Bi-seksuaalisuuden lähtökohta?

Homo-Bi

Olen paljon pohtinut, että yleisesti ajatellaan/luullaan, että bi-seksuaalisuus rakentuu heteroseksuaalisuuden kautta. Eli se "pää-seksuaaliidentiteetti" on hetero ja bi-seksuaalisuus on ominaisuus sen lisäksi. Eihän se näin mene!

Yhtä lailla ihminen voi olla homoseksuaalinen ja myös lisäksi kokea bi-seksuaalisuutta. On erittäin vaikea hahmottaa itsensä kanssa kamppailevan, että mikä on minun "pää-sekuaaliidentiteetti".

Ylipäätään tulee mieleen, että määritelmät voivat johtaa harhaan meitä, jotka "etsimme" itseämme.

Yhteiskunnan ja ympäristön perusolettamus on, että kaikki ovat heteroita, eikä kenenkään tarvi edes sanoa, "Hei olen hetero". Kun oletetaan heterouden olevan normaalin seksuaalisuuden lähtökohta, niin ollaan jo lähtökohtaisesti väärällä tiellä ja siksi normaaliuden määritelmä matemaattiisena suhdelukuna on ajatteluun kykenemättömän ihmisen työkalu määritellä itsensä.

5

115

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • FilosofiESaarinen

   Ihminen on tietyllä tapaa laiska ja luuseri. Hän etsii aikansa itsestään jotain tiettyjä tekijöitä ja päätyy sitten "kovalevynsä" jumittamiseen ikuisesti. Hänestä tulee konservatiivi. Ääripäätä edustava hetero, homo tai lesbo. Hänestä tulee näin kunnon roska-aineistoa edustamaan yhteiskuntaa. Sen olen huomannut käyttännössä kuin mm. näillä palstoillakin.

   Onneksi minä en "tiedä" edes lempiväriäni tai lempiruokaani. Kannatan toisinaan Hitleriä, välillä Stalinia, toisinaan ymmärrän raamatun kirjoittajaa, voin olla joskus samaa mieltää vihreän kanssa ja äänestää kokoomusta.

   90% jumittaa ja enemmistö näistäkin itsestään "monisuvaitsevaisuuden" ryhmäksi nimestävästä jäsenistöstä on pseudoja ja idiootteja. Idiotia on henkinen harha ja siihen kasvetaan valinnoin. Näin koen syvän empatiani Pekka-Eric Auviselle. Hän oli vain loppuunpalanut idiotisen yhteiskunnan keskellä ja sekosi lopulta.

  • FilosofiESaarinen

   ...Siispä itseään pitäisi etsiä nyt, aina ja ikuisesti.

  • dalaman

   Hehee! Puit juuri vastauksen muotoon kysymyksen joka on risteillyt päässäni jo pitkään.

   (Tämä siis alkuperäisen viestin kirjoittajalle)

  • eläkeläisäijä

   Luokittelulliset nimilaputtamiset toisaalta käteväittävät ajatusten vaihtamista mm. tässäkin keskusteluketjussa. Toisaalta luokittelua ei välttämättä edes tarvita ja se vääristää todellisuutta. "Bi-ihminen" nimityslappuna sopii erinomaisesti määrittelyn pohtimiseen. Kun joku yksilö, ihminen, itse luonnehtii omaa sosiaalista intiimiin elämään suhtautumistaan "bi"-termillä, niin hän antaa itsestään samalla selkeästi tunnistettavan yleisilmeen, yleiskuvan. Minä koen bi-määritelmän myönteisenä oman itsensä arviointina. Se on suvaitsevuutta ja avara-asenteisuutta. Sitten samalla pitäisi ymmärtää, että myös "bi-luonnehdinta" on luokittelua ja liian yksioikoinen. Entä, jos tyytyisimme siihen, että ihmiset voivat ja saavat suhtautua eroottisessa mielessä toisiinsa yhtä lailla keskenään "samasukupuolisesti" kuin myös samat ihmiset "erisukupuolisesti", kunhan henkilösuhteet ovat kunnossa myönteisellä mielellä kaikkkien osapuolten kesken?

  • flkdghjklödashglöakh

   Heteronaiselle riittää, että kerran kesässä pääsee laiturille pesemään mattoja. Jos tekemättömyys ahdistaa voi mies silti antaa piiskaa ympäri vuoden.

   Bi-seksuaalin pitää sen sijaan saada pestä useampia mattoja kerralla sekä nuolla ne puhtaaksi. Jos mies suuttuu siitä ja haluaa kostaa piiskaamalla voi nainen vetäytyä ja sanoa, että piiskaa harvemmin tarvitaan marttojen laiturilla. Laituri on myös auki ympäri vuoden, vaikka helvetti jäätyisi.

  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken tappo

   "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
   Henkirikokset
   157
   27660
  2. Kuka oli tekijä?

   Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
   Valkeakoski
   202
   17602
  3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

   Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
   Maailman menoa
   352
   9250
  4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

   Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
   Poliisi
   27
   6348
  5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

   Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
   Maailman menoa
   19
   4123
  6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

   Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
   Valkeakoski
   193
   3761
  7. Onko tekijän nimi tiedossa?

   Joko tiedetään?
   Valkeakoski
   24
   1717
  8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

   https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
   Valkeakoski
   43
   1457
  9. Miten meidän käy

   Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
   Ikävä
   49
   1205
  10. Toivottavasti tekijää ei suojella

   Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
   Valkeakoski
   50
   1144
  Aihe