Polkupyörät rekisteriin!!

Jotain_turvaa

Kun polkupyöräiljä ajaa vaikkapa auton perään, särkee pyöränsä ja pahasti vammautuu siinä rytinässä. Vaikka tapahtuma olisi taysin tuhannenvarmasti pyöräilijän oma vika, maksetaan sairaalakulut sekä pyörän vauriot auton vakuutuksesta. Mahdollisesti vielä bonukset tippuvat. Jos pyöräilijät ajavat keskenään kolarin ja toinen on varmuudella syyllinen tapahtumaan, kumpikin hoitaa vammansa ja vaurionsa itse. Syytön voi tietysti nostaa syytteen ja vaatia korvauksia syylliseltä.
Siksi polkupyörät pitäisi rekisteröidä ja niille hankkia liikennevakuutus, kuten autoille. Minä voin vaikka jalkakäytävällä hurauttaa jonkun päälle 50 km/h polkupyörällä. Alle jäänyt halvaantuu, työikäinen ihminen. Minä saan sakkoja 10 kpl 6€ = 60€. Syytön jalankulkia menettää työnsä ja notkuu Kelan rahoilla lopun ikäänsä. Tämmöiselta 6€ ihmiseltä ei mitään korvauksia kannata haaveilla.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • invaa

      oot aivoinvalidi

    • JotainTurvaa

      Saatan ollakkin. Se ei muuta tätä asiaa miksikään. Itse olet aivoin validi? Opettele edes kirjoittamaan aivoin validi.

      • UncleBen

        Tällä palstalla vaikea ja hyödytön aihe - kuten näet vastauksesta.


    • Mikä_raketti

      Vähän kyllä epäilen tuota "minäkin voisin... 50km/h..." -osuutta.

      Jos kokemuksesi pyöräilystä ovat tuota luokkaa, kannattaisi ehkä pysyä muissa aiheissa.

      • tee_pikku_testi

        Mitä sitä mamoilee viittä kymppiä? Kolmeasataa Blackbirdillä päälle vaan niin varmaan joku halvaantuu ja kunnolla ja olet oikeassa. Hae koeajoon ja selvitä asia jo tänään.


    • Muutenmutta

      Pyöräilijät aiheuttavat niin vähän onnettomuuksia ja vahinkoa että vakuutusjärjestelmä tulisi kalliimmaksi ylläpitää kuin siitä saatavat hyöty olisi.

      Pyörän vakuutusmaksu olisi tyyliin 2 euroa.. Vahinkoihin suhteutettuna.

      Vakuutusyhtiöt huolehtivat siitä että pyöräilijä maksaa omasta kukkarostaan törkeän piittaamattomuuden tai tahallisuuden aiheuttamat vahingot. Autojen kohdalla vakuutusyhtiö yleensä maksaa kaikkien autoilijoiden kukkarosta myös tahalliset vahingot (esim itsemurha rekan keulaan).

    • VakuuttaakoSInua

      Jos polkupyörille tulisi akollinen liikennevakuutus, niin vakuutusmaksu ei suinkaan olisi 2 euroa, vaan ainkin 50 euroa/vuosi. Vakuutusyhtiöiden voitto ja vakuutusmaksuvero (24%) pitää nimittäin lisätä myös vakuutusmaksuun. Olemmehan me nähneet sen vene ja mopovakuutuksista.

    • jfsklljgklsd

      On kai ne onnistuneet polkupyörällä ajamaan jalankulkijoita kuoliaaksikin.
      Ja ajatellaanpa että pyöräilijä ajaa auton perään mutta pyöräilijälle ei käy mitään mutta auton takapuskuri rikkoutuu, se on heti tuhannen euron vahinko vähintään, puskurin uusinta, maalaus ja työt päälle, auto seisoo korjaamolla ainakin pari päivää. Varattomalta pyörähipiltä ei tietysti löydy senttiäkään rahaa, vastuuntunnosta puhumattakaan, karkaa varmasti kolaripaikaltakin mikä on oikeastaan vielä suurempi rikos kuin itse kolarointi.

      • selkisi_jo

        Luulisin jotenkin että takapuskurin särkemällä saa aikaan kieron etuvanteen ja jotain voi käydä pyöräilijällekin, ellei kyse ole jostain pumpulista, paperimassasta tai yleisesti jostain hiton työsuhde-velka-rellusta. Luulisi että riittävän kiero etuvanne hankaloittaa rikos(!)paikalta pakenemista.

        Sen etuvetoisen piparisirkkelin keraamiset puskurithan eivät ole PUSKUREITA, vaan tahallaan tehty hajoamaan ja aikaansaamaan korjaamokäyntejä, rivarilainoja, toinenkin kakara ja avioero Vantaalla. Varmaan on pyöräilijän syytä kaikki tämäkin. Kevytmetallivantein homma tosin korjautuu.

        Tietenkin pyöräilijä aina karkaa ja on väistämättä paitsi hippi myös rahaton, mikä ei sovellu sen velkaisen koslan kuljettajaan. Ei silloinkaan kun ei ole saldoa/akkua soittaa sillä tonnin velka-iipottimella poliisia paikalle. Vai onko se soittamista vartenkaan?


    • kelaas_vähän

      Aihe on vaikea kuten joku jo alustikin; juupas eipäs ja molemmat ovat yhtä aikaa toista enemmän oikeassa. Mutta periaatteessa aiheellinen avaus.

      Varmaan on totta että eräät tätä kerjäävät; siis polkupyörien rekisteröintiä, vakuuttamista, katsastamistakin eikä ajokyvyn tai liikennesääntöjen tuntemuksen kontrollointi tällaisilta ainakaan haittaisi muita tienkäyttäjiä.

      Tuleeko mieleen tapauksia jossa autoilija tai motoristi saisi rikkoa heijastin-, valaisin-, merkinantolaite- tai muita määräyksiä (tarkemmin lakeja) vedoten painonsäästöön ja leikkien kirjavine vaatteineen jotain Indy500:sta yleisillä teillä?

      Ja ei, en väitä olevani keskitasoa parempi autoilija tai pyöräilijä. Silti yritän kummallakin liikkuessani noudattaa maltillisia nopeuksia, lähinnä nopeusrajoituksia ja liikennesääntöjä sekä huomioida muutkin ja vaikka antaa tietä, lain tai urpomman edessä. Sapettaa vain yleisesti senkin mummun puolesta joka kiltisti polkee erillisellä pyörätiellä kauppaan ja joutuu matkallaan mm. luopumaan etuoikeudestaan suojatiellä! Tällainenkin varmaan rekisteriin vaan, niinkö? Varmaan tiedät riittävän hyvin kuinka esim. itse kulloinkin toimin (eli jokainen pyöräilijä?) pyöräillessäni kun osaat langettaa päälleni lainsäätäjän oikeudella velvoitteitasi? Tuleeko joskus päivä jolloin sinä tai perheenjäsenesi pyöräilee?

      Koska Suomessa ei voida, osata tai saa tehdä eroa sen urpoimman ja muiden välillä voidaan joka iikalle järjestää tai löytää jokin aiheettomasti rajoittava säännös ja kaikille lankeava maksatusperuste. Eikä varmaan mennä sen fiksuimman ehdoilla. Varmaan rajoitetaan sen Tour De Franceaan ajavan trikolooriklovnin ansiosta joka iikkaa eikä päinvastoin. Sitä se on se teidän tasavaltaisuutenne ja tasa-arvoisuutenne lain edessä. Voi vain ainoastaan nillittää kunnes joku urpo vetää sananvapautensakin överiksi. Ja taas varmaan lisätään sitäkin vapautta joka moukalle sen jälkeen, eikö niin?

    • varo_eläimiä_ja_ja

      Pyörän vakuutuksia ei ole, joten henkilövahingot kerrassaan JOUDUTAAN jostakin maksamaan. Jos jalankulkija on osallisena maksetaan hänenkin henkilövahingot auton vakuutuksista. Tarkista asia laista ja vakuutusehdoistasi jos tuli yllätyksenä.

      Jos kevyt liikenne kovasti pelottaa niin vaadi seuraavaksi jalankulkijoillekin omaa vakuutusta. Ehkäpä hekin voivat särkeä sen tonnin puskurisi. Pohjoisessa porot ja hirvet kautta maan niin ikään himoitsevat silmät kiiluen kalliita puskureitasi.

    • suokkarii

      kohta tulee uusi laki autoiluun
      autojen pitää väistää joka paikassa
      pyörätienjatkeella polkevaa pyöräilijää.ja nykyisellä suojatiellä,jos tulee siihen pyörätieltä.
      siis myös suoraan ajavien autoilijoiden.

    • EiPelkstäänAutojenTakia

      Vakuutus ei ole huono ajatus. Pyöräilijöille sattuu onnettomuuksia ilman autojakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe