla olon jälkeen useimmiten. Sormet puutuu kylmästä ja jalkapöytä ja pari varvasta silloin tällöin puutuu joksikin aikaa noin kahdeksi viikoksi? ehkä kerrallaan. Mutta stressin piikkiin laitettiin silloin. Nyt ei ole hetkeen ollut lämpöilyä, joskus kipujaksoissa lämpö nousee 37-38.
      Usein ennen kuin säryt alkaa on pari päivää aivan pohjatonta väsymystä, nukkuu miltei pystyyn ja olo on kuin olisi parin promillen humalassa. Onneksi menee ohi nopeasti, muuten ei tulisi mitään..
      Tänään kävin fysioterapeutilla. Parin päivän päästä uudestaan, josko olo hiukan helpottaisi. Hän oli sitä mieltä että varmasti joku autoimnuuni sairaus taustalla, mutta jota on vaikea selvittää kun viitteitä niin monesta eri sairaudesta. Ja kuulemma usein autoimmuunisairauden kaveriksi tulee toinen joka on usein sekamuotoinen. Sitkeästi vaan pitäis jaksaa selvittää, mutta ei viitsi turhaan käydä, kun kokeista ei kerran mitään löydy niin turha se on lääkärissä vaivojaan valittaa. Tarvis aina ottaa yksi vaiva kerrallaan, mutta se on vaikeaa päättää mikä on se akuutein sillä hetkellä..
      Ja positiivisin mielin kuitenkin olen, ei kannata murehtia, mutta olisinhan se kiva tietää mistä johtuu.
      Ensin lääkärit oli sitä mieltä että kun niin nuori olen ettei voi mmikään vaivata ja nyt se on kääntynyt että iän mukaan tulee vaivoja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      31
      1459
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe