kuopion poliisin virkarikokset

h..ap..a

on se kumma että poliisia ei saa kiinni edes tavaran hävittämisestä. asiakkailta otetaan kaikennäköistä ja jos et saa mukaasi ja kyselet jälkeenpäin niin ei löyty vaikka olisi mustaa valkoisella.
missähän tämä Tarmo Savolainen asustelee? tekisi mieli käydä kylässä.
kaipa ne virkarikoksiin syyllistyneet nimet saa ilmoittaa. Toinen konna tv-sankari Jaakko Heikkinen. Pyörikö poliisi-tv kun pyörä minulta vietiin. Ei tainnut pyöriä.
Kumman shown pisti kuitenkin päälle. Minähän en luovuta ennekuin konna on satimessa. 3`s syyllinen tähän aprillipelleilyyn mika kelander.

1. Rikoslain 40 luvun 9 §:n 1 momentin mukaan jos virkamies virkaansa toimittaessaan tahallaan muulla kuin edellä tässä luvussa säädetyllä tavalla rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa, eikä teko huomioon ottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus ja muut tekoon liittyvät seikat ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen, hänet on tuomittava virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

2. Rikoslain 40 luvun 10 §:n mukaan jos virkamies virkaansa toimittaessaan huolimattomuudesta muulla kuin 5 §:n 2 momentissa tarkoitetulla tavalla rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa, eikä teko huomioon ottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus ja muut tekoon liittyvät ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen, hänet on tuomittava tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta varoitukseen tai sakkoon.

3. Virkavelvollisuuden rikkominen ja tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen edellyttävät, että virkamies "virkaansa toimittaessaan" rikkoo "virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin" perustuvan virkavelvollisuutensa. Säännöksissä virkatehtävien ulkopuolinen käyttäytyminen on rajattu kriminalisoinnin ulkopuolelle. Oikeuskirjallisuudessa (Viljanen, Virkarikokset ja julkisyhteisön työntekijän rikokset s. 472 ss.) on katsottu, että rikos on tehty selvimmin virkaa toimitettaessa silloin, kun itse virkatehtävät tulevat virheellisesti suoritetuksi. Aikaisemmassa oikeuskäytännössä (KouHO 31.1.1984 n:o 30/84; R 83/1416) on katsottu, että poliisin vapaa-aikanaan poliisiasemalla tekemä anastus ei ollut virkarikos. Nyt voimassa olevan lain osalta on todettu, että asia riippuu siitä, millaiset ovat rikoksentekijän virkatehtävät. Jos rikoksentekijän tehtäviin kuuluu huolehtia esimerkiksi takavarikoiduista tavaroista, niiden anastaminen voi tulla rangaistavaksi virkarikoksena. Näin siinäkin tapauksessa, että anastaminen tapahtuu vapaa-aikana. Hallituksen esityksessä (58/1988) katsottiin, etteivät virkarikosta koskevat säännökset soveltuisi "virantoimituksen ulkopuolella tapahtuneeseen" valtion virkamieslain 20 §:n 3 momentin vastaiseen käyttäytymisrikkomukseen. Sanotunlainen rikkomus olisi virkarikoksena rangaistava vain silloin, kun siihen syyllistyy "virkaa toimitettaessa". Näin ollen voidaan todeta, että myös vapaa-aikana tapahtunut käyttäytyminen voi tulla rangaistavaksi virkarikoksena. Edellytyksenä kuitenkin on, että virkamies tällöin suorittaa virkaansa kuuluvia tehtäviä.

1

1889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4619

      Niin, taitavia vääristelemään asiakirjan sisältöjä ihan eri muotoon kuin ne asiapapereissa alkuperäisenä ovat ja keksimään mitä kummallisempia satuja ihmisten päälle jotta saisivat esimieheltä tyydytystä "hyvin suoritetusta työstä". Kannattaa vilkaista poliisirikollisena-sivut, siellä joitakin otteita kuopion viranomaisten saamista tuomioista ja rangaistuksista ihan ensialkuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe