Aihe

Onko alkoholismin taustalla

KosanderiBerry

Onko alkoholismin taustalla persoonallisuuhäiriö?

8

<50

  Vastaukset

  • Ei, se on generinen ominaisuus, mutta parannettavissa taysin olemalla juomatta alcoholia vertaistukiryhmässä.

   Aluksi voi kayttaa disulfraamia, joka estaa juopottelun, mutta disulfraamikin on vaarallinen laake sellaisessa vaiheessa, jossa juomisen himo on valtava.

   Huonokuntoinen ihminen voi kuolla disulfraamin ja alcoholin yhteisvaikutukseen, koska disulfraami ei anna maksan metaboloida alcoholia normaalisti.

   Oireina voivat olla valtavat verenpaineen heilahtelut ja pahillaan sydanpysahdys.

   Disulfraami: http://spc.fimea.fi/indox/nam/html/nam/humspc/1/247211.pdf

  • Jos ei alunperin ole, häiriö tulee kun juo tarpeeksi kauan ja paljon

  • Juu ei ole. Meillä ihmisillä on kaikilla jonkinasteinen persoonallisuushäiriö, joillakin vaan suurempi kuin toisilla, ja toiset taas tekevät omasta häiriöstään isomman numeron kuin toiset.
   Mutta alkoholismi ei johdu persoonallisuushäiriöstä vaan ihan muista syistä. Muista että "hevonen on nelijalkainen eläin, mutta kaikki nelijalkaiset eläimet eivät ole hevosia".

  • YES, kyllä voi olla. Varsinkin jaksottaisen alkoholin käytön taustalla voi olla hoitamaton ja vakava depressio. Psykiatriset häiriöt lisäävät alkoholin ongelmakäyttöä ja alkoholiriippuvuuden kehittymisriskiä. Eräänkin tutkimuksen mukaan epävakaa persoonallisuushäiriö oli diagnosoitu 60 %:lla psykiatrisen sellaisista sairaalan potilaista joilla todettiin myös jokin päihderiippuvuus.

   • Alkoholia otetaan masennukseen. Alkoholi tuo masennusta! Masennus ei ole personallisuushäiriö.


  • Vaikka olis kuinka terve, niin jatkuva juopottelu tuo tullessaan paljon vähemmän tervettä käytöstä. Monissa persoonallisuushäiriöissä alkoholi kuuluu tai siis tulee kuvioihin. Narsistit, epävakaat yms. "turvautuvat" alkoholiin. Ihan taviskin saa käytökseensä jatkuvalla juomisella itsekeskeisiä ja mielialaltaan kovin horjuvia piirteitä. Alkoholismi ei ole leikin asia. Ollakseen alkoholisti ei tarvitse muuta kuin juoda, joten ollakseen mieleltäänkin sekaisin ei tarvitse yhtikäs muuta kuin juoda alkoholia.

  • Aika moni muuttuu päihteiden käytön seurauksena, eikä toivu ikinä entiselleen, vaikka lopettaisi.

   Tietyt geneettiset ominaisuudet altistavat alkoholismille. Tällainen ilmentymä on esim. sinisilmäisyys. Sama geeni, joka aiheuttaa siniset silmät, säätelee alkoholin sietoa. Ruskesilmäiset saavat yleensä pahempia oireita alkoholista, eivätkä siksi niin helposti alkoholisoidu.

   Ja Suomi on sinisilmäisten ihmisten valta-aluetta. Kuten alkoholistienkin.

   • "Aika moni muuttuu päihteiden käytön seurauksena, eikä toivu ikinä entiselleen, vaikka lopettaisi."

    Joka tapauksessa suurin osa lopettaneista toipuu parempaan kuntoon kuin koskaan ovat olletkaan, sekä fyysisesti että psyykkisesti.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   394
   25490
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16384
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15133
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   12771
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   42
   2029