Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pienen tuulivoimalan vuosituotto

kannattavuus

esim. 5.0 kw generaatori/5,4 metriä lapojen halkaisija = vuosituotto 1700-2300 kWh. Laskelma perustuu Oulun yliopiston tekemään tutkimukseen jossa oli saatu pientuulivoimalan vuositehoksi/pyyhkäisy-m2 75-100 kWh/ vuosi ( siis 5,4 metrisen ropelin pinta-ala 22,9 m2 * 75 kWh/m2 ).

Tästä on helppo laskea kannattaako myllyn rakentaminen. Eli ei juuri kannata, jos saa verkkosähköä.

10

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selvähän-tämä

      Tämä asia on tiedetty kautta maailman sivun. Taas on mennyt oppineiden aika hukkaan tutkimalla selvää asiaa.

    • laskenta

      Jos 5kW teho halutaan saada sisämaassa keskimäärin vallitsevasta tuulesta, niin roottorin halkaisijan tulee olla noin 40 metriä. Lisäksi tarvitaan 50m korkea masto.

    • Mielkitosta

      Tuota voi verrata Silkerborgin pienvoimalan tuottoon. Tuollaisen voimalan paneelit maksavat kai nykyään noin kymppitonnin ja ovat pitkäikäisiä.

      Noin 4500 kwh vuodessa.

      http://www.nordicweather.net/voimala.php?fi

      • tuuliviiritkö

        Mistä saa tuollaisen 4500W paneliston asennettuna ja verkkoon kytkettynä kymppitonnilla? Jos tuotto muutetaan rahaksi, niin se tarkoittaa parinkymmenen vuoden takaisinmaksua. Panelit varmaan kestää tuon ajan, mutta invertterit ei. Lisäksi joitain kytkentöjen ja kiinnitysten korjauksia joutuu todennäkoisesti tekemään eli takaisinmaksuaika pitenee.
        Mihin kotitaloudessa tuon energian voi käyttää? Kun aurinko paistaa, niin ollaan toissä eli asunto käyttää vähän sähköä. Käyttövettä voi tietenkin lämmittää. Talon varsinaiseen lännitykseen siitä ei juuri ole, sillä lämmityskausi on pääasiassa aurinkojaksojen ulkopuolella.
        Eli jos tuotat kotitalouteen aurinkoisena päivänä 30kW tuntia sähköä, niin mihin sen käytät? Myynti ei kannata.

        Tämä tosin on tuulipalsta, joten auringosta pitäisi puhua muualla.


    • Panniellipoikkeli

      "Mistä saa tuollaisen 4500W paneliston asennettuna ja verkkoon kytkettynä kymppitonnilla?"

      En tiedä saako koko laitteistoa, mutta paneelit saattaa saada. Minulla ei ole asiaan mitään yhteyksiä, mutta tuolla on sivusto, jolla tekevät yhteistilauksia ja jolla väitetään, että laadukkaita paneeleita saa seitsemäänkymmeneen viiteen senttiin per watti. Tutkailepa, jos kiinnostaa.

      "Keväällä 2014 laadukkaiden eurooppalaisten ja aasialaisten aurinkopaneelien hinta on pudonnut Saksassa 0,75 EUR/W tasolle ja 5kW aurinkosähkövoimalan koko laitteiston hinta 6900-10570 EUR hintaluokkaan (Saksassa – Suomessa)."

      http://aurinkovirta.fi/

      • tuuliviiritkö

        Mihin sen 5kW tehon voi käyttää kotioloissa? Tavallisessa talossa lämmityskauden ulkopuolella päivittäinen sähköntarve on aika vähäinen.
        Kaikki sähköntuotto kannattaa optimoida jotenkin, jottei tuoteta turhaa ja makseta laitteista tarpeettomasti.


      • oookkjjhhgg
        tuuliviiritkö kirjoitti:

        Mihin sen 5kW tehon voi käyttää kotioloissa? Tavallisessa talossa lämmityskauden ulkopuolella päivittäinen sähköntarve on aika vähäinen.
        Kaikki sähköntuotto kannattaa optimoida jotenkin, jottei tuoteta turhaa ja makseta laitteista tarpeettomasti.

        Eikös sitä sähköyhtiöille myydä? Hinta tosin taitaa olla vaatimaton. Ei kai tuota sähköä kesällä kulu oikein kuin jäähdytykseen.

        Mutta jos nuo paneelien hinnat edelleen laskevat, niin alkaahan noista saada irti jotain jo helmikuussakin ja ainakin syyskuussa, ehkä lokakuussakin.


      • tuuliviiritkö
        oookkjjhhgg kirjoitti:

        Eikös sitä sähköyhtiöille myydä? Hinta tosin taitaa olla vaatimaton. Ei kai tuota sähköä kesällä kulu oikein kuin jäähdytykseen.

        Mutta jos nuo paneelien hinnat edelleen laskevat, niin alkaahan noista saada irti jotain jo helmikuussakin ja ainakin syyskuussa, ehkä lokakuussakin.

        Sähköyhtiö taitaa maksaa 3-4senttiä kilovattitunnilta. Omaan käyttöön kannattaisi jotenkin kun ostosähkö on kakkineen jtain 12 senti luokkaa.

        Jos katsoo minkä tahansa suomalaisen paneliston tuottokäyrää, niin lokakuussa hiipuu ja vasta maaliskuussa lakaa vasta paistamaan. Lämmityskausi on kutakuinkin syyskuu-huhtikuu, joten silloin kun tehoja tarvitaa, niin mitään ei saada.

        Eli mihin ison paneliston tuoton pystyy hyödyntämään aurinkokuukausina?

        Periaatteessa kotiinsa ei juuri kannata laittaa kuin 500-1000W panelit. Näiden tehän pystyy kesäpäivänä jotenkin käyttämään.

        Tuulisähkö on vähän parempi tuottaja talvellakin, mutta kun suomessa ei oikein tahdo tuulla riittävästi kuin aivan rannikolla. Harvalla on merenrantatonttia.


    • tiatoo

      Paneelien hinnan lasku ei auta mitään siihen, että marras-helmikuussa Suomessa sähköä ei vaan tule. Kesällä käyttö taas on vähäistä, meikäläisen talossa n. 250 kWh/kk eli vajaa 0,4 kW:n keskimääräisellä teholla. Sähkön myynnistä ei saa juuri mitään eikä kaikki yhtiöt edes osta sitä. Laitteiston käyttöiäksi lasketaan nykyään parikymmentä vuotta.

    • jht789sa

      ei tuule ei !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe