UL pähkinänkuoressa

Tiehöylä

UUSHERÄYS ELI UUSLESTADIOLAISUUS on syntynyt 1800-luvun lopulla tapahtuneen lestadiolaisen herätysliikkeen hajaannuksen yhteydessä. Herätysliike pitäytyy luterilaisen kirkkomme tunnustuksen mukaiseen opetukseen ja vaalii Lapin suuren herättäjän Lars Leevi Lestadiuksen alulle saattaman herätysliikkeen perintöä.

UUSHERÄYKSELLÄ on toimintaansa varten oma organisaatio ja paikallisyhdistysten verkosto. Keskustoimisto sijaitsee Kurikassa. Muita keskeisiä toimintapaikkoja ovat Kalajoen Kristillinen Opisto ja Heinäkallion leirikoti Kangasalla. Näissä järjestetään kaikenikäisille erilaisia kursseja, seminaareja, hengellisiä juhlia ja leirejä.

UUSHERÄYS on tehnyt koko yli satavuotisen elinkaarensa ajan evankelioimistyötä yhdessä kirkkomme seurakuntien kanssa. Luonteenomaisinta toimintaa ovat seurat, joita järjestetään eri puolilla Suomea kodeissa ja seurakuntien tiloissa. Valtakunnallinen vuosittainen päätapahtuma on nimeltään Kesäseurat.

UUSHERÄYS julistaa syntien anteeksisaamista
Kristuksen kärsimisen ja kuoleman tähden.
Erityisesti Kristus halutaan kuvata kärsivänä
Jumalan Karitsana ja syntisten Vapahtajana,
joka rakastaa ihmistä. Henkilökohtaisessa
ripissä katuva ihminen saa kuulla julistettavan
kaikki syntinsä anteeksi Jeesuksen nimessä ja
veressä.

UUSHERÄYKSEN piirissä virinnyt lähetysherätys järjestäytyi Suomen Lähetysseuran yhteyteen 1908. Lestadiolainen Uusheräys on Suomen Lähetysseuran yhteistyöjärjestö, jonka kautta se pääasiallisesti toteuttaa lähetystehtäväänsä. Uusheräys tukee myös lähetystyötä Lähetysyhdistys Kylväjän ja Ev.lut.Kansanlähetyksen kautta. UH:llä on omaa lähetystyötä Inkerin ev.lut. kirkon kanssa solmitun yhteistyösopimuksen pohjalta.

UUSHERÄYKSEN hengellinen lehti on nimeltään Lähettäjä. Lehden yksitoista numeroa vuodessa sisältävät vahvan annoksen hengellistä sanomaa, kuvauksia uskovien ihmisten elämästä, herätysliikkeen toiminnasta ja tapahtumista.

UUSHERÄYKSEN laulukirja on nimeltään Siionin Matkalaulut. Se sisältää sekä yleisesti tunnettuja, että lestadiolaisuudessa syntyneitä ja rakkaiksi muodostuneita lauluja. Sama kirja on käytössä kahdella muullakin lestadiolaisella herätysliikkeellä.

On syntini anteeksi suuret, koko velkani maksettu.
Ole kiitetty Herrani Jeesus, ole kiitetty, kiitetty!

Ylenpalttinen armo on mulla, minä kurja ja kiusattu.
Ole kiitetty Herrani Jeesus, ole kiitetty, kiitetty!

5

1342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ul muttei uusherännyt

      ..ja sitten on puhdas uuslestadiolaisuus joka eroaa uusheräänäiyydestä monessakin asiassa. Olkaa tarkkana näiden kanssa - meinaa välillä itsekin mennä sekaisin!

      • Tiehöylä

        liike hyväksyy mm. TV:n, sivusta täytettävät pesukoneet, ehkäisyn ja abortin painavista, sekä lääketieteellisistä, että sosiaalisista syistä, naispappeuden, ja suorastaan vaatii naisen kaikenpuoleista kunnioitusta.

        Rauhan yhdistyksistä UL kehottaa kannattajiaan liittymään Suomen Rauhanpuolustajat ry:hyn.

        Pitää olla äärimmäisen tarkkana ettei sekaannu vääriin rauhan yhdistyksiin


      • omaava
        Tiehöylä kirjoitti:

        liike hyväksyy mm. TV:n, sivusta täytettävät pesukoneet, ehkäisyn ja abortin painavista, sekä lääketieteellisistä, että sosiaalisista syistä, naispappeuden, ja suorastaan vaatii naisen kaikenpuoleista kunnioitusta.

        Rauhan yhdistyksistä UL kehottaa kannattajiaan liittymään Suomen Rauhanpuolustajat ry:hyn.

        Pitää olla äärimmäisen tarkkana ettei sekaannu vääriin rauhan yhdistyksiin

        pitää olla äärimmäisen tarkkana ettei sekaannu vääriin rauhanyhdistyksiin taikka armeijoihin, kuten esimerkiksi puolustustoimintaa harjoittava pelastusarmeija joka kerää valtaosan tuotostaan mm. joulupadan tuotosta.

        Suomen Rauhanpuolustajat ry taas kerää tuottonsa lähinnä kesäpadoista joita kesäseuroissa kolehtina kuljetetaan.


    • UZB

      Koet siis uuslestadiolaisuuden samaksi kuin uusheräys. Ilmeisesti nykyään uuden heräyksen ja tällä palstalla syntyneen uuslestadiolaisuuden ajatukset yhtenevät mm. suhteessa syntikäsityksiin. Kyselin tuossa jokin aika sitten toisella palstalla (eri nimimerkillä) uudesta heräyksestä mutta en saanut vastausta. Asia kuitenkin edelleen kiinnostaa. Ajelin tuossa joulunaikaan katsomassa uteliaisuuttani missä Heinäkallion leirikoti sijaitsee, kun asun lähistöllä ja muutenkin olen lueskellut uuteen heräykseen liittyvää kirjallisuutta. Pystyn siis jatkossa liittämään nimimerkin "tiehöylä" uuteen heräykseen?

      • uusheränneihin lukeutuva

        kun kerroit hyvin ja seikkaperäisesti liikkeestämme.Haluan kertoa,että olemme tavallisia ihmisiä ja usko Jumalaan on tärkeää,sekä se,että Hän antoi ainoan Poikansa,ettei yksikään joka Häneen uskoo,hukkuisi vaan saisi iankaikkisen elämän.Olen kokenut kovia,mutta usko on säilynyt.Seuroissa saan kuulla armoa ja vapautusta ja olla muiden uskovien kanssa sekin on tärkeää,sillä yksin en jaksaisi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe