Bi-seksuaalisuuden lähtökohta?

Homo-Bi

Olen paljon pohtinut, että yleisesti ajatellaan/luullaan, että bi-seksuaalisuus rakentuu heteroseksuaalisuuden kautta. Eli se "pää-seksuaaliidentiteetti" on hetero ja bi-seksuaalisuus on ominaisuus sen lisäksi. Eihän se näin mene!

Yhtä lailla ihminen voi olla homoseksuaalinen ja myös lisäksi kokea bi-seksuaalisuutta. On erittäin vaikea hahmottaa itsensä kanssa kamppailevan, että mikä on minun "pää-sekuaaliidentiteetti".

Ylipäätään tulee mieleen, että määritelmät voivat johtaa harhaan meitä, jotka "etsimme" itseämme.

Yhteiskunnan ja ympäristön perusolettamus on, että kaikki ovat heteroita, eikä kenenkään tarvi edes sanoa, "Hei olen hetero". Kun oletetaan heterouden olevan normaalin seksuaalisuuden lähtökohta, niin ollaan jo lähtökohtaisesti väärällä tiellä ja siksi normaaliuden määritelmä matemaattiisena suhdelukuna on ajatteluun kykenemättömän ihmisen työkalu määritellä itsensä.

5

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FilosofiESaarinen

      Ihminen on tietyllä tapaa laiska ja luuseri. Hän etsii aikansa itsestään jotain tiettyjä tekijöitä ja päätyy sitten "kovalevynsä" jumittamiseen ikuisesti. Hänestä tulee konservatiivi. Ääripäätä edustava hetero, homo tai lesbo. Hänestä tulee näin kunnon roska-aineistoa edustamaan yhteiskuntaa. Sen olen huomannut käyttännössä kuin mm. näillä palstoillakin.

      Onneksi minä en "tiedä" edes lempiväriäni tai lempiruokaani. Kannatan toisinaan Hitleriä, välillä Stalinia, toisinaan ymmärrän raamatun kirjoittajaa, voin olla joskus samaa mieltää vihreän kanssa ja äänestää kokoomusta.

      90% jumittaa ja enemmistö näistäkin itsestään "monisuvaitsevaisuuden" ryhmäksi nimestävästä jäsenistöstä on pseudoja ja idiootteja. Idiotia on henkinen harha ja siihen kasvetaan valinnoin. Näin koen syvän empatiani Pekka-Eric Auviselle. Hän oli vain loppuunpalanut idiotisen yhteiskunnan keskellä ja sekosi lopulta.

    • FilosofiESaarinen

      ...Siispä itseään pitäisi etsiä nyt, aina ja ikuisesti.

    • dalaman

      Hehee! Puit juuri vastauksen muotoon kysymyksen joka on risteillyt päässäni jo pitkään.

      (Tämä siis alkuperäisen viestin kirjoittajalle)

    • eläkeläisäijä

      Luokittelulliset nimilaputtamiset toisaalta käteväittävät ajatusten vaihtamista mm. tässäkin keskusteluketjussa. Toisaalta luokittelua ei välttämättä edes tarvita ja se vääristää todellisuutta. "Bi-ihminen" nimityslappuna sopii erinomaisesti määrittelyn pohtimiseen. Kun joku yksilö, ihminen, itse luonnehtii omaa sosiaalista intiimiin elämään suhtautumistaan "bi"-termillä, niin hän antaa itsestään samalla selkeästi tunnistettavan yleisilmeen, yleiskuvan. Minä koen bi-määritelmän myönteisenä oman itsensä arviointina. Se on suvaitsevuutta ja avara-asenteisuutta. Sitten samalla pitäisi ymmärtää, että myös "bi-luonnehdinta" on luokittelua ja liian yksioikoinen. Entä, jos tyytyisimme siihen, että ihmiset voivat ja saavat suhtautua eroottisessa mielessä toisiinsa yhtä lailla keskenään "samasukupuolisesti" kuin myös samat ihmiset "erisukupuolisesti", kunhan henkilösuhteet ovat kunnossa myönteisellä mielellä kaikkkien osapuolten kesken?

    • flkdghjklödashglöakh

      Heteronaiselle riittää, että kerran kesässä pääsee laiturille pesemään mattoja. Jos tekemättömyys ahdistaa voi mies silti antaa piiskaa ympäri vuoden.

      Bi-seksuaalin pitää sen sijaan saada pestä useampia mattoja kerralla sekä nuolla ne puhtaaksi. Jos mies suuttuu siitä ja haluaa kostaa piiskaamalla voi nainen vetäytyä ja sanoa, että piiskaa harvemmin tarvitaan marttojen laiturilla. Laituri on myös auki ympäri vuoden, vaikka helvetti jäätyisi.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      405
      4119
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      229
      2047
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1520
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      155
      1345
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      61
      1003
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1001
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      127
      965
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      222
      906
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    Aihe