Jenkkien runkorakenne

jenkkikö

Olen ostamassa kahdeksan metristä jenkkiä esim. Sea Ray, Monterey, Rinker. Vene olisi suunnilleen -05 ikäluokkaa. Millaiset runkorakenteet noissa on. Ilmeisesti väliaineita käytetty, mutta missä kohtaa ja mitä? Olen ymmärtänyt, että esim. yllämainitut merkit olisivat ns. keskikastia laadultaan. Onko rakenteissa keskenään eroja?

Kiitoksia!

ps. jenkkivenevihaajat, älkää jaksako vaivautua, jollei ole todellista tietoa jaettavaksi!

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • http://www.yachtsurvey.com/Fiberglass_Boats.htm

      Tuossa vanhassa linkissä oli jotain väliaineista. Veneiden vuosimalli ei vaan käynyt ilmi. Oma jenkki on tehty Irlannissa, jossain telakalla huoltomies puhui, että olisi vahvempi pohja ja uskaltaa vetää kölirullaiselle trailerille... tiedä sitten. Tuollainen 2005 taitaa olla rungosta paljon parempi kuin 1990 vuosimalli josta paljon vedetään johtopäätökset.

    • Oma vuoden 2002 jenkki on umpilaminaattia joka kohdasta, kyljistä 12mm ja pohjasta, ainakin takaosassa 15mm. Vahvuudet selvisivät pohjaan ja kylkiin tehtyjen läpivientien porauksen yhteydessä. Olin vähän yllättynyt, oletin että siellä olisi ollut vaahtoa välissä kuten oli 80/90-vaihteen Beikussa jonka näin korjattavana.

      Vene on Maxum joka on niinikään keskitason jenkki, mutta erittäin asiallisesti rakennettu. Tässä linkki arvostetun jenkki-surveyorin arvioon isosta Maxumista: http://www.yachtsurvey.com/boatreviews/maxum46.htm
      Sama kaveri tylyttää aika karusti muutamaa Sea Rayta ja Carverkin saa aikamoiset risut häneltä.

      Yksi asia vielä noista jenkkien stringereistä ja transomeista joilla on ollut taipumusta lahoamiseen, ainakin vanhemmissa veneissä. Vuoden 1998 jälkeen rakennetuissa jenkeissä on käytetty yksinomaan painekyllästettyjä materiaaleja jäykisteissä joten tätä uudemmissa jenkeissä ei jäykisteiden pitäisi muuttua kukkamullaksi.

    • jenkkikö

      Kiitos vastauksista. Aika mielenkiintoisia oli linkin kuvasarja rikkoutuneista veneistä! Luulisi isojen valmistajien näyttävän esim. videomateriaalia rungon valmistuksestaan, mutta ainakaan minä en ole sellaisia löytänyt. Toi linkki oli ilmeisesti laitettu nettiin vuonna 2000, joten aika vanhoista veneistä kuvat vissiin on.

      Kävin ajamassa yhtä jenkkiläistä ja todella tukevalta rakenteet vaikuttivat. Se vaan hämää, että jos tukevuus on saatu kyseenalaisilla väliainerakenteilla, niin miten lie korjattavuuden kanssa, jos jotakin haveria tulee.

    • Oma paatti on 1996 ja siinä näkee kuorien leikkauskuvan kun ottaa vaikka hytin seinältä verhoilupalan irti. Sellaista punaista 10-15 mm umpitavaraa.

      Kiinnittäisin enemmän huomiota moottoripuoleen. 2002 alkaen dry joint putket. 10 vuotias merivesikone voi tarvita avaamisen. Samoin kilpi alkaa silloin tiputtaa vettä ohjausvarren luota. Swivel leak.

      • jenkkikö

        Juu toi merivesikone on tosiaan toinen, mikä on arveluttanut. Eli mitä tuo dry joint tarkoittaa? Muidenkin kokemukset merivesikoneen kestosta kiinnostaa. Oletetaan, että on hyvin huollettu yksilö kyseessä.


    • Parhaiten selviää dry joint kun katsot googlella, estää pakoputkiston ruostevauriota koneelle. Olen lukenut, että 6 vuoden välein merivesikoneesta voi joutua putsaamaan/vaihtamaan merivesipuolen osia. Bensakoneita voi olla makeavesijärjestelmälläkin, 1500 €. En usko, että hyvä huolto estää ruostumista, jollei huuhtele makeavedellä aina ajon jälkeen tai venepaikka ole vaikka joessa.

    • Mieti, oletko valmis pistämään 5 vuoden sisällä 15 te rahaa uuteen moottoripakettiin koko hoito? Eli jos ei ole tiedossa oikeen isompia tehtyjä juttuja 2000-2005 merivesiveneissä, niin valitsee veneen niin, että siihen voi pistää tuon verta, kun alkaa korjausaika. Erikseen nuo osat maksaa aika paljon enemmän. Bravo-kilpi jo 3300 €.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      318
      3226
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      203
      2647
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      140
      2459
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      1975
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      14
      1967
    6. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1632
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      18
      1468
    8. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1366
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      121
      1228
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      229
      1162
    Aihe